Marraskuun 2009 karhunpennut syyskuussa

Täällä on Julius ruvennu ihan mahottomasti viuhtoo käsillään seistessä,näyttäs ihan siltä kun lentoo yrittäis lähtee :LOL:

Sitte oon ruvennu tässä ihmettelemään että mistähän vois johtuu se että pojalla on ruvennu tulee nykyään ihan vetelää kakkaa,ei se ennen tollasta ollut :confused:


Ja nyt mua taas askarruttaa sekin kun mulla on meneillään jo kp 28/25 ja menkkoja ei näy eikä kuulu..

Sovitaanko niin että sitten kun oon saanu viel nuo kaikkien mitat laitettuu tähän pinoon niin sitten kerrotte ne uusimmat mitat,ok? :attn:
 
HIP ja HEI!

Täällä ollaan edelleen. Taustailtuakaan ei juuri ole tullut. Kiirettä piisaa...

Tukia pitkin täällä kävellään ahkerasti, mut ei edelleenkään "pelkoa", että kävelemään vielä lähdettäis. Isänsä poika on vallan meidän jätkä. Kotona siis hoitovapaalla meillä tuo isä ja itse töissä. Hyvin noilla sujuu ja kaikin puolin ollaan nautittu tilanteesta.

Meillä myös maitotuotteita maistellaan :p. Lähinnä maustamatonta jugurttia/rahkaa/viiliä soseen kera. Pian ajateltiin ruveta korvaamaan puurovettä maidolla, vähitellen.

Meillä syödään aavistuksen vaihtelevalla menestyksellä, mutta suurimmilta osin ihan hyvin. Painoa ei kuitenkaan ole vieläkään kuin 7535g. Mutta omalla käyrällään menee ihan ok. Oli miinuskäyrällä syntyessään, nousi siitä hieman ja nyt taas takaisin siellä samoissa miinuslukemissa. Ei silti kuitenkaan huolestuttavaa vielä ainakaa. Hyvin voi ja on tyytyväistäkin tyytyväisempi poika :).

Pään ultrassa ja neurologilla on myös juuri käyty. Kysta entisellään. Seurantaa kuitenkin vielä jatketaan 3 kk:n välein. Eli hyviä uutisia myös sillä saralla!

Eipä tässä kummempia yön/myöhäisillan tunneilla. Nyt pitäis kai jo painua sängyn pohjalle hyvän kirjan pariin jot aamulla taasen jaksaa!

Lämpimiä ja raikkaita syyskelejä! :heart:
 
Viimeksi muokattu:
:wave: täällä ollaan vaikka hiljaiseloa on tullut vietettyä tän palstan kanssa. Välillä olen kyllä käynyt lukemassa mutta tuntuu ettei jaksa iltaisin muuta kuin selailla nettiä tai katsella telkkaria. Kyllä kolmen lapsen hoito on täyttä työtä kun varsinkin vanhimmalla ihan järkky uhma. Toivon että se tässä pikkuhiljaa helpottais... Ens viikolla on Iidalla neuvolassa mittausaika kun viimeksi lääkärikäynnillä ei hoitaja ehtiny mittaamaan. Yritän sitten muistaa laitella mittoja jälleen :)
t. Polkkajäde ja Iida 10kk
 
Meillä on ollut jo pari viikkoa hirveää kiukkua. Syöminen, vaipanvaihto, vaatteiden vaihto, kaikki on inhottavaa ja kitistään.. Ja koko ajan ollaan tekemässä sitä mitä ei saisi (verhoja repimässä, hellalla yms) ja sitten kun kielletään heittäydytään lattialle ja yritetään purra. Eikös se uhma tullut vasta 2v? Taitaa kuitenkin olla jotain oman tahdon näyttämistä..? Onko muilla samanlaista? Neiti ei vaikuta kipeältä ja hampaitakaan ei mielestäni ole tulossa. Toivotaan että olisi pian ohimenevä kausi..

Muuten meillä touhutaan oikein kovasti ja nyt vlopun aikana seisoi ensimmäisiä kertoja ilman tukea pidemmän aikaa.. Muutenkin tyttö on rohkaistunut kovasti ja nyt ei pysy hetkeäkään samassa huoneessa vaan seilaa eri huoneiden väliä, välillä vaan tarkistaa että tuleeko joku perässä =)

santtu-
 
Tuli tässä muuten mieleen että kuka ois halukas osallistumaan jos järkättäs vaikka marraskuun alussa karhunpentujen yhteistapaaminen sen kunniaksi kun tulee 1v mittariin kuka ois halukas osallistumaan ja missä ois hyvä se järjestää??tampereella vai hesassa vai jossain muualla?

Kysynpä sit viel että käyttääkö kuinka monen vauva tuttia?meillähän ei poika ole huolinu tuttia olleskaan,mutta meidän 4 ekaa on ollu tuttien suurkuluttajia :D
 
Heipsan taas tauon jälkeen!

Tosiaan huudossa ollaan mukana, on sen verran paljon apua jo ollut tästä foorumista että kovin helpolla ei täältä enää lähetäkkään! :D

Nyt on ollut hieman rankempi jakso. Meidän neiti nimittäin päätti sairastaa flunssan (korkean kuumeen kera) sekä korvatulehduksen samanaikaisesti, johon vielä lisätään 4 poskihampaan tulo päälle. Kaksi viikkoa elämästä meni itkun ja huudon ohella mut nyt alkaa jo hieman helpottaa, vaikka hampaita tuonne poskiin on taas tulossa. Ronjalla nyt siis 12 hammasta ja kaksi tuloillaan!! :O

Liikettä piisaa! Ryömimällä edetään mutta paljon nopeampaa kuin ennen, nyt en uskalla jättää hetkeksikään yksin kun aina kun silmä välttää tyttö löytyy pahoja tekemästä. : / Kontalleen nousee nyt jo mielellään ja suhteellisen usein, mutta vielä me ei osata mennä eteenpäin. Yritystä nousta tukea vastenkin on alkanut löytyä, varsinkin omassa pinnasängyssä jossa on helppo ottaa tukea ja vetää itseään ylös!

Syöminen taas on muuttunut varmaankin hampaiden ansiosta hankalampaan suuntaan. Neidille ei meinaa enää soseet kelvata ollenkaan ja olikin pakko käydä neuvolassa pitämässä palaveri mitähän neiti nyt sitten mahdollisesti voi syödä. Nyt aamupalaksi siis täysjyväpaahtoleipää ja jugurttia/viilistä, päiväruoaksi karkeata liha/kasvissosetta, välipalaksi jugurtti/viilis ja hedelmää paloina ja illalla sitten puuro. Kaikkien päälle tietenkin korviketta ja yöllä on yksi maitosyöttö noin kello 5 aikaan.

Nukkuminen on nykyään ihan ihme hulabaloota. Nukahtaminen tuntuu olevan kiven alla ja jos se sattuu onnistumaan, tyttö herää muutaman tunnin päästä huutaen. Rytmit meni sekaisin flunssan ja hampaiden takia ja toivon todella että korjaantuu pian... alkaa univelka tuntumaan ainakin mamman pääkopassa. : /

Mutta kaikki ei suinkaan ole negatiivista sillä meillä ollaan opittu muutama uusi sana ja nyt osoitellaan kaikkea haluten tietää mitä ne ovat! OSaa jo osoittaa missä lamppu, jääkaappi, verhot ja koira on. Äidin reipas tyttönen! :heart:

Toppahaalarikin tuli tilattua valmiiksi. Ihastuin Minymon match 05 talvipukuun ja se oli pakko saada. Koko oli todella vaikea arvioida koska neiti nyt 70cm mutta on taatusti pidempi sitten pakkasten aikaan. Tilasin kokoa 80cm... nauroin itseni kipeeksi kun kokeiltiin pukua, tyttöhän hukkui sinne kokonaan! :LOL: Mutta ehkä se on sitten sopiva kovimpien pakkasten aikaan... :)

Tässä meidän kuulumisia, tarkkoja mittoja en osaa kertoa kun seuraava neuvola on vasta 10kk neuvola ja se on kuun lopulla! Ai niin... tämä mamma tuli vanhojen ikään ja täytti eilen neljännesvuosisadan!

Kanga85 ja Ronja 9,5kk
 
Heippa,

Täälläkin ollaaan mukana, voin laittaa huomenna mitat vaikka yv:nä kun käydään 10kk neuvolassa. Saas nähdä minkälaista tuomiota saadaan kun tuo on ylimääräinen neuvola käynti neidin liikkumisen takia, eli fysioterapeutille lähetettä jos ei liiku tarpeeksi. Mahallaan menee peruuttaen mutta muuten ei oikeastaan...

Meillä oli pari viikkoa rytmit ja unet kadoksissa mutta nyt näyttäisi taas loksahtavan kohdalleen. Ollaan vähän siirrytty yhtiin päiväuniin, jos vaan malttaa kerralla nukkua sen 2-2,5h.

Kauhea ongelma kenkien kanssa...onko kellään muulla. En oikein tiedä että pitäisikö laittaa ulos kengät (kun ei kuitenkaan kävele vielä) vai paksut töppöset vai mitä...? Ja neidillä korkea jalkapöytä niin ei meinaa edes kengät kunnolla mahtua. Miten te muut?

Ei enempiä tällä kertaa :wave:
Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille

Firesun ja Vilma parin päivän päästä 10kk
 
Taaperotx5 Meillä syödään tuttia :wave: Lähinnä päikkäreillä ja yöunilla sitä tarvitsee. Ei nukahda ilman tuttia. Hereillä ollessaan pärjää jo hienosti ilmankin =)

Maanantaina neuvola, palailen sillon mittojen kera.

Nennii ja Pinja 10kk
 
Käytiin 9kk painokontrollissa. Paino olikin noussut, vaikka muuta luulin. Mitat oli siis 8620g ja 75cm ja ikää siis tuolloin tasan 9kk. Nyt oli kasvu asettunut käyrälleen eikä käyrä enää laske.

Tuttia[B[ meillä ei poika huoli, ei ole huolinut koko aikana kertaakaan, toisin kuin meillä muut lapset.
Pullokaan ei kelpaa, eikä nokkamuki.

Ilman tukea on alkanut nyt seisomaan ja yhtenä päivänä tuli vahingossa eka askelkin ilman tukea=)

Nyt ollaan taas kauheassa räkätaudissa:headwall: Uskomatonta, kuinka paljon räkää mahtuukaan pieneen nenään:snotty:Yöt meni sitten heti vinkumiseksi ja rinnalla roikkuu tämän tästä, kun olo on surkea.

Kenkiä ei käytetä vielä. Pihalla ollaan sukkasillaan tai tossut jalassa. Kun liikkuminen tapahtuu kontaten, kengät hinkkautuu vaan pilalle moisessa menossa (kokemusta on). Jos olisi pehmoiset kangaskengät, niin ne voisivat kestääkin.

-Fiona ja poju 9,5kk-_
 
Me voitaisiin ehkä osallistua tapaamiseen, riippuen ajankohdasta. Silloin kuun alussa kun on noita työjuttuja jo sovittuna aikas paljon.

Meillä tyttö syö tuttia unillaan ja autoillessa. Muuten pärjätään ilman sitä.

Nukkumaan menot on yhtä tuskaa... Tyttöä nukuttaa ja varmasti itsekin tietää sen, mutta ei vaan malteta nukkua, kun ylös nouseminen ja seisominen on vissiin niin kivaa. Monetkos päiväunet teidän vaavit nukkuvat? Me ollaan nyt yritetty muuttaa kolmet päiväunet kahteen, mutta kun päiväunen pituus on n. 45 minsaa, ei kahdella unella tunnu pärjäävän. Ja yöunet on kestoltaan n. 10 tuntisia.

Meidänkin neiti tykkää purra milloin mitäkin. Äitin varpaat on ihan suosikki. Miten ton puremisen saisi loppumaan? Kielloista ei oikein ole apua. : /

Niin, ja vaipanvaihdot on yhtä tuskaa, kun ei malteta pysyä hetkeäkään paikoillaan...

Esikko ja Vieno 10 kk+
 
Meillä nukutaan ekat päikkärit tossa 11-13,seuraavat on yleensä tossa 16-17 ja kolmannet 19-20.30 ja yöunille käydään tossa 22.00.

Mitä mieltä ootte jos jätettäs nuo kavulistat pois tästä ja aletaan sitte laittaa uusia mittoja kun nää meidän muruset on sen 1v? :attn:
 
Meillä vaihtelee päiväuni rytmi vielä hurjasti mutta yleensä nukutaan kahdet päikkärit. Ekat yleensä noin 1-1.5 h ja toiset 2h, ajankohta heittelee vielä kovasti. Öisin tyttö nukkuu yleensä 11h.

Tuttia meilläkin syödään nukkumaan mennessä ja joskus autoillessa. Päivällä saattaa laittaa itse tutin suuhun jos löytää sen jostain mutta aika pian sylkee pois.

