¤¤ ALLERGISET KULLANNUPUT - vol. 7 ¤¤

Täällä on nyt saatu jäljet pojan kasvoista ja muualta pois kokonaan.Saatiin myös tietää että paprikaa poika ei sitte siedä lainkaan eli sekin pitää jättää kokonaan pois.

Ja tuli meille myös perheenlisäystäkin tossa 18.11 klo 14.32 synty poika mitoin 4160g ja 53cm


 
Mahtuuko ketjuun mukaan yksi äiti lisää? Mun 8kk tytöllä todettiin maitoallergia. Myöskin porkkana, parsa ja bataatti ovat aiheuttaneet oireita.
Meillä ensin huudettiin "koliikkia" viisikuiseksi. Lopulta 6-kuisena vein tytön lääkäriin jatkuvan pulauttelun, rohinan, rikkonaisten öiden, vatsavaivojen ja iho-oireiden takia. Oireet olivat tosi epämääräisiä, tulivat ja menivät ja tosi vaikea oli yrittää yhdistää niitä mihinkään. Välillä oli sellainen olo, että kuvittelenko puolet noista jutuista ja onko kaikilla näin vaikeaa. Onneksi lopulta saatin diagnoosi.

Saatiin resepti almiron peptiin, mutta toistaiseksi olen jatkanut imetystä ja karsinut omasta ruokavaliosta maidot pois.

Surullista on, että kuumeilen kovasti tytölle jo sisarusta, mutta pelkään imetyksen kariutuvan, jos tulen raskaaksi. toisaalta oma jaksaminenkin mietityttää, koska tyttö on edelleen aika itkuinen yövalvoja.
 
taaperotx4: ONNEA! Ihana kuva...melkein iski vauvakuume (ja meille ei enää toista tule).

Leli82: tervetuloa joukkoon! Nyt on hiukan hiljaista, mutta kai täällä muitakin käy :)

Onko tyttö nyt oireeton? Jos ei, niin suosittelen kyllä almironin kokeilua.
 
Kirjoittelenpa hieman kuulumisia tänne... eli poika on nyt 10,5kk. soijamaidolle allergisoitui- tuli suuhun kutinaa ja ummetus muuttui ripuloinniksi, almironista kans aina pikkunäppyä.. vähän aikaa tässä hiljattain oltiin jo kokonaan ilman korviketta ja annettiin kaurajuomaa kun kiinteitä on paljon kuitenki käytössä.. näytti et herkistyy kaurallekin, jos liikaa sitä saa niin palattiin taas almironia vähän ja kaurajuomaa menee myös vähän. kumma kun tuntuu, et jos jotain ruoka-ainetta menee paljon herkistyy.. vai miksiköhän kaurajuomasta posket menee kirkuvan punaisiks mutta ei kaurapuurosta? onkohan se juomassa jotenkin raakaa se kaura? meillä on ihan lääkärin "luvalla" ollu se kaurajuoma kokeilussa kun ajateltiin, että turha lähteä altistamaan almiron ja siirtyä neocatelle kun ikää on toi 10kk+, pian tulee jo sit 1 vee ja näillä muilla ruoilla pärjää... kunhan ei nyt allergisoidu kauralle. almironia kun menee vaan muutama desi päivässä senkin kans pärjää, mut jos menee yli 3-4dl alkaa sillekin herkistyä..... pääasiassa juodaan kuitenkin vettä ja on (ainakin vielä) viljat, lihoja, öljy, kasviksia, hedelmiä ruokavaliossa.. huomenna ravitsemusterapeutti:)
yhdessä vaiheessa ajattelin jo imetystä yrittää palauttaa, kun tympäs niin ku soija ei sopinu enää ja almironkin huonosti sopii, mutta sit ajattelin, että en kuitenkaan kun olisi pitänyt aiemmin tajuta. muutenki tuo maitoallergia tuntuu olevan kummallista meidän kohdalla. nimittäin olen kokeillut vauvojen jogurtteja nyt ilman oireita, pienempänä niistäkin selkeät oireet. ja raejuustoa annoin eilen eka kerran ja ilman oireita. voiko allergia olla jo näin varhaisessa vaiheessa väistymässä vai oisko vaan määrästä kiinni, kun hapanmaitotuotteita tuntuu pikkuisen sietävän? pahana meillä ei maitoallergia ikinä ollukaan, puutuin siihen silloin heti kun alkoi ilmetä kutinaa korvikkeista ja ihottumaa.. ja eihän hapanmaitotuotteita käytetäkään litratolkulla, ehkä siitä johtuu että sietää niitä jo hieman?!
 
äh, täytyy vielä lisätä, että almironista tuli siis pahimmillaan nokkosihottumat, lääkärin mukaan ei mitään jos näpyt tulee ja menee ohi pian... no silloin jätin koko almironin.. kun sen nyt oon ottanu takas pienellä määrällä ei oo nokkosihottumaa ollu, mutta kun tarkemmin mietin aivastaa aina maidon jälkeen ja hankaa suuta... ei kai se nyt sit kuitenki olis siirtymäässä hengitysteihin allergia? kuitenkin pienestä määrästä hapanmaitotuotteita ei tuu mitään.. vähän on sekoa....täytyy seurata tilannetta kun saa tän ravitsemusterapeutilla käytyä, jos vaikka pärjäis vedellä ja kalkilla ja illalla kaurajuomaan tehty velli... ärsyttää jo nää korvikkeet kun epäselviä oireet:/ pitäis varmaan vierottaa muuten tuttipullostakin, jos illalla antais sen vellin vaan (teen riisihiutaleista vellin kaurajuomaan, kai sen vois kokeilla riisimaitoonkin), jos se nyt pärjää ilman korviketta vaikka harvinaista kai se on alle vuoden ikäiselle että pärjäis....
 
haidi84: Oletteko kokeilleet Natumin riisimaitoa? Kauraa rotaatioon ettei allergisoidu sille? Meillä on rotaatio käytössä juuri siitä syystä että allergisoituu ruuille, joita saa liian usein tai liian paljon kerralla. Jos kokeilisit kauraa antaa esim. kahtena päivänä viikossa?
 
Leli82: Muutaman kuukauden jos vielä jaksat sinnitellä vauvakuumeen kanssa niin sitten imetyksen voi lopettaa (kun esikoinen noin 1 v.) etenkin jos allergioina "vain" kananmuna ja maito. Tai sitten alat pikkuhiljaa kokeilla korvikkeita, josko sopivat ja siirtyä niiden käyttöön.
 
taaperotx4: Ihana kuva, paljon onnea :flower:

Meillä ollaan allergia asioissa sen verran edistytty että pienempi tyttö (10kk) on reilun kuukauden syönyt Hollen hirssiä, ensimmäinen sopiva kiinteä, eipä olla kovin montaa ehditty kokeilemaankaan altistusten välissä. Soija-altistus jouduttiin keskeyttämään kun tytölle tuli keuhkoputkentulehdus, antibioottikuuri auttoi mutta yskii vielä hiukan, jos ei mene ohi niin sitten Flixotide-kuuri.
Isommalla 2,5v tytöllä taitaa asiat junnata melkein paikallaan, mitään uutta ei olla saatu mukaan ja vadelma ja mustikka ovat epävarmoja vaikka ennen kävivät. Vehnä eikä kaura käy, naudanlihasta pienestä määrästä paistijauhelihaa tuli vesiripuli. Lääkäri ehdotti että seuraavaksi kokeiltaisiin lihoista afrikan strutsia.
 
heips! onkohan se natumin riisijuoma saman makuista kun tuo rice dream.. aika pahaa oli tuo rice dream (ellen sit onnistunu saamaan jotain pilaantunutta purkkia, päiväykset kyllä ok..), kaurajuoma olis paljon parempaa, mutta hitosti tekee ilmavaivoja jostain syystä vaikka kaura-allergiaa ei pitäis olla, kun puuroista ei tuu mitään vaivoja, ehkä vähän löysempi kakka kaurapuurosta... mutta ehkä tuohon riisijuomaan vois iltavellin tehdä, jos ei siinä maistuis niin voimakkaalle.. muuten yritän vielä antaa vähä almironia vaikka ei kunnolla passaakaan. velli siihen almironiin on sit jo aika yökköä... ois kyllä hyvä ku kävis tuo kaurajuoma sehän on ihan hyvää, jopa itse tykkään siitä.
 
onko kellään muuten tietoa onko kaurajuomissa eroja, että joku sopisi paremmin kuin toinen. oatlyt on kokeiltu ja tekee ihottumaa ja löysälle mahan ja ilmavaivoja.oisko esim. gogreen kaurajuoma tai keiju jotenki erilainen ku oatly??
 
Natumin riisijuomaa saa citymarketeista ainkin täällä pk-seudulla, en tosin tiedä onko kaikissa. Jumbosta, Myyrmannista ja Ruohlahdesta ainakin saa. Ja keskolla varastotuote eli pitäs saada muuallekin tilattua. Allermiinasta voi kanssa tilata. KAuramaitoa meillä ei ole käytössä mutta niissäkin eri lisäaineet- vaihtamalla voi löytyä parempi. Riisimaito on miedon makuista ja juon sitä itsekin välillä.

p.s. Meillä rypsiöljyallergia rajoittaa tuota maitovalikoimaa.
 
Makueroista en tiedä, meidän tyttö on aina juonut mielellään riisimaitoa eikä merkillä ole ollut väliä muutakun että Rice Dreamista tuli ihottumaa koska siinä on ainakin ohrajäämiä. Natumi ja Keijun riisimaito pitäisi olla puhtaita.
 
niin onkohan natumin tai keijun riisijuomissa auringonkukkaöljyä?? onohan natumia prisman valikoimissa, kun täällä päin ei ainakaan citymarketissa ole.. onkos kellään käytössä keijun kaura tai riisijuomat?? lapsi sai kokovartalonokkosrokon joko riisistä tai rice dreamin auringonkukkaöljystä että se siitäkin sitten.... kaura tai riisijuomavalikoimista pitäis löytää sopiva ja sitten kokeilen jo tavallista lehmänmaitoa, kun tulee 1 vee täyteen. jos ei maitoallergia ole ohi, täytyis jotain juoda kuitenkin... kyllä v-ttaa olis sitten riisi tai öljy se joka aiheuttaa nyt ongelmia, koska molempia on niin paljon lasten valmisruoissa... onko täällä ketään riisiallergisen äitiä?? sopiiko riisitärkkelys siinä tapauksessa? sitä on siis usein näissä lastenruoissa. testaan riisin puhtaana kunhan selviää tuosta nokkosrokosta... poika on vielä tosi herkkäihoinen ja saa joskus hiki-ihottumaakin kun hikoilee kuin pirulainen, niin on vähän vaikee joskus etsiä näitä aiheuttajia... nokkosrokko voi tulla jopa hiestä.

ja osaako joku kertoa tuosta rotaatiosta, miten sen kanssa kannattaa toimia yleensä jos on tällainen että herkistyy herkästi kaikelle mitä saa paljon ja pitkään samaa...
 
Natumin riisimaidossa on auringonkukkaöljyä, RiceDreamissa myös mutta siinä on myös ohrajäämiä. Keijun riisimaito on muistaakseni rypsiöljyllä.

Rotaation perusohje: ruoka-ainetta annetaan kerran viikossa yhdellä aterialla ja väliä täytyy aina olla vähintään 7 vrk ennenkuin antaa seuraavan kerran. Vaatii kirjanpitoa siis tämä homma. Kaikkeen tottuu. Meillä menee 5 ruoka-ainetta normaalisti ja noin 15 rotaatiossa. Meillä ongelmana herkistyminen.
 
keijun riisijuomassa ei tosiaan ollu auringonkukkaöljyä, mutta lisäaine karrageeni kyllä pistää vähän arvelluttamaan. aika syvältä kun kaikkeen nykyään työnnetään lisäaineita. natumia en ole saanut käsiini vielä... kaura tuntuu aiheuttavan vähän oiretta.
 
hei.. onko muiden maidolle ja soijalle herkät pystyneet käyttämään semperin riisi-banaani puuroa. kattelin, että sisältää paljon ravintoaineita, voisi olla hyvä lisä ruokavalioon, kun ei oo meillä tosiaan mitään korviketta käytössä.. riisijuomaa menee, mutta tuo puurojauhekin velliksi tehtynä olisi paljon ravinteikkaampaa... ei siis oo lähdetty neocatea kokeilemaan, kun sietää jostain syystä vähän hapanmaitotuotteita ja syökin vauvajogurtin tai vähän tavallista jogurttia ja vähän raejuustoa päivittäin ilman oireita.....vaikka ei tuttelit ja almironit ja soijakaan sitten loppupelissä käynyt olen siedättänyt yhdestä teelusikallisesta vauvajogurttia niin että kestää jo jonkun verran hapanmaitotuotteita. lapsi on vielä vauva, 11,5kk.
 
Hei vaan pitkästä aikaa :)

Meillä on ruoka-asiat jo tosi hyvällä mallilla, kiinteitä on saatu mukaan paljon. Jopa peruna (keitettynä, pakastettuna, kiehautettuna) ja porkkana. Lihoistakin käy possu, lammas, hirvi ja broileri. Pahimmat pahikset on edelleen maito, muna ja nauta. Mutta edistystäkin on tapahtunut, poika sietää rintamaidon kautta maitotuotteita jo vähän. Vauvanahan tilanne oli se, että kun erehdyin ottamaan huikan maitokahvista, niin tie vei osastolle. Kyllä nyttenkin kasvoihin tulee ihottumaa, mutta ei juurikaan eritä märkää.

Enemmän ollaan nyt painittu rokotusten kanssa. Pojan olisi pitänyt saada 1v-rokotus Joulukuussa, mutta sitä siirrettiin ensi kesään. Käytiin allergiasairaalassa se testaamassa ja itse rokotteesta nousi prickeissä patti ja eriteltynä sai paukaman formaldehydistä. Ja siinä rokotteessa ei edes ole formaldehydiä, eli on jollekkin muullekkin allerginen.
Kesäkuussa testataan sitten uudestaan tuo 1v rokote (Pentavac ja se uusi vastaava) ja lisäksi MPR. Noista 1v rokotteista valitaan se, mikä aiheuttaa pienemmän reaktion ja pistetään Helsingissä antihistamiinien kera.

Poju täytti siis 1v Joulukuun viimeinen päivä ja 1v-mitat oli 75cm ja 8.5kg. Hienosti on kasvanut! Veljensä oli 1v neuvolassa 72cm ja 6.9kg..
Seuraavaksi koitetaan löytää se korvike, että saisin pikkuhiljaa imetyksen lopetettua.

Hyvää Uutta Vuotta kaikille :)
 
Ei kai tälläkin pojalla ole maitoallergiaa??

Rupesin tässä vaa miettii kun ekat viikot hän on syöny rintaa ihan hyvin mutta nyt on sitte ruvennu laittaa hanttiin.Hän rupee aina kiemurtelee rinnalla kakkaakin on ruvennu panttaamaan.Pieruja kyllä tulee jotka haisee pahoille.No maanantaina aion ottaa asian neuvolassa puheeksi.