Marrasvauvat 2007 HELMIKUU´08

En saanu Saraa tänään parvekkeelle päiväunille kun käytiin ulkona vaan puolen tunnin lenkki. Yleensä ollaan väh. tunti ja siinä ajassa Sara nukahtaa kunnolla ja jatkaa sitten unia parvekkeella 3 tuntia. Tänään siis ei ja sain vasta hetki sitten nukahtamaan sitteriin. Onneks ei ollut kiukkunen tai mitään, naureskeli vaan. :heart: Jospas sitä mentäis myöhemmin kunnon lenkille ja unetkin olis pitemmät. Eilenkin vaan jäi toiset pitemmät päikkärit väliin...

Soittelin tänään neuvolaankin tosta yskästä, mutta niin kauan kun ei ole kuumetta ja lapsi ei ole kipeän oloinen, niin ei hätää. No, Sarahan vaan naureskelee ja on iloinen että kaipa se siitä sitten ohi menee. Rintaraivaritkin on lopettanu ja suostuu taas syömään.

Tosta istumisesta piti vielä kommentoida, että ei mekään istuteta, mutta ajattelin vaan, että jos itse pönkee istumaan, niin pitääkö sitä estää... :/

Oon joskus kuullut kasteveden säilyttämisestä, mutta meillä se jäi kirkkoon. Tiiä sitten mitä sille tekivät :snotty:

Jaahas, Sara heräs taas, täytyy mennä! :wave:
 
Tervetuloa Tiitu-79 !

Kastevedestä
: Meillä on aina kaadettu selleiselle isolle kukalle ja hyvinhän tuo näyttää kasvavan... ;) Uskomuksiahan kasteveden suhteen on monia... Kukin tyylillään.

Nyrkkejä tai paremminkin etusormea meillä Inka imeskelee tooosi paljon!
Laittaa etusomen silleen koukkuun ja lutkutus vain kuuluu... tutti kun ei neitille ole ikinä maistunut...

Täysimetyksellä meillä ollaan. Pulloruokintaa ollaan välillä koitettu harjoitella,että pääsis äitikin joskun jonnekin yksin! Mutta toistaiseksi ei mitkään tuttelit eikä nannit ole kelvannut
:|
Ihan kiva ois päästä edes kampaajalla käymään! Alkaa nimittäin olla jo lettikin sen näköinen :headwall:

Kahvinkeittoon vois mennä
:wave:
 
Heippa.

Neuvolassa on käyty ja DJ Mussukan kanssa pitkällä vaunulenkillä. =) Caralle pikaiset paranemiset!

Painoa oli neidillä jo huimat 7060g ja pituuttakin oli 62cm. Ja ekan piikinkin nuihin jalkamakkaroihin sai. Tosiaan äitiä taisi enemmän itkettää toi piikin laitto, Pihla otti hienosti rokotteen vastaan ilman kitinöitä. 5min rokotuksen jälkeen huus minuutin ja nyt sitte nukkunu jo yli 3 tuntia.. Terkka sanoi tosta kuolaamisesta että yleensä noin 3kk tienoilla syljeneritys käynnistyy ja siksi kuolaaminen ja sylkeminen lisääntyy, toiset ei vielä sitä osaa niellä yhtä hyvin kun toiset.. Eli harvemmin vielä tässä iässä hampaita syytellään asiasta. Meinaako kaikki ottaa noi ohjelmaan kuuluvat rokotukset ja jos ei niin saako udella että mistä syystä jää ilman? Meillä siis nuo rokotusohjelman mukaiset otetaan mutta en tota rotaa ole ottanu..

Ja sitten vielä piti kysästä että Onko imettäjillä pysyny menkat poissa vai onko alkanu imetyksestä huolimatta? Mulla ei ole moisia kuulunut ja lähes täysimetyksellä siis mennään..

Piin ja Pikku-P
 
Olipa tullut taas paljon juttua! Kivan ahkeria ootte:)

Tänä aamuna meillä kyllästyttiin tappelemaan yhdestä tietokoneesta ja käytiin ostamassa kannettava kakkoskoneeks. Nyt sitten opetellaan käyttämään tätä, on ainakin vähän oudon tuntuinen kirjottaa..

kastevedestä oli ollut ainakin puhetta..
Meijän äiti ihmetteli ekakskin sitä, ettei pappi ees siunannut sitä kastevettä ensin, liekkö sekin vähän papista kiinni vai eikö nykyisin enää tehdä niin?
Ja se vesi ois kans äitini mukaan pitänyt laittaa pulloon ja säilyttää mut viemäriin se tais mennä.

