The Esikoishaaveista plussanneet 2011 & 2012

Tsemppiä täällä loppumetreillä oleville :) Muistakaahan sit siirtyä tonne syntyneiden puolelle, sieltä saa vertaistukee vauva-arkeen. :)

Ja Chiba tosi nätti masu sulla :heart:

Pitääkin tästä mennä leikkimään lattialle meidän neidin kanssa :D

- Sokruli ja Iida 5 päivää vajaa 7kk -
 
lenkkari Mulla ei lue ekan ultran kohdalla sydämen sykkeessä ja liikkeissä mitään..mulla se oli 9+1.. vasta sit nt-ultrassa lukee, ++ -liikkeissä.. ja siis sydämen sykkeessä mulla lukee joka kerta vaan se yks plussa ja perään on sit välillä laitettu se vauvan syke..et se yksi plussa sydämen sykkeessä on varmaan ihan normaali laittaa..ja varmaan ei viä alkuraskauden ultrassa ihan samalla lailla niitä liikkeitä pysty katsomaan..eiköhän sulla ollu kaikki hyvin! :)

Nellielli ja pötkö 26+3
 
Huomenta!

Huhhui, tänne on jostain rantautunut ihan kauhea kurkkukipu. :/ Eilen oliki jotenkin niin vetämätön olo ja illalla alko sitte kurkkua koskemaan.. Yöllä tuntu että välillä on kauhea hiki, taas sitte kylmä, taas puskee hikeä ja sitä rataa (yleensä vaan on ollu kuuma ja hiki öisin :D)... Saa nyt nähdä onko sitä kipeäksi tulossa. Sehän se tästä nyt puuttuiski, viimeksi olen ollu ihan flunssassa ja kipeänä reilu vuosi sitte... Nytkin pää on jotenkin ihan pölkky..

Kaapissa olis Panadol-Hottia jemmassa, googletuksen perusteella sitä uskaltaisi ottaa mutta jotenkin kauhean skeptinen olen noiden suhteen, kun koko raskausaikana ei ole tullut pahemmin mitään lääkkeitä käytettyä. Noh, katsoo iltaa kohden miltä olo alkaa tuntua, pitäis iltavuoroonkin lähteä...

Enää kolme viikkoa työelämää, sitten alkais lomat ja heti perään äippis. Voi kauhia paikka.. :) Tässähän alkaa jo pikkuhiljaa jänskättämään.
 
oi oi oi taiteilijatar, siellä loppumetrit häämöttää jo :heart:

onkohan -pansku- jakautunut jo =)

tsemppiä tulevaan mammat :heart: kohta se odotus on ohitse, sitten se on menoa :D

Chiballa on niin nätti massukka :heart:

täälläki on kauhee flunssa ja maha on tooooosi huonossa kunnossa, eilen sain illalla tunnin aikana saunan jälkeen käydä 6 kertaa wc paskomassa verta ja limaa :( ällöä :D sori! mut alkaa pikkuhiljaa nyppimään tää olotila.. toi flunssa olis kyllä saanu jäädä tulematta!
 
tiuhti Ikävää et vatsa temppuilee ja flunssankin vielä lyönny kaveriks. :hug: Pikaista paranemista!
Täytyy kyllä myöntää, että en vuosi sitten ois arvannu, et mitä vuosi tuo tullessaan. Olin jo loppusyksystä heittämässä niin pyyhkeen kehään vauvautumisen suhteen, mut niin se luonto yllätti. Ihana seurata nytkin kun maha vain heiluu puolelta toiselle, ku toisella on jumppatuokio menossa. Jotenkin kaikki raskausvaivat vain tuntuu niin toissijaisilta pikkuisen möyrimisen rinnalla. :heart: :)
 
Tiuhti Täällä sitä vielä ollaan yhtenä kappaleena!
Paranemisia sen mahasi kanssa siellä! Tosi ikävää, että se on taas pahentunut :hug:

Argh! :kieh: Alkaa niin tympäseen tämä olo, kun kipuja riittää, varsinkin yöllä, mutta mitään ei tapahdu! No, mutta ei se auta kuin vaan ootella ja ajatella, että viimeistään parin viikon sisällä vauva on sylissä :heart: Oishan se kyllä mahtavaa, jos yllättäisi positiivisesti ja syntyisikin jo tämän viikon aikana, ilman kommervenkkejä!
Keskiviikkona viiminen neuvola ja sitten sen jälkeen, jos ei vielä vauvaa kuulu, mennään OYSiin lääkärille ja toivottavasti sitten lähtee luomuna käyntiin, viimeistään! Ystävälleni kävi juuri niin, että lääkärikäynnin jälkeen seuraavana päivänä synnytti!

Tsempit Taiteilijattarellekin loppuviikoille! Toivottavasti sulla ei mee enää kauaa synnytykseen :)

-pansku- ja bubutyttönen 40+0 POKS POKS!
 
Huomenta tytsyille! :)

POKS POKS 30+0
:heart: Kolmekymppiset tuli näköjään vastaan, saa nähdä päästäänkö nelikymppisille asti.. :D

Vooi, mie olin jo varma että taiteilijatar ja pansku olis jo jakautuneet. Vielä lisätsempityksiä loppuun asti! :)

Tiuhti-muru, voi sua. :( Luulis nyt että alkais helpottamaan. Tuleeko sulla nyt sitte se leikkaus, kun lääkkeet ei meinaa auttaa vai miten ne meinaa nyt menetellä?

Lenkkari, arvaa oonko mie odottanu tätä hetkeä että pääsee töistä pois. :D Toki tykkään työstäni ja tavallaan on vähän haikeaa, ku kerkes vaan vuodenpäivät olla töissä, mutta toi johtoporras ei ole kauhean osaavaa ja asiallista.. Enemmänkin työkavereita tulee ikävä, mutta onneksi voi käydä aina moikkaamassa. :)

Nellielli, onnea sokerirasituksen tuloksista! :) kohta se sullaki poksuu kolmekymppiset. :)

ON: Täällä kanssa kärsitään jonkinlaisesta flenssusta... Kurkkukipu on onneksi menny jo pois mutta pää on täynnä räkää.
Nyt on alkanu tulemaan iltaisin närästys kuvioihin mukaan, mutta muuten olo on kyllä pysyny yllättävän hyvänä. Toki väsymys meinaa painaa, kokoajan on hiki ja kuuma (voi johtua osaksi flunssastaki) ja yöllä särkee lonkkia, mutta nää tuntuu ainaski vielä pikkuasioilta. :)

Mietin vaan että minkähänlaisia ne liitoskivut on? Nyt on ollu viikon aikana tuosta häpyluun kohdalta kipeä, varsinkin kun aamulla herää ja nousee. Ihan kosketusarka tuosta hieman oikealta puolelta häpyluuta... Eli onko toi nyt vaan jotain lihaskipua vai onko nää niitä kuuluisia liitoskipuja? :D

Ihanaa tiistaipäivää murut, tää tyttö nauttii vapaapäivästä. :) Ja rakas pikkumies myllää kovasti mamman massussa. :heart:
 
Chiba Kohtapuoliin juu on kolmekymppiset mullakin edessä! ;) Enää alle kolme viikkoa ja ollaan niin pitkällä! Ei tajua miten tää aika onkaan kulunu! :) Ja toivottavasti sulla on flunssa menny jo ohitse!

Nellielli ja pötkö 27+2
 
Huomenta päivää!

Chiba Kuulostaa miun mielestä ihan liitoskivuilta. Itsellä välillä tuntuu, ettei meinaa liikkeelle päästä, kun vihloo häpyluuhun ja nivusiin, mutta sitten pienen vaappumisen jäljiltä pääsee taas kävelemään kunnolla. :D

Eilen oli tosiaan neuvola.
rv 39+2 (38+4)
painonmuutos -700g (+978g) =)
turvotus + (++)
rr 123/79 (119/77)
prot/gluk -/- (-/-)
kohdunpohja 34,5 (34)
tarjonta rt (rt)
syke +135 (+135)
liikkeet ++ (++)

Mukavinta oli kuulla että pieni on kiinnittyn. =) Nyt vain sitten odotellaan. Välillä on tuikkin emättimeen ja menkkajuilintoja on ollu, mutta ei mitään isoa. Terkka tuntu olevan sitä mieltä, että ei välttämättä enää ensi viikolla nähdä... Itse oon kyllä vielä menossa. :LOL: En jotenkin jaksa uskoa, että vauva ennen laskettua tulisi. Helpottaa olemista.

Hyvää keskiviikkoa kaikille!

Taiteilijatar ja Tättägluu 39+3
 
  • Tykkää
Reactions: nellielli
Heippa kaikille pitkästä aikaa!
Mä päivittelen täällä kuulumiset, niin huonosti saan kirjoteltua täällä kun enemmän sit facebookissa tulee oltua.

Eilen oltiin neuvolassa, turvotuksia ollut jo useamman viikon ja toissa viikolla kävin äippäpolilla kun paineet pikkasen koholla ja pikkunen ei liikkunut. Mutta onneksi oli mennyt vain huonoon asentoon ja alkoi sitten riehumaan normaaliin tapaansa! Verenpaineita saan seurata ja sokeria yrittää välttää kun vauveli tuntuu niin suurelta, painaa joka kolkkaan. Kävellessä alkanu alakerrassa tuntumaan ihan järkyttävän kipeeltä. Ens viikolla synnytystapa-arvio, jännittää onko yhtään edistystä tapahtunut kun viimeks alakerran kurkinta tapahtui toukokuussa.. Toivottavasti ei menis montaa viikkoa enää!

Kaikki vauvelin tavarat on saatu, vaunut myös. Sairaalakasseja pakkailtu. Kämppää vielä yritetään täs saada kuntoon, päästäis äipän kanssa ikkunoita pesemään ja laittamaan uudet verhot keittiöön/olkkariin. Pikkusen vaatteet on kaikki pesty ja laitettu omille paikoilleen. Oon suunnitellu, että hankin/teen ruokaa pakkaseen valmiiksi, niin on sitten ruokaa valmiina jos ei jaksa synnytyksen jälkeen laittaa. Tänään haettiinkin lohta tarjouksesta ja pistän pakkaseen. Suunnittelin myös että leipoisin vähän pakkaseen, mutta voi olla etten jaksa yksinkertaisesti. Nimiäisiin joudun varmaan äippää ja tätiä pyytää leipomaan, veikkaan että vaavissa ihan tarpeeks sit hommaa. Jos kukaan edes tulee juhliin kun eivät vieläkään tiedä ettei tuu ristiäisiä!! En tiiä milloin saan sanottua, mut varmaan tehään niin että porukoille sanotaan ja siitähän se puskaradio repee. Aattelin että laitan kaikille kutsut sitten niin siinäpähän selviää jos eivät oo kuulleet. Mutta en jaksa nyt asiasta stressata enempää!

POKS! 36+0 :heart:

lemonade & mangusti
 
Heippa!

Tulin ilmoittamaan, että tyttö syntyi 7.8. klo 12:15 rv40+1, lapsivesien mentyä edellisyönä (rv40+0). Painoa oli 3305g ja 49cm, py 33,5cm. Täsmällinen typy ;)

Synnytys meni hyvin ja eilen siis kotiuduttiin :) Pikkuisella neitillä on vähän massuvaivaa, kuiten syö hyvin ja nukkuu. Imetys lähti hyvin käyntiin jo toisena päivänä synnytyksestä, mikä oli monen hoitajan mielestä jopa ihmeellistä ensisynnyttäjälle! Nyt on aika mahtava fiilis ja isikin on oikein innoissaan ja tahtoo kovasti oppia käsittelyä ja hoitotoimia, kun raskausaikana oli aika tyyni asian suhteen..

