[QUOTE="nenna";27228390]Ei oikein onnistunu mun paholaisen hillo
Maku on hyvä, mutta se ei hyytyny yhtään
Pitää varmaan tehdä toinen satsi vähän eri tavalla, jos sitä sitten kehtais antaa jollekin.[/QUOTE]
Tällä ohjeella olen tehnyt kymmeniä kertoja. Toivottavasti tästä on apua. Hillothan jäähtyessään kiinteytyvät.
Paholaisenhillo
Ainekset:
800 g tomaatteja
400 g punaisia paprikoita
2 isoa punaista chiliä (enemmänkin, jos tulisen ystävä)
(6-8 valkosipulin kynttä, valinnainen)
1 tl suolaa
mustapippuria maun mukaan, reilusti saa olla
(1 tl oreganoa/yrttitarha-sekoitusta, valinnainen)
1/2 dl etikkaa
1 pkt Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 3060 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat,
poista myös osa vetisistä siemenosista. Pane tomaattilohkot paistokasariin/kattilaan. Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput, pippuri ja suola kattilaan. Anna kiehua puolisen tuntia, sekoittele välillä ja pienentele samalla tomaattilohkoja. Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri ja (yrttitarhaseos/oregano). Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa.