Marrasvauvat 2007 JOULUKUU

Hei!

Uus vuosi..ei tietoa mit tehään..eiköhän myö olla ihan vaan kotosalla, katellaan jos näkyis tuolta metsän takaa joitain ilotulitteita :)

Miusta tuntuu kans että Minttu välillä silleen puristaa ikenillään tissiä, etenkin kun on nukahtamassa. Mulla on käytössä vielä ne kumit, mut silti tuntuu aika ilkeelle.

Mietin kans, et mitähän vuotoa mulla tulee, kun tänään jo tuntui loppuvan, ei paperiinkaan jäänyt pyyhkiessä ja sitten kun myöhemmin kävin veskis niin tuli taas semmoista aika tummaa, mut vain pyyhkiessä. Onko ne jo menkat vai miten se tuolleen oikuttelee..seurailen tilannetta :)

Minttu on nyt nukkunu jo muutaman tunnin, tuntuu sitterissä uni maistuvan. Välillä näyttää et jo heräis mut ei sit kuitenkaan.
Käytiin tänään kaupungilla, sain vihdoin ostettua vanhemmilleni joululahjan ja ostettiin kans vihdoin meijän parisänkyyn pari uutta iso lakanaa..ärsyttää niin maan hemmetisti viritellä niitä yhden hengen lakanoita parisänkyyn..siis kun montaa parisängyn lakanaa meil ei oo.

Mutta, jospa tuo nyt heräis tuolta..:)
 
Heips!
Tieto mun synnytyksestä on tullutkin jo tänne, vaikka ite en oo sitä kertonut.. :eek: Nooh, tosiaan pojan sain isäinpäivänä ja meno on ollut sen verran haipakkaa että tietokoneella istuskelu on jäänyt todella pieniin. Kaikki meni hyvin ja synnytys oli tällä kertaa nopea. Poika ja äiti voi hyvin. Kasvaa hurjaa vauhtia ja yöt sujuu aikas hyvin.
Onnea teille kaikille ja Hyvää Joulua!!! :hug:
 
Täällä vielä kukutaan hereillä.. tyttö nukahti hetki sitten,tuntuu et ois tän illan aikana syöny koko aika! Tosin oltiin tossa illalla kaverilla et saatto mennä rytmit hiukan sekasin et välil nukku ja välil vaan torkku ja sit olikin taas nälkä.. Mies anto pullosta kun musta taas tuntu ettei maitoo tuu ja tyttö lutkuttaa tyhjää mut sit kun päästiin kotiin niin kummastakin tissistä tuli kiitettävästi,tyttö nukahti rinnalle ja sit laitettiin oman koppaan..saa nähä kauan nyt nukkuu. Itekkin ajattelin nyt sit koittaa vihdoin ja viimein nukkumista vaikka koko aika jotenkin oottakin et millon kutsu käy.,

Niin tosta vedestä, mä oon sillon tällän koittanu antaa keitettyä vettä ja kyllä se on alas menny eikä oo tullu ylös. Pitää seuraavas neuvolas kysyä asiasta. Oon kyl kans kai joskus kuullu et viim.kun kiinteet ruuat alottaa niin sit pitäis vettäki antaa. Mitä lie se äiti höpissy :whistle: mut ei kai se mitenkään vaarallistakaan oo vettä noin pienelle antaa`? :eek:

PikkuM sanoi tuosta sitteriin nukahtamisesta niin täällä sama,tyttö tykkää nukahtaa oikein hyvin siihen. Ainakin yks paikka missä tykkää olla ;)

mut nyt meen..
:wave:
 
Täällä kukutaan vielä :wave: |O haluaa jo nukkumaan, mutta auta armias kun vie sänkyyn, sitterissä tai ilman niin kohta alkaa kutsu ininä...tyttö kun tuntuu"pelkäävän" pimeää...nyt nukkuu tuolla sitterissa tyytyväisenä joulukuusen edessä, tykkää katsella sitä kun on paljon värejä ja ne valot :heart: . mut äitikin kun haluaisi nukkumaan mut nyt valo/pimeys tuottaa onkelmia kun ei oikein itse osaa nukkua valoisassa :| ja tyttö taas haluaa et ois valoa, kun ei sitä kehtaa tuossa sitterissäkään jättää olohuoneeseen nukkumaan...haluan sen tuonne sänkyyn et kuulen halutessani pienen tuhinan (säikähdän jos en kuulekaan ja ryntään sängylle heti katsomaan) :snotty: mut jos kokeilisin tuolla sitterillä tuonne pinnasänkyyn siirtoa et tässä itsekin pääsisi nukkumaan jossakin vaiheessa, mut hei, kohtahan se aurinkokin alkaa jo nousemaan ;)
 
Huomenia!

