TOUKOKUUN TOIVOTUT 2008 JOULUKUUSSA

Ihanaa Iina !! :heart: :heart: :heart: Saan minäkin masu kaverin tänne joskin olen jo aikas pitkällä edellä :)

Pikaiset neuvola kuulumiset Neean 9kk neuvolasta. Pituutta 71cm ja painoa 7630g. Hyvin kasvaa, varsinkin pituutta, siinä ollaan jo tavoitettu 9 kuukautisten käyrät. Paino vielä hilaa vähän jäljessä, mutta eipä tuo sähköjänis voikkaan tuolla liikkumisella kamalasti painoa kerätä. Itseänikin oikein hämmästyttää kuinka nopsaan meidän pikkukeskonen onkaan ottanut kiinni muita ikäisiään. Muutenkin neuvolan tätsy kehui tyttö kovin aktiiviseksi ja ihanan uteliaaksi. Tyttö kun mennä viipotti pitkin neuvolan lattiaa ja nousi siellä sitten tuelle seisomaankin. Äiti on ylpeydestä soikeana!

Mutta nyt suihkuun, meen tänään äitipolille. Jännittää ihan kamalasti, meinaan että nyt alkaa olla jo niin paljon viikkoja kasassa että pystyvät jo syynäämään tuota masunasukin vointia paremmin. Tai oikeastaan istukkahan se on joka kiinnostaa, kun se krakas Neean aikaan. Masun asukki on jo niin iso että sehän voisi jo periaatteessa syntyä jos sillä on hätä kohdussa.
 
onnea Iinalle plussasta! :heart:

Jennille onnellista odotusta :hug:

Edla voi pientä -hyvä kun pääsit illal lääkäriin -muuten olis tullu varmaan itkunen yö. Pikaista paranemista pikku neidille.

Meillä syödään aamupuuro, 1 ateria, 2ateria ja iltapuuro/velli joskus mukaan mahtuu myös välipala tai 2 ateria korvataan hedelmäsoseella. Joskus voi jäädä pois joku muukin ja se korvataan tissitelemällä. Sen huomaa kyllä öissä heti.

Joulu ihanaa kun maassa on vähän lumihuurretta vai miksi tuota ohutta kerrosta sanois. Me saatiin Joulupukki tulemaan meille jo päivällä ennen kun lähdetään kirkkoon. Tuo tytölle muutaman lahjan ja loput sit illalla jättää oven taa. Veljen kaveri tulee ja se on niin kiva kaikille niin aikuisille kuin tietty lapsellekin. katsotteko tv:stä joulurauhan julistuksen? meillä joulu alkaa aina siitä virallisesti. Aamulla mennään toki jo aikaisin saunaan ja sit lähdetään käymään sukulaisis. stressiäsitä on vähän, mut mulla ihana mies jonka kanssa yhdes siivotaan ja valmistellaan jouluu -suku tulee meille tänä vuonna. :) Lähinnä mua stressaa tää tavaran paljous -en tajuu miten tästä pääsis eroon ei varmaan millään ja lisää on tulossa. Pitää tunkee varastoon kaikki mikä ei miellytä.

Mut nyt pitäs varmaan alkaa tekemään jotain eikä vaan istuu täs koneella. :wave:
 
Nemika voi kurjuus, jos jäi paha maku neuvolasta..

EDLA: tsemppiä tytsyn kanssa.. Muutaman päivän päästä vointi on varmasti jo paljon parempi... Onneks noi lääkkeet tehoo äkkiä.. Meillä ainakin korvatulehduksen aikaan se smoothie oli ihan herkkua.. Kun toi imeminen ei sujunut, niin vellipullolla meni sitten hyvin alas juomat.. Ja kuulemma hedelmäsosetta kannattaa antaa paljon, jos neste ei maistu. Ne kun on suurimmaks osaks vettä.

Meillä meni sitten eilisilta hulinaks.. Tossa klo 22 tietämillä poika rupes valittamaan masuaan. Otettiin poitsu viereen ja kaikki kolme nukuttiin kyllä aikas levottomasti.. Millon pikkunen repi mua hiuksista tai raapi isäänsä.. Sanoin että on kyllä vika yö vähään aikaan kun vieressä nukkuu... Tais olla ylensyöntiä tms.. Reagoi näköjään aika helposti masullaan.. Mansikasta tuli samanlaiset huudot..

Joulustressiä ei ole, mutta kun stressaan IHAN KAIKESTA muutenkin niin hyvä että ei oo. Tänään oon jo taas kerenny murehtimaan mm. painoa. Mitenköhän tän pääkopan sais kuntoon omin voimin. Jos jollain on jotain vinkkejä niin saa antaa..

Jennille tsemppiä äippäpolille.

me lähdetään kohta katsomaan mun kaverin vauvaa.. Ikää pikku herralla on kohta 2kk:ta.. Kivaa saada vähän juttuseuraa!!

 
niin ja ruokailuista: se viis ateriaa menee päivässä.. puuro, kasvissose, hedelmäsose, lihasose ja taas puuro. Ja siihen se 6dl maitoa...

Ja edelleen kysyn, koska hemmetissä toi puklaaminen loppuu.. Varmaan annetaan pojalle liikaa ruokaa, kun tulee niin helposti ulos.. Meinaan että syö sen purkillisen kerralla ja puuroa voi mennä yli 100g.. Jotta oiskohan siinä syy... Viisammat vois neuvoa..
 
Pikasesti tulin tänne kurkkaamaan, joo tosiaan taisin saada eilen jonku energia kohtauksen, illalla siivosin vielä vessan ja olohuoneen.. Mutta kyllä sotku tänne löytää vielä ennen joulua.. :headwall:

Viime yönä J ei syönyt kertaakaan! Mutta heräs kyllä taas miljoona kertaa, ja rauhottui vasta kun sai tutin suuhun ja pääsi äidin syliin. Aina siihen simahti lähes heti..

Mutta nyt neiti kutsuu, me ollaan lähdössä kan katsomaan tuttava parin herraa, jolla ikää 1kk :D
 
Yö meni meillä loistavasti, neiti nukahti silloin yhdentoista nurkilla nukkui puoli kuuteen, syötiin ja sit jatkettiin kymmeneen asti unia :) Kyllä se reppana oli NIIIIN väsyny ku unet jäi vähiin eilen. Namnamnam kuuluu vaan ku antibioottia tai Panadolia annetaan :p mahtaa olla hyvää :x Birdie, joo mä huomasin ton hedelmäsoseen ja vellin vaikutuksen eilen :) Hassua ku tuo neiti nukkuu taas kyljellään, normaalisti on sellainen X-asennossa oleva sängynvaltaaja ja nyt kipee korva patjassa ja ihan sikiöasennossa :ashamed: Paranis pian |O

Joulustressiä, ei ole enää täällä :wave:
 
birdie: mäkin tuosta puklailusta viime neuvolas kyselin niin sanoivat että joiltain loppuu puklailu vasta sitten kun nousee pystyyn..mä huomasin silloin kun viel puklaili että jos annoin maidon vasta ruuan päätteeksi niin puklu lens ihan varmasti joka kerta mut sit kokeilin antaa ekaks maidon ja päälle kiinteetä niin selvästi helpotti ja vähensi puklailua..

mies kävi esikoisen kans siel tyksis tänään jälkitarkastuksessa ja hyviä uutisia ei löytynyt keliakiaa ja masukin tuntui nyt tyhjältä ja pehmeeltä, kurkkukin näytti jo parantuneen mutta kävivät vielä varoiks ottamassa crp. nyt pitää masu saada pidettyä auki ainakin kuukauden joten jos masu ei pariin päivään toimi niin peräruiske annettava :eek: mä kyl ajattelin aluks antaa movicolia ennen kuin rupeen peräruiskeilla toista kiusaamaan.. toivottavasti nyt jatkossa masu toimis ainakin joka toinen päivä..

 
Hellurei!

Täällä pitkästä aikaa pirtee olo =)

Nukkumaanmeno ei herralla taas kovin kaksisesti onnistunut... nukku kuitenkin ok 2h kunnes sit mikään ei auttanut,ei ees tissi vaan äipän oli mentävä makaamaan viereen ihan kiinni pojan naamaan...sit rauhottui. Tää on toinen kerta kun joudun tekeen noin. Mut yö mentiin kuitenkin niin että ei mitään kummempia tarvinut tehdä,tissi tai kiinni meneminen auttoi ja saatiin jatkettua unta. Ainoostaan vaipan jouduin vaihtamaan yöllä,kun pitkästä aikaa oli tullut ohivuoto.

Taitaa herralla olla tulossa eroahdistusta tai jotain,on nyt niin kiinni mussa... alkaa näkymään tuossa nukkumaanmenossakin,johan se kk päivät kerkeskin sujua pääsääntösesti hyvin |O

Jenni,onnea äippäpolille ja hienoa että Neea on niin hyvin kasvanut ja kehittynyt,ihan kuin ei keskonen oliskaan =)

Birdie: Hittolainen..paljon olit antanut mansikkaa kun huus mahaansa? Meinaan annoin taannoin ihan yhden mansikan sekotettuna päärynään ja se yö oli ihan mahdoton. Pierua tuli kovasti jne.. oliskohan voinut mansikalla olla osuutta asiaan?
Miä huomasin heti että ruuan määrällä on vaikutusta pojan röyhtäilyyn ja puklailuun,samoin sillä että hörää ahneesti vettä. Oon nyt lopettanut ruuan tarjoomisen heti kun poika alkaa näyttää kylläseltä,eikä suu aukee niin nopsaan enää. Oon nimittäin huomannut että etenkin hedelmäsosetta menis varmaan niin kauan kun halkeais... sapuskan jälkeen laitan pojan makuulleen toviksi. Meillä ei oo koskaan juuri puklailtu,mutta heti kun annokset suureni,rupes tulemaan yli ja hirveenä röyhtäili... nyt ei oo taas juuri puklailtu.

Edla,hyvä että saitte lääkkeet korviin,Kasper tykkäs kans kauheesti antibiootista silloin kun sai siihen pissatulehdukseen..ja kaikista muistakin lääkkeistä,ne on vissiin melko makeita :D

Nyt tuli vieraita,pitää mennä :wave:
 
Repa: Meillä on just tota samaa, pitää mennä neidin viereen makaamaan ihan kiinni ja siihen neiti rauhottuu ja nukahtaa, ja just ton takia neiti nukkuukin sit viimestään aamuyöstä mun ja miehen välissä.. Tuntuu että meidän neiti on öisin repan ja katrinaisen sekoitus! :D

Edla: Hyvä että saitte lääkettä korviin, toivottavasti pian helpottaa. :)

 
Kurpitsa,Hyvä ettei ollut keliakiaa ja toivotaan että masu alkais pelittämään ilman ruiskeita =)

Täällä on rauhallista... vieraat läks juuri,saatiin lahjaks taatelikakku :p Täytyy aloittaa tuhoaminen välittömästi :D

Poika meni vimpoille unille ja mää värkkäsen nyt apetta miehelle...
 
kurpitsa...hyvä juttu ettei löytynyt keliakiaa...

edla...meil neiti ei suostunut millään ottaa lääkettä, kun oli se korvatulehdus :eek: ...väkisin yritettiin antaa...ei menny varmaan koko kuuri....korva kyl tervehty =) ....joskus lievemmät varmaan parantuu ittekseen...meil neiti kans nukkui sil kyljel mis kipee korva oli :( ...lääkkeet tehoo nopeasti, jaksuja :hug:

Meil neiti on taas keksinyt liikkumisen ilon...on pyörinyt tänään pitkin huoneita hirveetä vauhtii |O ....yllättävän kovaa menee pyörimällä :D ...johdot ym. on saanut kyytii..onneks iso-veikka on ahkerasti vahtinut siskoo...hieno juttu :saint: ....oliskohan tonttujutuilla peloteltu pikkuihminen :LOL: :LOL:

repa...tuo mulle ja taatelikakkuu :p ...mietin, sitä tapaamista...et laitanko sit yv:nä puhelinnumeroo...vai seisotko jossai lankilan bussipysäkillä libero kukka rinnassa :LOL: ...sovitaan sit miten homma hoituu...oothan viel lähdös?
 
