Helmikuun helmet 2013

Tuulikselle ja EtelänHetelmälle huutelen täältä rutkasti voimia! Sen on jossakin kohtaa pakko helpottaa! Toivottavasti EH saisi nyt vaikka sieltä lääkäristä apuja.

Kevennyksenä sen verran, että käytiin tänään passikuvalla. Voitte kuvitella, miltä poika näyttää virallisessa passissa :D

Keltakukka ja poju 3kk 3vko
 
Minäkin teille kovasti jaksuja lähetän EtelänHedelmä sekä Tuulis! Sydäntä raastava huuto on todellakin kauheeta kuultavaa, samoin nukkumattomat yöt. Voin vain kuvitella ! Täälläkun pikku ihminen nukkuu yönsä hyvin ja silti minä valitan omaa väsymystäni, niin tuntuu pahalle.

Meillä on sillä tavalla ,että 3-kuinen möyrijämme on pääosin tyytyväinen, mutta joka ilta, siis oikeasti JOKA IKINEN ILTA tapahtuu saman kaavan mukaisesti. Juurikin sellaista kitinää, missään ei oikeen ole hyvä (ei todellakaan omaan sänkyyn!) ja tämä kestää sen pari tuntia. Vaikka vain pari tuntia, niin uuvuttavaahan se on . Vaunuilla heijaamista, kantelua... muuta ei oikeen voi tehdä. En tiiä mistä johtuu . Oisko joku kausi menossa, "iltakiukun kausi" ?! En tiiä. Mut jotenkin uskon, että tämä on ohimenevä juttu...

Hei mammat hyvää kesänjatkoo ja nauttikaahan tästä mammailusta. Töihin ei ole vielä kiire hihihi :cool:


 
Hyvää huomenta mammat!
Ekaks tärkeimmät, eli asiat joista voi olla muille apua. Meillä oli pitkän aikaan sellasta selittämätöntä iltakiukkua, kunnes aikaistin roimasti yöpuulle menoa, rauhotin tilanteen oikeen kunnolla. Kun ennen syötin vauvaa alhaalla missä sattuu, niin yöunille syötöt menin tekemään kahden yläkertaan sänkyyn. Ja nyt vauva saattaa höpötellä syötön lomassa, mutta minkään sortin itkua ei tule. Ja enää ei myöskään ole väliä missä syödään ne viimeiset maidot, ja saa olla vähän hälinääkin.

Toinen tärkeä asia, jos täällä on samanlaisia hartiat-niskassa-vauvoja kuin meillä. Siis hautuvat kaulapoimut. Koitin aika lailla kaiken näköistä meidän tytön kaulaan, rasvoja ja talkkeja. Välillä parempi. Mut nyt löyty täydellinen geeli! Aloe Veran Gelly! Sitä tyttö antaa laittaa,ei varmaan kirvele ja liukuu geelimäisyyden vuoksi helposti sormissa pitkin kaulaa ja tulokset olivat yhdessä yössä parantavat! Parasta tossa geelissä on se, et sitä voi laittaa ihan mihin vaan, suuhunkin kun on luonnonmukainen tuote ja auttaa kuulemma esim. hampaiden tulossa!

Sympatiat valvojille!!:heart: Meidän vauva nukkui viime viikolla 10 h putkeen,yhtenä yönä, edes tuttia en käynyt laittamassa. Muuten nukkuu edelleen niin että nukkumaan 21-23 ja syöttö 4-6 ja hereille 9-10. Et en voi valittaa! Voisin vaikka tulla valvomaan jonkun vauvan kanssa pari yötä.

Saatiin isännän kanssa sovittua isäkuukaudestakin eilen! Jakun hän on oman isänsä firmassa töissä ja käytiin eilen kahvilla anoppilassa niin minä sujuvasti appiukollekin ilmoitin jo tästä. Ihanaa kun voi käydä kääntymässä töissä niin että tyttö on turvallisessa hoidossa, vaikka ei oo kyllä pätkääkään töihin ikävä. Tärkeintä on se, että mies tietää millaista siellä kotona on. Muuten en olekkaan menossa töihin ennen seuraavaa vauvaa. Eli marraskuussa se 6 vk ja sit joskus never. :D

Tyttö kasvaa hurjaa vauhtia ja onkin jo monesti naurattanut puolituttujen kommentit kun vauvaa kehutaan tyytyväisen näköiseksi. Ja tyytyväinen meinaa hyvin syönyttä pullaposkea. Meillä ei vielä käännyttä, mut nyt on alkanut kiinnostamaan sellainen touhu ja vartalo pyörii oman akselinsa ympäri. Todella hitaasti mut kuitenki! Ihana vauva, jonka voisin pussata puhki! Ja vauvakuume vaan pahenee.. :D

Paras kesä ikinä kun ei tartte mennä töihin!

moulinrouge ja tyytyväinen tyllerö 3 kk, 3 vk
 
Viimeksi muokattu:
Heissan pitkästä aikaan! :)

Meillä eletään niin hullunkurista elämää raksoineen ja miehen vaativan työn yhteensovittamisen kanssa että paljon ei jää aikaa koneella roikkua. Mutta viikko sitten alkoi miehellä 8 vkon loma ja tämä viikko raksalla taukoa. Joten oleilu maistuu :)

Ikävä kuulla että niin monella on yöt rikkonaisia :( Korostaisin tukiverkoston tärkeyttä! Jos yhtään on sellaisia läheisiä jotka voisi vauvaa hoitaa yön tai pari tai edes päivällä ja jos vaan itse osaa päästää vauvasta irti ;) Niin rohkeasti apua pyytämään että saisi edes yhdet kunnon unet.

Oon minäkin jossain vaiheessa väsymyksestä kärsinyt ja silloin ei meinaa mikään onnistua eikä mikään tunnu kivalta, ajaa autolla väärään suuntaan tai ei muista mitä oli hetki sitten tekemässä. Huoh.

Nykyään meillä nukutaan hyvin. Yöunet n. klo 21.30-8.00, 2 kertaa syö, parissa minuutissa huitasee tissin ja jatkaa unia.

Mutta kiitos kuuluu ehkä kiinteiden aloitukselle! Aloitettiin ne pitkin hampain jo 3½kk iässä. Tuntui että iltaisin tahtoi tissiä, mutta ei ottanut kuin pieniä imuja ja oli nälkäinen/levoton/tyytymätön ja yöt meni myös tissitellessä. Nyt menee jo parsakaali, peruna, kukkakaali, vadelma, mustikka ja päärynä sekä illalla velliä pikkusen. Kaiken syö hyvällä ruokahalulla, suu ammollaan odottaa lusikkaa ja yleensä suuttuu kun ruokailu loppuu liian lyhyeen - Eli ehkä arvioin oikein että pojulla on vain nälkä!

Ja tuhti poikahan hän on ollutkin. 4kk neuvolassa käytiin eilen, mitat 64cm ja 7,7kg. Sekä kova liikkumaan!
- 2kk kääntyi selältä mahalleen
- 3kk tarttui esineisiin, nousi kunnolla kyynärnojaan ja pyöri napansa ympäri mahalleen
- Nyt 4kk nousee lähes konttausasentoon ja liikkuu vetämällä jalat mahan alle koukkuun ja potkaisee vauhdit. 10cm kerrallaan menee, mutta kädet ei seuraa vielä mukana. Neuvolasta epäiltiin että eiköhän tuo ryömi 5kk iässä.

Tämä meidän kolmas lapsi ja ensimmäinen poika on ollut ihan erimaata kuin tytöt aikanaan. Tissillä hän viihtyy vain sen 2min huitaistakseen ne alkusuihkut naamaan. Pärjää sillä kunnolla, ihme kyllä. Mutta tissille ei jäädä makoilemaan eikä varsinkaan nukkumaan. Tytöt nukutin aina tissille ja siitä nostin nukkumaan. Tämän saa nukuttaa. Onneksi suht helposti se käy. Päivällä hyssytän vaunuihin ja yöksi ensin iltakitinät/väsymykset kiikuttelen sylissä, sitten velli naamaan ja ehkä vielä tissi. Laitan makuulleen omaan sänkyyn tai aluksi meidän sängylle, poika ottaa kädestäni kiinni ja laittaa sen kasvoilleen. Yleensä tähän menee 15min, joskus kauemmin. (Viime aikoina illat on muuttuneet vaikeimmiksi, ehkä jotain vaihetta meneillään..)

Päikkäreitä nukkuu suht vähän. Ehkä hyvien yöunien takia. Aamusella heti klo 9-9.30 n. 30min unet, klo 11 lounaan jälkeen vähän pitemmät ehkä tunnin (nyt on nukkunut sen tunnin ja varmaan kohta heräilee). Myöhemmin päivällä fiiliksen ja menojen mukaan, mutta viimeiset unet n. klo 18.

Jaahas nyt se heräskin :D
Hyvää kesää toivottaa Adora ja Eeli 4kk
 
Jatkoikin uniaan tissin jälkeen..

Minä vaan -84: ISTUTTAMINEN Mun käsityksen mukaan istuttamiseen ei ole anää sitä 6kk ikärajaa vaan lapsen kiinnostuksen ja valmiuksien mukaan edetään eli lapsi yleensä sooittaa kiinnostusta istumiseen kun alkaa olla lihaksisto valmiina siihen. Toki istuttaminen ja istuminen ovat kaksi eriasiaa. Istuminen syöttötuolissa esim. on ihan eriasa kuin istuttaa sylissä tuettuna.

Meillä myös Eeli on kova punkaamaan ylös ja makuuasento saa savun nousemaan hänen korvistaan ;) Sylissä istuu jo aika topakasti, tuen vain kainaloista pikkuisen. Vaunuissa olo makuullaan kävi myös pojan hermoon, joten otin kopan pois ja nyt hän on puoli-istuvassa asennossa ratasosassa :) Ei nyt pitkän pitkiä aikoja, mutta kuitenkin. Näin viihtyy pihalla oleskellessa, isomman leikkiessä leikkipihassa.

Tässä aiheesta jotain: :)
Istumaan oppiminen

Ihana oli lukea niin euforisista äidillistä tunteista monen viesteistä :) Itselläkin on aivan pakahduttavan rakastunut tunne vauvaan ja elo on mitä ihaninta, vaikkakin kiireistä. Nautin joka siemauksesta. En edes malta odottaa aamua että näen pojan taas :heart: Viime yönä oli pakko puoli tuntia hiplata ja nuuskia nukkuvaa pienokaista.

Töihin ei ole kiire. Ei ole edes mielessä käynyt :D Parisen vuotta olen ainakin kotona, ehkä kolme jos talous sallii, koska tämä on meidän viimeinen vauva.
 
Onpa taas tovi vierähtänyt tänne kirjoittelusta. :whistle:

Kelakortti saapui noin 2vko ristiäisten jälkeen. Eli ilmeisen nopeaa toimintaa. :)

Vatsalleen meillä ei vielä käännytä, ei itseasiassa ole juuri edes yritystä. Esineisiin tartutaan enemmänkin vahingossa, mutta jos jotain käteen tarttuu, suuta kohti se viedään hyvin nopeasti. :)

Vauvakuumetta ei varsinaisesti ole. Tai siis taustalla on ajatus että näitä lisää, kiitos, mutta ainakin 2v pitää tulla ikäeroa tai sitten lääkärin sanojen mukaan synnytystapa on automaattisesti sektio... Ja toisaalta uskon että sillä ikäerolla olisi jo vähän helpompaa kun ei ole kahta ihan pientä.

Nukkumaan meillä ei käydä ennen klo 23:a. Ei millään. :D Ja sen jälkeen nykyään taas heräillään 2-3h välein syömään. Onneksi kohta saa alkaa maistelemaan jo muutakin kuin rintamaitoa... Jos sillä tämä yösyöminen vähän vähentyisi. Aamusta sitten torkutaan melkein puoleenpäivään asti.

katti_ ja kulta, pian 4kk, joka jo huutelee lounaan perään. ^^
 
Huomenet te ihanat äidit!
Ompa kivaa ku välillä sataa. Voi hyvillä mielin leipoilla sisällä, ku ei tunnu siltä et pakko mennä ulos.
Kävin eilen morjestamassa työkavereita, ja pomollekki kerroin suunnitelmistamme. Oikeestaan se meni niin, että kun pomo kysyi valvottaako vauva, ja sanoin et ei, niin kehotti tekemään uutta putkeen sit vaan! :) Ja minä siihen sitten et näin oli tarkotuskin. Joka tapauksessa menen siis marraskuun puolivälistä loppuvuodeks töihin ja sit jään hoitovapaalle, josta kiitos nam äitiyslomalle.

Miten teidän muiden täysimettävien kuukautisten laita on? Mulla ei näy eikä kuulu, luonto hoitaa että ensimmäinen saa parhaat ravinnot kasvamiseensa ennen kuin seuraava saa luvan tulla. Ihan hyvä niin. Syksyllä haluaisin kuitenkin jo raskautua. Imetys on kyl siitä hieno juttu, et paino putoo, söi sitä miten paljon tahansa. :) Sisko kadehtii annoskokojani, ei kuulemma mitään jakoa et vois syödä yhtä paljon. Oon nyt vähän reilun kilon miinuksella lähtöpainosta, mikä on tosi jees! :)

Kävin kattelemas ketjuja mis vois alkaa kuumeilla toista, mut te ootte tullu nii tutuiks täällä, et en osaa enkä halua liittyä mihinkään toiseen ketjuun. Siis tykkäsitte tai ette, ni kuumeilen täällä! :D

Meidän vauva on 18. pv 4 kk. Ei käänny selältä mahalleen vielä, tarttuu leluihin, kannattelee päätään mahallaan jo vähän paremmin. Aika laaja sanavarasto jokeltelun suhteen ja jutteleekin aika paljon. Arastelee kovaa meteliä (eilen anoppilassa isännän sisko lapsineen ja anoppi siihen päälle sai taas aikaan tytön hermostumisen), oli TODELLA säikky, nyt helpottanut.. Mitäs vielä. Ihana! :heart: Hymyilee valloittavasti isälleen, kun tämä tulee töistä kotiin.
Ensviikolla 4 kk mitat, torstaina neuvola ja lääkäri.
 
moulinrougen tekstistä mulle tuli mieleen, että meidänkin poika on aika säikky, kun tulee paljon porukkaa, esim. sisko lapsineen kylään. Olen sitä miettinyt, että pitäisikö kotona pitää enemmän mekkalaa, jotta poika tottuisi menoon ja melskeeseen. Syömisestä ei tule yhtään mitään, jos on meteliä.

Meilläkään ei vielä käännytä, mutta silloin tällöin on osoittanut kiinnostusta asiaan. Ensi viikolla tulee 4kk täyteen. Tavaroita ottaa käsiinsä ja ohjaa siitä suuhunsa. Pää pysyy hienosti pystyssä, kun mahallaan oleilee, mutta se on pysynyt pystyssä melkein alusta asti, kun pojalla on se ekstensiotaipumus. Tarkoittaa siis sitä, että oli aluksi jatkuvasti selkä kaarella. Nyt on hiukan parempi, kun ollaan jumpattu, mutta vielä käydään seurannassa TYKSissä.

Mitat oli muuten nyt 5990 g ja 62,5 cm :)
 
Iltaa mammat pitkästä aikaa!! Juttuja käyn säännöllisesti lukemassa, mut en vaa saa aikaseks ite kirjotella, varsinki ku tää on ihan pyllystä puhelimella näpyttää. Mut en jaksa konetta nyt availla..

Meillä menee arki tosi hyvin. Vauva on kovin tyytyväinen ja oikea hymypoika. Välillä väläyttelee Elvismäistä hieman toispuoleista hymyä silmät tuikkien. Pojalla on myös hieno luonnonirokeesi :D
4kk mitat oli 6895g ja 64cm ja tissimaidolla mennään. Käännytty meillä on jo vähän yli 2kk iässä, nyt harjoitellaan kovasti ryömimistä. Eteneminen on vielä kovin hidasta, mutta varmaa. Navan ympäri pyörii myös sujuvasti :D. Ihmettelen vaan mihin se vauva hävis. Pieneksi käyneitä vaatteitakin on jo yks äitiyspakkauslaatikollinen :0.

Meilläkin haaveilua jo seuraavasta vauvasta, mulla varsinki. Ollaan jo puhuttu että ens vuoden alusta soitan meitä hoitaneeseen klinikkaan ja koitetaan josko tärppäis niistä huuru-ukoista :) . En usko meidän kohdalla tuon luonnon toimivan niin mennää suoraan pakkaselle... menkkoja ei oo näkyny, esikoisen aikaan alkoi noin 7kk synnytyksestä että tossa alkusyksystä odottelen saapuvaksi...nyt kun vielä maitoakin luovutan ni ei varmaan ihan heti oo viel alkamassa.

Kovasti meilläkin poitsu jokeltelee ja nauraa ääneen <3. Melusta ei hätkähdä, tuntuu että sitä paremmin nukkuu mitä enempi meteliä. Eikä onneks säiky vaikka välillä kuuluis koviakin ääniä äkisti. Ihan automies tääkin poika on, meillä on autossa iso kone ja möreet äänet ni voi jestas sitä hymyilyä ja naurua jonka se moottorinkäyntiääni saa aikaa :D

Ai niin istumaan meilläkin kovasti jo pungetaan ja sitterissä saa laittaa kunnolla kiinni kun pyörii kun väkkärä. Pyörimsen ja kääntyilyn takia vaipanvaihtokin on välillä hankalaa kun ei meinaa saada teippejä kiinn kun kaveri kääntyy heti mahallee kun tilaisuus tulee.
Nyrkkejä syödään ja kaikki lelut viedään suuhun. Hienosti jo tarttuu leluihin. Ja jaksaa pitää päätä tosi hyvä vin pystyssä mahallaan kun on. Neuvolassa sanoivat että on erityisen jäntevä ja motorisesti ikäistään edellä kehityksessä. Samoin kun veljensä oli vauvana. Tää tyyppi seisoo hoenosti ite, tasapaino ei tosin vielä oo löytyny ;)

Rokotuksista.. me ei otettu rotaa eikä pneumoa. Otetaan samat mitkä on ollu esikosella ja nekin vähän löysemmällä aikataululla.

Jassoo nyt tissitakianen haluu maitoa, meillä taas joku tiheän imun kausi menossa :)

Jaksamista kaikille mammoille , varsinkin teille joilla on risaiset yöt!! Toivottavast saatte pian paremmat unet :)


Hiippis ja poika 4kk ja risat
 
  • Tykkää
Reactions: Viivi76
Terve vaan pitkästä aikaa! :)

Täällä on ollut melkoista seikkailua pienen tytsyn kanssa... Rota-rokotteesta oli se kuukauden ripuli, se onneksi selätettiin. 3kk-ikäisenä iski korvatulehdus, siitä meni kolme viikkoa kun mentiin itkuisuuden takia uudelleen lekurille ja syykin selvisi; sammasta suussa ihan reilusti (ab-kuuri altistaa) ja lisänä vielä refluksi :( Gaviscon-lääkitys aloitettiin ja meillä muuttui arki ihan totaalisesti. Aikaisemmin lapsi oli jo viikkoja nukkunut huonosti päikkyjä, ollut itkuinen ja valittava ja puklaillut joka lähtöön monet vaatteet päivässä. Nyt meillä on ihanin hymytyttö, joka itkee vain jos tulee joku hätä kuten nälkä. Puklailut on vähentyneet, nukkuu nyt myös päivisin yli tunnin unia, yleensä edes yhdet 2-3h unet ja vielä tunnin tirsoja pari siihen päälle. Viihtyy nyt myös makuuasennossa, aikaisemmin ei viihtynyt refluksikipujen vuoksi ja eilen kääntyi eka kerran selältä masulleen kovalla alustalla. Jei!

Yöt meillä on onneksi kokoajan menneet hyvin, yhdellä syötöllä ja se ajoittuu 3-6 välille, tänään söi eka kerran varttia vaille kuusi, illalla nukahtaa klo 20-21. :)

Kiinteitä ei olla saatu vielä aloittaa eikä korvikettakaan antaa tuon refluksin takia, mutta maanantaina aloitetaan kiinteät. Bataattisosetta sai silloin ennen diagnoosia parina päivänä ja sillä nyt sitten jatketaan.. Ihanaa, odotan kiinteillä myös helpotusta tuohon vaivaan ja josko tuon lääkityksenkin saisi sitten jossain vaiheessa lopettaa.

Muuten mennyt hyvin, itseäni vaivannut vaan ajoittainen masennus kun olen niin kiinni vauvassa, mutta nyt pitäis alkaa helpottaa kun saadaan antaa muutakin ruokaa kuin rintamaitoa, mulla kun ei heru pumpulle oikein mitään niin enpä ole paljoa vauvasta erossa ollut. Miten te muut, onko teillä ollut paljon omaa aikaa/omia menoja vielä? Esikoisen kanssa oli helppoa, kun oli pullo alusta asti rinnalla, mutta nyt on ollut kyllä niin kiinni kotona että huoh. Onneksi on viimeinen vauva meidän perheessä, niin ihania kuin vauvat onkin niin täällä jo odotetaan kuumeisena taaperoikää :D

cannes ja tyttönen 4kk
 
Kiinteitä menee meilläkin jo ihan hyvissä määrin, 0,2-0,5 dl per ateria 1-2kertaa päivässä. Kukkakaali on ollut suuri menestys, riisipuuro tai mangosose taas hyi yök en syö. Puurot päristeltiin pitkin lattioita joten pääsinpä tutustumaan lattian jynssäämisen saloihinkin siinä samalla :p Omenaa ei olisi syönyt sitten millään, naama meni kuin olisi sitruunaa syötetty. Uutta lusikallista tarjotessa olikin sitten suu tiukkana viivana eikä sitä suostunut enää avaamaan uudestaan. No, kokeillaan joskus toiste sitten uudestaan. Bataattia maisteltiin, joskus maistuu joskus taas ei. Kumma juttu, vaikka oli ihan samaa sose-erää kuin edeltävänäkin päivänä. Itse teen soseet, tulee niin pienellä vaivalla samalla kun keittää itsellekin kasviksia. Suolaa mä en niihin lisäile muutenkaan kuin vasta omalla lautasella. Kasviksia kuitenkin on meillä joka aterialla meillä aikuisilla, joten ei vaadi paljoa vaivannäköä kun kerran viikossa keittää isomman satsin ja soseuttaa pakkaseen valmiiksi.

Selältä mahalleen on käännytty jo yli kuukauden ajan, nyt menee jo sujuvasti. Kovasti hakee istuma-asentoa tuettuna, riittää kun vähän tukee lantiosta niin istuu melkoisen hienosti. Makuuasennossa ei halua sylissä oikein olla, lattialla ja sängyssä kyllä kelpaa ja rinnalla ollessa joskus. Pari kertaa on imetelty niin, että lapsi on ollut istuvassa asennossa sohvalla vieressä. Käy se niinkin :)

Huomenna suunnataan aamuaikaisella satamaa kohti ja lähdetään pienokaisen ekalle ulkomaanmatkalle. Jopa niinkin kauas kuin Tallinnaan :D
 
  • Tykkää
Reactions: Pikku_Pallo
Mitääää tänään ei ollut iltakiukkua!! JES, onko tämä todellista? :heart:



oma aika: No pari kertaa olen vienyt möyrijän hoitoon tuohon ystävälleni, joka on vauvakuumeinen, katsoo tyttöä mielellään. Olen sitten voinut hoitaa tärkeitä asioita kaupungilla. Mut kotona olen koko ajan oikeestaan. :) Ja omaa aikaa on tässä myöhään illasta , kun möyriäinen nukkuu omassa punkassaan. Saapi lueskella mammapalstoja.
 
Viimeksi muokattu:
Keltakukka, muistelen neuvolanlääkärin sanoneen ettei kohtu välttämättä kestä ponnistusvaihetta ellei se pääse paranemaan ensin kunnolla sektion jäljiltä. Sairaalassan muistaakseni sanoivat että pitäisi odottaa vuosi raskautumista, mutta neuvolassa oltiin tiukempia. Sinänsä jännä juttu, että olen kuitenkin lukenut muiden kokemuksia eikä aina ole odotettu tuota vuottakaan sektion jälkeen. Ehkä käytännöt vaihtelee eri puolilla Suomea. En kyllä tiedä edes miten haluaisin synnyttää seuraavan, kun tämä ensimmäinenkin meni niin mönkään että vähän hirvittää tapahtui se miten tahansa. :/

Omasta ajasta, pääasiassa olen vauvan kanssa koko ajan. Pari kertaa viikossa mies hoitaa vauvaa töiden jälkeen niin että pääsen liikuntaharrastusten pariin. :) Ja hoitaisi varmaan useamminkin, mutta en ole kokenut että tarvisin tässä vaiheessa omia menoja tämän enempää. Arjen menoissa vauva on aina mukana. :)
 
Viimeksi muokattu:
Jee, piti tulla ihan tuulettamaan onnistumisen fiilistä. Mahduin tänään ekaa kertaa raskauden jälkeen vanhoihin suosikkihousuihin. Ne vielä on vähän paksumpaa kangasta vyötärön kohdalta, joten peittää kivasti raskauden jälkeisen löysän nahkalerpakkeen. JES! Ekstrakiloja on vielä 6kg edestä, mut kyllä ne näköjään tippuu vaikkakin hitaasti. Ehkä mä tätä vauhtia olen rantakunnossa kesäksi 2014 :whistle:

Eilen tuli käytyä Tallinnassa koko perheen voimin. Lastenvaatteita oli melkoinen valikoima, erityisesti mekkoja tuli ostettua kun oli sellaisia mitä ei täältä löydä vaikka etsisi kissojen ja koirien kera. Hinnatkin mukavan edullisia, valikoimasta puhumattakaan. Ekaa kertaa tuli tehtyä samalla ruokaostokset paikallisesta supermarketista. Iso kassillinen tavaraa ja 15e paloi rahaa. Täällä olis mennyt varmaan 30e-> samaan määrään. Isoista vaunuista oli apua ton ostosvuoren roudaamisessa, tavarakoriin mahtuu yllättävän iso määrä tavaraa :D
Laivassa kyllä *itutti armottomasti kun tultiin hytin ovelle. Ilmoitin varatessa, että tarvitaan hytti johon pääsee vaunuilla. No eipäs päässyt, ovi oli aivan liian kapea. Vaikka ilmoitin varustamoon hyvissä ajoin vaunujen leveyden etc. Onneksi meidän vaunuissa on renkaille pikalukko niin saatiin ne irti, muuten olisi KALLIS hytti mennyt ihan hukkaan. Kanssamatkustajat vaikutti tavalliseen tapaan idiooteilta. Siitä vaan tönittiin vaikka oli pieni vauva sylissä, ja näytti olevan selvin päin. Eipä tulis itsellä mieleen. Hissilläkin menivät ne, jotka eivät sitä olisi ainakaan ulkoisesti päätellen tarvinneet. Kiva oli vanhusten ja lapsiperheiden odottaa kun 20v pissikset pelkää rikkovansa rakennekynnet matkalaukkua roudatessa! Miksi ihmiset ovat nykyään niin itsekeskeisiä ja piittaamattomia? :mad:
Olipahan muuten vesisade Tallinnassa, en ole tollasta muutamaan vuoteen nähnytkään. Vettä tuli ihan kuin saavista kaataen, ei auttanut edes täysmittainen sadetakki suojautumisessa. Onneks tuli ostettua vaihtovaatteeksi kelpaavaa tavaraa ja pienelle oli vaihtovaatteet matkassa mukana ja pysyivät kuivana kun olivat hoitokassissa muovin alla. Luojan kiitos että olen alusta lähtien pakannut hoitokassiin uloimmaksi muovipussin johon laitan tavarat, juuri sateen varalta. Vaunut pysyivät onneks melko kuivina. Meillä on sellainen sadesuoja niihin ja nyt oli kyllä jokaisen euron arvoinen mitä siitä maksettiin! Ja silläkin saatiin hoitolaukku osittain suojattua, poislukien alareuna.

Oma aika on vähän vieras käsite. Jotenkin tuntuu tosi oudolta, jos menen edes lähikauppaan ilman omaa pikkuista. Yhdessä konsertissa kyllä kävin muutama kk sitten, sielläkin olin kokoajan huolissani vaikka pieni olikin isänsä seurassa sen ajan. En mä kuitenkaan joudu kotona istumaan päivästä toiseen, vauva kulkee sinne minne minäkin :) Jos on meno johon ei sovi mukaan niin sinne emme sitten koe olevamme tervetulleita ollenkaan. Vauva on nyt osa perhettämme ja näin tulee olemaan silloinkin kun hän kasvaa. Liikuntaa pääsen harrastamaan vaunulenkkien muodossa, on muuten yllättävän tehokasta kun työntää täpötäysiä vaunuja jyrkässä ylämäessä ja yrittää keretä kotiin ennen kuin kylmätuotteet ovat pilalla tai vauva vaatii ruokaa/kuivitusta :D Ja jumppaan kotona. Ei yksinkertaisesti ole varaa tai edes kiinnostusta maksaa kuntosalille 60-80e/kk muutamasta jumpasta. Kotona voi itse päättää mitä tekee ja milloin se sopii aikatauluun. Ei vaadi muuta kuin nappaan jumppamaton kaapista, nostan vauvan viereen lattialle ja alan tekemään. Pieni seuraa innoissaan ja pääsee välillä osalliseksi jumppaankin. On innoissaan kun kohottelen toista hiukan ilmaan tosta oman rintalastan päältä, silleen että vauvan rintalasta vähän irtoaa mun omastani ja tuon lähelle naamaa takaisin alas. Nauraa kikattaa riemuissaan ja äidin kädet väsyy ennemmin kuin vauva kyllästyy :D Punnerruksia tehdessä on myös innoissaan jos otan tohon lähelle pääpuolta seuraamaan. On niin huisia kun äidin kasvot tulevat tohon 5-10cm päähän :D

Lueskelimpa tuossa neuvolan tekemiä merkintöjä mun potilastietoihin kun ne vihdoinkin sain hankituksi. Olipahan mielenkiintoisia toteamuksia, saattaapa potilasasiamies näistä hiukan kiinnostua. Perätilaa ei huomattu siksi, kun hoitaja ei lähettänyt jatkotutkimuksiin koska potkut tuntui yläosassa vatsaa. No, linkkuasentohan ei suinkaan ole mahdollinen selitys eihän? Kiva todeta, että sektio olis voitu välttää esim ulkokäännöksen avulla jos tämä yksi olisi tehnyt työnsä kunnolla eikä alkanut olettamaan mitään ilman tietoa. Jos vielä raskaudun joskus, niin tod.näk. seurannan saa hoitaa yksityinen neuvola tai oma lääkäri. Ei tarvi ainakaan miettiä onko tutkittu kunnolla vai mietitty verorahojen säästöä. Oma lääkäri sentään ultraa joka kerta eikä pikavilkaisusta peri edes mitään maksua. Viimeksikin etsi jopa sukupuolen merkit meille vaikka meni siinä aikaa, eikä sekään maksanut. Harmi kun ei loppuraskaskaudesta saatu hänelle aikaa.

