Huhtikuun hurmurit 2015

lakka, oon kateellinen lomakohteesta, mutta kieltämättä itse en varmaan pystyis ihan niiiin paljoa nauttimaan reissusta lapsikatraan kanssa kuin aikuisten seurassa. Etenkin kun itse rakastan löhölomia, ettei tarvii touhottaa tai tehdä mitään ylimääräistä vaan lomailla. :D

Joppu, onnea pitkistä öistä! Täällä vielä haaveillaan moisista. Imetystukisivuston mukaan kiinteiden aloittaminen ei vastoin yleisiä (neuvoloidenkin) luuloja vaikuta välttämättä mitenkään yöuniin. Joillakin voi yöt muuttua vielä rikkonaisimmiksi.

Jasmin, tuttua toi myyntisivustorumba. Mullakin torissa, facebookissa ja huudossa (jossa ei kyllä mikään enää tunnu käyvän kaupaksi) myynnissä kaikkea vähän erikoisempaa harrasterojua. Nyt tuntuu taas, että kauppavirta on vähän ehtyny. Täytyis löytää uusia myyntikanavia. Oon harkinnu jospa sitä vuokrais ihan oikean kirppispöydänkin. Vähän tietty huono puoli siinä olis se, etten mitenkään kyllä vauvan kanssa pääse vajaa 10 kilsan päähän joka päivä pöytää järkkäilemään. :D Ootteko muuten kokeillu vaihtaa erilaisiin tippamerkkeihin? (Varmasti toki ootte..) Kun noissa D-tipoissa on käsittääkseni isojakin koostumuseroja. D3-muotoiset imeytyy elimistöön paremmin kuin esim. neuvoloista saatavat D2:t. Sit on öljyliukoisia, vesiliukoisia, alkoholillisia, alkoholittomia.. Kannattaa apteekista kysyä ja vertailla. Jos mahdollista niin käydä vaikka useammassa apteekissa kyselemässä, kun eihän toki yhden apteekin henkilökunta välttämättä ole juuri vauvan vitamiiniannoksiin erikoistunut.

Boomkaa, ihania herkkuja teidän vesseli päässyt maistelemaan! Mustikka oikein ravintorikasta herkkua, mutta tekee ikävän pinttyviä tahroja! >:D Meillä vuokranantaja uusinut kaikki keittiön pinnat juuri ennen kuin muutettiin tänne ja _teroitti_ oikein tarkkaan, että keittiö on hänen silmäteränsä. Voi olla, että meillä maistellaan mustikoita vaan mummolassa. :p Onnea vönkimisistä! ^__^

Kevis, kiljumisvaihe on ihana. :D Meillä menee isännällä hermo välillä, kun vauva onnessaan huutaa keuhkoistaan kaikin voimin korvan juuressa. Mun mielestä se on ihanaa ja pienen tinnityksen väärti, notta saa kuulla lapsensa äänenavauksia!

Minisport, kirjoituksesi voisi olla omista sormistani. O__o ihan samat unirytmit täällä ja äidin pitäisi olla jatkuva viihdekeskus tai iskee tympääntyminen ja ärjy. Eihän siinä muuten mitään, mutta kun ei tiskata voi ilman, että toinen alkaa möykätä huomiota. Suihkussa käyminen onneksi luonnistuu, kun tyttö möllöttää sitterissä vieressä ja ihastelee suihkuavia vesitippoja.

Voi Bebe, voimahali! Mä saan suhun nähden varmaan vähintään kaksi kertaa noin paljon unta ja olo on silti pääosan ajasta ihan töttöröö. Oot ihan mahottoman reipas! Noihin sun huoliin mulla ei oo antaa mitään viisauksia muuta kuin että imeväisten allergiat yleensä katoaa vuoden-parin ikään mennessä.


Joo, käytiin myökin neuvolassa ja mitat oli
4 kk / 67cm / 8,555 kg / 42,1 cm

Pipo kasvaa nätisti keskikäyrää, kaikki muut mitat liitelee kaikkien käyrien yläpuolella. Virolainen lastenlääkäri taivasteli ja jeesusteli, että hyi kamala miten iso lapsi. Ei sitten mitään muuta kommentoinut. Mua otti vähän päähän, niin en alkanut mitään sen kanssa keskustellakaan, että onko toi nopea kasvu sitten jotenkin haitallista. Oon kuitenkin itse lukenut aiheen kirjallisuutta varmaan neuvolaakin enemmän ja tiedän, että ensinnäkin rintaruokitut lapset ottaa vähän etumatkaa korvikevauvoihin ja toisekseen mulla on tosi runsas maidon ylituotanto. Tyttö saa syödäkseen vähän "liikaa". Mihinkään laihikselle en vauvaa kuitenkaan rupea laittamaan vaan eiköhän nuo ylimääräiset sula sitten kun lähdetään liikenteeseen.

Liikkeestä puheenollen, hain typykän juuri päikyiltä touhumatolle ja näitä vikoja rivejä kirjoitellessa selän takaa alkoi kuulua ähinää. Siellähän käännyttiin nyt ekaa kertaa kunnolla mahalleen. :D
 
lakka: Oon kans kateellinen sun lomalle. Ah, lämpöä, sitä tarvis kohta jo tähän syksyyn. Just tänään sanoin miehelle, että olis nyt just ihana lähteä jonnekin lämpimään. Mutta ehkä sitten joskus. Nyt täytyy vähän säästellä, jos sattuisi se isompi asunto löytymään jossain välin. Ja totta tuokin, että kun useamman lapsen kanssa lähtee teissuun, niin se on vaan asennekysymys ja reissussa mennään lasten ehdoilla.

Nippetius: Joo en minäkään kyllä tiedä, oliko kiinteiden ansiota pidemmät yöunet. Ei välttämättä, koska on välilä päiviä, ettei maistella kiinteitä. Välillä syödään yölläkin, tai sitten aamusta herätään jo kuuden aikaan niin pirteenä että turha yrittää saada enää unille. Tosin vaikka ei syödä yöllä useasti, niin saa kyllä olla kääntämässä neitiä takaisin selälleen tai kyljelleen, kun on pyörähtänyt mahalleen ja kattelee pää pystyssä. Ja tätä tehdään joskus kymmenen kertaakin yössä.

Kovasti meillä harjoitellaan liikkeelle lähtöä, mutta ei ihan vielä onnistu, kun tuo takapuoli painaa vielä sen verran. Nyt pistetään kamat kassiin ja lähdetään viikonlopun viettoon mummolaan 200 km päähän.
 
Lakka kuulostaa ihanalta tavalta katkaista arki; nauttikaahan ja lomailkaa kunnolla :)

Mukavaa viikonloppua Jopun perheellekin :)

Nippetius: hyvin kyllä kasvanut tyttö pelkällä rintamaidolla. Ei tosiaan kannata liiemmin stressata tuota painoasiaa ennen lapsen lähtemistä liikkeelle. Meillä paino nousi tuonne yläkäyrällä (siitä huomautettiin), mutta nyt kun lähti liikkeelle niin tippui keskikäyrän alle. Siitäkin sitten mainittiin, kun tuli "huomattava" notkahdus (vaikka lapsen ulkomuodosta näkee, ettei ainakaan laiha ole:D).

