MarraskuunVauvat 2006


Meidän yöhoito meni suhteellisen hyvin, tosin kummit joutuivat nousemaan ylös jo klo 03.30. he pääsivät nukkumaan´vasta klo 8.00. Jotenkin sitten meni yö levottomaksi siellä. Päivälläkään hän ei sitten nukkunut, kuten ei tänäänkään. Toivottavasti saan aamu ja päivä rytmit takaisin. Poika ei ollut millänsäkkään hoidosta/seurasta.
Kävin tietysti juhlien päätyttyä katsomassa klo 02.00 poikaa, olin vähällä viemässä kotiin. Aamulla olin jo kärppänä ylhäällä, ja odottelemassa pojan hakua. Kyllä on kumma, kun olis saanut levätä ja nukkua, niin ei pystynyt.
Meille on tullut vasta yksi alahammas, toinen tekee tuloaan.
Kokeilin tänään antaa kahdeksan kuukautisten ruokaa, ei oikein uponnut. Taitaa yö mennä huonosti, ei olla tänään syöty oikein mitään, puurokin jäi väliin, kun nukkumatti tuli jo klo 19.30. Kyllä sitä taas jaksaa herätä.

Miten teidän lapset ovat jaksaneet matkustaa?? Oletteko menneet kaksin lapsenne kanssa autolla pidemmälle??

 
hop! :wave:
Tultiin tänään pitkältä ajoreissulta! Eli yhden päivän saldoksi tuli reilut 300km ja yhteensä kolmena päivänä lähes 1000km. Ja hyvin poju jaksoi. TÄnään matkaa taitettiin klo 11-19 eli pysähdyksiä oli paljon ja pitkiäkin.
Meilläkin Rasmus nousee kontilleen ja heiluttelee siinä edestakaisin. On yhtä aurinkoa koko poika.
Ruokailusta. Annoin tänään maistaa mansikkaa ja sit isomummin mökillä oli jo kypsiä mustikoita, niin sitten maistettiin sitäkin! Nam! Broiskua oon vasta antanu liharuoaksi, eikä kovin hyvällä menestyksellä. Ajattelin koklata huomenna possua. Muuten on kyllä alkanu purkillinen mennä melkeinpä per ateria.
Jes, huomenna taas mökille, kun kerrankin on tuo mies koko viikon kotona!
Hauskaa viikonjatkoa!
tolki ja Rasmus 7kk
 
Jos pitkästä aikaa taas kirjoittais..Meillä päivät menee kovaa vauhtia ja Kaapo kasvaa..Nyt tullut viides hammas ja opittu seisominen ja tukee vasten osataa muutamia askelia ottaa..
Kaikki mikä on kielletty on kivaa!Nyt muutaman päivän ollu "äiti,älä katoa näköpiiristä päivä", vessaanki tulee perässä ja jos ei heti näy ni huuto tulee :( Alkuviikosta sai ensimmäisen kerran myös kunnon ujostushuudon ja olin ihan yllättyny ku ei juurikaa ole ujostellu,enempi on tarkastellut vieraita ennen kun uskaltaa hymyillä..

Ulkona on hiekkalaatikolla kerran käyty ja se oli tosi jännää ja eilen piirrettii isille yhessä eka piirrustus =) Tykkäsi kauheesti ja ei se kynä sinne suuhun ollu edes menossa..

Päiväunille ei malttais mennä ollenkaa, eli unille meno saa nykyää kovan huudon mut illalla nukahtaa ihan rauhassa..

Sini ja Kaapo 7kk
 
Kyllä viikot menee nopeaan :D

Reissusta on palattu ja arkeen totuteltu. Matka meni hienosti ja helposti, ei voi kuin ihmetellä. Pikku-ukko söi ja nukkui kiltisti ja ihmetteli vieraan maan menoa ja ihmisiä ;) Hotellihuone oli upea ja iso saunallinen sviitti, mahduttiin kaikki 5 erittäin hyvin :D Kiva on reissata, mutta ihan kiva on tulla kotiinkin...

Pyykkivuorta olen taas selvitellyt ja ruohikko odottaa vielä seipäälle laittoa :whistle: niin paljon oli viikon aikana kasvanut.

Viikko vielä niin mieskin aloittaa kesäloman ja lupasi olla kotona 6 vkoa, uskomatonta...sitten olisi jäljellä isyyslomaa vielä se viikko.

Aurinkoista ja mukavaa viikonloppua =)

Lauriina ja pikku-ukko 7kk1vko
 
Onpas teillä liikkuvaista kansaa. :) Rasmus haluaa vaan seista koko ajan, tai just ja just istuminenkin välillä kelpaa. Tässä on siis kädet täynnä, ku täytyy varmistella toista. Mahallaan ei suostu olemaan, joten ei juurikaan tuo ryömimisen tai konttaamisen opettelu etene... Mut poika on yhtä aurinkoa aina ku avitetaan seisomaan ja kiljuu innoissaan minkä ehtii.
Yösyötöistä tahtoo eroon hän! Ei jaksais enää yhtään nousta kahta kertaa syöttämään! En vaan tiiä millä voimilla senkin jaksais lopettaa. Mies kun ei oo kotosalla juurikaan viikolla ja viikonloppuna on vähintään yhtä väsyny ku allekirjoittanut. :/
TÄnään annoin ekaa kertaa riisipuuroa. Tuntuu maistuvan melkein mikä vaan. Broileri on ainut, mikä ei oikein maistu. Onnkeksemme ei oo allergiaa ilmennyt.
AUrinkoisempia säitä odotellessa, hyvää uuden viikon alkua!
tolki ja Rasmus 7kk 1vko
 
Terse pitkästä aikaa!
Meillä opittiin myös konttaamaan viikonloppuna! Ihanaa, nyt vain toivon, että likka tajuais konttailla äiskän perässä eikä jäisi toiseen huoneeseen huutamaan heti kun poistun näköpiiristä....rasittavaa kun mitään ei kerkeis tehä ku sylis pitäis vaan olla tai ainaki tosi lähellä koko ajan. Mut ehkä tää on joku vaihe.. =)
Ja sit meillä tahdottais myös yösyötöstä eroon. Likka herää kerran aamulla ehkä 5 maissa ja on pirtee ku peipponen. Muuten ei häntä siinä vaiheessa uneen saa kuin maitopullolla. Ja tämän lisäksi yöllä kitisee muutaman kerran ja juoksuttaa isiä ja äitiä laittamaan tuttia tai muuten vaan ihmetteleen kun toinen on kääntynyt mitä kummallisempiin asentoihin yön aikana. Välillä kun meet kattomaan, niin pää on jalkopäässä tai sitten ollaan poikittain jumissa omassa sängyssä. Huh hu tätä touhua.. =)
Että näin meillä

Mimi ja tyttö 7kk ja 2vkoa suunnilleen..
 
Ihanaa lukea, kun teillä kontataan. Saati, kun meillä ryömintäkin hakusessa. Ei millään pääse eteenpäin vaikka kuinka yrittää. Ja yritystä riittää ihan koko ajan. Kun vaan lattialle pojan laittaa niin heti kääntyy masulleen ja yrittää olla menossa. Pitäisi vaan se homma hoksata itse. Mutta armoton huuto ja kiljunta, kun eteenpäin ei päästä... Ihan on korvat lukossa. Ja toinen juttu mikä alkaa olla väsyttävää (pakko myöntää ) , mikään muu ei kelpaa kuin syli. Ja siinäkin pitäisi koko ajan olla liikkeellä. Jos hetkeksikään pysähtyy niin kamala messu. Onneksi meillä on tuo ergo, että saadaan välillä huilata niin, mutta siinäkään ei viihdy pitkiä aikoja. Jokin hillitön levottomuus kausi meneillään ja me ollaan isukin kanssa ihan ihmeissämme, että kuinka meidän rauhallinen poitsu saa hillittömiä hepuleita. Myös päivisin unien aikaan. Kesken unta saattaa alkaa hillitön parku. Yöt edelleen nukkuu tosi hyvin, onneksi. Mutta päikkäreille on tosi hankalaa saada... Ollaan vähän niinku ihmeissämme.

Huomenna on 8kk lääkärineuvola. Katsotaan mitäpä sieltä saamme ohjetta.

Mutta silti poitsu on maailman suloisin, ihanin ja rakkain mussukka :heart: Kyllä tämä varmaan joskus helpottaa!

Mammanen ja mussukka 8kk ja 4pvä
 
Taas oli viime yö erittäin hankala viisi kertaa herättiin, ja neljänä kertana jouduin antamaan maitoa, blääh. Vesi eikä tutti kelpaa laisinkaan. Parhaimpina päivinä vain kerran herätään.
Oltiin veneilemässä, ja mökkeilemässä koko viikonloppu, niin kyllähän siellä sitten nukutaan hyvin. Mistähän johtuu.
Meillä opittiin viime viikolla konttaamaan, nyt kovasti harjoitellaan seisomista tuella. Toivon ettei meillä opittaisi pitkään aikaan kävelyä.
Meillä on ollut koko ajan kamala kiire kaikissa asioissa.
Huomenna on kahdeksan kuukautis neuvola.

Huomenna lisää.
poika viisi päivää vajaa kahdeksan kuukautta.
 
unikuu108
pitkästä aikaa.
muutenkin näyttää olevan hiljaista täällä.
meillä kans hillutaan edelleen öisin.jo pääsiäsestä asti yöhulinaa.
mä oon vaan pysynyt tiukkana.en anna maitoa yöllä enää vaikka kuinka vingutaan. olen pitänyt kello 6 rajana.me ollaan myös isännän kaa nukuttu vajaa viikko olohuoneessa patjoilla ja teo makuuhuoneessa jotta saan edes vähän univelkoja pois. eli pienimpää vikinää ei edes mennä kattomaan että mikä nyt taas.
pari yötä on menny suht hyvin. teo herää 1 ja kitisee aikansa.käyn laittamassa tuttia suuhun ja kääntämässä kulkeä ja silittelemässä yms 3-4 krt.niiden rauhoittelujen välissä poitsu kerkee huudella tovin.yritetään vähän tällasta omatoimista unikoulua.
loppujen lopuksi noin puolen tunnin päästä poika nukahtaa ja nukkuu 6 jollon annan ekan kerran tosiaan vasta maitoa.sitten nukutaan 8-9.
aikaisemmin herättiin 1,3,5,6,7...ja kuka sellasessa metelissä nukkuu kun huudellaan ja vänistään kokoajan..mulle alkoi tulla jo migrenejä ja pyörrytti yms kun ei saanut nukuttua..

meille puhkesi ylähampaat eli neljällä hampaalla on kiva narskutella.teo siis narskuttelee hampaitaan :LOL:

rytmiä haetaan vieläkin (edelleen)koska nyt ekat päikkärit jää välistä ja päikkäreille mennään vasta klo15 ekan kerran.
ja aamupuuro ei maistu vieläkään.
ihottumaa on edelleen ja poika alkanut raapimaan taas takaraivoaan ja lakana on yön jäljiltä usein veritiploissa..
meille ei kontata.eikä ryömitä.eikä nousta itse istumaan.istutaan vaan jos äiti pistää istumaan ja kasvetaan siinä sitten pituutta.poika on varmaan jo 75cm kun kaikki 74vaatteet alkaa jäädä pieniksi. eli 80 ja 86 vaatteilla mennään.
varasin juuri äsken 8kk lääkärineuvolan ja jostain syystä sain ajan vasta 30.8 jollon poika on jo 9,5kk..eli se siitä mittatiedoista.kaikki on jossain lomalla ja muuta.mut no hyvinhän toi kasvaa ja kaikki tuntuu olevan ihan ok..kait?

