¤¤ ALLERGISET KULLANNUPUT - vol. 5 ¤¤

Alkuperäinen kirjoittaja lonelylily:
ursulainen; meillä on nyt 18 päivä altistus tuolle almiron peptidille,kun ei vielä tiedä että sopiiko se kun maissivelliin meinas isäntä tukehtua kun oli niin voimakas reaktio. Toivotaan että se käy. toivottavasti teillä asiat selviytyy huomenna lääkärissä ja saat apuja sieltä:)
Ai kauhiaa :/ no on ollu sit voimakas,huii!

Joo,toivotaa et jotai huomen selviis...tuun si kertoo =)

 
apuja!
Tänään otettiin taas bataattia ja oli jo juotu n. 2dl almironia. Poika otti 1/3tl ihan ok, mutta sitten alkoi yökkiä ja tuli iso puklu. Kieltäytyi lisäbataatista ja joi maitoa n. 60ml. Voiko olla vaan harjoituksen puutetta ja liikaa maitoa pohjalla vai onko tuo nyt allergiaoire? Eka kiinteä siis kokeilussa.
 
varovaisesti kommentoisin, että jos meillä tapahtuisi noin, epäilisin ehkä allergiaa-- tosin voisi olla että jos se olisi uusi maku, on se voinut yökkäyttää niin vahvasti että tulikin sitten kaikki pois..totta tuokin että aika paljon siellä oli sitä maitoa pohjalla. meinasitko koittaa vielä lähipäivinä uudelleen?
 
Ajattelin urheasti koittaa jo huomenna, mutta en pakota edelleenkään. Jos ei kelpaa, niin sitten täytyy pitää taukoa. Hankalaa vain, kun ei mitään tietoa mitä kiinteiden aloittaminen yleensä voi aiheuttaa.
Sen toki ymmärrän, että kaikki voi valua suupielistä ulos, minkä sisään saa lapattua :p

Muoks:
Jaahas, nyt tuli jälleen vihreetä kakkaa...
 
Meillä yökitään porkkanalle edelleen jo 1 tl jälkeen, samoin pelkälle perunalle. Tyttö siis jo 1 v 9 kk. Nykyään tulee myös melko nopeesti suun ympärys punaiseksi, mutta alussa oli vain yökkäilyä, puklailua ja hikottelua. On siis ainakin meillä selvä allergiaoire.
 
Lääkäris käyty
Soijamaidon tilal koitetaa vkko Almiron Pepti 2 jos takasi virtaus helpottaa ni hyvä jos ei ni sit alotetaa närästyslääke. Jos myöhemmi tarvetta ni tehää se mittaus että onko pojal refluksiaa.
Ruokahaluttomuudesta ei muuta ku et voi johtuu allergiasta.
 
ursulainen: onko teillä Neocatea kokeiltu? Yleensä Neocatea kokeillaan, jos esim. Almiron Pepti ei auta. Neocate on aminohappopohjainen erityiskorvike (käytännössä ei siis maitoa missään muodossa). Almiron Pepti sisältää pilkottua maitoa, jolle jotkut maitoallergikot reagoi.
 
ursulainen: tämä voi olla vähän hölmö kysymys, mutta mitä velliä olet antanut? Tuli vaan mieleen, että kaikissa valmisvelleissähän on ihan lehmänmaitoakin, joten ei kai sellainen voi olla syyllinen tällä kertaa? Toki soijakin on erittäin allergisoiva:)

Localoba: Meillä tuo oksentaminen on ollu allergiaoire, mutta en ole kuitenkaan lopettanut kokeilua yhdestä kerrasta vaan vasta kahdesta, ettei kyse ole sattumasta:)

Meillä on menty lähes kuukausi terveenä ja eilen sitten alkoi nuha esikoisella, joten kohta ollaan kaikki kipeinä:( Harmin paikka, mutta olin jo ehtinyt ihmetelläkin, että missä meidän perheen perinteinen toukoflunssa viipyy. Toivottavasti ei tule tällä kertaa kuopukselle obstruktiota - vaikka turha toivohan se on. Ruokavaliossa (kuopuksen) ei oikein mitään uutta, eli maissi, poro, tattari, aprikoosi, banaani, rypsiöljy, tapioka ovat sopivia ja pieninä määrinä menee myös kesäkurpitsa, perunatärkkelys/jauho ja riisijauho silloin tällöin (mm. gluteenittomissa leivissä ja kekseissä). Parsaa vois kokeilla seuraavaksi, samoin lammasta...?

