¤¤ ALLERGISET KULLANNUPUT - vol. 6 ¤¤

Tosi kurjaa, että Taaperotx4:n lääkäri ei voi uskoa, vaikka ihan selkeet oireet tulee! Kuvassa ihottuma näyttää hyvin paljon samalle, kuin mitä meidän pojalla oli. Ja on vieläkin kyllä. Ja maitoallergia on nyt todettu verestä, prickeillä ja altistamalla...

Laittaisin kuvan poskista jos osaisin.

Tänään taas sai kunnon urtikariat kämmeniin, kämmenselkiin ja ranteisiin, kun kirpputorilla pääsi hypistelemään myynnissä olevia vaatteita. Hieroi vielä kasvoihinkin, niin näytti ihan valkotäplikkäältä pesukarhulta. Tais olla joku hajustettu pesuaine Kyseessä.

 
weiss
Kyllä noiden lääkäreidenkin kanssa saa olla tarkkana ja käyttää paljon omaa harkintaa asioiden suhteen. Minuu ärsyttää aivan hirveästi, kun polilla käydään, niin se olen minä joka sanoo, että kuinka tästä eespäin mennään ja kerran kommentti yheltä lääkäriltä oli, jotta me pärjätään kyllä, kun on niin paljon jo kokemusta ja nauroi päälle! Silloin teki mieli kyllä läväyttää.. :kieh:
Taaperox4 :hug: Meillä oli aivan päinvastoin, että altistus tehtiin kahesti, kun lääkäri ei uskonnu ettei maitoallergiaa ole, mutta parempi niinkin päin. Vaiha lääkäriä, koska sie ite tiiät parhaiten, onko sitä maitoallergiaa vaiko eikö.
Coombs: Meillä kanssa tulee pesuaineista ihottumat..
G: Mitä pesuaineita käytätte?
Meillä ainoaksi sopivaksi todettu Minirisk ja huuhteluaineena sopiva on Comfortin Pure.
Omppo kokeilu sitten päättyi vatsakipuiluun, ruikuliin ja ihottumaan päänahasta varpaisiin. Sisäreidet ol niin pahanna, jotta huusi, kun rasvaa koitti laittaa. Nyt hieman helpottaa, kun toista päivää ilman omenaa ja kortisoni kuuri päällä.
Seuraavaksi aattelin kokeilla seitä. Kalaa ei ole koskaan kokeiltu ja syöminen alkaa olla jo epätoivoisen raastavan vähästä, niin tarvis varmaan saaha joku uutta makua antava.. :(
Mutta näillä mennään, mitä on annettu.. Onneksi tuo poika on muutoin niin hyväntuulinen ja iloinen, se antaa hirviästi voimia! :heart:
 
En olekaan sitte ihan varma Neocaten sopivuudesta mutta seuraillaan oireita. Mitähän sitte seuraavaksi kannattaa kokeilla jos Neocate ei sovi?
Isommalle koitin sitä Oolannin pakasteperunaa mut sylki pois eikä suostu sitä syömään joten turhaan sitä enää tarjoan. Muuten kyllä ruoka maistuu oikein hyvin.
Meillä käytetään Amwayn pyykkipulveria ja kestovaipoille joskus Ecoveria ja Softcarea. Huuhteluainetta en lasten pyykeissä käytä ollenkaan ja harvoin muittenkaan vaatteissa kun melkein aina kuitenkin on lastenvaatteita joukossa.
No mutta nyt nukkumaan kun väsyttää ihan kauheesti.
 
Heippa

Mitä kaikkea tietoa olette ruokapäiväkirjaan (jotka sellaista ovat pitäneet) keränneet? Tai oletteko saaneet jotain ohjeita allergologilta sen pitämiseen tms.?

Tyttö on juuri 4 kk täyttänyt, täysimetyksellä (kirjoittelinkin viime viikolla tänne). Nyt vaan nuo masuvaivat ovat pahentuneet.. välillä on ummetusta, sitten ripulia (eilen kakkasi useamman kerran ja oli yksi ihan neonvihreä vetinenkin kakka), peräaukon ympärys punoittaa ja unet ovat katkonaisia.. ja tyttöä tietty kipristää välillä :'(... tietty toivoisin, että kyse olisi "vain" jostain ohimenevästä vatsapöpöstä :saint:

weiss: Voi harmi, että omppu kokeilu päättyi oireisiin :eek:. Entäs ne ehdottamani kenguru ja quinoa?

G: Käytän vauvan pyykkiin nestemäistä pesuainetta.. jotain allergia&astmaliiton suosittelemaa.. en nyt muista. Pesupähkinöitä ajattelin myös kokeilla kun olen kuullut siitä paljon hyvää.

Fiiu ja tyttö 4 kk
 
Olikos se niin että hampaista saattoi saada ihottumaa? Meillä asuu pieni hammashiiwiö joka tekee kulmahampaita niin huolella, että on säikyttänyt nukkumatinkin pois meidän taloudesta. Mutta voi se olla syy tuohon ihottumaan joka on tullut suun ympärille, vai mistä syytä lähtisi etsimään..
 
weiss
Fiiu: Sun kannattaa merkitä ylös vauvan syödyt ruuat ja jos täysimetät, niin mitä itse olet syönyt ja sitten tietty vauvan oireet. Helpottaa huomattavasti lääkärissä, kun kysyvät, koska mie en ite ainakaan muista koskaan mitä mistäkin tulee, koska poika oireilee monella tavalla.
Täältä ei kengua saa ja tarkoitus olisi saaha jotain mitä poika söisi. Kokeilua tämä on, mutta välillä meinaa usko loppua.. Seuraavaksi kokeillaan banskua ja sitten luultavasti kalaa, koska sitä ei ole allergisoivaksi vielä todettu tai siis ei mitään ole todettu, kun prickit näyttää edelleen negaa.. Kai tämä tästä taas..
Toivottavasti teillä kaikki kääntyisi parhain päin! :heart:
 
weiss: Kiitokset! Joo, en minäkään kyllä muista ellen ylös laita, siksi juuri tuota ruokapäiväkirjaa ajattelin. Ja kai joku lista (sitten jos allergioita on ja kiinteät aloitetaan) sopivista ja ei-sopivista (mutta nyt loikkaan jo asioiden edelle ;)) ja jälkimmäisten kohdalla oireet.. aikoinaan tuota esikoisen kohdalla kyseltiin allergiasairaalassa ja oli siinä kalenterinselausta ja päänraapimista että sain sen aikaiseksi :headwall:. Aika vaan on kullannut muistot... on niin epävarma olo noista "oireista". Kauanko teidän pitää pitää taukoa uusien kokeilujen kanssa jos poika nyt oireilee kovasti sitä omenaa? Mitkä kaikki pojalle sopii? Toivottavasti tekin löytäisitte niitä sopivia, tiedän tunteen, se on kuin lottovoitto :hug:
 
Ruokapäiväkirja: Syödyt ruuat ja määrät, oireet ja oireettomuus esim. refluksi, unet, huudot, kakka (väri, koostumus), hikka, iho:posket, pylly ja muuten, ihottuman rasvaus, lääkkeet. Alkuun voi tuntua työläältä mutta palkitsee kyllä. Kirjattavaa on aika paljon mutta jos tekee hyvät muistiinpanot, niistä voi pitkään jälkikäteenkin tehdä huomioita.

G: Hajusteeton OMO nestemäinen ja Comfort Pure. Ymmärtääkseni nestemäiset lähtee paremmin pois kuin jauhemaiset pesuaineet. Meillä pesuaineet eivät ole kylläkään ole olleet ongelma, paitsi mulla itelle.
 
Missä vaiheessa mun kannattaa kokeilla toista korviketta kun en ole varma ton Neocaten sopivuudesta? Vauva on saanu Neocatea 1,5 viikkoa ja aluksi tuli selvä muutos parempaan mutta nyt viikon ajan on kutissu vaippa-alueelta tosi paljon, yrittää raapia aina kun vaihtaa vaippaa eikä rasvauksesta ole hyötyä (sibicort ja perusvoide). Maanantaina illalla kun laitoin nukkumaan niin nukkui levottomasti ja heräili usein ja puolen yön aikaan heräsi huutamaan, helpotti kun kakkasi, lopulta nukahti kantoliinaan. Muuten yö meni hyvin. Piereskelee kovasti tosi pahanhajuisia pieruja ja välillä kyllä nieleskelee vähän ja tänään pulautti kerran, pienen määrän maitoa. Minkä hintasta Nutramigen on? Se kun olis seuraava kokeiltava jos toi Neocate ei sovi.
 
Dora09: meillä tytöllä Neocate aiheutti jossain tuossa samassa vaiheessa lievää ummetusta ja siitä johtuvaa levottomuutta. Myös refluksia oli kun kakka ei kulkenut suolessa eteenpäin. Jossain kahden viikon kohdalla alkoi helpottamaan... Eli puolentoista viikon kohdalla oli noita vaivoja.

Pesuaineista. Meillä on käytössä hajusteettomia pesunaineita. Yleensä käytetään nestemäistä Erisania. Huuhteluainetta ei käytetä ollenkaan.

Meillä tytöllä on mennyt Nannia reilu kaksi viikkoa ja näyttäisi, että se sopii... =) Jotain pientä vaivaa (räkäisyyttä, ilmavaivoja, itkuisuutta) oli viikonloppuna mutta ne taitaa olla nyt mennyt ohi. Ei sitten ole maitoallergiaa kai nyt sitten. Muita allergioita tämä ei tietenkään poissulje...

Isoveli on syönyt viime aikoina ainakin mustikkaa, puolukkaa, vadelmaa, mansikkaa, ruusunmarjaa, omenaa... Otettiin ne nopeasti rysäyttämällä ruokavalioon. Pientä ihottumaa ja lievää aamuyön heräilyä lukuunottamatta muuta oiretta ei ole ollut, joten lääkäriltä saatiin ohje jatkaa niitä mutta laittaa hieman "liinoja kiinni" kokeiluissa ja antaa elimistön tottua näihin uusiin marjoihin ja hedelmiin. Kesäkurpitsa ei vieläkään sovi. Samoin vanha pahis päärynä on yhä epäilyttävä. Joka tapauksessa 2-vuotiaamme allergioiden parantuminen jatkuu hyvällä mallilla =) Uskomatonta, että hänellä on nyt viisi marjaa, kun marjoja tähän asti ei ole ollut yhtään. En oikein edes tiedä viitsiikö näitä onnistumisia ja hyviä vaiheita hehkuttaa, kun lukee niin monilla olevan vaikeuksia ja takapakkeja. Mutta toisaalta niitä vaikeita aikoja on eletty täälläkin pitkään aikoinaan.
 
weiss
ahmutar: Saa hehkuttaa ja pitää hehkuttaa!!!! Sehän on vaan niiiiin hienoa, että alkaa allergiahelsvetti helpottaa ja antaa muuten uskoa tännekkin, jotta ehkä jonain kauniina päivänä täälläkin.. :D
 
weiss
Fiiu: Meillä ruokavaliossa, kaura, riisi ja tattari, possu, luumu ja päärynä sekä peruna ja bataatti. Hienoltahan tuo lista jo kuulostaa, mutta käytännössä ei paljoa arjessa auta..
 
G: Erisan, ei huuhteluaineita, silitän pyykit (en alusvaatteita :saint: )

Eilen sitten mokasin kunnolla, mutta onneksi ei tullut pojalle pahempia oireita. Mies osti kaupasta porkkanaa pakastekuutioina ja minä pölvästi vain sulatin ja lämmitin ja syötin pojalle! :headwall:
Onneksi oli eka kokeilu ja jotenkin alkoi kellot soida, niin meni vain 1/3 tl lähes raakaa porkkanaa. No, huutoa ja itkua seurasi pari tuntia. Pää täynnä punaisia kutiavia laikkuja. Yöunille päästiin sitten normaaliaikaan ja melko normaalikunnossa. Aamulla oli vielä selässä paukamia, mutta muuten ei mielestäni ongelmia. Tänään kuolattu ja pureskeltu taas reippaasti, onkohan ylähampaat jo tulossa? Posket helottaa kuolaamisesta.

ahmutar :flower: hienoa!
 
Täällä onneksi poika on nyt paljon paremmalla tuulella kun on altistus loppunut ja sen ansiosta yötkin nukutaan hyvin taas.

Huomenna pitäs käydä kelassa jotai lappuja taas täyttelemässä kun se B-todistus on sinne jo myös mennyt,mutta mulle ei oikee auennut se että mitä lappuja ne käski mun täyttää..no huomenna se selviää.

ahmutar hienoa että teillä alkaa jo helpottamaan toivottavasti nuo allergiat :flower:

Eilen tuli taas käytyä ite neuvolassa ja täti arveli vain sykkeen perusteella että meille ois tulossa toinen poika kun syke oli jotai 149 ,no sen näkee viimeistään marraskuussa kun vauva syntyy jos ei vauva suostu näyttämään sitä rakenneultrassa joka on tossa heinäkuun 6.päivä
 
En ole muistaakseni muistanut täällä hehkuttaa joten MUKSUN KUKKAKAALISOSETTA SAA TAAS!!! :p Taustatietoa sen verran että sen valmistus lopetettiin viime kesänä ja nyt toukokuussa tuli takasin. On meillä ainoa ei-hedelmä valmisruoka ja poika tykkää siitä kovasti. Varasto riitti kuin riittikin tänne saakka, joten katkosta ei tullut. Jatkossa aion tehdä esim. sosekeittoa siihen lisäämällä toista kasvista, kermaa(riisi) ja lihaa.

Ja vinkkinä uusille: sitä kannattaa testata, on sopinut aika monille vaikkei kukkakaali muuten sopisikaan.
 
Hienoa, että ahmuttarellakin on valoa tunnelin päässä! :flower:
Huomasin myös tuon kukkakaalen, mutta unohdin kirjoittaa siitä tänne palstalle. Meille se ei tosin varmaan sovi, koska sisälsi riisijauhoa.

Mua mietityttää parhaillaan astma. Nyt meillä on Flixotidessa kahden viikon tauko ja katsotaan paheneeko yskä. Onko teillä muilla tehty tällaista testiä, että ensin otetaan kortisonia kuukausi ja sitten pidetään tauko ja katsotaan miten vaikuttaa? :/
 
weiss
Localoba: Luin.. ja aion ottaa asian puheeksi seuraavalla käynnillä. Meiltähän on pois juur nuo kasvikset ja hedelmät. Tosin esikoisella on aikalailla ollut samat allergiat ja näkyneet allergioina testeissä, joten luulen (toivon), että olisivat allergioita "vaan".. :eek:
 
Alkuperäinen kirjoittaja Luppis:
Ja vinkkinä uusille: sitä kannattaa testata, on sopinut aika monille vaikkei kukkakaali muuten sopisikaan.
Kiva, kiva, sillä tänään meillä tuli sitten kukkakaalista muutaman tunnin raapimissessio

:(
Viikko meni täydellä satsilla (n.40ml) ilman suurempia oireiluja, mitä nyt vähän posket lehahteli. Nyt nousi näppylää ja läiskää poskiin, leukaan ja niskaan. Ja huuto oli sellaista, että varmasti tiesi, ettei pojalla ole kivaa.
 
Heips

LUPPIS: Olikin kattava lista tuo mitä kannattaa seurata ruokapäiväkirjassa. KIITOS =)

Hohhoijaa.. tyttö kakkii normaalin 1/vrk sijaan nyt 6 kertaa/vrk ja nukkuu huonosti päiväunet... sellaista 30 min maksimissaan ja sitten on taas tyytymätön :/ . Yöllä nukkuu ekat 5 tuntia putkeen ja sitten alkaa taas se venkoilu ja rauhoittuu vain rinnalle (en ole yhtään laskuissa noiden yöimetysten kanssa kun nostan tytön viereen kun herää ekan kerran). Päivisin on nyt ruuan jälkeen ollut masuvaivoja.. en oikein tiedä johtuuko huonot unet masuvaivoista :/ Tänään on nukkunut päiväunia yhteensä 1,5 tuntia kolmeen eri otteeseen.

Jatkan ruokapäiväkirjan pitoa... ja katselen. Neuvola on maanantaina niin näkee miten painon osalta tilanne etenee (painoa on seurattu kun sitä oli viimeeksi 3,5 kk 5 kg).

Fiiu ja tyttö :heart:
 
Dr.Kousan riisi kokeiltu huonolla menestyksellä :( Ei päästy edes ruokalusikalliseen. Usko loppuu välillä ja sitten taas vaan jatketaan, kun muutakaan ei voi. Mitäköhän seuraavaksi yrittäisi?
Jotain positiivista niin polvitaipeet on parantuneet, kun siirryttiin Almiron pepti 2:een.
 
Nyt on posket pojalla jo melkein parantuneet,mutta ei ihan,mutta nyt oon huomannut että kutina on tullut takasin ja tulikin siitä mieleeni että voiko tuo sitruunahapon kaliumsuolat aiheuttaa jotain kun pojalle ei muutenkaan sovi sitrushedelmät?huomasin tosta purkista tänään että tuo nutrilon sisältää tommosta
 
Hei.
Sellasta aattelin teiltä kysäistä ( on voinut olla ennenkin teillä juttua ) et millasia arvoja teidän lapsilla on ollut niissä ruoka-erittelyissä? Siis verestä otetusta. JA jos on joku hirmu korkea ja toinen aika matala, niin onko silti tullut molemmista ruoka-aineista yhtä voimakkaat oireet? Meillä oli maito 55, on varmaankin aika korkea???