Päivän persu-uutinen

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Perussuomalaiset on EU:ssa liittoutumassa UNKARIN Viktor Orbanin sekä puolan natsien kanssa. Tässä liittoumassa vaikuttava Orban toteaa yrittävänsä ”määritellä uudelleen” Nato-jäsenyyden ehdot. Tästä uutisoi mm. Financial Times.

Persujen liittolainen Orban toteaa: "Asianajajamme ja virkamiehemme tekevät töitä määrittääkseen, kuinka Unkari voi pysyä Nato-jäsenenä osallistumatta Nato-operaatioihin Naton maaperän ulkopuolella. Ei ole ollut montaa tilannetta Naton historiassa, kun jäsenmaa olisi pitäytynyt Naton perusideassa yhtä avoimesti ja selvästi kuin Unkari nyt ja siksi - - sen asema sotilasliittouman sisällä pitää määritellä uudelleen."

Taustalla on perussuomalaisten liittouman kiivas vastustus sotilaallisen tuen lähettämiselle Ukrainaan. Orban on toistuvasti sanonut uskovansa, ettei Ukraina voi voittaa sotaa. Orbania ja hänen liittoaan, jossa suomen perussuomalaiset toimii on jatkuvasti syytetty Venäjän pussiin pelaamisesta. Unkari pyrki torppaamaan myös Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet.


Perussuomalaisten ryhmästä Orban onnitteli Venäjän itsevaltaista presidenttiä Vladimir Putinia vaalivoitosta. Perussuomalaisten liitto Orbanin ja Puolan L&O:n kanssa tuo Putinin liittouman EU:n ytimeen.
 

Yhteistyössä