Helmikuun helmet 2017

Heipsu,

Niin se syksy on taas hyvässä vauhdissa. Pojat täytti jo 7kk, ollaan jo niin isoa poikaa. Molemmat viihtyvät lattialla leluja järsimässä, tosin hampaita ei vieläkään kovasta yrityksestä huolimatta näy. Pojat pääsevät jo ripeästi eteenpäin ryömien, on aika liikuttavaa kun he tulevat nilkkoihin kiinni kun laitan ruokaa.

Selvästi on kärsivällisyys lisääntynyt, vähän jo jaksavat odottaa vuoroaan ruokaillessa ja vaunuista ei ole pakko päästä heti heräämisen jälkeen pois jos äiti on näkösällä. Olen jo ajellut vähän bussilla keskustaan perhekahvilaan olematta ihan stressissä. Juhuu! Käyttekö te muut jossain kerhoissa tai mammatapaamisissa muuten?

Vauvat on tosi seurallisia, hymyilee ja jokeltelee eivätkä vielä vierasta vieraiden sylissä. Kuukauden päästä on ristiäiset, saa nähdä mikä siellä on vierastamisen tila.

Maria kyselit päänympäryksestä - pojilla kummallakin viime mittauksessa 6kk neuvolassa 43cm kun pituutta oli 63 cm ja painoa 6.9&7.1 kg. Huolestuttavaahan on kai vaan se jos ei pää kasva tai jos pää kasvaa tositosi nopeasti. Pään kokohan sinänsä on aika yksilöllinen juttu :)

Joo ja yöt on edelleen aika hulinaa, pojat heiluu kontillaan ja käy maitobaarissa ja nukkuu mieluiten pikku naama äidin tissiä vasten. Mutta kyllä meillä nyt kuitenkin nukutaan suurin osa yöstä.

Iloista syksyä kaikille!!
 
  • Tykkää
Reactions: maria1985
Täällä 6kk neuvola takana. Paino 8,6kg ja pituus 67,3cm. Päänympärys nyt 45cm; syntyessä se oli 36cm. Tasaisesti kasvaa ja seuraava neuvola onkin vasta kahden kuukauden päästä. Silloin myös lääkärikäynti. Ainiin, ja siellä kuulemma otetaan se hb!

Miten muilla ääntely? Maria oli ainakin laittanut, että jo ihan tavuttelee? Meillä ei vielä tule varsinaista jokeltelua. Lähinnä sellaista ölinää, ähinää, kiljahtelua ja päristelyä. Ei tuu nyt mieleen, että miten aiempien lasten kanssa on alkanut tulemaan :rolleyes: tai milloin alkaa tulemaan sellasta kaksitavuista (ättättäää, gagaa tms.)? Nauraa kyllä hillittömän paljon ja niin sydämen pohjasta, että itku meinaa välillä tulla äidillä :X3::love:

Täällä menee kiinteitä noin kolme kertaa päivässä; siihen lisäksi maissinaksuja tms. Välillä jää ruoka/puuro syömättä, mutta ei onneksi haittaa kun tankkaa sitten maitoa tilalle.

Unet on vaihtelevia. Iltaisin laitan ekaksi pinnikseen ja ekan syötön jälkeen otan viereen nukkumaan. Siinä sitten mun ja miehen välissä kuorsaa tyytyväisenä :sleep:

Mä en käy missään kerhoissa/tapaamisissa. Välillä miettii, että olisihan se kiva....mutta tää arki on yhtä rullaamista paikasta toiseen ilmankin :LOL: Isommilla alkaa taas harrastukset ja siihen lisäksi miehen vuorotyö, niin arki alkaa olla aika haasteellista näiden kahden nuorimman kanssa. Tarpeeksi jännitystä kun pakkaa nelikon autoon ja lähtee ruokakauppaan :D

Kaikilla varmasti piisaa puuhaa, mutta käykää välillä laittamassa kuulumisia :)
Ihanaa syksyn jatkoa täältäkin; kohta saa alkaa valmistautuu henkisesti jouluun kun aika menee siivillä...:X3:

Boomkaa ja poika 6,5kk
 
Boomkaa hyvin pieni on täällä vielä tavuttelu varasto(ta-ta,ga-ga ja ma-ma) ja on päiviä kun ei juurikaan tavutella.Vielä kuitenkin suosiossa päristely,murina ja muunlainen ähinä :p
Täällä taas meinataan tehdä kiinteiden syömälakkoa :mad: Viime neuvolassa käskettiin tosiaankin lisätä jo neljäs ruoka päivärytmiin,mutta taidan odottaa että nämä kolme muuta ruokaa alkaa taas maistumaan (potuttaa heittää ruokaa roskiin :devil::devil::devil:).
Aikaisemmin syötiin päivän aikana pienipurkki hedelmäsosetta,pienipurkki kasvis/lihasosetta ja 2dl puuroa.Nyt jos menee 5tl jotain niin silloin on hyvä päivä :(. Toivottavasti johtuu vain hampaiden tulosta niin kohta päästäisiin kunnolla syömään (y)
 
Hei kaikki,

Jo lokakuuta mennään, kuinka nopeasti aika meneekään!

Maria, meilläkin on poika A syömälakkoillut kiinteitä, rintamaito vaan maistuu. Poika B on sitten vedellyt hyvällä ruokahalulla sitten puolet veljensäkin annoksesta :)

Yöt olleet vauvojen nuhan takia aika rikkonaisia, aloitimme unikouluakin pari viikkoa sitten mutta lopetimme kun pojat saivat nuhan emmekä viitsineet kipeitä lapsia enempää rasittaa.

Poika A ei anna nuhan tai syömälakkonsa haitata - hän kiskoo itseään ylös hyllyjä ja tuoleja vasten ja seisoo tuettuna tyytyväisenä kuin mikä. Poika B katselee veljensä menoa ja nauraa räkättää. Erityisesti poika A tykkää vetää itsensä ylös veljensä sitteriä vasten kun B on syömässä puurojaan ja A sitten kurkistelee päädyn yli ja B nauraa niin että puurot pärskyy.

Ihanaa kirpeää syksyä ja tunnelmallisia hetkiä kaikille!

Elliina ja nappulat
 
Hei

Täällä on ollu aika hiljaista,mutta kirjoittelempa tänne kumminkin :)
Meillä oli tänään 8kk lääkäri neuvola ja miehelle saatiin mittaa 69.8cm ja 7760g.
Ensimmäinen flunssakin sairastettiin tuossa 3 viikkoa sitten ja saatiin kaveriksi kurkunpääntulehdus jonka takia jouduttiin yöllä lähtemään päivystykseen hengittelemään adrenaliinia,jotra pienen miehen hengitys vähän paranisi :poop:

Ollaan opittu ryömimään 7kk iässä ja noustu istumaan 7.5kk. Nyt näyttäisi olevan kova hinku nousta seisomaan :confused:
Hampaita on suussa 4 ja 2 uutta tulossa ylös :X3:

Olisi kiva kuulla kuinka siellä teillä menee ja kasvetaan :love:

Aleksi 8kk+1viikko