Ohhoh, novelli tästä taisi taas tulla. Lienee aika lompsia nukkumaan yösyötön kautta. Kohta tuo pieni kuitenkin vaatii yöpalaa :heart:
 
Viimeksi muokattu:
Hih, meillä löytyi varpaat, ja nyt menee varpaatkin suuhun:) Suuhun menee muutenkin kaikki, paitsi soseet:/

Käännytä ei vieläkään, mutta ryömiminen on erittäin liki. Tyttö melkein pääsee jo eteenpäin.

Muuten ei mitään ihmeempää, nautitaan kesästä ja "lomasta". Omaa aikaa ei mulla ole vielä edes niihin liikuntasuorituksiin, mutta ehkäpä syksymmällä sitten taas. Minulla muuten imetys ei laihduta, tai sitten syön kuin hevonen. Tuntuu, että mahan pömpötys pikemminkin lisääntyy. Kiloja on edelleen se kaksi ekstraa lähtötilanteeseen verrattuna, tai todellisuudessa varmaan enemmän, koska lihaksia on sulanut pois raskauden aikana. Olin ennen odotusta tosi timmissä kunnossa. Nyt olen kyllä hoikka, mutta löysempi ja maha pullottaa. Mutta ehkä se tästä vielä korjaantuu.

Pilkku_ ja tyttö 4,5 kk
 
Heippa!

Meillä on alettu syömään kiinteitä urakalla, eli pari jääpalan kokoista soseköntsää menee joka päivä plus aamu- tai iltapuuro, en ole niinkään ottanut stressiä vielä rytmittää aterioita kauheasti, annan, kun vauva näyttäisi ruokaa kaipaavan. Tissiä menee sitten kaikissa väleissä ja paljon. Mutta hän on alkanut nukkumaan jo 10 tunninkin yöunia, jos kunnolla annan illalla ruokaa, ei näköjään tissi enää riitä. Ensi viikolla sitten nähdään, kuinka on kasvanut. Ei kylläkään ole samalla lailla pyöreä kuin sisaruksensa tuossa iässä, ennemminkin pitkän oloinen, hoikka ja jäntevä.

Välillä innostui kääntymään masulleen ja napansa ympäri, mutta nyt on muutaman päivän vain loikoillut. Luultavasti tyyntä myrskyn edellä :LOL:

Täällä ei siis mitään ihmeellisyyksiä!

Hyvää Juhannusta toivoo Viivi ja Arttu, kohta 5kk :)
 
Moi!

Tänään käytiin 5-kk neuvolassa. Pituus 62,3cm eli pari senttiä vaan tullu lisää, mut paino oli nyt 6475g eli sitä oli tullu n. 900g. Rokotukset tuli, nyt ootellaan nouseeko taas illalla lämpö niinku viimeks.

Myö alotettiin kiinteet viimeviikon maanantaina perunalla, tällä viikolla siihen on lisätty porkkanaa ja kananlihaa. Hyvin uppoo, uponnu alusta asti, tänä aamuna ois syöny enemmänki, ku mitä annoin ja kuulema saan antaaki vähän enemmän. Perjantaina alotettiin myös illalla kaurapuuro, pelkkä puuro ei oikein uponnu, mut tälläviikolla siinäkin on ollu lisänä mustikkaa ja kyllä maistuu hyvin. Yöunet ei oo kyllä yhtään parantunu eikä päiväunetkaan, yhtä katkonaisia ovat, kun ennen kiinteitten alotustakin.

Täällä on kans liikkellelähtö tosi lähellä, jalkoja vetää lantion alle ja nostaa pyllyä ylös, mut ei oo vielä päässy liikkumaan, kun vaan taakse päin :)

Hyvää juhannusta kaikille

minä vaan -84 + Vesku 5kk 2vrk
 
Oliko täällä muita kestovaippailijoita? Vihdoin minäkin sain nyt tytölle kestovaipat päälle, viikon verran ollaan käytetty. Ihan kätevää ollut ainakin nyt. Just ostin huutiksesta taas uusia, toivottavasti sopivat!

Mukavaa juhannusta kaikille perheille!
 
Moikka pitkästä aikaa!

Täällä kaikki aika ok, joskin yöt edelleen tosi repaleisia, kolmen jälkeen heräillään sen tunnin puolen tunnin välein, enkä käytännössä nuku enää yhtään. Nyt kun mies on myös lomalla, olen onneksi saanut nukkua n. klo 8-10 aamulla kun vauva herää ja ah, että on erilainen olo. Mietityttää kyllä että jatkuuko tämä pätkäunisuus kiinteisiin asti, alkuyön pätkät ei nekään ole 3h pidempiä, useimmiten 2h.... KOhta on 4kk neuvola (4kk tulee täyteen huomenna) ja ajattelin kysyä lääkäriltä, kantsisiko jo kokeilla jotain tuhdimpaa syömistä illalla, jos lapsi nukkuisi sillä paremmin. Monella tuntuvat kiinteät pidentäneen yöunia, eikö?

Maitoa sen sijaan tuntuu riittävän paremmin, kiitos tosi tiheiden imetysten ja valtavan ruokamäärän (siis oman) ja nesteiden latkimisen. Mulla on paino alle raskausajan, mutta kuten Pilkku sanoi, lörppö olo ja masu pullottaa. En kuitenkaan jaksa ruveta mitään hikiurheilua tähän väliin alkaa harrastaa, univelka on valtaisa ja imetys väsyttää myös.

