Lokakuun lutuset *Syyskuussa*

Isot onnittelut Addoda!! Kiva, että toive toteutui ja vaavi päätti tulla maailmaan ennen sovittua sektioaikaa :) Ja mikä parasta, että synnytys oli positiivinen kokemus! Laitahan tarkempia tietoja kun jaksat niin päästään päivittää etusivullekin.
 
Oho, oikein paljon onnea Addoba :) !! Tulehan kertomaan tarkempaa synnytyskertomusta, kun jaksat!

Kasenjalle tsemppiä flunssasta paranemiseen, toivottavasti helpottaa pian! Pari vikkoa se kesti mulla, nyt tuntuu että alkaa helpottaa.

Huomenna äitipolilla käynti. Onneksi aika on heti aamusta, niin ei tarvitse koko päivää jännittää.

Tuulia84 ja rv 36+1
 
Onnea! Prinsessoja joka puolella :) meillä on huomenna lastenlääkäri neidin sydämen sivuäänestä, vähän jännittää.
Päivät kuluu neidillä syödessä ja nukkuessa, yöt menee vähän rauhattomammin vielä. Äiti yrittää toipua sektiosta. Tänään käveltiin vaunuilla n.1km mummolaan ja takaisin ja alko kotimatka olemaan jo tuskallista. Kai se tästä hiljalleen, oon vaan niin tottunut tekemään koko ajan jotain, tuntuu turhauttavalta pyytää apua ja tajuta ettei pysty. No olen kyllä kuullut että sektiosta voi jotkut olla viikkoja kipeitä, että kyllä täälä silti voiton puolella ollaan ja maailman paras palkinto tuhisee sängyssään <3
 
Onnea tuhannesti Addoba !! Ja hienoa että synnytyksestä jäi postitiivinen kokemus. Ihanaa kun pikkuisia tupsahtelee lisää. Malttamattomana täällä käy kurkkimassa vähän väliä että josko jollainen olisi taas pieni prinsessa tai prinssi syntynyt. Niin kovasti odottaa myös oman pienokaisen tulemista jo, mutta sitähän ei tiedä milloin päättää tulla.
 
Ihanaa ja Isosti Onnea Addoba pienestä prinsessasta <3
Malttamaton, tosi sulonen tuo siskosi tekemä pesä ja ihan huippu kun puolet on eri kuosilla jotta voi kääntää :)
Täällä alkaa olo käymään tukalaksi, närästys on öisin melkoista, kääntyminen työlästä ja lonkat väsyy ja kipeytyy. Päivät menee paremmin mutta kyllä jo saisi tulla... Haluaisi jo niin nähdä pienen masumöyrijän <3
Samalla tuntuu myös haikealta että pian tämä raskaus päättyy :(
Meillä esikoista odotettiin viitisen vuotta ja kun tuli, asenne on sen jälkeen ollu että enään ei yritetä, yksi on, josta ollaan jo todella kiitollisia ja onnellisia ja jos toinen suodaan ollaan tuplasti onnellisia mutta päivääkään ei enään murehdita, odoteta, lasketa, mietitä ja petytä.
Ja nyt kun ikää on tämän verran, tämä on todellakin se viimeinen. Siksi hiukan haikeana, mutta onnellisena että raskaus on mennyt kivasti ja olot olleet sellaiset että on saanut nauttia tästä raskaudesta <3
Kotona kaikki jo odottaa pientä, valmistelut on saatu päätökseen ja kaikki on hankittu.
Vihdoin myös reppu ja sitteri :)
Saatiin esikon Manduca maailmalta ja ystävä löysi todella hyväkuntoisen BabyBjörn sitterin lelukaarella kirpputorilta 30€ :) Näitä ei nimittäin ole hirmusti löytänyt käytettynä myynnissä ja uutena en halunnut ostaa koska hinta kaarella on lähes 200€. Esikolla kun sitteri ( joka oli kyllä erimallinen) jäi kokonaan käyttämäti.
Mukavaa viikkoa kaikille, kivaa nähdä montako vaavia on tämän viikon saldo <3
 
Onnea Addoda! Kyllä on tyttövoittoista. Kun jaksat niin kerro hieman synnytystarinaa :) Malttamaton: ihana tuo babynest, pitäisiköhän itsekin vielä askarrella, tosin se on aina melkoista räveltämistä tuo ompelu kun harvoin tulee tehtyä mitään.
 
Paljon onnea Addoda! :flower:

Minäkin haluan jo omani syntyvän! Ihan karmeet kivut alapäässä ollu jo viikon suunnilleen, kävelykään ei meinaa onnistua kun sattuu niin hemmetisti joka askel :/ Pitää toivoa, että synnytys olis helppo kun nyt pitää kärsiä niin kovasti.

Ihania noi babynestit, vois ehkä itekkin yrittää tehdä niin aika kuluis nopeemmin :)

Sunniva 39+1
 
Malttamattoman vauvan pesä on kyllä ihana! Yritän saada äitini tekemään minulle oman pesän :)

ChocolateBox: Täällä ollaan myös haikein mielin ja yritetään nauttia viimeisestä raskaudesta. Meillä molemmat lapset ovat saaneet alkunsa ivf:llä ja julkisen puolen kaikki hoidot on nyt käytetty, tosin ne taitaa muutenkin päättyä siihen, jos saa kaksi lasta. Ikionnellisia ollaan, että meillä on tilanne tämä emmekä jääneet lapsettomiksi. Yritetään nauttia vielä viimeisistä viikoista :) !

Ninnille kovasti tsemppiä lääkärissä käymiseen! Toivottavasti kaikki on kunnossa!

Tänä aamuna äitipolilla käyty. Verenpaineet huiteli taas ihan taivaissa (154/102 ja 164/103) ja u-prot. oli yhdellä plussalla. Jouduin käymään sitten labrassa verikokeissa ja huomenaamuna pitää käydä polilla antamassa pissanäyte uudestaan, suljetaan pois raskausmyrkytys epäily. Painoa on tullut nyt melkein 15 kiloa. Streptokokkinäyte otettiin.

Muuten kaikki oli ok. Kohdunsuu kiinni ja kanavaakin jäljellä 4-5 cm. Painoarvio oli 2,5 kg. Vauvan pää oli oikealla puolella nivusten kohdalla. Kolmen viikon päästä käynti uudestaan, jos vauva ei ala itse tulemaan, niin sitten joudutaan päättämään sectiopäivä :(.

Tuulia84 ja rv 36+2
 
Onnea pienokaisesta addoda!

Täällä olis neljä viikkoa laskettuun aikaan, aikamoista :) huomenna neuvolalääkäri, kovasti jännittää mitä sanoo. Supistuksia ei ole ollut sitte kesähelteiden, jonkin verran lonkissa kipuilua ja vihlontaa. Vauva edelleen aika ylhäällä kun kylkiluihin mukavasti potkiskelee/änkee eikä paina pahemmin esim virtsarakkoon. En siis ihan hetkeen odotakaan mitään tapahtuvat (kuuluisia viimeisiä sanoja?) Autoon kuitenkin asennettiin jo telakka valmiiksi :)

Ihania noi babynestit. Jos käy aika pitkäksi, voisi harkita tuollaisen askartelemista
 
Oikein paljon onnea Addoda!

Täällä ei ole vaihteeksi juurikaan ehtinyt vauvaa miettiä, kun nuorempi poika käy tänään ihan ylikierroksilla... Ei ole ihan tavanomaista riehumista, kun kyseessä on hyperaktiivinen autisti.

No meneepä aika nopeasti, eikä ehdi synnytystäkään hermoilla.

T. Bola74 ja poitsu 36+1
 
Ninni, toivottavasti oli positiivinen lääkärikäynti ja kaikki näytti hyvältä!

Tsemppiä Bola! Ehkä tuleva isoveli tuntee että on muutosta tulossa...

Ajattelen kyllä monesti teitä joilla on jo lapsia, että on tämä esikoisen odottaminen aika luksusta kun saa rauhassa levätä kun siltä tuntuu eikä tarvitse miettiä muuta kuin itseään ja mahassa olevaa vauvaa. Synnytyksen kannalta ei tarvitse miettiä miten tekee sisarusten kanssa, vaan saa sitten vaan lähteä kun on aika.

Täällä kauhea flunssa iskenyt, toivottavasti kerkeän parantua ennenkuin vauva haluaa tulla maailmaan. Mutta on kyllä sellainen olo että ennen laskettua päivää tämä vauva ei taida tulla - no, katsotaan! :)
 
Viimeksi muokattu:
Addoda oikein paljon Onnea!

Hui mikä kylmyys tänään. Pitää varmaan mennä katselemaan kirppikseltä tai kavereiden kaapeista jotain takkia. Esikoisen kanssa pitää kuitenkin ulkoilla pitkän kaavan mukaan ettei seinät kaadu päälle ja nyt trikoopaidat, neule ja fleece päällekkäin ei ollut ollenkaan tarpeeksi. Esikoisen odotusajalta sentään löytyy tyylikkäät tarjoustalon kevyttoppahousut kokoa L :)
 
Onnea synnyttäneille!

