Huhtikuun hurmurit 2015

Heipä hei vaan pitkästä aikaa! :)

Meillä on kaikki aika kulunut raksalla, jonka vuoksi ei ole tänne ehtinyt kirjoittelemaan. Puuhaa piisaa aamuvarhaisesta iltamyöhään, mutta en valita; on se hienoa päästä jossain vaiheessa muuttamaan uuteen kotiin!

Tässäpä meidän pienen-suuren-miehenalun kuulumisia:
Kävelyä harjoitellaan kovasti ja menee jo pitkiä pätkiä hyvällä tasapainolla, Konttaamalla liikutaan myös, etenkin jos on kiire johonkin. Kiipeily on mahtavaa ja sohvalla, sänkyyn, tms. kiipeilee jatkuvasti.
Ruokaa syödään laidasta laitaan eli samaa kuin muukin perhe. Ainoastaan eineksia (nakit, lihapullat, yms,) olen vältellyt. Maitotuotteita menee piimää, raejuustoa, luonnonjogurttia, yms. Maitoa ajattelin alkaa pikkuhiljaa tarjoamaan ruokajuomana. Syö itse käsin ja lusikalla ja pikku mukista osaa hörppiä. Sportti-korkillinen vesipullo on hyvä ja helppo juomapullona.
Unet on etenkin öisin hakusalla. Eli kohta on menty vuosi vähillä yöunilla (nukutaan max.3-4tunnin pätkiä). Päivisin nukkuu 1-2 päiväunet, jotka kestää 30min-3tuntia.
Puhetta ei hirveästi vielä tule, mutta ymmärtää sanoja ja helppoja ohjeita ja kysymyksiä.
Luonne on temperamenttinen. Jos jokin vastustaa edes pienesti niin siitä tulee iiiiiso ja pitkä huuto ja tavarat saa kyytiä. Ja sitten kun jokin on hauskaa niin siitä tulee ihan mahtava nauru :ROFLMAO:
Turvaistuin on ostoslistalla, kun ehtii hakemaan. Kaukaloon mahtuu, mutta uskon, että isommassa istuimessa viihtyisi paljon paremmin.
Kenkiä en oo vielä laittanut. Yhdet välikausimallin kengät on varastossa isosiskolta, joita aattelin aluksi pitää nyt kun kävellään aika paljon. Ovat aika pehmeäpohjaiset ja hyvin taittuvat, eivät siis mitkään "kovat". Kuvailisin, että mukavat jalkaan ja sitä arvostan eniten lasten jalkineissa (y)

Mutta, nyt täytyy kiirehtiä nukkumaan. Huomenna taas aikainen herätys.
Ihanaa kevään jatkoa ja kesän odotusta kaikille!:love::)

BoomKaa ja papunen (ylihuomenna 1v.!!!!):X3:
 
Heipä hei tosiaan pitkästä aikaa!
Käykö täällä palstalla enää kukaan?
Ite unohtanut/kiireissä jättänyt käymättä. Ei vaan tahdo aikaa löytyä. Sitten kun muistin taas niin meni tovi ennen kuin sisään pääsin. Ei tahtonut hyväksyä tunnuksia.

Silti oli kiva lukea kyllä pitkästä aikaa...
Meillä poika nyt siis 1v ja 2kk. Paljon on taitoja tullut uusia kuten juokseminen kovaa vauhtia, kiipeily ja useat sanat. Sanoo pari sanaa peräkkäin. Parhaita on nyt piiloleikki parkkipaikalla :eek: äidin riesaksi juoksee sinne taukoamatta koko ulkoilun ajan...piiloutuu autojen taakse ja jännittyneenä odottaa millon äippä huomaa. Välistä kuuluu äänimerkkejä kuten riemun kiljahduksia tai isosti huutaa "täällä"!

Ihana hetki oli kans just lähipäivinä, poika katsoi itseään isosta peiliovesta samalla kun hyppi minun sylissä, hymy oli korvissa asti ja isosti ja onnellisena totesi peilikuvalleen: Täällä...äittän vauva! Ja sitä toisteli muutamia kertoja. :love:
Kaikki ruuat alkaa mennä...siis omatekoisten kanssa oli alkuun ongelmia ja hitaasti alkoi hyväksymään. Leipää jauhaa ruista ja näkkäriä. Talk murut ja makkara on pop. Kylmistä ei tykkää kuten maustamaton jugurtti, villi, rahka, raejuusto. Rahkaa söi kyllä yks päivä ison purkin koska oli maustettu eikä niinkään kylmä enää. Juusto on kans herkkua. Nakit syö omasta kädestä mielellään myös kylmänä. Joskus pinaattilättyjä. Sitä mitä isosiskot edellä niin poika perässä. Niinhän se menee. Unet on menny hienosti. Yöunia 20:30-6:30 siinä välissä tuttia ja kerran maitopullo. Päiväunia n.4h riippuen ilmasta. Ulkona ollaan lähes aamusta iltaan mikä onkin pojan lempipuuhaa. Hiekkalaatikko, taaperokärry, portaat, parkkipaikka, keinu. Siinäpä sitä. Kavereita on onneksi. Aamusin vaunuillaan n.2h. Äitille liikuntaa ja pojalle hyvät kyydit. Yleensä nukahtaa jossain vaiheessa.

Mutta miten teillä muilla?
Kertokaa ihmeessä :)
 
Turvaistuimesta piti sanoman että meillä käytössä Cybexin palkki-istuin ja poika tykkää. Kattelee autossa dvd:tä tai kuuntelee vaan tuutulauluja. Äiti saa siis rauhassa kipasta vaikka sen maitopurkin (y) Tykkää kyllä istua myös ostoskärryissä eikä enää niin vaadi sitä jatkuvaa leikkiä siinä kuten vielä aiemmin piti koko ajan laulaa tai leikkiä.
 
Moikka pitkästä aikaa!

En ole kirjoittanut tähän ketjuun kertaakaan, mutta olen käynyt pari kertaa lukemassa viestejä. En ymmärrä miten aika on kulunut näin nopeasti... mutta ihana lukea huhtikuun 2015 hurmurien nykyisistä touhuista, miten vauvoista on kasvanut puhuvia, käveleviä, juoksevia ja "oikeaa" ruokaa syöviä pikkutyyppejä :)

Oma tyttöni on nyt 14 kk ikäinen. Hän alkoi kävelemään hyvin aikaisin, ja vauhti on nykyään sellaista että oksat pois (kiivetään pöydille, juostaan päin seinää jne), otsa nytkin mustelmilla ja piti hammaskolhun takia palata 2 viikoksi soseruokavalioon. Muutoin kyllä tykkää syödä kaikenlaista. Sanoja putkahtelee koko ajan lisää, myös omaa nimeään tapailee. Juuri eilen sanoi "kiitot" kun nousi pois ruuan jälkeen syöttötuolista :) Oppinut ehkä perhepäivähoidossa, jossa hän on nykyisin sisaruksensa kanssa.

Mutta kaikki siis mennyt ok. Meillä on siis muitakin lapsia, joten flunssia ja vatsatauteja on tullut koulusta ja hoidosta kotiin. Hyvin niistä on kuitenkin selvitty.

Imetystä pitäisi lopetella. Muiden lapsien kohdalla se on loppunut paljon aikaisemmin, ei ole tarvinnut vieroittaa vaan lapset ovat itse lopettaneet. Mutta tämä nykyinen ei kyllä varmaan lopeta itsestään, ja yöllä pitäisi vielä saada kerran tai parikin rintaa... taitaa mennä huudatukseksi sitten kun lopullinen päätös imetyksen loppumisesta on tehty :(

Mulla on muuten tosi siro tyttö. Käyrästön alarajoilla mennään ja neuvolassa kasvua tarkkailtu. Tasaisesti on sentään mennyt omalla käyrällä. Mutta ei mene vielä edes 9 kiloa rikki, ja vaatekoko on 74 cm. En ole asiaa suuremmin murehtinut, koska mun esikoinen meni painossa aikoinaan -20 prosentin käyrällä mutta on nyt reipas, keskikokoinen koululainen. Toki välillä on mietityttänyt miksi grammoja vaan ei kerry vaikka miten ja mitä syöttäisi.

Hyvää alkukesää kaikille :)

Calypso ja pikkutyttö 14 kk
 

Yhteistyössä