Bebe joko teillä selvisi mahdolliset allergiat? Kurjaa, kun on niin paljon säätöä unien ja ruoka-aineiden kanssa :(
Paljon jaksamista ja toivotaan, että helpottaa kun tulee ikää lisää. Onneksi on myös ilon aiheita arkeen, kun on iloinen ja touhukas tyttö :)

Meidän kuulumisia: täällä opittiin jo tosiaan ryömimään. Kerran hukkasin vauvan kun laitoin ruokaa enkä huomannut mihin suuntaan poika lähti vönkimään. Löytyi eteisestä maistelemassa isompien kenkiä :p
Vauhdilla etenee....Nyt opettelee konttausasentoa ja siitä koittaa kovasti "nytkyttää" itseään eteenpäin. Pari kertaa on jo hoksannut, miten homman olisi tarkoitus edetä, mutta aika usein kepsahtaa nenälleen.
Sormiruokailulla jatketaan kiinteiden kanssa. Maissinaksut ovat tämän hetken hitti-tuote. Kaurapuuroa maisteltiin ihan lusikalla, kun tulee muuten tosi paha siivo. Vieläkin tällaista säännöllisen epäsäännöllistä, toisina päivinä saattaa olla parikin "ruokaa" ja toisina unohdetaan maistelut kokonaan. Lihaa haudutin uunissa (vauvalle erikseen foliokääreessä) pari tuntia ja se teki kauppansa :)
Unet vaihtelee. Viikon verran heräili öisin usein, itkeskeli (näki unia?) ja söi monesti. Nyt pari yötä ollut taas rauhallisempaa; viime yönä nukkui pitkästä aikaa 22-04. Päivisin jatkuu edelleen 30min pätkissä päikkärien otto.


Boomkaa ja papunen 5,5kk
 
Käytettiin tyttö viikolla ylimääräisellä lääkärikäynnillä. Paino oli lähtenyt laskemaan, vaikka ennestään jo mennään reilusti miinuksilla. Painoa oli tullut vain 285g kuukauden takaiseen verrattuna. Mitat nyt vähän päälle 5 kk: 6440g / 66,2cm /41,9cm.

Lääkäri epäilee maitoallergiaa ja antoi ohjeen olla antamatta tytylle lainkaan tavallista korviketta. Imetysdieettiohjeita eivät kuulemma nykyään saa enää suositella. Liekkö sitten vaikeissa tapauksissa ainoastaan niitä mahdollisesti annetaan? Siitäkin huolimatta välttelen nyt itse maitotuotteita. Mikäli oireet alkaa helpottaa, saa tyty lähetteen sairaalaan maitoaltistukseen.

Lisäksi lääkäri määräsi pulautteluun Gavisconea, mikäli pulauttelu ei helpota maidottomalla ruokavaliolla. Annettiin sitä eilen illalla, kun pulauttelu on lisääntynyt aivan hurjasti. Annoin jokunen pv takaperin tytyn maistaa kaurapuuroa, jota ei uponnut kuin pari lusikallista. Sen jälkeen ei kolmeen päivään ole oikein ruoka neidille maistunut. Lounaalla kaurapuuroaamiaisen jälkeen oksensi ruokalapulleen tutun ja turvallisen kasvissoseen, siis kaiken mitä oli syönyt. Sen jälkeen ei uponnut kuin illalla riisipuuroa pikkuisen. Seuraavana päivänä kieltäytyi myös syömästä ja tänään loppupäivästä vasta saatiin ruokaa uppoamaan. Annoin kasvis-lihasosetta, koska lääkäri suositti aloittamaan sen mahdollisimman pian, jotta tyttö saisi tarpeeksi energiaa. Hyvällä ruokahalulla söi, mutta aterian jälkeen puklaili tosi paljon. Pelkästään päivän viimeisten päikkyjen jälkeen pulautteli 30 min aikana ruokaa, maitoa ja mahanesteitä 6 kertaa, vaikka mahdollisimman pystyssä asennossa ollaan pyritty pitämään. Tuolloin kiinteän aterian syönnistä oli lähemmäs toista tuntia ja maidosta n. 40min. Gavisconestakaan ei siis liene merkittävää hyötyä.

Nyt alkaa suorastaan pelottaa, että onko tyttö kenties moniallerginen ja oireilee ihon lisäksi refluksilla?! Vai voiko kyseessä olla pelkkä refluksi?! Maanantaina soitetaan kyllä neuvolaan, mikäli huono syöminen ja pulauttelu jatkuvat. Miten tyttö tässä mitään painoa kerää, kun ruoka ei maistu ja vähäisetkin pulauttelee ulos.

Yöt ovat edelleen huonoja. Kaurapuuron antamisen jälkeen heräili yöuniensa aikana (10h) 20 kertaa! Laskin ihan, kun en saanut unta ja aattelin, että ei tämä enää voi olla todellista. Viime yönä heräili onneksi taas sen normaalin n. 10 kertaa. Sekään ei ole kiva, mutta huomattavasti parempi kuin monta kertaa tunnissa heräily.

Nyt kun oon seuraillut tuota pulauttelua enemmän, niin imetyksen lomassa jo pulauttelee ja sen jälkeen maateasennossa. Sylissä puklailee on syömisestä sitten minuutti tai kaksi tuntia. Päivässä pulauttelua tulee varmasti se 20 kertaa vähintään. Tyttö on alkanut myös kitisemään ja pitää välillä ihme yninää. Monesti alkaa pärisyttämään suutaan, kun puklaa tai suusta valuu vaahtomaista/kuplaista kuolaa (liekkö mahanestettä).

Toivon vaan, että syy selviäisi pian tähän tytön oireiluun. Oli se sitten allergiaa tai rakenteellista. Tällä hetkellä tämä on hakuammuntaa.

Ois ihana lähteä käymään jossain joskus, mutta päivät menee mulla yrittäessä nukkua tytön kanssa päikkyjä. Miestäkään ei huvita lähteä reissaamaan tytön kanssa, vaunulenkeillä toki käy. Mutta että sukulaisten luo pitempään matkaan, juu ei kiitos tällä hetkellä. Tarpeeksi on jo haastetta pitää paketti jotenkuten kasassa ihan näissä kotiympyröissä. Ootan kyllä sitä hetkeä, kun uskaltaa tosissaan alkaa haaveilla ulkomaanreissusta tai ylipäätään pidemmistä reissuista ihan kotimaassa.

Lakka83: Ihanaa ja rentouttavaa lomaa teille! :)

Boomkaa: Oi, hieno etappi saavutettu! Nyt riittää mammalla hommia, kun pieni voi liueta paikalta kun selkänsä kääntää. ;)

Nippetius: Minusta on hyvä vaan, kun vauva kasvaa hyvin, eikä siitä tarvitse huolehtia! Joten ihan omaan arvoonsa voi tuollaisen lääkärin kommentit jättää! Kyllä se enin pyöreys häviää, kun vauva lähtee liikkeelle.

Kiitos kaikille tsemppaamisesta, ymmärryksestä ja tuesta! <3 Auttaa jaksamaan tässä haasteellisessa vauva-arjessa.

Usein mietin, että pieniä nämä ongelmat vielä on verrattuna esim. synnynnäisiin sydänvikoihin tai leukemiaan. Ollaan kotona saatu olla ja tyttö on kuitenkin kehittynyt eri osa-alueilla niin kuin muutkin lapset, vaikka painoa on tullut vähänlaisesti ja näitä erilaisia oireita on. Monesti yöllä silittelen tyttöä hänen herätessään ja mietin, miten hän saattaa kärsiä pystymättä ilmaisemaan itseään kunnolla. Tulee hyvä lämmin tunne, kun hän kääntyy minua kohti ja hakee turvaa rauhoittuen siihen lähelle. Väsyneimmilläni itkukin pääsee itseltäni välillä tuntiessani riittämättömyyttä siitä, että en pysty auttamaan lastani tällä hetkellä paremmin. Samalla olen kuitenkin onnellinen, että hän on siinä ja saan olla juuri hänen äitinsä. <3

Bebe ja rakas tyty lähes 5,5kk
 
Viimeksi muokattu:
Bebelle voimia tilanteeseen, nuo allergiat ym voi olla viheliäitä. Toivottavasti aika auttaa, pian!

Neiti täytti täälläkin jo 5 kuukautta. Huoh. Koitan nauttia joka hetkestä ja samalla teen surutyötä kun on meidän viimeinen vauva näillä näkymin. Vaikka onhan sitä parhaassa tapauksessa vielä 20 vuotta aikaa lisääntyä, eli ei mitään lukkoon voi eikä tarvitse lyödä. Mutta tällä hetkellä tuntuu siltä ettei meille tule enempää lapsia, jotta voidaan näille kahdelle antaa parhaat mahdolliset eväät elämään meidän resursseilla.

Neuvolassa tytön paino oli 7070 g ja pituutta 66 cm. Paino on vähän laskusuunnassa, mutta minkäs teet. Minusta maitoa tulee ihan hyvin, tyttö syö tissiä 1-2 tunnin välein päivisin eikä itke nälkäänsä tai ole tyytymätön. Öisin nukkuu 8 tunnin unet ilman syömisiä. Kiinteitä ollaan maisteltu, mutta ei niitä mene vielä niin paljoa ettäkö painoon auttaisi.

Neuvolassa annettiin myös viitosrokote, mpr ja rota. Ei tälläkään kertaa onneksi tullut hirmuisia oireita, yhden päivän oli vähän lämpöä ja nukkui tavallista pidemmät päikkärit. Kakka on vähän limasta mutta ei tunnu tyttöä haittaavan. Mpr:n rokotekohtaan tuli punainen läiskä ja paukauma pariksi päiväksi.

Päivisin meilläkin kitistään aika nopeasti, jos jätän vaikka lattialle yksikseen. Sylissä viihtyy ja meinaa kasvaa kylkeen kiinni. Leluja pitäis koko ajan hänelle näyttää. Kiljuntaa on meilläkin välillä, niin ettei telkkua kuule kun testaa ääntään :p Lempijuttuja nyt on kaikenlaiset körö körö kirkkoon loruttelut ja PUSSAAMINEN. Ja suihku on myös täällä jotain aivan ihmeellistä. Menen aina suihkussa istumaan lattialle ja laitan tytön syliin nojaamaan minun jalkoja vasten. Suihkuttelen ja samalla hän koittaa silmät suurina kosketella niitä vesipisaroita ja viedä suuhun :D<3

Ekat hampaat on varmaan tulossa, niitä on välillä kiukutellu ja sormet on koko ajan suussa. Ikenestä lähti jotain pieniä palasia jo. Meillä ei oikein kääntyillä vieläkään, on sen joitakin kertoja tehnyt mutta yleensä keinuu vaan selältä kyljilleen. Vaunukoppa menee varmaan kohta vaihtoon, alkaa ottaa pää ja varpaat päätyihin kiinni, eikä muutenkaan oikein viihdy kopassa makuullaan, kun ei sieltä näekkään mitään.

On tää vauva-aika vaan ollut niin ihanaa nyt tällä kertaa. Esikoisen kanssa kun oli se koliikki ym, niin en edes muista esikoisen vauvavuotta :/ Nyt on paremmin saanut seurata vauvan kasvua ja kehitystä. Ja valloittavaa nähdä miten tytön ja pojan suhde kehittyy sisarsuhteeksi, heillä on jo omat juttunsa ja vauvakin niin kovin "jutustelee" veljelleen kaikkea. <3 Nyt menee herkistelyksi taas.. Mut minkäs teet. Ollaan me vaan niin onnekkaita kun meille on tälläsiä rakkauspakkauksia suotu!! <3
 
  • Tykkää
Reactions: Kevätkaihonkukka
Moikka vaan!!
Kylläpä oli tullut tekstiä ja mittoja. Meni aikaa hetki ja piti ihan paperille kerätä että sai tiedot taulukkoon ylös. Muistakaapa tosiaan yrittää laittaa ne päivitykset punaisella niin löytää sitte aina kun yrittää nopeaa selata tuolta.
Harmi kun tässä ei oo Exelin taulukkoa että sais kaikki kivasti riviin :ROFLMAO:
No mutta jospa tuo taulukko kelpais meille.

Bebeä nyt koetellaan ihan urakalla! Muista pyytää apuja! Ainaki monessa kaupungissa MLL perhetyöntekijät tulee auttamana muutamia kertoja viikossa ihan pikku rahalla. Sano neuvolassa että tarvit apua että saat nukkua jne. Ei oo kenellekään teidän perheessä hyvä että sä oot ihan loppu. :sleep:
Jospa ne allergiat selviäis. (y) Peukkuja!

Lakan perheelle ihanaa ja rentouttavaa lomaa! Hyvin se menee... :)

Nippetius älä huoli painosta. Tasaantuu varmasti! Mun keskimmäinen oli kans jossain välissä jopa +25 painokäyrällä :ROFLMAO: nyt on ihan normaali 2-vuotias. Heti kun alkoi kunnolla liikkumaan niin painokin tasaantui.

Äiti88 ihanasti kirjoitit! Minustakin tuntuu välillä että sydän pakahtuu onnesta kun leikin poitsun kans ja se on onnellinen, tyytyväinen ja nauravainen vauva. PUSULEIKIT on meilläkin IN! :love: Poitsu nauttii ja äiti yhtä paljon.