Onko kukaan muu ihan jumalattoman väsynyt koko ajan? Tiedän jo vanhasta muistista että viimeiset viikot tuntuvat pitkiltä ja sitä laskee viikkojen sijaan suurinpiirtein tunteja, mutta tuntuu että olen ollut poikkeuksellisen superväsynyt koko ajan. Herään myöhään, jään makaamaan sänkyyn, pakotan itseni ylös vain koska isommat lapset tulevat koulusta ja yksinkertaisesti on pakko olla heidänkin kanssaan, tehdä ruokaa ja käydä kaupassa. Saatan silti ottaa päiväunet, nuokkua sohvalla ja sängyssä pitkin iltaa.

Mitään varsinaisia oireita ei ole, ei supistele, ei tule limaa, kaikki arvot ovat hyvät, vauva liikkuu paljon jne. Toki joka paikkaa kolottaa ja olo on ahdas, mutta tää väsymys on jotain outoa. Rautaa olen syönyt ja niitä arvoja on edellisen kerran mitattu noin kuukausi sitten, jolloin olivat alarajoilla, mutta voiko se vaikuttaa siihen että olo on näin kuollut? Olisiko jollain jotain kikka kolmosta millä tätä oloa voisi helpottaa?

Onneksi ei ole enää pitkä aika ja hieman lohdutti 2 viikkoa sitten lääkärin lausunto, että vauva on kiinnittynyt, kohdunsuu sormelle auki ja pehmeä, eikä usko että menee yli lasketun ajan. En usko sitä itsekään, sillä edellisetkin ovat tulleet etukäteen, mutta silti nämä viimeiset hetket ovat niin tuskaisia. Erityisesti ärsyttää se kun mulla kaikki synnytykset ovat alkaneet kuin tyhjästä, edeten nopeasti siihen että vauva on maailmassa eli tämä epätietoisuus on toinen asia joka risoo. Kun voisi edes vähän ennakoida...

Viimeksi kuudelta illalla ei ollut mitään, kahdeksalta alkoi tuntua selkäkipuja, jotka omasta mielestäni menivät aaltoillen ja yhdeltä yöllä oli tyttö jo sylissä. Pari viikkoa sitten lääkäri sanoi että näyttää olevan niin valmis että tämä voi sitten tulla vaikka tunnissa kun niin päättää. En ymmärrä miten mulla voi paikat aina aueta ja kypsyä ilman supistuksen supistusta tai mitään muutakaan merkkiä siitä että jotain siellä alhaalla tapahtuu.

Tuskainen Zadna 37+2
 
Terkkuja neuvolasta!
Vaavi olikin sit kääntyny poikittain..... :x
Muuten kaikki oli ok =)
No ens viikolla sit lääkäri, ultraa ja tekee painoarvion ja ottaa sen streptokokkinäytteen =)

Elli ja Nilleliini 34+6 :heart:
 
Täällä myös väsynyt murmeli, ei ehkä noin pahasti mutta uni ja lepo kyllä maistuu :)
Eipä muuta kikkakolmista muuta kun että lepäät vaan niin paljon kun pystyt :)
Täällä noita ennakoivia oireita ilmassa jo toista viikkoa mutta mitään suurempaa ei sitten tapahdu. Esikosta ei ollut mitään ennakoivaa nyt sit paljonkin...
Kolme viikkoa sitten kaulaa oli jäljellä vajaa 2cm, paikat pehmeet ja sormelle auki. Vauva laskeutunut, vielä ei ihan kiinnittynyt puoltoista viikkoa sitten. Kipeitä supistuksia jo toista viikkoa. Limatulpaa irtosi puoltoista viikkoa sitten... Voiko enempää ennakoida... Sais jo niin tulla :)
 
Mulla taas juuri päinvastoin, herään aamuisin seiskan-kasin aikaa, harvoin nukun päikkäreitä ja nukkumaan käyn aika myöhään. Olisi ihana nukkua varastoon, mutta ei näköjää sit tartte...

Eilen neuvolassa paikat vielä kiinteät ja kiinni, ei mitään merkkejä mistään. Vauva sentäs tukevasti pää alaspäin ja pään paino aiheuttaa näitä ikäviä lonkkakipuja. Olisi ihana käydä koiran kanssa pitkillä lenkeillä, mutta pienikin kävely tuntuu inhottavalta :(

Jännä odottaa kuka on seuraava synnyttäjä
 
Tytön sydämen kammion seinämässä on reikä, jota seurataan seuraavaksi marraskuussa ultraäänellä. Lääkärin mukaan yleinen vaiva keskosille. Paino oli noussut liki syntymäpainoon.
Mulla itsellä sektiohaava on parantunut muuten hyvin mutta toisessa päässä on kova kohta 3x6 cm. Eilen kävin näyttää sitä ja on lääkärin mukaan luultavasti ärtynyttä kudosta, ultranaan parin viikon päästä jos ei laskeudu..
 