Puremista harrastetaan myös täälläkin ja yleensä silloin kun hermostutaan. Olen ajatellut että koska tämän ikäinen ei osaa vielä käsitellä pettymyksiä niin se on hänen tapansa purkaa pahaa mieltä. Toki aina kiellän ja torun hieman mutta uskon että menee itsekseen ohi.

Olen ostanut tytölle super fitin kengät, joita käyttää vaunuillessa ja automatkoilla ja joskus harjoittelee sisällä niiden kanssa mutta ulkona leikkiessä rukan kura töppöset on ollut ihan ehdottomat.

taaperotx- sopii tuo kasvulistojen pois jättäminen..
santtu, vilma ja toukka 17+1
 
Jätin nyt nuo kasvulistat pois en vaa jaksanu enää niitä alkaa kirjottaa..laitetaan sit uus lista kun siirrytään tuonne taaperopuolelle.

Täällä Julius on ihan mahoton nykyään,hän on tehny syömä ja juomis lakon.Ei millään suostus mitään syömään eikä juomaan : /
 
Tervehdys kaikille!

Mukana ollaan kirjoittelemassa. Taitaapa niin monella arjen touhut ahmasta mukaansa ja niin on myös täällä käynyt! Luin uuden pinon kuulumiset (kiitokset taaperot!) ja vois samalla päivitellä meidän kuulumisia! Ja pitipä vielä sanoa, että ompa nämä sivut muuttuneet...

Tuttia ei meillä olla koskaan syöty, ei vaan oo pojalle kelvannut kuten ei tuttipullokaan. Nyt jäi imetykset kokonaan pois, kun meinas mennä päälaelleen ajankohdat. Olisi halunnut tissille yöllä pari kertaa sekä nukkumaan mennessä. Päivällä ei koko touhusta tullut enää mitään, joten korviketta menee nyt nokkamukista ruokailun yhteydessä.

Kengät Käytiin ostamassa pari viikkoa sitten ja niitä käytetään ulkoillessa. Töppöset on jätetty pois, kun ne kiskotaan heti jalasta...Ja ihan cittarista kävin ostamassa Tutan kengät. On niin törkyhinnoissa!

Päivärytmiksi meillä on muodostunut niin että nukutaan enää yhdet päikkärit n.11.30-14.00/14.30.
Ja yöunille mennään kahdeksalta ja kesto sit vaihtelee. Imetyksen jäätyä pois on nukahtamaan oppiminen ilman tissiä vaihdellut ja joskus saatetaan yöllä/aamuyöllä olla hereillä parikin tuntia tai sitten herätään n.6.00 aikaan (huoh...) Mut voiton puolella jo ollaan! =)

Meillä on vaan ryömien liikuttu tähän asti, mutta nyt on ihan pari päivää sitten oivaltanut että kontatakin voi, että josko tuo tuosta vielä senkin liikkumis muodon keksii.
Kovasti osoitellaan tuttuja esineitä/sanoja esim. kello, koira nenä ja osaa myös vilkuttaa ja näyttää kieltä!
Vessasakaan ei saa olla rauhassa, jos ovi on raollaan, kun toinen sen avaa ja ryömii sisään! Kovasti muutenkin roikutaan lahkeessa, jos nousee lattialta tekemään ruokaa tai laittamaan pyykkiä. Muuten voi ihan rauhassa tutkia ympärilleen ja ei huomaa äitiä ollenkaan ennen kun nouseee...

Mustikka ja Axel 9,5kk
 
Täällä on sama juttu jos vessan ovi jää raolleen niin eiköhän tuo Julius kohta ilmesty sinne.Kovasti hän myös yrittää mennä leikkeihin noitten isompien kanssa mukaan ja jos häntä ei kuulla niin hä rupee kiljumaan ja pärisyttämään niin lujaa kuin suinkin pystyy niin silloin isommat huomaa ja kuulee myös häntäkin :LOL:

Täällä ootetaan kovasti tuota tulevaa 10kk neuvolaa joka on tossa 29.9 saa kuulla pojan uudet mitat jolloin on myös tuolla JUholla aika sinne myös.
 
Mukana ollaan, vaikken juurikaan ole enää jaksanut kommentoida, tai kirjoitella, varsinkin tämän palstauudistuksen jälkeen täällä käyminen on jäänyt vähiin.

Marraskuisten yhteistapaamiseen voitaisiin osallistua, jos osuu sopivaan ajankohtaan.

Pirteitä syyspäiviä toivottelee Kuiskaten
 
Täälläpä onkin hiljaista nykyään...

Tulinpa kommentoimaan mahdollista tapaamista. Eli osallistutaan Oliverin kanssa mielelläään, jos ajankohta ja paikka on vaan sopiva. Viikonlopullehan se kai menee??!? Aika iso osa mammoista taitaakin olla jo työelämässä...

Mutta, mutta. Meille tuli juuri postissa uusin epikriisi Oliverin ultra- ja neurologikäynnistä. Kysta päässä siis ennallaan. Seuraavaksi ensi vuoden puolella on luvassa magneettikuvaus, joka suoritetaan nukutuksessa. Tämän jälkeen vielä vastaanotolle neurolle. Jatkosta sitten siellä enemmän. Nyt kuitenkin kaikki hyvin.

Oliverilla on ollut ihottumaa suun ympärillä ja nyt takalistossa. Myöskin painonnousu huonoa, vaikka syö nyt ihan hyvin. Noin 3 kk sitten paino oli miinus 5%, nyt miinus 15%! Halusivat laittaa jatkotutkimuksiin ihottuman ja painon takia. Katsotaan mitä kuuluu jatkossa, jos jotain kuuluu. Isällä siis allergiaa ja atopiaa. Itselläni (äiteellä :D) atopiaa, astmaa ja allergiaa. Suvussa myös. Mahdollista siis allergiat onkin. Toisilla pojilla ei mitään ole ollut... Meillä maitoa jo kokeillaan ja voisi ihottumat johtua siitäkin. Kerran päivässä menee jugurtti/viili/rahka. Puuroa kokeiltiin keittää osittain maitoon, mutta ihottuman palatessa jätettiin se pois ja syödään maitotuotteita siis vaan välipalalla. Jäämme tutkailemaan siis tilannetta :)

Työelämässä järjetön kiire. Tuntuu, ettei kotona ehdi olla lasten kanssa ollenkaan :/

Nyt telkun ääreen hetkeksi ja sitten aa-aa....

EDTA
 
Olipa hämmentävä käynti neuvolassa tänään!

Lähdettiin aamulla Ronjan kanssa iloisin mielin neuvolaan, olihan edellisesta käynnistä jo se pari kuukautta aikaa. Mielenkiinnolla odotin että joko se on se 8kg rikki ja kuinka paljon ollaan päälle 70cm mutta... tyttö ei ole kasvanut milliäkään KAHTEEN KUUKAUTEEN!!! :|

Ronja on siis täysin samankokoinen kuin 8kk tarkistuksessa, pituutta 67 senttiä ja painoa 7900 grammaa. Päänympärykseen nyt sentään oli tullut hieman lisää, 44,7. Siis mitä ihmettä?? Ei tämä voi olla normaalia... neuvolantäti ei vaikuttanut kauhean huolestuneelta mutta silti 2 viikon päästä kontrolliin. Hemoglobiini oli ok, 98. Onko kukaan kuullut enne vastaavanlaisesta? Olen kyllä kuullut että jompi kumpi, pituus tai paino, ei jonain kuukautena nouse, varsinkin jos lapsi jo liikkuu paljon... mutta että mitään muutosta ei ole mihinkään suuntaan kahdessa kuukaudessa?? :confused:

Ehkä tämä on tätä äidin ylihuolehtivaisuutta mutta minua kävi mietityttämään mikä miun pientä tyttöä oikeesti voisi vaivata kun kuulostaa jotenkin niin... oudolta, ettei kasva ollenkaan.

Kanga85 ja Ronja melkein 10kk
 
Kanga85: toivotaan kovasti ettei ois mitää vakavaa.Ennen en ole tuollaseen törmännyt ettei kasvais kahteen kuukauteen yhtään,tsemppiä!! :hug:

Pidettäskö tapaaminen helsingissä vai tampereella?ja päiviäkin vois ehdotella miten teille käy??
 
Kanga uskon kyllä että neuvolassa olisivat huolestuneet jos olisi jostain vakavasta kyse. kasvu kun menee pyrähdyksittäin, olen joillakin kuullut että paino on saattanut jopa laskea ja pituus pysyä lähes ennallaan. meilläkin oli tuossa 6kk-8kk iässä kasvu vähän heikkoa vaan nyt oli otettu sitten kunnon kasvupyrähdys!

10kk neuvolassa käytiin aamulla, tuoreet mitat oli 74,5cm ja 9105g. =) pituutta on siis tullu 4cm edellisestä mittauksesta! paino tosin laskukäyrällä ja menee -8 käyrällä mut ei huolta kuulemma, normaalin rajoissa. ja tuo tyttö on sellainen liikkuja että ei sitä painoa voi hirveitä kertyäkään kun kaiken kuluttaa ja kasvaakin vielä tuota tahtia! Hb oli 119 eli tosi hyvä. Otin pissapusseja neuvolasta ku haiskahtaa toi pissa välillä aika voimakkaalle aamulla ja vaippa-alueella punaisia näppyjä.. ja nyt nousi neuvolareissun jälkeen kuume 38,3 ja nenä vuotanut eilisillasta. : /

unikoulu alkaa tässä taas kunhan tyttö tervehtyy. herää monesti ja tarvitsee tassuttelijan. neuvolasta suosittelivat et opettais nukahtamaan itsekseen. pitää äiskänkin kerätä voimia sitä varten... :D

sori omanapaisuus, pitää taas käydä useammin!

Nunneliini Ja Jenna 10kk
 
10KK neuvolassa käytiin maanantaina. Pituus oli 71.2cm ja paino 8140g :) Meillä ei tytöltä ole ikinä mitattu neuvolassa hb:ta. Ainakin muutamien pienokaisilta ilmeisesti on mitä olen lukenut. Kuuluisko se mitata? :confused:

Nunneliini Saitko neuvolasta jotain ohjeita tuohon unikouluun? Pitäis täälläkin jotain unikoulua pitää. Ja yösyötöstä päästä eroon. Pari kertaa yössä joutuu antamaan tuttia tytölle ja kerran aamuyöstä syö.

Nennii ja Pinja 10kk
 
Kanga- Pikaisesti vain tulin kommentoimaan sinulle, että meillä kävi samalla tavalla, tosin väliä oli yksi kuukausi. Seuraavassa mittauksessa oli sitten tullutkin jo ihan hyvin pituutta ja painoa. Neuvolantäti sanoi, että joskus käy niin että on lapsi pitää kasvussaan tauon? Ja tietty aina pitää muistaa että pituuden mittaamisessa tulee helposti virheitä.. Mutta toki hyvä on tarkistaa tuo asia, kyllä se minuakin silloin vaivasi.

santtu-
 
nennii mä sain sellaiset ohjeet että opetan tytön nukahtamaan illalla itsekseen ja yöllä jatkan samalla tavalla kun herää. eli käytännössä illalla pistän tytön sänkyyn, silittelen ja lähden pois huoneesta (vauva siis jää hereille sänkyyn) ja kun alkaa huutelemaan äitiä niin odotan ensin vähän aikaa, sitten käyn kippaa likan takas sänkyyn ja poistun taas huoneesta. Ja tätä jatketaan niin kauan aikaa että tyttö nukahtaa. yöllä sama juttu. kysyy siis kärsivällisyyttä... mä aloitan unikoulun heti kun jenna paranee räkätaudistaan..

ja samallahan sä saat kätevästi yösyötöt pois tolla tekniikalla. mä lopetin yösyötöt 7kk ikäisenä, silloin toteutin sen tassuttelemalla ja se syöminen jäi pois mut heräilyt ei vähentyneet kuin hetkellisesti....

tällä hetkellä jenna nukahtaa illalla tassutteluun, ja vaatii sen "tassun" sitten yölläkin nukahtaakseen uudelleen. tuttia meillä ei oo ikinä syöty. muutaman kerran oon yrittäny antaa tytön hakea itse unensa mut tuloksena järkyttävä huuto joka alkaa jo silloin kun olen vasta menossa ovelle.. meillä siis huutoa tiedossa ja paljon, mut pakko kokeilla, oon mä niin väsynyt kun 10kk nukkunut pätkissä ja mikään ei oo tehonnu ja huudattaa en oo tahtonu.. tammikuussa pitäisi aloittaa työt ja kolmivuorotyö siis, ei puhettakaan että jaksaisin töissä näillä unilla, hyvä että kotona jaksan..
joo tulipa taas sepustus :D
 

Yhteistyössä