Täällähän oli valvoskeltu yöllä..
Perfekta; Meijän tyttö tuntuu kans jotenkin pelkäävän pimeetä, tuntuu ainakin että se ölinä lisääntyy mitä pimeempi on. Tai sitten se on sitä ku ei kuulu ääniä, niinkuin päivällä. Päivällä kun nukkuu niin on tuo isompi hälisemässä siinä ja telkan yms. äänet, mut yöllä onkin sit ihan hiljasta (tai no, paljon hiljasempaa kuitenkin)
Miehen mummo ehdotti joskus ennen tytön syntymää että pitäis totuttaa vauva ääniin ja vaikka öisinki pitää radioo tms. päällä..itse en varmaan sais kyl unta, jos koko ajan ois jotain taustahälyä.

Tuli mieleen tuosta sitteriin nukahtamisesta, kun meijän tyttö tosiaan tykkää siinä nukkua..Muistaako kukaan miten pitkään siinä sais yhteen putkeen olla? Kun eikös ainakin turvakaukaloissa oo joku aika, minkä siinä saa kuljettaa ettei käy vauvan selkään tms.? Onkohan sama juttu noissa sittereissä vai onko ne ergonomisesti parempia?

Mintulla on vissiin ollut mahakipuja nyt taas..eilen illalla tissilläkin ollessa vähän väliä alkoi kiemurtelemaan ja huutamaan. Sitten kyl pörisikin aika tavalla, mutta ei tuntunut sekään auttavan kuin hetkellisesti.
Yölläkin, en tiiä oliko unissaan vai ei, mut monta kertaa alkoi hetkeks örisemään.

Nyt sitten alkaa se joulustressi iskemään..tuntuu että ois vielä vaikka mitä tehtävää, paketointia ja leivontaa, mut mitään ei saa tehtyä. Ja sit saan taas pettyä itteeni ja aatella et no, jos ens jouluks sitten, eikä sillonkaan saa mitään tehtyä :( Niin se menee aina.

Mieskin vaan nukkuu vieläkin, en tajuu mitä hittoo se tekee yöllä kun aamulla väsyttää enemmän kuin minuu, vaikka miehän se pompin tuon pienimmäisen asialla..Kyllä se mies tuolla olevinaan nukkuu siis yötkin, mut mitähän vitamiiniä siltä puuttuu ku sitä aina väsyttää?
Eli eipä oo apua siitäkään, yritin sitä tuossa 8 maissa jo potkia että vois ees ne paketit laittaa ennen ku esikko herää, mut ei..
V**utttaa, kun tänä jouluna aattelin laittaa kotiinkin vähän joulun tuntua, kun yleensä ollaan aina oltu jossain muualla joulu, niin ei..mies oli tehnyt omat suunnitelmansa; eka käydään kahvilla miun mummolla, sit syömässä miehen äidilla ja sitten illaks miun vanhemmille. Eli ihan turhaan ees mitään suunnittelin, ku toinen jo lupaillu että käydään joka paikassa..

No joo..pakko alkaa jotain tekemään..anteeks valitus :ashamed:
Nauttikaahan muut tästä joulun ajasta! Hyvää joulua kaikille marrasäideille ja -vauvoille!
M ja Minttu huomenna 6 viikkoo
 
Kuinkas paljon teidän vauvat valvoo?
Musta tuntuu että meillä neiti valvoo ihan mielettömiä aikoja kerralla.Nytkin herättiin viideltä ja neiti ihan vähän aikaa sitte nukahti tuohon sitteriin. lähestulkoon joka aamu on herätys samaan aikaan eikä millää enää nukkumaan sen jälkee. Päivisinki saattaa valvoo 6-8 tuntia putkeen. Jahas ja nyt se sitten heräsikin :/
äiti meinaa olla väliin vaan vähän väsy kun just parhain uniaika menee iteltä ohi,eikä sitten päivällä välttämättä osaa nukkua sillon kun tyttö nukkuu. Noh,jospa tuo mies ottas joku aamu ja hoitas tyttöä että minäkin saisin nukkua aamulla.

me ollaan aattona kolmistaan kotona,sitte joulupäivänä lähetään kotiseudulla käymään. joulufiilis vähän hukassa kun ei edes kuusta ole :(

mutta eikun tyttöä paijaamaan,reppana varmasti jo ihan yli väsy kun valvonut niin pitkään.

miiku ja Jenna 5vkoa

 
Huomenta!

Nyt on kyl niskat aivan jumissa!! :eek: miten oon mahtanut nukkua..

Me nukuttiinkin tänään puol 11 asti. Tai no, mies nukkuu edelleen. Meillä oli Emmillä eilen vattakipuja ja mä olen aika varma, et ne johtuu devitoleista. En oo niitä niin ahkeraan antanut ja aina kun annan, niim tyttö puklailee enemmän ja on itkunen.

Eilen sit sain piitkästä aikaa kattoo rauhassa ihan koko elokuvan :D Emmi sattui kerrankin nukahtamaan just ennen elokuvan alkua.

Meillä Emmi valvoo päivisin todella paljon. Ei enää pitkiä unia nuku päivisin lainkaan, mut ei kyl kiukuttelekkaan. Yön nukkuu todella hyvin, mut päivisin vaan 10-25min pätkiä.

PikkuM: meillä on kans käytössä toi kahden lakanan systeemi.. ei vaan saa kaupasta ulos niitä parisängynlakanoita.. :whistle:

Pitää mennä.. Riisipuuro ja sekahedelmäsoppa on kiehumassa...
 
Ajattelin riisipuuron ja sekahedelmäsopan kiehumisen välissä toivottaa kaikille hyvät joulut. Monien pätkittäisten öiden jälkeen Emilia nukkui viime yönä 4 tuntia putkeen. Ihanan virkeä olo äidilläkin. Peruna ja porkkanalaatikot on valmiina ja kinkku paistuu uunissa. Ihanaa päästä viimeinkin viettämään kolmistaan joulua. Joulupäivänä käydään anoppilassa ja minun vanhemmilla. Kyllä otti koville, että saatiin muut ymmärtämään, että viimein haluttaisiin olla keskenään aatto.

Isäntä lupas vielä hakea kuusen metsästä, niin saadaan lopullinen jouluntuntu, vaikka lunta kyllä kaipailen.

Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta

Viikuna ja Emilia
 
ainiin, tännekin tuli sitten täti aamuyöstä kylään et sannan kanssa taidetaan tässä vuotaa yhdessä :kieh: olinhan noin 3 viikkoo vuotamatta :headwall:

tyttö nukkuu nyt niin autuaasti sitten että jaksaa taas sitten yöllä valvoa |O <- haukotus itsellä sen verta hommaa tässä että ei kerkee oikeen ees päikkäreitä ottamaan...no joskus sitä varmaan tulee sinahdettua sitten ihan tyystin, nyt kaksi yötä vajaan 6h unilla ja ei edellisetkään yöt mitään unirikkaita olleet et katsotaan milloin tulee täysi simahdus sitten :whistle: mut nyt on mentävä kyllä laittamaan keittiön tasoja siihen kuntoon et saan tavarat niistä pois et tarjottavat mahtuu huomenna ja muuta hommaa vielä on paljon

Hyvää Joulua kaikille
 
Katjuza... =) hauskat tontut. Oli ihan pakko tehdä meidän jengistä kanssa. Ja yllätys, yllätys meidän touhu iita on sitä halunnut katsoa aika monta kertaa peräkkäin :LOL: :LOL:

Korvikkeesta jok kyseli. Meillä neiti vetää sitä n. 970 ml ja aina 140-180 ml kerralla. Ruokaväli on 3-6h. Riippuu miten neiti nukkuu yöllä tosiaan menee tohon 6h. Tosin voi kyllä illalla vaatia ruokaa jopa puolentoista tunnin välein. Mutta yleensä päivällä 3h väli. Ja täällä neuvolassa sanottiin että kun menee yli litran korviketta ei tarvii ottaa sitä D-vitamiini lisää kun saa tarpeellisen määrän maidosta.

Meillä eilen kastajaiset ja hyvinhän ne meni. Tyttö sai nimekseen Mimosa Milla Maaria.

Onnea vaan uusille nyyttinsä saaneille!! =) :flower: :heart:

JA nyt rosollin tekoon. Perunat, porkkanat keitettynä. Nyt pilkkomaan suolakurkkua, punajuurta, porkkanoita ja perunaa. Sipulin saa muut pilkkoa. Huomenna vielä keitetään kanamunaa koristeeksi. Kinkku illalla uuniin. Aamulla sitten tallille heppoja moikkaamaan ja sitten kiirusti kotiin valmistelemaan porukille jouluruokaa pöytään. Illalla sitten kuuden aikoihin tuo pukki tulla kopsuttaa meille. Elikkä täältäkin OIKEIN HYVÄÄ JOULUA!!! :xmas: :xmas:

viivin ja mimosa
 
meidän pojan nimeksi tuli tänään sitten Sakari Aukusti.
pulautteleeko teillä vauvat paljon?meillä tuo Sakari pulauttelee joka syötön jälkeen aika paljonkin,pitkälläkin viiveellä ja tuntuu tuota mahavaivaa olevan :/
korvikkeella nyt ollut ja nannia saa.kokeilin sitä baby semppiä mutta tuli maha vielä kipeemmäksi.mutta tuo nanni tekee myös itkuiseksi.cuplatonia ja rela tippoja saa myös.jostain luin että nekin saattaisi joillekkin tehdä massukipuja.että osaisittekohan neuvoa?

körömölli ja sakari
 
Iltoja!

Kivoja nimiä olitte taas antaneet..
Edla; Jännä nimi tuo Noomi, onko teillä suvussa vai mistä tuon keksitte?

Valvomisesta; Minttu valvoskelee välillä muutamia tunteja, ei kylläkään noin paljoa kuin Miikun Jenna..tän päivää on kylläkin nukkunu suurimmaks osaks, tuntuu ainakin siltä.

Tänään kävin kaupungilla ilman vauvaa (oli siis isänsä kans kotona kummatkin tytöt) ja kylläpä pakkautu maito :( Sit kun mies oli tietty tuttelia antanut sillä aikaa, niin Minttu sitten pulautteli oikeen kunnolla! Kahet hirmu pulit heitti ja sit nukahti, ei kerenny ees syödä..joten mulla oli tissit ihan kivikovat ja tyttö eikun nukkua posotti. Onneksi sit heräs, mut söi vaan yhen tissin ja äsken sit puoliks jo herättelin(aloin vaihtaa vaippaa, nii heräs) ihan kun alkoi tuntua niin pahalle niin söi sit toisen.
Tuntuu että kun tulee pidempiä välejä syötöissä niin tissit on sit ihan sekaisin :LOL:

Äsken saatiin loputkin paketit laitettuu. Tänään pidettiin leipomispäivä, tehtiin jauheliha- ja tonnikalapiirasta, suklaakeksejä ja pätkiskakkua, ihan vaan jouluherkuiks :) Huomen aamusta pitää viel puuro ja porkkanalaatikko laittaa.Perunat saa sit vähän myöhemmin keitettyy ja tortut ja eiköhän kaikki ala sit olemaan valmiina.

Oikein hyvää joulua kaikille, jos en enää huomenna tänne ehdi!
M ja Minttu
 
Täällä just taas päästiin vasta nukkumaan.. on kyl nukkunu paljon tänään kun oltiin puol päivää liikentees niin kun kerta tykkää nukkuu autos niin koko aika oli sit unes! No nyt kai vihdoin ja viimein nukahti omaan sänkyynsä..saa nähä kauan nukkuu kun välil kuiteki jotain örinää kuuluu :O
Tossa illalla söi kummatkin tissit ja taaas kattellin kun lutkutti ns. tyhjää. no irrotti otteensa,laitettiin sänkyyn ja katos vaan,hetki meni niin alko kitinä..arvasin et on nälkä ja mies anto sit tuttelii. 100milliä meni :eek: eli voi vissiin tosiaan olla niin et mulla tulee maitoa mut ei niin paljon et hän täyttyis?? :ashamed: :eek:
Yöllä kuitekin tuntuu riittävän kun nukahtaa tissillä eikä rupee huutaa vaik tissin ottaa suusta pois. Mut huomaa kyl täälläkin et jos on pidempää imettämättä niin kyl tissit pakkaantuu,sit kun seuraavaks imettää niin tuntuu et on heti melkein tyhjät. Saa nähä onko tää maito tosiaan loppumassa.. en ihan ollu ajatellu et ois näin nopeesti,ens viikolla kun tulee vasta kuukaus synnytyksestä :whistle:


Mä oon kans miettiny noita "suosituksii" et kauan sais olla sitteris/turvakaukalos.. oon kans joskus kuullu et joku rajotus ois ainaki kaukalos mut sitteris?? :O

Tänään unohtu antaa d tipat, muistin vasta joskus alkuillasta enkä sit viitiny niin myöhää enää antaa.. no huomenna sitten :)

jos koittais itekkin lähtee nukkumaan kun tyttöki nukahti (toivon mukaan!!)
Hyvät Joulut täältäkin jokaiselle! :heart:
Huomenna pitää lähteä sitten syömään ja saunomaan vanhemmilla ja isovanhemmille :)

öitä :wave:

nita ja neiti 28.11
 
Huomenia!

Ihana herätä jouluaamuun kunnon yöunien jälkeen! =) Neiti heräsi yöllä vain kerran syömään! Seuraavan kerran herättiin tuossa kuuden jälkeen syömään ja muuten on nukuttu oikein sikeästi. Liekö sillä ollut vaikutusta, että mies nukkui viimeyön sohvalla, tytön kanssa vallattiin koko sänky. Äitikin sai siis nukkua vähän leveämmin. :) Tosin ennen aamusyöttöä toinen rinta oli kyllä jo poksahtamaisillaan, kun ei sitä jaksanut syödä ollenkaan yöllä. |O

No edellisyöltä olikin taas univelkaa. Silloin neiti tykkäsi taas kukkua rinnalla roikkuen. Tyttö oli kyllä melko hyväntuulinen, muttakun äipällä ja iskällä ei oikein riittänyt energiaa tuohon seuranpitoon. :| Oltiinkin sitten varsin virkeitä, kun appivanhemmat tuli eilen koko päiväksi kyläilemään ja neitiin tutustumaan. :whistle:

Iltaa myöten mulla maito alkaa selkeästi käydä vähiin. Neiti on tosi levoton ja hamuaa kokoajan rinnalle. Lutkuttaa kyllä siinä jne, mutta ilmeisesti ei tavaraa riittämiin tule. Eilen uskallettiin Tuttelia antamaan (sen Nanin kanssa kun tuli ehkä niitä väänteitä... ) ja sen jälkeen simahtikin kun saunalyhty. :)

Mutta juu, jos tästä suihkuun ja tavaroita pakkailemaan. Yksi yö ollaan poissa kotoa ja arvaan vaan, että pakkaan tuolle pienokaiselle ihan liikaa tavaraa mukaan. Ihan vaan kaiken varalta. :D Iltapäivästä lähdetään mun vanhemmille ajelemaan, matkalta pitäisi vielä joku joulukukka käydä ostamassa.

OIKEIN TUNNELMALLISTA JOULUA KAIKILLE!!! :xmas: :saint:

mussu & rinsessa s.6.12.
 
Huomenta ja hyvää joulua kaikille!

Nyt se sitten taas on, joulu. Ei kyllä tunnu yhtään siltä, kun ei ole oikein luntakaan..kyllä se jouluun kuuluisi.
Tänä jouluna ajattelin laitella siis joulua, ruokineen ja koristeineen tänne kotiinkin, vaikka uuden perheenjäsenen kunniaksikin..mutta eipä oikein onnistunut sekään. Joitain leivonnaisia saatiin kyl tehtyä, mutta eilen käyneet vieraat+me melkein syötiinkin ne samoin tein. Ja ruuat mitä meinasin, puurot ja porkkanalaatikot ja perunat yms. , mies meinas vaan mennä äitinsä luo syömään ja vissiin illaksi minun vanhemmille..eli eipä tänne ois mitään tarvinnut. Pöh, ens jouluna en kyllä tee yhtään mitään, ootan vaan valmista :xmas:

Huoh, tissit on edelleen tosi pinkeet ja kipeet..tietysti Minttu ei viime yönä herännytkään kun kahdesti ja loppuajan, vaikka välillä huitoutui ja ähisteli(varmaan masuvaivoja) ei tissiä huolinut vaikka tarjosinkin.
Sen lisäks, että muutenkin ollut hankalaa tuo tissille asettuminen, ehkä just niiden masuvaivojen takia, esikko teki jotain miun ainoolle rintakumille, reunat on ihan aalloilla ja ne reiät tuntuu semmoisilta "teräviltä", ihan kuin koko kumi ois kutistunut tms. sekin saattaa vaikeuttaa sitä vauvan imemistä.

HUoh, onpa mulla tänään valittamista..anteeksi, viettäkää hauska joulu!
M ja Minttu s.12.11
 
Täällä on riisipuuro tulella muut jouluruuat tehty eilen valmiiksi ettei tarvitse tänään keittiössä touhuilla.

Tänä vuonna on ollut joulufiilis jotenkin kateissa kun on niin harmaata ja synkkää, lunta siis kaipaisin. Oikeastaan vasta viime viikolla rupesin valmistautumaan joluun, aikasempina vuosina on ollu kaikki hyvissä ajoin valmiina. Eilen kävin vielä viimesiä lahjoja kaupasta.

Mulla on vieläkin ollu jälkisupistuksia sillon tällön, onkohan normaalia?

Sitten vielä kysymys niille joiden vauvoilla on hiuksia:
Onko teidän vauvoilta ruvennu hiukset lähtemään?
EEmeliltä on jonkin verran harventunu saas nähdä lähteekö kaikki.


Rauhallista Joulua


Toivottavat katjuza ja

 
OIKEIN HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE MAMMOILLE JA VAUVOILLE ISEJÄ UNOHTAMATTA. joulupuuro porisemassa pitäisi mennä haudoilla käymään kunhan eino herää herra on vielä yö unilla viime yönä nukkui melkein koko yön syöttöjä lukuunottamatta.hänellä kun on ollut tapana valvoa 01-05 joka yö mut tänään antoi nukkua.mut ihanaa joulua kaikille
t. petriina ja Eino
 
Hyvää joulua!

Tuli ainakin nukuttua, niin rankkaa tuo juhlien viettäminen :D Herättiin Emmin kanssa puol 11.

Emmillä on päälaelta ja sivuilta irronnut tumma vauvatukka ja tilalla on ihan vaaleaa hiusta. Kauempaa kun kattoo, niin näyttää, et ressukalla ei olis muuta kun tumma takatukka ja pieni vaalea ottatukka :)

Nyt on sit ainakin ruokaa reilusti ensi vuoden puolelle asti.. Toivottavasti saatais tänään jo apuvoimia noiden ruokien tuhoamiseen.. :D

On se kyl ihana, et on joulu, mut on se kyl kivaa kun se menee ohikin. Oli ihana seurata lapsia eilen. Olivat niin täpinöissään, et hyvä että housuissaan pysyivät.

Täytyy mennä!
 
PikkuM: Nimi on hepreaa ja tarkoittaa suloista ja miellyttävää :heart: Kuten meidän tyttökin. Nimen oon bongannut joskus muinoin Raamatusta, joten ei kulje suvussa vasta kun tästä eteenpäin :)

Täälläkin joulua vietelty.. kohta saa istahtaa äidin laittamaan joulupöytään :p Kohta se on sitten joulu ohi (onneksi toisaalta ) ja saa jatkaa normaalia elämää :D

Nonni, nyt takaisin ruokapöytään!

Edla ja Noomi
 

Yhteistyössä