Heippa,
Ieva -hyvä juttu että teillä oli onnistunut käynti lääkärin luona -se on kuitenkin huippu tärkeää että hoitavan lääkärin kanssa tuntuu siltä että on osaavissa käsissä
Meillä on tammikuun alussa tuo vehnäaltistus yksityisellä (Pikkujätti) ja sen jälkeen osaan kertoilla hintaa sieltä... Nyt eivät osanneet sanoa, eli varmaankin riippuu käytetystä ajasta niinkuin Ahmutarkin sanoi. Meillä kanssa mietityttää tuo päivähoitoon siirtyminen keväällä, on kuiteskin ollut kiva lukea täältä että on ihan onnistuneitakin kokemuksia. Meillä ei tosin vielä ole edes päiväkotipaikkaa valmiina, eli vuodenvaihteen jälkeen aletaan katselemaan ja kyselemään minne meidät "huolittaisiin". Tsemppiä
Vilja-altistuksesta: Miten te ootte saaneet yksivuotiaan ajan kulumaan altistuksessa, olisiko teillä hyviä neuvoja asian suhteen? 2-4tuntia kuulemma kestää. Liikkuvainen pieni kaveri on, että voi olla melkoinen juttu istua siellä lääkäriasemalla.
Mitä muten teillä on katsottu noista ravitsemuslabroista? Meillä ei ole muuta kun vasta-ainetestit tehty labroilla?
NallePuh: Saas nähdä koska lähettävät vastauksen Ricedreamista. Kolme päivää on kulunut, ja jos ei viikossa tule vastausta niin lähetän uudestaan
Mutta kerron heti kun saan tietää!
Omaa
naperon napaa: Käytiin siellä lääkärissä tänään ja maitoa ei nyt sen paremmin tarvi enää testata -mutta vehnä altistetaan tosiaan tammikuun alussa. Sitten kuulemma saatais se kelan tuki. Lääkäri oli vahvasti sitä mieltä, että ei kokeilla erityiskorvikkeita, koska ne hiertää niin kovin usein lapsien ruokavalioissa ja hän piti ruokavaliota tarpeeksi laajana että vesi ja kalkki riittäisivät. Proteiinista totesi että "syöhän poika sen 1rkl päivässä -kyllä hän pärjää" kun lisänä on viljaa. Eli jotenkin oon huojentunut siitä, että ei tarvitsisi enää kokeilemaan alkaa almironia tms. Kuulemma jos kasvuun tulisi jotain huomautettavaa niin katsottais asiaa uudestaan.
VitKiv valmisteesta mietin että sain hiukan eri annostusohjeen kun mitä meidän toiselta hoitavalta lääkäriltä sieltä antioksidanttiklinikalta... Allergialääkärimme ohjeisti että 1tab/pv ja antioksidanttiklinikalta 10tab/vko... Melkein sama, mutta millaista annostusta te ootte käyttäneet?
Noita reseptejä:
Pasteijat:
2-3dl perunasurvosta
1 1/2 dl tattarijauhoja/riisijauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Rasva/öljy itselleni tehdessä n.75g keijua, pojalle laitan 3/4dl rypsiöljyä ja tilkan vettä
Sekoitetaan aineet, massa on pehmeää, mutta leivottavissa olevaa eli jos on liian löysää, niin jauhoja lisää. Jääkaappiin hetkeksi. Täytteeksi oon keittänyt riisiä ja jotain lihaa. Mausteita, jos joku sopii niin täytteeseen voi lisätä. Sitten olen jakanut taikinan n.15-20 osaan, pyörittänyt ensin pieniksi palloiksi ja sitten jauhoitetuin käsin taputellut leivinpaperin päälle litteiksi neliöiksi, sisännyt täytettä nokareet toiselle puolelle neliötä ja sitten kääntänyt toisen puolen katoksi. Taikina on haurasta -hermot meinaa mennä, mutta lopputulos on ihan ok. Haarukalla vielä lopuksi voi pistellä pasteijan pinnan, niin ei repeile uunissa. Paisto 225 astetta n.15min. Täytevaihtoehtoja oon ajatellu tänään kokeilla porkkanaraastetta ja riisiä ja itselleni kinkkua ja sipulia... Samasta perustaikinasta oon tehnyt nuo joulutortut. Tai sanoisinko luumupasteijat. Sisälle keitin itse luomu-kuivattuja luumuja vedessä, lisäsin hiukan sokeria ja tehosekoittimella luumusoseeksi. Määriä arvioisin että puolipussia luumuja, vettä sen verran että juuri ja juuri peittyivät. Keitin ne pehmeiksi ja sokeria pari tl.
Riisipiiraat:
2dl tattarijauhoja
2.5dl kiehuvaa kuuma vettä
(ripaus suolaa)
Sekoita kuuma vesi ja jauhot, anna seistä hetki. Pyöritä taikinasta pieniä palloja ja kauli soikeiksi jauhojen avulla. (itse koin paremmaksi taikinapuikulan kun kaulimen). Täyte pari lusikallista veteen tehtyä riisipuuroa. Sen oon keittänyt riisipussin ohjeella: 0,5dl vettä, 0,75dl puuroriisiä, ripaus suolaa ja nokare keijua/pari tl rypsiöljyä. Ja riisipiirakan reunat sitten rypytetään, itse en niin kauniita piirakoita saa kun mitä kaupasta saisi..
Tattarivispipuuro:
5dl vettä
1dl tattarijauhoja
vajaa 0,5dl mustaherukkaa/puolukkaa tai muuta sopivaa marjaa
Jauhot vispataan kiehuvaan veteen kokoajan sekoittaen ettei mene kokkareille. Kiehutetaan hiljalleen n.10min, lisätään marjat ja sekoitetaan tasaiseksi. Hiukan jäähtyneenä vispataan sähkövatkaimella kuohkeaksi. Voi lisätä sokeria jos tarvii. Itse lisää hiukan ja syön sitten riisimaidon kanssa. Poika syö sellaisenaan.
Riisikakut pannulla
1 peruna survottuna
1dl keitettyä riisiä
3rkl maizenaa
1/2dl vettä
1/2 rkl siirappia
öljyä paistamiseen
Lisää riisi, vesitilkkaan sekoitettu maizena ja siirappi perunasurvokseen. Paista pannulla pieniä pannukakkuja molemmin puolin. Itse syön sellaisenaan hillon kanssa, pojalle joku hedelmäsose...
Mukavaa viikonloppua! Nyt täytyy mennä lämmittään ruokaa itselle -poika nukkunut harvinaisen pitkät päikkärit, jo 45min
Yöllä tosin edelleen kukuttiin... :wave: