TOUKOKUUN TOUKAT 2011 ~~ Tammikuussa~~

NAJ
Miikulainen: kiva että teidän kakkosella kaikki hienosti :) Hyvä toi mistäs lyhennetään :LOL: Joo sitä maalaisjäkeä kuulutan minäkin lääkäreille.

Äitiliini: Meillä on periaate jos ei telkkarista mitään tulee, sitä ei pidetä päällä. Ei Myy vielä ole oikein älynnyt siitä kiinnostua, joskus vilkaisee, ja unohtaa sitten.

Päikkäreitä Myy nukkuu yhdet aamupäivällä 9-11 aikaan, riippuen siitä mihin aikaan herätään. Toiset pidemmät nukkuu 13-15 ja ne onkin yleensä 3h. Aika paljon tuo tyttö mun mielestä nukkuu, paljon enemmän kuin veljet, mutta siinähän nukkuu. Esikoinen nukkui 6kk iästä aina 12-15 :) Helppoa kun tiesi aina etukäteen.

Nyt lihapataa tekemään :)

NAJ+Myy 7kk
 
Äitiliini meillä kans yks telkkarin orja (ellei isäntää lasketa mukaan ) :headwall: päivisin telkku pysyy aika napakasti kiinni, mutta isäntä kun on kotona, niin telkku on auki.. Just mainokset, tunnusmusiikit yms kiinnostaa, oon juniorikanavalta antanu kattoa JummiJammia, jota neiti rakastaa. Voi sitä riemun kiljahdusta ja innoissaan potkii ja touhottaa jaloillaan kun kuulee sen tunnarin :heart: Siinä on niin selkeät hahmot, lauluja ja kirkkaita värejä, että varmasti kiinnostaa. Ohjelma kestää sen 20min, ja koko sen ajan tyttö tapittaa keskittyneesti. Mutta täytyy tolla olla hyvä keskittymiskyky, isännän kanssa yks ilta vuokrattiin Marmaduke-leffa, ja tyttö katto sitä herpaantumatta 45min josta 30min varmaan nauraa räkätti tv-ruudulle :D

Päikkärit yleensä herätään 9-10 aikaan, sillon nukkuu päikkärit vasta 13 aikaan, yleensä tunnin kaks. Seuraavat unet ovat yleensä 17-18 aikaan tunnin verran. Nykysin sitten nukahtaakin 21-22 välissä yöunille.
 
NAJ
Myy tänään 8kk :heart: sen kunniaksi neuvola, uuden uutukaiset mitat 66,8 cm ja 6,250 kg. Kirjoittelinkin jo fb:n puolelle, mutta 9kk kasvukontrolli. Siihen mennessä olisi asiallista saada vähän lisää pituutta ja painoa. Paljon proteiinia, lihaa, vauvaujogurttia, maitojauhetta, öljylisää, kananmunaa suositteli terkkari. Muuten kaikki hyvin, sivuille on tullut suojaheisteet, konttaamisen valmiudet löytyy, samoin seisomisen. Lisää ruista ranteeseen ja se on sitten menoa se.

Ylhäälle tulee hamapaita ja ne on ilmeisesti saaneet neidin kiukkuiseksi, viime yö meni vähän väliä heräillen. Ensi yksi annan panadolia, jos jatkuu tuommoisena.

Hyvät viikonloput

NAJ+Myy 8kk
 
emv
Iltaa!

Miikulainen: Onpa tosiaan ihana, että masuasukilla kaikki on hyvin! Täälläkin tosiaan jonkin verran vauvakuumetta, mut voi olla et menee vielä vuosikin ennen kuin seuraavalle annetaan mahdollisuus tulla.

Sadella pitkä tauko hampaiden teossa. Yhä vaan alhaalla kaksi eikä muuta. Välillä aika luullaan et tekee niitä lisää, lähinnä tietynlaisen kiukkuisuuden vuoksi, mut eipä ole uusia ilmaantunut. Me kyllä on annettu panadolia ainakin toisen hampaan tulon yhteydessä yöksi/yöllä, ellei molempien. Siis ei mitenkään automaattisesti, mut just jos selkeästi toisella on kipeä/vaikea olo, eikä nukkumisesta tule mitään.

Sade nousi tänään ekaa kertaa itse tukea vasten seisomaan, sohvaa vasten, yritti kurkotella sieltä mitä näki. Mä istuin itte siinä sohvalla lueskelemassa ja muistiinpano tekemässä ja mieskin oli lähellä. Sade pitkään touhusi polvillaan sohvaa vasten, enkä edes huomannut et yritti seisomaan. Yhdessä kohtaa vaan kun katoin tarkemmin, niin huomasin, että tuohan seisoo! =) Kumpikaan ei kyllä nähty sitä miten se nousi seisomaan. Sit vähän ajan päästä yritti uudelleen, eikä onnistunut niin helposti, niin voi että tyttöä turhautti!

Konttaus meillä myös nyt vienyt voiton muista liikkumistavoista. Sade myös lähtee huoneesta pois tutkimaan omatoimisesti muita paikkoja. Aamulla jätti mut omaan huoneeseensa lelujensa kanssa ja itse paineli tutkimaan kirjahyllyn alahyllyjä.

Telkkarista Sade on kiinnostunut lähinnä kun sen avaa tai kun tulee mainoksia. Mut ei kovin kauaa ole kiinnostunut. Meilläkin tv lähinnä auki, jos sitä katsotaan.

Nyt nukkumaan! :wave:

Hauskaa alkavaa viikkoa kaikille!

-Emv ja Sade, kohta jo 10kk
 
Huh hei, täällä päin on yöt alkaneet taas normalisoitua. Vielä kun ite taas oppis nukahtamaan niin oltais voiton puolella!

Päikkäreitä nukutaan kahdet tai muuten illat menee plörinäksi!

Tänään Eikka lähti konttaamaan!! <3 Edelleen omalla tyylillä pääsee nopeammin, mutta puolet matkasta menee konttaamalla <3 :)

Täällä on jo 80cm vaatteet käytössä. Juuri myynyt Eikalle pieniä vaatteita. Miten tuo kasvaa noin jäätävää vauhtia! :eek:

No tämmöisiä pikakuulumisia!
Miten teillä muilla menee? :)
 
Heippa!

Meillä menee vaatteissa koko 80-86cm muutama 74cm body on on mikä mahtuu ovat kokoonsa nähden reiluja. Vaipoissa pampersin 5.

Mä laitoin tuplarattaat myyntiin. Eipähän niitä paljoo kyl käytettykään,kun tuo 2,9v ei sillo niissä oikein suostunut istumaan vaan tykkäs kävellä rattaitten rinnalla. Ja kaukalonkin pistin myyntiin ja vaatteita oon myyny ja antanu pois. Meillä ku lapsi luku on täys.

Meillä nukutaan 2-3 päikkärit.

Kyl aika hulinaa on välillä varsinkin viikonloppuisin,ku esikoinen tulee lomille intistä ja yhdellä pojalla pukkaa murrosikää päälle ja yhdellä jotain uhmaikää, Henkka on vielä kiltti poika ni kyl äitin hermoja koitellaan :kieh:
Mut eiköhän se siitä :D

baby dream ja Henkka
 
Viimeksi muokattu:
NAJ
Hauskaa, meillä menee 62-68 vaatteet, joitain pieniä 74 käytetään myös (ovat kylläkin 68 cm kokoisia) 80 cm en ole edes vielä ottanut esiin ts, en tiedä kuinka paljon ja mitä löytyy. No ostaakkaan en aio, ennenkuin näen milloin niitä meillä käytetään.

Yöt menee hyvin, jos jaksaa heittää vajaan puolentunnin iltalenkin, sitten Myy nukkuu hyvin, jos ei jaksa, ei nuku Myy, eli lenkkeillään iltaisin.

KOnttausasento on löytymyt, eteenpäin mennään jotenkin konttaamisen ja ryömimisen välillä, jalat konttaa, kädet ryömii :) Hassun näköistä.

Minä pakkasin vauvanvaatteet (56 ja osan 62) kasseihin ja ne menevät ystävillemme, jotka saavat tytön huhtikuussa. Meilläkin lapsiluku oli tässä, nyyh. Kaukalo on neidillä vielä käytössä, jossain vaiheessa pitäisi ostaa istuin, mutta ei vielä kiire.

Nyt aamupuuhiin

NAJ+Myy 8kk

Hulinaa joo täälläkin riittää, siitä pitävät isot pojat huolen
 
Meidän pikkuneidin 8kk neuvolalääkäri oli tänään. Uudet mitat oli n.7,7kg ja n. 71cm. Lekuri oli huolissaan alenevasta painokäyrästä ja kehotti syöttämään reiluja annoksia ruokaa.. Totesin että tää lapsi on paljon pulleampi kuin siskonsa oli vauvana. Lääkäri katsoi sitten siskon vauvakäyriä ja alkoi nauramaan että "meikäläiset on olleet tän kanssa varmaan helisemässä..". Ja niin loppui huolestuminen pikkuakan painosta;)
Oikeestaan isosiskonkin painosta todettiin että menee tasaisesti omaa käyräänsä vaikka olikin miinuskäyrällä..
Samalla mä pyysin lähetteen fyssarille ku pikkuakka ei nouse istumaan ite eikä liiku. Ei ole mitään kiirettä enkä ole huolissanikaan mutta mielenkiinnosta:)
 
Iltoja! Kovasti tämä palsta hiljentynyt :) Itse ainakin huomaan ettei tahdo ehtiä tänne niinkuin ennen, nyt kun tyttö on koko ajan vahdittava :)
Meillä on alettu nukkua yöt heräämättä, i-h-a-n-a-a :) Nyt parisen viikkoa mennyt niin että yöunille siis edelleen 20.30 ja herätys siinä 7.30-8. Aiemmin heräiltiin yöllä sen 1-7 kertaa. Epäilen että tuo liikkeellelähtö ja touhuilu muutenkin päivällä väsyttää niin että unta riittää tytöllä koko yön. Päiväunia yleensä kahdet, toiset ruuan päälle n. 1h ja illalla vielä 30-90 min. Kauhian vähän, niinkuin aina, mutta tyttö on pirteä ja jaksaa touhuta niin eiköhän ole riittävät. Meillä siis kontataan ja noustaan pystyyn. "Kävelytystä" rakastaa yli kaiken, muutaman askeleen ottaa myös omatoimisesti esim sohvaa vasten :) Mieletön duracell, koko ajan liikkeessä. Tuo ei siis ole hetkeäkään päivässä paikallaan :O

Ruokailu meillä tökkii, kun ei maltettaisi hetkeäkään olla paikallaan tekemättä mitään. Leluilla lahjottava että saa suupalastakaan uppoamaan... Se on siis ihan show se syöminen, ärsyttää... No, josko se siitä kun vähän kasvaa, toivotaan!

Vaatekoko meillä pääsääntöisesti 68-74, mutta käytössä myös esim H&M:n 80senttisiä, jotka on siis tosi pieniä mitoitukseltaan. Meidän hoikkaliinille nuo henkkamaukan ja lindexin housut tuntuu parhaimmalta, ainoita mitkä pysyy päällä :D

Turvakaukalo meillä vaihdettiin jo turvaistuimeen, kun alkoi automatkat mennä huudon merkeissä. Pyrki jatkuvasti istuvampaan asentoon kaukalossa... Nyt mietin mitä tehdä tolle kaukalolle, toisaalta kannattaisi säästää eikä myydä, mutta ongelma on säilytys. Meillä on vaan kylmä ulkovarasto ja sehän ei kai hyvää tee kaukalolle? Mihinkään kaappiin ei mahdu ja vaatehuoneita ei ole, huoh. Jatkuva talokuume myös päällä, nyt asutaan rivarikolmiossa joka periaatteessa ihan passeli just nyt, mutta säilytystila on minimaalinen. Mulla onkin "ehtona" toisen lapsen suhteen, että sitä ennen asutaan omakotitalossa :) Tää asunto on vaan hirmu rakas mulle, tulee olemaan kova paikka tämän myynti aikanaan, voi kun olisi isompi..

emv Meillä myös pitkä tauko hampaissa, ekat 2 tuli n. 7kk iässä ja vielä ei muita.. Mutta kaipa ne sieltä :)
Ensi viikolla on myös eka hammashoitolan aika.

Jaha, nyt laatuaikaa itseni ja tv:n parissa, kun mies lähti olusille :) Voikaahan hyvin kaikki!

ALM ja tyttönen 9kk :heart:
 
emv
Heippa!

Me käytiin 10kk neuvolas tänään, Sade ylihuomenna 10kk. Kaikki ok. Tasaisesti kasvaa (9495g, 74,5cm ja py 44,6) ja kuulo&näkö normaalit. Pinsettiote toisesta kädestä löytyy ja toisesta etusormi-peukalo-ote mut ei vielä pinsettiotetta. Itsehän en edes ymmärrä noiden eroa :D Hapanmatiotuotteita aloitellaan, tai no tarjosin jo tänään jugurttia. Erityisen positiivista palautetta sai siitä, miten uteliaasti ja rohkeasti tutki neuvolan leluja. Vuoden ikäisenä sit taas mennään neuvolaan.

Meillä vaatekoko on 74-80, merkistä ym. riippuen.

Millä perusteilla hei ootte hommailleet noita turvaistuimia, tai osaatteko suositella joitain? Meillä ois tarkoitus luopua autosta, eli pitäis olla semmonen mitä saa näppärästi siirreltyä ja otettua mukaan.

ALM: Meillä kans nyt just ihan viime päivinä Sade on alkanut ottaa askeleita kun seisoo pöydästä kiinni pitäen, osaa siirtyä pöydän reunasta sohvaa vasten. Jännä miten yhtäkkiä tulee pienen ajan sisällä useita uusia taitoja. Ai teillä jo hammashoitola-aika jo näin pienenä? Varmaan kunnallisia eroja, sillä ei meillä päin mitään hammashoitolaa näin pienillä ole. Neuvolassa vaan ohjeistettu parilla viime kerralla.

-emv ja sade
 
Hellurei..

Tääl tätä "unikoulua" harrastettu ja me ei enään syödä öisin, vasta aamulla 6-7välillä maitoa juo pullollisen ja jatketaan unia. Mutta mutta.. Nyt tuo saamerin tutti! :headwall: Sitä sit laitetaanki puolen tunnin - tunnin välein suuhun.. Joten alotan tassutushoidon, tai alotin just tänään ja tutti menee narikkaan..! Päättäväinen oon, en tiä kauan jaksan. Tänää on nukuttu 30min päikkärit ja vielkin ihan väsy mutta ilman tuttia tuskaa.. Ja nousee heti seisomaan sängyssä nii hankalaa.
Kuis muilla menee nukkumiset öisin? Onko vinkkejä meikäläiselle? :)

Meil tosiaan seistään, tukeavasten kävellään ja osataan vaihaa kiinipiti paikkaa jos lähellä on lelu. Nyt vasta on alettu nauraan ääneen herkemmin, ennen oli työn alla et hekotti. Nii ja potta ostettiin kun tuli 9kk täyteen :) Sinne tulee joka kerralla pissa taikka kakka kun siin istuu.

Ainii, loppuhan se äippäloma eilen ja nyt kotona jammataan viel. Kodinhoidon tukia hain ja sil mukamaste pystytään elää..

Miten saan Eetun mahaa löysemmäks? Se on koko ajan ihan kovalla.. Keinot loppuu.. Luumua saa ja banaani on siiretty kerran viikkoon. Tavan maito ja jugurtit ym alotettu, mutta en usko et siittäkään johtuu.

Vaatteet tääl on 80cm suurin osa, oon kyl nyt ostellu 86cm.. Ja 5vaipoilla mennään.

Jahas, potta näyttää kutsuvan ja sit iskälle ruokaa kun töistä tulee..
:wave:
 
emv, me päädyttiin Cybexin Isis-sportopik-palkki-istuimeen. Kummipojalla palkki ja on helppo kiinnittää autoon ja siirtää autosta toiseen, me kun ei auto omisteta. Tosin ei oo VIELÄKÄÄN saatu tilattua sitä (ei saa viel Suomesta mistään) kiitos vaan Eikan isän. :kieh:

Nukkumisesta, Eino on nyt nukkunut yöt tosi hyvin, ei vaadi enää juuri mitään ennen aamuyötä. Itselläni vaan on nukahtamisvaikeutta, johon toivon piakkoin saavani apua!

Tukea vasten noustaan ja äiti on kiva kiipelypuu :D Laskeutuakin osaa jo hienosti, myös tukea vasten kävellään ja meno on hurjaa :p Istumaan ei vielä mene itse, paitsi välillä kun laskeutuu seisomasta.
Kovin tutkii uusia juttuja, vasta sitten pistää suuhun maisteltavaksi! :)
Vaipoista kutosiin pikkuhiljaa siirrytään.

Eilen nukahti pitkästä aikaa mun syliin ja voi kun se tuntui kivalta :heart: Tajusin, ettei tuo enää mikään pikkuvauva ole, kohta vuos täynnä. Mihin tää aika menee?! :O
 
Viimeksi muokattu:
Ihanasti tullut tekstiä, vaikka pino hiljentynyt. Ymmärtäähän sen :)

Emv Oih Sade jo 10kk, niin se aika menee! :heart: Hienosti kehittyy!

Kyyneltenhymy kyllä tavallinen maito voi aiheuttaa kovaa vatsaa, kun pikkuisen suolisto ei ole välttämättä vielä valmis siihen. Kummitytöllä hänen äitinsä aloitti 10kk tavallisen maidon, ja vatta meni kovaks. Lääkärikin ihan totes, että siitä tod.näköisemmin johtuu, ja tyttö söi 2-vuotiaaks asti levolacia. Nyt alkanut vatsa vihdoin toimimaan normaalisti.
Vatsan pehmennyskeinoja Jos ei luumu auta, niin kokeile apteekista saatavaa mallasuutetta. Pitäs olla vatsalääkkeitä pehmeämpi. Levolac on myös sellainen, jota voit kokeilla. Syöttekö tarpeeksi kuituja? Esim. ruispuuroa?

Taitoja Meillä viikko sitten laitoin neidin lattialle, polvet hieman koukussa. Tyttö jäi siihen konttausasentoon! Olin jo aikasemmin luovuttamassa, että ei Tirppa opi konttaamaan :ashamed: kun ei mitään elettäkään ollut. No siitäpähän neiti hokas, että näinkin voi olla! Ja nyt joka päivä monta kertaa keikkuu konttausasennossa ihan omatoimisesti, valmius siis oli, mutta ei ollut hokannut sitä. Vaati että laitoin kerran siihen asentoon (aiemmin kun oon yrittänyt laittaa, niin ei oo pysyny.). Pientä tavutusta meillä myös harrastetaan, ab-ab, va-va-tyylistä, etenkin iltaisin neiti juttelee pehmoleluilleen.

Hampaat meillä neidillä puskee 7.hammas ylös, ja alhaalla kiiluu 8.hammas ikenen alla. Kovaa tahtia tekee hampaita, puremisen tarve on kova! Saa varoa omia varpaitaankin kun istuskelee neidin vieressä :LOL:

Turvaistuin meidän piti hommata Britax Evolva, mutta isännän sisko sanokin, että heiltä jää nyt pois tuo seuraava istuin. Heillä mennyt siis 9kg vauvasta - 7vuotiaaseen koululaiseen asti tuo, joten oletan että on 9-36kg istuin. Mennään lauantaina katsomaan / hakemaan se, ja samalla kertomaan meidän uudesta tulokkaasta isännän porukoille.

Potta saatiin tänään, BabyBjörn selkänojallinen vihreä potta :heart: Tänään ihan hetki siinä istuttiin, ehkä 2min jakso istua ja tutkia lelua kun rupes itkettää. No aamulla sitten. Meillähän Tirppa on yökuiva, jos just ennen nukkumaan menoa vaihtaa vaipan ja aamulla heti herättyä, niin vaippa on kuiva! Ekat pisut tulee kyllä nopeasti heräämisen jälkeen, ja tarkotus oliskin alkaa pyydystämään niitä pottaan josta sitten voitas helposti alkaa harjottelee pottailua ja lisätä sitä muuhunkin päivän ajankohtaan.

Vaatteet meillä menee pääsääntöisesti 74-80cm, osa sukkiksista ja housuista menee vielä 68cm.

Vaunujen ratasistuin Meillä on yhdistelmävaunut, johon laitettiin tänään ekaa kertaa ratasosa kiinni. Kerran aikaisemmin ollaan sellasilla matkarattailla oltu ostoskeskuksessa, jossa laitoin neidin täysin istuma-asentoon. Voi sitä neidin riemua! No tänään oltiin sitten vaunuilla ratasosan kanssa liikkeellä, ja neitihän oli aivan tohkeissaan, katseli ympäristöä niin innoissaan. Kaupassa sitten kommentoikin kikattelemalla, kiljumalla ja ääntelyllä niin vastaantulijoita kuin kaupan tavaroita :LOL: En oo aikasemmin vielä viittiny tuota ratasistuinta ottaa käyttöön, kun on ollu niin kylmiä kelejä, niin oon aatellu et vaunukopassa on paremmassa turvassa kylmältä.

Tuplavaunut joudutaan elokuussa hommaamaan, oonkin ihastunut Icandy merkkisiin. Hinta on kyllä päätä huimaava, mutta ainoa malli joka mun silmää on miellyttänyt. Muut näyttää niin massiivisilta. Onneks ihana veljeni on luvannut ne tuoda Englannista jos niihin päädytään, eli säästetään siinäkin ja ovat ilmeisesti englannissa halvempia huomattavasti, veli kun tekee työn puolesta paljon reissuja tuonne englantiin.

Meillä on oltu sellaset 3vkoa kovassa yskässä, johon saatiin ventolineä liuoksena. Siitä alko tulemaan sitten ilmeisemmin ihottumaa rintakehään ja vatsan seudulle, kun jouduttiin sitä maksimiannostuksella ottamaan. Nyt kun ollaan vähennytty annostusta enään max. 2 krt päivä, niin ihottumakin alkaa rauhoittumaan. Rasvailukin onneks rauhoittaa hieman, kun neiti tuntuu raapivan itseään, eli kutisevaa laatua. Onneks tuo yskä alkaa helpottamaan, eniten köhii aamusta varhain, jolloin herään antamaan lääkkeen ja maidon. Meillähän neiti nukku jo jopa 12 tunnin yöunia heräämättä, kunnes tuli tämä yskä! :headwall: Ehkä me päästään takas normaali rytmiin kun tuo yskä loppuu, toivotaan.

Nyt en enää muista pitikö jostain kirjottaa, pää lyö tyhjää :D

Miikulainen, Tirppa 3päivää vaille 9kk ja Tirlittantoukka rv 14+2 :heart:
 
Kyllä tosiaan alkaa oma vapaa-aika olla vähissä, kun päiväunet vähenee ja liikkuminen lisääntyy.

Kovalle vatsalle suosittelisin kokeilemaan (jos ette jo syö) Piltin sekahedelmäpuuroa. Siinä tais päärynää ola mukana, en tiiä vaikuttaako se, mutta meillä ainakin vatsa toimii sillä liiankin hyvin ;) Se on myös tällä hetkellä harvoja puuroja. jotka kelpaa.

Meillä tyttö alkaa olla koko ajan pystyssä jossakin tukea vasten. Ostin sellaisen kävelutuen PLAY2LEARN- puhuva kävelyteline
Ja on aivan innoisaan sen kanssa. Ei vielä toki kävele sen kanssa, mutta nousee vasten ja painelee nappeja ja nyt on alkanut heiluttaan päätä, kun kuuluu mieleistä musiikkia. ENsin säikähdin, että mikä kohtaus nyt iski, mutta nyt on sitten useampana päivänä heilutellut päätä suu korvissa, kun kuuluu hyvää musiikkia. Liekö tämä sitten tanssin esimuotoa.... ;)

Kävelyttämisestä nauttii, mutta en ole kauheasti kävelyttänyt. Ajattelisin, että on parempi alkaa itse ottamaan niitä askeleita, varvistamisenkin takia, joka muuten on hävinnyt lähes kokonaan.

Flunssassa ollaan meilläkin oltu viikko. Kuumetta ei ole ollut, mutta minä ja tyttö hirveän nuhaisia ja vähän yskää, lähinnä öisin. Ruokahalu on ollu nollaesa ja maitoa on menny normaalia enemmän ja yölläkin on nyt pitänyt antaa maitoa jo kahden aikaan ja sitten vielä kuuden aikoihin. Ylähampaatkin on tulossa, joten nekin varmasti vaivaa. Onneksi nukkuu tosi hyvin.

Korvikkeet Onko täällä muita vain korvikkeella pelaavia? Millä tavalla meinaatte siirtyä tavalliseen maitoon? Meillä juodaan nyt nan2. Ja milloin tuttipullosta eroon? Mie ajattelin, että tänään aloitan antamaan maitoa nokkamukista ja vain yöllä, yöunille ja päikkäreille mennessä tuttipullosta.

Juttelu näyttää tällä hetkellä monipuolistuvan koko ajan. Kaikenmoisia tavuja tulee. Yleisin väyväy ja vauvau, mut lisäksi taataa papa ja muutaman kerran on sanonut selvästi äiti - mutta tuskinpa tällä vielä äitiä varsinaisesti tarkoittaa.

Sormella osoittaminen Joko teillä vauveli osoittelee sormella? Meillä ei. Mietin vain, koska se tapaa ilmetysä kuvioihin.
 
Viimeksi muokattu:
Huomenta..

Tänää sit herättii anivarhain (klo.6) ja äitee on ihan tööt :D Jos sais tuon Eetun päikkäreille nii tekisin moussekakun pakkaseen kun eilen en jaksanu :)

miikulainen eihän meil kyl tuot kuitua tuu juuri mitään, koska meijän herra ei suostu enää syömää puuroa. Vispipuuroa syö, mut siihen loppuki. :/ Kuinkas sulla on raskaus edenny? Onko ollu samanlaisia oloja kun Tirpan aikana? :)

Tääl kärvistellään kamalan vauvakuumeen kanssa. Mutta viel ei aleta yrittämään, kahtoo kesällä uudestaan. Haluisin ehkä et Eetu ois pikkasen isompi kun seuraava tulee. :)

Nii ja me mennää la miehen kanssa syömään ja elokuviin :heart: Mummo ja ukki tulee kahtoon Eetua siks aikaa. Aivan mahtava päästä ulos kahestaan, sitä arvostaakin nykyään :) Ennen vaan meni leffaa ja syömään, nyt siittä nauttii!
 
Äitiliini: meillä juodaan vaan korviketta, jauhemaista Nan2:sta. Esikoisen kanssa (se sai valmista nan-korviketta) mä aloin sekoittamaan korviketta ja tavismaitoa niin että joka päivä lisäsin tavismaidon osuutta. Tein sen muistaakseni 11-kuisena.. Nyt kun tää saa jauhenannia, pidän varmaan sen ja maidon erillään mutta annan vähemmän korviketta. 10-kuisena tulee kumminkin hapanmaitotuotteita niin näkee vähän miten reagoi niihinkin.

Nuhaa on taas täälläkin. Mut näin oli esikoisenkin kanssa alle vuosikkaana, vähän väliä jotain pientä..

Liikkuminen on kyllä tosi vähäistä, lattialla. Sitteristä peruuttaa pois ja tänään kippasi pois niin että nenästä tuli verta :-/

Hampaitakaan ei ole edelleenkään.

Onhan se tietty kiva kun on vauva mutta vois musta jo edetä toi kehitys..:whistle:
 
Äitiliini mä sekotin korviketta ja tavan maitoa aina sekasin. Aluks vaan 20ml maitoa ja loput korviketta, lisäsin joka päivä maidon määrää :) Hapantuotteita maistatin päivän ja sit syötiinki jo niin paljo kun maitto :D

Ihana ilma ulkona! Mutta meijän ukko on rätti väsy ja huutaa vaan, ei siis huvita yhtää mennä pihalle. Ja kuumahan tuo oli kans, onkohan kuumetta pukkaamassa ku isänsä on ollu kipeenä.
 
Ihanaa, kun taas moni oli laittanut kuulumisiaan, niitä on aina ihana lukea! :)

Äitiliini meillä syödään korviketta, nan2-maitoa myöskin. Tarkotus on siirtyä tavalliseen maitoon vuoden iässä pikkuhiljaa, koska mulla ja mun perheessä on paljon laktoosi-intorelanssia, niin varovasti alottelen, ja jos vähäänkään näyttää että tulee ongelmia, siirrytään kokeilemaan laktoositonta maitoa. Tässä välissä ajattelin kokeilla 10kk paikkeilla sitä Nan3-maitoa.
Tuttipullo, nokkamuki meillä Tirppa alkanut vasta oppimaan, miten itse juodaan tuttipullosta. Olen nokkamukia yrittänyt, mutta ei ymmärrä sen päälle vielä mitään, puree vaan sitä nokkaa ja itku tulee kun ei tuu juotavaa. Mä en aio pitää kiirettä vieroittaa pois tuttipullosta, sitten kun näyttää että oppii juomaan nokkamukista/ mukista, jota useasti harjoitellaan kyllä.

Sormella osoittaminen mä muistelen että siskontyttö oppi vähän yli vuoden iässä osoittamaan sormella ja sanoi jotain tä-tä, kun halusi tietää mikä esineen/asian/henkilön nimi on.

Kyyneltenhymy syy vatsan kovuuteen voipi olla myös siinä, että ette juuri saa kuituja jos ei puuro maistu. Vispipuuro maistuu meidänkin Tirpalle, mutta muutkin. Neuvolasta sanoivat vaan, että vispipuuro ei olis kauhean hyväks näin pienelle vielä, kun voi aiheuttaa masuvaivoja, kun se on vispattu, niin tulee ilmaa "syötyä". Meillä ei kyllä aiheuta, mutta ei syödäkkään sitä suurta määrää kerralla. Ja mä teen tummista mannaryyneistä sen, ovat ravintopitoisempia kuin vaaleat.
Mulla raskaus menny taas oireettomasti, niinkuin Tirpankin kohdalla, nyt ehkä vielä oireettomammin. Ei edes tissit ole kipeät tai arat :LOL: Ei pahoinvointia, ja todella vähän ällötystä. Väsymys oli kamalampaa, koko joulukuu ja vuodenvaihde meni horroksessa :D Vahva tunne, että tyttö tulisi, mutta erehdyin mä Tirpankin kohdalla, kun oletin että poika tulee (vaikka tytöstä haaveilinkin). Lapsiluku meillä ei ole vielä täys tämän kakkosenkaan jälkeen, kuusi lasta mä haluaisin tulevaisuudessa, mutta isännälle neljä riittää. Joten neljä olis meille hyvä, nyt kakkosen jälkeen pidetään kyllä taukoa. Ens keväänä haetaan molemmat opiskelee, jos isäntä pääsee hän lähtee, jos ei ja minä pääsen, niin minä lähden. Muuten menen töihin, sitten 2012 elokuussa, siks ajaks että isäntä opiskelee. Katotaan kuin käy :) Lähihoitajan työstä nautin, mutta työajat ovat vuorotyötä, ja haluisin arkipäiväistä päiväduunia, ihan lasten takia. Joten terkkariks olis haave päästä opiskelemaan, että sais kuitenkin hoitoalalla olla, tää on vaan mun alaa, josta nautin :heart:

Me kanssa lähdetään lauantaina ulos ja Tirppa menee hoitoon. Mennään ystäväpariskunnan kanssa syömään tsekkiläiseen ravintolaan ja leffaan katsomaan Veijareita. Ihana aikuisten ilta tiedossa, ja kuten Kyyneltenhymy sanoi, ajasta ilman lasta osaa nauttia ja arvostaa, nyt kun se on harvinaista herkkua. Mua ei kyllä haittaa vaikka onkin harvinaista, koska mun tekee edelleen vaikeaa kun Tirppa pitäs laittaa hoitoon, vaikka neiti onkin tyytyväistä sorttia eikä sen puoleen ole ongelmia, jättää hoitoon.

Nyt pitäs alkaa lounaan tekoon, ystävä tulee tyttärensä kanssa meille lounaalle ja kahvittelee :)
:wave:
Miikulainen, Tirppa kohta 9kk ja Tirlittantoukka rv 14+2 :heart:

Muoks. sen verta, että Hapanmaitotuotteita vauvajogurttia ja vauvarahkaa ollaan maisteltu, ja hyvin on alas menneet eikä oo ollu ongelmia.

Taitoja tänään neiti yritti nousta polviseisontaan, otti tv-tasosta kii ja veti itteeän ylös polvilleen. Hetken jakso siinä yrittää, kunnes varmaan väsy iski. Täyty hetki tuijottaa, että mitä neiti puuhaa :D Ja siinä kun kameraa otin esille, niin tietty just sillon alko väsy toiselle tulemaan. Koskaan ei oo kamera käsissä kun pitäs :kieh:
 
Viimeksi muokattu:
ai niin.. meillä on tovin aikaa ollut nokkamuki käytössä veden juomisessa. Pikkuakka tosin lypsää sitä vettä eikä ime.. tarkottaa lähinnä sitä että pusero on usein läpimärkä. Nokka on mukissa pehmeä ja tiivis. Tänään huomasin että on hampaattomanakin saanut suuttimen rikki..

Mun käsittääkseni laktoosi-intoleranssia ei pienille lapsille vielä tule. Mulla on ollu patologinen intoleranssi todettu ku olin kuuden. En sen pelossa varonnut antaa esikollekaan tavismaitoa. Toki se tavismaito on erilaista ku korvikkeet.. Joillekin luomumaito on kuulemma ollu parempi vatsalle.

Mä ootan jännityksellä tietoa saadaanko me lapsille päivähoitopaikat jostain pienistä päiväkodeista tässä lähellä. Ne menis syksyllä..
 
Taitoja meillä on ollut tänään ilmeisen taidokas päivä, ystävä oli kylässä tyttärensä kanssa tosiaan ja meiän Tirppahan päätti näyttää että hän osaa hieman kontaten pakittaa. Nyttemmin illalla sitten touhutessa vähän väliä konttausasennossa ja punnerruksia koettanut tehä. Iltapesujen jälkeen touhuttiin neidin omassa huoneessa, jossa näytti sitten että hän osaa punnertaa ja kunnolla! Punnersi käsien ja varpaiden varaan, peppu korkeella. Näytti karhunkävely asennolta :p
Kyl on kova vauhti yrittää oppia uusia taitoja, vaikka aiemmin tuntu että ei opi uusia taitoja sitten millään :ashamed: :heart:
Ihottumaa pukkaa, kaveri sano käviessään että näyttää samalta kuin heillä oli ventolinea käytettäessä, ja eilisestä tuo tänään pahentunut aika rankasti. Muuten neiti ihan ok pientä yskää vielä lukuunottamatta, ja ihottuman kutinaa. Joten varasin meille huomiseks lastenlääkärille yksityiseltä ajan, joka erikoistunut lastentauteihin, ihottumiin, allergioihin yms. Toivotaan että saadaan vastaus tuohon, tai edes jotain mikä veisi tuon inhottavan näköisen ihottuman pois.
En lähe terveyskeskukseen menettämään hermojani siinä, että mun huolta oteta vakavasti, ja tuntemaan syyllisyyden tunnetta, että tuon lastani turhaan näytille :|

Meillevauva mä oon ollu about 3v kun mulla todettu laktoosi-intorelanssi. Nyt aikuisikään tultua, alkanut lieventymään hieman, mutta edelleen tavis maito (myös ruuissa käytettynä), kermajäätelö ja normi jogurtit on pahoja, pienikin määrä saa mut kärsimään todella pahoista vatsanväänteistä ja krampeista. esim. Tavis juustoja kestää pienen määrän syödä, tavallinen margariini ok leivänpäällä. Edelleen muistikuvat tuoreita, kun lapsena itkin tuskasta kun mahaa väänsi ja käänsi esim. normi maidon juomisesta.
En sitten tiedä miten vauvoilla/taaperoilla tuota voidaan todeta/tutkia ja koska se voi ilmestyä, kun en oo perehtynyt. Toivon, että Tirpalla ei olisi tätä, mutta aion varovaisesti aloitella tuota tavismaitoa, ihan vaan siks kun muistan miten kipeää itsellä teki.
 
emv
Noista hapanmaitotuotteista vielä. Meillä on siis vauvajugurttia ja -rahkaa syöty jo useampi kuukausi, mut nyt ollaan siirrytty tavalliseen luonnojugurttiin ja raejuustoon. Tyttö ei söis muuta kun raejuustoa, jos sitä saisi vaan mielin määrin :D. Sormilla napsii ja maiskuttaa koko ajan..hassu tyttö! Jugurtistakin tykkää kovasti, kun vähän jotain marjaa tms. sekoittaa joukkoon.

Miikulaisen Tirppakin konttausasennon hoksannut. Hyvä Tirppa! Peruuteltu ja kaikkea. Sit sitä yhtäkkiä alkaakin vauhdilla mennä liikkuminen eteenpäin ja loppua ei näy. Kohta se konttaa sua karkuun :LOL:

Meillä kans vettä juotu pitkään jo nokkamukista tai hörpyttämällä (silleen juo parhaiten), Nan2 menee tuttipullosta. Ei olla vielä aktivoiduttu siirtymään enempää pois tuttipullosta...:ashamed: mutta joskus sit.

Lopetin siis sen imetyksen, ensin vähensin mut nyt 5 vrk kokonaan menty imettämättä. Viittaan siis siihen, kun aiemmin täällä pähkäilin et mitenhän tekis, lopettaisko vai ei, kun alkoi oma kroppa oireilla. Tulin sit jo aika väsyneeksi, kun vuodin niin paljon ja sit päätin lopettaa.

Me lähdetään miehen kans huomen hääpäivän viettoon ja Saden mummi tulee meille Sadea hoitamaan yön yli. Ekaa kertaa ollaan molemmat miehen kans yötä poissa...pikkuisen jännittää. Mut meille ihana ilta tiedossa (ja ehkä yökin ;))
 
Hapanmaitotuotteita mekin alotettiin jo tammikuussa, ei tullu mahaoireita ja herkkua on :D ja nokkamukia on harjoteltu monella erilaisella.. perhetuvalla on nokkamukit ja kotona on sit ainun nokkatutti pullossa ja sit mamin taikamuki vai mikä olikaan :D ja kupin reunastakin hätätilassa ottaa.. iltamaidon ja lounaan päälle saa maidon tuttipullosta.

Eino on hokannut, että konttaaminen on kivampaa kuin omatyyli ja seisomaan nousee mihin vaan.. On myös alkanut toistella "sanoja" .. Kirjaa lukiessa näytän esim "tässä on auto" Eikka toistaa "uto" ja "tässä on nukke" niin toistaa "--ke".. Äitiä hoetaan kun tulee kiire kontata äitin luo tankkaamaan läheisyyttä.. :) Tosi pienessä ajassa tullut hirveesti uusia taitoja.. Myös kun noi pinottavat purkit on sisäkkäin, nii saa otettua sieltä pois yksitellen. :O

Miikkis, mä kanssa kannatan tota hitaasti maitoon totuttelua, joilleki siitä tulee muutenki kovat oireet, vaikkei oiskaan edes laktoosi-intoleranssia.. Se vaan jollekin masuille on voimakasta tavaraa! :) Ja hienosti taitoja tullut teille!
Kohta me mammat juostaan näitten perässä kun keksivät kävelyn ja löytävät taas uusia ulottuvuuksia :D

emv ja kh, ihanaa kun pääsette tuulettelemaan! :) Viettäkää ihania hetkiä! :heart:

Kohta lihapadasta lämmöt pois ja jätän jälkilämmölle yöksi muhimaan. Ihanaista! Ei tarvi kokata ruokaa koko vkoloppuna. Mutta leipoa pitää! ;)
Niin ja käykää kurkistelemassa, perustin uuden blogin. Siellä on meidän elämästä, tai lähinnä omia pohdintoja tästä totaaliyh:n elämästä ja äitiydestä ja noin.
Kadun aurinkoisella puolella

Palataan taas!:wave:
 
Kiitos kommenteista siirtymisestä korvikkeesta maitoon. Parin kuukauden päästä ajankohtaisempi.
Hapanmaitotuotteista ollaan maisteltu jo raejuustoa viikon ajan ja herkkua on. Viiliä sitten lähempänä 10 kk, parin viikon päästä. Onko muuten Viiilikset liian sokerisia vai voisko jo niitä antaa? vai onko parempi tavallinen viili soseella?)

Tänään alkoi ottaa tukea vasten askelia: sohvaa pitkin rahille ja takaisin jne..

Ja pottaan tuli tänään kakka ja pissa, kun nostin potalle ruuan jälkeen;) Täytyisi viitsiä jatkossa useammin. Aiemmin on kerran tehny pissan ja kerran kakan. Silloin ihmeteltiin ja kateltiin ja nyt sitten nousi heti kakan tehtyä kurkkaamaan, että mitä tuli tehtyä :D

Ensimmäinen lääkerkuurikin on nyt sitten päällä. Eilen käytiin neuvolassa ja lääkäri kurkkas korviin ja tulehdushan siellä oli. Ei ole ihmeemmin valittanut ja pienet kärtyilyt on menny hampaan piikkiin, joka muuten (kolmas) puhkesi eilen läpi. Tai eilen huomasin terävän reunan ylhäällä. 9 kk kasvukontrollissa eilen pituutta oli 70 cm ja painoa 7680. Pipo on tasani 44. Ihan tyytyväinen oli neuvolan tätikin. Sopusuhtaiseksi sanoi - ei liian laihaksi. Ja ei tuo minusta nälkiintyneeltä näytä =) Millaisia pipoja täällä on samaa kokoluokkaa olevilla tytöillä? Onko meillä pieni pää??? 7 kk jälkeen on kasvanut vain 4 mm per kuukausi. On selkeesti hidastunu. Mutta kai se saakin, kun vuosi lähestyy?? Neuvolantäti ei oo mitään huomauttanut, itse vain mietin.
 
Viimeksi muokattu:
Hei,

en ole minäkään kirjoittanut tänne todella pitkään aikaan. Vauva on nyt 8kk ja risat. Öisin nukutaan ihan ok, aamuyöt on rauhattomimpia, mutta päiväunet ovat vieläkin iso ongelma. Poika ei suostu nukkumaan kuin liikkuvissa vaunuissa, tissillä tai liikkuvassa autossa.
Tästä johtuen omaa aikaa ei ole mihinkään.

Konttausasento onlöydetty ja kontataan eteenpäin ja yritetään nousta jo hieman ylös. Hampaita on vasta 2kpl.

Täällähän muilla on käynnissä jo pottaharjoittelut ja joillakin jopa kävelyt! Aika menee eteenpäin niin nopeasti.
 
Emv ihanaa hääpäivää teille ja nauttikaa! :heart: Naureskelin tolle, että menee mua karkuun, sitä tilannetta innolla odottaen! :LOL:

Lääkärissä käytiin, oli sama lastenlääkäri joka on aikanaa mua hoitanut, kun olin pieni. Epäili vahvasti, että meillä rs-virus, jota nyt paljon liikkeellä, kaikki oireet viittais siihen. Ja alkava korvatulehdus, johon saatiin antibioottikuuri. Sanoi, että ihottumakin liittyis virukseen, ei ventolineen. Saatiin sitten ventoline babyhaler muodossa, sano että ei ymmärrä miksi eivät tk:stä heti antaneet halerin muodossa, koska näin tehokkaampi kuin nestemäinen. Menemme maanantaina kontrollikäynnille, haluaa tarkistaa miten pe-ma välin halerin ventoline vaikuttanut hengitykseen, ja millainen annostus jatkoon. Sain vähän käsitystä, että jouduttais käyttämään tuota lääkitystä pidempään. Kun tuo korina/rohina tulee kurkunpäästä, eikä keuhkoista. No maanantaina sitten tiedetään enempi ja ollaan taas vähän fiksumpia, toivottavasti. Kyllä taas oon niin tyytyväinen, että vakuutus neidille otettiin. Ja otetaan kyllä tälle kakkosellekkin.

ulb mä jo sun edellistä blogia tykkäsin lukea, ja liityinkin jo tähän uuteen lukijaksi :)
Ihanasti Eikka alkanut sanojen toistamista yrittämään! :)

Äitiliini nuissa viiliksissä on sokeria käytetty, mutta määrää en tiedä. Kaupassa kun käyt seuraavan kerran, vilkaise :) Antaisin itse kyllä tavallista viiliä ja makeuttaisin esim. piltin kuningatar-soseella :) Ehkä sitten reilun vuoden ikäisenä antaisin vasta nuita viiliksiä :)

Potta, Tirppa ei ilman vaippaa tykkää istua siinä :D Mutta vaipan kanssa istuis kyllä, hassu! Ajattelin seuraavan kerran ottaa kylppäriin pesulle mukaan potan, jos vaikka silloin lämpösessä suihkussa suostuis siinä istumaan.

Äitiliini meillä 8kk neuvolassa päänympärys oli 43,5cm. Pituus 68,7cm ja paino 7835g. Mutta meillähän tuo päänmuoto on vähän litteämpi oikealta puolelta. Josta on sitten kontrolli käynti neurologian lastenlääkärillä maaliskuun alussa, sillon tulevat kuvaamaan tuon pään ja selvittämään että aivot mahtuisivat kasvamaan ja onko kallon saumat auki vai umpeutuneita liian aikaisin.

Meillä meni vkonloppu suunnitelmat uusiks, Tirpan kummisetä sairastuikin, niin leffa ilta peruuntu, katsotaan jos ens vkonloppuna pääsis :) Mulla on 50euron lahjakortti, joka käy tiettyihin S-ryhmän ravintoloihin, ja menee tässä kuussa vanhaks, joten pitäs käydä käyttää pois. S-ryhmän työntekijät saavat tuollaisen joululahjaks joka vuosi :)

Tänään käyty sitten isännän siskon luona kyläilemässä, jossa myös heidän äiti oli kylässä. Heille kerrottiin sitten uudesta tulokkaasta vihdoin. Kaveri jo naureskeli, että ei keritä kertoo ennenku uus vauva on jo syntynyt :D Meillä oli rajapyykkinä, että ollaan käyty ekassa ultrassa. Nyt sitten vielä appiukolle pitäs käydä kertomassa. Sitten voi alkaakin asiasta puhumaan julkisemmin. Tähän asti hissutellut ihmisiä, etteivät esim. naamakirjassa ala tästä vielä puhumaan ja kyselemään.

whitey oi teilläkin jo kontataan, hienoa! :)
 

Yhteistyössä