Tammikuun 2007 taaperot

Omistaako kukaan polkupyörän peräkärryä lapsille??? Nyt päätin että vaunut lähtee, jos ostas kärryn tilalle... Piti ostaa jo viime kesänä mut pääsi vähän jäämään :D Että mallia, merkkiä, kokemuksia kaivataan :wave:
 
Hyi, kun on kylymä!

Villen leikkaus onnistui ja kives on nyt paikoillaan. :D Poitsu oli oikein erityisen reipas ja rauhallinen. Taas kerran. Pari päivää syötetään kipulääkettä säännöllisesti niin toivottavasti särky pysyy hallinnassa. Voi olla aika kipeä pikkuinen, kun tuo haavaan sivelty puudute lakkaa toimimasta. :(
Onneksi se on ohi.

Meidän isompi poika testasi Bilteman polkupyörän peräkärryn ja se oli tosi ahdas. Hän joutui istumaan kumarassa ja jalat sivuttain, että mahtui. Ville olisi joutunut survoutumaan siihen viereen. (J on noin 110cm pitkä.)
vinkkinä: Me ostetaan junaradan osat Biltemasta. Sopivat täydellisesti Brion osiin ja ovat todella edullisia. Ei niitä edes erota toisistaan, kun ovat tuolla laatikossa sekaisin. ;)
 
Aivan hirveä tuuli. Vappuna ehti jo tottua kesäkeleihin. Oli aivan ihana olla mökillä. Pinja oli mun vanhempien kanssa melkein koko ajan, kävi nukkumassa välillä ja sitten taas painatti toiseen mökkiin. Kyllä oli luksusta.

Meillä ei sais mitään kieltää tai liikkumista rajoittaa. Kaupassa käynti etenkin yksin Pinjan kanssa alkaa olla aika kammottavaa. Samoin se ettei huomioi koko ajan, esim. nyt kun olen koneella. Voi veljet...
 
Eka työ- ja hoitopäivä takana, ja ette usko kuinka hyvin kaikki meni.
Alku järkytyksestä kun selvisin, niin työnteko oli jopa kivaa! ;) Jerekin jäi hoitoon tosi nätisti, oli syönyt hyvällä ruokahalulla, mut nukkunut oli pieni vaan tunnin. Sippas sit onneks hetkeks kauppamatkalla autoon, ja nyt sain sen unten maille puolisen tuntia normaalia aikasemmin.
Huomenna on itselläkin parempi mieli olla töissä, kun tietää et toisella on kivaa tätsyn kanssa. =)

Kiva oli kuulla Myyra, et teillä meni kaikki hyvin!
 
Poio: Hyvä että lähti alusta jo menemään noin hyvin. Ajattelinkin päivällä että sulla on eka työpäivä mutta ajatus ei pysynyt päässä koneelle asti.

Kränä: Kaveripariskunnalla on sellanen pyörän peräkärry ja ne on ihan tyytyväisiä ollut. Niillä on kaksi lasta ja siinä ne istuskelee molemmat. Eiköhän niitä ole mitoiltaan vähän erilaisia.

Kylläpä väsyttää. Meillä menee kesäisin jotenkin tämä ilmanvaihto kotona tukkoon. Heti kun laittaa ikkunan kiinni niin happi loppuu.
 
Hyvä Poio! :wave: Kyllä se siitä lähtee! Naapuri kans aloitti tänään työt ja tykkäs kyllä. Nyt ainaki kesä menee ettei hoitoapua naapurin lapsille tarvi, onhan nuissa omissaki ihan nokko :D

Villelle paljon paranemisia!

Ja Lili: koitahan jaksaa, tuo kiukuttelu on ihanaa :whistle: Varsinki siellä kaupassa! Meillä neiti on kerran tehny sen että heittäytyi kassojen edessä selälleen lattialle ja huusi vaan. Hävetti kyllä!!! Ja kaikki se kiukku vaan siitä ku ei ois halunnu autokärryyn istumaan :eek: Siitä ku ei oikein tuu mitään et pari lasta juoksee kaupassa irti, jää ostokset tekemättä...

Mä en saa itteeni taas tuonne sänkyyn, vaikka väsyttäis. Yksin on tylsä nukkua :| Onneksi huomenna on tulossa kaveri lapsineen kylään niin saa seuraa =)
Niin ja se kärry, katoin et Bilteman kärry on älyttömän paljon halvempi ku muut... Ukko aiko käyä kattoo sellasta huomenna, jospa nuo kaks nuorimmaista siihen mahtuis.
 
Onpa tosiaan hiljaista.

Ville toipuu hyvää vauhtia. Ihme ettei poika ole valitellut ollenkaan kipuja, särkyjä tai mitään. Alapäässä on kuitenkin kaksi haavaa tikattuna ja se punoittaa ja on turvoksissa.
Mietittiinkin miehen kanssa, että onkohan Villellä jotenkin erityisen iso kipukynnys, kun poika ei valita oikeastaan koskaan mistään? Siis että sattuisi varsinaisesti tms. Tiedetään pari ihmistä, jotka eivät paljon kipua tunne. Olisihan se kiva juttu, mutta toisaalta hankala, jos ei osaa varoa.

Oikein kiva, että Poiolla lähti työt noin mukavasti käyntiin. Eka päivä jännitti varmasti kamalasti.

Pitäisi mennä taas jo nukkumaan.
Öitä.
 
Täällä ollaan :wave: .

Meidän Iitan allergiat on vaan vetäisseet täällä tällä viikolla mielen sen verran matalaksi, etten ole saanut itsestäni irti sitä, että kirjoittaisin. Taas tippuu ruokia pois. Voi itku... Ensi viikolla onneksi päästään taas lääkärin kanssa näistä asioista juttelemaan. Jospa se siitä kirkastuu.

Onneksi Ville ei ole kipeä, olematon kipukynnys voi tietysti olla vähän ongelmallinenkin :/ . Mutta jospa kyse ois vaikka siitä, että lääkkeet auttaa hyvin.

Kiva, että Poiolla on työt lähteneen hyvin käyntiin.
 
Jere viihtyy hoidossa niin hyvin, ettei halua lähteä sieltä millään pois. :D Tänäänkin rupes itkemään, kun nostin syliin ja käskin sanoa hei hei.. :/
Tänään oli nukkunut päikkyjäkin pari tuntia, ja illasta sippas ennen kasia jo. On se raskasta tuolle pienellekkin näemmä. Tietty äksöniä ja seurattavaa on niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin paljon enemmän, kun kotona vaikka joka päivä ulkoiltiinkin. Tuolla saa painattaa muiden mukana melki koko päivän ulkosalla. Mielenkiintoista nähdä parin viikon päästä neuvolassa paljonko on paino noussut. ;) :p Jere kun syö kuulemma samankokosen annoksen kun 3v.. :LOL:

Töissä on ollut tosi mukavaa! Viikkolehdet on tullut taas tutuiks, ja jalat huutaa hoosiannaa betoni lattialla seisomisesta. Outoa olla koko päivän jaloillaan.
Fillaroittin alkuviikon töihin, mut tänään oli pakko ottaa auto alle, kun meillä ainakin sato aamusta aika lujaa. Huomisellekkin on luvattu kuuroja. Murrr...
 
Eppa: Allergioiden lisääntyminen tuntuu tietysti nyt kamalalta, mutta älä huoli. Suurin osa, ellei kaikki allergiat, häviää kolmeen ikävuoteen mennessä. :hug:

Villen kivuttomuudesta vielä esimerkin omaisesti: Lukuisat verikokeet on otettu aina ilman puudutusta eikä poika värähdäkään neulasta. :eek: Aika ihme veijari.

Tämä äiti menee huomenna töihin.
Soitin lähipäiväkotiin, että voisin tulla silloin tällöin tekemään päivän tai parin sijaisuuksia niin hetihän siellä oli tarvetta. Kiva juttu!
Jännittää kyllä pikkuisen, ihmeen vähän kuitenkin. Enemmän tässä on tohkeissaan, että saa pikkuisen palkkaa loppukuussa. :D

Onpa kiva, että Jerellä on niin mukavaa. Olen tainnut muuten hakea joskus Poion työpaikkaan töihin. En kelvannut. ;)
 
Meillä on lauantaina esikon 4wee synttärit ja tänään alkoi neitin nokka vuotamaan :kieh: Meillä ollaan aina sairaina ku ois juhlat... ärsyttää!!!
Onneksi sain tänään neitin nukkumaan päikkärit, mitä ei oo tapahtunu taas aikoihin, ja sain itekki samalla tunnin tirsat :D Esikko katto autot leffaa sillä aikaa.
Aamulla oli taas lumi maassa ja toinen mittari näytti pakkasta joten pakkasin kakrut rattaisiin ja esikon pyörän selkään ja niin mentiin kävellen räntä sateessa kerhoon. Eipä ollu kivaa...

Myyralle onnenpotkut töihin =) Ja Eppa, en osaa sanoa mitään lohduttavaa muuta ku jaksamisia teille :hug:
 
Noi voihan kökkö mikä tuuri Myyran työkeikalle :(

Mun oikea ranne on kohta käyttökelvoton :kieh: Jo kyynärpäässä tuntuu välillä pistot, mikähän siinä nyt voi olla??? Liikaa siivousta, lumen nakkelua ja etunoja punnerruksia :kieh:
Onneksi mies tulee illalla =) mut nuha näyttää ainakin laantuneen, jospa meni ohi jo :whistle:
 
Hei taas
Tuli mieleen tuosta Poion toteamuksesta, että 1v syö saman verran kuin 3v. Meillä on myös näin... Joonas syö oikeastaan paljon enemmän kuin isoveljensä (pian 3v). On nimittäin taas tuolla ipanalla joku syömättömyyskausi menossa. Ei vaan maistu.. muutaman lusikallisen saa houkuttelemalla menemään, mutta tosi pienellä ruokamäärällä jaksaa. Joonas taas syö edelleen tosi hyvin ja reippaasti. Lusikka pysyy kourassa hyvin, mutta toisinaan sotkujen minimoimiseksi minä autan siinä touhussa. Ja toisinaan jos Joonas on kovasti väsynyt ennen päikkäreitä niin hän itse pyytää: auttaa.

Joonas puhuu kolmen tavun sanoja ja kahden sanan "lauseita"... Uusin ja minun mielestä tosi hupaisen kuuloinen sana on pingviini (pivviivi), koska noiden v-kirjaimien ääntämisessä Joonaksen suu menee ihanan suppuun ja törölleen... on niin hassun näköinen :D Yhtenä iltana istuskelin sohvalla ja Joonas touhusi leluineen lattialla. Hetken päästä säpsähdin kun poika oli kivunnut sohvalle viereen ja työnsi yhden leluistaan suoraan nenäni eteen niin, että koko klyyvari meni ryttyyn ja huudahti : KATO! :LOL: Totesin naurun seasta, että näen kauempaakin. Mahtavassa iässä tuo pikku ukko...

Poiolla oli työt alkaneet ja hyvin lähtenyt menemään, HIENOA :flower:

Eppalla oli huolta pikkuisen ruoka-aineallergioista. Kuulostaa tosi ikävältä, mutta toivottavasti allergiat ajan myötä helpottaa. Tosin se ei taida tähän hetkeen lohdutusta tuoda.. osaan vain jotenkin kuvitella miten ahdistavalta tuollainen voi tuntua :/ Jaksuja :hug:

Myyrän Villellä ollut rankka kokemus... tai ei Ville ilmeisesti sitä kovin rankasti ole ottanut. Kaikki on nyt hyvin ja se on tärkeintä :heart: Ja harmittelut Myyrän työkeikan peruuntumisesta.

Lili, puhuit jotain ilmanvaihdon "tukkeutumisesta". Oletteko laittaneet ilmanvaihtokoneeseen kesäkennoa, saattaisi olla apua. En ole mikään LVI-ammattilainen enkä edes - harrastaja (mies on ammattilainen :D ), mutta olen muutaman vuoden sen alan juttuja kuunnellut ja arvailisin, että asialla voisi olla yhteys =)

Tehtiin mummoille äitienpäivälahjoiksi tyynyliinat, joihin kirjoitin ihanan runon ja pojat painoivat kämmentensä jäljet. Tuli hienot =) Jokos muilla on "askarreltu" tai tehty äitienpäiväostoksia?
 
Vielä lisättävä sen verran, että tuosta Joonaksen toisesta kuvasta näkee hyvin, kun ylhäällä pilkottaa poskihampaat, mutta kulmurit puuttuu edelleen.. ei näy eikä kuulu pojalle raateluhampaita. Onko kellään muulla näin, että hampaita tullut "väärässä järjestyksessä"?
 
Annette-79 Meidän Jessellä kanssa hampaat kasvaa väärässä järjestyksessä. Käytiin tuossa syksyllä ihan hammaslääkärissä näyttämässä hammasta kun pikkumiehellä saattaa kasvaa kaksi tai kolme hammasta yhdessä.... ootellaan nyt sitä "raateluhampaan" tuloa että nähdään montako siinä etuhampaassa kasvaa. Näillä on täällä suvussa kuulema muillakin lapsilla ollut kaksi hammasta yhdessä ja lääkäri sanoikin että sieltä se sitten tulee tämä erikoisuus että hampaat kasvaa eri järjestyksessä kuin normaalisti. Ei kuulema haittaa olleskaan ja syksyllä menemmä taas normaali käynnille.
Joku kirjoitti jossain vaiheessa uhmaiästä? musta kyllä tuntuu että meidän poitsulla on se. Ottaa luvatta jonkun tavaran ja sitten kauheella vauhdilla karkuun ja nauraa vielä samalla elikkä tietää mitä tekee:)
Sanojakin on nyt taas ruennut tulemaan. Kukka, pallo ja paljon... siis outoa että tuollaisen sanan sanoo. Mietin tosiaan aikani että mistä ihmeestä se on oppinut sen mutta tajusin kun poitsu osoittaa ulos ja sanoo että paljon... Niin äitihän aina sanoo että katsoppa kun on paljon lunta,paljon lintuja, paljon puita. Sieltä se siis tuli:)
Hyvää viikonloppua kaikille!
 
epuska
Tervehdys,

Mukava kuula, että Villen leikkaus sujui hyvin. Toivottavasti on jo kohta parantunutkin kokonaan sen jäljet.

Nuo allergiat on tosiaan kurjia, mutta Eppalle voisin kertoa, että itselläni ne ainakin tosiaan katosi 3 v mennessä. Samoin on tilanne tuttavaperheen pojalla, joka aluksi sai syödä vain paria ruoka-ainetta. Nyt on 3 ja kananmunaa lukuunottamatta miltei kaikki käy. Joskus heilläkin tuli noita takapakkeja, ja silloin on tietysti vaikea uskoa, että pieni nuo allergiansa lopulta voittaa, mutta yleensä niin käy. Voimia teille.

Olipa kiva kuulla, että Poion työt ja hoito on alkaneet mukavasti. Rohkaisee itseäkin, kun tuo on kai sitten syksyllä edessä...

Hienot tyynyliinat Annette oli tehnyt! Kiva idea. Me lähetettiin ihan vaan kortit, Justiina maalasi vesivärillä kuvat kortteihin. Kun kysyin, mitä kuva esittää, niin toinen oli "pyyä" eli pyörä ja toinen "olle", en tiedä mikä se on. =) Meillä höpötellään monenlaista, aina ei saa selvää kyllä. Sanoja on myös sellaisia, mitä en tiedä mistä on tulleet, kuten juuri tuo pyörä, mutta kauhean innostunut tyttö on pyöristä ja niitä tutkii ulkona. Uusimpia sanoja on myös kou eli koru ja kii, jota aina kiljutaan, kun paiskotaan ovia kiinni. Hauskaa äitienpäivää kaikille.

Jaa niin muoks, meillä kanssa on jo aika pitkään ollut omaa tahtoa, suututaan kun pitäis tulla pois ulkoa, kun vaippaa vaihdetaan, kun otetaan pois kiellettyjä tavaroita... siis ihan selvästi jo halutaan itse päättää mitä tehdään.
 
Hei kaikille!

Annette-79: Ei meilläkään oo kulmurit tullu vielä ja kuitenkin poskihampaat on. Sekä meiltä puuttuu alhaalta edestä kaksi alahammasta :D käytettiin tyttöä hammastarkastuksessa ja sieltä sanottiin että ei ole väliä missä järjestyksessä hampaat tulevat, on kuulemma ihan normaalia. Ja sanoi kyllä näkevänsä että ne "pilkottaa" jo siellä, puhkeamisesta en sit tiedä et millon tulevat.
Tässä olisi pari kuvaa meidän neitosesta :D







Tokassa kuvassa näkyy mitkä hampaat puuttuu alhaalta :D

Viimeisessä Aada syö itse jugurttia ja sehän onnistuu todella hienosti :LOL:
 
Ihania kuvia lapsista!!!
Sääli Myyran työhommeli.

Meillä on mennyt äitienpäivävalmistelut ihan ohi. Viimevuonna tehtiin kortit mutta nyt en ole tajunnut edes ajatella asiaa. Maanantaina selvis että mies pääsi opiskelemaan ja siinä onkin tämä viikko mennyt asioita pohtiessa. Muutetaanko lähemmäs koulua vai asutaanko tässä? Mites raha-asiat, Pinjan päivähoito, jos menen töihin yms. Tällä alueella kuulemma 100 lasta joutuu muualle hoitoon. Jää kyllä mulla töihin menemättä jos ei läheltä hoitopaikkaa saa. Onneksi asioilla on tapana järjestyä.

