Tammikuun Vauvat 2012

Hei!

Täällä poika alkaa olla tasan 7kk, seuraava neuvola on vasta 8kk iässä, niin mittoja en tiedä. Poitsu on alkanut konttaamaan ja pari kertaa seisomaankin päässyt tukea vasten, yleensä nousee vain polvilleen. Siitä sitten aina pää kopsahtaa johonkin laskeutuessa tai noustessa. Naureskelin ensin, että mikä ihmeen konttauskypärä, mutta nyt olen jo vakavissani alkanut harkita sitä. Onko teillä käytössä niitä? :D

Hampaita ei ole vielä puhjennut, mutta koko ajan täytyy jotain jyrsiä ja kuolannut on kovasti 3kk iästä, joten varmaan kohta ensimmäinen tulee :)

Sairasteluilta ollaan onneksi vältytty. Aionoastaa pientä nuhaa ollut.

Miten teillä yösyönnit? Onko loppunut kun on alkanut syömään 5 ateriaa päivässä? Täällä oltiin syömättä reilu viikko öisin mutta nyt hän taas kerran tai pari herää rinnalle.

Entä vierastaako teidän pienet? Meillä saattaa uusia kasvoja katsoa vähän hämmästyneenä ja tuimana, mutta hetken päästä uskaltautuu jopa syliin.
 
Heipä hei!

Meillä kans poika jo 7kk. Täälläkään ei ole 7kk neuvolaa, joten mitoista ei tietoa. Vaatteissa 74 ollut jo hyvän aikaa käytössä.

Poika konttaa kovaa vauhtia ja nousee seisomaan tukea vasten. Omat lelut ei enää kiinnosta, pitäis päästä kaikkia muita talon tavaroita kokeilemaan.

Hampaita ei vielä ole täälläkään. Kai niitä kohta tulee :).

Veden juonnista meille sanottiin neuvolasta, että voi juottaa. Saattaa jopa auttaa esim. kovaan vatsaan. Minä olen huoletta antanut juoda hanavettä nokkamukista. Tosin jos poika itse juo, niin sitä on monesti enemmän päällä ja syöttötuolissa kuin mahassa :LOL:.

Yöt ovat levottomia. Poika syö 2-3 kertaa ja lisäksi heräilee epämääräisen määrän kertoja itkeskelemään. Nyt syö päivällä 3-4 ateriaa (aamupalaa syö yleensä aika vähän, muut 3 ateriaa ihan hyvin). En ole välipalaa ottanut vielä, kun ei tuota aamupalaakaan oikein syö. Pääasia kuitenkin, että syö lihakasvisateriat ja iltapuuron.

Meillä oli paha vierastusvaihe 5-6kk iässä. Silloin tuli iso parku oudoissa paikoissa ja outojen ihmisten lähellä. Nyt on jo helpottanut, enää vain "ujostelee".

Tämmöistä täällä, kirjoitelkaahan muutkin taas kuulumisia!
 
Heippa hei!

Poitsu päikkäreillä niin jospa sitä päivittelisi kuulumisiaan. Poitsullehan tulee parin viikon päästä 8 kk täyteen. Ryöminyt on reilun kuukauden ja viime viikolla tajusi miten pääsee eteenpäin konttaamalla. Ukko on viihtynyt jo monta kuukautta konttausasennossa, mutta tähän asti se on ollut vaan eessuntaassun heijaamista. Samaan syssyyn oppi myös nousemaan tukea vasten ja tietenkin suorille jaloille, mitä sitä turhaan polville nousemaan. Yllättävän nopeasti on kehittynyt tasapaino, kun ei koko aikaa enää kaatuile. Tarkkana saa silti olla kun yrittää nousta joka paikassa ja yleensä kuolaa paikan niin märäksi, että kädet rupeavat lipsumaan. Lisäksi on kivaa repiä tukasta, nipistellä ym mukavaa. Joko teidän lapset ovta kyllästyneet naamaanne? Itestä tuntuu, että mulle kyllä kiukuttelee hyvin herkästi, mut vieraita jos on niin on itse herra aurinkoinen..

Viisi ateriaa ollaan syöty jo parin kuukauden verran ja sen myötä yöimetys on vähentynyt, vai onko aamukuuden syönti vielä yösyöttö? Mutta tosiaan imetän pojun suosiolla pari kertaa aamusta niin saa itsekin nukua pitempään. Yöt ovat vähän rauhoittuneet, parhaina öinä olen ainoastaan kerran noussut imetysten lisäksi. Tällä hetkellä uudet taidot ja hampaan puhkeaminen ovat vähän sekoittaneet rytmiä, mutta toivottavasti yöt rauhoittuisivat taas pian.
 
Heippa!

mukava ku pitkästä aikaa on tullut uusia juttuja tänne. Meijän tyttö kohta 7kk ja neuvola vasta 8kk ikäisenä. Painosta ja pituudesta ei mitää tietoa, mut luulenpa et ei hirveesti oo kasvanu sit viime neuvolakäynnin jälkeen. Kuulostaa ihan hassulta et muiden vauvat liikkuu jo hirveesti kun meijän vauveli ei pidä mitää kiirettä. Ihan muutaman kerran on pyörähtänyt mahalta selälleen ja navan ympäri liikkuu mut siinäpä ne sen liikkumistaidot sitte onkin. En minä silti vielä huolissaan oo ku esikoinenki oppi vastapuolen vuoden jälkeen pyörähtään ja siitä meni sit vielä jonku aikaa ennen ku lähti kunnolla liikkeelle. ja lisäksi ku tyttö ei viihy kovin hyvin lattialla jos ei koko ajan ite oo vieressä, sitterissä viihtyy paremmin ni tulee sit siinä piettyä enempi että saa jotain iteki tehtyä. :/

Syöntihommat meillä on kans vähä alkutekijöissä, kun tyttö on melko huono syömään soseita. 5kk ikäisenä aloitettiin maistelemaan ja siitä ei tahtonu tulla mitään ku piti niin tiukasti suun kiinni ettei millään saanu lusikkaa laitettua suuhun ja sitten ku vähän sai makua ni irvisteli pahannäköisenä ja kaikki tuli ulos mitä suuhun meni. Nyt jo vähän paremmin syö mut ei vielä voi sanoa et se mahaa saa täyteen sillä määrällä mitä syö. Ihme kyllä puurosta tykkää ja sitä syödäänki aamulla ja illalla isot annokset. :) imetyksellä sit muuten. pitäis vaan pikku hiljaa ruveta vähentämään imettämistä kun oon lähössä lokakuussa ilman vauvaa lomalle viikoksi niin ei tarvisi siellä sit värkätä rintapumpun kanssa.

palataan taas!
An-ri ja tyttö
 
Jasmin12: Noh, onneksi saitte asunnon kuitenkin ja sukulaisten läheltä :)

Näköjään tullut joka paikkaan, ettei ole neuvolaa 7kk iässä, mutta jostain leikkauksista olikin puhetta, että ne kohdistuu pikkulapsiin.

Kipeänä olosta oli puhetta, meillä on oltu yhden illan 38 asteen kuumeessa ja se johtui rokotteesta.

Syömisistäkin kysyttiin, meillä on maisteltu jos jonkinmoista sosetta, bataatista ei tykätä :)

Neiti ei konttaa, mutta ryömii hurjasti eteenpäin ja nousee tukea vasten jo seisomaankin. Hampaita meillä ei vielä ole näkynyt, vaikka turvotusta ja kuolaa on ollut jo usean kuukauden ajan. Ehkä ne kohta :)

7kk meni täällä eilen rikki. Miten voikaan aika mennä noin nopeaan?

terkuin Neiti10 ja pikkuneiti
 
Hei!

Laitanpas tänne tämmöistä kyselyä, vaikka ei kovin aktiivista olekaan. Mutta jos jokunen innostuisi kuitenkin vastaamaan :).

Eli lapsen ikä ja koko, päivän ateriat ja yösyönnit. Ihan vain kiinnostaa, että missä muilla ollaan menossa näissä asioissa.

Meillä:
Ikä ja paino: 7,5kk, n. 9 kg.

Ateriat:
Aamulla: muutama lusikallinen puuroa (ei vaan ala syömään).
Lounas: n. pienen pilttipurkillisen verran lihakasvissosetta.
Välipala: usein pelkkää maitoa, joskus hedelmäsosetta tai sormiruokaa.
Päivällinen: kuten lounas.
Iltapala: n. 1dl puuroa + vähän hedelmäsosetta.

Yöllä syö keskimäärin 2 kertaa.
 
Meelia kyseli ruokailuista:

Meillä neiti hieman reilu 8kk ja painoa taisi olla hitusen vajaa 8kg...

Aamulla puuroa sellanen 1,5dl+ puoli purkillista hedelmäsosetta
Lounas: n. pilttipurkillinen vihanneslihasosetta (itsetehtyä)
välipala: reilu desi hedelmäsosetta+desi korviketta
päivällinen: sama kuin lounas
iltapala: sama kuin aamupala + n. tunnin päästä reilu desi korviketta

Yöllä syö n. 2dl korviketta

Meillä on tytöllä tällä hetkellä hirmuinen flunssa ja kuume :( ei noin pieni saisi sairastaa!!

Mutta niin, ihanaa kun tääkin ketju on vähän "herännyt eloon"

tatomira ja tyttö reilu 8kk
 
Heippa tännekin kaikille.

Tampereelle on muutettu ja kivalta näyttää. Äkkiä tulee tutuksi lähikaupat ja maastot.

Itse liityin siis sinne fb:n puolelle joten jääny vähä täällä kirjoittelu.
No tilannehan on se että meillä tyttö nyt just 8kk, ehkä noin 8,5kg ja ne syönnit menee jotenkin näin:
Aamulla hedelmää purkillinen (puuro ei ole vielä uponnut) + maitoa tai vellin kanssa eka unille.

Lounaaksi pikku purkki tai vaan puolet jotain lihakasvis sosetta + maitoa päälle.

