Taulukko 1: Joidenkin ruokien kalsiumin määrä milligrammoina 100 grammassa ruoka-ainetta.
Eläinkunnan tuotteet
Emmentaljuusto 862
Kevytmaito 120
Naudan jauheliha 6
Seiti, pakaste 8
Kasvikunnan tuotteet
Appelsiini 54
Appelsiinimehu, kalsiumilla täydennetty 120
Auringonkukansiemen 116
Hasselpähkinä 138
Herne 31
Kikherne, keitetty 49
Linssi, vihreä/ruskea, kuivattu 71
Luumu, kuivattu 67
Manteli 276
Makaroni 21
Mustaherukka 72
Nokkonen 594
Papu, valkoinen, keitetty 90
Parsakaali, keitetty 48
Peruna, kuorittu ja keitetty 7
Porkkana 29
Riisi, täysjyvä 11
Ruusunmarjasose 334
Salaatti (jäävuori, lehti- tai keräsalaatti) 56
Seesaminsiemen 640
Sipuli 33
Soijajauho 240
Soijamaito 13
Soijapapu, keitetty 103,6
Taateli, kivellinen, kuivattu 47
Tahini (seesaminsiementahna) 680
Tofu 128
Tumma täysjyväleipä 30
Valko-, kerä- ja ruusukaali 42
Viikuna, kivellinen, kuivattu 250
Vesi 3*
Äidinmaito 27
* keskiarvo, pitoisuus vaihtelee paikasta riippuen
Lähteet:
Fineli, elintarvikkeiden koostumustietopankki, kansanterveyslaitoksen ravitsemusyksikkö www.ktl.fi/fineli 2003
McCance RA, Widdowsom EM (toim). The Composition of Foods. 5.painos, The Royal Society of Chemistry and Ministry of Agriculture, Fisheries and Food 1995.
Ovaskainen M-L ym (toim). Elintarviketaulukko, tiedot ravintokoostumuksesta. Kansanterveyslaitos 2000.