Lokakuiset 2020

Mulla tuottaa päänvaivaa nuo juustot. Tai siis se kun en muista tarkistaa oliko pastoröitua. Juuri vetelin hampparin välissä sulatejuusto cheddaria ja syömisen jälkeen katsoin tuoteselosteen että hups eihän tätäkään olisi saanut syödä. No joo tuskinpa mitään tuostakaan tulee, mutta voisihan sitä vähän yrittää olla tarkempi ja valita jo kaupassa jonkin toisen vaihtoehdon tilalle.
Eipä mitään oireita edelleen, ekan neuvolan odottelua vaan nyt rv 6+5.
 
  • Tykkää
Reactions: Mietinpäs
Luin ekan neuvolan jälkeen niitä ruokarajoituksia, niin kyl välillä täs itekki panikoi mitä saa syödä ja mitä ei. Mut terveellä järjellä ku menee niin pitäis olla turvassa listeriavaarasta.

Turvottaa ja turvottaa. Olo on kuin norsulla
Kiva etten oo ainoa norsuksi olonsa tunteva :D

Tänään vähän särkenyt alaselkää ja pientä ellotusta ollut koko päivän ja ei muuta, ajattelin aijemmin että nyt en kyllä ala ylianalysoimaan kaikkea mutta ei auta, vähän vaivaa eihän meinaa huonoa :( onneksi ensi viikon torstaina täälläkin varhaisultra niim jospa vähän mieli rauhoittuisi :)

Minäkin viime raskaudessa kävin toksoplasma testeissä kun ajattelemattomuuttani söin medium pihvin joka oli vielä ulkomaista lihaa. No lääkäri neuvolassa sitten sanoi että eipä ollu toksoplasmaa ja muuta hän ei kuulemma oottanutkaan että saa olla huono tuuri että semmosen sais napattua

Hyvähän se on pitää mielessä nuo suositukset mutta ei kannata ihan ressin kanssa, esim suomalaisilla munissa ei pitäisi olla listeriaa jne että jos joskus vahinko käy ja sattuu syömään jotain kiellettyjen listalta niin luultavammin ei sitä listeriaa saa napattua :)
 
  • Tykkää
Reactions: Mietinpäs
Raskauden oireista sen verran että itsellä on kans pientä turvotusta ollut, ja jossain määrin ällötystä, jos ruokailuvälit venyy, ei onneks oo kuitenkaan tarvinnu oksentaa. Myös ilmavaivoja (ihanaa) ja muutenkin maha pelaa aamusella ihmeen hyvin. Myös kohdunkasvukipuja on. Pieni flunssa on plussaamisesta asti ollut päällä. Herkistyn myös helposti. On tää jännää aikaa :love:
 
Raskauden oireista sen verran että itsellä on kans pientä turvotusta ollut, ja jossain määrin ällötystä, jos ruokailuvälit venyy, ei onneks oo kuitenkaan tarvinnu oksentaa. Myös ilmavaivoja (ihanaa) ja muutenkin maha pelaa aamusella ihmeen hyvin. Myös kohdunkasvukipuja on. Pieni flunssa on plussaamisesta asti ollut päällä. Herkistyn myös helposti. On tää jännää aikaa
Ainiin ja rinnat on arat, ja valkkaria tulee. Semmosia oireita täällä.
 
Hei vaan, olen parin päivän mittaan selaillut ketjun läpi ja pitääpä lopultakin liittyä mukaan! Kiva lukea teidän kokemuksista, ja samalla olen elänyt mukana myös ikävämpiä uutisia.

Plussasin parisen viikkoa sitten, nyt olisi meneillään omien laskelmieni mukaan 6+2. Parin viikon päästä on eka neuvola ja reilun viikon päästä ollaan menossa varhaisultraan tsekkaamaan että mitäs siellä näkyy. Loppusyksystä kohdallemme sattui kkm.

Oireina on ollut ajoittainen kuvotus, palelu, lyijynraskaat ja jokseenkin herkät rinnat sekä toisinaan menkkamaiset kivut alavatsalla. Niin ja väsymys! Ehkä ekan viikon plussaamisen jälkeen heräsin aamuyöstä, eikä uni meinannut enää tulla, nyt tilanne on jo helpottanut. Mutta saatan nukkua yhdeksän tuntia ja silti on vaikea pysyä ilta-aikaan hereillä. Odotan jännityksellä, että lisääntyykö pahoinvointi - siskollani ja äidilläni se on ollut suht ankaraa ensimmäisen kolmanneksen aikana. (Tuossa ensimmäisessä, keskenmenneessä raskaudessa mitään erikoisempia oireita ei ehtinyt tulla, joten ottaisin jopa oksentelut ilolla vastaan.)

23.10., Kanervainen, 1. lapsi, HUS
 
Meillä oli varhaisuä torstaina ja siellä kaikki hyvin❤ Arvio lasketusta oli mittausten perusteella paria päivää aiemmin. Huh kylläpä tuli taas hetkeksi helpottuneempi olo vaikka toki riskiviikot vielä jatkuvat.

Oon kyllä ollut vähän vähemmän tarkka omien syömisten kanssa, tarkoitan just noita kaikkia rajoituksia. Pitäs lukea vielä kertaalleen koko lista. Toisaalta en syö kyllä koskaan graavikalaa, haukea, parmankinkkua yms. Oon yrittänyt maalaisjärjellä aatella, ja jotenkin aattelisin että kotimaisissa raaka-aineissa riski saada listeria on aika pieni. Mutta toki varovaisuutta on hyvä noudattaa, tää on kuitenkin aika lyhyt aika.

Yök, onpa ollut taas karsee päivä kun koko ajan etoo. Aamusta iltaan. Ehdin jo aatella että tää olo vähän helpottais, kun oli pari parempaa päivää tän osalta.
 
  • Rakkaus
Reactions: mimmi92
Moi!

Ei tainnu olla vielä lokakuisille omaa keskustelua. Toivottavasti meitä ilmestyy tänne useita

Merkatkaa punaisella laskettu aika, nimimerkki, mones lapsi ja synnytyssairaala

30.9., iisuli, 3.lapsi, HUS
3.10., _hosuli_, 2. lapsi, synnytän ulkom
ailla
5.10. Helmiina1978, 6. lapsi, xxx
5.10. Unimaa, 3.lapsi
5.10., Vieno1, 6 lapsi
6.10. Mincha, 4. Lapsi, KHKS
9.10, Lokis , 2. Lapsi, Oys
10.10, pinata, 1. lapsi
11.10 Karvakorvat, 25v, esikoinen, 3 km takana, pk-seutu
12.10. Fiksulikka, 2. lapsi, HUS
13.10 Rimpeläinen/32 v/3.lapsi/TYKS
13.10. Tinttii/27v./2. lapsi/PK-seutu
14.10, JenniJep, 38 v, 2. lapsi, Helsinki
15.10., Hema-, 32v, 4. lapsi ja KYS
15.10? Bimk, 3.lapsi ja satasairaala
17.10. KukkaSosuli 1 lapsi, EPSHP
18.10/mimmi92/4.lapsi/HUS
18.10. manna8, 3. lapsi ja Helsinki
18.10. Lauranen, toinen lapsi,HUS
19.10. / Kesänlapsi86 / 33v / 3. lapsi
19.10/ Donatel 34v/ 1.lapsi/ Hus Hyvinkää
19.10. / Mariposa2020/3.lapsi/ HUS
21.10./Aurora90/ensimmäinen/TYKS
23.10., Kanervainen, 1. lapsi, HUS
La 24.10. Hepaliina/1. Lapsi/TYKS
27. 10/ Kuumeilija23 1. Lapsi
30.10. / mom_89 / toinen / HUS
31 lokakuuta, Julia, 1.lapsi
 
Syömisistä.
Itse vältän 100% raakoja kaloja/lihoja /vakuumipakattuja.

Mut kyl sit ravintoloissa oon ottanut lautaselle kaikenlaista. Tais olla jotain parmesan juustoa lastuina yks kerta? En kyl tiä mitä oli. Samoin söin punajuurisalaattia, jota myös kotiin ostin.
Yleensä ne on pastöroitu, joissa munaa.

Just sairastin jonkun viruksen; paikkoja särki ja oli kuumetta. Lisäksi olin 1,5vrk vesiripulilla. Sanotaanhan näistäkin, että voi aiheuttaa keskenmenoja. Miten noita viruksia sitten vältät?
Täytyy vaan toivoa että oma immuunipuolustus on kunnossa. Ja tuuriakin varmaan tarvitaan.
 
Eikös se ollut niin, et niitä pastöroimattomasta maidosta tehtyjä juustoja saa syödä jos on kuumennettu kiehuvaksi?

Täällä on oireina etova olo melkein 24/7 ja eka oksennus tuli tänään. Rinnat on turvonneet ja aristaakin välillä. Väsy iskee melko aikaisin :ROFLMAO:

Käytiin varhaisultrassa perjantaina ja yllätys olikin suuri, kun siellä näkyi kaksi sykkeellistä sikiöpussia! :love::love:
Neuvola ens viikolla ja uus ultra parin viikon päästä. Sit tiedetään varmemmin montako vauvaa meille on tulossa. Ei auta kuin odotella :giggle:
 
Ninnnini
Oi tuplaonnea Kukkasosuli! <3 meillä suvussa kaksosia myös, mutta varhaisultrassa sykki yksi pieni sydän:) en osannut jotenkin odottaa juuta tai jaata ultrasta, kun oireita ei ole kyllä nimeksikää, mutta niinvain siellä herne hengaili. Ultraaja sanoi että koon puolesta vastaa 6+5 minkä itsekin laskin. Pienet aivojen ja selkärangan alut näkyi myös helsingin seudulla suosittelen Vantaan kaunis odotus paikkaa, oli tosi edullinen (76€) ja mukava kokemus kaikin puolin!

En jotenkin ole vielä sisäistänyt että olen raskaana, mutta toivon että tässä ajanmittaa sitten kasvaa jotenkin tähän tilanteeseen ja kiintyy herneeseen. Itku kyllä tuli kun sydämen sykkeen kuuli.
 
Nyt alkoi täälläkin vaaleanpunaista vuotoa tulemaan reilusti. Ei auta kun seurata muuttuuko kunnolla veriseksi. Kipuja ei ole.
Mieskin lähti tänään viikoksi kertausharjoituksiin niin ei voi edes puhelimessa puhua..
 
Täällä tänään 6+5 ja ylihuomenna varhaisultra terveystalolla :) kiva päästä vihdoin kurkkaan onko kaikki hyvin, viikonloppuna myös tiedossa sukulointia jossa kyllä varmaan hankala piilotella kun ollaan muutama päivä vieraissa. Ei niin ahdista sitten vaikka tulisi ilmi, vaikka mieluusti kyllä pitäisin vielä itselläni np ultraan asti mutta haaveeksi taitaa jäädä..

Jäätävä turvotus onneksi väistyi melkein heti kun siitä kerkesin avautua, pientä vielä jäljellä, mutta tämä on ehkä vähän normaalimpaa kuin se muutaman päivän takainen :D

Nyt tullut tilalle jäätävä kuvotus, oksennus ei ole onneksi ainakaan vielä lentänyt mutta eipä tässä kyllä hirveänä saa mitään syötyä kun kaikki etoo :/ onneksi ainakin vielä ihan toimintakuntoisena jaksaa touhuta päivät esikoisen kanssa
 
Moikka.
Täällä tänään 7+0 ja eilen käyty kurkkaamassa että tyyppi on kyydissä ja sykkeet löytyi ❤ Toista lasta odotellaan, vähän yllätyksenä tämä, kun esikoinen sai alkunsa kevyillä hoidoilla useamman vuoden lapsettomuuden jälkeen. Esikoinen on nyt 3-vuotias.
Kuinka paljon fb-ryhmässä on nyt väkeä? Olisin kiinnostunut, jos säilyy suht pienenä osallistujamäärä
Pahoittelut teille kaikille joille osunut keskenmeno kohdalle
 
  • Tykkää
Reactions: mincha
Nyt alkoi täälläkin vaaleanpunaista vuotoa tulemaan reilusti. Ei auta kun seurata muuttuuko kunnolla veriseksi. Kipuja ei ole.
Mieskin lähti tänään viikoksi kertausharjoituksiin niin ei voi edes puhelimessa puhua..
Toivottavasti ei mitään vakavaa :( itellä ollut tänään aika kovaa sellasta menkkamaista jomotusta alavatsalla, toivottavasti vain kohdun kasvukipuja :(
 

Yhteistyössä