Joulukuun toivevauvat 2012 *Marraskuussa*

Heippa! Ja tsemppiä Madickenille täältäkin, toivottavasti kaikki menee hyvin ja tästä niitä vauveleita alkaa tulemaan :)

Neuvolalääkärissä käyty, ja niinhän siinä kävi, että lähete äitipolille meni kun lääkäri ei ollut varma vauvan asennosta... RT on ollut kokoajan tähän asti, mutta nyt epäili, että käsi tai olkapää saattaa olla tiellä, ja siinä tapauksessa pitäisi sitten yrittää käännellä. Muuten kaikki hyvin meillä eli siinä mielessä saa olla hyvillä mielin. SF mitta edelleen nousee hitaasti, nyt 30,5 cm, ja vauva kasvaa omalla käyrällään keskikäyrän alapuolella, eli terkut Sofille ja Pihlalle, täällä myös siroa joulupoikaa odotellaan :xmas: Paikat kiinni ja kaulaa jäljellä 2 cm, eli ei ole omista tuntemuksista huolimatta tapahtunut vielä mitään. Hyvä niin, saa kyllä kasvattaa painoa yksiössään vielä ainakin pari viikkoa. Streptokokista ei ollut mitään puhetta (?)

Hengitysvaikeuksia myös täällä. Ja sitä ei paranna tämä järkyttävä nenän kuivuus tukkoisuuden tunne, ei ilma kierrä. Ja viime yö meni tunnin välein vessassa juostessa. Sitä edelliset yöt menikin liian hyvin, kun heräsin vain pari kertaa, luksusta...
Liikkeet tuntuu myös vaihtelevasti, eli selkeästi on hiljaisempia päiviä, ja yleensä juuri kun mietin että ei ole paljon liikkunut, niin ihan kuin lukisi ajatukset ja aloittaa mylläämisen, ihana :heart:

Taisin jossain aiemmassa postissa veikata 5 vauvaa marraskuulle jos Sofi haluaisi päivittää arvauslistalle =)

Viikko 37 lähestyy loppuaan, nyt alkaa vähän jo jänskättämään!

Vointeja kaikille!!!
BoB 36+5
 
Viimeksi muokattu:
Madicken, tsemppiä ja onnee sulle:flower:

Sofi ja mame, kiitoksia teille informaatiosta. Ensviikon maanantaina onkin neuvola joten toivottavasti sillon saan tietää tuloksen:)

Rödluvan, ei tehty kyllä mitään tuollaista mulle. Lääkäri vaan katso onko paikat auki ja kuinka paljon kaulaa jäljellä ym. Tää perus tarkistus. Eli toisin sanoen voin sivuuttaa koko lääkärin sanomiset tekstisi perusteella. Olen tosiaan uusi näissä jutuissa joten olen vähän hukassa asioissa. Kiitoksia sulle tosi paljon ku selitit vähän miten esim. tuo lantion mittauksetkin menee. Eipähän tarvi järkeillä enään lääkärin sanomisia:)

Onneks täällä saa sentään tietää vähän asioista kun ei tunnu aina noi ammattiihmisetkään osaavan sitä hommaa.

Peppi, toivottavasti sulle tulis hyviä uutisia sieltä labrasta:)

Hei, tulipa tässä ny mieleen ku lueskelin tossa aikani kuluksi tota marraskuun porukan sivustoa, että mitäs sitten kun täällä alkaa ihmiset saamaan pienokaisiaan syliinsä niin jatkavatko he juttelua täällä sen aikaa sitten kun muutkin ovat saaneet pikkuiset syliinsä ja siirrymme yhdessä pois täältä "odotus" puolelta vai miten on suunniteltu? Mietin vain, että tuleeko sitten tänne kauhean hiljaista jutella yksinään kun pikkuhiljaa porukka siirtyisi muualle juttelemaan vauvojensa kanssa? :)
 
Madicken: Tsemppiä huomiselle.
Voi kun sais jo omankin pienokaisen syliin, mutta taitaa mennä vielä useampia viikkoja siihen...

Tervetuloa uusille!

ON. Mulla joku ihme jouluhösellys jo päällä. Vaihdoin jouluverhot ja matot ja lyhtyjä laitettiin pihalle ja sisälle. Ei siis mitään tonttusysteemejä, mutta yks värisiä tummanpunaisia tai valkoisia ja mä oon niin onnellinen niistä. :heart:

Mutta nyt saunaan, tuolla nuo jo huutelee, onko kylvyt valmiina. Ei ole ei, kun mamma roikkuu koneella lukemassa teidän tekstejä :)
 
Madicken: Tsemppiä ja onnea huomiseen!