Nukkuminen Meillä: Rytmistä tullut aika hyvä nyt muuten mutta nuo yöt on kyllä surkeita! Tissillä roikkuu nyt koko yön vaikka syö kiinteitä hurjasti. Meillä siis aamusta saa velliä 200ml ja kaikki menee. Sitte nukkuu ulkona kärryissä 2-3H keskimäärin. Syö lounaaksi desin sosetta ja desin vettä, jälkkärinä tissiä. välipalana desi hedelmää+desi vettä ja taas päälle tissiä. Nukkuu toiset unet sisällä n.2h riippuen mitä ohjelmassa muuten. Herättyään syö eka tissiä tai heti iltaruuan taas samoin kuin lounas. Iltaisin sitte tissiä useamman kerran ennen nukkumaan menoa. Nukahtaa 20:30-22 riippuen päikkäreistä. Saa vielä iltavellin jossain välissä ja juo kaiken. Elikkä yöllä ei nälkää itke vaan joku muu syy on. Yksi syy ehkä hampaiden tulo. Se ärsyttää nyt suunnattomasti. Toinen itkunaihe on unet. Säikähtää välillä ja itkee todella kovaa. Aina saa pelätä että jotakin on sattunu. Viimeksi eilen meinas mummikin saada sydänkohtauksen ku pelkäs että poika tippui sängystä! Kuitenkin siis itkee unissaan eikä rauhotu kuin tissille.
Yöt menee nyt pitkälti kyllä valvoessa itellä. Eli aamupäivästä tuntuu että nukahdan istualleen/seisaalleen. Ihan älytöntä. Yritän pysyä liikkeessä. Hommaa tässä riittää kyllä ennemmän kuin tarpeeksi kun on yksin 24/7. Lasten isä ei ole edes käynyt kotona 3viikkoon. Semmosta.

Nyt täällä itketään. Palataanpa taas paremmalla aikaa.

Jasmin ja rakkauspakkaus kohta 6kk :love:

Muokattu: jos joku ihmettelee veden määriä ruokailuissa niin meidän pikku herra ei tällä hetkellä fanita lusikkaruokailua! Lähes kaikki ateriat juo vellinä pullosta. Joskus ottaa lusikasta ilman raivaria ja joka päivä yritän tarjota lusikkaa jollain aterialla. Yleensä kuitenkin haluaa pullon tai tissin tai molemmat! Selvästi yksi oire hampaiden tulosta.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: äitii88
Bebe, kovasti tsemppiä, toivottavasti oireilujen syy selviää pian!

Äiti88, vauvapusut on kyllä tosi ihania, vaikkakin hirmukuolaisia :love:

Kuten Jasminilla, meilläkin on lusikkaruokailun vastainen kausi meneillään, tai vauvajugurtit kyllä uppoo, mutta liha-kasvisseoseet tosi huonosti. Ja yöunetkin on nyt rikkonaisia, aiemmin 21-07.30 putkeen, viime yönäkin sain olla ruokkimassa puoli viideltä. Ei se pelkkä maito tai velli vaan pidä nälkää kuten "kunnon ruoka". Ainakaan meidän 6,5 kk ikäisellä. Hampaita epäilen syyksi. Toivottavasti ruokalakko menee ohi pian, vaipanvaihtokin on paljon ikävämpää, kun pönttöön kieräytettävän kikkareen sijaan on löysää kuraa, joka sotkee pyllyn ja jalat ja pöntön ja lavuaarin (ja äidin).:poop: <- no nyt löytyi sopiva merkki! :ROFLMAO:

Täällä saattaa jäädä ryömiminen välistä, Poikanen hakee jo tukevaa konttausasentoa ja hytkyy siinä, painonsiirtoa käsille ei ole vielä oppinut, vaan syöksähtää siitä eteenpäin naama edellä.

Lämpimiä ajatuksia kaikille, jotka joutuvat heräilemään öisin!
 
Kiitos paljon, kun jaksatte tsempata! <3

Käytiin tänään neuvolassa ottamassa myöhässä 5kk piikit. Punnittiin taas tyttö ja paino oli nyt laskenut muutenkin kuin vain käyrillä. Siis ma ylimääräisessä punnituksessa painoa oli tullut n. 95g/4vrk, tänään paino olikin sitten miltei samassa kuin 7vrk sitten, eli painonnousu oli 5g. :(

Pituusmitan terkka oli ottanut väärin viikko sitten, eikä tyttö ole vieläkään siinä mitassa. Oikea pituus tällä hetkellä on 65,2cm, kun kortissa lukee toistamiseen 66,2cm. (Th sanoi, että eihän nyt voi korttiin pienempää lukua merkata! No, millähän perusteella sitä kasvua sitten seurataan, jos mitta on päin sanonko mitä!) Että eipä siitäkään sitten vedetä johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen. Pää oli ainakin kasvanut ja se lieneekin tärkeintä, jos ravinnonimeytymisessä on nyt ongelmia.

Huomasin tänä aamuna tytyn selän olevan täynnä punoittavia laikkuja ja rakkulamaisia näppyjä. Niitä oli yksittäisinä myös jaloissa ja käsivarsissa. Eilen iho oli näpytön muutamaa pientä paukamaa lukuunottamatta. Tässä sitä nyt ihmetellään, että mistä moiset oireet, kun viimeisin uusi maku aloitettiin viikko sitten. Th käski kuvata ihoa ja näyttää tarvittaessa lääkärille.

Itselläni on tosi kova huoli pienestä! Itkenyt oon, vaikka ehkä tämä ei ole mitään vakavaa. Onneksi lääkäri soittaa huomenna. Toivon totisesti, että nyt tytön oireilua lähdettäisiin tutkimaan tarkemmin tai ainakin ravitsemusterapeutin ohjeistus olisi paikallaan.

En ole kuullut aiemmin lähes kouluikäisen (tai kenenkään muunkaan lapsen) ihmettelevän, miksi vauva (meidän pieni) on niin laiha. Kyllä tyty omaankin silmään on tosi ruipelolta näyttänyt, mutta kyllä sydäntä riipaisi ja hyvä etten itkua tirauttanut, kun lapsen suusta kuulin nuo sanat. Lapsi tosissaan ihmetteli ja kyseli pariin otteeseen asiaa, ei siinä muusta kyse ollut.

Th kyseli, josko haluttaisiin neuvolan 6kk asiakkaiden yhteiskäynnille. Totesimme, että tällaisessa tilanteessa se ei anna meille mitään. Joka kerta on ollut paljon puhuttavaa ja kysyttävää tytystä oireiden ja kasvun puolesta, että yksilöajan halusimme ehdottomasti.

Jospa huominen taas toisi lääkärin puhelun myötä uutta suuntaa näille asioille.

Nyt pitäisi yrittää nukkua..

Surumielinen huolestunut Bebe ja tyty 5,5kk
 
Vähän huonosti eilen tuohon kirjoitin painonkehityksestä. Tytyn paino oli siis tippunut 3 vuorokaudessa sen 90g, minkä hän oli edelliseen mittaukseen saanut painoa 4 vuorokaudessa: 16.9. 6,440g, 21.9. 6.535g, 24.9. 6.445g. Tyty on siis todellakin laihtunut. :( Tai no 5g/7vrk aikana on painonlisäys. Yhtä tyhjän kanssa siis.

Onko teidän muksuilla kenelläkään painonkehitys ollut tämän tyyppistä ilman mitään sairauksia/allergioita? Tai pituuskehitys ollut hidasta samanaikaisesti?

Lääkäri ohjeisti tänään meitä jatkamaan maidotonta ruokavaliota, öljylisä edelleen myös, tissimaitoa ja korviketta soseiden lisänä aina vaan kun tyttö haluaa, Gavisconea painottuen ilta- ja yöaikaan. Lisäksi kasvukontrollit viikoittain neuvolassa. Saatiin lähtete sairaalaan lastenpolille. Saas nähdä, kuinka kauan aikaa odotellaan..

Nyt kun syötin sen oikean pituusmitan kasvuseulaan, niin näkyy pituuskasvun kehitys muutos jopa huolestuttavampana kuin painon kehitys käyrillä. Jospa ois edes sinne niitten omiin tietoihin oikean mitan korjannut, vaikka korttiin merkkasi mitä merkkasi! Pituuskasvu on pudonnut -2 käyrän rajapintaan 0-käyrältä. Suhteellinen pituus on laskenut kuin lehmän häntä - vaakasuorasta viivasta ei ole tietoakaan. Pituuspainoprosentti taasen on korjaantunut tuonne -9%, koska pituutta on tullut niin vähän. Mutta niin tai näin, lääkäri totesi, että kasvunhidastuma/pysähtyminen on kyseessä ja syy pitää nyt selvittää.

Oon kyllä ollut huolesta soikeana koko viikon ja itkua tihrustellut sekä ukolle äksyillyt. Ei pitäisi etukäteen mitään panikoida, mutta silti sitä vaan väsyneenä huolet ottaa välillä vallan.

Tänään sain kuitenkin illalla hymyillä paljon, kun meidän pieni kirppu innostui sängyllä venkoilemaan vaikka miten perin. Selällään pääsi etenemään pikkuisen työntäen jaloillaan vauhtia patjasta. Masullaan änkesi ketterästi kunnon konttausasentoon. Kiikutti itseään paikallaan eteenpäin, vaan ei vielä hoksaa, mikä on käsien rooli siinä hommassa. Muuten tällä viikolla ole tuota hommaa tehnytkään, varmaankin huonon syömisen vuoksi. Äidin sydän kyllä suli ilosta ja rakkaudesta katsellessa oman pikku kirpun onnea uutta oppiessa. <3
 
Lakalle hyvää ja rentouttavaa lomaa

Bebelle voimia ja toivotaan, että saat pian selvyyden mikä aiheuttaa moiset oireet!

Ihana lukea teidän muiden arjesta ja niistä tavallisistakin päivistä.

Eilen kävimme 5kk neuvolassa, rokotuksista ei tällä kertaa tullut oireita, rotarokotteesta saattaa tosin olla vielä edessä päin kuten aiemmilla kerroilla. Poika oli kasvanut maltillesesti 6145g/63,6cm/41,7cm. Kasvu ollut kuitenkin tasaista ja riittävää.

Nyt alamme pikku hiljaa maistella lihaa, naudalla suositteli terkka aloittamaan. Onko helpoin keittää jauhelihaa? Kasvissoseet tein itse ja mukava olisi lihasoseetkin valmistaa itse, aika hinnakkaitakin näkyvät olevan.
Soseiden syönti ollut kyllä melko sotkua :) :) ei oikein uppoa vielä, kieli työntää suurimman osan pois. Hyviä ilmeitä seuraa uusista makuelämyksistä.

Meillä ryömitään, vaipan vaiho käy nykyään urheilusuorituksesta, kun poju kääntyy heti selältä mahalleen.

Multa tippuu hiukset päästä, mutta kynnet on vahvat ja kasvaa tosi hyvin.. Kohta oon vissiin kalju :D

Liityin facebuukissa sellaiseen ryhmään kuin vauva 2015, siellä ihan mielenkiintoisia keskusteluja.

Minisport ja poju tasan 5kk
 
  • Tykkää
Reactions: Jasmin12
Oho, suositteli aloittamaan naudalla?! Meillä kuntoutusohjaaja suositteli aloittamaan helpommin sulavilla lihoilla, kuten kanalla, nauta on kuulemma kaikken heikoimmin sulavaa (yleisesti käytetyistä lihosta, tuskin kukaan karhulla aloittelee.. :LOL: ). Keittämällä tulee helpoimmin sulavaa, ja parempilaatuisesta jauhelihasta kun keittelee ja sitten soseuttaa sauvasekoittimella tai blenderillä keitinliemen kanssa, saa aika sileetä sosetta.
Kalat oon höyryttänyt ja sitten soseuttanut (lohta, kuhaa, kampelaa). Kerran höyrytin kanaa ja siihen kuoli se sauvasekoitin :D
 
Joo niin se sanoi että nauta... Minustakin kana vaikuttaisi jotenkin kevyemmälle aloitukselle... Kevis käytätkö kanastakin jauhelihaa vai jotain filettä/suikaletta? Ja tuo nautajauheliha niin "uskaltaako" käyttää niitä "perusrasioita" vai tuoretta lihatiskistä? Uusavuttomuuttako ;)
 
Mä oon käyttänyt kanafilettä tai filesuikaleita, kannattaa katsella rasioista tarkasti, että maustamaton on myös suolaamaton.
Kyllä ne valmiiksi pakatut on ihan ok, paistijauhelihaa vähärasvaisena 10% käytän.
Omiin soseisiin suositellaan lisättäväksi esim rypsiöljyä, kaupan soseissa on öljyä valmiiksi.

Kokeilin eilen antaa vähän möykkyisempää ruokaa nyt 7 kk ikäiselle, niin ei kyllä ohrasuurimot kelvanneet, tulivat nopeasti ulos :LOL: Ei mun soseet ihan sileitä kyllä ole olleet missään vaiheessa.
 
11 päivää Espanjassa takana. Torstai-iltana tultiin kotiin. Perjantaina esikoinen meni kouluun ja oli siellä 15 min kun alkoi oksentaa. Sit meni illalla klo 19 sähköt. Eilen ei ollu oksentelua enää (aateltiin, et johtu lentokoneesta vaan, kun oksensi vaan pari kertaa), niin lähettiin evakkoon mummolaan sähköttömyyttä, kun vettäkään ei tullut. Kerettiin olla ½ tuntia mummolassa, kun seuraava mukelo alkoi oksentaa. Eikun kamat kasaan ja takas sähköttömään kotiin... Illalla klo 21 tuli virtaa, joten 26 tuntia oltiin ilman mukavuuksia! Aikamoinen haaste 4 muksun ja mahataudin kanssa!!!!!! Mut mukava reissu kuitenkin oli Espanjassa. Nyt ootellaan, et kuka sairastuu seuraavaksi.

Poju oppi kääntymään masulleen reissun aikana! Tissillä mennään edelleen. Ens viikolla jos alottelis maistattamaan, kunhan tää tauti nyt menee ensin ohi. Lihoista oon muille käyttäny broilerin filesuikaleita, fileitä tai jauhelihaa. Punasesta lihasta naudan jauhelihaa. Lohtakin oon keittänyt ja pakastanut. Kohta pääsee soseita tehtailemaan :D
 
Tänään annoin ekaa kertaa porkkanasosetta 2 tl. Yöt alkanu olemaan risaisia, niin lisäruokia aattelin nyt alotella reippaasti. Kasvun puoleen ei tarviis kylläkään vielä alottaa. Tänään ikää 5kk 2vk.
 
Täällä on maisteltu jo useita eri kasviksia ja hedelmäsoseita. Kasvun puolesta ei olisi meilläkään ollut tarvetta, mutta ihan totutellaan. Tosin neiti söis jo varmaan enemmänkin. Ja kaikk ruoka menee hyvällä halulla kurkkuun. Vaikka soseet olen jättänyt aavistuksen rakeiseksi, niin kuuluu vaan nielaisu ja suu uudestaan auki, että tuleeko sitä ruokaa lisää. :LOL: Tuore kurkku on myös lempparia, kun saa palan imeskeltäväksi.

Meillä ei vieläkään olla hoksattu eteenpäin menoa. Osaa kyllä napansa ympäri pyöriä sukkelaan pallon perässä. Eteenpäin kuvittelee pääsevänsä, kun nostaa kädet ja jalat ylös ja kiljuu kovaa, mutta ei.. Mutta ei tässä nyt mikään kiire ole.

Hui, meillä täytetään perjantaina kokonaiset puoli vuotta!
 
  • Tykkää
Reactions: Jasmin12 ja lakka83
Bebe, joko teidän tilanne on selkiintynyt? Kurjaa, että nyt on ihan selvästi jotain vialla eikä kasvua tule normaalisti :( Ihana kuitenkin, että kehittyy hyvää vauhtia ja oppii uusia asioita (y) Paljon tsemppiä ja voimahaleja, ilmoittele kuulumisia kun jaksat!

Harmi kun ei enää ehdi niin usein kirjoittamaan; arki on yhtä hulinaa nykyään. Meillä on tosiaan talonrakennus-projekti menossa ja siihen lisäksi vauva-arki, lasten koulu, kerho, harrastukset ja miehen työ yms. niin vapaa-aikaa (nörtsäilyyn) ei kertakaikkiaan oo :D
Tässä kuitenkin neuvolakuulumiset, poju on jo hurjat 6kk vanha (mihin ihmeeseen se aika menee?)!

6kk: Paino 8,29kg ja pituus 67,2cm. Pituutta oli tullut kuulemma hieman huonosti, mutta ite en oo yhtään huolissani kun oli kuitenkin yli sentti tullut kuukaudessa. Välillä lapset kasvaa enemmän pituutta, välillä taas lisäävät painoa..Ja sitten lisäksi tuo hurja liikkumisen määrä, niin voiko olettaa että energia riittää ihan kaikkeen/? ;)
Konttausta poika on hieman harjoitellut. Tänä iltana pääsi jo usemman "askeleen". Ryömiminen näyttää kuitenkin mieluisemmalta, koska pääsee paljon nopeampaa. Kova yritys on myös seisomaan syliä vasten, kun istun lattialla.
Huumorintajua on tullut kovasti ja kukkuu-leikit naurattaa ihan mahdottomasti. Samoin pussailu :love:
Autossa matkustaminen (etenkin pimeällä) on yhtä tuskaa ja huutoa. Päivällä taasen ei mitään ongelmaa. Kärryissä ei viihdy edelleen, rengasliinassa jotenkuten.
Istumista on harjoiteltu hieman ja kaupan kärryissä viihtyy istuallaan (laitan oman takin tueksi ympärille). Siihen vauvakaukaloon en poikaa saa, tulee hirveä huuto.
Unet. Yöllä joko nukutaan tai sitten ei, Aivan arpapeliä.Illalla nukahtaa n.22, jonka jälkeen saattaa nukkua 3-4 asti tai sitten herää yhden maissa ja huutaa aamuun asti. Vönkii, pyörii, kiipeilee mahan päälle, potkii ja ölisee. Tätähän tämä on kun opitaan uusia taitoja; äidille vaan kelpais vähän pidemmät unijaksot :sleep:

Ruokailu. Ollaan maisteltu entisten lisäksi lihaa, kanaa ja lohta, imeskellään näkkäriä (+ muita leipiä). Enimmäkseen viihtyy tissillä ja ruoka-annokset aika pieniä. Pikkuhiljaa suurennellaan, kun alkaa maistumaan enemmän. Mitään ruokia ei ole tarvinnut tehdä sileäksi, poika näyttää jopa hieman enemmän pitävän kun tulee suutuntumaa ruokaan. Hedelmäpilttejä "massuttaa" ja imeskelee lusikasta, kun ovat ihan sileitä. Vettä osaa hienosti hörpätä pikku kupin reunasta.

Pitää palata toinen kerta kommentoimaan muidenkin juttuja, nyt pitää painella nukkumaan ennen kuin yösirkus alkaa :D

Boomkaa ja papunen 6kk
 
  • Tykkää
Reactions: Jasmin12
Tulen nyt raportoimaan meidän tilanteesta. Kiitos paljon tsemppaamisesta! Toistan varmaan itseäni usein, mutta se merkkaa mulle paljon!

Käytiin lastentautien erikoislääkärillä (allergologian erityispätevyys). Saatiin tytölle refluksioireisiin kokeiluun Zantacia. Melkoista "myrkkyä" on ja makukin sen mukainen. Ilman itkuja lääkettä ei saada annettua tytölle. Neiti kun näkee ruutan, niin suu menee kiinni viivaksi ja pää kääntyy sivulle. Yritä siinä sitten antaa lääke pienelle. :/

Alle viikko lääkkeen aloittamisesta tyttö nukkui vaunuissa 3h päikkärit itkemättä ja heräämättä kertaakaan tuona aikana! :O Sitä ei ole tainnut tapahtua koskaan. Pidetään nyt vaunuissakin, kuten sängyssäkin, pääty kunnolla kohotettuna. Sen jälkeen onkin nukkunut yhdet pidemmät päikkärit päivässä. Olin ihan ihmeissäni, että ihanko totta ehdin rauhassa syödä, tehdä vähän kotihommia ja nukkuakin päikkäreitä ilman että heti 15-20 min unessa oltuani joudun heräämään! Yötkin alkoi sujua n. 5 heräämisellä. Itkeskeli toki varsinkin ekoina rauhallisempia öinä n. tunnin välein, mutta rauhoittui itsekseen. Tätä ihanuutta kesti meillä peräti 4 vuorokautta!

Ja mikäs se pilasikaan hyvän yhtälön! No, nan -korvike tietty (ainakin on erittäin vahva epäily nyt siitä)! Me vanhemmat itse, lääkärit ja terkatkin arveltiin että tuskin on tytöllä maitoallergiaa, koska maidottoman dieetin aikana yöunet eivät parantuneet merkittävästi. Mutta kylläpä yöunet menivät nyt kertalaakista taas päin sanonko mitä, kun annettiin tavallista äidinmaidonkorviketta vähän reilu desi pe-la aamuyöllä! Tämä pulauttelun sekä oksentelun määrä on jo melkoinen! Nyt on kaaressakin oksennukset välillä tulleet. Eilen neiti ehti syödä n. puoli prk kasvis-lihasosetta, kun alkoi kakoa, yskiä ja yökkäillä (mitä tekee joka pv muutenkin). Enpä arvannut, että sitä seurasi pian kunnon Manaaja -tyylinen oksennus. Pulauttelu/oksentelu ei alkanut heti, vaan aamupäivästä (5-6h maidon antamisesta). Ilmeisesti se katsotaan viiveellä alkaneeksi oireiluksi.

Ja kuten arvata saattaa yötkin muuttui taas siihen samaan vanhaan kaavaan, eli tyttö herää itkemään tosi kovasti kesken unien 20-40min välein. Tänä yönä huomasin, että tytöltä tulee röyhtäisyjä siinä sylissä lohduttaessa, vaikka tisuttelusta olisi jo yli kaksi tuntia aikaa. Senkin huomasin, että tyttö jatkaa uniaan lähes heti, kun ilma tulee ulos masusta. Tosin tänä yönä kävi niinkin että tuli röyhtäisy, mutta huuto vaan jatkui. Noin 15 min päästä tuli isompi röyhtäisy, jonka jälkeen tyttö simahti kuin saunalyhty.

Voipi olla, että tämä mamma ei taas vaihteeksi nuku tänä yönä kun max muutaman tunnin ja nekin pienissä pätkissä. Voitte varmasti kuvitella, että jaksaminen on usein äärirajoilla. Nyt sitä vasta oikeasti tajuaa, miten vaikeaa allergisen tai sairaan lapsen kanssa voi olla. Toki on paljon ihania ja hyviä hetkiä, mutta omien unien vähyys syö iloa päivistä, eikä sitä jaksa mitään ylimääräistä. Mulla ei ole tällä hetkellä mitään harrastuksia, en edes lenkille jaksa lähteä. :/ Kotonakaan ei voida elokuvaa katsoa rauhassa miehen kanssa. Sekin ois jo aika luksusta meille saada olla hetki kahdestaan iltaisin. Täytyy myöntää, että välillä käy ihan kateeksi äidit jotka: pystyvät ja jaksavat harrastaa sekä lenkkeillä, saavat nukkua pääsääntöisesti useamman tunnin pätkissä yöt, joilla on parisuhteelle aikaa edes iltaisin vauvan nukkuessa rauhallisesti tyytyväisenä jne jne... Mutta toisaalta, meillä ei ole mikään vakava sairaus (ainakaan tietääksemme), joten äkkiä se kateus häviää, sillä moni vakavasti sairaan lapsen äiti ottaisi mielellään minun osani.

Toivon kovasti, että maidoton dieetti alkasi purra oireisiin taas piakoin! Ja toivon kovasti, että saataisin lopultakin se aika sinne sairaalaan. Tosin vaihtoehtona on tutkituttaa tyttöä tarkemmin yksityispuolella.

Tytön ruokavaliota ei olla nyt laajennettu lainkaan pariin viikkoon. Lastenlääkärin ohjeistuksella olisi hyvä rauhoittaa tilanne, kun ilmiselvästi tyttö oireilee jollekin kokoajan. Tällä hetkellä jokaisesta ruokaryhmästä on 1-2 ruoka-ainetta, joten niillä mennään nyt joku tovi, kunnes tilanne taas rauhoittuu tai saamme uutta ohjeistusta. Hankalahan sitä on tietääkään, mikä uusi ruoka-aine käy, jos oireet on päällä jo ennen ekaa maistelukertaa.

Ihaniakin asioita on toki näiden mielenvaltaajaongelmien lisäksi. Tyty nostaa itseään käsien ja varpaidensa varaan suoraksi lattialla makuulla ollessaan. Ilmiselvästi yritystä lähteä johonkin suuntaan nousemaan tai etenemään. :) Tyty istuu jo hyvin vankasti ilman tukea, mutta pieniä hetkiä kerrallaan oon antanut vaan olla niin. Kaikki asiat kiinnostaa aivan hurjan paljon ja katsookin tosi tarkkaavaisena, kun esittelelen esim. peilikaappeja ja niiden sisältöä tai auton katossa olevia valoja toimintoineen. :D Ainakin itkut unohtuu nykyään paljon helpommin, kun voi viihdyttää tytyä näillä arkipäivän pienillä elämyksillä. ;) Kujeilut naurattaa neitiä kovasti, mm. leikillään kun kevyesti kopsautetaan otsat vastakkain ja sanon poks poks, tyttö oikein intoutuu toistamaan samaa naurussa suin. Nämä hetket korvaa kyllä tuhatkertaisesti yön itkut ja väsymyksen. <3

Hyvää alkavaa viikkoa meille kaikille! :)

Bebe ja tyty 6kk ja muutaman päivän päälle
 
Tervehdys taas kaaoksen keskeltä o_O
Hulinaa, sairastelua, väsynyt äiti, pari ihmisapinaa ja kovaääninen kiljukaula. :eek:
Saa nähdä miten kauan pää kestää vielä parin tunnin yöunilla. Mies totesi että pakko kestää ku "olen itse osani valinnut". Niin paljon tuli sieltä sympatiaa. Ite se ei oo nähny lapsia sen jälkeen kun lähti etelään töihin. Nyt taas täällä huudetaan. Väsymystä ja nälkää!

Voimahalit kaikille jotka sitä tarvii Bebe, Lakka jne
Ens viikolla neuvola!

Täällä ollaan kohta jo 7kk!
 
Voi, Bebe! Oot ollu tosi paljon mun mielessä viime viikkoina ja oon parhaani yrittäny lähettää teille hyviä ajatuksia ja voimaa! Ihan sydän karrella oon lukenut sun juttuja, joista näkyy niin vahvasti sun huolesi läpi. :( Oon kauheen kiitollinen sun puolesta, että arkeen on mahtunut hyviäkin hetkiä ja refluksilääke tuonut edes pienen pientä helpotusta! Kun teillä on rankin vauva-arki takanapäin, niin sä olet todellakin ansainnut helpommat ajat!

Meillä sairastettiin eka välikorvatulehdus. :eek:) Tyttö tuli alunperin kipeäksi mun flunssasta ja rupesin ihmettelemään, kun monta viikkoa tyttö vaan vieläkin yski ja heräsi yöllä itkemään ihan räästä tukkoisena. Yksi kaunis päivä typyn ääni meni ihan käheäksi ja mentiin joutuin yksityiselle. Aattelin, että sillä on kurkussa jotain. Vaan se olikin korva, jossa oli nestettä! Tuli viiden päivän antibioottikuuri, joka kyllä tepsi, mutta toisena kuuripäivänä typsyn naama muuttui toiselta puolelta ihan punaiseksi. :O Mietin, että oliko mahdollisesti allerginen reaktio antibioottiin. Kuuria en kesken kuitenkaan viitsinyt jättää, koska muita oireita ei ollut. Lääkärikin sanoi, että kuurin keskeyttäminen saattaa pahimmillaan jättää bakteerin päälle, mutta tehdä siitä antibioottiresistantin.

Neuvola oli viime keskiviikkona ja siellä kyllä tulee aina paha mieli! Tällä kertaa tytön pää oli "kasvanut liikaa". Neuvolatäti lähinnä puhui itsekseen ääneen, että pään kasvukäyrään ei saisi piikkejä tulla, mutta toisaalta onhan tyttö muutenkin kasvanut. Asia jäi sitten sillä reissulla siihen. Tietysti kotona googlettelin kaiken mahdollisen tiedon vesipäästä, yms... Miksei neuvoloissa lääkärit ja hoitajat voi pitää omia kauhumutustelujaan itsellään, jos eivät tosissaan ajattele, että on syytä huoleen? Itselleni tulee tosi helposti kauheat stressit noista huolimattomista sivulauseista.

Strategiset mitat oli 5 kk 9,6 kg 69,5cm ja pipo 43,7 cm.

Kiinteitä ei olla vieläkään aloiteltu, kun tyttö oli kipeä, niin en halunnut ottaa riskiä, että menee maha vielä soseista sekaisin tai tulee mahdollisia allergisia reaktioita (isänsä on lähestulkoon kaikelle paitsi makkaralle allerginen... :rolleyes:) Siirrettiin myös korvatulehduksen vuoksi rokotteet ensi viikolle. Mutta sitten kun rokotteiden (mahdollisista) sivuoireista on selvitty, niin sitten vihdoin alotetaan kiinteät! Bataattiäidinmaitososeella. :)

Vähän maisteli typy kurkkua, joka aiheutti vain suun maiskuttelua. Antibiootit ja särkylääkkeet tuoksuivat ihan karkilta eli oletettavasti maistuivatkin karkilta, mutta ne saivat kyllä naaman vain väärinpäin! :LOL:

Ai niin. Ja typsyllä tuntuu alaikenessä pieni kova piikki. Taistelujen jälkeen sain sen verran kurkistettua suuhun, että ikenen läpi kuultaa myös valkoista. Eka hampi! :D Tosi ihanaa kaikin muutoin puolin paitsi typy on nyt tosi kärttyinen etenkin iltaa kohti ja yöllä saattaa heräillä ilmeisesti särkyyn? Tänään myös piti nänniä vähän puraista kovalla ikenenreunalla. :)) Äiti vähän torui siitä hyvästä ja kovasti tyttö ihmetteli, että mikä äidille tuli, kun ei ole koskaan ennen puhunut niin vakavalla äänellä.
 
Nippetius meilläkin pitkittynyt flunssa...alkoi elokuussa vauvalla..jatkui ja jatkui, kävi välillä suunilleen terveenä 1-2vkoa ja sitten taas flunssa jatkui. Noh-alkoi ihme huutokohtaukset! Ajattelin että unia näkee kun kesken unien aina ihan mieletön huutokohtaus! Välillä ei ääntäkään kuulunut vaan vauvalla vaan kädet ja jalat sätki ilmassa ja näytti että sillä sydän pysähtyy ihan justiinsa tai jotain :( Aina huuto loppui vasta kun otin syliin ja yleensä piti antaa rintaa ennen kuin pystyi jatkamaan unia.
Sitten muutaman kerran huomasin että vauva rappaa korvan tuntumassa sillon tällön käsi kävi siellä. Ite oon ollu korvakierrelapsi pahinta laatua! Mentiin sitte päivystykseen. Lääkäri totesi että ei ne molemmat ihan samalta näytä. Sano että toinen vähän punoittaa mutta ei mitään ihan selkeetä tulehdusta ole. Saatiin kuitenkin AB kuuri. Ite mietin että pakko se on syöttää kun ei näytä onnistuvan tai edistyvän tuo paraneminen ollenkaan. Joka yö nenä niin tukossa kun olla voi. Sitte huudetaan keskellä yötä ja väkisten putsataan että toinen pystyy syömään. On se inhottavaa hommaa. Nyt on kuuria syöty sitte to asti eli 3 päivää. Edelleen tänään poitsu rappas korvaansa joten en tiedä sitte että onko sillä vaan jääny se päälle tai tullu semmonen tapa kun hermostuu. Kuitenkin pahimmat itkukohtaukset on vähä helpottanu. Jospa se tästä.
Hampaita ootellessa :/ mitä myöhemmin ne tulee niin sitä vaikeamman kautta. Toivon niin että pian tulis ekat. Tytöillä aimmin niin max 6kk ja oli ekat 2 hampia saanu. Eikä sen kummempia huutoja tai unettomia öitä vietelty.
 
Nippetius meilläkin pitkittynyt flunssa...alkoi elokuussa vauvalla..jatkui ja jatkui, kävi välillä suunilleen terveenä 1-2vkoa ja sitten taas flunssa jatkui. Noh-alkoi ihme huutokohtaukset! Ajattelin että unia näkee kun kesken unien aina ihan mieletön huutokohtaus! Välillä ei ääntäkään kuulunut vaan vauvalla vaan kädet ja jalat sätki ilmassa ja näytti että sillä sydän pysähtyy ihan justiinsa tai jotain :( Aina huuto loppui vasta kun otin syliin ja yleensä piti antaa rintaa ennen kuin pystyi jatkamaan unia.
Sitten muutaman kerran huomasin että vauva rappaa korvan tuntumassa sillon tällön käsi kävi siellä.
Sehän mua just ihmetytti, että kyse oli meidän tytön kohdalla korvatulehduksesta, kun neiti ei raplannu korviaan eikä myöskään kiukunnu makuuasennossa, niin kuin oon lukenu, että korvatulehdusvauvat saattaa tehdä.

Munkin oli pakko ostaa nenä-friida, kun typykkä oli niiiin limaisen kuuloinen yöllä. Heräsi välillä ihan kakoen. Mut voi luoja sitä huudon määrää, kun yritin imutella sitä töhkää nenästä. :D Kyllä se helpotti aina todella selvästi vauvan hengittämistä, mutta tyttö itse ei tajunnu laitteen olevan hänen olonsa parantamiseksi. :rolleyes: