Erka Löysinpä tällaisen jutun, kun googletin happamia juomia.
Alla olevassa kaaviossa luokittelee elintarvikkeet joko happamia tai emäksisiä perusteella vaikuttaa elintarvikkeen nauttimisen on annettu virtsan pH. Esimerkiksi, jos ruoka on taipumus kasvaa happamuutta virtsassa on nielty, on luokiteltu happoa muodostavien elintarvikelisäaineiden. Toisaalta, jos ruoka lisää emäksisyyttä virtsaan, kun se on nielty, se on luokitellut emäksistä muodostavat ruokaa. Vaikutus elintarvikkeiden olla virtsan pH voi olla aivan erilainen kuin pH elintarvikkeet itse. Esimerkiksi, appelsiinimehu on erittäin hapanta ruokaa, koska sen korkea sitrushedelmien happojen, mutta sen jälkeen on metaboloituu se aiheuttaa virtsan tulee emäksistä.
Tuossa ehkä selitys miksi Heikki kehottaa välttämään happamuutta lisääviä ruoka-aineita, mutt silti greippimehua pidetään hyvänä. Vähän 'hoono soomi', mutt en jaksa nyt alkaa muokata.