me sitten lähdemme ensi to italiaan viikoksi. lento on 8aamulla ja mä oon ostanut puurojauheita ja testaillu niitä pojalla että maistuuko.kun meillä puuro on ollut sitä ihan tavan hienontamatonta puuroa.mitkään vellit ei mene kun meillä ei ole tuttipulloa ollutkaan(nokkamukista ja mukin reunalta juodaan vettä)joten se niistä.
ja sit oon koklannu nuita 8kk ruokia mutta liian isoja paloja on niissä vielä.hedelmäiset ja marjaisat palat menee kyllä.ja drikkiä juotin kokeeksi pojalle.en nuista valmisruuista ja juomista ole niin perustanut..mutta matkaa varten testaan..
sitten raakaa porkkanaraastetta koklasin kun mietin mitä sormiruokaa voi alkaa tarjoamaan jotta poika voisi opetella itse syömään..mitä te muuta annatte. mietin myös omenaraastetta ja riisiä olen kans antanut pöydälle eteen ite lääpittäväksi.

uniku ja teo parin pv päästä 8kk
 
Heipsan!
Kamalata...tuli tänään mieleen jotta on tuo 8kk neuvola tällä viikolla. Pian täyttää Jonne jo taas yhden kuukauden lisää. Aika menee niin nopeaan, että pian sitä huomaa taas olevansa töissä ja hakevansa lasta sitten hoitopaikasta kotiin. Voi, en odota yhtään innolla sitä ensimmäistä hoitopäivää, voipi tulla äidillä ikävä! (Vaikka onhan siihen vielä 5kk aikaa, mutta silti ajatukset välillä hyppäävät jo tuohon vaiheeseen...taitaa olla äidillä pientä eroahdistusta tulollaan ;) )
Meilläkään ei vielä ryömitä eikä kontata. Jonne nousee konttausasentoon ja siinä nytkyttelee, mutta vielä ovat vanhempien tavarat saaneet olla suht rauhassa. Pyörien liikkuu tämä mies paikasta toiseen ja hyvin tuntuu niinkin pääsevän. Dvd-laitteen yms. tekniikka tuntuu kiinnostavan kovasti...tai ainakin ne johdot.
Olen yrittänyt kanssa tarjota tuota sormiruokaa, menestys ei ole aina ollut kovinkaan hyvä. Mustikat maistuvat, mutta useimmiten ei niitä omin käsin ole suuhun asti saanut ja sotkua saa aikaiseksi. Rinkilöitä Jonne tykkää järsiä, maissinaksut eivät enään oikein maistu ja kurkunpalasia olen kanssa yrittänyt tarjota. Ei ole vielä oikein pinsetit hallinnassa. Puuroa ollaan aamuisin sotkettu ympäriinsä. Se tuntuu olevan hauskaa ja miksei olisikaan (huh huh siivoa). Joskus lusikka osuu suuhunkin, yleensä jonnekkin ihan muualle. Mutta pääasia, että yritystä on =) .

Oletteko potalle yrittäneet opetella? Minä olen Jonnea muutaman kerran yrittänyt istuttaa potalle. Ensimmäisellä kerralla tuli kovaaa itkuuu, toisella kerralla vaan istuttiin. Pikkuhiljaa yritellään totutella uuteen juttuun.

Ostin muuten semperin lihapulla kasvis jutskaa ja että oli kokoset pullat. Meikäläisen peukalonpään kokoisia, niillä sitä sitten muka pitäisi harjoitella pureskelemaan...no haarukka on onneksi keksitty. Oli vaan aikas hauska kokemus.

Pegasus ja Jonne koht´silteen 8kk
 
Meidän mitat ovat nyt 8175g, 69cm, pipo 44,9cm
Oltiin taas pituuden kanssa hieman alakäyrällä.
Pyysin lähetteen allergiatesteihin, koska haluan varman tiedon muutamista allergioista, voi olla ettei mitään ole.
Oltaisiin voitu mennä yksityiselle, kun on vakuutus. Meillä kesti niin kauan maitoallergian selviäminen, koska allergialääkäri ei pitänyt lähetteen kanssa kiirettä. ajattelin jospa kunnalisessa pääsisi nopeammin, katsotaan.
Mukava että on muitakin kohtalotovereita joilla on yöt huonot.

Me ollaan muutaman kerran pottailtu, samanlaiset olivat ekat kokemukset, kuin teillä pegastus. nykyään meillä ollaan jo kiltisti potalla, pisu tulee heti. kakkaa ei ole tullut, kun en ole ehtinyt viemään. meillä ei syömisen jälkeen heti tule kakkaa, joten hankala arvioida milloin on aika. Tosin naamasta näkee, silloin on jo myöhäistä alkaa riisumaan, ja istuttaa potalle.
Niin se aika vain kuluu nopeasti, ja opitaan uusia asioita, kasvetaan, ja ikää tulee liiankin nopeasti.
haikeudella muistelen lapsen syntymää, oli se niin ihana, ja muistettava kokemus. varsinkin kun sai ensi kertaa syliin. vauvakuume jo kova, tosin en vielä valmis uuteen lapseen. Ensin pitää olla yöt kunnollisia.
aika näyttää.
 
Täytyy tulostaa tänne... eilen sit tein päätöksen,et nyt se yötissittely loppuu! Tissiä ei heru ennen kuutta! (niinku unikuukin on tuos todennu, sama meininki..) No, Rasmus sitten kitisi ja itki kolmesta puol viiteen! Kipeetä teki, mut ku toinen oli illalla syöny kaks desiä puuroa ja maitoa rutkasti päälle, niin aattelin, ettei varmaan oo kuitenkaan nääntymäisillään... TÄmän jälkeen nukkui sit kasiin ja söi ja nukkui ysiin ja söi ja nukkui puol yhteentoista! Saas nähdä, kuin ens yönä käy... parempi mennä ajoissa nukkumaan.*haukotus*
 
eli toi on ihan kauhia menijä ja jokapaikkaa nousee seisoo ja tukee vasten kävelee..Noh oltii sit mun äitillä kylässä ja selkäni känsin niin oli tuolin kanssa nurin :( Hirvee huuto ja ajattelin et näin käy kokoajan, kunnes suusta alko tulemaan verta. Siinä sit yritin saada vuodon tyrehtyy ja lopulta sainki et näki mistä veri tulee. No huulessa haava, alaetuhampaiden edessä ja takana vekki ja toinen alaetuhammas heiluu :/
Soitin terveyskeskuksee ja kysyin et mitäs nyt, Kaapo oli jo rauhoittunu siinä vaihees ja verta ei tullu. Ne sano et ei noille tehä mitää jos pystyy syömää ja ei vaikuta kipeeltä enää myöhemmin.
Nyt on syöny hyvin, mut huomaa et on tietty arka jos jonkun lelun laittaa suuhun ni ottaa sen nopeesti poiskin..
Nyt on sit alaien tummunu ja poskessakin mustelma, täytyy nyt kattoo mikä tilanne huomenna ja soittaa sit jos huonolta näyttää..

Mut eipä se kolhusta mitää oppinu, sama meno jatkuu :LOL:
Onkohan tuolla yhtää hammasta suussa kun on yli vuoden?Se on kokoajan turvallaa ja kolhimassa itteensä jossain, naarmuja ja mustelmia löytyy päivittäin lisää..

Sini ja Kaapo-kolhija 7,5kk
 
Ja vielä vaan sade jatkuu :/ aurinkoa ja lämmintä odotellaan ensi viikoksi, kun mies jää lomalle :D

Meillä pikku-ukko on oppinut nousemaan pystyyn :heart: olkkarissa sellaista pientä tuolia vasten opetteli ja nyt pitää kohottautua ylös koko ajan. Renkkuu lelukorinsa päällä, kiipeilee tuolia vasten ja koiraan nojaten. Vahtimista riittää nyt.

Etsiskelin netistä soseohjeita ja tällaista kokeilin ja tulikin aika hyvää...eli bataattia, porkkanaa, purjoa, palsternakkaa ja riisi&kauraa. Valmiiseen soseeseen laitoin joukkoon tänään naudanlihaa ja maistui pikku-ukolle oikein hyvin. Niin ja ne riisi-kaurahiutaleet olivat myös hyviä.
Muistakaapa antaa vinkkejä, joilla voisi monipuolistaa ruokavaliota. Kovin yksitoikkoista meillä vielä tämä valikoima :/

Joko olette muuten kokeilleet pyöränistuimia? Olikohan niissäkin painoraja 9kg? Meillä ei ole vielä pyöräilty, istuin on, vaan ei paikoillaan...

Viikonloppuna lähdetään reissuun kiertelemään kotimaata =)

Lauriina ja pikku-ukko 7kk2vko :heart:
 
Meillä opittiin tänään kävelemään tuen kanssa. On koko päivä otettu jostain esineestä kiinni, ja näytetty miten kävellään. Aika holtitonta on pystyssä pysyminen´/kävely, joten paljon ollaan kaatuiltu, itketty. Itsestäni tuntuu kamalalta, kun toinen kävelee, ei oikein uskalla jättää yksin, kun heti kaatuu, ja tulee itku. Toivottavasti ei opita kävelemään pitkään aikaan. Niin ne vain kehittyy nopeasti.

Taas oli itselläni sellainen päivä/olo että vois lähteä töihin.
Toisaalta taapero kehittyy ja muuttuu liiankin nopeasti. Menetettyä aikaa ei saa koskaan takaisin, jos menen jo töihin,snif.
 
8kk neuvola kuulumisia..painoi 6900g(ei yhtään tullut 2 kuukaudessa vaan tippunut 75g) pituutta 66cm, sitä oli tullut 2 cm =) Ja Venlalla on anemia :( Hb vain 88 ja alarajana kuulemma 100. Laittoi toimeksiannon Kaksille, joten odotellaan soittoa. Lastentautienpoli aika meillä on jo 2.8 ja sillon varmaankin aletaan tekemään enemmän noita allergiatestejä. Nyt käytössä teeri ja maissi+tissi. Yöt on melkoisen katkonaisia ja syö useasti, mutta sitä ei voi meillä lopettaa, sillä eväät on niin olemattomat...Ja syö muutenkin todella huonosti, paljon saa olla virikkeitä ja silti tökkii.Mutta kaikesta huolimatta neiti on ihana aurinkoinen hymy-tyttö :D :heart: Konttaa jo kovasti, vaihtaa kontaltaan istumaan ja toisinpäin. Tykkää autoista, heti kun huomaa veljen leikkivän autoilla niin vauhti kiihtyy autoja kohti ja välillä kuulemma sotkee veljen leikit :LOL: :LOL: Venla on myös kova "puhumaan", suu käy kokoajan ja kalkattaa kontatessaankin, se on hauskan kuuloista, jopa sisarukset alkaa kikattamaan höpötykselle :D Näin siis täällä :D Mukavaa viikonloppua :wave:

Himpula & Venla 8½kk :heart: :heart:
 
Meillä mennään kovaa ja noustaan seisomaan joka paikkaan ja sitten muksahdetaan kumoon kun jalat ei kauaa jaksa pidellä... :| !Nyt oppi istumaankin itse ja mukavan näköistä katsella kun leikkii istuvilleen.Isoveikat saapi leikkiseuraa kun pikkuinen aina konttaa sinne ja viihtyy siellä hyvin,pikkutavaroita esim.legoja ei voi nyt ottaa esille ettei työnnä suuhun... :whistle: !!Kaikki ruoat maistuu,päivällä ei kauheasti malta koisia mutta onneksi yöt nukutaan.Painoa oli jo yli 9kg 7kk neuvolassa mutta pituutta en muista!Pyöräilyä on harrastettu ja tykkää istua kyydissä...siinä kaikki taas pikasesti ja koisimaan!! :wave: T mami ja poitsu reilu 7kk vanha termiitti :heart:
 
Oltu remontin takia nettipimennossa ja nyt pääsin tännekin kurkkaamaan.
Neiti oppi tällä viikolla seisomaan tukea vasten ja nukkumaanmenosta ei tahdo tulla mitään kun koko ajan pitää nousta ylös keikkumaan.
Bellukka jokos teillä oli neuvola?
Meidän neiti oli siis 7½kk ikäisenä 65cm ja 6.8kg
 
no nii pitkästä aikaa, lauantaina hain mein uuden vauvan tuolt keski-suomesta ja aika menny sitä ihastellessa :LOL: :heart: viime tiistaina käytiin 7kk neukassa, nea oli 6615g ja 65cm kasvaa hyvästi, muutenki kaikki ok. tukea vasten kävellään jo pikku matkoja, muuten mennään kontaten lujaa, kasvaa äkkiä tuo mamin muru :heart: ja nyt iltahommiin :wave:

Bellukka ja Nea 7,5kk :heart:
 
Meidän mussukka muruliini on niin nauravainen nykyään. Kaikki se kitinä ja itku on jäänyt, kun pojan hampaat kunnolla puhkesi esiin. Ja ruoka maittaa taas. Välillä ei syönytkään kiinteitä oikeestaan ollenkaan, vaan pelkällä rintamaidolla mentiin reilu viikko.

On niin suloinen ja ihana. Minä en raaski töihin lähteä. Olen ihan rakastunut tähän esikoiseen ja on ihanaa olla äitee kotona. Vaikka välillä väsyttää ja on kaikenlaista, niin tämä on tosiaan kaiken sen arvoista. Mussukka on jo niin iso poitsu. Nähtiin menneellä viikolla pikkuserkkua (reilut 2kk) ja tää oma näytti jo niin isolta siinä rinnalla.

Jotenkin tuntuu hyvältä :heart:

Hyvää viikonalkua teille T:mammanen ja poitsu 8kk+12pvää
 
unikuu108
millaisia leluja teidän lapsella on?haluaisin ostaa teolle jonkun kehittävän lelun.tietääkö kukaan millaisia kehitystä tukevia leluja on 8 kuukautiselle?
tykkäisin mieluusti jostain puuleluista ja teo tykkää paukuttaa asioita.esim rumpua ja leluista joista lähtee ääntä..

unikuu kohta italiassa kera ihanien miestensä
 
Moi kaikille!
Meillä on nyt sit menty reilu viikko ilman yösyöttöä ja täytyy sanoa, että kylläpäs kannatti! Viime yö eka kokonaine yö 7,5 kk:een!!! *suoritta tuuletuksia* Ainoastaan kahtena yönä ollu koko aikana heräämistä ja kitinää.
Ruoka maistuu Rasmukselle hienosti. Puuroa menee jo aamuisin ja iltaisin, riisi- ja kaurap. Sen lisäksi vielä kaksi ateriaa. Vadelmia maisteltiin tänään suoraan puskasta, nam. =)
Käytiin ostamassa tepsut-kengät tänään pojalle, ku toinen haluaa koko ajan olla jaloillaan. Istuen haluaa leikkiä, mut ei enää juurikaan suostu olemaan mahallaan!
Leluista... ostin just semmosen vetolelun Rasmukselle. Sammakko narun päässä. Ja kappas, pojuhan hokasi heti, että narusta vetämällä saa sammakon lähelleen. Ja kehittää hienosti otteita, ku koittaa narusta ottaa kiinni. Ja varmaan kaikki painikelelut on semmosia sopivia. Miksei jo piilotusleikitkin jos ikää alkaa olla yli 8kk...syy-seurausjutut voi alkaa jo kiinnostaa.
 

Yhteistyössä