Välipala on hedelmää minkä jaksaa ja vellin kanssa menee nukkumaan

Unien jälkeen iltaruuaksi liha/kasvista ja puuroa oon yrittäny mutta ei edelleenkään ole uponnut.
Yöunille menee vellin kanssa (jopa 200ml.) ja yöllä juo velliä tai maitoa kerran ja aamusta kerran.
Väleissä saattaa juoda useasti maitoa riippuen missä ollaan. Jos autolla liikutaan niin ei aina ole kiinteää antaa just ku tarvii niin monesti korvataan sitten maidolla jokin ateria.

Täällä on siis 2hammasta alhaalla ja ylös olis kai tulossa kovasti vissiin useampikin, mutta koska tyllerö ei anna äipän katsoa saatikka koskea sinne suuhun ni on paha mennä sanomaan onko jo jotain puhjennut.

Meillä on opittu peruuttamaan, mutta ymmärrystä siinä ei kyllä ole mukana ollenkaan. Peruuttaa vaan vaikka itkettää kun joutuu äipästä kauemmaksi eikä osaa tulla takaisin. VoiVOI, on se reppana. Tänään itki omien kärryjen alla. Oli sitte päässyt peruuttamalla sinnekin. Eteenpäin pääsee lähinnä istuma-asennossa, mutta todella hitaasti eikä siinäkään mitään suunnitelmallisuutta. Helppo vielä näin.

No meillä Tylleröstä tulee sitten isosisko! Niin pääsi käymään.
Tuntemuksia oli kauan aikaa mutta kun en uskonut ennen kuin tein testin pari kertaa. Haalea viiva oli. Eli seuraava sääski syntyy sitten 5/13.
Saappaat nähä mitä ne toisistaan tuumaa. :)

Tunnelmallista syksyä kaikille!
 
Jasmin12, paljon onnea!

Täälläkään ei viljapuurot maistu, ainoa, mitä menee enemmän, on riisipuuro. Sitä sitten annetaan iltaisin. Aamulla olen sinnikkäästi yrittänyt kaurapuuroa, menee yhdestä lusikallisesta puoleen desiin.
 
Heips pitkästä aikaa

Meillä tuli viime viikolla 8kk täyteen, uudet mitat 68,3cm/ 7450g (muistaakseni =D ). 7-kuukautispäivän kieppeillä oppi konttaamaan ja nousemaan polvilleen tukea vasten ja nyt toissapäivänä nousi ihan itse tukea vastaan seisomaan ja muutaman askeleenkin siinä otti kun asentoaan korjasi.. Varsin pelottavan näköistä touhua kyllä kun tuo tasapaino on vähän mitä on... Konttauskypärää (mitä ennen pidin ylisuojelevien äitien hömpötyksenä) olen vakavasti ruvennut harkitsemaan, sen verran hurjaa se kopsahtelu välillä on...

Juhannuksen tienoilla tuli kaksi alahammasta kerralla, muita ei vielä ole näkynyt.. Kuolaaminen ja pureskelu on kyllä taas lisääntynyt, joten kovasti odottelen seuraavia hampaita..

Ruokailusta on ollut puhetta, tässä meidän ruokapäiväkirjaamme =)

- Aamulla varmaan 1,5 dl puuroa + 1/3 purkki marjasosetta, pikkaisen maitoa
- Puolenpäivän aikaan 1 purkki hedelmäsosetta / kasvissosetta
- Iltapäivällä välipalaksi jotain pientä naposteltavaa, kesällä mansikat ja mustikat ovat olleet pop, maissinaksuja tms. Jos ollaan syöty ajoissa ennen puoltapäivää tuo kasvissose, niin sitten syödään ihan hedelmäsose. Maitoa tarvittaessa lisäksi.
- Illansuussa purkillinen lihakasvissosetta, maitoa. (Eilen tosin kiskaisi vielä lihapurkin päälle jälkkäriksi hedelmäsosepurkin, pikku ahmatti <3)
- Nukkumaan mennessä (n. klo 19-20) Velliä pari desiä ja pikkaisen maitoa päälle.

Lisäksi ennen molempia päikkäreitä reilu desi maitoa. Yöllä meillä ei ole syöty 1,5kk jälkeen.

Mukavaa, ettei tämäkään ketju ihan kokonaan kuivahtanut =)
 
Meelia, kiitos onnitteluista...vaikka en tiedäkään oikein vielä että pitäskö olla innoissaan vai kauhuissaan! Varmaan vähä molempia.
Vielä sulattelen uutta tietoa, mutta tänään tuli 7viikkoa täyteen eli hitaasti sulaa tieto. ;) Kyllä tuossa jo katsoin ensi kesäksi kaksosten rattaat että pääsee joskus ulkoilemaankin. Oishan tuota ollu aikaa ostaa myöhemminkin, mutta sattuipa niin hyvät eteen etten voinut kieltäytyä kaupoista. Pääasia että ite tyytyväinen.

Täällä oli liikkumisesta puhetta.
Meillä neiti on noussu polvilleen jo pidemmän aikaa ja muutaman kerran myös suorille jaloille. Kävelyttäessä sais laittaa steppikengät jalkaan ku toinen on niin innoissaan. Varmaan tulis hyvä musikaali. :D
Just suunnittelin että pitää pinnasängystä pohjaa laskea puoleen väliin ku alkaa pelottaan että neiti tulee yli laitojen. Sänky on ihan meidän sängyn vieressä ja toinen laita alhaalla ni olipa tuo eilen kiivenny sitte iskän ja äitin sänkyyn illalla kun ei heti ollutkaan nukahtanut. Ei viitsi enää ottaa riskiä. Muuten on tähän mennessä vielä pysyny omassa sängyssään ettei ole tarvinu pelätä. Jeps, me suunniteltiin että Jasmin aloittaa päiväkodissa samoihin aikoihin kun itse jään äitiyslomalle seuraavalta. Saa Jasmin sitten muuta mietittävää ja uusia kuvioita. Ei tarvi olla kakkoselle niin mustis. Jospa se ois vähä pehmeämpi lasku itsellekin siihen arkeen että on kaks pientä pyöriteltävänä. Kuitenkin kaikki työ tuplaantuu ja onhan sitä itseki aika väsyny pienen vauvan kanssa ekat kuukaudet. Ei sitä unta hirveesti ehdi tulla.

Meillä neiti tänään ekan kerran sai hermoromahduksen kaupassa!
Unet jäi kesken, kakka oli housuissa ja varmaan vähä maidonkin tarve!
Eipä siinä sitten muuta ku huutoa koko kauppareissun ajan ja automatkalla vaan yltyi. Kyllähän ne ihmiset vähä katsoi että kuinka voi pieni olla vihainen. Meinas yhdellä kädellä toimiminen kassalla tuottaa hankaluuksia.

Sitte asiasta kukkapurkkiin. Jasmin söi tuossa yksi päivä ekan kerran kananmunaa (tosi vähän). No sitte yöllä alko kauhee ihottuma ja semmonen pahan näköinen nokkosrokko levis koko kroppaan. Eihän sitä oikein voinu nukkua kun kutitti ihoa ja polttelikin varmaan vähän. Me siinä yöllä rasvailtiin. Aamulla sitten oli tilanne vaan pahentunut ja minä soitin tk:een. Käskettiin tulla nopeasti. Me mentiin. Jäi itellä aamupalat syömättä ja kaikki. No siellä tk:ssa sitten odoteltiin yhteensä joku reilu 2 tuntia. Päästiin sairaanhoitajan luokse, joka totes ettei ruuasta voi tulla allergiaa jos ei ole koskaan ennen edes syöny...! Meinas vähä itseä suututtaa ja naurattaa yhtäaikaa. Soitti sentään lääkärille joka kertoi ihan päinvastaista. Ja kananmuna yksi pahimmista aiheuttajista. No saatiin resepti Zyrtekkiin.
Mentiin apteekkiin jonottamaan jossa apteekkari soitti lääkärille (odotti puhelimessa ensin ainakin puoli tuntia), lopulta resepti revittiin ja apteekkari ilmoitti ettei noin pienelle voi antaa allergialääkettä! Heillä ei siis ollut asiaan mitään hoitokeinoa. Totesivat apteekissa, että olisitte menny lääkärin vastaanotolle- No OLTAISHAN ME MENTY MUTTA KUN EI SAATU AIKAA LÄÄKÄRILLE! Eli tulos oli kolmen tunnin odottamisen ja juoksuttamisen jälkeen, ettei mitään voida tehdä!!
Meinas siinä pikkusen itellä palaa pinna ku lapsi sylissä oli ihan nälkäinen ja todella väsynyt eikä varmasti ollut ihottuman vuoksi hyvä olla. Itellä oli ruokailut kaikki jääny väliin ja kuten tiedätte, se on raskaana ollessa iso asia! Jep...eipä se auttanu kuin lähtee kotiin.
Tällasta Suomen terveyspalvelu sitten on. Ovessa jo oli lappu tähän tapaan: Työvoimapulan vuoksi jonot voivat olla pitkät!
 
No onpa uskomatonta "palvelua" ollut Jasmin12:lla terveyskeskuksessa! Mikähän valelääkäri siellä on ollut, jos on kirjoittanut reseptin lääkkeestä, jota ei edes saa lapsille antaa. Ja ei täälläpäin kyllä tarvi mennä jonottamaan, antavat ajan, jolloin tulla. Tosin ajat saattaa olla puoli tuntia myöhässä, muttei sentään kahta tuntia...

Täällä poika seisoo tukevasti tukea vasten joka paikassa, muttei vielä ole hokannut ollenkaan tukea vasten kävelemistä. Joskus on vähän jalkoja liikuttanut, kun on tavoitellut jotain, mutta kauempaa hakee kyllä tavarat lattian kautta eli konttaamalla oikeaan kohtaan. Nyt pitää pitää tiukasti ovet kiinni, vessaharja on aika pian käsissä, jos joku unohtaa laittaa vessan oven kiinni... Muutenkin tutkii kyllä kaikki paikat ja tavarat ja on kärppänä paikalla, jos avataan jääkaappi tai joku muu kiinnostava ovi.

Ens viikolla on 8kk neuvola, sitten saa uusia mittoja.
 
Moi

Pitkästä pitkästä aikaa. Odotusaikana välillä kirjoittelin ja sitten kun vauva syntyi niin se jotenkin jäi. Ei ollut oikein aikaa kun elämä pyöri(i) niin tytön ympärillä. Meidän tyttö siis tänään 8 kuukautta tasan. Viime ma oli mitat 71 cm ja 9250 g. Kovasti meillä hereillä touhutaan, hän konttaa jo ja nousee tukea vasten seisomaan ja sitähän pitää sitten tehdä koko ajan. Koppeja saa ottaa koska ei osaa itse vielä varoa.

Meillä on nyt opeteltu yön nukkumista, yösyönnit jätin puolitoista viikkoa sitten, oli pitkään syönyt kahdesti yössä ja aloin sitten vähentää määriä ja lopulta jätin pois. Yönukkumiset on heti mennyt paremmin. Lisäksi harjoitellaan omaan sänkyyn nukahtamista. Illalla saa hetken käännellä kun yrittää nousta pystyyn mutta tuo aika on koko ajan vähentynyt kun sinnikkäästi vaan kääntää eikä nosta sängystä pois. Eilen 10 minuuttia tätä ja toisen 10 minsaa katsoin sängyssä pyörimistä kun nukahti. Ihanaa kun nämä alkaa vähän jo sujua :). Meillä on metodina nyt että jos herää yöllä niin tutti suuhun ja kyljelleen, sängystä en enää nosta pois, välillä voin vähän silittää ja rauhoitella.

Syönnit toimii ja tökkii. Hedelmä- ja marjasoseet on ihan jees - oikea ruoka ei. Sitä otetaan huudon kanssa aina muutama lusikka.

Ateriat:
Herättyään: muutama lusikallinen velliä jota on maustettu hedelmäsoseella (ei vaan ala syömään) TAI marjasosetta jota menee ihan hyvin. Maitoa.
Aamupäivä: Maitoa.
Lounas: perunaporkkanasosetta ja vaihtelevasti jotain lihaa/kalaa menee huiputtamalla 4-7 pikkulusikallista, maitoa.
Päivällinen: Hedelmä- tai marjasosetta, maitoa.
Iltapala: Velliä + vähän hedelmäsosetta (joskus on syönyt kokonaan, nykyisellään ehkä 6-8 lusikallista), maitoa.
Öisin ei tosiaan enää syödä.

Onnea Jasmin12 odotuksesta :). Voihan siinä olla tosiaan vähän tekemistä kun on kaksi. Kannattaa muuten sitten miettiä missä vaiheessa ykkönen menee päiväkotiin. Se on iso muutos lapselle ja jos se tapahtuu juuri yhtä aikaa kun toinen vauva syntyy, niin voi olla aika paljon isoja muutoksia pienelle ihmiselle. Miettisin, että lähtisikö hiukan aikaisemmin jolloin ei kaikki isot asiat tapahtuisi yhtä aikaa tai sitten myöhemmin.

Meillä nukutaan myös vielä kahdet päikkärit. Eka päikkärit on sellaiset 1,5 - 3 tuntia mutta toiset suurinpiirtein 40 minsaa. Yöunille mennään ysin nurkilla ja herätään aamulla kuuden/seitsemän jälkeen.

Aika on mennyt ihan hurjaa vauhtia. Tässä katselin vasta odotusaikaisia ja ihan vauvakuvia vastasyntyneestä. Haikeaa ja ihanaa :)
 
MoikkaMoi!

Katapultti, oli tarkoituskin että Jasmin aloittaa päiväkodissa ennen vauvan syntymää. Mutta kun vielä ei tiedetä milloin saa paikan. Halutaan laittaa tuohon kodin lähellä olevaan päiväkotiin. Ihanteellinen olisi joskus n.2kk ennen laskettua aikaa. Vois itse aina viedä tytön ja hakea. Ehtis tottua siihen hommaan. Ja tottakai sitten kun tulee kotiin niin tarvii paljon äidin huomiota. Varsinkin alussa. Ollaan miehen kans puhuttukin paljon siitä että Jasmin joutuu sitten luovuttamaan paikkansa niin pitää ottaa huomioon se ja antaa aikaa aina kun mies kotona niin myös Jasminille. Että pääsee äidin syliin ja silleen. Nytki sille on äiti tullu niin tärkeäksi ja isiä vähä boikotoi...esim. menee mieluummin papan syliin kuin isin syliin tai vaikka ihan tuntemattomienkin. Ja kotona sitten äiti on pop.

Joko teillä muilla puhutaan?
Meillä ensi sanat oli joskus 7kk ikäisenä baaba, joka tarkoittaa siis isiä. Sitten tuli muutama viikko myöhemmin äiti ja äittä, molemmilla tarkoittaa samaa. Lisäksi toistaa sanoja perässä kovasti, vaikka ei ymmärräkään mitä tarkoittaa. Saattaa kysyä, että Mitä? Ja kun ruokaa haluaa niin kuuluu että "mamma mamma", usein itkun kanssa. Kun laittaa syöttötuoliin odottamaan ja hakee itse ruuan.