Ei olis pitänyt mennä kehumaan hyviä yöunia, kun siihen ne tuntuivat loppuvan :whistle: Vessassa käyn korkeintaa kerran yössä, eikä edelleenkään kolota öisin mistään, mutta kun jostain syystä herään, niin eipä meinaa uni enää tullakaan... Sitten aamulla ja päivällä väsyttää, hohhoijaa. No, tällaista on ollut aikaisemmissakin raskauksissa loppuajasta. Ei tätä enää kauan kestä, kohtaa saa valvoa eri syistä :D

Tasan viikko täysiaikaisuuteen! Sen jälkeen saa mun puolesta syntyä ja toivottavasti syntyykin suhteellisen pian... Kuopus syntyi tästä puolentoista viikon päästä, aika jännää! Ennakoivia oireita ei ole ennen kumpaakaan synnytystä juuri ollut eli sitten aika yllättäen alkaneet molemmat. Ei ole sitten kyllä tarvinnut arpoa onko tosi kyseessä :D

Jouluvauva:) 36+0
 
Kiitokset tsemppauksista! :)

Kuten arvata sopii ei uni hirveästi maistu tänä yönä... Heräilin närästykseen ja käsien kutinaan ja luulin että alkaisi olla jo ihan aamu, mutta kyllähän tässä on vielä aikaa. No, ensiyönä sitten heräillään ja valvoskellaan vähän muista syistä. :D

Tuo sisäänkirjautumiskeskustelu oli ihan kiva, tapasin kätilön, gynekologin ja anestesialääkärin ja otettiin verikokeita & käytiin huomista läpi sekä tarkastettiin vauvan asento. Kokoa muistin vihdoin kysyä ja kätilö veikkasi alkuun 3,5-3,7kg mutta kun kuuli miten isoja nuo aiemmat tytöt ovat olleet (n. 4-4,5kg ennen la) rupesi miettimään että kyllä tämäkin saattaisi sen 4kg olla.

Osastosta sanoi että se osasto mihin sektion jälkeen laitetaan koostuu pääasiassa perhehuoneista ja että vaikka mies ei tuolla yövykään niin todennäköisesti saisin oman huoneen. Lupaavaa.

Leikkauslistalla ollaan toisina ja arvioitu saliin pääsyaika on 9-9.30 jos ei tule mitään viivästyksiä. Nykyisestä kuopuksesta oltiin kanssa toisia ja hän syntyi vasta kl 10 jälkeen. Miehelle tulee kuitenkin reipas aamu että kerkeäisi sairaalalle ennen yhdeksää. Taksi hakee esikoisen kouluun kl 8 ja sitten pitää kuopuksen kanssa käydä viemässä keskimmäinen tämän koululle ja vielä kuopus kaverilleen hoitoon. Itseni pitää olla sairaalalla jo kl 7.10.

*rupeaa vielä kertaalleen katselemaan laukkuaan läpi*
 
poks 38+0 :heart:

HUI!!! viikot käy vähiin!

yö täällä meni persiilleen. taaperolla nenä tukossa ja huusi pari tuntia aamuyöstä :mad:
mua ois kyllä nukuttanu,muutenki öisin ei tarviis pahemmin valvoo jos likka vaan nukkus yöt läpeensä...
ny sit painetaan aamukahvin voimin päikkäreihin saakka.

ceecee yleensä on tapana aika monella ollu jutella täällä odotuspuolella niin kauan ku kaikki on saanu nyytin syliin. sit on tehty vauvapuolelle oma palsta ja sinne sinne siirtyny ne,jotka haluaa...

ny täytyy pikkuhiljaa siirtyä hellan ääreen ja aamupuuron keittoon
 
Huomenet

Täällä jännittyneissä tunnelmissa..
Epäilen että poju käänty eilen illalla perätilaan... Muljuskeli vaikka kuin ja sitte hikka tuntuki jo ylhäällä.. Pitää soittaa heti neuvolaan ja käskeä kahtoa...
Hitto tää ei voi olla totta... =(
Supisteliki eilen jo niin makiasti ja juili jne ja sitte kun se ilmeisesti käänty niin alapäässä tuntu inhaa vihlontaa joka oli ku ois jotku jalat tms kaivertanu..

No mut ei auta ku oottaa et pääsee neukkuun tarkistuttaan ja sitte tietää jatkoa jos on kääntyny.. On kyllä niinku pää ois tossa keskellä ylhäällä..

Nii ja nyt ois sitte 37vkoa täynnä!!!
 
Tsemppiä madickenille tähän päivään! Tulethan heti jakamaan vauvauutisen kanssamme kun pystyt ;)

Vaavimasu täälläkin vauva pyörii vielä aika kevyestikin perätilaan ja takasin oikein päin..maanantaina oli ekan kerran rt:ssa ultrassa mut taas hikka tuntuu ylhäällä..

Maanantaina käytiin siis ultrassa ja vauva on pikkuruinen viikkoihin nähden; painoarvio 35+2 oli 2,1kg.. 29.pvä on kontrolliultra kasvusta ja sit päätetään miten edetään.. Istukka näytti hyvältä ja virtaukset oli kunnossa, lapsivettäkin oli normaalisti eli mitään syytä kasvun hidastumiselle ei ole tiedossa..edellisessä ultrassa oli 32+4 pa 1,9kg..Noh, ainahan voi olla kyseessä mittavirhekin, joten en hirveetä paniikkia vielä aio kehitellä tuosta ;).. ja eihän nuo edellisetkään mitään jättejä oo ollu syntyessään mut n.3,4kg kuitenkin..

Vauvauutisia kovasti jo odotellen, Minttis ja mininen 35+5 :)
 
Viimeksi muokattu:
Huomenta, nyt takana suht hyvin nukuttu yö :)

Täällä myös asukki, joka on ollut raivotarjonnassa jo ties kuinka kauan. Ja ihan kuten Tombatar sinulla, niin ei edes juuri pyöri, harvoin edes kylkeä kääntää ja liikkeet tuntuu yleensä oik puolella/ylhäällä. Välillä huomaa, että on vähän kylkeä kääntänyt, kun liikkeet tuntuukin vas puolella. Rauhallinen vauva siis tai sitten vain niin iso, että ei mahdu enempää liikkumaan :D
 
Jouluvauvoja:xmas: marraskuun puolella- arvausleikki!-päivitys

Lanttu-anttu 3
Helmerii 4
Mame 4
Kaapo 5
Baby on Board 5
Pepsimax 6
Madicken 6
Emenrentia 7
Yöperhonen 7
Tombatar 8
Vogue 9
Undu 9
Peppi 10
Pihla kymmenkunta
Minttis 11
Sofi 11
Mameliini 12
Rödluvan 15

Katsotaas, kenen arvaus voittaa, vai voittaako kenenkään..:popcorn:
Arvauksia otetaan lisää vastaan.. :D
 
En osaisi kyllä kuvitella, että täällä mahtuisi vauva kääntymään ympäri. Tietty pää on jo kiinnittynyt jo aikoja sitten, mutta raivotarjonnassa ollaan oltu jo pitkään. Peppu tuossa ylhäällä on vaihtelevasti vasemmalla ylhäällä tai keskellä ylhäällä ja kantapäät oikeassa kyljessä eli ideaali tilanne synnytystä ajatellen. Istukka on edessä oikealla alhaalla, joten sekin varmaan vaikuttaa asentoon.
 
Madickenille tsemppiä kohta tapahtuvaan koitokseen. Hui kuinka jännää tietää, että on ihan minuuteista/tunneista kiinni, kun vauva tulee.. :heart:

ViolaRosen kuulumisia odotellaan täälläkin.

Neuvola oli eilen ja hemppa oli ensimmäistä kertaa mennyt laskemaan 115:sta, eli rautaa viiimeiset viikot naamaan. Vauva oli jo lähes kiinnittynyt, pää liikkui enää hyvin vähän. SF mitta oli kasvanut sentin ollessa nyt 35 cm.

Ihana yö takana moneen päiviin ellei jopa viikkoihin. Unta tuli joku 9 tuntia ilman vessakäyntejä. Aivan uskomattoman ihanaa olla valvomatta epätoivoisena pimeässä ja hiljaisessa kodissa. Kerran heräsin todella napakkaa ja kipeään supistukseen neljän aikaan, mutta sain sen jälkeen kuitenkin hyvin unta.