Menkoista;
Ei oo alkanut eikä kyl oo ikäväkään..
Perfektallako oli vuodon kans ongelma, ettei meinaa loppua ollenkaan? Tosi ikävää, kannattaa varmaan lääkärillä käydä, jos tosiaan on jokin tulehdus tms.

Tänään oli taas paska äiti-fiilikset, kun suutuin esikolle oikeen kunnolla:( Varmaan sata kertaa sain yhdestä asiasta sanoa ja ei uskonut..yritin hyvällä ja pahalla mutta ei kun ei. No, sen kiukustumisen jälkeen molemmat itkettiin ja pyysin sit anteeksi..

No, nyt pitää mennä taas..
M ja Minttu
 
Täällä taas... :wave:

Perfekta Joo, voihan se haju olla vaan pitkittyneestä vuodosta ja oikeestaan, enpä nyt koskaan voisi tuon vuodon kovin hyvälle väittää tuoksuneen... Mut kuume ja kipu viittais sit jo kohtutulehdukseen. Jospa vaan hormonit temppuilis ja vuoto suvaitsis loppua. Ai oot noin pieneltä paikkakunnalta, sit ei varmaan auta et soittasit äitiysneuvolaan, kun varmaan sama täti sielläkin vastais :/

Tiitu tervetuloa :flower:

Pappi löylykuuppa kädessä on kyllä aika hauska ajatus :D En oo kasteveden säilyttämisestä kuullut. Meillä ei pojua kastettu, joten eipä tarvinnut veden kohtaloa miettiä.

Rokotukset meillä otetaan ohjelman mukaisesti + rota päälle, jos ei mitään allergiaa tai muuta lääketieteellistä estettä tule. Mä oon sen verran ikäloppu et oon sairastanut sikotaudin, samoin mies. Vaikka tosi pienenä sen sairastinkin, muistan vieläkin ne kamalat painajaiset joita tuolloin näin + kuinka kamalaa oli kun ei saanut suuta auki et ois pystynyt syömään. Mies sairasti vasta vanhempana, alle kouluikäisenä kuitenkin, sai jälkitautina aivokalvontulehduksen ja joutui sairaalaan. Meillä lapsettomuudesta kärsittiin monta vuotta ja vika miehen siittiöissä ja syyksi gyne arveli just tota sikotautia :'( Ja vihurirokko voi aiheuttaa lapsettomuutta naiselle. Eli rokotetaan, tahtoo joskus mummiksi =) Ja se, ettei noita tauteja Suomessa ole, perustuu just siihen, että lähes kaikki lapset rokotetaan ja samalla tulee suojattua nekin lapset joille ei rokotetta voida esim. allergian takia antaa.

Huomenna on neuvola, kiva nähdä miten pikkumies on kasvanut. Toivottavasti olis nyt oma terkka paikalla, kun olis vähän asiaa. Ollaan huomattu vauvan kääntävän päätään suurimmaksi osaksi vaan vasemmalle vaikka kuinka yrittäs asentoa vaihtaa ja valojen ym. avulla kiinnittää huomio oikealle. Kääntyy pää oikeallekin mut paljon harvemmin. Oisko jotain kireyttä niskan lihaksissa? Ja sit edelleen karsastaa vasenta silmää, toivottavasti on ohimenevää, kun näin pieni vielä, mulla itsellä lapsena oli karsastusta eikä ollut kivaa laisinkaan ne lappuhoidot ja silmälasit :(

Täällä eilen hiukan hekoteltiin, kunnon nauruja ja kikatuksia vielä odotellaan :heart: Huomasin, että kun vauva oppi tarttumaan käsillään esineisiin niin tartti sitä niin ahkerasti harjoiotella että "jutteli" vähemmän kuin ennen. Nyt sit taas juttua tulee enemmän.
Myös täällä ollut noita itkukohtauksia yöllä, rauhoittunut kun otettu syliin. Oon ajatellut että unta nähnyt. Nyt niitä ei oo vähään aikaan ollut.

Vauva oli ulkona toisilla päikyillään mut alkoi siellä itekemään eikä rauhoittunut. Otin sisään ja nyt sitten nukkuu vaunuissa. Sikäli omituista että yleensä nukkuu tosi hyvin ulkona ja sisällä päikkärit jää lyhyiksi. Ota tosta selvää. Eilen illalla söi klo 21, nukahti 22 ja heräs puoli seitsemältä, et en voi olla kuin tyytyväinen =) Jaksamista teille, joiden vauvat herää monta kertaa yössä :hug:
 
3 kk:n neuvola oli tänään ja vaaka näytti 6550 g ja pituutta on 62 cm. Emppu sai myös ekan oikean rokotteen ja toisen rotarokotteen. Oli muuten senkin hinta noussut kolme euroa edellisestä. Vähän itkua tuli kun piikitettiin, mutta hyvin selvittiin. Meillä opittiin eilen uusi taito. Emppu maiskuttelee ja imeskelee alahuulta ja päästää samalla kummallista ääntä. Hauskalta kuulostaa, mutta toivottavasti ei tee sitä sit kun aletaan kiinteitä antaa :LOL:

viikuna ja emilia
 
merikukka:eri ihminen meillä on ehkäisypuolella, mut sitten äitiys-ja lastenneuvolan puolella on sama henkilö, mukava noin viiskymppinen naisimmeinen, mut jotkut asiat saa laittaa suoraan toisesta korvasta ulos, muuten kiva :D ja ei se oikeen tienny ees tuosta asiasta kun puhelu meni eilen sinne kun ei ollut paikalla tuo ehkäisyn puoli...

pojun kanssa ruvettiin katsomaan tuossa timonia ja pumbaa ja kumpikin huomattiin nukahtaneen...oettiin sitten päikkäirit, ja mies oli sit ollut saran kanssa sängyssä, kaikki nukkumassa, meillä harvinaista herkkua :p

Ei kastevettä täälläkään säästetty, sinne se jäi kirkkoon..

minäkin tuossa hain häkkikomerosta saralle valmiiksi isompaa vaatetta, pitää ne kuitenkin pestä...68 hait sieltä nyt käyttöön ja 74 oottaa kaapissa sitten...
osaatteko muuten sanoa mitä hopeatoukat voivat tehdä vaatteille kun pojan äitiyspakkauksesta löysin sellaisen...puistin sitten kaikki vaatteet ja pesuun pistin ne jotka lähtee käyttöön ja kaappiin isommat...

Jahas ei nyt muuta :wave:

Perfekta ja Sara (huomenna 3kk :heart: )
 
Mistäköhän täällä olikaan viime päivinä juteltu..... paljon enempi tullu tekstiä eikä meinaa ehtiä kaikkea ajatuksella lukea saati sitten vastailla :whistle:

Imetyksestä oli joku kyselly, eli meillä ollaan edelleen täysimetyksellä, Eemeli ei ole koskaan juonu pullosta, saas nähdä koska pääsen irtautumaan tästä lapsesta, varmaan sitten kun oppii mukista juomaan :LOL:

Menkat ei ole mulla alkanu ja toivottavasti ei vielä alakaan, aikasempien lasten kohdalla on alkanu vasta imetyksen loputtua, edellisen lapsen kanssa hiukan aikasemmin koska imetin 1v 4kk ja menkat alkoi muistaakseni kun Hilja oli n. 1v.

Rokotukset otetaan ihan normaalisti.

Lopetin eilen Disflatyl tippojen antamisen kun ne loppui, ja tänään on sitten vatsaa vääntäny ja Eemeli on ollu tosi kiukkunen, joten täytyy varmaan antaa edelleen.
Onko muilla vielä Distflatyl tai Cuplaton tipat käytössä?

Meillä edelleen herätään ueasti yössä 4-6 kertaa syömään ja joskus sitten lisäksi pari kertaa päälle ihan muuten vaan, nyt on pari yötä menny tolla 4 herätyksellä ja se tuntuu luksukselta. Pitää ruveta tuota lisäruuan antamista miettimään jossain vaiheessa jos siitä sais apua tohon nukkumiseen ja pulautteluun. Tää pelkkä imetys vaan on niin helppoa ja halpaakin :LOL:

Nyt pitää mennä laittaa ruoka pöytää jotta päästään syömään.

katjuza ja Eemeli


Niin ja tervetuloa uusille :wave:

Ja tässä meidän herra mekko päällä, kummi kyllä lohdutti ettei tarvii kun kaksi kertaa mekko päälle pukea, nyt ristiäisissä ja sitten kun pääsee ripille, mutta eipä tuo mekko Eemeliä harmittanu ;)

 
Tervetuloa Tiitu!

Rokotukset otetaan ihan ohjelman mukaan. Rotakin piti ottaa, mutta kun tänään soittelin asiasta neuvolaan, oli nltäti sitä mieltä, ettei Ainolle voida antaa sitä kun tuota köhää ja räkää on vieläkin.

Samalla kun soittelin tuosta rotarokotteesta tuli puhe kiinteistä ja nltäti kehoitti minua aloittamaan nyt jo perunan antamisen. Alkuun ihan löysänä 2tl ja vähitellen nostaa tuota määrää. Nltäti uskoo Ainon mahan kestävän sitten paremmin myös noita d-vitamiinitippoja, jotka edelleen tuottavat täällä harmaita hiuksia.

Itkua kesken unien on täälläkin ollut parin viikon aikana muutamaan otteeseen. Aino on myös alkanut säikähdellä äkkinäisiä ääniä (aiemmin ei ole säikähdellyt oikeastaan mitään) ja seurauksena on todella lohdutin itku, joka ei edes tahdo loppua vaikka kuinka rauhoittelisi.

Nyt täytyy ruveta seurustelemaan neidin kanssa. Höpötäti on taas vauhdissa! :heart:
 
Tervetuloa Tiitu mukaan palstailemaan! =) Rohkeasti muutkin taustailijat kuulumisia kirjoittelemaan. :)

Meillä on täällä revitty hiuksia yhtäkkisten isojen rahamenojen kanssa. Ensin sunnuntai-iltana hajosi TV, ilman mitään ennakoivia varoituksenmerkkejä! :eek: Ja vuorokauden sisällä eilisiltana hajosi pyykinpesukone! |O :headwall: Hianoo. Mun sinkkutyttöaikaisella pikkutölsöllä ollaan tässä muutaman päivää hyvin pärjätty, mutta ilman omaa pyykinpesukonetta ollaan kyllä heti pulassa! :| Joten eilisilta meni sitten eri liikkeiden nettisivuja tutkien ja tänään ukko teki töiden jälkeen myymäläkierroksen. Nyt on torstaina tulossa upouudet TV, pyykinpesukone ja kuivausrumpu (se nyt oli muutenkin aikomus hankkia tässä piakkoin... ). Ja rahanmenoa ei voi estää. :( Mutta jos jotain positiivista pitää tilanteesta hakea, niin saatiinpahan tuommosella isommalla kertaostoksella ihan suht hyvin alennusta. :snotty: Ja osissa maksellaan. Mun känny vielä on lisäksi tänään reistaillut, joten odotan tässä vaan mikä muukin alkaa tökkimään. Varmaan tämä tietokone prkl. |O

...Tämä nyt taas on ihan asian vierestä, mutta mitäs muuta mulla tänään on mielessä pyörinytkään... :ashamed:

Mutta onneksi päästiin Piinin ja Pihlan kanssa tuulettumaan vaunulenkille täältä rikkinäisten koneiden keskeltä. =) Caralle tosissaan paranemisia pöpöjen kourista! :hug:

Huomenna onkin sitten 2 kuukautisneuvola. Kiva kuulla miten tyttö on kasvanut. :heart: Samalla otetaan kanssa Rota-rokote. Muutenkin siis otetaan kaikki rokotteet, kuukauden päästä taidetaan tuikkasta ensimmäistä kertaa.

On Katjuzalla kyllä suloinen napittaja. :)

mussu & alisa 6.12.
 
Paljon teidän vauvat puhuvat? Eetu on koko ajan äänessä hereillä ollessaan (ok, ollaan me vanhemmatkin kovia puhumaan, MUTTA...), ja parhaimmassa tapauksessa hermostuu jos hänen kanssaan ei jaksakaan koko ajan jutella. Sylissäkään ei tarvitse olla, kunhan vain joku kommentoi herran kertomuksia.

Nyt juttelun äänensävy muuttui niin vaativaksi, että taidetaan äitiä käskeä tissille.
 
Kristiina: Meillä Jarkko "höpöttää" välillä tosi kovasti ja aina kun yrittää ite sanoa jotain, niin jätkä jatkaa omaa juttuaan.
Välillä onnistuu ihan vuoropuhelukin. :LOL:

meillä on Jarkko alkanut kovasti touhuilemaan kaikkee motoristista. Siis just kans punkee itteensä istumaan ja päätä yrittää pitää pystyssä joka asennossa ja mahallaan pitäs olla. Sitten jos nosttaa mahalta syliin tai kääntää selälleen niin hirvee loukkaantunut huuto. Siis vaikka väkee että jätkä ei enää jaksa niin silti vaan pitäs. Sisukas poika.
Mutta kyllä äidillä ottaa sydämestä, kun tajuaa, että mun pikkuvauvani se siinä kasvaa kohisten ja koko ajan kehittyy. ei enää tietoakaan siitä vauvasta joka vaan pötkötteli tyytyväisenä.

Mutta nyt tv:n ääreenn, kun Jarkko nukkuu jo... on kyllä nukkunut jo kohta pari tuntia...
Enni
 
:eek: Meillä ei tänä iltana sitä itkusessiota. Muistin tänään yhtäkkiä että olinkin aloittanut viikko sitten Rela tipat tytölle ja ilmeisesti niistä sitten nää itkukohtaukset tuli kerran nyt on ollut tyytyväinen. Eli onneksi unohdin ne aamulla antaa ja huomenna siirrytään taas takas niihin vanhoihin hyväksi todettuihin jauhoihin. Mitäs toista turhaan kiusaa sitten tuollaisilla tipoilla. Tai vosikohan vaikuttaa kun oltiin vauvajumpassa ja iltaunet tuliki vedettyä tavallista aikasemmin.... no sen näkee sitten huomen illalla.

Höpötysta... joo neiti kyllä jokeltelee aikatavalla. Uusimpia juttuja on kolikolikaikai höö, ainakin siltä se kuulostaa =)

Ja kuolaa... jestas kun sitä on alkanut tulemaan. Huh, huh... aika kuolakone tää tyttö nykyään.

Meillä Mimmu pitää hyvin päätään ja kääntelee kovasti äänten suuntaan ja yleensä kommentoi omalla kilellään höö, vää .... Kova yritys edelleen masulleen. Kyljelleen mennään ihan heittäen. Kovasti täällä kanssa ponnisitellaan istuma-asentoon, mutta isosiskokin istui jo hyvin vankasti 6kk iässä eikä tarvinnut tukia. Paha siinä on alkaa toista kampeamaan kumoon, nousee istumaan kun on sen aika en sitä ala estelemään.

Nyt nauttimaan iltaherkuista.... teetä ja sämpylää :p
 
Iltoja :wave:

Meidänkin jätkänpätkä on kova kannattelemaan päätään ja yrittää myös pungeta itseään istualleen...ja herra ei vielä 2kk:kaan :whistle: Mutta meidän vanhemmatkin pojat ovat istuneet syöttötuolissa jo 6kk iässä =) Meillä ei tosivauvasta ole enää tietoakaan,iso poika jo :heart:

Rokotukset otetaan täällä ohjelman mukaisesti. En näe mitään syytä olla ottamatta.

Menkat ei ole vielä alkaneet. Mulla kyllä alkoi tihkuttamaan jälkivuotoa (ilmeisesti siis jälkivuotoa )vaikka oli poissa jo hyvän aikaa :headwall:

DjMussukka: Toihan on oikein murphyn laki,että kodinkoneet posahtaa yhtäaikaa. Meillä hajos lähes samanaikaisesti pesukone ja astianpesukone. Kyllä meinasi paniikki iskeä kun pesukone rikki. Astioita nyt vielä voi tiskailla,mutta pyykinpesu vähän hankalampaa. Millähän sitä entisaikaan on oikein pärjätty?? :eek:

Meillä jatkuu rinnan hylkiminen ja nyt tänään vielä pahempana :eek: Poika alkaa itkemään jo siinä vaiheessa kun asetan sitä tissille ja huutaa kuin rautakanki jäykkänä :/ Tutin kun laitan suuhun niin sillä parhaiten saan pojan ottamaan myös tissistä kiinni. Kyllä meinaa itku välistä päästä kun toinen ei halua tissiä :'( Mutta tosiasia on se,että meillä ei pärjätä pelkällä rinnalla vaan pullosta on myös annettava...Mutta raivarin aikana en luovuta antamalla pullosta :whistle:

Tänään ollut kyllä niin kiire päivä että :whistle: Aamulla kaveri laittoi viestiä,että voiko tulla kylään. Sitten iltapäivällä lähdettiinkin Petruksen kummien luona käymään. Siinä välissä piti ruokaa tehdä ja siivoilla tätä kämppää mikä oli kuin pommin jäljiltä. Kaverilla kun on sellainen 2vee poika joka on hyvin ehtiväinen kaveri :D

Jaahas Petrus taisi nukahtaa joten kömminpä itsekin tästä sänkyyn :whistle:

LilliM+Petrus 9.12
 
meillä oli tänään 3kk neuvola. Painoa oli tullut ihan hyvin 7490g ja pituutta vähän vähemmän, mut kuiteski 64cm. Niin ja rokotuskin saatiin, pientä kitinää ollut nyt ilmassa, annoin peräpuikon yöksi. Niin ja kaikki rokostukset on tarkoitus ottaa. Lääkäri kehui meirän äijää oikein isännäksi, no kyllä se aika pullea paketti onkin
=)


Täällä kans kuola valuu, enkä usko, et hampaita olis tulossa. Esikoiselle tuli joskus 8kk vasta eka..! Niin ja kauheesti alkanu nuita käsiä heiluttelemaan ja jaloilla potkimaan. Päätään kannattelee ihan hyvin, mut ei vielä kääntyile.
meillä nukutaan ihan hyvin, paitsi nyt parina yönä heränny viiden aikoihin syömään, mut en oo viittiny velliä vielä antaa, kun tuo masu välillä reistailee! Nytkin oli 2 päivää kakka lakossa, no tänään ku neuvolaan päästiin niin alkas ähinä ja jätkä aiva punasena lykkäs!

mies huutelee, täytyy mennä elokuvaa kattoon

Tiitu tervetuloa


mamma06&07 ja Akseli 3kk
 
Elävien kirjoissa taas, ainakin melkein:) Viime yönä mulle tuli ehkä kaikkien aikojen pahin vatsatauti, en saanut ensin nukuttua kun oli vaan niin paha olo.. Sitten aamuyöstä alkoi kaikki tulla pihalle ja nyt vissiin loppui. Onneks Minni on ollut tänään toosi reipas, antanut äidin sairastaa rauhassa. Heräillyt vaan syömään ja sitten nukahtanut uudellen. Illasta jaksoi olla kuitenkin hereillä, mutta silloinkin viihtyi itekseen. Toivottavasti tää tauti ei tuu tytölle, koska se on varmasti sairaalakeikka muuten.. Sen verran rajua tää päivä on ollut, mut nyt nukkumaan..

Piin ja DJ Mussukka mua harmittaa tosi paljon ettei tää päivä onnistunut.. Pitää ottaa pian uusiks!!
 

Täällä ihan sama juttu kuin Lillimenninkäisen Petruksella, kannatellut jo laitokselta asti ja sitkeästi kampeaa ylös, kääntyä kun meinaa niin säikähtää joka kerta omaa liikettään ja siihen se jääkin

;)

Kuolaa tulee jonkin verran, esikosel hampaat alkoi tulee 4,5kk ja keskimäiselle 5kk....Siihen on vielä aikaa, kerkee tuo kuolamäärä varmaan triplaantua :LOL:

[/b]Rokotukset täällä otetaan normaalisti, rotaa ei otettu, eipä ole ollut pojillekaan tarjolla :whistle:

[/b]Menkat eivät ole alkaneet, saa nähdä alkavatko kun perjantaina menen ehkikseen kierukan laittoon. Tänään menen terveydenhoitalle tarkastukseen, laittaa paperit kuntoon perjantaista lääkäriä varten.

Eilen piti kaivella esikoisen valokuvia, kun tarvitsi eskariin sellaiset kuvat mis on vauvana, noin kolmevuotiaana ja tuore kuva. :'( Tippa linssissä niitä selailin kun vastahan se vauva oli ja ensi viikolla pitää mennä kouluun ilmoittautumaan... :eek:

Mutta nyt täytyy mennä pyykkiä viikkaamaan, äitini halusi tulla lapsenvahdiksi päivällä, ettei mun tarvii koko katrasta viedä mukana terkan luo ;)

Mirnu ja Milla 8vkoa :wave:
 
Heips pitkästä aikaa!
On jääny edelleen tää kanava taka-alalle. Meillä menee oikein kivasti. Jäbä painaa jo yli 9kg!!! Eli maitoa kyllä piisaa.. Pituutta oli viimeksi 62.5cm. Ihan mennään täysimetyksellä loppuun asti, jos vain mahdollista, eli sinne puoleen vuoteen.
Alina-sisko täyttää sunnuntaina 2v. On ottanut pikku-veljen oikein hyvin vastaan. Mustasukkasuutta ei ainakaan vielä ole ilmaantut. Alkuun oli tietenkin hetken aikaa hämmentynyt, mutta nyt on jo kovasti apuna vauvan hoidossa. Pusuttelee ja halittelee aina veikkaa ensin ja sitten huomaa meidät muutkin.
Artturi on kova poika jutteleen ja naureskeleen. Heräilee yössä muutamia kertoja. Kohtuu hyvin on kaikki yöt menny. Ei ole mitään yöllisiä kantelu sessioita tarvinnut harrastaa... onneksi!
Alinalla ja Artturilla on muuten sama vyötärön mitta... samat vaipatkin sopivat.. :) ja ikä eroo ei oo kuin vajaa 2v.. :LOL:
Miehen kokoinen mies on! =)

Voikaa hyvin!!
 
Heipä hei!

Pitkästä aikaa jaksan taas itsekin kirjoitella, päivittäin käyn kyllä teidän juttujanne lueskelemassa. Meillä tyttö on kova kuolaamaan ja parhaimmillaan vaidetaan jopa 5 bodya päivittäin... Mukana on kyllä myös puklia... Rintaraivarit ovat astuneet meidänkin arkeen ja varsinkin illalla huuto tissillä on välillä päätä huumaava! Toivottavasti loppusivat pian, sillä täällä mennään täysimetyksellä, enkä vielä haluaisi pulloon siirtyä, kun maitoa tuntuu riittävän omastakin takaa. Muuten tyttö on hyvin iloinen ja naurelee ääneen ja kiljahtelee innoissaan. Lelut ovat jo aika tärkeä osa, ilman niitä viihdyttäminen käy jo työstä. Täälläkin tyttö on alkanut punkemaan itseään istuma-asentoon! Uskomatonta kuinka nopeasti nämä kaikki muutokset ovat tapahtuneet.. Tuntuu, että vastahan sitä tultiin synnäriltä kotiin!

Mitä vaippoja te muuten käytätte? Meillä on vähän hankaluuksia löytää sopivia vaippoja lähes 6 kg painavalle tytölle. Nyt käytössä on pampersin baby dry 2 ja 3 koot... koko 2 alkaa olla jo pieni ja niistä kakat turahtelee aika usein läpi... Liberoja ollaan myös kokeiltu, mutta ne ovat aika kovia pamperseihin verrattuna.

Onko teidän vauvoilla hikinäppylöitä? Meidän neitille on ilmestynyt kaulaan ja rintakehään punaisia näppyjä ja uskoisin niiden olevan juuri hikinäppyjä... Tyttö puklailee ja kuolaa paljon, eli voisikohan nämä näpyt johtua siitä?

Mutta pyykkivuori kutsuu!

-Martta ja tytteli melkein 12 vkoa
 
Martta: Meillä on lliberot käytössä 5-8kg ja tyttö oli 2½kk iässä päälle 6 kg...nyt tänään neuvola ja saadaan uudet painot ja pituudet...mut nyt pitääkin lähtä soittelemaan auto porukoilta kun niillä nyt vaihteeksi ollut kun itse ei ole tarvinnut :wave:
 
Meillä oli esikoisella noita näppyjä,kuolas ja puklas...

Eilen käytin esikoista hammaslekurilla,katto samalla tän pienemmänki suuhun.Nää mun epäilykset vahvistu.Alapuolelle alkaa hampeja tekemään.Ikenet turvonneet ja hampaat alkaa olla ihan pinnassa.AUTS!!!Mahtaa tuntua kivalta imetellä,poju huutaa,joten menoks!
 
Huh. Taas yksi kitisty yö takana ja nyt se ukkeli sitten kuorsaa tossa pöydällä :LOL:

Mikähän sillä mahtaa öisin olla, kun aikasemmin on kuitenkin mennyt ihan kivasti. Välillä nukkui jopa 6 tuntia putkeenkin. Voiko 2kk vanhalle alkaa antamaan jo jotain velliä? ja mitä ootte antanu? Vai auttaiskohan se mitään noihin öihin.

Eilen oltiin sitten ekaa kertaa siellä muskarissa ja ihan mukavaahan siellä oli. Eipä noin pieni siitä vielä hirveesti varmaan ymmärrä, mutta olihan siellä äidille juttuseuraa. Ja kuulema torstaisin on sellanen kaupungin järjestämä muskari kans tossa ihan lähellä. Joten yhtä musisointia tää meidän elämä kohta.

No täytyypä alkaa touhuamaan jotain niitä lauantain ristiäisiä varten.

Ja kiitos lämpimästä vastaanotosta :)
 
huomenta! Olo alkaa olla kuin ihmisellä :LOL:

Tiitu mä rupesin antamaan Minnille velliä kun oli vähän päälle 2 kk, 1/3 velliä ja loput korviketta.. Alkuun meillä paransi yöunet! Nyt alkaa taas mennä 2-3 tunnin syötöillä, no täytyy aatella vaan et se on paremmin kuin monella muulla.

Martta-A Meillä käytössä päivisin Pampersin Baby-Dry midi 4-9 kg (tyttö nyt n.5 kg ja vähän päälle), oon ollut tosi tyytyväinen noihin on niin ihanan ohuita ja suht halpojakin:) Öisin meillä käytössä Daily tai Pirkka, eikä kertaakaan tullut mitään läpi.. Ovat sen verran paksumpia etten päivällä halua käyttää.

Menkoista on ollut puhetta mulla alkoi viime viikon tiistaina ja loppuivat lauantaina.. Ois kyllä saanut pysyä poissa, mut kun en enää imetä niin kai se oli ihan odotettavissa:(

Nyt meillä alkaa olla aika itämaiset tuoksut tässä vieressä, niin lähdenpä tästä neitin kanssa peppupesulle :D ja sitten postiin, tilasin Mifulle semmoisia Nalle Puh-seinä/sisustustarroja:) Toivottavasti on kivoja.. Harmi vaan ettei Minnillä ole omaa huonetta vaan meiän yhteisen makkarin seinälle ne täytyy laittaa, mitä sitä ei lapsensa eteen tekis.. Varsinkin kun toinen ei vielä ymmärrä niistä oikeen yhtään mitään :LOL:
Tervetuloa kaikille uusille!!

:wave: :wave:
 
Täällä Eljas nukkuu nyt päikkäreitä sisällä vaunuissa. Yleensä ulkona otta parin kolmen tunnin aamupäivä tirsat mut tänä aamuna suostu nukkumaan vaan 45min ulkona ja sit hirvee huuto. mietin kuumeisesti että missä mättää. Tarjosin sit ruokaa ja jätkä veti 220ml tuttelia :whistle: Ja edellisestä syötöstä oli ehkä just kaks tuntia kulunut ja sillonkin söi 160ml. Pitää varmaan ruveta terkkarilta kyselee että joko nyt voitas aloittaa sitä kiinteetä, kun eihän tuossa maitomäärässä oo enää mitään järkeä. Pitää nyt laskeskella vrk määrää taas pitkästä aikaa että mihin päästään.

Täälläkin kuolataan, mut ei se vissiin hampaista johsu. Lapsilla yleensä siinä 3kk kieppeillä syljeneritys lisääntyy ja kaikki ei osaa sitä heti nieleskellä.

hankinnoista ootteko olleet miten tyytyväisiä kaikkiin hankintoihin mitä ootte vauvalle tehny? Siis vaunuihin, sittereihin ym.. Mä oon ollut tosi tyytyväinen vaunuihin, eli emmaljungan duo edgeihin. pysyvät kovemmillakin pakkasilla sisältä lämpiminä ja ovat tukevat ja kevyet työntää vaikka auraamattomallakin tiellä. Sitteri oli suuri pettymys. Ostettiin semmonen Ficher pricen sitteri, jossa on tärinä toiminto ja lelukaari. kiinnitysvyötä ei voi säätää ja ukko ei mahdu niihin enää. Lisäksi ne kiinnityspäätä karkaa aina kankaan sisään että saa sormille urkkia niitä sieltä. Lisäksi se on niin lyhyen mallinen ettei ukko enää kohta mahdu siihen. Eikä siinä pysty säätämään selkänojan asentoa. Eli uus sitteri on tilauksessa. :kieh: Eipä sitä oikein tiennyt aikasemmin että mitä sitteriltä vaaditaan. Sitä osti vaan kivan näköisen :ashamed: Turvakaukalona meillä on Gracon logico, ja siitä en osaa oikein päättää tykkäänkö vai en. Sinänsä se on markkinoiden parhaimistoa siitä syystä että on yks leveimmistä, niin meidänkin järkäle mahtuu siihen toppapuvussaan joten kuten. Ja tietenkin tuo telakka systeemi on hyvä. Mutta jotenkin se on tosi heppoisen olonen ja sika painava. Okei ehkä osan tekee tuokin että poikakin painaa jo yli 7kg mutta kuitenkin. Ongelmmia tuottaa välillä sekin että istuin joskus jumiutuu telakkaan ja sitä saa kiskoa irti. Liekkö sitten viallinen vai mikä lie... Tuntuu että tuo telakkakaan ei mikään tukevin oo, heiluu sivuttain vaikka kuinka sen vyöllä tiukkaan laittaa ja pönkkää sen tukijalan lattiaan. No mut kuhan poika rupee istumaan niin ostetaan uus istuin ja sitten toi lähtee vaihtoon. Seuraavalle lapselle tuskin tommosta ostan.
 
Heipsan vaan!

Täällä stressi alkaa jo helpottua, ei oo helppoo tää kotisihteerinkään elämä |O Homma niinkun hanskassa ja hanskat heitin tiskiin

Joo, noista hajoavista kodinkoneista.. hmm.. mulla todella on siitä kokemuksia. Alan jo epäillä et on käyttäjässä jotain vikaa :LOL: Onneks kaikki on hajonnut takuun aikana, niin on saatu uusi laita tilalle. Just tänään sain soiton mustasta pörssistä et saan tulla hakemaan uuden mocca masterin.. :D Ilman pyykinpesukonettahan me oltiin reilut 3 vko:a just sen jälkeen kun Emmi syntyi.

Hankinnoista mäkin vähän aikaa sitten mietiskelin... Ammeen jalat oli ihan huippu hankinta. Mietin sitä joka kerta, kun Emmiä kylvetän. Eipä tartte enää selkävääränä kylvettää. Turvakaukaloon ollaan kans oltu tyytyväisiä, meillä on tuo Brio primo jalustalla ja loistava hankinta tuo jalustakin. Huonoja hankintoja ei kyl nyt oo tullut..

Juu täällä menkat alkanut, vaikka täysimetän.. Just soittelin ehkäisyneuvolaan kierukan laitosta ja pitäis laitta vuodon aikana, mut aikoja ei ole kuin aina kuukauden päähän..pitäis niinkun kuukautta aikasemmin tietää et millon menkat alkaa ,..et joo!

Mut nyt täytyy mennä jatkaa hommia!

 

Yhteistyössä