~~~ELOMASSUT HELMIKUUSSA 08~~~

neitiperho
No mutta aika vain siirtyi ja kaikki muuten hyvin. Muuta kuin hyvää odotusta sinulle anselmiinas. Kerkesin jo pelästyä, että kerrot jotain huonoja uutisia kun alku jo siltä hieman kuulosti..siispä huokaus :LOL:
 
Huih, minäkin jo säikähdin anselmiinas!!! Tässä on ollut niin monet huonot uutiset että ehdin jo ajatella että ei taas.... Onneksi ei mitään sinnepäinkään! :flower:

Täällä masu kasvaa ja alkaa olemaan aikamoinen Uuno Turhapuro olemus/olo... Paidat loppuvat lyhyeen kun rinnat ovat kasvaneet vatsan kanssa kilpaa ja vetävät paitaa ylöspäin. Housut loppuvat kyhyeen kun joutuu ylintä nappia pitämään kiinni hiusnauhapatentilla, ja siksi valuvat koko ajan. Housujen ja paidan välistä loistaa näin tyylikäs keskikehomakkara=Uuno Turhapuro-vatsa, joka on hävittänyt rakkaan vyötäröni jonnekin...

Ei voi muuta kuin nauraa kun näkee itsensä peilistä :LOL: :LOL: :LOL:
 
Iltaa :wave:

Pepppi ja muutkin: jos ette vielä ole testanneet, niin suosittelen tuohon Uuno Turhapuro -lookiin masutuubia! Aivan ihana "keksintö"! Voi ostaa tai ommella vaikka itse trikookankaasta sellasen... 50 cm leveän/korkean tuubin, joka tulee ihan rintojen alta pitkälle masun alle/pyllyn päälle. Helpottaa just tuota paitojen lyhkäseks jäämistä ja pitää housujakin ylhäällä (vaik ois nappi auki :)), jos kangas on tarpeeksi jämäkkää/tiivistä.

Omaa napaa sen verran, että paha olo jatkuu vaikka viikkoja jo yli 12. Kohta epäilen, että onko masussa enemmän kuin 1 vaavi :) No, eka ultra on perjantaina lääkärineuvolan yhteydessä, joten sittenhän tuo selviää.
Saa nähdä miten paljon painokin on noussut :ashamed: Ihan liikaa veikkaan...

Joku muukin oli sitä mieltä, että vois jäädä nyt jo äippälomalle :) Minä myös. Ei huvittais yhtään keskittyä töihin enää... no, aattelin aloittaa kesäloman kesäkuun alusta ja jäädä suoraan siitä äippälomalle, niin eipä tässä liikoja työaikaa enää ole :D

Hannele ja masukki 12+3
 
Iltoja!

Mulla on myös toppimallinen uikkari. Kyllähän se toppi nousee kurtulle mahan päälle, mut varmasti menee koko raskausajan. Mun bikinit on niin pornot, ettei niillä kehtaa uimahalliin mennä... kotipihalla voi puuhailla ne päällä ;) Töihin oli pakko ostaa toppimallinen, kun ei siellä kehtaa mitään paljastavia pitää... kesäleireillä sun muilla...

Mulla oli tänään lääkäri, mut sydänääniä ei vieläkään kuunneltu, kun ei oo laitteita. Sit täällä ei ees tehdä gynen tarkastuksia raskausaikana, ultralla sit katsotaan et kaikki on ok. No, loppuraskauden oon sit Suomessa, siellä ainakin sit kattovat, ettei oo paikat auenneet ja uskallan elää normaalisti ja vaikka sit mennä järveen jäähdyttelee! Muuten kyl oli kaikki kunnossa lääkärissä, verenpaineenikaan ei oo ikinä ollut noin alhainen lääkärin mittaamana! Suvussa on tautia ja jotenkin pelkään saavani sen ja jännitän mittaamista ihan hirveesti... nytki mittas niin pitkään, et olin ihan varma, et tulee kauheet lukemat, mut oliki toisin päin =)
Ja lääkäri jopa nyt laittoi kirjeen sairaalaan, ilmoittavat mulle sit, koska voin tulla ultraan. Enää 1,5kk jännäämistä.
Hassuja kysymyksiä teki tänään, mm. onko mulla ollut vesirokko (olikos jollain täällä se raskausaikana?) ja rokotuksista kysyi myös. Neljä putkee otettiin verta, meinasin pyörtyä sinä aikana... en tiiä, mitä tutkivat, selitti ne norjaks ja meni vähän ohi. Kai ne ilmottaa, jos jotain outoa löytyy =)

Ja kukas se sanoi, et esikoisella on ihana minä ite ikä? Täällä se on myös!!! Sit on sellaista äkillistä kuuroutta havaittavissa, ilmenee etenkin kun ollaan kaupungilla, poika hyppää kesken kaiken pois rattaista ja lähtee juoksee jonneki. Yleensä ei sentään suoraan autojen alle, mut jotain kivoja piiloja keksii.

Nyt kattoo erittäin loistavaa tv-sarjaa, American next top model... :D
 
Neitiperho Mä tiedän tuon sinun tunteesi, mulla oli ihan samanlaisia pelkoja ja tuntemuksia esikkoa odottaessa, vaikken todellakaan ole mikään mustis-tyyppi ja noita pelkoja ja ajatuksia lisäsi kaikki kummalliset painajaisunet, joissa mieheni oli menossa naimisiin ystäväni kans ja mä sit siinä unessa koitin miettiä et, eihän tää näin voi mennä, ku mun mies se on kuitenki.... Muissa raskauksissa ei ole enää niin voimakkaasti tullu tää esille, jos on tullut ollenkaan. Kylläkin epämääräisiä unia näkyy :|

Mä olen käynyt raskausajat uimassa yleensä aika loppumetreille asti ja mulle on riittänyt ihan tavallinen uimapuku, tosin mul ei oo mikää ihan älyttömän iso maha tullut kenestäkään.

Huomenna neuvolalääkäri aika ja rakenneultraankin täytys varata aika, muttei taho saaha aikaseks ja sit ku on nuo soittoajat, ni enhän mä niihin ikinä kerkee :ashamed:

Niin tuosta mahan näkymisestä ollu juttuu, mun mielestä se ei mulla viel ulospäin näy ollenkaa, mut eiköhän se muutamien viikkojen päästä jo pilkota...

Poipi rv 15+?
 
Minä myös säikähdin anselmiinaksen kirjoitusta. Hyvä ,että en kerinnyt itkuun purskahtaa. Muutenkin olen pillittänyt taas koko päivän. Tuli uusi Kaks Plus ja siinä oli paljon vauva juttuja. En kyllä tuumannut niitä nähdä lukea kyynelten läpi. Ukolle olen raivonnut sitten pitkin päivää. Ihanaa ,kun hän meni kaverille pelaan pleikkaria niin sain olla rauhassa koko illan kahden tytön kanssa. On siellä vieläkin ja toivottavasti ei tule ennen kuin olen unessa. Meillä menee tää kuvio nyt näin päin ,että en tahdo ukkoani sietää :whistle:

Meidän taapero on myös alkanut osoittaa merkkejä alkavasta minä itse- kaudesta. Nyt yhtäkkiä pitäisi kaikki ruoka saada syödä itse ,vaikka ei vähän aikaa sitten suostunut lusikkaa käteen ottamaan. Meillä oli muuten harvinainen viime yö. Rinsessa nukkui 8 h heräämättä!!!! Ei ole vielä tähän ikään moista tehnyt. Nyt ikää siis 1v5kk. Minä kyllä kolmen maissa päivystin ,että milloin herää.

Kiva oli taas lukea mukavia ultra ja neuvola kuulumisia. Tsemppiä niille ,jotka oli huomenna menossa tai lähipäivinä.

Nyt nukkuun..öitä masut ja äipät :wave:
 
neitiperho
Niinhän se meilläkin vaan tuntuu menevän tyylillä koti elämä. En siedä miestä vaikka se mitään varsinaisesti ole tehnytkään. Tai kaikki pienetkin asiat mukamas loukkaa niin verisesti, että myrsky vaan jatkuu. Minä siis taas oikein maanvaiva kotona. Harmittaa ihan vietävästi itteni. En halua inhottava miehelle olla, mutta jostain syystä osaa haluta sitä miellyttääkään. Elä tässä sitten taas normaalia elämää. :ashamed:

Napa elää omaa elämäänsä vissiin. Voinnissa ei mitään. Järjen kun vaan tuonne yläkertaan saisi takaisin niin taas kaikki olisi hyvin. Eipä tänään siis muuta valitettavaa :LOL:
 
Huomenta vaan kaikille!!

Nuo on jänniä nuo mielialan vaihtelut.. ja meillä on vielä ku mies tekee vuorotyötä, ja sille ei nuo yövuorot oikeen taho sopia, siitä tulee hirveen äksy ja ärsyttävä.. ja sitten mie siihen lisäks länkyttämään millomistäkin.. varsinkin ku kumpikaan ei osaa antaa perix.. mielenkiintosta..

meillä kanssa havaittu lapsen kuuroutumista, kerranki se juos miuta karkuun jossain, ja yritin sille huutaa et oota, ei kuule, sit huusin et missä siun korvat on.. ni se vaan kokeili käsillä korvia ja jatko matkaa.. ei mitään tehoa millään..

Omaan napaan ei mitään uutta!!

Äiti lpr 15 !!!
 
Huomenta!

Kyllä sai anselmiina meikäläisenki pelästymään. Oli viestin alku niin pahan kuulonen. :eek: Mutta, ei muuta kun onnea odotukseen jatkossakin syysmassuissa! =)

Tällä suunnalla ei mitään uutta.

Päivän jatkoja!


 
huo hitsi ku säikähin.. kävin äsken kahvilla ja nyt ku tulin takas, ni MITÄ IHMETTÄ elokuiset on kirjottanu sivulta 11 jo sivulle 18 tekstiä vajaa tunnin aikana :LOL: , mut se oliki vanha ketju!!! Ai mitennii oon riippuvainen näistä palstoista..!!

Oli muuten hyvä voi silmä pulla.. pitihän se syyä ku iskä sano ettei miu naamasta nää yhtää et ois tullu painoa lisää =) , yrittää varmaa mielistellä!!

Äiti lpr 15 ja +6,5kg :kieh:
 
laskettu aika ois 15.8.. eli nyt rv13+4..
ensimmäistä muksua odotan!
jännä sinäänsä, mutta mulla ei ole ollut oikeastaan ollenkaan pahoinvointeja..jotenkin outoa vielä sisäistää koko raskaus, mutta innoissani olen!! :)
 
Tervetuloa vaan ajatar! sehän on kiva jos ei ole ollut mitään oloja!! ja on se miullakin toisaalta vaikee ymmärtää, että meille tulee toinen.. siis oikeesti meille tulee vauva!! ehkä sen taas sitten tajuaa kun saa sen tuhisevan nyytin kainaloon :heart:
 
jep.eiköhän sen sitten tajua!kyllä tää on jotenkin kamalan iso muutos!! :)
mä oon jo ostellut hirmuisen kasan vaatteita ja leluja!! kun kattoo niitä vaatteita miettii mahtuuko se muksu oikeesti niihin vaatteisiin!!
aiotteko muut ottaa selville kumpi sieltä olisi tulossa?:)
 
neitiperho
Mä oon kans ihan koukussa tähän palstaan. Varsinkin pahimpia nää hetket kun kotona vapaapäivänä niin mitää muuta ei aikaiseksi saa kuin tuijottaa koneen ruutua... Siis olisi kyllä ihan tekemistä koneella muutenkin..mistään vaan ei mitään tule. :LOL: Vaarallista tää...
 
heipsansaa, ajattelin neuvolakuulumisia kirjoitella! tänään oli lääkärineuvola ja kaikki oli hyvin, hb 134 ja verenpainekkin hyvä. painokaan ei ole noussut kuin keskimääri 200g viikossa ja täti oli oikein tyytyväinen kun kuitenkin tuo bmi on vähän normia korkeammalla. joten vissiin voi jättää huonon omantunnon vähän vähemmälle kun meinaa aika usein haluttaa karkkia vaikka toki eihän sitä nyt ihan ku leipää kärsi syödä. lekuri kuunteli sydänäänet ja löytyivät suht nopeasti:) no sitten otti papan kun siitä on pari vuotta ku viimeksi otettu ja ai saakeli kun kävi kipeää! mulla vielä oli hiiva mitä olinkin nyt pari päivää epäillyt niin muutenki ne kaikki välineet mitä sinne tukitaan tuntu tosi epämukavilta mut se papan otto kävi kyllä tosi ilkeästi, ei ole ennen noin tuntunut. sano lääkäri et saattaa vuotaa vähän tänään ja kyllähän tuolta on hieman semmosta rusehtavaa tullu pyyhkiessä. sit se kokeili kohdunsuun ja vatsan päältä myös paineli ja seki tuntu siltä et se ois yrittäny runnoa vauvan ihan kokoon. kai sitä pitää painella suht lujasti et tuntuu noitten makkaroitten läpi mut täytyy sanoa et ku sieltä lähettiin niin sanoin miehelle et kyllä on semmonen väkisin maattu olo. asiallisen olonen lääkäri oli toki joten uskon et tietää mitä tekee mut täytyy sanoa et onneksi ei tarvi tuota painelua joka viikko tehä. pelkkä ajatuskin käy kipeää nyt! onko muilla ollu yhtä kivuliaita kokemuksia vai onko musta tullu jotenki yliherkkä?

väsymys on edelleen hirveä, asiakaspalvelu koulussa tuntuu edelleen tosi raskaalta ja kaikki värit sun muut kemikaalit ottaa henkeen. nooh, jospa se siitä. ja jos ei niin pitää sitte vaan yrittää välttää niitä värjäyshommia.

eipä tänne tälläkertaa sen kummempaa, hyviä vointeja kaikille mammoille ja masuille ja tervetuloa uusille:)
 
Täältä ilmoittautuu yksi elokuun synnyttäjä lisää. Laskettu aika 22.08.08 :heart:
Ensimmäisessä ultrassa on käyty 07.02.08 sieltä sellainen reilu viiden sentin kääryle heilutteli reippaana ja sydän pompotti vauhdilla. Niskaturvotusta oli 1.6, mutta toivotaan että kaikki on hyvin, verikokeen tuloksia odotellessa...
Tämä pienokainen on siis ensimmäiseni :)

nupu rv. 12+4
 
Tervetuloa uudet mukaan :hug:

Onko muilla vielä ollut koviakin masukipuja, varsinkin toispuoleista? Mulla on jo monta päivää ottanut kipeetä tonne mahan vasemmalle puolen alas. Oon vähän huolestunut, että mistä moinen johtuu, kun tuntuu vain toisella puolella, varsinkin liikkuessa. Olen siitä menossa tänäänä lääkäriin kello 15. Saas nähd mitä lääkäri sitten sanoo ja toivottavasti ultraavat.... Siitä kuulumisia varmaan sit huomenissa.

Muuten olo on ihan hyvä eikä pahoinvointia enää juurikaan ole! Ainut mitä vielä on, niin hirveä iltaväsymys sekä kylmä pitkin päivää. Yöllä sitten taas hikoan ja patteri on pienennetty niin, että mies-raukka öisin palelee :LOL:

Hemuli80: Kyllä meilläkin täällä neuvolassa kyseltiin, että olenko sairastanut vesirokon. Ilmeisesti se on sitten raskausaikana paljon vaarallisempi jos sitä ei ole pienempänä sairastanut ja nyt puhkeaisi.

Tatjana80 ja rv 14+4
 
Miulla oli kyllä ihan miellyttävä kokemus tuo lääkäri neuvola.. mutta kai ne tekee niin eritavalla.. tää miun lääkäri kokeili niin hennosti tosta mahan päältä, et ihmettilin oikee.. mut kai se osas asiasa.. eikä miulla puhuttu mistään papasta.. on tästä aikaa, ku viimex otettu.. mie kyl luulin et sitä ei ees oteta raskaus aikana..??

Mie kanssa näytin pojalle noita 50cm vaatteita yx päivä, enkä kyllä usko vieläkään et vauva niihin mahtuu.. mut kai se mahtuu..

Ja tää palstailu on paha.. varsinkin työpäivänä.. istun tässä koneella koko päivän, enkä voi olla pois näiltä sivuilta.. onnex pomo on oma äiti, ni ei se lopareita voi miulle antaa :LOL: , jos vähän lusmuilen.. toivottavasti..

Nyt tää yrittää tehä töitä..
 
Tietääkseni papaa ei oteta raskuaden aikana koska raskaus tuottaa jotain vääryyksiä tuloksiin, näin minulle ainakin kerrottiin.

Tosta koukkuuntumisesta, minä olin viimeviikon lopulla kirjautunut tänne käyttäjäksi ja nyt käytän kaiken vapaa-aikani täällä... Pakko myöntää, istun nyt koulussa ja pitäisi opiskella, mutta kai tääkin hiukan opiskelusta menee, olen ainakin toisten raskauksista oppinut jo vaikka mitä :D
 
mahakipuja mulla tulee eniten silloin kun istuu kauan samassa asennossa..esim koneen edessä :D
mulla kanssa ultrassa ja neuvolan lääkäri oli tosi mukavia ja asallisia.mä kävin kauheen aikasin ultrassa jo viikolla 10+4,sintti oli silloin vasta 38mm.
miten muuten, millaista työtä teette?onko muita vuorotyöläisiä?ootteko huomannut enemmän väsymystä ym?
 
lääkäri sanoi mulle että papa voidaan ottaa, joko alkuvaiheessa tai loppuvaiheessa raskautta. liekö multa otettiin sen takia kun sillon pari vuotta sitte oli jotain solumuutoksia. en tiiä sit... mut tuntuu et melkeen kaikissa asioissa joka lääkärillä on eri mielipide, mistä lie arpovat mitä saa ja mitä ei saa tehä. mut ei onneksi oo mitään kipuja mahassa siitä painelusta, jos ois niin kyllä varmaan vähän hirvittäis.
 
nii oon huomannu et jokaiselle kerrotaan eritavalla!! mutta luotetaan meidän hyvään terveyden huoltoon!! ihmettelen vaan :) aina kaikkea!!

Ja tosta vesirokosta, miun mielestä se on vaarallinen tauti sikiölle, jos äiti ei ole sitä sairastanut ja sairastaa sen raskaus aikana.. korjatkaa jos olen väärässä!!??
 
ajatar ja nupu84 tervetuloa mukaan!
Lisäsin teidät listalle. kerrotteko vielä synnytys sairaalanne, niin lisään nekin vielä sinne? :wave:

Vesirokko on todella vaarallinen tauti sikiölle, jos se iskee raskauden aikana.
 

Yhteistyössä