Ja sitten se synnytyskertomus:
Eli maanantaina rv40+0, yöllä sängyssä makoillessa selkä oli kipeä ja tunne mahan seudulla muutenkin jotenkin erilainen, ei supistanut vielä. N. kello 23:30 tuntui yhtäkkiä pari napautusta alapäässä ja tajusin jo siinä vaiheessa, että nyt se alkaa; vedet siis meni.
Nousin vessaan(sänky säästyi!) ja istuin pöntöllä lorottamassa vesiä. Se oli ihan normaalin väristä, semmoista vaaleanpunaista ja haisi imelältä. No siitä sitten herätin miehen, joka oli kerennyt nukahtaa puolisen tuntia. Soitto synnärille ja sain ohjeeksi lähteä tunnin sisällä ajeleen, kun asutaan tosiaan 100km päässä.. Hetki puhelusta alkoi kipeät supistukset. No n. 00:20 lähdimme kohti OYSia, jonne saavuimme n. 01:30. Käyrillä näkyi supistuksia ja olo alkoi olla koko ajan tukalampi, vaan en ollut vielä kuin just sormelle auki ja kanavaakin vielä jäljellä. No siitä sitten siirryttiin kuiten synnytyssaliin ja makoilin sängyllä lämpöpussi kipuhoitona. Tunnin päästä kätilö tarkisti tilanteen ja edelleen sama, vaan kivut vain yltyivät. Sain särkylääkettä kankkuun, se tepsi n. tunnin. Painoin kutsunappia tuskissani, kätilö saapui ja ehdotteli yltyviin kipuihin ilokaasua. No se ei auttanut sitten yhtään ja kivut oli jo ihan valtavat. Vauvan sydänäänet kävi vähän alhaalla ja piti pyöriä siinä petillä ja syödä jugurttia sekä mehua. Kokeilin jumppapalloa, vaan siinä istuessa ei tuntunut ollenkaan hyvältä, mutta siinä samalla laitettiin kanyyli, joten mies sai vain hieroa selkää sen aikaa.. Olin n. 4cm auki ja lääkäri kutsuttiin laittamaan epiduraalia, mutta oli kiinni toisen potilaan luona, joten odottelin sitten siinä pallon päällä valtaisissa tuskissani. Supistukset alkoi olla jo 2-3min välein ja viimein lääkäri pääsi puuduttamaan n.8:00. Puudutus vaikutti hetken päästä oikein mahtavasti! Puoli ysin maissa taas sydänkäyrällä laskua, joten asennonvaihtoa ja hapen hengittelyä. Yrittelin nukkua, mutta vain kuuntelin niitä sykkeitä klo 11:00 asti, jolloin alkoi kipupumpusta huolimatta tuntua 11 jälkeen painontunne ja pientä kipua alamahalla. Olin 9cm auki ja pumppu suljettiin. Odoteltiin ponnistustarvetta. 11:45 koeponnistus kun pää jo tarjolla, vaan ei vieläkään ponnistuta erityisemmin johtuen epistä. Taas sydänkäyrillä laskua, joten imukuppivalmius, vaan se korjaantui taas hyvin. 11:55 kätilö vaihtuu ja aletaan ponnistaa. Eppari tehdään ja pää alkaa tulla esille hyvin ponnistusten vaikutuksesta. Välillä joutuu odottelemaan supistuksia, kun puudute vaikuttaa edelleen turhan hyvin. Tyttö syntyy 12:15 ja on 9pisteen ihme Käyn sitten epin ompelun jälkeen suihkussa ja kokeilen imettää, joka onnistuu oikein hyvin pitkän aikaa Ja sitten siitä parin tunnin päästä osastolle vauvaa ihmettelemään ja laittamaan kuvaviestejä erinäisille tärkeille ihmisille.
Synnytyksen kesto supistusten alusta syntymään 12h. 1vaihe: 11h35min, 2vaihe: 25min ja 3vaihe 20min. Kokonaisaika siis 12h20min.

Onnea vielä odottaville synnytykseen :)

-pansku- ja bubutyttönen 4vrk :heart:
 
Ja vielä, että son aivan tosi, kun synnytyksen sanotaan vievän kaikki kivut! Aivan taivaallista, kun ei oo enää supisteluja ja kaikenmaaliman liitoskipuja ja selkäsärkyjä! Ainoastaan eppari vaivaa ja ekat pari päivää imetyksen aikana alkoi jälkipoltot, vaan nekin meni nopeasti ohi. Tuntuivat semmoisilta kovemmilta kuukautiskivuilta.

