***ELOMASSUT 2008***marraskuussa

Sone
Onnea Melluli! :flower: :D Eli ens kesänä on uusi nyytti sylissä :)

Miulla on varmaan pää hormoneista sekasin mut olis niin ihanaa vielä kolmas lapsi saada.. (varmaan sitä nyt elää niitä viime vuoden plussausaikoja mielessään haikeena) Mut miun on pakko mennä ens kesänä takas duuniin , ei ole vara olla kotona pitempään, ja en tiie jaksaisko sitä edes niin pienellä ikäerolla kun on tuo uhmaikänenkin.. Mies vitsaili tuossa eilen aamulla jo et aamupahoinvointii kun kakistelin keittiössä aamupalaa ylös, johtu kyl oikeesti pinestä flunssan poikasesta. No ehkä sit kun tuo esikoinen menee kouluun.. Tuntuu vaan siltä et meidän lapsiluku olis kuitenkin se kolme, jossain vaihees..
 
Galluppiin ajattelin vastata. Meidän tyttö sai nimekseen Aino ja hyvin on kaikki mennyt. Kuukauden iästä alko vatsavaivat jotka loppu tuonne kahteen kuukauteen. Sen jälkeen on ollut aivan ihanaa vauva aikaa.

1. Lapsen ikä
Tänään 3kk ja 8 päivää

2. Miten nukkuu (päivällä, ulkona,yöllä jne.)
Illalla menee nukkumaan 22-23.30 välillä nukkuu 10 -12 tuntia. välillä syö yhden kerran, joka voi olla 4 aikoihin tai niinkuin tänä aamuna kello 7 ( nukkui siis eka pätkän 9 tuntia eikä ollut ekakerta). Aamupäivällä nukkuu yhdet turkut 15-25min ja sitten päivällä ulkona noin 3 tuntia. Illalla 2-3 torkut 15-30 min. Joskus laitan ulos tunniksi illallakin jos nukkunut huonosti päivällä.

3. Mitä syö ja syöttövälit
Rintaa 100%
Päivällä 2-3 tuntia, yöllä 5 -9 tuntia

4. Painoa ja pituutta
syntymä, kolme viikkoa, 2kk ja 3kk
paino: 3470,3920,4920,5860
pituus:49, - ,56.7,59.5

5. "taitoja" (eli kääntyykö, hymyileekö, nauraako jne.)
hymyilee, syö nyrkkiä (ei tuttia käytössä), juttelee, nostaa jalat ylös ja kääntyy kyljelleen. Ei tykkää olla vatsallaan. Tavoittelee leluja vasemmalla kädellä paremmin kuin oikealla.


Taitaa Aino nyt tuolla heräillä yö unilta. Ajattelin aloittaa tällä viikolla totuttelun kiinteisiin. Pottua pieni lusikallinen ennen päiväunia.... Jatkaisin maito linjalla mutta kun tuo Aino ei syö pullosta, niin täytyy jotain keksiä... pottua ja muki maitoa. Onko muilla vauvaa jolle ei pullo kelpaa?

-Siukko ja Aino 3kk +8

 
Onnea Melluli!

Itse ehkä haluaisin myös, mutta lasten pieni ikäero pelottaa, että pärjäänkö. Ehkäisyä meillä ei ole ollut, joten vähän "tulee jos on tullakseen" meiningillä mennään. Linnean "teko" kuitenkin kesti sen 1,5v, samoin esikoisen, joten en usko että ihan heti mitään tapahtuu.

Bella-Lumia; meillä Linnean "työnimi" oli myöskin Tyty =) hassuja yhteensattumia täällä
 
Siukko: Meillä edellinen lapsi siirtyi rinnasta suoraan nokkamukiin 5 kk ikäisenä. Kertakaikkiaan sille ei kelvannut tuttipullo vaikka ostin jos jonkinlaisia päitä siihen. Neuvolassakin hieman oltiin huvittuneita, kun 5 kk ikäinen vauva juo maidot nokkamukista, että kyllä hätä aina keinot keksii.

melluli: Onnea plussasta :flower: Meillä ekan ja tokan lapsen ikäeroksi tuli vain 1 v 3 kk ja nyt niistä on toisillensa kaveria vaikka ovatkin poika ja tyttö.

Gallupiin:

1. Lapsen ikä
Tasan 11 viikkoa

2. Miten nukkuu (päivällä, ulkona, yöllä jne.)
Aamupäivisin nukkuu 1-2 tuntia ja muuten torkahtelee pitkin päivää eikä ota kunnon unia enää. Ulkona nukkuu niin kauan kuin vaunut liikkuu! Yöllä nukutaan eka pätkä klo 20.45-1.00 ja siitä heräillään syömään 1-2 tunnin välein.

3. Mitä syö ja syöttövälit
Camilla syö pelkkää rintaa! Syöttövälit on jotain tunnin välein koko päivän.

4. Painoa ja pituutta
6650 g ja 61 cm

5. "taitoja" (eli kääntyykö, hymyileekö, nauraako jne.)
Kääntyy selältä kyljelle, lelu pysyy kädessä jos sen laittaa nyrkin sisälle, hymyilee ja jokeltelee todella paljon, nauraa ja hihkuu välillä ääneen, mahallaan ei juuri viihdy, nyrkit täälläkin menee kovasti suuhun, jalat ja kädet huitoo sitterissä istuessaan, muutaman kerran löytynyt sängystään mahaltaan.

Muuten elämä menee samaa rataa kuin ennenkin ja päivät on melkein vain imettämistä imettämisen perään. Välillä se raivostuttaa, kun ei mitään kerkeä tehdä, mutta neuvolakäyrien mukaan vauva kasvaa hyvin ja sen perusteella maitoa tulee riittävästi. Pulloon en kovin heppoisesti halua tarttua, kun tarkoituksena olis imettää taas 5-6 kk ilman pulloa. Soseita toki maistellaan ehkä 4 kk iässä jos ei neuvolasta anneta ohjeeksi jo ennemmin aloittaa.

Nuhaa on mulla ja lapsilla edelleen. Camilla onnneksi on vielä siltä säästynyt, liekö syynä täysimetys... Vajaa 3-vuotias neiti sai sen flunssapiikin eikä sille ainakaan ole tullut nuhaa, jes!!

Aikooko kuinka moni aloittaa vauvauinnin?? Mun olis sinne tarkotus mennä Camillan kanssa 15.11. kokeilemaan, että miten sielä viihtyy!! Ikää pitää olla 3 kk ja painoa 5 kg. Painon puolesta jo saataisiin mennä, mutta ikää ei ole riittävästi vielä. Ostin niitä uimavaippoja, niin ei tarvi koko ajan pelätä, että koska kakka tulee vai tuleeko ollenkaan.

Tatjana80 ja Camilla tasan 11 viikkoa
 
neitiperho
Plääh, kyllä väsyttää. Nyt meillä alkanut tosiaan yöt menemään ihan pipariksi. Osasi tätä toisaalta odottaakin. Meillä lähti aivan liian hyvin kaikki käyntiin kun sairaalasta kotiuduttiin, nyt se sitten kostautuu. Viime yönä en siis oikein nukkunut klo 01-07 välisenä aikana. Iina heräili vähän väliä, söi, nukahti ja samantien taas heräsi. Lopulta viiden jälkeen höpötteli vain sängyssään, jolloin luovutin. Noustiin sitten ylös, vaihdettiin päivävaatteet. Sitten neiti nukahtikin klo 7, nukkui 10 asti. Nyt jo taas nukkumassa päikkäreitää niin kuin aina. Eli päivät meillä menee edelleen kuin nakutettu. Neiti nukkuu aina saman ajan ja samaan aikaan päikkärit. Mut heti kun yö lähestyy, nukahtaa milloin mitenkin, heräilee ihan jatkuvasti (ennen siis tasan kerran klo 4-5 välillä).

Nyt kuitenkin galluppiin
1.Ikä: Reilu viikko vajaa 3kk

2. Päivät tosiaan nukkuu todella hyvin, kahdet päikkärit. Yöt tosiaan nyt menee niin kuin äsken kerroin
:(

3. Yleensä syö noin 4 tunnin välein, täysin rintamaidolla on ollut. Nyt ajattelin alkaa vähän tuttelia antamaan, kun vihdoin alkanut sitä taas suostua syömään.

4. Painoa oli 2kk neuvolassa 6kg (4035g) ja pituutta 60cm (50,5cm)

5. "Taitoja" Niskaa on kannatellut alusta alkaen, paitsi nykyään huonommin suostuu enää pitämään päätään ylhäällä jos on mahallaan. Lattialla ollessaan potkii itseään hirveetä vauhtia ylös päin...aina hetken päästä pois viltiltä. Välillä on lähellä kääntyä, mutta varsinaisesti ei edes suostu sitä yrittämään. Taitaa olla itsepäinen. Nyrkkiä syö, naureskelee ja äidin sormiin tarttuu, mutta kunnolla ei vielä leluihin.

Mut nyt yritän päästä siivoamaan, kun joku ihme täällä tuntuu vaan aina sotkevan. Vähän alkaa jännittämään, meidän koiran synnyttää mikä päivä tahansa...hui!!
Niin ja osanotot koiran menettäneille :'(

Onnittelut Mellulia :hug: Täytyy myöntää, että olisi joo kiva toinen jo...mutta pelottaa kyllä etten pärjäisi kylläkään kahden vaippaikäisen kanssa. Joten ehkä tuonnempana.

Neitiperho ja Iina
 
neitiperho ja muut mitä oisitte mieltä, että jos otettais taas täältä kaksplussan puolelta toi kerho käyttöön? Saako sinne lisättyä niitä samoja juttuja mitä msn yhteisössä oli (neuvola, kehitys ym.)? Ku toi uus yhteisö on ihan peestä!
 
neitiperho
Kyllä se mullekin sopii.

Sinnehän saa eri keskusteluja aloitettua erilaisia. Yhteen esim. just neuvola kuulumiset, vaippoihin liittyvät jutut jne. Mitä nyt sitten tuleekaan mieleen. Sinne sai myös kuvia, tosin muistaakseni ei yhtä hyvin kuin tuolla yhteisön puolella. Ja tosiaan voin sen tehdä vaikka. Sä HooÄs kun jo hoidat tätä puolta.

Riippuen nyt siis mitä mieltä vielä muut asiasta on?
 
HooÄs+muut musta ois kans parempi ja ennenkaikkea yksinkertasempi se kerho homma, mää en ainakaan osaa "käyttää" tuota yhteisö hommaa.. :ashamed:

Meille menee ihan hyvin, tytön kans, tänään vaan tuli "päätös" että mies on viikot toisella paikkakunnalla töissä, eli ollaan sit vaan kahdelleen kotona. :(

melluli onnea :heart: :heart: :hug:

hmm, mun pitänee tilata gynelle aika, on ruvennut viiltelemään alamahaa tosi paljon, ettei olis sit mikään tulehdus. :kieh:

t. hosso ja alisa
 
Galluppia:
1. Lapsen ikä
3kk 2vk 3pv :D
2. Miten nukkuu (päivällä, ulkona,yöllä jne.)
Nukahtaa iltaisin noin klo 20, herää syömään n. klo 24 ja nukkuu yön n. klo 8 saakka. Torkahtaa tunnin aamupäivällä, sitten käydäänki kävelyllä ja nukkuu ulkona n. 3-4 tuntia
3. Mitä syö ja syöttövälit
Syö pumpattua rintamaitoa ja korviketta. Koko päivän saldo on melkein joka päivä lähemmäs 1500ml (josta puolet rintamaitoa)! Kertalaaki on 200-400ml! Eli syö noin kolmen tunnin välein, yöllä tietenkin tuo pitkä tauko.
4. Painoa ja pituutta
3kk 6pv ikäisenä 6940g(2880g), 62,3cm(48cm). Nyt jo yli 7kg.
5. "taitoja" (eli kääntyykö, hymyileekö, nauraako jne.)
Kääntyillyt kaiketi tuurilla vatsaltaan selälleen muutaman kerran, avustettuna jo aika hyvin selältään vatsalleen. Jokeltelee, kiljahtelee hurjan paljon. Hymyilee paljon ja nauraa ääneen. Tarttuu esineisiin, jos sattuvat olemaan käden ulottuvilla ja tietysti niitä sitten pitää maistella :)

Kerhon kannalla minäkin!

Ollaan taas pojan kanssa kaksin, ku mies työreissuillansa... Kaikkeen tottuu...

Kiia ja Teemu
 
1. Lapsen ikä
2kk4pv on meidän Sampo
2. Miten nukkuu (päivällä, ulkona,yöllä jne.)
Yöunille nukahtaa siinä puolenyön maissa,mutta nukkuu läpi yön muutamalla syötöllä. Päivällä nukkuu yhdet pitemmät päiväunet ja muutamat lyhyemmät. Ulos laitan aamusta jos saan itsekkin lähdettyä pihalle.
3. Mitä syö ja syöttövälit
Rintamaitoa. n.3h välein...taitaa syyä... en ole koskaan ajatellu.
4. Painoa ja pituutta
2kk neuvolassa. 62cm ja 7040g mut nyt painaa varmasti jo lähemmäs 7,5kg.
5. "taitoja" (eli kääntyykö, hymyileekö, nauraako jne.)
naureskelee ja porisee. Nyt on löytäny nyrkit ja katselee tosi mielellään leluja.

 
Onnea Melluli! Ja eilen ihan unohdin kiittää HooÄssää uudesta pinosta! Sitten sitä galluppia.

1. Lapsen ikä
3kk2vko4pvä
2. Miten nukkuu (päivällä, ulkona,yöllä jne.)
Yöunille n.21-22. Herää syömään 00, 02, 04 ja 07 vaihdetaan vaippa ja syödään. Sen jälkeen nukkuu vielä muutaman tunnin. Päikkärit yhdentoista maissa ja sitten puolen päivän jälkeen lähdetään vaunuttelemaan ja nukkuu n.3-4h. Illalla onkin sitten kitinää ja voi torkahdella viiden ja yhdeksän välissä.
3. Mitä syö ja syöttövälit
Täysimetyksellä mennään. Ja syö n. kahden tunnin välein.
4. Painoa ja pituutta
3kk neuvolassa 4750g ja 59cm (syntymämitat 2550g ja 47cm)
5. "taitoja" (eli kääntyykö, hymyileekö, nauraako jne.)
Hymyilee, tarttuu leluihin, kiljahtelee, haukottelee kovaäänisesti. Kunnon naurua en ole vielä mielestäni kuullut. Nyrkit löytyny ja kuolaa paljon. Keskustelee paljon:D Kyljeltä kääntynyt vatsalleen muutamia kertoja. Tiedä sitten onko ollut vahinko.

Niin ja varmaan toi kerho on parempi. En ole kyllä käynyt katsomassa sitä uutta paikkaa, mutta luotan, että kerho on parempi :D

Bella-Lumia ja Linski 3kk2vko4pv
 
Ja galluppiin

1. Lapsen ikä : n. 2kk 2vkoa

2. Miten nukkuu (päivällä, ulkona,yöllä jne.) : Aamulla herää n. 7.30 nukkuu pitkin päivää ku väsyttää, sisällä tai ulkona, liinassa, sitterissä tai vaunuissa.

3. Mitä syö ja syöttövälit : Korviketta pääosin, pumppaan päivittäin, mutta tuotanto on jo tosi vähäistä... Kohta lopetan kokonaan pumppaamisen, rinnalla en viitsi toista nälissään pitää. Päivällä n.3h välein illalla viimisen kerran n. 20- 21 ja yöllä kerran, n.3-4 maissa.

4. Painoa ja pituutta : 2kk neuvolassa, 5950g ja 57,6cm ( 3580g, 50cm )

5. "taitoja" (eli kääntyykö, hymyileekö, nauraako jne.) : Ei käänny, mutta hymyilee, nauraa, jokeltaa, tarttuu esineisiin, syö käsiä, kannattelee päätä jo aika hyvin jne.

 
Kiitokset! :D

Juu täytyy kyllä myöntää että vähä kyl jänskättää, että mitenköhän sitte pärjään kahden vaippahousun kanssa...! Jos kaikki menee hyvin niin näille tulis sitten ikäeroo alle vuosi (en viel tiiä millon tän tapauksen laskettu aika ois ja se selvii vast ekas ultras sitte, mutta joskus kesä-heinäkuussa). Mutta ku ajattelee niin syntyyhän niitä kaksosiakin ja varmasti tulee rankkaakin välil olemaan mut ei mitää mistä ei äidinrakkaudella selviäis. =) Ja kovasti oon kuullu juttuja että pieni ikäero ois vaa helpotus sitte ku leikkivät keskenään eivätkä oo koko ajan äidin helmassa vaatimassa huomioo vaan saavat sitä sitten toisiltaan.
 
Huomenet kaikille :)

Onnittelut Melluli :)

Ja unohdin HooÄs kiittää sua uudesta pinosta. Joten kiitos :)

Mä uskon että sua Melluli jännittää, ite en tiä pärjäisinkö. Mutta onhan se vähän sellanen hommakin että jos siihen vaan asennoituu oikein niin aina sitä pärjää.

Meillä on poitsu huomannut että isin syliin pääsee helpommin ju äitin. Eilen aina kun isi meni sitterin tai leikkimaton ohi alko Aleksi kitistä, mutta kun mä menin ni ei mitään. Isi on aika herkästi aina ottanu syliin, kai se on huomannut että jee isi ottaa aina kun hiukan kitisen.

Poitsu istuu tossa mun sylissä ja kattelee kiinnostuneena, kun äiti kirjottaa. Samalla ottaa kiinni isin papereista. Oli aika kun ei voinu tulla koneelle ollenkaan hänen kanssaan, kun alko heti kitiseen, nyt osaa jo seurailla :heart:

joo, mutta kaippa sitä täytyy toi esikko mennä herättään, kouluun pitäis lähtee. Ajateltiin ihan kävellen tänään saattaa ja mennä kylille Aleksin kanssa hengaileen :)

salah ja Aleksi 2kk ja 19vrk
 
Heippistä, pitkästä aikaa :)

Täällä on ollut aika rauhatonta aikaa päivisin niin en ole ehtinyt kirjotella...
Ensinnäkin isot onnittelut mellulille!!! Ihan mahasta kourasi kun luin uutisesi, hyvällä tavalla siis :D Meillä kyllä saa pikku kakkonen odottaa vielä hetken aikaa kun tämän esikon alku oli meille niin rankka että mielummin pidetään vähän taukoa että jos kakkosenkin alku on yhtä rankka niin ei sitten esikko kärsi siitä niin paljoa.
Pakko kyllä myöntää kaikesta huolimatta että masua on ikävä ja olishan se pieni nyytti ensi kesänä taas ihana :heart: Jos mies tämän kuulisi niin se kävisi varmaan ostamassa 100kpl:tta kumeja ja ei tulisi metriä lähemmäs minua ilman sellaista :kieh: :kieh: :kieh:

Gallup:
1. 11vk + 4pv

2. Päivisin neiti nukkuu yleensä yhdet 1-2 tunnin unet ja sitten pieniä torkkuja jotka on maksimissaan 30min. Vaunuissa nukkuu vaan jos ne pysyy liikkeessä ja liina onkin lemppari nukkumispaikka. Yöunille nukahtaa klo 22-00 ja syö yleensä ekan kerran n. klo 4-6 ja sen jälkeen n.2h välein.

3. Tissimaidolla mennään suurimmaksi osaksi mutta yöksi saa yhden kunnon satsin Apteekin korviketta (Almiron Peptiä). Välillä sai toisenkin kerran korviketta päivässä mutta seurauksena oli kauheeta raivoamista tissillä joten yritän nyt pitäytyä pelkästään tississä päivisin.
Kiinteitä alotellaan sitten kun alkaa tuntua ettei enää maidolla pärjää, niihin ei mitään kiirettä.
Syö päivisin 1,5h-2h välein, söisi varmasti useamminkin jos saisi mutta masuvaivoja ehkäistäkseni en tarjoa aina tissiä.

4. Neuvolassa ollaan oltu viimeksi kuuden viikon iässä joten tarkkaa tietoa koosta ei ole...
Pituutta on kuitenkin n.60cm ja painoa varmaankin n. 6kg. 60cm vaatteet alkaa olemaan sopvia mutta 56set menee vielä hyvin.

5.Neiti ei käänny vielä mihinkään suuntaan mutta aktiivimatolla rimpuilee siihen malliin että varmaan konttaa pian :D No ei nyt sentään!
Hymyillyt on jo pitkään ja jokellellutkin on jo monta viikkoa, naureskeleekin välillä ihan ääneen.
Leikkimatolla huitoo kovasti leluja (varsinkin tuulikellot on lempparit) ja välillä saa napattua kiinnikin. Kädet on jatkuvasti suussa ja kuola valuu! Päätä on kannateltu hyvin jo ihan pienestä asti.


Nyt alkaa pikkunen heräilemään tuolta isän vierestä joten syöttämään pitää lähteä.
Voimia mammoille syyspäiviin :flower:


Tini+Ada 11vk+


PS. Pitää vielä nopsaan kysäistä että pelottaako muita äitejä pienen sairastuminen? Asutaan helsingissä ja täällä ois paljon paikkoja jonne voisin pikkusen kanssa lähteä liinan avustuksella päivisin (esim. shoppailemaan) mutta pelottaa kaiken maailman räkä ja mahataudit joita nyt kovasti on liikkeellä... alkaa hajottamaan tää kotona yksin kököttäminen :headwall:
 

Yhteistyössä