Täällä kiljahdellaan todella kovaa ja korkealta ja muutenkin vauva on tosi hyväntuulinen suurimman osan aikaa. Ei vielä käänny, mutta tarttuu leluihin hyvin ja osaa jo viedä lattialta sivustakin lelun suuhun. Ennen osasi tarttua vaan jos pisti lelun suoraan naaman eteen. Päätä kannattelee myös tosi hyvin mahallaan, mutta ei vieläkään viihdy kovin pitkään masulla.

MIssä vaiheessa päikkärirytmit yleensä muuttuu? Toki yksilöllistä, mutta meillä tuntuisi nyt olevan joku murros käynnissä, ehkä. Aamupäivän päikkärit lyhentyneet ja välillä nukutaan koko päivänä vaan kahdet unet ja illalla sitten väsyttääkin jo aiemmin, klo 20 jälkeen, kun ennen se oli 21 jälkeen.

Toisesta lapsesta
haaveillaan täälläkin, mutta ei kyllä tähän hätään kiitos. Jaksan hädin tuskin näin ja jos tässä vielä olisi raskaana niin en tiedä miten kestäisin yöhulinat ja jatkuvat imetykset. Väysymyksestä johtuen seksi ei myös kiinnosta yhtään tippaa, joten ei se vauva taida senkään takia kovin pian tulla. Kuukautisista ei ole tietoakaan, eikä varmaan tule ennen kuin imetys harvenee.

Meidän neuvolatäti sanoi kyllä, että suosittelee odottamista 6kk ikään ennen kiinteiden aloittamista. Millä perustein olette aloittaneet aiemmin? Meillä on poika on tyytyväinen imetyksen jälkeen, mutta haluaa parin tunnin päästä taas ruokaa, varsinkin yöllä. Päivällä kestää pidempäänkin ennen kuin haluaa uudestaan ruokaa. Tosin se, ettei huoli tuttia nykyään enää ollenkaan on osin syynä, välillä öisin halua vaan turvaa ja mukavuutta rinnasta. Silittely ei riitä.

Omaa aikaa on nyt viikon ollut tosiaan vähän paremmin kun mies lomalla. Tosin ollaan mökillä, enkä täältä ole mihinkään lähtenyt, mutta saanpa edes nukuttua päiväunet useammin. Me ollaan täällä muuten puuceen ja kylmän veden varassa, mutta hyvin menee pepunpesut paljusta käsin, lämmitän veden vedenkeittimellä. Hyttysetkään eivät ole pahemmin vielä purreet, onneksi.

ILoista juhannusta mammoille ja vauvoille!

Tuulis ja rakas, huomenna 4kk
 
Heii täällä meillä kestovaippaillaan toisinaan. Pitää vaan hankkai noita lisää. Kerään nimittäin mielelläni Fuzzi Bunzeja, kun niihin tykästyin ja tosiaan noilla kahdella kappaleella ei kovin pitkälle mennä :LOL: Löytyy myös muita kaapista, mutta eivät ole niin hyviä mielestäni .

Soseiden alotusta mielellään odotellaan. Tein bataattisosetta pakkaseen. Annoin jo yhden lusikallisen maistiaiseksi - ei ollut hyvää :D
 
Tuulis me aloitettiin soseiden maistelu, koska toivon vauvan syövän puolen vuoden iässä jo kunnon aterioita. Aion lopettaa yöimetykset puolen vuoden kohdalla, koska silloin vauva ei niitä enää tarvitse. Haluaisi varmaankin, mutta ei tarvitse. Sen edellytyksenä tosin on, että illalla erityisesti menisi tuhdimpaa ruokaa, ja päivällä myös. Muuten en voi yöimetyksiä lopettaa, sillä rintamaito ei kovin kauaa nälkää pidä. Olemme varautuneet muutaman yön kitinään ja jopa huutoon, mutta mies nukuttaa vieroituksen ajan, ja myös lohduttaa yöllä. Minä nukun eri huoneessa silloin.
Samalla vauva siirtyy omaan huoneeseen nukkumaan, en ehkä sen jälkeen enää herää joka inahdukseen ja käännähdykseen.

Päiväunirytmi on meillä ihan mitä sattuu. Joku, mitä luulen rutiiniksi muuttuukin kahden päivän päästä, ja edellisen päivän pitkät päikkärit onkin seuraavana päivänä lyhyet. Koskaan ei tiedä, kauanko suunnilleen vauva nukkuu, mitä vain 15 minuutin ja kolmen tunnin väliltä.

Yöunet edelleen rikkonaisia. Viime yönä tosin tuli ehkä vahingossa kuuden tunnin unipätkä, onpas nyt levännyt olo. Tänään aion sen kunniaksi jaksaa urheilla. Muuten en itsekään jaksa. Väsymyksen takia tekee koko ajan mieli kahvia ja sokeria, ja olo menee entistä veltommaksi.

Pilkku_ ja tyttö melkein 5 kk jo
 
PikkuPallo Fuzzit on kyllä meilläkin todettu hyviksi. Ostin silloin ennen tytön syntymää mielestäni tosi halvalla uudenveroisia kolme, mutta nyt en ole taas löytänyt... No, ehkä syksymmällä. Sitten ostin ulkomailta parin euron taskuvaippoja, mitkä on sitten todettu Fuzzien kaltaisiksi, niitä pitää kyllä tilata lisää. Imuja tilasin myös ulkomailta, todettu hyviksi.

Tuulis Meillä tyttö on saanut luumusosetta nyt parina iltana. Saadaan siihen sekaan kätevästi lääke. Sitten on tutustunut meloniin ja ananakseen. Ensi viikolla jatketaan kai bataatilla. Aloitettin tuon lääkkeen vuoksi, mutta myös siksi että tyttöä kiinnostaa ja siksi, että jotenkin tuntuu, ettei se maito enää riittäisi... pitkä ja hoikka tyttö. Jotkuthan aloittaa jo ennen 4 kuukauttakin.

Lääkärissä käytiin, lääkettä saatiin, muutosta on tapahtunut.. Ai niin, tyttö syö nykyään ilman rintakumia, jee. Yöt menee sata kertaa helpommin, kun en edes aina kai herää kun imetän :D. Ennen piti ropeltaa sitä rintakumia paikalleen pimeessä ja heräsin aina ihan hereille (enkä saanut aina unta uudelleen), mutta nykyään en ole aina edes varma, monta kertaa olen herännyt yön aikana...

EH & tyttö 4 kk
 
Onpas täällä keskustelu hiljentynyt. Lienee vauvat vievän paljon aikaa muillakin :D

Vähän meni juhannus surullisissa merkeissä. Mun isoisäni menehtyi sairauskohtauksen jälkiseuraamuksiin juhannuspäivänä. Joten vähän on mennyt koko juhannusviikko ja sen jälkeinen aika sumuisissa tunnelmissa. Nyt alkaa luojan kiitos jo helpottaa. Kummasti tuon pikku ipanan hymy ja olemassaolo piristää. Ei vaan pysty itkemään tai mököttämään kun toinen niin nätisti hymyilee. Ihana pikku päivänsäde :heart:

Kestovaipat laitettiin kokeiluun alkuviikosta ja todettiin oikein hyviksi, eilen käytiin ostamassa lisää. Tässä pari kestoiluun siirtymisen syytä meiltä:
- Kertiksien aiheuttama jatkuva vaippaihottuma. Ihanaa kun ei toinen enää joudu siitä kärsimään, itki aika kivuliaasti vaikka ihan vähän vain punoitti iho vaippa-alueelta. Ilmakylvyt ei auttaneet, ei rasvat eikä talkit. Meiltä vaippaihottuma katosi 2 päivässä siitä kun aloitettiin kestovaippailu.
- Halpa vaihtoehto. Mä laskin, että säästyy 600e vuodessa puhdasta rahaa. Ei toi vanhempainraha ole niin iso, että olisi varaa tuhlata 600e omaan laiskuuteen. Ja kyllä tota pyykkiä pitää muutenkin pestä, menee siinä samalla.
- Säästyy lisäsumma rahaa jätemaksuissa. Sekajätteen kuljetus on aivan hemmetin kallista. Jätteen määrää ollaan muutenkin pyritty pienentämään jatkuvasti.
- Ekologinen vaihtoehto verrattuna kertakäyttöiseen.

Apua, meillä muuten vierastetaan. Tosi kiva oli käydä kaupassa tänään kun joku hemmeti uppoutelias mummeli tulee siihen vaunujen ylle kailottamaan kovaan ääneen ja lässyttämään pienelle. Jouduin tiukasti sanomaan, että jättäisitkös pienokaisen rauhaan kun hän nyt hieman vierastaa ja muutenkin olisi päiväunien aika. Eikö hemmetti pitäisi tajuta, että jos vauva alkaa itkeä vieraasta naamasta niin siitä hävitään mikrosekunnissa eikä jäädä töllistelemään hölmönä. Onneksi meidän vaunuissa on sellainen irroitettava renkuloilla kiinnitettävä lisäsuojus, sain rauhoitettua tilanteen kun laitoin sen siihen eteen. Hippasen *itutti kun olin juuri alkanut saada toista rauhoittumaan ja melkein nukahtamaan. Ei kai muitakaan kaupassakävijöitä noin mennä häiriköimään ja tungeta henkilökohtaiseen tilaan, voiskohan vauvatkin saada hieman yksityisyyttä. Tietääkseni vauvat eivät ole mitään julkista omaisuutta tai näyttelyesineitä. Näyttelyesineet löytyvät museosta, jos elävämpää ihasteltavaa kaipaa niin voi mennä vaikka eläintarhaan tjsp.

Soseita tuo ipana söisi loputtomasti jos annettaisiin. Melkeen vois sanoa, että rakastaa ruokaansa, paitsi riisipuuroa. Se ei edelleenkään uppoa sitten ollenkaan. Hirssipuuro onneksi menee alas hyvällä ruokahalulla. Sillä mennään kunnes saa antaa muita puuroja. Maitoa ei oikein ottaisi jos on muuta saatavilla, eli jatketaan sillä että annettaan ensin rintaa ja sitten sosetta perään.

Maidon erittyminen tuntuu olevan näillä helteillä vähän tiukassa, juoda saa kuin kameli ruokatauolla. 2,5-3litraa menee kevyesti päivän aikana. Nyt piti ostaa alkoholiton olut, raastaa fenkolista salaatti iltapalaksi ja otan vielä kupillisen imetysteetä päälle. Joskohan noi tehoaisi. Kuitenkin puuroa varten pitäis saada aamulla se 50ml maitoa irtoamaan, veteen tehtyä toi pienokainen ei suostu syömään. Jos ei onnistu niin sitten pitää mennä pakkasmaidoille. Onneks oon tajunnut heti alusta alkaen ottaa maitoa talteen silloin kun sitä on yli tarjonnan. Aina välillä tulee tilanne, että sitä tarvitaan. Esim mulla oli antibioottikuuri jonka aikana piti olla 12h imettämättä lääkkeenotosta 2 eri päivänä. Ja parina aamuna mä olen ollut niin väsynyt huonosti nukutun yön jälkeen, että mies on saanut antaa aamun maitoannoksen.
 
Hei juu täällä on tosi hiljaista. Kaikki omien vaavojensa kimpussa koko ajan ja touhua riittää. Täällä pikku möyrijä on juuri iltakiukuttelemassa isänsä sylkyssä. Kohta meen apuihin...

Hei meilläkin vierastetaan joitain ihmisiä. Ei kaikkia, mutta joitain. Just varmaan noita mummeleita xDxDxD Uusia kasvoja tulee jatkuvasti esiin, joillekin hymyillään leveästi ja höpötellään, toiset jotenki pelottaa, kuten ukki tänään.

Joo siis mua pännii eräs asia mielettömästi. Tosiaan tämä raha ei ole huima, mikä tulee kelalta... justiinsa laitoin silmälasitkin tilaukseen ja semmosta pientä. :/ Ja tarvitsisi varata aika gynelle tai jollekin naistentautien lääkärille, mutta tuntuu olevan niin vaikeaa. Ainut vaihtoehto on yksityinen. Kiva kahdensadan euron paukku tulis sitten siitä... eikö oikeesti voi olla halvempaa vaihtoehtoa ????!!!! :mad:
 

Yhteistyössä