Huhtikuun hurmurit 2015

Nippetius siis meillä puhkes eka hammas lopulta "yllättäen" vaikka kauan aikaa kokeilin enkä varsinaisesti tuntenut mitään piikkiä ikenessä. Silti oireitahan oli just tää huono nukkuminen öisin, jatkuvat tissittelyt yöaikaan, raivoaminen varsinkin iltaa kohden pahenee ja iltaruoka on yleensä hirveä tappelu ja kestää tunnin! Siis poika syö kyllä ja on kovin nälkäinen mutta kun sitä ärsyttää se lusikoiminen. Ikenet on niin ärsyyntyneet ja herkillä. Siitä seuraa järkky raivoaminen niin että meinaa tukehtua ruokaansa ( kuitenkin huutaa vielä lisää jos ruokaa ei anna)...huitoo lusikkaa ja ruoka lentää ympäriinsä. Yritä siinä sitten syöttää toista. Pullosta juominen onnistuu mutta siinäkin puree tuttiosaa välillä huolella! Tuttikin on purulelu. Joo-onhan näitä. Taas tuli kova flunssa ja röhäyskä! Nenä vuotaa, hengitys rohisee ja korva oli ainakin eilen vuotanu illalla :( Toivottavasti ei puske heti perään uutta tulehdusta. Kipulääkettä oon nyt antanut aika säännöllisesti. Jospa sitä pärjättäis. Ois se vaan kiva saada välillä nukkua rauhassa. o_O
 
Koitetaanpa ehtiä jotain kirjoittaa ennen kuin pieni touhukas poikani vaatii huomiota :D

Meillä harjoitellaan jo hieman tukea vasten kävelyä eli liikutaan sivuttain sohvan/tv-tason reunoja kiertäen. Meno on ihan holtitonta välillä. Eilen olin illan kahden nuorimman kanssa kotona. Ei tullut mitään ruoanlaitosta, saunan lämmityksestä, ei niin mistään. Aina kun käänsin selän ja aloin jotain tekemään niin kuuluu kops ja ää-huuto. Nostin pojan jo pinnikseen, että pysyy siellä hetken turvassa niin mitä vielä....Nousi salama seisomaan ja innosta hihkuen alkoi hytkymään ja tietysti löi leukansa pinniksen reunaan (meillä pohja on keskitasolla) :cry::confused::eek:
Päiväunet on alkaneet menemään risaisiksi. Arvata saattaa, että tuollainen touhuaminen vaatisi parit päiväunet, mutta tämä nukkuu enää yhdet unet. Eilen nukkui yhdet unet 12.30-14.30, jonka jälkeen meni nukkumaan yöunille 22.00. Ilta oli tosiaan pitkä ja kiukkuinen.
Öisin heräilee usein, nousee seisomaan, konttaa, nuhraa ja hakee läheisyyttä. Alkuyö menee omassa sängyssä, mutta herää yhden maissa ja tulee meidän väliin pyörimään.
Sympatiat kaikille yökyöpeleiden äideille! Mäkin olisin välillä niin päiväunien tarpeessa :sleep:

Ainoa jonka seura kelpaa on äiti. Muiden kanssa viihtyy silloin kun perustarpeet on tyydytetty (hyvin levännyt, syönyt ja vaipat vaihdettu), mutta pienikin väsy enteilee itkua ja kiukkuilua ja äidin syliin pääsemistä. Ei kuitenkaan vierasta vaan touhuaa reippaana paikassa kuin paikassa.

Hankinnoista oli puhetta. Pitää käydä kaivelemassa taaperokärry varastosta. Ei varmaan mene kauaa, että oppii sitä lykkimään.

Influenssarokotetta ei oteta.

Kiinteitä syödään nyt jotakutakin säännöllisesti, mutta annoskoot on vielä pieniä. Aamulla jotain (yleensä puuroa) päivällä 1-2 ruokaa, välipala jossain välissä ja illalla jotain.
Puuron teen ihan tavan kaurahiutaleista ja -leseestä. Keitin juuri lihakeittoa ja tein pojalle oman annoksen (keittojuureksia, perunaa, porkkanaa, possua, hieman sipulia, pippuria, persiljaa ja ruohosipulia). Ei tarttenut juurikaan muussailla (lihat pienin todella pieniksi) vaan meni hyvin lusikoimalla alas. Välipalat (yleensä hedelmiä) menee sormiruokana. Poika osaa kakoa isommat palat pois suusta, jos haukkaa liian paljon.
Kakka on milloin mitäkin. Pitkään oli paksua ja tahmaista sinapin väristä, nyt on mennyt vihertäväksi ja lisäksi paljon ilmavaivoja. Mutta nyt onkin taas vähän flunssainen sekä syöty paljon luumua. Yleisvointi kertoo paljon enemmän kuin kakan laatu, sekun voi tulla millaisena vaan, päivästä riippuen :poop::D
Hampaita ei ole vielä tullut. Ikenet kyllä pullottaa, mutta en usko että vielä lähiaikoina olisi tulossa.

Vaatetta pitäisi hankkia. 74cm alkaa olla pieniä, mutta oonkin pyykännyt niitä ahkerasti kun meillä ei ole kovin montaa vaatekertaa.
Turvakaukalossa pidän niin kauan kuin sinne mahtuu. Toppahaalarin kanssa tulee varmasti tekemään tiukkaa, mutta onneksi nyt on ollut aika lämmintä eikä ole tarvinnut niin paljon ulkovaatetta. Ensi vuoden alusta pitänee käydä ostamassa ismpi istuin. Meillä ei hirveästi vieläkään poika istuskele kun nousee heti siitä seisomaan tai lähtee konttamaan. Viihtyy hyvin kuitenkin esim. kaupan kärryissä ja siinä "osaa" istua pahemmin heilumatta.

Pitää palata toisella kertaa kommentoimaan. Poika huutaa lattialla "eeei-jeeei-jeeeejjeeei-eeeeii" ja roikkuu hameen helmassa :X3:
Näyttää tulevan aika romaaneja, kun harvakseltaan käy kirjoittamassa :ROFLMAO:

Boomkaa ja papunen 7kk
 
Pikaista paranemista kaikille nuhanenille! Täällä päin on enterorokkoa vissiin ollut liikkeellä, toivottavasti sitä ei kukaan vieraakseen saa.

Jasmin, perästä tullaan maltilla mutta tasaisesti. Piti jo aiemmin kommentoida että tsemppiä miehen kanssa. Ärsyttää sun puolesta!!
Influenssarokotetta ei oteta mekään.
Turvakaukaloon meidän jätkä mahtunee vielä hyvän tovin kun on tuollainen kirppu :)
Vaatetta olen kirppareilta etsiskellyt, nyt aletaan siirtyä kokoon 68 ja 74 on valmiiksi kaapissa myös odottamassa.
Hampaita ei ole vielä, mutta tänään jynssännyt syödä nyrkkiään ja sormet alati suussa...

Boomkaa vau siellähän on taitava nassukka (äidin kauhuksi)
Täällä ei vielä nousta ylös mutta lattiaa pitkin mennään vauhdikkaasti ryömien. Johdot, koiran kupit mikään ei saa enää olla rauhassa. Välillä ollaan kontallaan, mutta ei vielä edetä.
 
Viimeksi muokattu:
Kuulumisia vaan nopeaan... aika samanlaista vaihetta tuntuu kaikilla kyllä olevan :)

Syömiset Tyttö syö kiinteitä hyvin 5 krt päivässä, Pilteillä mennään pitkälti, ei jaksaminen riitä muuhun. Toki välillä olen antanut esim. banaania tai kurkkua suoraan kouraan, mutta tuo vetää posket täyteen ja sit kakoo niin että tulee oksennus. Eli en oikein vielä perusta sormiruokailusta.

Kakka Meillä kans likka tekee nyt sellasia tahmasia pieniä palloja, MONTA KERTAA PÄIVÄSSÄ. Ihan kyllästymiseen saakka olen vaippaa hänelle nyt vaihtanut ja pyllyä pessyt :D Ja pylly alkaa heti punoittaa, jotenkin ärtsyä tavaraa ilmeisesti.

Hampaat Alhaalla kaksi. Jolla puree mua nännistä :(

Imetys Syö päivisin enää ehkä 3-5 krt tissiä, aina kun pitäisi syödä niin pää kääntyy kuin pöllöllä kun pitää kaikkea katsella. Öisin syö pari kertaa aamuyöllä.

Unet Aika risaisia välillä. Yöunille menee klo 9 illalla. Välillä herää kolmen aikaan kierimään sängyssään ja tutilla kolisuttelee pinniksen reunoja. Juttelee ja kiljahtelee. Päivisin nukkuu kolmet pienet tirsat.

Vierastaa nyt jonkun verran, lähinnä niitä jotka ei anna tytölle ns. aikaa vaan "käy heti käsiksi" = silittelee tms. Ja nyt tytöllä on se vaihe että kun katoan näkyvistä alkaa parku ja kitinä... Isikään ei meinaa kelvata.

Liikkuu kierimällä. Istuu jo aika hyvin itse ilman mitään tukea.

Vaatekoko Ollaan nyt siirtymässä 74 senttisiin. Tyttö on aika pitkä ja hoikka, tuntuu että vaatekoko vaihtuu koko ajan.

Turvakaukalossa ajattelin pitää niin kauan kuin mahtuu, eli kevääseen saakka ainakin. Isoveljen "vanha" turvaistuin odottaa kaapissa sitten vaihtoa.

Influenssarokotus Me taas otettiin. Tehosteen saa kuukauden päästä.

äitii88 ja neiti 3 päivää vajaa 7 kk :love:
 
meillä myös vierastetaan jos heti hyökätään kimppuun, muuttuu totiseksi

Parasta on kävely kainaloista kannateltuna.

Imetys nykyään menee viisi kertaa päivässä maitoa joista pari kertaa pullosta pumpattua maitoa
 
Aah, miten ihana on hetkeksi istahtaa sohvalle keskellä päivää. Yleensä ehdin huokasta vasta kun mukulat menee nukkumaan. Meillä mies tekee osittain reissuhommaa ja nyt viimeiset pari kuukautta olleet todella kiireisiä ja minä poikien kanssa keskenään kotona. (n) Vaikka välillä tuntuu hyvältä kun ei kukaan ole sotkemassa omaa täydellistä systeemiä niin ei minusta yh:ksi olisi.. On tömä pidemmän päälle aika puuduttavaa. :sleep:

Meillä 6,5kk herra harjoittelee kovasti kävelemistä. :confused: Ihan itsenäisiä askeleita ei vielä ole ottanut mutta riittää kun toinen käsi ottaa tukea sohvasta tai pöydänreunasta. Taaperokärryyn pitäisi jokin paino keksiä ja köyttää kiinni kun tuntuu niin helposti kippaavan. Isovelikin on innoissaan kun voi jo vähän yhdessä leikkiä mm. legoilla.

Yöt meillä alkaa rauhoittua. Iltatoimet suoritetaan kahdeksan pintaan, mutta välillä tuntuu unen laatu olevan hakusessa muutaman ensimmäisen tunnin aikana. Yleensä 22-23 sitten nukahtaa kunnolla ja heräilee aamulla viiden aikaan juomaan vähän maitoa ja nukkuu vielä pari tuntia. Päivällä nukutaankin sitten 3x30min. Kateellisena kuuntelen kun tutut kertoo, miten ne ehtii tehdä vaikka ja mitä vauvan nukkuessa 2-4 tuntia päikkäreitä. :eek:o_O(y)

Jouluna ostetaan isommalle pojalle turvavyöistuin ja tirppana siirtyy tuhon nykyiseen. Ei tuu meidän matkustamisesta tällä hetkellä mitään kun vauva huutaa autossa täyttä kurkkua. Josko hieman isompi istuin auttaisi asiaan. (Tuskinpa..)

Ruokaa meillä menee kolmesti päivässä. Miekelläni enemmänkin antaisin, mutta kun puuro tai hedelmä-/marjasoseet ei maistu niin se tuntuu hieman rajoittavan tarjontaa. En haluaisi "oikeaa ruokaakaan" neljästi antaa.. Aamulla menee mitä menee. Hedelmiä kovasti käsissä muusaa ja läärää ja osa varmaan suuhunkin päätyy, lopuksi juodaan 150-200ml velliä. Lounaaksi ja päivälliseksi soseita ja maitoa, välipalana pelkkäö maitoa ja iltapalaksi iltasosetta ja velliä tai maitoa. Sormiruokailu ei meillä ole mikään itseisarvo eikä esikoinen siitä koskaan kunnolla innostunut. Tämän kakkosen kanssa se on luonnostaan tullut soseiden rinnalle kun tuntuu poika olevan niin kiinnistunut itse kokeilemaan. Itse napsittavat ovat myös sopiva viihdyke ruokailuhetkiin ja äiti saa samalla järjestellä muidenkin ateriapalveluja. :D(y)

Meillä ei kunnolla vielä vierasteta. Muutama ihmihen on no no, mutta epäilen sen enemmän johtuvan tupakan hajusta. Samanlainen tuo esikkokin, vierastaminen oli enemmänkin hiljaista varautuneisuutta kuin itkua.

Jaaaaa niin se huhuilu alkoi taas makkarista. Siinä meni se lepohetki.. :whistle: Velvollisuudet kutsuu.
 
Jasmin, toivottavasti teillä on flunssat lusittu jo! Meidänkin neiti on ollut kärttyinen, niin pahaa taas jännään, että onko korvatulehdus uusinut. Maanataina on kontrolliaika. Hampaiden tuloon en itsekään ole keksinyt mitään idiootinvarmaa helpotusta. :/ Panadolia (nesteenä ja suppoina) on meillä menny pahimpina itkuiltoina. Ja jääkaappiviileitä puruleluja tarjottu. Mutta en sitten tiedä, ovatko auttaneet yhtään...

Boomkaa, vitsi kun teillä ollaan jo niin pitkällä! :D Fiksu poika! Oletko muuten harkinnut konttauskypärän käyttöä? Itse pidän sitä vähän jotenkin.. Turhana? Mutta jos on oikein menoviipelijäpikkä ja moksii päätään ympäri ämpäri, niin kaipa sellaista voisi testata?

Minisport, vähän kun käy maistelemassa koiran juomavettä, niin sehän antaa tosi hyvät boostit immuunisuojalle. :D Jos on tietty tosi mustasukkainen koira, niin sitten varmaan kannattaa kupeista pysyä erossa. Meillä oli lapsuudenkodissa maailman kiltein seropi-hauva. Sen yhden ainoan kerran, kun koko 15-vuotisen elämänsä aikana suuttui, oli se kun kissa kävi ruokakupilla. Yritti purra kissaa! :eek:

Äitii, ootko löytänyt niksiä puremisen lopettamiseen? Meilläkin typykkä kokeilee ihka uudella hampaallaan säännöllisen epäsäännöllisesti näykätät rinnanpäästä. Kun huudahdan "auts!" ja torun, niin likka alkaa nauraa.. :confused: Nälkäänsäkään ei voi jättää ja vihaisemmasta torumisesta ei ole hyötyä, kun eihän pieni ymmärrä..

Amaya, long time no see! :D Teillä on tosi tomera tapaus! Jos noinkin hyvin sujuu yöt, syömiset ja kehittyy huiman nopeasti, niin ei kannata olla kateellinen niille, jotka ehkä päivällä saa muutaman ekstratunnin päikkäriaikaa. ;) Ne on varmasti kateellisempia sulle!

Me käytiin maanantaina 6 kk neuvolassa ja ratekiset mitat olivat:
10730 g, 71 cm ja pipo 44,4 cm

Sormiruokailu. Eheeeei. Ei varmaan vielä vähään aikaan. Aloitettiin vasta soseet uusiksi, kun oli pakko pitää reilu viikon tauko hirveiden yöhuutojen vuoksi.

Hampaat. Alas pukkaa toista. Näkyy jo ikenen läpi!

Liikkuu. Kierimällä. Ei osoita mitään intressejä istumiseen. Nousee kyllä konttausasentoon. Neuvolassa ei ollut juuri vielä lainkaan suojaheijasteita, joita tarvitaan istumiseen. En kuitenkaan jaksa ressata.

Vierastaa. Ei juurikaan. Saattaa äkillisistä vieraista ihmisistä mennä hetkeksi totiseksi, mutta ei mitään itkuja. Eroahdistusta tosin ollut öisin? Ei kelpaa isä nukkuttajaksi. Ei käy isän silittelyt tai sylittelyt öisin. Pitää olla äiti. Välillä yöllä herää yhtäkkiä voimakkaaseen itkuun ja tarkistaa, missä äiti on. Kun näkee äidin, sammuu takaisin nukkumaan? o_O

Ja sitten se vuoden jännin juttu! JOULU ON IHAN HETI JUSTNYT TÄÄLLÄ! Olen ihan superinnoissani, koska lapsen ensimmäinen joulu! :LOL::giggle::ROFLMAO:

Mitä aiotte hankkia lapselle/lapsille joululahjaksi? :) Me ei varmaan osteta mitään, koska sukulaisilta tulee varmaan aika paljon... On ensimmäinen lapsenlapsi viidelle isovanhemmalle (isoisovanhemmat lasketaan isovanhemmiksi, koska ovat niin nuoria ja hyväkuntoisia) ja ensimmäinen kummilapsi kolmelle kummille. :D Saatan ehkä hairahtua, jos jotain erityistä tulee eteen, mutta lähtökohtaisesti ei mitään hommata.

Ja ihan muuten välivinkkinä. Olen lelukaupassa töissä ja sanon nyt jo teille, että joulun hittilelut myydään marraskuussa loppuun. Yleensä sisäänostaja ostaa joulusesonkia varten X määrän tavaraa ja jos ne on joulukuuhun mennessä myyty loppuun, niitä ei saa lisää ennen ensi vuotta. Hittileluja ei kuitenkaan sisäänostajakaan pysty ennustamaan, joten mitään tuotetta ei oteta ylettömiä määriä varastoihin. Koska varastotila on kallista. OLKAA SIIS AJOISSA LIIKENTEESSÄ! Älkää ajatelko, että "sitä olis nyt tossa hyllyssä.. on sitä varmaan ensi viikollakin, nyt en jaksa kantaa kasseja käsissä". Sitä ei todennäköisesti enää ole. Tämä sama tilanne on joka vuosi parin sadan asiakkaan kanssa. Älkääkä suuttuko myyjille, jos se tietty lelu on loppu! Myyjät eivät päätä tai pysty vaikuttamaan sisäänostoihin!

Mitä haluatte itsellenne joululahjaksi? :) Itse haluaisin PS Vita -konsolin (käytetty kelpaa), sarjakuvia, suklaata ja pari keräilynukkea. :)
 
NIppetius en oo harkinnut konttauskypärää, vähän turhake munkin mielestä :D Tuo kopsahteluvaihe menee aika nopeasti ohi (just silloin vaan aika tuntuu jostain syystä tooodella pitkältäo_O).
Ihan piti kattoa kalenterista, että viikko sitten pojun touhu oli aika holtitonta, mutta nyt kaatuilee enää hyvin harvakseltaan. Eli aika pian oppii, että pitää pitää kiinni kun nousee ylös.

Hain eilen sen taaperokärryn varastosta ja ai, että kun poju lähti kiitämään sen kanssa pitkin taloa :ROFLMAO::LOL::giggle: Tosiaankin pitää laittaa renkaiden jarrua kireämmälle ennen kuin koirat saa sydärin tuon rallikuskin kanssa. Tai minä :p

Täälläkin on yksi jouluihminen; ootan niin kovasti sitä kun saa alkaa pistää paketteja jemmaan, koristella, laittaa jouluvaloja, leipoa jouluherkkuja, kirjoittaa lasten kanssa joulupukille yms. yms. :X3:
Ostetaan muutama lahja per muksu, sitten saavat muutamia paketteja isovanhemmilta ja kummeilta. Koitetaan toteuttaa ainakin yksi toivelahja, joka on ylitse muiden (vaikka lahjatoivelaatikko pursuilee kyllä joka vuosi yli äyräiden).
Mä toivon aina villasukkia, välihousuja, pienen päivyrin sekä suklaata. Muuta jos saa, niin se on vaan extraa :D Musta on ihana muistaa/yllättää toisia ja laitan paljon pieniä muistamisia tutuille.
*muoks* Esikoisella on tuo PS-vita, ja viime jouluna sain minäkin sillä pelata kun sai siihen eglanninkielisen pelin ja tartti apua ;)

Saas muuten nähdä, saako joulukuusi tänä vuonna millaista kyytiä pikkumiehen toimesta :eek::LOL:

Boomkaa ja papunen 7,5kk
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Jasmin12
Boomkaa: Hurjaa, että teillä mennään jo eteenpäin kovaa vauhtia!
Meillä opittiin muutama päivä sitten ryömimään. Houkuttimeksi tarvi vain värikkään karkkipaperin lattialle, niin sen perään lähti. Nyt sitten kiinnostaa pistorasiat ja johdot. Maton päällä ei vielä pääse eteenpäin ja kiukustuu, jos ei nosta paljaalle lattialle että pääsee eteenpäin. Istumista ei meilläkään tyttö vielä harrasta. Jos laittaa lattialle istumaan, niin samantien muksahtaa eteenpäin.

Hampaat: kaksi etuhammasta pilkistää ikenien läpi. Ihme ettei ole kiukutellut niiden tuloa oikeastaan yhtään.

Unet: Meillä välillä nukutaan 11 tuntia putkeen, mutta nyt on taas aloitettu yöheräilyt. Tai kerran yössä herää ja kun näkee äidin, niin alkaa hihkumaan. Ja heti jos lähden maitoa hakemaan, niin hihkuminen muuttuu itkuksi, että nytkö se hävis. En sitten tiedä, missä vaiheessa pitäisi alkaa jättää yösyötöt pois. Tosin nyt vielä tuntuu helpommalta antaa maito ja tyttö nukahtaa miltei heti.

Joulu: Odotan sitä innoissani. Meille se on ensimmäinen joulu ihan perheenä. Mennään viettämään isovanhempien luokse. Molemmat ostetaan tytölle yhdet lahjat ja muuten niitä tulee sukulaisilta.

Joppu & tyttö kohta 7,5 kk.
 
  • Tykkää
Reactions: Boomkaa
Alkaa nuo yöheräilyt näkyä pinnan pituudessa... Koira on maailman rasittavin, kun kokoajan edessä ja huomiota kerjäämässä. Soseiluun menee hermo, jos poika ei auo suuta nätisti vaan rimpuilee ja huitoo ja mitä näitä nyt on... Hyvänä yönä siis herätään 5 kertaa ja huonona herätään klo 24 mennessä jo viisi kertaa.
Liikkuminen nyt täällä noustaan näppärästi polvien varaan ja kurotellaan koko ajan ylös.. Sai jo tiputettua kynttiläkipon tv-tasolta :|
nyt viimeistään laskettava pinniksen pohjaa...

JOULU: pienokaiselle ostin dublo paketin alesta, mutta ei varmaan mekään kummia hankita, luotan sukulaisiin :)

En mitään hajua mitä pyytää itselle tai millä lahjoa miestä... Ostatteko lahjoja toisillenne ja kertokaas vinkkejä... :D

muoks* Minisport ja Poju viikon päästä 7kk
 
Heippa pitkästä aikaa!
Kiitos tsempeistä! :love:

Täällä tosiaan ylitettiin jo 8kk rajapyykki. Elikkä soseissa sais siirtyä nyt isompiin jne. Ehkä pikku hiljaa maistellaan. Vielä ainakin pienikin on riittänyt vaikka usein syödään. Ja onhan siinä se puoli ettei isommat ole niin sileää tavaraa enää. Ehkä syöttämiseen menee sitten tunti sen viiden minuutin sijaan.
Meillä aletaan nyt taas parantua flunssasta pikku hiljaa. Pahin vaihe ylitetty. Ei jaksais yhtään enää. :( Koko syksy on menny sairastaessa enemmän tai vähemmän. Mutta jospa se nyt helpottaa. (y)

Jouluvalmisteluja on meillä tehty jo marraskuun alusta. Heti samantien haettiin lasten kanssa tähdet ikkunaan ja vaihdettiin talviajan verhot jne. Pikkuhiljaa olen käynyt vaatekaappeja taas läpi ym ja yrittänyt siivoilla semmosia mitä normaalisti ei niin ajattele. Uutta ilmettä kotiin kun laitettiin lasten kuvia kehyksiin esille niin olihan ne mielissään. Vihdoinkin sain kuvaamokuvia kehyksiin. Ja vielä odottaa yhdet kuvat sopivia kehyksiä. Ollaan otettu lapsista kuvia kun esikoinen täytti 2 vuotta ja sitten otettiin kun nuorempi täytti 1 ja 2. Eli vauvakin on päässyt viimeisimpään kuvaan jossa saatiin sitten ihan kiva perhepotretti aikaseksi. Ensimäinen virallinen ihan kuvaamossa otettu. Se tehtiin siis kesän aikana kun vauva oli 4kk. Samalla tuli kaikista lapsista kuvia ja vauvelistakin yksityiskuva.
Joululahjat oon ostanut. Tytöillä oli molemmilla 3 toivetta. Lisäksi oon ostanut semmosta mitä ne tarvii joka tapauksessa ja pientä yllätystäkin. Pakettiin pitäs kaikki saada. Kortit pitäs käydä teettämässä. Ajattelin tempasta siihen jonku kiva kuvan lapsista. Jää samalla muistoksi tästä ikävaiheesta. Vähävaraisille olis tuossa lähdössä paketteja laatikollinen. Osa on jo haettukin ja osa on perunut hakuja. Semmosta vekslaamista. Minusta on kuitenkin tärkeää antaa aina jotaki omastaan kun en itsekään niitä enää tarvitse.
Omia toiveita ei olekaan...tai no on joo. Lasten isälle sanoin että mun tärkein toive olisi se että hän hoitaa tytöt hyvin ja antaa heille täyden huomion sillä aikaa ku oon ite pois. Voihan se olla että ottaa koville jättää tytöt kotiin jouluksi ja lähteä ite lomalle vaikka vauva onkin mukana. Toivon että lasten isä keksii tekemistä jotakin erityistä ja käyttää lapsia sitten eri paikoissa. Tytöt rakastaa kylpylää niin sinne ehdottomasti. Samoin HopLop on kova sana. Sielläkin saisivat käydä jne. Viettää isän kans laatuaikaa.

Meillä nukuttiin viime yönä eka kerran moneen kk yhtä soittoa 5h40min suunnilleen. Olipa aika lottovoittaja olo aamulla kun jaksoi herätä hyvissä ajoin ja ilman kiirettä lähtiä viemään isompia päiväkotiin. Kyllähän tää parin viikon jatkuva valvominen on ottanu niin voimille että eilen piti käydä päiväkodin johtajalle purkautumassa siitä miksi me ei välttämättä olla siellä joka aamu ajoissa samaan aikaan. Että minusta vähän kovia vaatimuksia tältä yh:lta näiden valvomisien jälkeen. Me pidettiin siis ensin viikko unikoulua ja jätettiin yömaito pois. Poika huusi viikon yöt niinku leijona. Naapureilla oli varmaan mukava valvoa mukana. Vettä sai maidon tilalta. Samalla jäi tissi pois automaattisesti. Päivisin kun ei tunnu kelpaavan vaikka tarjoaisin. Toinen viikko meni sitten siihen kun poika kitisi,leikki ja jokelteli yöt ja huusi välillä kun nenä meni ihan tukkoon. Aamuisin nukkuu päikkäreitä ulkona edelleen klo.8-10 ja maitopulloa kun antaa välissä niin saattaa jatkaa klo.11 asti. Riippuen miten yö menny. Ne on vähä yöunien jatke. Ja sitte toiset päikkärit ottaa iltapäivällä 15:30-16:30 tai jotain sinne päin.
Meillä ei liikuta vielä eteenpäin varsinaisesti. Ei nouse ylös eikä edes yritä ryömiä eteenpäin. Meillä ei oo kukaan lapsista ryöminyt.
Painoa on suunnilleen 10kg. Pituudesta en tiedä. Vaatekoko on 80cm. Meillä poika yrittää puhua kovasti. Asiaa tuntuis olevan. Tällä hetkellä kiljuu tasaisesti Äittä kun meen näköpiiristä pois. Joo samantien alkaa huutaminen perään ja äittää se huutaa aina kun tympäsee niin pitää päästä syliin tai olla aikaa leikkiä.

Nyt äkkiä aamukahvia ennen ku poika saa hermoromahduksen o_O
 
Hei! Olen seurannut ketjua ihan alusta asti,en vaan ole saanut aikaiseksi kirjoitella tänne. Säännöllisesti käyn lukemassa ja kiva huomata että monet samassa tilanteessa :)
Meillä siis tyttö kohta 8 kk,syntyi 1.4 ,kolmas lapsi tähän talouteen. On hirmuisen erilainen kuin kaksi aikaisempaa jotka poikia molemmat (14v ja 4 v) vilkas tapaus,konttaamaan lähti hieman ennen 7 kk ja melkein heti perään alkoi nousta pystyyn,vauhtia ja vaarallisia tilanteita siis ;)
Kiinteät meillä aloitettiin 4kk,imetys jäi 6kk jälkeen pois,nyt syö jo isoja annoksia ja hyvin maistuu,ruokailu säännöllistä 5 x pvässä.. Täälläkin ollaan ERITTÄIN väsyneitä,nukkumiset olleet todella huonoja ja kokoajan huonommaksi mennyt viimeaikoina,8kk ilman kunnon yöunia alkaa todella tuntumaan tässä vaiheessa! On myöskin todella vaativa tapaus ja kiinni minussa,ollut alusta asti,monesti ei isä kelpaa ollenkaan,varsinkaan jos näkee että äitikin on paikalla. Mummolaankaan eivät riemusta kiljuen tarjoudu ottamaan kun on niin hankala :( Neuvolassa eivät todella ota kantaa juuri mihinkään,aina on joku "vaihe" joka nyt voi tehdä elämää hankalaksi,no meillä on ollut joku vaihe kohta sen kahdeksan kuukautta o_O Mutta ihana rakas pikkuinen hän on kaikesta huolimatta,onneksi päiviin mahtuu paljon myös iloa ja naurua,varsinkin nyt kun osaa jo vähän kujeilla ja leikkiä :love: toivottavasti hankaluudetkin helpottaisivat pikkuhiljaa! Vähistä unista huolimatta yritettävä nauttia vielä kun on pieni,meidän viimeiseksi jää tämä nyt kuitenkin..
Meillä kokeillaan nyt viikonloppuna toisessa huoneessa nukuttamista,jos ei itsekkään ihan kaikkiin pikku ähinöihin heräilisi,pidetään peukkuja että kaikkien uni paranisi (y)
 
Moikka Melian ja tervetuloa joukkoon! :)

Hienoa huomata, et monella on alkanut yöunet vähän rauhoittumaan. Meillä ollut tällä viikolla aika hulina öitä sen sijaan, kun 3 muksua ollut flunssassa (yksi niistä tuo poikanen) ja lisäks ne ekat hampaat tulossa. Toinen puhkesi perjantaina alas ja toista siihen viereen nyt odotellaan. Särkylääkkeellä yöt ollu vähän parempia. Valvottu ei kuitenkaan ole hirveesti!

Joulua ootetaan täälläkin. Tähdet ja valosydämet on ollu jo pari viikkoo ikkunoissa. Mehän asutaan täällä maalla ihan pilkkopimeässä, niin on kiva, kun jostain tulee valoa :) Kahdelle isommalle on hommattu 4 pakettia ( ei mitään hirmu kalliita) ja tolle 2-vuotiaalle 1 paketti.Jokainen saa kummeilta ja isovanhemmilta paketit myöskin. Pojulle ei osteta mitään, kun saa sekin sukulaisilta 2-3 pakettia. Kotona ollaan varmaan joulu, mut jos kovin lupaa lumisateita, niin mies joutuu töihin. Mä en sillon viitti kotiin 4 muksun kanssa jäädä ja ootella, et kerkeekö mies syömään saati lahjoja availemaan.

Itse toivon kunnon otsalamppua, niin voi lenkillä käydä :)

Käytiin 7kk neuvolassa. Nyt mitat oli 71.4 cm ja 9.9 kg. Liikkuu molemmin päin kääntymällä ja hivenen ryömimällä. Tällä viikolla oli jo elkeitä konttausasennon treenauksesta ;)

Ruokaa menee 4 kertaa päivässä. Rintamaito on pääasiallinen ruoka, mut aamuin ja illoin puuro, lounasaikaan kasvis/lihasose ja iltapäivällä hedelmäsosetta. Nieleminen onnistuu jo paremmin!
 
Moikka kaikille taas pitkästä aikaa! :)

Kirjoittelempa nyt kuulumisia. En ole oikein ehtinyt täällä käydä ajan kanssa. Muutaman kerran olen aloittanut kirjoittamisen, mutta se on sitten jäänyt kesken. Kiitän kovasti tsempeistä ja muistamisesta! :)

PÄIVÄRYTMI Tyty herää aamuisin klo 6.30-7.30. Ekat päikkärit on klo 9/10 - 10/11. Tokat päikkärit on sitten klo 13/14 - 15/16. Yöunille neiti käy klo 19.30 - 20.30. Kiinteitä aterioita menee 5 ja päivässä ruokaa 5-6 dl yht. Imetän vaihtelevasti päivän aikana, koska tyty osaa selvästi ilmaista, mikäli tissimaito ei kiinnosta tai kiinnostaa. Yleensä imetän ennen ruokailua, koska aterian jälkeen neiti ei malta tissiä lupsutella, kun on energiaa kaikkeen muuhun jännittävään. Imetystilanteet täytyy rauhoittaa täysin, sillä muuten pää pyörii kuin pöllöllä ja neiti karkaa sylistä muihin hommiin.

NUKKUMINEN Meillä mennään öiden osalta edelleen saman kaavan mukaan, eli heräillään 10-20 kert/yö. Nyt ollaan saatu ekstrana myös yöitkut. Tyty huutaa lähes joka yö yhteensä 1-2h. Päiväuniin on tullut tolkku pari kk sitten, kun saimme refluksioireisiin Zantacin. Sen aloituksen jälk neiti alkoi nukkua jopa reilun kahden tunnin päikkyjä entisten puolen tunnin nokosten sijaan. Mullakin on nyt päivisin mahdollisuus paikata hurjaa univajetta. Nyt aloiteltiin vahvempaa mahalääkettä Nexiumia refluksiin. Toiveet on korkealla, josko se toisi yörauhan meille.


TERVEYS Sairaalassa käytiin maitoaltistuksessa ja maitoallergiahan se tytöllä on. Ollaan erikoiskorviketta annettu imetyksen ohessa jo pari kk, mutta yöt eivät ole silti parantuneet. Näin ollen epäilen, että tyttö saattaa olla jollekin muulle ruoka-aineelle myös allerginen tai sitten joku ruoka-aine pahentaa refluksia tai refluksi on vain rakenteellista. Vaihtoehtoja on monia ja siitähän mun pää ei tykkää, kun yön rauhattomina tunteina riittää mietittävää.

MITAT Kasvu on hidasta. Ikää muutaman päivän päästä 8kk ja vanhan kaavan mukaan jos mennään, niin lääkärineuvolassa painoa on 7,4kg tai allekin. Toivon, että nyt ois hiukan enempi tyttö lihaa luiden ympärille saanut, kun pulauttelu on lopultakin vähentynyt, eli evästä jää myös kulutukseen. Pituuskasvu oli notkahtanut jonkun verran edellisellä kerralla, samoin pään kasvu.

MOTORISET TAIDOT Neiti oppi konttaamaan 6,5kk iässä. Oikeastaan sen jälk alkoi pulauttelu pikku hiljaa helpottaa. Nyt noustaan topakasti tukea vasten seisomaan ja välillä uhkarohkeasti irrotetaan molemmat kädet tuesta. Neidin slogan voisi olla "herran haltuun", hänellä kun ei ole minkäänlaista tasapainoa seisoa ilman tukea, saati yrittää askelia ottaa. :ROFLMAO: Tuettuna tykkää kävellä ympäri asuntoa, usein hihkuu innosta. Kävelytuoli on pelottavin kapistus pienen neidin elämässä tällä hetkellä. Stoppi tulee yleensä metrin päässä siitä, lähempänä jo itkettää ja äidin lohduttavaan syliin on päästävä.

VIERASTAMINEN Etenkin väsyneenä kaipaa äidin lähelle tai jos sattuu minut näkemään touhutessaan muuta esim. mummon kanssa. Heti alkaa hätä, vaikka juuri olisi leikkinyt ja nauranut tyytyväisenä.

KIELELLINEN KEHITYS Tyty on parin viime viikon aikana alkanut äännellä enempi ja höpöttelee yksikseenkin touhutessaan "papapapa, ääääiiiithhh, vaauuuvaauuu, isss" jne. Jännityksellä odottelemme, milloin eka sana tulee. Tyty on jo pari kk ymmärtänyt joitakin sanoja mm. kello, mikro, lamppu. Leikimme usein pöydässä istuessamme/syödessä missä on -leikkiä. Kello ja mikro ovat naurun ja hihkumisen arvoisia vempeleitä. :D Sanasto on aika nopeasti laajentunut. Itse yllätyin kysyessäni tytöltä "missä pallo". Neiti käänsi päänsä sitä kohti ja lähti sylistäni konttaamaan pallon luo leikkiäkseen sillä. Samoin on jonkun aikaa ymmärtänyt "tule tänne". Konttaa aina iloisena nauraen luokse, kun toistelee sitä kädet ojossa kohti tyttöä. Usein jos tulee paha mieli, niin kysäisen "missä lelut, missä possu, lammas jne.." ja tyttö alkaa katsellaan etsiä leluja ja konttaa leikkimään niillä. Eläinlelut on olleet ekoja mieleisiä leluja.

OMA JAKSAMINEN Täytyy sanoa, että enpä ois koskaan osannut arvata, että vauvavuodesta tulee tällainen. Paljon on ollut huolia ja murheita. Pahinta tässä on univaje, joka saa ihan minkä tahansa asian muuttumaan katastrofin siemeneksi ihan räjähdykseen saakka. Omat hermot on usein riekaleina, riitoja on ollut puolison kanssa ihan typeristä asioista, rappeolo vaivaa ilman alkon nauttimista, välillä toivoisi vaan että saisi jäädä laakereilleen makaamaan hurjan väsymyksen vuoksi, omia harrastuksia tai parisuhdeaikaa ei käytännössä ole lainkaan... Listaa voisi jatkaa, mutta nämä on eväät, mitkä ollaan saatu ja niillä täytyy nyt vaan mennä. Toiveet on korkealla, että uusi lääke auttaa. Ja siitä olen iloisilla mielin, että tytön muussa kehityksessä ei ole mitään aihetta huoleen. Onneksi meillä on mummo, joka on viime aikoina käynyt lähes joka viikko auttamassa. Tosi kiitollinen olen hänen avustaan! Samoin kotipalvelun työntekijä käy muutamia tunteja viikossa auttamassa, jotta saan rauhassa levätä univelkoja pienemmäksi.

JOULUN ODOTUS Todellakin, joulu on jo ovella! En vaan osaa oikein sisäistää sitä, vaikka kovasti odotan sitä. Joulusuklaat ja muut maitoa sisältävät herkut jää multa tänä vuonna välistä, kun mulla on imetysdieetti meneillään. Mutta kyllä sitä tämmöinen herkkuberberi sokerihiiri korvaavat herkut keksii! :LOL::p Ihana saada viettää joulu koko perhe yhdessä. :love: Lähes kaikki lahjat on jo hommattu. Pakko olla tehokas ja hyödyntää pienimmätkin mahdolliset tilaisuudet. :ninja:


Nyt pitää yrittää nukkua!


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ IHANAA JOULUN ODOTUSTA KAIKILLE! ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Toivottelevat Bebe-muori ja tonttu-tyty ihan kohta 8kk
 
Pikainen päivitys.
Tervetuloa MELIAN! Haluatko tietosi etusivulle?
Teillä kuulostaa kans olevan hommia niin sanotusti :)
Tsemppiä nukkumisiin! :sleep:(y)

Lakka83: Sinne kans jaksuhalit!

Bebelle voimia ja henkistä kanttia kestää kaikki! Ihanaa kun oot saanu apuja.

Minä kans koin tässä niin monta positiivista asiaa putkeen että uskon siihen karmaan taas ja hyvä kiertää-asiaan. Itse kun on yrittänyt vuosia auttaa muita ja välillä yli äärirajojenkin niin nyt saan sitten muuta kautta kaiken takaisin. Tällä kertaa on hienosti toiminut neuvola ja kaupunki yhteistyössä ja saan kans kotiin apua säännöllisesti. Ylitti kyllä kaikki toiveet. Mä en oo koskaan mitään itse pyytänyt eikä nyttenkään tarvinnut ku vähän vihjaista. Meillä on aivan ihana ja sydämellinen kätilöth. Sen tuntee joka käynnillä. Ja nyt hän vielä osoitti sen kirjaimellisesti kun halusi tulla meillä kotona käymään ja osallistua palaveriin. Kyynel silmässä luin tuon päätöksen että apuja saadaan. On se niin iso asia kun tietää että valoa on tunnelin päässä.
Lähetän kaikille teille muillekkin onnea arkeen ja paljon rakkautta eri muodoissa! Jospa se löytää jotakin kautta perille :love:
 
  • Tykkää
Reactions: Boomkaa
Tervetuloa munkin puolesta Melian! :)

Jasmin, minne oot lähdössä joulunviettoon? Tai millä järjestelyillä teillä aiotaan viettää joulua?

Bebe, teillä on kyllä ollut pitkä taival kaiken mahdollisen lisäsäädön kera. Aivan mahtavaa kuitenkin tuo tytön kehitys (ongelmista huolimatta)! Toivon teille joululahjaksi hyviä yöunia ja paljon positiivisia ajatuksia :love:


Täällä on sairastettu ihan urakalla. Viime viikon tyttö oli kuumeinen ja todella sitkeässä flunssassa, tällä viikolla vauva on ollut aivan tukossa, vaihtelevasti kuumetta sekä tolkuttoman sitkeän limaisuuden uhrina. Ah, että odotan sitä kun poika oppii niistämään ja rykimään räkää pois nielusta (tällä hetkellä kakoo ja oksentaa liman loppupeleissä pois) :sick:
Minä oon sairastanut (varmaan ihan sympatiaa lapsia kohtaan) nämä kaksi viikkoa tätä räkätautia, niin että alkais jo piisata. Eli vähän nukuttuja öitä, levottomia päiviä sekä lyhyttä pinnaa on piisannut viime ajat :censored:

Liikkuminen: pojan taaperon lykkäys on vakautunut (ei kaahaile enää holtittomasti) ja pysähtyy välillä vilkuttamaan/ihmettelemään/etenee huomattavan rauhallisemmin kuin alussa. Nyt on alkanut satunnaisesti päästämään irti ja saaattaa seistä sen puoli sekuntia ilman, että pitää mistään kiinni.
Jos näkee jossain jouluvalot niin on salamana paikalla vetämässä johdoista; on kertakaikkiaan ihastunut niihin ja haltioituneena niitä ihastelee kun saa käsiinsä :X3:

Ruokailu: Tissiä pääasiassa, mutta lisäksi noin 5 (pientä) ateriaa/päivä. Tissiä syö tosiaan joka vaiheessa; välillä nälkään ja välillä ihan lohtu-/turvanhaun mielessä. Ruoka kuin ruoka menee alas, rakenteella/koolla ei ole väliä. PIeniä ruisnappeja (väinämöisen palttoonapit) imeskelee mielissään ja saa jo siitä paloja (välillä isompia, välillä pienempiä) irti.
Tissittely on todella levotonta; kaikki äänet kiinnostaa, pää pyörii (tai oikeastaan koko lapsi pyörii) ja kaikkialle pitäisi nähdä myös tissillä ollessa. Lisäksi läpsyttää ja huitoo käsillä, syö kovaäänisesti (jep, kunnon äijämateriaalia) ja on kaikinpuolin erittäin herttainen... :LOL:

Hampaita ei vieläkään. Nyt on alkanut yläikenet turpoamaan kulmista, mutta menee varmaan vielä kuukausi ennen kuin on mitään odotettavissa.

Vauvan persoonallisuus. On jännää nähdä miten lapsi kehittyy ja millainen touhuilija tästä tulee. On aika vakava, mutta kun nauraa, niin nauraa sydämensä kyllyydestä. Ihmettelee asioita ja tavaroita, pikkulegojakin on löytäessään pyörittelemässä ja koputtelee yhteen. Kujeilee mielellään. Lattialla konttaa sohvan taakse piiloon ja tuhisee jännittyneenä, kun kyselen että "missäs meidän pikku poika on...." ja tulee riemusta hihkuen joko syliin (tai rymistelee ruokapöydän alle seuraavaan piiloon) :giggle:

Joululahjoista. Mietin tuota miestä...Ihan perusjuttuja on sukat, t-paita sekä hänen lempisuklaa. Sitten oon laittanut yhden arvokkaamman lahjan mitä muistan, että on jossain vaiheessa katsellut tai muistan puhuneen, että tuo voisi olla kiva. Vuosien varrella on saanut mm. navigaattorin, leatherman monitoimityökalu, hyvä hajuvesi, lahjakortti vaateliikkeeseen, jne.
Mies on tyytyväinen kun saa jotain käytännöllistä (y)

Nyt aamupuuhiin, pieni räkänenä äkisee meidän sängyssä. Ensi viikolla 8kk neuvolakuumisia :)

Boomkaa ja papunen (huomenna) 8kk :X3:
 
  • Tykkää
Reactions: Jasmin12
Boomkaa kiitos kysymästä, me mennään naisporukalla lomalle pariksi viikoksi. Lähetään Egyptiin kaikesta tapahtuneesta huolimatta. Oltiin siellä viimeksikin (2013) ja tultiin pois vimppa lennolla ennen kuin kohde suljettiin. Turisteille tehdyt paikat on aika hyvin suojattu ulkomaailmalta. Ei siis näy siellä mitenkään vaikka muualla olis vähän levotonta.. Tämä on mun viimeinen mahdollisuus kun heti loman jälkeen loppuu äippäkausi. Otan vauvan mukaan vaikka ei olekaan enää tissillä. Mies suostui jäämään isompien tyttöjen kans siksi aikaa ja on sillä niissäkin tekemistä että saa hoidettua kaikki asiat ja valvottua ettei ne hajota kotia sillä aikaa :D On meinaan aika vilkkaita ja ehtiviä tapauksia, varsinkin tuo 2-vee. (y) Kovasti oon yrittänyt opettaa sitä kuivaksi ja päiväkodissa on jo päiväkuiva mutta kotona heittäytyy laiskaksi usein. Antaa vaipan olla ja losottaa sinne. En oo nyt jaksanu sitä ressata sen kummemmin. Jos näyttää että on sellainen päivä niin parempi kun saa sen vaipan sillon pitää.

Vauvalle tulee tänään kävelytuoli missä on kaikenlaisia vempeleitä. Tässä iässä ollu meillä tosi mieluinen kapistus. Uskon että viihtyy siinä hyvin ja saadaan muutama riemunkiljahdus. :)

En muista oliko jo aiemmin puhetta mutta meillä on lapsilla tullut sanoja aina ennen liikkeelle lähtöä. Ovat verbaalisesti lahjakkaita. Nyt täällä sanotaan "äittä" ja "anna" ja jotakin muuta vielä vähän epämääräistä. Se on ihanan kuuloista kun toinen kiljuu tietäväisenä mitä haluaa. Äittä on opittu jo tuossa n.7,5kk. Samoin esikoinen oppi silloin kaksi sanaa ja keskimmäinen osasi jo 8kk mennessä monta sanaa. Näin ne kehittyy eri tahtiin.

Jos jollakin kokemusta phil&tedsin navigaattoreista niin kertokaa äkkiä varsinkin huonot puolet. Olen hankkimassa niitä nyt vielä ennen reissua.
 
  • Tykkää
Reactions: Boomkaa
Tervehdys teille täältä kaksosarjen keskeltä : hulinaa on. Nyt kun molemmat liikkuvat vilkkaasti, toinen jo kävelee tukea vasten ja toinen konttaa kovaa vauhtia ja jokapaikkaan molemmat nousevat. On tässä hommaa. On ollut raskaita aikoja, kun ei ole juuri nukuttu, toinen herättää toisen jne. Nyt jopa joitakin öitä nukuttu kokonaan :)
Päivääkään ei vaihtaisi pois, mutta onhan se tosiasia, että niin ilot kuin surut tuplana. Onneksi vauvat on olleet terveinä yhtä flunssaa lukuunottamatta ja toisen koliikki helpotti kun 3 kk tuli täyteen.
Ajatelkaa, vuosi sitten nämä meidän kaikkien ihmeet oli vielä vatsassa. Joko teistä joku odottaa seuraavaa ?
Ihanaa Joulun odotusta teille kaikille !
T. Paulanna ja babyt kohta jo 9 kk
 
Mukava kuulla Paulanna teidän kuulumisia. Varmasti on vilskettä kun molemmat liikku ja silmät pitäisi olla molempien perässä. :)

Meillä ollaan huomenna 8 kk! Tänään oli neuvolalääkäri. Onko kukaan muu tuntenut melko turhaksi nuo neuvolakäynnit varsinkin kun vauvat alkaa olla isomnpia. Tuntuu välillä että siellä on kauhea kiire, otetaan vaan mitat ja kysytään lyhyesti jos on jotain huolenaiheita. Joskus olisi ihan kiva jutella mitä kaikkea osataan jne... Ja neuvolatätikin meillä vaihtuu melkein joka kerta.

No mutta pituutta oli reilu 73 cm ja painoa n. 8,6 kg. Tyttö ei tykännyt yhtään mittaamisesta, kun laitettiin selälleen. Kun päästiin lääkärin tarkistukseen, niin sillekin piti itkeä ihan koko ajan, kun yritti tutkia. Ei suostunut varaamaan jaloilleen ja sitten tyttö säpsähti selällään ollessaan aina kun lääkäri meinasi jotain tehdä. Laittoi tuosta säpsähtelystä konsultaatiota eteenpäin, kun ei kuulemma tässä iässä pitäisi olla... Ei kyllä kotona ole mitään tuollaisia oireita. Hmm.. en kyllä itse olisi huolissaan, luulen että säikkyi vaan tuota lääkäriä.

Muuten meillä kaikki hyvin, jokellellaan välillä kovasti ja ryömitään eteenpäin. Istumaan yrittää koko ajan, mutta se yritys näyttää aina siltä kuin tekisi jotain lihaskuntoliikkeitä kyljellään :LOL:
 
Heippa pitkästä aikaa! Käyn välillä lukaisemassa kuulumisianne, mutta kirjoittaminen on jäänyt muille foorumeille. Meillä on jo 9 kk ikäinen kovasti kahdelle jalalle mielivä pikkuinen, joten puuhaa riittää. Voin vain kuvitella millaista olisi kahden samanikäisen kanssa!

Meillä lähdettiin liikkeelle n. 1,5 kk sitten, sitä ennen oli vain kieritty ja peruutettu, mutta siitä se sitten lähti ryömimään ja pian mittarimatoilemaan pylly pystyssä ja pian konttaamaan ja kuukauden maantasossa liikkumisen jälkeen ponnasi pystyyn minua vasten. Ja kaikkea mahdollista mistä vain suinkin saa otteen. Alastulot olivat pari ekaa viikkoa todella holtittomia, vauhtia ottaen suorin vartaloin taaksepäin ym., sai olla sydän syrjällään ja valppaana koko ajan. Nyt on onneksi jo hallitumpaa, vaikka välillä kopsahtaakin, varsinkin väsyneenä.

Hampaita odotellaan yhä, mutta ilman niitäkin järsitään tehokkaasti hedelmiä ja kasviksia ihan itse. Ruoka uppoaa välillä heikommin, välillä paremmin, mutta syntymäpaino on yli viisinkertaistettu ja pituutta on kerätty liki 30 cm. Kavahdan kaikkia identiteettinsä jonkin ohimenevän vaiheen mukaan määrittelyjä, joten meillä ei olla sormiruokailijoita, vaan syödään sekatekniikalla sekaruokaa :geek:

Yöt ovat levottomia tuon motorisen kehityksen kanssa, unissaankin pitää kiipeillä ja liikkua... ja nälkäkin yllättää. Haikailen niitä kokonaisia nukuttuja öitä, joita oli 4 kk - 6 kk iässä.. koskahan taas?

Tsemppiä kaikille kaikenlaisten vaiheiden kanssa!

Kevis ja poikanen 9 kk (8,2 kg ja 70 cm)
 
  • Tykkää
Reactions: Boomkaa
Jasmin: hyvää lomaa teille, oot kyllä reipas kun saat järjestettyä itsellesi omaa aikaa ja lomaa (sekä isälle aikaa lasten kanssa)! :)

Paulanna: teillä on ihan supertouhukas joulu tulossa :love: mä en kyllä tiiä mitä tekisin, jos olisi noita touhakkeita kaksi kappaletta; paljon tsemppiä ja jaksamista teille (y)

Joppu: mulla samat fiilikset tuosta viime kertaisesta neuvolakäynnistä. Seuraava käynti on vuoden ikäisenä, saa nähdä mitä sitten on tiedossa.

Kevis: ihanaa arkea teilläkin ja kasvua on tullut tosi hyvin :)

Meidän 8kk neuvolalääkäri oli alkuviikosta ja olis voinut mennä paremminkin. Poika oli nukkunut vartin nokoset ennen sinne menoa ja oli tooodella äreänä kun kaksi vierasta tätiä (terkka ja lääkäri) tuijottivat pöydän toiselta puolelta. Mitään "taitoja" ei suostunut näyttämään, esim. nomparellien napsiminen pöydältä (kotona siistii lattialta pienimmätkin roskat ja pikkulegot). Myös istuminen, seisominen ja jokeltelu olivat "En halua"-listalla.
Poika alkoi itkeä heti kun laitoin hoitopöydälle lääkärin tutkimusta varten, sylissä saatiin kuunneltua keuhkot ja sydän. Lääkärin mielestä korvat eivät näyttäneet hyvältä (määräsi antibiootin, mutta oli sitä mieltä että ei välttämättä ole tulehdus) ja toinen kives ei ollut laskeutunut (vaikka oli viime kerralla), joten niitä pitää mennä kuukauden päästä näyttämään.
Että sellaista, jäi vähän sekava maku koko käynnistä.
Mitat 8kk: 70,1cm ja 8,7kg.

Ihanaa joulunodotusta munkin puolesta kaikille mammoille ja vauvoille! :):love:

Boomkaa ja papunen 8kk
 
Hei taas :)
Jasmin,jos viitsit listaan lisätä niin 1.4, 39+2 ,tyttö,3030g ja 48cm. Kiitos!

Nukkumisesta sen verran että kaksi viikkoa sitten siirrettiin tyttö toiseen huoneeseen ihan testi mielessä niin yöt ovatkin sujuneet paremmin,jopa 6-8 tunnin unia nukuttu,mutta nyt taas iski hirmuinen nuha pienelle ja pari yötä ovat olleet rikkonaisempia,tuntuu nyt taudit pyörivän kokoajan meidän perheessä,koulusta ja päiväkodista kulkeutuvat, yhdestä kun selvitään niin jo on toinen nurkan takana :( Tyttö nukkuu nyt siis veljensä kanssa samassa huoneessa (hän ei tunnu pikku itkuihin heräilevän) ja käydään tarvittaessa tuttia laittamassa ja silittelemässä jos tarvis. Näin yritetään jatkaa kun on kuitenkin melkoinen parannus aiempaan. Tuntui aiemmin että heräili minun läsnäoloon ja itsekkin heräilin jokaiseen pieneen ääneen.

Tyttö on ollut nyt pari viikkoa aivan kuin toinen tyttö,paremmalla tuulella ja nauravainen,en tiedä onko ikä tehnyt tehtävänsä vai samoihin aikoihin aloitettu toinen maito, vaihdettiin Nan H.A Nutrilon Omneo jauheeseen,jotenkin tuntunut sopivan paremmin,tai sitten vaan kuvittelen. Ja nyt pari viikkoa isäkin on kelvannut tytsylle leikkiseuraksi,ihanaa nähdä miten nyt nauttii iskänkin seurasta ja paremmilla mielin itsekkin poistuu yksinään vaikka vaan lenkille kun tietää ettei kotona enää pelkästään huudeta(y)

Neuvola oli tällä viikolla eli 8kk,mitat olivat 8510g ja 70 cm,tasaisesti kasvaa omalla käyrällään. 74 senttisiä vaatteita alettava etsiä kaappiin :) Lääkäri ei ottanut mitään kantaa noihin itkuihin sanoi vaan että "harmillista että teille on sattunut nyt haastavampi tapaus,toivottavasti nyt paranee " Uteli vaan että onko minulla mitään masennusoireita, ei ole ei masennusoireita mutta sehän on ihan selvää että huonot unet ei ainakaan mielialaa paranna,sehän me kaikki tiedetään ;) Ja edelleen täälläkin väsymyskooma päällä vaikka muutamana yönä jo parempiakin unia saanut nukuttua:sleep:

Liikkumisesta ,äitiä hirvittää kun on niin kova vauhti kokoajan päällä ja ylös noustaan jatkuvasti ja aivan holtitonta toimintaa,silmät saa olla selässäkin:LOL: veljensä kanssa jo kovasti touhuaa ja leikeissä mukana ,vaikkei toinen aina haluaisikaan leikkejään sotkemaan,ihana huomata miten sisarukset on tärkeitä ja heille taitaa kaikkein parhaimmat naurutkin aina suoda! Ulkoilla tykkää kovasti,ainut vaan että pitäisi sielläkin päästä maahan konttailemaan mutta paksu puku hankaloittaa touhuja.

Ruoka, meillä porkkana ja omena ainakin aiheuttaneet allergia oireita ja jos näitä syö kakka polttaa ihon hurjan näköiseksi,en ole uskaltanut nyt vähään aikaan taas testatakkaan.. Nyt 8kk ruokapurkeista taitaa alkaa jo muutama vaihtoehto löytymään missä ei ole porkkanaa,tähän asti en montaakaan vaihtoehtoa ole löytänyt joten itse olen soseet pääasiassa tehnyt. Kova on kyllä syömään,hirmuisia annoksia menee,en edes tiedä miten noin pieneen mahtuu niin paljon!

Joulua odotetaan kovasti,hirveästi en ole sen eteen kyllä jaksanut tehdä.

Bebelle kovasti tsemppiä ja jaksamista,hienoa että edes vähän olet apua saanut arkeen!
Paulannalla on hulinaa varmasti kahden kanssa!
Tsemppiä myös kaikille muille,yritetään selvitä huonoista öistä ja nauttia kuitenkin noista pienistä rakkaista,hirmusta vauhtia kasvavat!

Terveisin Melian ja tytsy 8kk
 
Jasminille rentouttavaa ja erittäin ansaittua lomaa! Tulehan kertomaan sitten lisää mtkakohteesta
Paulannan arki kuulostaa myös virkeältä
Melian tervetuloa! Ensimmäiinen viestisi on kuin minun kirjoittama lukuunottamatta syömis kohtaa :)!

Liikkuminen
Meillä opittiin konttaamaan joulukuun alussa eli noin 7kk iässä ja heti perään myös noustiin seisomaan. Nyt kiivetään jo portaita ihan ite..
Vierastaminen on vähentynyt, mutta väsyneenä puskee esiin
Tissittely on todella levotonta päivisin.. kaikki äänet kiinnostaa
Uusia ääniä on alkanut tulla parin viime päivän aikana, konsonantteja enemmän..

Meilläkin oli jo 8kk lääkärineuvola, tosin lasken sen 7kk neuvolaksi, kun lähempänä sitä... Painoa 7005g (vain) ja pituutta 67,5cm, kasvu ollut kuitenkin tasaista.. yritin kysellä unesta ja kiinteiden määrästä, mutta sain vain vastaukseksi että heräily ei haittaa jos vain itse jaksat..

Joulu tulla jollottaa.. Ihanaa joulunaikaa toverit!
 
Hyvää joulun odotusta kaikille! :LOL:(y)

Meillä oli 8kk neuvola (n. viikko ennen virallista ikää) ja mitat oli 71cm ja 8,6kg. Innolla odotellaan vielä muutaman sadan gramman lihoamista, että saataisiin kaveri isomman pojan penkkiin kun tuntuu nuo autolla matkustelut olemaan edelleen yhtä tuskaa ja parkua. Isoveli aikoinaan siirtyi samoihin aikoihin turvaistuimeen kun alkoi 74cm pituus olemaan liikaa kaukaloon ja jalat koukussa joutui istumaan. :D
Nauvolassa vastaanottava hoitaja ei tahtonut millään sisäistää, että kyseessä on ihan vaan 8kk tarkastus kun tuo meidän vilpertti työnteli nukenrattaita kovaa vauhtia ympäri odotusaulaa. :ROFLMAO: onhan tuo meidän motorinen ihme tällä viikolla ottanut kaksi askeltakin ilman tukea..

Kovasti tuntuvat nuo pojat olevan kuin paita ja peppu. :love: Äidin työ on helppoa kun riittää, että istuu sohvalla tai sängyllä ja vahtii ettei leikit ylly liian rajuksi tai pienen suuhun eksy sopimattomia leluja. Melkoinen oppivainen matkiapinakin on; hienosti osaa jo "moottoripäristellä" kun ottaa auton tai mopon käteen. Ajaminen ei tosin autoilla suju, kivempi on vain hakata leluja yhteen ja ihmetellä ääniä.
Syöminen on meillä jo aika itsenäistä. Lähes kaikki suht pehmoinen ruoka katoaa suuhun omin kätösin. Aamu -ja iltapala tuottaa vain hieman päänvaivaa kun ei nuo puurot edelleenkään uppoa.. tällä hetkellä menee hedelmää, marjoja sekä itse tehtyä suolatonta leipää. Jos jollain on vinkkejä tai reseptejä tuon pikku tirriäisen ruokavalioon niin innolla otan niitä vastaan. ;)(y)

Joulua meillä vietetään aika vaatimattomasti. Ennen lapsia tehtiin jotain pientä jouluista ruokaa ja keskenään vaihdettiin lahjat. Nyt on toista joulua tarkoitus hakea kuusi suvun metsästä kolmen sukupolven voimin ja jouluvaloja ja -kukkia on kotona luomassa tunnelmaa. Pojille on muutamat lahjat hankittu, jotka avataan joskus päivällä kotona ja iltapäivällä mennään mummolaan joulupäivälliselle ja siellä avataan muutama lahja lisää. Joulupukkilegendaa ei meillä ole kerrottu mutta ei myöskään korjailtu jos joku muu niistä pojille (tai lähinnä esikoiselle) puhuu. Sitten kun pojat alkaa kyselemään, kerrotaan mahdollisimman neutraalisti, että se on semmoinen tapa. :rolleyes: Aika jännä miten suoraan oletetaan, että jokaisessa perheessä on pukkiperinne..

Jasminille oikein rentouttavaa lomaa!
Melianille tervetuloa ja kaikille muillekin energiaa ja iloa arkeen, juhlaan ja yhdessäoloon!
 
Nippetius: en ole keksinyt ratkaisua puremiseen, joka meillä jatkuu vaan.. (n) Aina kun puree niin laitan sormen väliin ja irrotan otteen, kiellän ja otan tissin pois. Sitten tyttö alkaa itkeä...

8 kk neuvolalääkäri Oli meilläkin tällä viikolla. Ei edes katottu mitään istumisia tms, musta tuntuu ettei tän toisen kanssa katota enää kuin perusjutut eli paino, pituus, py ja kysytään miten menee (eikä vastauksesta olla ihan hirveän kiinnostuneita) :D Korvia ei katsottu, silmät kyllä. Painoa oli kuulemma tullut liian vähän, mutta esikoisella oli tässä iässä sama juttu niin en ole kovin huolissani. Tyttö kun on nyt lähtenyt liikkeelle niin se varmaan kuluttaa!

Yöt meillä kans on melkoista hulinointia, viime yö meni tytöllä kokonaan tissillä roikkuessa kun on flunssassa. Meillä kans koko perhe sairastaa taas ja tyttö tekee hampaita yms. Mies nukkuu sohvalla ja minä sängyssä vauva toisessa tississä kiinni ja esikoinen koittaa sit roikkua mun kainalossa ja kaulassa kiinni.. Vähän on äitillä selkä jumissa.. o_O mutta aikansa kutakin, niinpä niin.

Uusi raskaus Itsehän olin vahvasti sitä mieltä että kaksi riittää, mutta nyt jo puoliksi suunnitteilla kolmas :ROFLMAO: Tai aina olen halunnut kolme lasta, mutta edelliset raskausajat on olleet niin raskaita, että en tiedä jaksanko sitä kidutusta enää... :cry: Kolmas saisi ehkä tulla jos on tullakseen kun tyttö täyttää 2 v. Vauva syntyisi sitten sopivasti siihen saumaan kun esikoinen menee eskariin / ekalle luokalle ja kuopus saisi jatkaa kotihoitoa ja mennä kerhoon. Mutta aika näyttää ryhdytäänkö hommaan vielä vai ei ja suodaanko meille edes kolmatta, ei tämä toinenkaan sormia napauttamalla tullut :unsure:

Ps. jumittaako muilla tämä sivu? Hankala kirjoittaa kun teksti tulee näkyviin viiveellä. Muut kaksplussan keskustelut toimii mulla paremmin. Mietin vaan onko ketju jo ns. liian pitkä, pitäisikö tehdä uusi pino piakkoin?

Ihanaa Joulua nyt vielä kaikille! :love:
 

Yhteistyössä