En jaksanut kaikkea lukea, mutta tuli mieleen tällainen "erityistapaus" kun yötyöntekijöiden lapset, joilla toinen vanhempi tekee päivää eli lapsi voi olla tavalllisessa päiväkodissa.
Ajatellaan että päivätyöhön menevä vanhempi vie lapsen hoitoon siinä klo 7.30 paikkeilla ja yövuorolainen hakee sitten unilta herättyään. Mikä on asiallinen aika hakea lapsi hoidosta, eli kuinka pitkään vanhemmalla on oikeus nukkua?
Entä onko oikeutta tehdä hoitoajalla muuta kuin nukkua? Jos vaikka on sovittu että lapsi haetaan hoidosta klo 15 mennessä, niin mitä jos vanhempaa ei nukutakaan noin pitkään? Onko hänellä silloin oikeus käydä hoitoajalla hoitelemassa asioitaan tai vaikka muuten rauhassa istuskella kotona, siivoilla, käydä kaupassa, kuntosalilla, kaverin kanssa kahvilla jne? Vai pitääkö hänen heti lähteä hakemaan lasta hoidosta kun huomaa ettei uni enää tule? Ja entä viimeisen yön jälkeinen päivä, kun ei yleensä nuku kuin korkeintaan puolille päivin, onko silloin kuitenkin oikeutettua pitää lapsi hoidossa päiväunien yli ja rentoutua hetki yksin enne arkeen ja normaali päivärytmiin paluuta.
(juu, itse kyllä pidän lapset hoidossa hyvillä mielin siihen asti kun on sovittu ja meistä hyvältä tuntuu. Kyselin vain näkemyksiä lähinnä siksi kun tuosta hoidostahakumatkalla tehdystä kauppareissustakin nousee näin iso haloo)