Joo ja mulla tulee maitoa niin paljon, että oikea tissi vuotaa koko ajan :D Ostin sitten pumpun eilen kotiintulomatkalla ja pitäs tässä kokeilla pumppailla maitoa pakkaseen. Aion siis osaksi pulloruokkia tuota, kun oishan se kivempi isillekin kun voi osallistua ja ois ne juhlatkin tulossa, ni voi ottaa vähän kuoharia. Mitään kännejä en tod. ala vetämään, eikä varmasti pystyiskään, kun on ollut kuiten 9kk juomatta! Helpottaa sitenkin, että voi jättää vaikka mummulle hoitoon, jos tarvii lähtiä käymään jossaki ja kerkiää tytyllä tulla nälkä :)
 
Isosti onnea panskulle tytöstä!:heart:

Kolme yötä ultraan on.. :)
Välillä alkanu tulee kipeitä supistuksia.. Aika pitkälti koiran ulkoilutukset on miehen vastuulla nyt... :(
Ja voi jee mitkä seksihimot..! :D mies ainaki on tyytyväinen!! Tänäänki jo kolme kertaa..
Liikkeet tuntuu aika mukavasti jo ja sai mieskin jopa tuntea ne masun päältä! :):heart:
YP & Fantti 19+5 :heart:
 
Panskulle ja koko perheelle onnea pienestä prinsessasta!

Mitenhän Nuttylla tilanne, kun LA ollut 15.7? Ei ole mitään ilmoitellut. :) (tai sitte multa on oikeasti menny ohitse!)

Lemonade, kiva kuulla sustaki! Ei ole sullakaan enää paljoa jäljellä. :)

YP, jos on kipeitä supistuksia niin ainakin meikäläisen mielestä (näin maalaisjärjellä ajateltuna) kannattaa vähän koittaa noita seksikertoja vähentää ja koittaa olla rasittamatta. Voi nimittäin tökkiminen kohdunkaulalle ja seksin supistelut tehdä jotain, varsinkin kun nyt kohtu alkaa kasvamaan kovaa vauhtia. Ja toki jos kipeitä supistuksia niin soittelisin neuvolaan heti maanantaina asiasta.

Tää alkaa vähän selaileen äitiyspakkausta, jos sieltä noita pienempiä vaatteita ottais esille ja pesua odottamaan. Ei malttais kauheasti odotella, sänkykin on jo petattuna ollut pari viikkoa. :whistle: Ja mietiskelen jo, että koskahan sitä sairaalakassia alkais suunnittelemaan ja pakkailemaan.. Varmaan sitte viimeistään kun jää äippikselle.
 
  • Tykkää
Reactions: -pansku-
Chiba seksiä harrastaessa ei tuu kipeitä supistuksia.. Joskus (varsinkin tosi voimakkaan orgasmin jälkeen) kohtu menee kovaks, mut ei oo tosiaan mitenkään kipeitä! Eli lähinnä just lenkillä ja jos on ollu jalkojen päällä koko päivän tms ni sit tulee niitä kipeitä..
Mä kans mietin et soittelisinko huomen neuvolaan vai ootanko tiistaihin kun on rakenneultra.
Toi on kyllä niin ihana hiplailla pieniä vaatteita<3 tekis mieli pestä jo ja laittaa paikalleen, mut ei nyt ihan vielä ku kerkee viel pölyyntyy :D

Onnea lenkkarille huomiseen ultraan! :) tuuhan kertoo sit kuulumiset..

YP & Fantti 19+6 :heart: huomenna poksuu puoliväli, huh!!
 
Panskulle onnittelut prinsessasta! :)

Täällä tänään käyty ostamassa pikkuselle pinnasänky. Kasaamista se saa vielä hetken odottaa. :) Siihen tuli myös ostettua patjat sun muut tarpeet. Muutamia vaatteita H&M:ltä tuli ostettua kun sinne oli lahjakortti. :)

Tuli varmaan hankittua lauantaina jonkinmoisia liitoskipujakin itselleni. :/ Koiranäyttelyissä tuli oltua ja siellä sitten tuli seistyä sekä joutu toisen koiran esittää juosten. Sieltä kun pois pääs mun vanhempien luokse ni huh sitä kipua.. Istumaan meneminen teki kipeetä ja siitä nouseminen.. Ja sit vielä iltalenkki koirien kanssa.. Tänään onneks parempi jo. Huomenna sitten saa nähdä miten töissä kykenee olemaan. Muuten täällä mennyt hyvin ja poju potkii masussa hurjasti :)

-mirkkunen_ & pikku T 24+3
 

Yhteistyössä