Meillä on alotettu taas pottailut ja nyt on saalista tullut joka kerta. Pinja jaksaa istua tosi hyvin ja vaikka ensin jännitti pissata pottaan, niin nyt menee jo tosi hyvin. Teki hyvää pitää vähän taukoa. Tuti ja unimaito pitäs jättää pois mutta eiköhän edetä askel kerrallaan.

Itse syöminen on meillä vähän niin ja näin. Pinjalle on tullut limatutka eli mitään ei saa mennä kädelle tai päälle ja jos menee niin se pitää heti pyyhkiä pois. Makaronilaatikko menee haarukalla ihan hyvin mutta puuroa tai jogurttia ei suostu syömään itse. Muuten ruoka maistuu tosi hyvin. Aina on onneksi maistunut. Saa nähdä mitkä on mitat 1½- vuotis neuvolassa. Tuntuu vaan että kasvaa koko ajan ihan hirveää vauhtia.

Sanoja tulee ja eilen Pinja sanoi "isi hei hei". Se on pisin "lause" minkä Pinja on sanonut.

Mukavaa viikonloppua
 
Onpa tosi kivoja kuvia!
Kiitos myötätunnosta. Oli ihan sairaan noloa soittaa aamulla, ettei voikaan tulla töihin.

Tässä Villestäkin kuvia. Ihan tuoreita ei ole mutta pari-kolme viikkoa sitten otettuja.



 
Ihania kuvia =) Ja me tehtiin tuon tyyliset tyynyliinat viime isänpäiväksi, nyt esikko oli tehny mummoille kortit kerhossa. Oli sillä jotain mullekin mutta pisti ne visusti reppuun ja repunkin piloon =) En ees tiijä minne se sen on laittanu. Huomenna ois esikon synttärit että on jääny vähän tuo äitienpäivä unholaan...

Missä asti Lili se opiskelupaikka on? Siis oisko muutto kauaskin edessä, vieraalle paikkakunnalle? Nuo on aina hankalia tilanteita mutta onneksi asioilla on tapana järjestyä :hug: Näinhän menkin ollaan melkein aina asuttu et mies on ma-to eri paikkakunnalla töissä. Alussa meinattiin muuttaa Ouluun missä mies yleensä tekee töitä, mutta onneksi sitte jäätiin tänne. On kuitenki kaikki kaverit ja suku täällä, Oulussa oisin ollu ihan yksin... Ja voi olla että lapsilukukin siellä ois jääny yhteen. En oo koskaan viihtyny oikein muualla ku täällä, vielä ku pääsis maalle asumaan. Onhan tämä paikkakuntana aika syvältä ja ihmiset outoja mutta hyvin oon roikkunu porukoissa mukana :LOL:
 
Ompas ihania kuvia! :heart: Mä koitan kans jossain vaiheessa laittaa uusimman kuvan tänne.

Käytiin eilen ostamassa ne Emmaljungan scootterit. Hitsi, et on hyvät! Ihanan kevyet työntää verrattuna niihin Carenan pjaskoihin..

Illalla lisää, hauskaa lauantaita kaikille! :wave:
 
Onnea kaikille äideille :flower: Meillä mennään tuokin juhlapäivä flunssassa :( Saa nähä millanen yö tulee, kuulostaa poke ja tyttö nyt yskivän... Aamulla ei vielä ollu juuri mitään mut päivällä alkoi räkä valuu ja illalla sit yskää. Esikon synttärit meni muuten kivasti, kaikki vieraat tuli kerrankin yhtäaikaa ja oikein mukavaa oli!!! No siskon porukka lapista ei tullu ja serkun lapset oli yöllä alkanut oksentaa että niitä ei huolittu mukaan :saint:
Huomenna sitte jos lapsilla ei oo kuumetta niin käydään mummoloissa.

Poio onnittelut uusista vaunuista. Mä havittelin kans kerran niitä scoottereita mut lupaa ei myönnetty ostolle ku parit kärryt jo nurkassa oli :LOL: Nyt nuo kaksosten rattaat aiko naapuri ostaa, me hommataan sit tilalle se pyörän kärry.
 

Yhteistyössä