Heipsan!

Kyselen vähän vauvojen pinniksen patjoista. Että kuinka monella on petauspatja siinä varsinaisen patjan päällä? Kun ostin Lastentarvikkeesta keväällä patjan, jonka mukana tuli ohut petauspatja. Ei laitettu sitä petaria, kun se vaikutti hieman liian pehmeältä tytölle. Neuvolantätikin sanoi, että ei kannata laittaa, kun kävi kotikäynnillä. Nyt rupesin ihmettelemään, kun varsinaista patjaa saa käännellä joka toinen päivä, kun siihen A:n nukkumiskohtaan tulee monttu. Kävin näyttää patjaa myymälässä ja siellä todettiin, että kun ei olla käytetty petaria, niin siitä johtuu sen montun muodostuminen. Mutta lähti kuitenkin reklamaatio eteenpäin. Laitoin nyt petarin, laitoin lakanan oikein tiukalle. Saas nähdä miten meidän käy ja onko miten pehmeä. Kommentteja kaipailen! Kiitos jo etukäteen! :flower:
 
Heinuli: Meillä on sijauspatja pinniksessä,ei monttuja enkä oo aatellukkaan tuota pehmeysjuttua :eek: Tosin ei sillä kai enää oo väliäkään kun on jo noin iso ja 2 ekaa kk nukkuin meidän välissä kokonaan... tosin ei toi meidänkään patja kauheen kova oo :ashamed:

Matami,Kyllä tota roipetta väkisinkin on sen verran (poika,turvakaukalo jne) että paree vaan kun päräytätte pihaan asti :D Voitas vaihtaa numerot ja minä kertoo osotetta,soitellaan sit ennen suurta päivää :p Mahtuukohan tuo kaukalo ton telakan kanssa,vai pitäskö se jättää kotiin? Muistaakseni sen pystyy köyttämään vöihinkin...Sit voisit vinkata että millasella summalla varaudun bensoihin,kun ei oo mitään käsitystä,kun en omista korttia :ashamed: Jänskättää... :xmas:

Syötin pojalle kiivipäärynäsosetta ja selkeesti pisti röyhtäyttämään poikaa.. eli hapokas käy närästämään.... mut ihan ok meni nukkumaan et ei kais e sit niin pahasti. Pitää tarkkailla tilannetta.

Nyt sanon adios tältä illalta :wave:
 
repa...niin onko se telakan asennus iso urakka?...meijän ukol menee sellasis asennuksis aina tuhottoman kauan |O ...kun ei oo sellanen käytännön ihme....ja sit kun me viel säestettäs vieres :LOL: :LOL: ...vai osaat sie asentaa...pitää tulla teille ajois...kyl se varmaan mahtuu...mut siihen väliin jää kyl aika ahdas istumatila :/ ....mut kyl pienet pyllyt mahtuu :whistle: ...juu katotaan sit bensaraha jutskat...pikkuavustus riittää...pääasia, et lähdet mukaan =) !!...juu hiukan jänskättää...ja toivon, et mahdollisimman moni pääsee tulemaan...
 
Matami,se on tosi helppo asentaa kyllä... uskoisin osaavani,mut paree tulla ajoissa kuitenkin..ja ainahan sen voi viskata meneen jos ei onnistu :LOL: Kai miä sinne väliin sit jotenkin mahdun,venkslaillaan sitten =)
 
Moikka kaikille pitkästä aikaa!!

Oon ollu niin kauan pimennossa, että mahtaako kukaan edes muistaa enää... Opinnäytetyö on vihdoin tehty ja huomenna on todellakin valmistumispäivä, että kaikenlaista häslinkiä on ollut ettei oo tänne ehtiny edes käymään! :/

Maija on siis jo 7½kk vanha, kaksi alahammasta on jo tullut ja hymy on melkoisen muikean näköinen :) Eteenpäin menee kierimällä, ja jos oikein mielenkiintoinen lelu on pienen matkan päässä niin silloin jopa ryömitään. Konttaamisesta ei oo tietoakaan, mutta hyvin näyttää nytkin eteenpäin pääsevän..

Ihmeellisiä oksennutauteja Maijalla on ollut. Kolmen viikon sisällä kolme kertaa oksennustaudissa. Oksentaa ihan hulluna ja on sen jälkeen täysin poikki! Viime kerralla oksentelu jatkui vielä vesiripulilla... Pieni parka! Lääkärissäkin sen takia käytiin mutta ei hän osannut mitään sanoa muuta kuin seuraillaan. Broileria oon ainakin kaksi kertaa antanut ennen näitä oksentamisia mutta en tiiä johtuuko siitä. Broilerilla kuitenkin liharuuat aloitin ja vasta reilu kk päästä alkoi nämä oksentelut.. Jos jollain kokeneemmalla on jotain vinkkiä niin antaa palaa!!

Tällainen pikakurkkaus vaan tällä kertaa, niin haluaisin ehtiä enempi tänne kirjotteleen ja lukeen.... Hyvää joulun odotusta jokaiselle! :)
 
Heinuli, meillä on ollu alusta lähtien petari siinä patjan päällä ja oon tosiaan kanssa kiristänyt lakanan ihan patjan alle. Tosin neiti nukkui kolme ekaa kuukautta äippäpakkauksen pahvilaatikossa :D Mut hyvin on petari meillä toiminu :) Kai sen teidän patjan voi kääntää?

Repa/matami, hassua et toiset tykkää siitä ja toiset ei. Kuvittelis et kaikki tommoset sittiäiset diggais tollasest ällömakeen tuoksuisesta ja makuisesta :D Ei näköjään niin oo kummiskaan.

Neiti vetää ihan ylikierroksilla, on niin väsyny. Päivällä ei suostunu nukkuu sängyssä vaan piti ekaks nukahtaa sitteriin istuma-asentoon ja siitä sitten sain siirtää sänkyyn nukkuu ku havahtu.

Tapaaminen, joo muakin alkaa jännittää ku nyt tulee taas uusia naamoja mukaan :D mut kivaa nähä teit "uusia" :D Tuntuu niin kovin kaukaiselta ku on joulu ja uus vuos välissä, mut eihän siihen oo ku pari viikkoo :) Hih

Meillä EI onnistu toi vieressä nukuttaminen :eek: Aikasemmin nukahti parhaiten omaan sänkyyn ja iteksensä, mut nyt helpoin tapa on vaunut ja liikkeellä :/

Pistetääs Galluppia taas: Lempilelu?
Meillä on ihan ykkönen Chiccon oranssi lelukännykkä. Kaikista numeronäppäimistä tulee lyhyitä ääniä ja isosta navi-näppäimestä tulee kolmea eri kappaletta randomina :) Sillä tykätään leikkiä, jouduin jopa viime viikolla vaihtaan patterit mokomaan laitteeseen :D

Laitoin saunan päälle, et joskohan me päästäis saunaan eli neiti nukkuis jo ku mies tulee kotiin tossa reilun puolen tunnin päästä :) Toiveajattelua taitaa olla :whistle:
 
Viime oisen kauhunukutuksen (4tuntia) jalkeen Ava nukahti tanaan ihanasti puolen tunnin nukuttamisen jalkeen. =) Saa aitikin vahan omaa aikaa.Mieskin toi illalliseksi sushia, joten kaikki on taalla hyvin. Olen ollut niin vasynyt koko paivan etten ole jaksanut edes kirjoittaa aikaisemmin. Mies menee huomenna vaan kahdeksi tunniksi toihin, joten ihana kotiperjantai meilla tiedossa.
petari on ollut meilla kaytossa kylla. Outoa heinuli tuo teidan patja juttu. Hyva etta otat valmistajaan yhteytta.
lempilelu bellinon hyrra. Ava rakastaa sita ja aitikin melkein rakastaa sita ihanaa savelta mita se soittaa. Sitten naa vahemman turvalliset "lelut" kuten johdot, pistorasiat, imuri ja astianpesukone. :LOL:
Tapaaminen jannittaa ihan hirmuisesti jo. Mites me tunnistetaan toisemme? Kertaisiko joku viela ajan ja paikan?
 
Onnea Maikkelikselle huomisen valmistumisen johdosta :flower:

Paha mennä sanomaan tosta oksutaudista vai aattelitko et se johtuis broilerista? Ootko ite tehny sen broiskun vai valmispurkista? Onko oksutauti kestäny kerrallaan noin 24h vai pidempään? Jos on vaan olis ollu niin huonoo tuuri et tartunta on jotenkin tullu aina vaan uudestaan ja broileri onkin vaan ollut ihan viattomana sivuosassa? Mut koskaan on vaikee mennä sanomaan mitään varmaksi. Mut toivottavasti noi on teillä nyt ohi :hug:

Neiti tais kuulla mun hiljaisen toiveen tosta nukkumisesta, tossahan se viereen sitteriin väsähti halaten kahta lelua. On vissiin helpompi pystyasennossa nukahtaa. Voi pikkureppanaa :heart:
 
Katris, tohon listaan voi juu lisätä kaukosäätimet, peliohjaimet, hiiri, näppis, kännykkä ja kaikki mikä voi mennä jo pelkästä kuolasta rikki :LOL: Lista on pitkä!

Tapaamisesta, Ekalla sivulla oli vahvistettuna tällainen tieto: 2.1.2009 klo: 11.30 Kampin Johto cafe, 5 krs Tähtäät sinne missä on paljon rattaita :D
 
Hiukan sain luettua teidän aikaisempia kirjoituksia...

Älkää missään tapauksessa antako mansikkaa alle 1v.! Sitä mulle eräs terkkari painotti kun olin harjottelussa. Jossain vaiheessa kuulemma kaupoissa oli pilttiä myynnissä, missä oli mansikkaa ja tarkoitettu 4kk lähtien... Sit oli lapsukaisia jonossa neuvolaan kun olivat saaneet ihan kauheita iho-oireita.

Ja puklailusta. Kaveri ihmetteli poikansa runsasta puklailua tässä taannoin, kiinteitä meni jo tosi hyvin vaikka poika nyt vasta 6kk. Eli noin 5purkillista ruokaa vuorokaudessa jo varmaan kk ajan. Sitten alkoi jaksottaa ruuan antamista useampaan kertaan päivässä, siis niin ettei antanut yhdellä kertaa niin paljoa mitä aikaisemmin ja puklailu vähentyi selvästi. Poika olisi syönyt vaikka kuinka ja paljon kerralla... Kuulemma myös se auttoi, että yrittää pitää ruokailun jälkeen istuma-asennossa jonkin aikaa, ettei mene täydellä vatsalla lattialle temmeltämään...

 
maikkelis: juu en mäkään antais mansikkaa alle 1v vaikka meidän neuvolan täti sitä suositteli jo annettavan kuukausia sitten :eek: on kyllä sen verran allergisoiva aine ettei ihan vielä kuitenkaan.

lempilelu: helistimet ehdottomasti ja muutenkin kaikki mistä lähtee kilinää ja kolinaa..tyttö kokeilee jokaista lelua pyörittämällä ja heiluttamalla rannettaan ja jos ei kilinää kuulu niin lelu lentää mäelle :D

esikoiselle täytyi jo aamulla antaa movicolia kun eilen illalla itkien taas teki kakkaa, siis miten ihmeessä se voi näin äkisti mennä kovaks :( siis kahteen päivään ei annettu movicolia eikä pellavarouhetta ja heti kovaks..täytyy antaa vaan suosiolla viel iltapäivästä toinen pussillinen ja jatkos varmaan joka toinen päivä kaks pussillista että saadaan tää kuukausi masu pysymään pehmeenä.

tänään teen sen piimäkakun..pitäskös leipoo pullapitko..? moniko tekee jouluks pullaa, tuleekohan sitä syötyä kun on kuitenkin pöytä notkolla muistakin herkuista?!

tyttö heräs jo 5:45 ja meni 8 aikaan jo ekoille päikyille. yö meni normisti, 19 nukkumaan ja syömään heräs 2:30 jonka jälkeen höpötteli ja päristeli ½h ja nukahti.

mut nyt lisää kahvia että pysyy virkeenä

kurpitsa ja tyttö sunnuntaina 7kk :heart:
 
birdie: jotkuthan puklailee vaan isommaksi. kyllä se ohi menee varmasti.
meillä ei poika ole kertaakaan puklannu edes ihan pienenä vauvana. mut esikoinen pukaili kaaressa pitkään. eiköhän se ihan normaalia ole.

neuvolakäynnistä: mittoja laittelinki. pieni on kaveri meillä. mut niin on muutkin muksut. meidän 5v tyttö painaa 13,8 kg =) mut pojalla ku nousi paino alkuun nii kauheata vauhtia et pompattiin +10 käyrälle. ja sieltä ollaan tultu alaspäin nyt koko ajan. mikä oli ihan oletettavissa ettei meidän geeneillä sinne jäädä kasvamaan. nyt kasvaa siis -2 käyrällä. 6495g (2520g) oli siis nyt. et ei toi lähtöpainokaan järisyttävä ole ollut.
mut tuosta laskusta sanoi et jos ei nyt jää tuohon -2 kasvaan niin keskussairaalaan sit. ja minä kun en suostu niin kauan kun paino nousee pojalla ja vaikuttaa hyvinvoivalta.
-10 kun on muut muksut kasvanu. ja terveitä nassikoita ovat. ja siitä otettiin tämän sijaisen kanssa vääntöä. oma neuvolan täti kun on sanonut et geeniperimä on niin vahva ettei mitään syytä huoleen. kun ei ole mikään luuta ja nahkaa poika todellakaan. vaan myös makkaroita löytyy reisistä. ja myös lääkäri sanoi samaa.
ja sitten kun poikaa täti seisotti niin poika pelkäsi niin paljo ettei meinannu jaloilleen ottaa ja toisella jalalla seisoi sit pakottamalla tasajaloin ja toisella ei ottanut pöytään kun varpailla ja päkijöillä. siitä jo sanoi että fysioterapiaan ja tukikenkiä yms... :(
ja kun kotiin tulin. kokeilin tämän itse kotona. poikapa seisoi hienosti tasajaloin molemmilla jaloilla.
ja sit viimoinen murhe..poika vierastaa ja pelkää kauheasti. ja siinä kun oltiin alasti ja vieras ihminen tuli ropeloimaan. niin pojalla ollut siellä se tapa et heittää kädet levälleen kun hoitopöydälle lasketaan. ja on ihan jännittynyt ku rassua pelottaa. (oma neukkutäti ei sillä meitä enää hoitopöydälle laitakaan kun tietää et poju pelkää sitä jostain syystä aivan kauheasti) mutta tämän se tulihti morottamisena minkä pitäisi olla hävinnyt jo tämän ikäiseltä. ja yllättäen tätä ei todellakaan kotona ilmene.
ja kas kummaa. fysioterapiaan siitäkin pitäisi lähteä.
sit olin oikeesti aivan maassa kun kotiin lähdin. soitin äitiysneuvolan luottotädille joka myös tuuraa lastenneuvolassa. se sanoi vaan et hän on poikaa paljon nähnyt. ja on nii jämäkkä iloinen vanttera sälli et ei mitään hätää ole todellakaan.
soitin sit neuvolaan itkun kanssa et cp-vammaa vai mitä mahdoitkaan epäillä.
sanoi vaan et yritti varovasti asiaa ilmaista mitä oli sanottavana. tuota vammaa se ei epäillyt. mut olipa lääkärille soittanut heti meidän lähdön jälkeen asioista.
ja lääkäri sanoi samaa että ei mitään hätää noista ole ja poika on vielä pieni. seurataan normaalisti tilannetta.
mut jäi oikeasti tosi paska olo..itkua väänsin kotona. :'(
ja kun noista ei oikeasti mikään mene kotona turvallisissa oloissa noin. :'(
ku toinen pelkäsi vierasti ja oli ihan paniikissa siinä.
tais olla aikast sekava sepustus... :(
 

Yhteistyössä