Mikäs ahmuttaren vauvan tilanne on? Ovatko allergiaepäilykset saaneet vahvistusta?
 
Ei olt viel puhetta muusta ku tuos Almironista...no lekuri soittaa vkon pääst ja sit taas tiietää lisää :)

Vellin oon tehny ite...keittäny veteen riisihiutaleet ja sit sauvasekottimel soijamaitoon tasaseks velliks.

Pikaisii paranemisii kaikille sairastaville :hug:
 
Silencio: kiitos kysymästä =) vauva on nyt Neocatella ja voi hyvin. Ihan vähän on refluksioiretta mutta aika normaalissa rajoissa: hän nukkuu ja syö hyvin eikä paljoakaan itkeskele. Toukokuun lopussa on valvottu maitoaltistus, sitten alkaa selviämään onko maitoallergiaa.

Pojan osalta ruokavalio laajenee ja allergiataipumus lienee väistymässä. Kananmuna ainakin uuni kautta tehtynä ja seiti sopivat. Tänään annoin ekan kerran pojalle paistettua kananmunaa. Lähiaikoina kokeillaan nauta ja lohi (punaisena kalana). Jos nekin sopivat, niin sitten pojalla on käytännössä ruokavaliossa kaikki normaalit lihat ja kotimaiset viljat sekä liuta vihanneksia ja hedelmiä. Sovittiin lääkärin kanssa, että voidaan sitten kokeiluluonteisesti vapauttaa ruokavaliossa ensin kaikki vihannekset ja sitten marjat ja hedelmät ja katsotaan mitä tapahtuu...! Samoin mausteet yms. ruoanlaitossa käytettävät ainekset vapautetaan käyttöön. Eli poika söisi ihan normaalisti "ilman että ajatellaan mitä hän syö" mutta laitetaan aluksi muistiin mitä hän syö. Joitakin allergioita toki saattaa tässä vapautuksessa vielä löytyä. Maito olisi yhä rajoitettu. Otetaan se 1 kerta viikossa jogurttiannoksena rotaatiotyyppisesti ruokavalioon. Eli siedätetään elimistöä vähitellen maitoon. Toivottavasti onnistuu näin.
 
Kiitos vastauksista =)

Minä en tuon meidän lääkärin ajatuksia todellakaan allekirjoita. Ja jos tämä vihreä vesikakka on normaalia, niin sitten neljällä muulla lapsella on täytynyt kakan olla epänormaalia, kun oli ihan erilaista... Ja iho-oireet on niin reippaita, että ei niistä oikein voi olla piittaamatta. Toinen on aivan tuskanen, kun kynsii kasvojaan. Nyt siis itse diettaan munaa, maitoa, kotimaisia viljoja ja naudanlihaa. Tällä dietillä iho pysyi kohtuullisena jonkun hetken. Ihottumaa on kokoajan vähän, mutta ei märkivää. Lähinnä rintakehässä, käsivarsissa, pohkeissa, poskissa ja päänahassa. Välillä punoittaa enemmän, välillä vähemmän.
Allergiasairaalan lääkäri meinasi, että voin viljat ottaa takaisin, koska prickeissä näkyi pelkkä vehnä lievänä. Ja sekin kuulemma todennäköisesti sopii, kun se jokin toinen vehnän osa (olikohan gliadiini tai jotain sinnepäin..) ei tehtyt pahkuraa. Nyt siis kokeiltu kauraa. Iho oli suht hyvä, ja kun kauraa olen syönyt, niin poika punoittaa ja poskiin tulee röpelöistä paksua ihottumaa, mikä hyvin äkkiä menee märkiväksi (muutama tunti). Nyt koitan siis taas pitää kaurasta taukoa, hoitaa kasvot kuntoon ja kokeilla uudestaan. Ja tämä allergiasairaalan lääkäri oli sitä mieltä, että näihin lehahduksiin pitää van antaa ataraxia ja iholle kortisonivoiteita ja siinä se. Sen enempää ei kannata välittää.

Profylacia en ole vielä edes hakenut, mutta pitää se koittaa ennen seuraavaa sairaalakäyntiä. Annan niiden siellä Helsingissä prickata ne rokoteaineet, kun kerran siihen aika on jo varattuna ja sitten pyydän, että päästäisiin oman sairaalan allergologille hoitoon. Kaikki vauvan sisarukset käy hänellä ja olen ollut tyytyväinen. Pitää vastaanottoa myös yksityisellä puolella, olikohan Mehiläisessä ja Järvenpään Pikkujätissä.

Almiron kokeiltiin osastolla, mutta ilmeisesti ei sopinut. 20ml saatiin menemään ja sen jälkeen pulautteli reippaasti, vaikka normaalisti ei pulauttele ollenkaan.

Lisäksi tuolla on ilmeisen herkkä iho, kun joka päivä on nokkospimpulaa jossakin. Jos pötköttää matolla tai toisen vauvan viltillä, niin takaraivossa on nokkosrokkoa. Samaten saa minun sormenpään kokoisia nokkosrokkopaukamia kasvoihin monesti vieraassa sylissä. Tai niskaan. Näiden veikkaan johtuvan pesuaineesta. Samaa oli kotonakin, ennen kuin löytyi sopiva pesuaine.
Myös neuvolantädin ja lääkärin käyttämälle käsidesille reagoi. Siihen kohtaan, mihin käsidesikäsillä on koskettu tulee ensin punainen läntti ja keskelle nousee iso nokkosrokkopaukama. Kumihanskoista ei tule oireita... JA tietysti jos isäntä on syönyt esim. leipää, missä tavallista margariinia, eikä pese käsiään ennen pojan syliin ottamista, niin koko poika täynnä, ah jo niiiin tuttua nokkosrokkoa.

Täytyy seuraavaksi kokeilla tuo Profylac ja koittaa lopetella imetystä.

Ja kiitos siitäkin, että saan tänne jaaritella, monet kun tuntuvat vähättelevän koko asiaa. Olis niin kovin kiva jutella jonkun kanssa, mutta monet vissiin meinaa, että liioittelen tai kuvitelen. Vaikka ovat kyllä nähneet, miten saan liottaa kypärämyssyä irti pojan päästä, kun juuttuu kiinni märkivään ihottumaan.
 
Coombs: Olen aivan ällistynyt, ettei noin vakavia oireita oteta tosissaan. Sinuna jättäisin tosiaan kaikki viljat pois ja varaisin suoraan ajan yksityiselle allergogolille, esim. Pikkujätistä löytyy Liisa Kuikka (TApiola ja Myyrmäki) tai Tiina Tuomelalle (Itis). Noin herkkä iho ei ole normaali edes allergiselle! Kuulostaa siltä, että kyseessä voisi olla esim. dermografismi (googlaa, löytyy ihan hyvin tietoa). JAKSAMISTA!!!
 
Tyhmä kysymys ehkä :ashamed: ,mut ootteko maustaneet tuot Almiron Peptii millään jotta se menis paremmi alas? Jätkä sai tänää ekaa kertaa ja suostu 2 kertaa pullos ottaa huikat ja ei enmpää :( Ei siin muuta,mutta ku ei vieläkää syö :headwall:
 
ursulainen, laitoin Almironiin aluksi vähän sokeria. Huomasin myös, että sitä kannattaa tarjota mahdollisimman lämpimänä, maistuu silloin vähän paremmalle. Meillä alkoi Almironin juonti aika hitaasti, eikä kovin paljon juo vieläkään. Siksi meillä käytössä myös kalsium -lisä.
Coombsille ja muille voimia arkeen!! :hug:
 
Dora09 :hug: voimia

pojalla vieläkin vihreää kakkaa, joten bataatti tauolla edelleen. Muuten oireet kurissa eli tänään iho pysynyt kunnossa ja yöhuutelua ei ollut.

ursulainen:
meillä almiron alkoi upota n. kolmen päivän jälkeen, ei käytetty sokeria. Tosin meidän poikaa on turha "huijata", asiat niinkuin ne on, se on meillä paras käsittelytapa. Helppo vauva :p
 
Silencio: Tuo dermografismi on sinänsä tuttu, että meidän kakkosella se on. En nyt enää muista, mikä sen virallinen numero oli, mutta lukee kuitenkin lääkärinlausunnossa. Vois hyvinkin olla pojalla osittain tätä samaa. Koska juuri takaraivosta se kohta, mitä hankaa maahan saa pimpuloita. Mutta toisaalta ei kotona, vaan jossain muualla. Siksi veikkailin pesuainetta. Ja usein urtikaria leviää laajemmalle, ei vain siihen, mihin on hangannut.