Zadna, kyllä tuo hemoglobiinin mataluus voi varmasti aiheuttaa väsymystä. Mulla kun sai 10 yksikköä nostettua hemoglobiinia niin johan oli vaikutus. Eli se voi olla melko pienestä kiinni vaikka ei vielä hirvittävän alhaalle päässytkään. Mulla rautakapselit ei auttaneet, mutta nestemäinen imeytyi paremmin ja se auttoi. Tosin kyllä huomaa, että nyt loppuraskaudessa väsymys tuntuu helpommin. Jos on jossain liikenteessä tai siivoilee niin kyllä väsyy tosi helposti.

Ekan kerran eilen tuli sellainen olo, että kyllä vois jo tulla. Aavistuksen verran menkkamaisia kipuja alavatsalla, vessassa saa öisin ravata normaalia tiheämpään, mutta ei muita oireita, plaah..
 
Eilen käyty polilla antamassa pissanäyte ja kaikki oli ok.

Yöt on aika rikkonaisia. Hyvin kyllä nukahdan, mutta vessassa käynnin jälkeen ei meinaa enää uni tulla :(

Pyykkiä olen pari päivää pyörittänyt ja vielä pitäisi jatkaa. Viikonloppuna saadaan pinnasänky, niin saadaan sekin valmiiksi laitettua makkarin nurkkaan.

Tuulia84 ja rv 36+4
 
Ninni: Toivottavasti tytön sydänvaiva paranee nopeasti ja tsemppiä sinulle sektiosta palautumiseen!

Täällä sama juttu kuin monella muullakin, uni maistuu. Nukun helposti 10-12 tunnin yöunia ja vessassa juokseminenkin on jotenkin helpottanut. Vähän aikaa sit saatoin joutua käymään yöllä neljäkin kertaa pissalla, nyt pääsen 1-2 kerralla, jee :D Mitään varsinaista väsymystä tai uupumusta ei kyllä ole mutta yöunet maistuu. Varmaan johonkin tässä kerätään voimia ;) Väsymystä ei päivisin ole varmaan, koska hemppari oli siel päälle 130 viimeksi.

Vois jo alkaa tapahtuu jotain, nyt alkaa olla koti kunnossa ja about kaikki vauvallekin valmiina. Sairaalakassia en ole vielä pakannut vaikka joka ilta sitä mietin.

37+3, 2,5 viikkoa laskettuun
 
Ninni: Meillä oli kolmosella kans vastasyntyneenä reikä kammioiden välissä. On tosi yleisiä sellaset ja käsittääkseni valtaosin kasvavat itsekseen umpeen sitten, kun vauva muutenkin kasvaa. Meillä oli tosi suuri se reikä ja ultrattiin alkuun hyvin tiheään tahtiin ja seurattiin oireita. Mitään oireita ei koskaan tullu, tyttö voi ja kasvoi hyvin ja reikä kasvo umpeen itsekseen. Vuoden ikäisenä taisi olla jo kiinni, mut kahden vanhana viel käytiin sydänultrassa, kun vasen kammio oli hiukan suurehko. Sitten sai terveen paperit ja oikein reipas pikkukoululainen hän on nyt ja tosi liikunnallinen.

Meidän neiti syntyi viikoilla 41+3 ja oli 4410g, et ei kyllä keskokuuteen siinä liittyny mitenkään.....
 
Onnea Addoda!

Täällä poksu eilen 38vk. Ei mitään muuta ihmeellistä. Olo rupee oleen hankala ja vatsa on tiellä, mutta aattelen vaan että ei enää montaa viikkoo. Luulen että mennään kyllä sinne lasketun ajan tienoille. Tai välillä oon ihan varma että tää tulee ihan just ja välillä taas että ei sillä mikään kiire oo.
Nukkuminen on vaihtelevaa. Vähintään kerran yössä vessaan. Välillä nukun hyvin ja välillä polttelee lonkkia tai muuten vaan makoilen hereillä yöllä.Yöllä ei jurikaan supistele, se tapahtuu lähinnä iltasin.
Ninni toivottavasti sydämessä ei mitään suurempaa oo.
 

Yhteistyössä