Huomaa että monikaan ei tiedä mistä karppauksessa on kyse.
Ja kyllä, voidaan sanoa että ihmiset elivät karppaamalla miljoonia vuosia ennen maanviljelystä. Jos ravinnossa on vähän hiilihydraatteja ja pääasiallinen ernergia saadaan proteiinista ja rasvasta niin kyllä se täyttää karppauksen kriteerit. Karppityylejä on monenlaisia ja kaikki eivät suinkaan läträä rasvalla. Rasvaa toki pitää olla koska kun ensisijainen käyttövoima eli hiilihydraatit puuttuvat, on ne korvatta jollain muulla ja se on rasva + proteiini.
Ihminen ei tarvitse hiilihydraatteja, tai tarvitsee hyvin vähän. Antropologit ovat jo vuosikymmeniä tienneet että ihmisten terveys kääntyi huonompaan suuntaan kun metsästäjä-keräilijät siirtyivät viljelemään maata muutama vuosituhat sitten. Metsästäjillä olivat rotevampia, luuntiheys oli suurempi, lapsikuolleisuus pienempää, pidempi eliniänodote, pienempi todennäköisyys sairastua infektioihin tai anemiaan, vähän tai ei ollenkaan hampaiden eroosiota. Nämä ovat ihan tieteellisin menetelmin saavutettuja tutkimustuloksia ihmisluurangoista (Eades, The Protein Powes Lifeplan).
Vähärasvaisen, hiilaripitoisen ruokavalion voittokulku perustuu paljolti siihen että ruoan tuotantokustannukset ovat alhaisemmat ja ihminen saa helposti paljon kaloreita = ei kuole vaan tulee maha täyteen.