Huomenna olisi se päivämäärä milloin veikkasin, että peipi syntyy.. :popcorn:

Vogue ja Taimen alku 37+3
 
No niin, nyt on Bob päivitetty sunkin arvaus listalle..:) Muistelin kyllä, että jonkun arvaus oli laittamatta, mutta en sitten millään löytynyt sitä oikeaa kohtaa.. Eli hyvä kun muistutit..:)

Voikun jännää sekä Madickenin ja Violarosen puolesta...:popcorn:
Tulkaahan kertomaan vauvauutisia, kun sen verran selviätte...:)

Mameliini, täällä meinaan kanssa huomenna pistää jouluhösseliksi ja vaihtaa jouluverhoja ja laittaa jotain valoja..:xmas: Tontut jääköön vielä kaappiin.. Täällä on kylällä huomenna joulunavaus, joten eikös sen joulun saa avata kotonakin..:D

Ceecee ja muutkin, eikös me täällä höpötellä sen aikaa, että kaikilla vauvelit sylissä ja siirrytä sitten tuonne vauva-puolelle?? Ei tarvi loppukuisten pitää yksinpuhelua..;)

Listalla on muutama "hiljainen" nimimerkki, onkohan heille tullut jo vauvauutisia?? Onkohan siellä fb:n puolella jo vauvauutisia tullut..

Sofi ja ekavekara esu 38+2
 
  • Tykkää
Reactions: Baby on Board
Huh.. Kyllä siellä oli pää alhaalla..
Eli jotenki vaan puski oudosti sitte.. Mulla on ollut aika akuan kans jo rt ja yleensä kaikki on olleet tosi aikasesta asti aina rt.
Mutta nyt huojenti ku sia tietää että on pää alhaalla =)
Ei muutaku lenkkeileen sitte vaan =)
 
Jess! Näyttäisi että mies kerkeää mukaan. =)

Vajaan puolen tunnin päästä voidaan olla jo salissa. Tai sitten kiireellisempien mennessä edelle odotellaan vielä useampi tunti. :D

Jännä tunne kun pikkuinen vielä möyryää ihan kunnolla masussa ja kohta on jo sylissä.
 
  • Tykkää
Reactions: Rödluvan
HUOMENTA
Vika neuvolalääkäri käyty. Kaikki oli varsin hyvin, vaavi rt ja alhaalla jo, ei kylläkään vielä kiinnittynyt. Kohdunkaulaa noin 1cm jäljellä, kohdunsuu pehmeä ja ulkosuu sormelle auki (monisynnyttäjän alapää siis vaikka onkin eka vasta tulossa). Sanoi, että jos alkaa supistella, niin pitää herkästi lähteä näytille kun tilanne oli jo nyt noin edennyt:)

Hengenahdistusta on täälläkin välillä ollut, riippuen vähän vauvan asennosta. Mut sellanen tosi paha hengenahdistus (siis ei vauvan asennosta johtuva) voi olla myös merkki pre-eclampsiasta, tuskin tosin yksittäisenä oireena.

Mä haluan mun käärön jo sylkkyyn! Tsemppiä Madicken ja ViolaRose, te onnekkaat:)

Julia_ 35+5
 
Taas on vierähtänyt tovi siitä kun olen tänne kirjoitellut... Blogiani sandella olen onneksi jaksanut päivitellä ahkerammin :)

Missäs meidän vauvat oikeen luuraa? ;) Esikoisen aikaan kun luin samaista palstaa oli tässä vaiheessa tupsahtanut jo useampi vauva maailmaan...

Täällä unet on ollut hyvin katkonaisia viime öinä, synnytysasiat pöyrii mielessä ja asentoa pitää koko ajan vaihtaa.

Pari viikkoa sitten kävin ylimääräisessä ultrassa ja lääkäri arvio silloin vauvan kooksi 2800g. Sinäänsä aika hassua, kun neuvolan täti on kokoajan arvioinnut vauvan pienikokoiseksi, sekä myös neuvolalääkäri ja turhaan huolestuttanut minua niillä sanoilla. Eli ei kannata uskoa mihinkään käsillä tehtyyn arvioon tai huolestua niistä. Tuon ultrapainoarvion mukaan laskettuaika olisi kaksi viikkoa ennen aiempaa laskettua-aikaa lääkärin mukaan.

Mom4two? 37+1 :heart:
 

Yhteistyössä