¤¤ ALLERGISET KULLANNUPUT - vol. 5 ¤¤

Lääkäri antoi ohjeet että nyt katotaan viikko ilman tota kauraa ja jos ei muutosta niin sitte voin kokeilla kotona Almironia tai Neocatea. Almironia meillä purkki on. Mites noi altistukset sitte menee? Entä millä korvikkeella olette aloitelleet? Haluaisin kyllä kovasti vielä imettää, voikun auttais kun kaura on pois.
 
Dora09: Me aloitettiin sekä tytöllä että pojalla Almiron Peptillä. Pojalle sopi sitten Neocate. Tytöllä olotila aaltoili sen verran Almiron Peptillä, että siirryttiin myös Neocateen. Neocate näyttäisi paremmalta kuin Almiron Pepti... Jälkiviisaana aloittaisin suoraan kotona Neocatella ja teettäisin sitten suoraan valvottuna altistuksena Almiron Peptin kokeilun valvotun maitoaltistuksen jälkeen.

Jos lapsi alkaa lähennellä 6 kuukautta kannattaa "pika pikaa" teettää valvotut altistukset, jotta säästyisi varmasti siltä Kelan sääntöjen edellyttämältä soija-altistukselta, jos Neocate osoittautuu ainoaksi sopivaksi erityiskorvikkeeksi. Dora09: minkä ikäinen vauva on nyt?
 
ahmutar: vauva on 4kk. Kaveri sanoi myös että kannattaa alottaa suoraan neocatella, pitäisi jostain vaan saada purkki. Käydään Pikku Jätissä Tuomelalla ja kesäkuussa ois molemmilla lapsilla sinne aika, mut onkohan enää altistusaikoja jäljellä.
 
Weiss: Meillä tuo kakkonen, jolla siis paha koivuallergia, on 7v. Hänellä myös kertyy valkuaisen kalvon alle niin paljon nestettä, että tursuaa ulos kuopistaan. Nyt käytössä Lomudal-tipat. Ja ne on pakko kantaa mukana, kun reagoi, vaikka syö Xyzalia. Tänäänkin tuli silmät tomaatteina kotiin luokkaretkeltä. Lisäksi hänellä prickeill todettu leppä, pujo, nurminata ja vielä oli joku, vaan en muista. ELi koko kesä menee kivasti näissä merkeissä.

Esikoinen on 8v ja hän alkoi vasta viime kesänä reagoimaan siitepölyille. Nyt on jo huomattavasti selkeämmät oireet. Silmien kutinaa, turvotusta ja punoitusta + aivastelua. Lisäksi omena ja tomaatti pistää suun ja kurkun kutisemaan niin, että ei halua niitä syödä.

Dora09:lle voimia! Täällä myös ollaan dietillä.

Nyt siis pois maito, muna, nauta, tomaatti ja kotimaiset viljat. Kaura on kokeilussa. Ja mistäs minä tiedän sopiiko se, kun jäppisellä on kokoajan ihottumaa.

Minä laitan Apolaria 2x viikossa aamuisin. Ja kasvoihin joko sibicortia tai hydrocortisonia 3vrk ja sitten saman verran taukoa. Ihottuma kyllä palaa ilman kortisonia viimeistään tokana päivänä. Juuri kattelin tuolta lääkärinlausuntoa pojan asioista ja siihen oli kirjoitettu laaja-alainen vaikeahoitoinen atooppinen ihottuma. Viimeksi kun jouduttiin osastolle, niin ihottumaa oli kaikkialla muualla, paitsi pakaroissa. Ja niihinkin se sitten levisi, kun saatiin sairaalassa väärän merkkisiä vaippoja :p Nyt puhui viimeksi, että aloitetaan Protopic, mutta ei sitten ehtinyt. Kun olisi pitänyt sairaalassa kipulääkityksen kanssa sloittaa. Ei kuulosta minusta kivalle. Onko kenelläkään kokemuksia Protopicista tai Elidelistä? Yleensähän niitä määrätään vasta 2v täyttäneille, kun on suomessa käyttökielto pienemmille.
 
Korvattavuus-asia pitäis olla nyt kunnossa (Kelakortti tulee postis parin viikon kuluttua ja päätös ennen sitä. Eilen kävin KELAssa ja sanoivat että kuittia vastaan saa takautuvasti korvauksen, tältä ajalta ennen päätöksen kotiin tuloa)

Kaipaan ohjeita/vinkkejä vellin tekoon!! Että tulis tuttipullon vellitutista läpi. Siis ihan, että mitä olette hyväksi kokeneet?? Myös esim perunavelli yms... Eli Almiron Pepti 2 on nyt se meidän korvike. Edelleen aion imettää päällekkäin ja olla välttödieetillä, ainakin jonkun aikaa.

(Ja jos täällä on jossain aiheesta, niin voisitteko linkittää. Kiitos. Mulle nää on niin uusia juttuja...)

Iho on taas ok, kun 2,5vrk HC:ta takana (+yöksi kääreet)...

Kysymys... Kuinka monelle maitoallergiselle on tullut oireet myös nudanlihasta? Mietin, että kun tuossa jonkin ajan kuluttua aloitetaan lihat, niin aloittaisin possusta ja tokana sit kana (kun sitä muna-allergiaa meillä ei nyt ole)...