Sitten tuolla turpoaa kädet. Lähinnä etusormi, keskisormi ja peukku. Eli ne, mitä uittaa suussaan. On ihan punaiset, ihottumaiset ja tosiaan turvonneet. Sormet ei taivu aina kunnolla. En tiedä ärsyttääkö kuola vai voisiko tämäkin liittyä tuohon dermografiseen taipumukseen.
Tumppuja joutuu pitämään lähes jatkuvasti raapimisen ja noiden ihottumien takia, niin käsien motoriikka tulee jäljessä. Yöksi uitan kädetkin kortisonivoiteessa ja suojaan pitkävartisilla lapasilla.

Nyt ollaan koitettu totutella vähän tuttipulloon. Vettä vasta tarjonnut, mutta vähän tutustuttu pojan mielestä omituiseen kapistukseen. Toistaiseksi ei edes yritä imasta tutista.
 
coombs ja muutkin: Tämä palsta (ja monet muutkin) ovat hyvää vertaistukea. Mutta itse olen saanut parhaimman avun ja tuen tapaamalla ihan kasvotusten muita allergisten äitejä. Jos siis energiaa riittää sen verran että raahautuu tapaamaan vaikka ihan tuiki tuntemattomia allergisten äitejä, jaksaminen on helpompaa. Olen tavannut paria netissä tapaamaani äitiä nyt tässä kevään aikana ihan ilman lapsia ja aina on puhumista riittänyt allergioista niin paljon että muusta ei ole ehditty puhuakaan! Eikä tarvitse selitellä näitä allergisen lapsen hoitoon liittyviä lieveilmiöitä kuten yösyömistä 1,5 v.:lla :whistle: Suosittelen siis kaikille lämpimästi.
 
Olis kyllä tosi kiva tavata muita allergisten äitejä!

Oon yrittäny saada aikaiseksi jonkinlaista leivonnaista tytölle, mutta kaikki on menny roskikseen. Ilman kunnon jauhoja ei vissiin onnistu mikään, ainakaan multa. Tänään kokeilin tapiokatärkkelystä ja kananmunankorvikettakin, mutta tuli sitkeitä pinaattilättyjä. :/
On tulossa lastenjuhlia ja olis niin kiva tarjota tuolle allergisellekin jotain herkkua. Ehkä laitan muffinssivuokaan päärynäsosetta ja kuorrutan sen tomusokerilla. =)
 
Pari allergikon äitiä olen onnistunut ohimennen tapaamaan perhekahvilassa, mutta siinä hälinässä ei paljon ole ehtinyt asiohin paneutua. Olisi kyllä mukavaa tavata muitakin.

Tänään taas epätoivon hetkiä...IAS:n lääkäri opasti pitämään rasvauksen tehokuurin, kun pojan jalkojen iho ei vaan ota parantuakseen. Ei ole ollut paha, mutta punoitus ja kutina on nyt ollut jatkuvaa. No, ensin viikko kortisonivoidetta aamuin illoin ja sitten viikko 1/päivä. Ja nyt tuolla 1/päivä rasvauksella iho taas punoittaa ja kutiaa :(
Bataattia ei oksennuksen (ke) jälkeen kokeiltu ja nyt alkaa hirvittää, että onko niin ettei Almiron pepti käykään. Tänään on tullut vain vihreää kakkaa ja viime yönä huudeltiin (unissaan?) useampia kertoja. Nyt nukkumaan mennessä kuulosti kovin limaiselta.
Uutena oireena kaiken lisäksi on tullut pippelin repiminen ja ruttaaminen heti, kun vaippa on pois.
No, tulipahan viikko nautittua elämästä ja tyytyväisen oloisesta vauvasta (Yksi viikko ja poika on sitten 6kk) :headwall:
 
Meil huudettii lähes koko yö tikkusuorana mahakipua :( Se alko jo 1h unien jälkee ja jatku niin et ain nukuttii pien pätkä 10min-30min...yks pätkä ol parituntii jonka nukku.
Mietin vaa et onkoha syy aprikoosisoseen jota illal söi vai tuon Almiron Peptin...sitä oli juotu 2pvää.
Tai sit toisel muute vaa masukipee...sitä vaa heti ettii noist syömingeist/juomisist syytä :ashamed: