MAALISMASUKIT 2007

Hei taas kaikille :wave: Enpä oo ehtiny kirjoitteleen taas muutamaan päivään mitään kun Nuutti pitää kyl mut tosi kiireisenä ja sitten kun nukkuu niin tää kämppä pitää mut kiireisenä :kieh: tosin kauheesti jaksanu mitään tehdä kun tää tauti on ollut päällänsä :snotty: vieläki nuhaa ja köhää :headwall:

Mä en ees nyt oikeen muista mitä kaikkee edellä onkaan kirjoitettu :ashamed: Työasioista ainakin. Mullakaan ei ees oo työpaikkaa odottamassa missään, mutta tiedän kyllä, että tuolla koulun puolella siaisija tarvittais varmasti :whistle: muta saapi nyt katsoa mitä tekee

Nuutti on nyt alkanut öisin vaihtamaan asentoa useasti ja nukkuu nyt myös mahallaan kun aiemmin on nukkunut vaan selällään...äitee sitten valvoo täällä, ettei toinen oo naama patjassa kiinni :whistle:

jahas...nyt huuto tuolla lattialla yltyy siihen tasoon, että se on :wave:
 
Hellurei!

Neuvolakuulumisia ensin....

5kk
7353g
66,5cm
43
rokotuksesta ei ollut moksiskaan.

Paino ei hirveästi ollut noussu, joten nyt lisätään vähän eväiden määrää. Oona syö aamu- ja iltapuurot ja päivällä kasvissoseen, nyt aattelin lisätä hedelmäsoseen. Tänään maisteltiin kanaa, mut kakisteli aika paljon.

Oiskohan hampaita tulossa, kun kätisee, kuolaa ja hankaa ikeniään kaikella mahdollisella. Yölläkin ollu vähän rauhaton. Tulis vaan äkkiä.

Töihin menosta kyseltiin. Ehkä meen vuodenvaihteen jälkeen, täytyy nyt kattoo vielä sit lähempänä. Mullakaan ei vakipaikkaa oo, mut uskoisin et sijaisuuksia ois. Kun se ei vaan rahallisesti niin hirveesti kannata, kun joutuu sit kahesta maksaa hoitomaksut 400?! vrt liiton raha+lapsilisät/ei hoitomaksuja,eikä matkakuluja.No joo.

Nyt huuto yltyy.....
 
Huomenta :wave: unohdinkin eilen laittaa 5,5 kk neuvola mitat eli
70 cm
8045 g
43,6 cm

pituuskäyrä menee keskitasoa ja painokäyrä kuulemma menee vähän nyt sitte alakanttiin :whistle: ketut sanon minä :kieh: joskus tekis mieli sanoo minne voivat käyränsä työntää :saint:
 
Lauantaita vaan kaikille :wave:
Täällä alkaa olla yksi aika kypsä äiti, kylläkin tähän kuumuuteen. Tyttökin alkaa jo olla aika valmis, pää hiestä märkä :(
Me vietetään täällä tyttöjen viikonloppua, mies on harrastustensa parissa :kieh: , on se vaan niiiiiin väärin että miehet saa mennä kuin lystää. Tai no, ei nyt ihan kuin lystää mutta enempi kuitenkin. Ei mulla kyllä ole hinkuakaan lähteä reissuun, mut silti näen kyl vähän punasta kun mies lähtee harrastamaan. Ja sit vasta ottaakin päähän kun joku menee laukasemaan sen perinteisen : Onhan se hyvä että on harrastus, voishan ne rahat mennä vaikka baariin.... No, joskus olen vastannu et tuskin me yhdessä oltaisiin jos toinen olis niin paljon baarissa, on ollu aika ilmeitä kun oon ton laukassu :LOL: :LOL:
No onhan se kivaa joo. Mutta nää viikonloput joskus rassaa.
Aika hassua että Katjuska sulle oli sanottu et paino alakanttiin, meijän 4kk mitat oli 68cm ja risat ja paino melkeen tismalleen sama, ja lekuri ihasteli neidin michelin-poimuja. Todeten hienosti kasvaa ja että on ihan sopusuhtaisen näkönen. Eihän noissa mitoissa nyt niin kauheesti ole eroa, että toinen voisi olla liian "kevyt".Ja keskiarvot on niin syvältä... kaikkihan me ollaan yksilöitä.Mutta ne käyrät vois todella työntää....
Jee! meillä alkaa uintiharjoitukset ensiviikolla! Onko täällä muita tulevia tai jo uivia vauvoja, nyt ei saa kysymysmerkkiä tehtyä...
Varsinkin jos jolloin kokemusta, kuulisin mielusti vinkkejä, esim. miten suihkusta selviää...
Nyt me lähdetään kummeja moikkaamaan,
Nauttikaa helteistä!
 
synnevi
Moro!

Katjuska: viittaa kintaalla noille käyrille! Meilläkin kaikki lapset on ollut painon suhteen alakanttiin, esikoinen liian pitkä ja keskimmäinen liian lyhyt! Tuon keskimmäisen kanssa käytiin jopa ylimääräisiä neukkakäyntejä, kun ei kasva tarpeeks. No, nyt on lähdössä kouluun (äitin pieni mies :'( ) ja on kiskaissut pituutta tähän mennessä n. 130cm ->käyttää 8-9-vuotisille mitoitettuja vaatteita. Että vauvana "liian lyhyt" ja nyt jo "liian pitkä"... Ja esikoinenkin on saanut jo vähän lihaa luitten päälle, kohta kai sitä on sit liikaa :whistle:

Mutta onhan se kuitenkin hyvä kun seurataan, niin puututaan asiaan, jos on jotain häikkää kasvussa. Nää liian tiukasti käyriä seuraavat vaan ketuttaa, suotta tulee ylimäärästä huolta (ainakin mulle tuli).

Tänään oltiin juhlimassa koko suuren suvun voimin mun kummitädin 50-v.päiviä. Neealla meni koko päivä ihan plörinäksi; ei malttanut nukkua, torkahteli ja heräsi hetikohta kiukkuamaan! Sitten taisi vähän vierastaakin ja väsyneenä kaikki oli pelottavampaa.
Isukki alkaa just Neea pesemään ja laittamaan yökampsuja päälle, niin mulle ei jää tänä iltana kun syöttäminen. Taitaa lapsukainen siirtyä tänään tuntia aikaisemmin untenmaille.
Viikonlopun jatkoja, :wave:

Joo ja vielä Ellirilli: käys kurkkaa yv!
 
Jyrisevää sunnuntaita vaan tältä suunnalta :wave:

juu en mä jaksakaan noita käyriä kovasti stressailla...kasvaa sen minkä kasvaa...kunhan vähän ees tulee lisää molempiin =) Mulla taas on tuo huomenna koulunsa aloittava neitikin alakanttiin käyrien suhteen...liian lyhyt ja liian hento :kieh: minusta tuo tyttö näyttää ihan hyvältä ja kyllä se kasvupyrähdys sieltä viel tulee ja kun katsoo isää ja äitiä, niin saattaa tulla sitä painoakin viel yli tarpeiden :whistle: ihan terveen näköisiä lapsukaisia nuo molemmat on, vaikkei aina käyrille sovikkaan...me oltiin tytön kanssa kans pituuskontrollissa joskus 5,5 vuotiaana kun ei ollut tarpeeksi tullut vuoden aikana lisää mittaa...

Meillä kans Nuutti osoitti viime neuvolakäynnillä, että tunnistaa jo tutut, kun lääkäriä katto niin karsaasti, että sä et kuulu kyllä mun tuttuun jengiin ja oli koko ajan silleen, että itkiskös vai ei :D

meillä kovasti jo haetaan konttausasentoa, mutta kyllä siinä aikaa viel menee ennen kuin onnistuu...vatta painaa liiaks vielä vaikka liian kevyt onkin :LOL:

jotain järkevää pitäs keksii, kun kuiteski huomenna alkaa se arki, kun tyttö ja isäntä menee molemmat kouluun ja me sitten Nuutin kanssa täällä vaan kaksin häröillään...no mutta pitää mennä miettiin, että mitäs tekis :wave:
 
Täältäkin neuvola kuulumisia..."Pikku-Minka" paino 8060g ja pituutta oli tasan 65cm.Rokotuskin tuli...Oireita siitä ei ilmeisemmin tullut,tai ei mummu ainakaan sanonut että ois mitään ihmeitä ollut :D Likat kun oli siellä perjantaina yötä kun olin omien ystävien kans viettämässä saunailtaa..Tuli talviturkkikin vihdosta viimein kastettua :D

Minka on kans kova kuolaamaan ja paidat onkin hetkessä märkänä.Konttausasennossa yritetään myös kovasti olla ja sit heilutaan siinä edestakasin =)
Yöt menee taas putkeen,kun on otettu muksu-puuroja illalla ennen viimeistä maitoa...

Nyt tarvis mennä ruuan laittoon kun likkakin nukkuu ja rauha maassa.Tosin kai sitä tähän koneelle taas jumittuu :whistle:
 
Hei vaan kaikille!
En ole minäkään aikoihin kirjoitellut, sen verran kiirettä pitänyt uuden kodin laittamisessa ja muutenkin on tullut ulkona oleiltua oikeastaan jatkuvasti.

Meillä juuri oli 5kk neuvola ja Mila oli 68cm ja noin 6.5 kg. Hoikka pitkä tyttö, Jami oli saman ikäisenä sentilleen saman pituinen mutta 2 kg painavampi. Ja mielestäni Jami oli aina hoikka poika..

Nyt ollaan kuukauden päivät syöty kiinteitä. Aamulla alkaa maitotankkauksella sängyssä, sitten hieman höpötellään ja vaippoja vaihdellaan ja sitten syödään aamupalaa yhdessä veljen kanssa. Mila syö aamupuuron. Unien jälkeen maistellaan kasvissosetta ja iltapäivästä hedelmää. Ja illalla vielä iltavelliä. Ja joka väliin maitoa :kieh:

On kyllä niin helppo tapaus ollut että täytyy vain ihmetellä. Tosin isoveljen 4v uhmailut tasoittaa perheen rauhaa ;)

Nyt on minullakin mietinnässä tuo vuoden vaihteen tilanne. Kotiin ei ole varaa jäädä pelkällä kodinhoitotuella (isot asuntovelat painaa) ja jos kaksi lasta vie hoitoon niin lähemmäs 400e saa taas maksaa siitä.. Tällä hetkellä käytän kolmesti viikosta esikoista kerhoissa ihan minimaalisilla maksuilla verrattuna kunnallisiin hoitomaksuihin.
Vähän mietintämyssyssä on ollutkin jos perustaisin oman firman ja hoitelisin kirjanpitohommia kotosalla.. Tällä hetkellä teen mieheni firman ja erään ystäväni kirjanpidot ihan ilmaiseksi ja siltä kantilta että pysyy tieto-taito hyppysissä. Valmistuin siis vasta keväällä ja se tässä jännittääkin kun en ole itse kirjanpitotyötä tehnyt kuin teoriassa koulussa ja nyt harjoitellut maaliskuusta mieheni yrityksen kanssa. Tosin hyvin on mennyt ja aina saa tietoa kun kyselee, mutta mitä jos jotain ei tiedä eikä osaa kysyä.......

Kaikkein ihanteellisinta olisi jos olisi kaveri kenen kanssa perustaa firma, jakaa tiedot, taidot, vastuut ym. Mutta mistä tälläisen kaverin löytäisi... Ei ihan kenen kanssa uskalla.

Mutta tälläisiä suunnitelmia olisi. Käytän erästä ohjelmistoa mieheni kirjanpitohommissa ja sieltä jo tyrkytettiin minulle asiakkaita joten vähän kutkuttaisi aloitella mutta samalla myös jännittää :ashamed:

Mites muut? Onko kukaan ajatellut oman firman perustamista? Kertokaa kokemuksia..

Mutta sellaista tällä kertaa, nyt lähden nukkumaan kun tyttö niin mukavasti tuolla jo tuhisee niin alkaa omaakin silmää painaa

:wave:
 
Täällä ylpeä eka luokkalaisen äitee ilmottautuu :heart: kyllä vähän haiku olo tuli, kun tytön sinne kouluun aamulla jätti :'( :D mutta hyvinhän tyttö siellä oli pärjännyt =) ja eka kirjakin on jo päälystettynä

Nuutti ollut kränä jo monta päivää...joskos nyt ees yks hammas tekis tulojaan :whistle:
 
Katjuska muistan tuon tunteen tasan vuosi sitten, itellä haikea ja kamalan jännittynyt olo kun pieni esikko aloitti koulun! Tänään olisi alkanut toka luokka niin kas kummaa tyttö tuli eilen kipeäksi, yöllä kuumetta oli jo 39.. Lepäilee nyt, harmittaa itseäänkin kun ei päässyt ekaksi päiväksi kouluun :( .

Ronja yrittää jo kovasti päästä eteenpäin, työntää jaloillaan hirmuisesti mahallaan maaten, mutta peppuhan se vaan nousee ilmaan ja nenä painuu lattiaan. Sekös pientä sitten suututtaa! Isosiskoista on tullut oikeita idoleita, Ronja katselee heidän esityksiään riemusta kiljuen ja ilmeet kertoo että TAHTOO MUKAAN LEIKKIIN!
Ensi viikolla on jo 5kk neuvola, voi kamalaa miten aika rientää :eek: . Vastahan tuo pieni palleroinen oli tuolla masun sisällä!

Nyt meen isompaa hellimään kun Ronja nukkuu, toivotaan että äitin syli ja halit parantaa pienen :heart: .
 
:wave: Heippa kaikille!

Teolla tuli eilen täyteen 5kk:tta ja mitat on 66,7cm ja 7330g. Pää 45,1cm. Ja kuukauden kuluttua on jälleen kontrolli tuon päänkannattelun takia. Sit sen pitäis olla täydellinen...saapi nähä. Olen edelleen sitä mieltä et kannattelun heikkous johtuu isopäisyydestä mut ne nauro vaan mulle.

Rokotus sai aikaan itkuisuutta niin et suppo piti antaa ja yö meni sitten 2 tunnin välein tissitellessä. :|

Nyt tuntuis et vois alotella noita kiinteitä vähitellen...mut tiä sitten. Tää tissittely on niin helppoa :ashamed: :) . Katelhan...

Meilläki isoveljistä on tullu maailman mahtavimmat kaverit ja ilmeet ja huudahdukset tosiaan kertoo: "ottakaa mut mukaan leikkiin!" Ja ottashan nuo...saapi nähä, minkälaista meininki on sitten kun Teo tosta vähän kasvaa, pääsee liikkeelle ja sitten kun saa jalat alle...huhhuijjaa :D .
 
Ainon 5kk neuvolakuulumiset:
7075g
67,2cm
43,2 cm

Elikkäs hyvin kasvanut, ei mitään sanomisia tullut. Alkaa vaan noi neuvolakäynnit oleen vaan niin hankalia kun Aino alkaa miltei heti huutamaan kun huoneeseen astutaan. Sama oli viime kerrallakin. Huuto jatkuu yleensä niin kauan kuin neuvolasta lähdetään. Vierastaa niin jo neuvolatätiä mut enemmän varmaankin sitä paikkaa kun ihan ihmeissään katselee ympäristöä. Eipä sit siinö huudon aikana edes huomannut kun rokotus annettiin. Ei siinä huudon keskellä sit muista/pysty mitään kyseleen mitä on mielessä ollut eikä ainakaan kuule mitään. Äkkiä vaan on päästävä ulos siitä huoneesta. Kurjaa kun ne on tollasix menneet noi neuvolakäynnit.
Kävin sit samalla hakemassa töistä lappusen, jolla ilmotetaan hoitovapaalle jäämisestä. Kyllä siellä vaan kovasti jo kysellään koska palaan töihin mut eipä ole meikäläisellä mitään kiirettä sinne. Vuodenvaihteen jälkeen varmaan sit alan tekeen jonkun verran viikonloppukeikkoja.
No, mitäs muuta mun pitikään. Eipä tänne oikeestaan mitään ihmeellisempää. Aino menee kovaa vauhtia napansa ympäri lattialla ja sit kierimällä liikkuu muuten. Eipä enää puuhamaton reunat riitä vaan likka seikkailee jo muualla. Nopeasti kyllästyy omiin leluihin ja tosiaan kaikki mihin käsi yltää niin suuhun menee.
Eipä sit muuta kuin moiiii!
 
Tosta syöttötuolista. Meillä ei ole vielä käytössä mutta kohta olis kans tarpeen kun Aino tekee kans sellasta, että sitterissä pyrkii koko ajan pystympään. Aika taiteilua välillä. Me tilattiin syöttötuoli netin kautta ja tulee vasta kolmen viikon kuluttua, et siihen asti täytyy vielä leikkiä sitterin kanssa. Se on kyllä kumma et sitterissä ei voi vaan istua vaan on koko ajan venkoiltava. Yli laitojen tulis jos ei olis kiinni vöillä ja sit mahalteen kans täytyy päästä. Muutaman kerran on ollut valvottuna siinä mahallaan ja kovin viihtyi. Katteli ihmeissään sitterissä olevia kuvioita.
Mut nyt syömään kaalipataa, nam!
 
Meillä on aina välillä kokeiltu syöttötuolia, tosin sillei että on takana ja edessä ja sivuillakin tyynyjä tukena. Kovin tuntuisi tuolissa viihtyvän muttei ihan vielä uskalla kauaa istuttaa.. Tuo tuolikin on tollanen perintökalu mikä olis tarkoitus kuljettaa mummulaan ja kotiin ostetaan sitten joku uusi ja hieno =)
Mites onko kukaan ottanut tai aikooko ottaa käyttöön hyppykiikkua tai mikä se nyt sitten viralliselta nimeltään onkaan..? Me saatiin sellainenkin "perinnöks" ja tänään isäntä viritti sen toimintaan, Ronja kun on jo niin iso ettei siihen varmaan kauaa sovi.. :eek: . Mutta tuli vaan mieleen että kuinka kauan pientä siinä uskaltaa pitää? Tänään ihan vain kokeiltiin hetki ja kyllä oli mieluinen paikka, Ronja heti ymmärsi jutun juonen ja pomppi aivan vimmatusti ja tietysti kiljui riemusta :D . Onko kellään tietoa/ kokemusta ? Esikollakin tuollainen oli jonkun aikaa käytössä mutta muistelisin että otettiin käyttöön vasta 6kk ikäisenä enkä kyllä yhtään muista kauanko neiti siinä "tanssahteli".
Nyt iltapalalle ja tv:tä tuijotteleen, saan pitkästä aikaa kattoa mitä ite haluan kun isäntä palasi lomilta töihin :kieh: .
Pidetään peukkuja että esikkokin jo huomenna saa mennä kouluun, ainakin nyt iltapäivän ja illan tuntui ihan terveeltä tytöltä..kovasti ainakin odottaa aamua ja open näkemistä!

:wave:
 
Huomenta vaan :) Nuutti tuolla ähisee viel sängyssä niin pikaseen tulin taas vastailemaan...

manta amalia...me ollaan välillä...aika harvoin kyllä, niin pidetty Nuuttia tuossa hyppykiikussa ja jostain mulle on mieleen jäänyt sellainen, että noin 15 min/päivä sais tuossa pitää..

meillä lähenee jo puolen vuoden ikä kovaa vauhtia :eek: enää muutama päivä ja sitten se on jo täynnä... miten tää aika näin nopiaan menee :whistle:

mutta kaipa sitä pitäs mennä miettiin pienelle aamupuuroa ja kohta pitää koululainenkin herättää :wave:
 
täynnä täälläkin ja tommin mitat: 7640 g, 68,7 cm ja pää oli jotain 42 cm.

tiipeli laitan viestiä kun suunnitellaan uutta vierailua kaupunkiin päin. lupasin kyllä lapsille, että käydään uudestaan vielä tänä kesänä. hauska sattuma, että nähtiin kaupassa :) mäkin tuijotin sua ja laskeskelin lapsia, että ootteko te siinä :kieh: :LOL:
 
ja neuvolassa käytiin tänään. Meidän pikku-hurmuri oli 66 cm, 7120 g ja pipo 44,3 cm. Täti vielä kertoi käyristään kuinka pitäisi olla pitempi ja painavampi, paino kun menee jo -5:ssä |O Ärsyttävää! Pitäs syöttää enemmän, no milläs syötät, kun ei syö enempää, kuka nyt määräänsää enempää söisikään. Kiinteitä pitäisi lisätä edelleen. Meillä menee nyt aamupuuro, kasvissose, hedelmää ja jogurttia jonkun verran ja joka ruoan kanssa maitoa ja muutaman kerran päivässä pelkkää maitoa sekä lisäksi iltavelli. Taidan jättää neuvolan tätin löpinät omaan arvoonsa toistaiseksi ainakin. Leevi kuitenkin nukkuu nykyään yöt hyvin. Menee nukkumaan 21-22.30 ja heräilee 7.30-8.30. Jos nukahtaa heti yhdeksän aikaan, herää maidolle kerran klo 6, sekin taitaa johtua isännän unenlahjoista, kun ei meinaa herätä herätyskelloon vaan se soi ja soi ja sitten me kaikki muut ollankin jo hereillä. Mutta silloinkin, nykyään harvemmin, juo pullosta 160 ml maitoa ja nukkuu uudelleen samantein.

Tänään ajattelin kokeilla, kuinka saisin Leevin oppimaan nukahtamaan omaan sänkyynsä itsekseen eikä syliin ja tämä ilta meni ainakin todella hienosti. Aikansa (25min) se siellä jutusti ja viuhtoi, mutta nukahti lopulta. Kolme kertaa kitisi, kun tutti oli kadonnut. Annoin tutin, käänsin pojan oikein päin (suurtya hupia nykyään kun on tunkea jalkansa pinnojen väliin ja olla poikittain) ja silitys päähän. Saas nähä oliko vain vahinko vai toimiiko vielä huomennakin, kun isä on kotona. Isä kun tykkää kovasti sylkytellä tuota poikaa, kun on kotona.

Meillä ei kiirettä syöttötuoliin ainakaan vielä. Leevi pysyy syötön ajan tosi nätisti sitterissä ja meidän sitterin saa kyllä aika hyvin säädettyä, mutta kun vielä toistaiseksi näin onnistuu niin en ole vielä istuma säätöjä edes tesmannut. "Hyppykiikkua" ollaan mekin ajateltu, Leevi tykkää kovasti hyppiä, mutta kädet siinä puutuu kun pikku-ukkoa pitempään pompotat. Meillä esikko tykkäs kovin. Oli muistaakseni aikas pitkiä aikoja, niin kauan kuin viihtyi. Taisi olla juuri tuon 5 kk kun se hommattiin. Ensin alkuun tietenkin totuteltiin lyhyemmillä ajoilla. Muut eivät siinä sitten ole viihtyneetkään. Tämä meidän neuvolan täti vaan ei suosittele sellasta ollenkaan, vaan lattia on lapselle kuulemma paras paikka.

Meillä myös päivät hiljeni maanantaina kun lapset aloitti koulun, yksi ekaluokkalainen täällä myös. Leevistä se on ollut varsin outoa ja on selkeästi riemastunut kun koululaiset palailee. Juttelee ja hihkuu riemuissaan heti, kun näkee ja itku tulee heti kun ei häntä huomioida esim. tänään kun toinen meni läksyjen pariin ja toinen vessaan.

Kai sitä pitää mennä jääkaapin kautta maate, mutta hyvät viikonloput kaikille!
 
Kyllähän mä loppujen lopuks ne plussalaisetkin löysin sieltä irc-galleriasta :whistle:
Nyt onkin silmät ihan jökissä kun on ollut tänään tässä koneella iiiiihan liikaa :ashamed:

Saas nähdä koska Minka heräilee,söi tossa klo19-20 ja nukahti vähän sen jälkeen...Yleensä syö vielä 21-22 ja sit vasta käy yöunille,mutta nyt on kai henkisesti varauduttava siihen,että ens yönä ei nukuta koko yötä putkeen :D
Joten ötyjä! :wave:
 
Huomenta vaan =) meillä tuntuu nyt suussa selvästi jo, että kohta kaks hammasta putkahtaa ulos :D ihan läpikuultavat ne ikenet ja jostain kohtaan on vissiin jo vähän jotain kärkeä ulos tullutkin kun ne tuntuu niin selvästi...joskos tää nyt sitte oli kuitenkin sen huonon syömisen syy...

esikolla eka kouluviikko takana ja nyt vietellään rentouttavaa viikonloppua...yleensä kyllä kun ajattelen, että meil on rentouttavaa niin on täys sählinki päällä ja hermot kireellä :kieh: toivottavasti nyt ois oikeesti ees vähän rentouttavaakin ;)

Huomenna Nuutti ois sitte tasan 6 kk :heart: hui ku aika on menny nopiaan :eek:
 

Yhteistyössä