Meillä nuo ruokailut muuttuneet kovasti nyt.
Neiti syö ihan kunnon peruna-liha ateriat vähintään 2krt/päivä sekä aina lisäksi annetaan hedelmää, jotta maha on varmasti täynä. Vellit on sitä myöten jääneet lähes kokonaan pois. Nyt pitkästä aikaa ostettiin jos yöllä tarvii antaa. Samoin maidon juonti on vähentynyt huomattavasti. Toki vielä juo maitoa aterioiden päälle vähän ja myös nukkumaan mennessä, mutta määrät/kerrat on hurjasti vähentyneet. Samoin pärjää aina liharuualla sen verran pidempiä aikoja, ettei koko ajan tarvi olla syöttämässä.

Me ajateltiin aloittaa Jasminin kanssa uiminen. Se tykkää niin vedestä ja meillä on sopivasti uimahalli ihan vieressä. Pääsee nopeasti metsätietä pitkin. Muutenkin hyvä itselle odotusajaksi kun on säännöllisesti jotain toimintaa. Ajateltiinkin miehen kanssa mennä eka kaikki yhdessä tutustumaan uimahalliin ja sitten jatkossa käydään Jasminin ja veljen vaimon kanssa kun hänelläkin on samanikäinen poika. Mies tykkää kans uida, hän voi sitten käydä aina vaikka toisen kerran Jasminin kanssa. Pääsee tyttö useammin.

Meillä elämä tämän 8,5 kuukautisen kanssa on ihan rauhallista, vaikka hän leikkii kovasti ja välillä ne leikit on aika meluisia. Ja tottakai siinä pitää paikalla olla katsomassa mitä touhuilee, mutta muuten rytmi on hyvä ja leikkiä osaa. Mielikuvitusta näyttää löytyvän. :)
 
Jasmin12 - tuohan kuulostaa ihan hyvältä idealta että rauhassa totuttautuu käymään päiväkodissa ennen kuin vauva syntyy. Ja taitaa se olla edelleen äidin pikkuinen ja kaipaa syliä ja huomiota vaikka vauva syntyy.

Me käydään vauvauinnissa ja meidän tyttö tykkää siitä kovasti. Lähinnähän ne on vesileikkejä kun ei tuon ikäisen kanssa oikein muuta vielä voi. Mutta läträtään vedessä ja vesi on aina lämmitetty sitten pieniä varten hyväksi. Vinkiksi: kannattaa mennä eka kertoja uimahalliin toisen aikuisen kanssa kun ei voi tietää miten pieni reagoi suihkutiloissa jossa kaikuu kovasti ja meteli voi olla melkoinen. Minä en voinut laskea käsistä aluksi sitteriin kun alkoi hillitön itku. Kaksi käsiparia voi olla tarpeen että saa itse peseydyttyä välillä. Meidän uimahallissa on lainattavissa sittereitä joihin voi pesutiloissa pienen laittaa.

Meillä ei vielä puhuta kuin omia vauvajuttuja :). Äiti-sana minusta kuuluu mutta lieneekö vahinko. Mammammaa on myös tuttu kun otetaan maitoa, se voisi olla ihan oikea sanakin.

Me ollaan nyt aloiteltu ulkoilua hiekkalaatikolla. Lähinnä se tarkoittaa konttaamista pihalla ja hiukan keinumista. Siitä se lähtee. Vauvaystäviä ei hurjasti ole joten olisi kiva tutustua ihmisiin, joilla on suurinpiirtein samanikäisiä lapsia.
 
Me käytiin 8kk -neuvolassa. Pituutta oli 74 cm ja painoa 9,2kg. Eipä ihme, että on alkanut nuo 74-senttiset vaatteet näyttää jo osa vähän nafteilta.

Pinsettiote on täällä ollut hallussa nyt jonkin aikaa ja äitee joutuu imuroimaan tavallista enemmän, kun ihan pienetkin roskat menee äkkiä suuhun, jos sattuu niitä löytämään.

Puita pitkin poika alkaa nyt mennä pikkuhiljaa. Höpöttelee itsekseen paljon, muttei kyllä mitään sanoja vielä ole kuulunut niin, että niitä oikeesti vois sanoiksi sanoa.

No nyt näköjään heräsi päikkäreiltä, joten eipä tällä kertaa enempää.
 
Heippa!

Päätin iteki pitkästä aikaa tulla kurkkaamaan tänne, ja olihan tänne tullut ihan mukavasti uutta tekstiä. Tämä pino hiljentyi yhessä välissä niin että itelläki sitte käynnit harveni täällä.

Meillä tyttö viime viikolla tuli 8kk ja painaa jotain vähän päälle 8kg. Neuvola vasta kahden viikon päästä.
Syönnit meillä menee suunnilleen näin:
aamulla: kaurapuuroa n.2dl ja sit tehdään aamupesut ja vaihdetaan vaatteet jonka jälkeen sit maitoa100ml
Puolen päivän aikaan kasvis- tai perunaporkkanasosetta purkillinen
iltapäivällä klo 15-17 hedelmäsosetta purkillinen (riippuu miten nukkuu)
ja illalla kahdeksan maissa puuroa 2-2,5dl ja maitoa vielä sängyssä 120ml
Maitoa juo myös päivällä soseiden välissä.
Yöllä maitoa 100-120 ml kerran.

Meillä tyttö syönyt soseita vasta puolen vuoden iästä alkaen.ja lihaa sisältäviä soseita ei oikeen ala syömään ollenkaan. Mut niitäkin aina silti maistellaan välillä, jospa se tottuisi niihinkin vähitellen. Imetyksen lopetin kun tyttö oli 7,5 kk ikäinen. Maito ei enää riittänyt tytön tarpeisiin ja yöt oli ihan kauheita. tyttö heräs pahimmillaan 11 kertaa yössä. :/

Meillä ei liikuta vielä muuten ku taaksepäin ja pyörähtämällä. ja hampaita ei ole vielä ainuttakaan. :)
 
Moikka.

Meillä on opittu uusia taitoja täällä. Nyt neiti konttaa hurjaa vauhtia jo ja nosee tosiaan seisomaan milloin missäkin. Peppu pitkällä on karhuasennossa monessa paikassa. :) Se on hauskan näköistä. Sanoja tulee edelleen ne isi, äiti ja mamma ja välillä sitten vahingossa matkii perässä muutakin.

Tuoreet mitat 8kk ja 3vk lääkärineuvolassa olivat 9090g ja 72.4cm + pipo 44.6cm missä saattoi olla heittoa vähä suurempaan. Neiti niin pyöri ettei tahtonut saada mitattua.

Nyt minulla meno lääkäriin joten tulee kiire.

Terkuin Jasmin12
 
Jasmin12 allergialääkettä saa antaa, reseptillä. Meillä tämä meidän tammikuinen saa ruoka-aineallergioiden reaktioihin aerius-nimistä antihistamiinia. Ihan on keskussairaalasta allergiapolilta määrätty tuo, sanottiin kyllä että yleensä ei suositella kuin pakon edesta mutta tottakai jos lapsi saa allergisen reaktion, jotain täytyy olla saatavilla. Meillä nuorimmaisella maitoallergia ja lukuisia muita allergioita, munaa ja kaikkia viljoja ei olla esimerkiksi päästy kokeilemaan vielä koska iho on huonona vähän väliä ja oirehtii.

Ja seuraavaksi jos saa oireita, niin menkää soittamatta ensiapuun, niin me on tehty.
 
Nostetaanpa taas tätä pinoa, jos vielä löytyisi kuulumisten kirjoittelijoita.

Täällä on melkoinen tutkimusretkeilijä talossa. Ja omaa tahtoa alkaa jässikällä olla, kiukkuaa tosissaan, jos otetaan pois kiinnostavasta paikasta (=ne paikat, missä ei saa olla). Ja sitten niin aurinkoinen ja hellyttävä, kun asiat on hyvin <3.

Pari hammasta on nyt ja leivän pureminen onnistuu. Porkkanastakin saa jo pieniä paloja, joten kovin ohutta porkkanaa ei voi antaa, ettei puraise poikki.

Mitenkäs muilla tammikuisilla taapertajilla sujuu? Onko joku äideistä jo palannut töihin? Entä käyttekö jossain harrastuksessa tai perhekerhossa? Meillä on toistaiseksi ollut riittävästi harrastuksia täällä kotosalla :). Olen kyllä harkinnut perhekerhoon menemistä, mutta ei kai tuo lapsi vielä niistä toiminnoista hirveästi saa irti.
 
Kyllä täälläkin tulee aina silloin tällöin vilkuiltua... Tuntuu vain, että omaa aikaa on koko ajan vähemmän. Meilläkin on varsinainen tutkimusmatkailija, aina menossa ja tietenkin kielletyissä paikoissa =D

Hampaita löytyy viisi ja niillä on oikein mukana purra, varsinkin äitiä.. auts =D

Kotona olen vielä, helmikuussa pitäisi kait mennä töihin kun ei yt-neuvotteluissa edes potkuja annettu.. Motivaatio on aikas nollassa, hirveän mielelläni olisin ollut vielä kesän yli kotona, mutta ei tuo pankkitili ei siitä oikein pitäisi... Kaikki vauvaharrastuksetkin meni jotenkin ohi, aika on mennyt niin nopeasti. Eikä oikein mihinkään maksullisiin uinteihin ole ollut varaakaan...
 
Josko minäkin muutaman rivin kirjoittelisin meidän kuopuksesta kun tuolla testiryhmässä nyt aloin kirjoittelemaan. En hirveästi ole enää kirjoitellut vaikka vuosia sitten tuli oltua hyvinkin aktiivinen. Meillä pienin mies tulee 14pv nyt sen 10kk joten äitiyslomakin oli ja meni, kotona aion silti olla ainakin sen 3v, ellen sitten pph:n töitä ajattelisi ennemmin. Ahdistaakin jo ajatus että kaikki koululaisten (meillä siis 6 lasta) läksyt, harrastukset, kotityöt ym. pitäisi tehdä muutamassa tunnissa illan aikana, ei kiitos!

Mutta siis, pienin konttailee ja nousee tukia vasten, kävelee puita pitkin ja uusimpana villityksenä kiipeileminen sinne mihin vain ylettyy tai roikkuu esim. pöydänkannessa käsivoimin jalat ilmassa, melkoinen apina siis :) Astianpesukoneen täyttö/tyhjäys ei onnistu pojan ollessa lattialle ollenkaan koska vaikka mies seikkailisi toiselle puolella tupaa, jostain havahtuu että nyt aukesi koneenluukku ja on kuin salamana luukulla sekaamassa ja vetää siis alakorin pois ja kiipeää kyytiin. Syöttötuolista apinoi että valjaat on laitettu ettei poika kupsahda maahan. Ottaa tosin viereisistä tuoleista yms. kiinni mistä vain ylettyy ja koettaa retkotella tuolilla että eilen meinasi jo olla naamalla lattialla koko tuolin kanssa kun sai tuolinselkämyksestä kiinni ja veti tuolia kellalleen.

Allergiasuossakin rämmitään, poika on nyt tiukalla dieetillä kun ei apteekinmaidonvaihdos (nutrilon peptistä nutramigeniin) tuota toivottua tulosta. Pojalla on nyt ruokavaliossaan kesäkurpitsa, possu, hirssi, teff-jauho (mitä ei olla vielä kokeiltu ollenkaan), päärynä ja puolukka. Puolukkakin kysymysmerkillä että se lisätään listalle jos sopii. Jollei tämäkään helpota ihoa ja suolistoa, vaihdetaan soijamaitoon ja jollei sekään, neocateen ja altistuksiin. Tammikuulle on varattuna jo vehnäaltistus muutenkin koska maitoallergikko saa vammaistukea mikäli vehnäkään ei sovi. Monta altistusta siis tiedossa jos huono mäihä käy ja se ei liiemmin huvita mutta pakkohan ne on tehdä. Vehnästä on sen verran jo kokemusta että nostattaa punaiset paukarat kasvoihin ja alkaa kutittaa, lisäksi mielestäni limaneritys (rohina) lisääntyy. Korvathan pikku-ukolla putkitettiin jo lokakuussa liimakorvien takia, yksi tulehdus toukokuulla teki molemminpuoliset liimakorvat mutta tämähän nyt olikin tiedossa kun on jo entuudestaan 5 korvaongelmaista joten ei se kuudeskaan poikkeusta tehnyt.

Mihin täältä on kaikki kadonnut, en ole sen kummemmin tätä seuraillut, facebookiinko tai suljettuun ryhmään johonkin?
 
Heh, meillä on ihan sama tuon astianpesukoneen kanssa... Ei toivoakaan täyttää/ tyhjentää sitä jos oon kahdestaan hereillä olevan tytön kanssa =D se on haukkana paikalla, samoin jos avaan minkä tahansa kaapin, eli vähän kaikenlainen siivous on hankalaa...

Hui, ja mua kun ahdistaa työn, kodinhoidon ja edes jonkun asteisen oman hyvinvoinnin yhdistäminen jo yhden lapsen kanssa... en edes uskalla ajatella, millaista se olisi kuuden muksun kanssa, kaikki kunnioitus sulle Kirsikka =)
 
Täällä ollaan! Jotenki jäänyt vaan tämä oma aika nyt vähäiseksi, kun päiväunet lyhentyneet ja isomman tytön kans saa olla koko ajan leikkimässä jotain.
Jos vähän nyt kertoisin kuitenkin meijänkin kuulumisia.

Eli meijän tyttö on nyt sen 9,5kk. mitat oli 9kk neuvolassa 8125g ja muistaakseni 71,8 pitkä. Ryömii kovasti eteenpäin ja syö kaiken mikä eteen sattuu. kaks hammasta alhaalla jotka tuli 8kk ikäisenä. meillä vielä suht rauhallista sen suhteen kun tyttö ei ole tajunnut nousta ylös mihinkää mut kaiken kyllä levittää mihin lattiatasosta yltää. :) Mut se mikä pitää äidin pois omista jutuista on se kun tyttö ei viihy kovin hyvin itsekseen, ja kun ei osaa vielä esikoisenkaan kanssa oikeen leikkiä, niin pitää olla sit ite koko ajan sitä viihyttämässä tuolla lattialla. :/ :)
Meelia kyseli harrastuksista yms. niin täällä ei erikoisemmin mitää harrasteta, mut aina ku selvitään niin on pyritty käymään perhekerhossa. Ja on kyllä ollut ihan mukavaa vaihtelua. Vaikka eihän tuo nuorempi siitä vielä ymmärrä mut esikoinen (2v.) on ihan mielissään kun käydään siellä. :) Töihin en ole suunnitellut vielä menevän. Minulle ei vaan sovi se että pitää sit vielä töiden lisäksi tehä kaikki kotityöt yms, ainakaan nyt kun lapset on vielä pieniä.

Mut tämä oli taas tässä, nyt syöntipuuhiin..

an-ri
 

Yhteistyössä