Valtionvelan totuus unohtuu kansalta

vierailija
VM kokoomuksen apuministeriönä koitti väittää arvioiduksi tulevaksi Orpon hallituskauden velan määräksi 55,8 miljardia, mutta aloitti laskun vuoden 2024 velanotosta. Unohti että OrpoPurra lisäsi velkaa JO 2023 Marinin viimeisen budjetin 10 mrd eurosta 14,4 mrd euroon eli 4,4 mrd euroa. 55,8 + 4,4 mrd euroa = 60,2 mrd euroa

Kaiken lisäksi 3,2 mrd euroa tästä oli menoja, jotka VM kummasti "kalenteriteknisesti" siirsi vuoden 2024 menoista vuoden 2023 joulukuun puolelle maksuun, eikä edes VM:n budjettipäällikkö "osannut" syytä avata. Eiköhän näin pyritty siirtämään Orpon oikeistohallituksen menoja laskettavaksi edellisen hallituksen menoiksi/velaksi, kuten VM:n velanottoarviossa näyttää tapahtuneen.

Asian uutisointia:
Kalliiksi tulee oikeisto ja eliitin edut.
 
vierailija
Uusi tyly arvio: Hallitukset ottavat [*lue Orpon hallitus ottaa] neljässä vuodessa velkaa 56 miljardia euroa
"Vuoden 2028 lopussa valtionvelka on VM:n arvion mukaan 212 miljardia euroa. Valtionvelka oli vuoden 2023 lopussa 156,2 miljardia euroa. Näiden lukujen perusteella Petteri Orpon (kok) hallitus ja sitä seuraava hallitus (ensimmäisessä budjetissaan) ottaisivat uutta velkaa 55,8 miljardia euroa."

55,8 mrd euroa 2024-2028 + vuoden 2023 Orpon kauden 4,4 mrd euroa = 60,2 mrd euroa

156,2 mrd euroa - 4,4 mrd euroa = 151,8 mrd euroa

212 mrd euroa - 151,8 mrd euroa = 60,2 mrd euroa


[*] muuten IL-uutisen alkuperäinen otsikko, joka myöhemmin oli muutettu. Kenenköhän käskystä?
..ja petostakin vielä piilottamaan oikeiston velanottoa 😡
 
vierailija
HS: Työttömien kannustaminen kepillä kertoo paljon hallituksen ihmiskäsityksestä
Lukijan mielipide|Hallituksen arvio, että ansioturvaa saavia kepittämällä saadaan noin 20 000 ihmistä työhön, ei ole tästä maailmasta.

YRITTÄJÄ ja pappi Heikki Nenonen kirjoitti Kirkko ja kaupunki -lehdessä 8. huhtikuuta: ”Hallituksemme ajaman linjan vaarallisin piirre on sen kahdessa ihmiskäsityksessä: varakas ihminen on arvokas ja tarvitsee kannustusta, mutta köyhä on ongelma ja tarvitsee keppiä.”

Työttömyyskorvauksia saaviin suhtautumisessa meillä on kaksi koulukuntaa, joilla on täysin erilaiset ihmiskäsitykset. Hallitus edustaa koulukuntaa, jonka mielestä varakas ihminen pitää yhteiskuntaa työllään pystyssä ja ansaitsee rahallista kannustusta tehdäkseen työtä entistä enemmän; köyhä ja työtön taas on sosiaalietuuksia maksimoiva, työtä vieroksuva ja tarvitsee keppikannustusta, siis etuuksien karsimista
Tai sen puutteesta.
 
vierailija

No kun lihoo äkkiä siitä sellujauhosta, ei saa kenkiä jalkaan ilman apua
siinä on vuosikymmenien vesakontorjunta-aineet mukana
 

Yhteistyössä