35 v +odottajat, vol 4

Vau, Ävm70, mikä mansikkaurakka sulla onkaan ollut! Ilemisesti teillä on enemmänkin mansikkaa kasvamassa kuin pieni penkki pihan perällä?

Happihypylle tervetuloa porukkaan!

Onko muuten niin, että minä ja Vilhelmiina ovat ainoita, jotka odottavat esikoistaan?
 
Pajunen: Kyllä te aktiivisista kirjoittajista taidatte olla ainoita esikoisen odottajia. Listalta toki löytyy muutama muukin mutta ovat syystä tai toisesta sitten passivoituneet....

Täällä tuntuu että vatsaanahka repee ihan välittömästi. Ötzki o ruvennut punkemaan itseään ihan tosissaan vatsanahkaa vasten sen mitä liikkuu... Hauskinta on kun pienen hikkakin tuntuu niin selvästi kädelle kun pistää vaan käden tuohon vatsan päälle. :D Mieskin tuntee ne. Toivottavasti ei enää hirmumontaa viikkoo tarttis odottaa Ötzkin ulostuloo niin että pääsis oikeesti pientä hellimään ja halimaan.

Olkkis ja Ötzki 33+4
 
Pajunen voi, ei meillä sitä maata ole, ihan pari hassua pätkää ja aina ehtii joku räkätti käydä syömäs ne ennen meitä :ashamed: Esikkoni on ollut naapurin / heidän vanhempiensa mansikkamaalla ja siel ollaan niin tarkkoja et pieniä ei saa laittaa myyntiin et heitettävä pois tai jätettävä kerääämättä niin neitini sit kerännyt ja tuonut kotiin :)
Tänään vielä tein 4L hilloa talveksi ja sit keitin sitä mehua pelkästä ja loppuihin lisäsin hieman raparperia kun vanhempien neitien mielestä pelkkä mansikkamehu liian makeeta et siihen pitää olla hieman happamuuttakin joukossa ;)

olkkis enää muutama viikko, aika menee niin nopeaan ainakin musta tuntuu siltä ;) Jaksuja :hug:

Tänään olen ollut sit niin kireel tuulel kuin olla ja voi :ashamed: likaat kysykin et mikäs äiti tänään on kun niin pahal tuulel olet mut enpä oikein osannut sanoa ja totesinkin vaan et väsyttää, ei vaan jaksais tehdä mitään :ashamed: Samoin mieleni olisi tehnyt kertoa meidän keskimmäiselle tästä raskaudesta kun esikko lähti riparileirille isoseksi mutta kun mietin et jos sittenkin jossain vaihees möläyttää isosiskolleen niin jätin sit kertomatta, itkinkin sit puuliiterissä puita pinotessa et mitenköhän taas esikko suhtaantuu kun tuon pikkuneitimmekin kohdalla käytiin monet itkut asiasta läpi ja nytkin on puhunut et ettekai te enää et pikkupikkusisko riittää ja keskimmäinen on koko ajan halunnut et tehtäisiin vielä neljäs. Kerran taas keskimmäinen tivasi multa et miksi ette voisi tehdä ja totesin et ei se niin helppoa ole jne. mut sit tivas vielä niin totesinkin et ilman ehkäsyy menty yli vuoden ei vain tulosta niin sen jälkeen ei asiasta ole ollut puhetta mut oli kyllä tyytyväinen et yritettiin.
Pakkohan mun on pikkuhiljaa paljastaa mut en vain ole päättänyt koska, viimeistään ensimmäisen ultran jälkeen :ashamed:

Mut nyt mentävä nukkumaan, palaillaan :wave:
Jaksuja kaikille :hug:
Ävm70 ja "pikkukakkonen"7+0
:heart:
 
äiti vm 70 no toivottavasti teillä isommat ottaa vauvan tulon helpommin vastaan kuin täällä otettiin.
Kovasti olet ahkeroinut mansikoitten kanssa.

Olkkis kyllä pian on sulla vaavi sylissä.

Muillekkin odottajille paljon jaksuja!

Tyttö on edelleen kiltti.Yöunille meno on vaan sellainen parin tunnin tissittely.Kolme kertaa yössä syö ja vieressä nukkuu(valitettavasti)

Mukavaa alkavaa viikonloppua kaikille.

ä-kengu ja tyttö-kengu 3 viikkoo 2päivää
 
heipä hei! pitkästä aikaa. On jääny tänne kirjoittelu kun työt alkoi 2 viikkoa sitten.

Sara täyttää tänään 1 v :heart: :heart:

Kaksi viikkoa sitten neuvolassa pituutta 74 cm ja painoa 9265 g. Sara ei pidä kiirettä, hän vasta alkoi ryömimään kuukausi, nyt muutaman kottaus askeleen välillä ottaa ennenkuin taas alkaa ryömimään. Joka paikassa on ja kerkee joka paikkaan hetkessä.

Neuvolan täti laittoi kyllä lähetteen fysioterapeutille kun ei halua istua muualla kuin tuolissa ja rattaissa, siis kun laittaa lattialle istumaan heti heittäytyy selälleen, niin ja ei itse nouse istuma-asentoon.

Parisuhteessa kanssa vähän ongelmaa, mies asustellut viimeisen kuukauden muualla. Käy kyllä Saraa katsomassa monta kertaa viikossa ja vapaapäivinä on Saran kanssa. Katsellaan.

Hyvää kesää kaikille :flower: =)
 
Saralle ihanaa syntymäpäivää :flower: :heart: .
Ja toivon hyvää ratkaisua Anjamaritan parisuhdetilanteeseen. Hienolta kuulostaa isä-tytär-suhde jokatapauksessa, toivottavasti asiat selkiytyvät muutoinkin.
Fysioterapiassa saatte varmaan mukavia kotiharjoitteita, joilla tukea tytön omaa liikkumista / olemista. Hienoa että saitte lähetteen, siitä kun ei kai koskaan haittaakaan ole vaan mukavahan se on edistää kullannupun omatoimisuutta (täällä ft-käyntejä myös takana siis!).

Äiti-Kengulla vauva-arki sujuu hienosti. Anna pienen nukkua vieressä, ihanaahan se kuitenkin tavallaan on eikä se välttämättä kauan kestä.. Muistan kyllä itsekin miten uupunut siihen yhteen asentoon olin, vaikka esikoinen muutti omaan sänkyyn (kun lopetti yösyönnin) 2kk iässä. Ei ollut pitkäaikainen perhepeti meillä siis.

Äiti vm 70 joko olet ajatellut koska kerrot tulokkaasta perheellesi? Toivottavasti suhtautuminen vauvaan on kuitenkin positiivista. Ja toisaalta - onhan tässä vielä aikaa sopeutua ajatukseen.

Olkkiksella on siis masuhikkaaja :) minunkin esikoinen hikkaili tosi paljon masussa, ja sama jatkui sitten monta kuukautta syntymän jälkeenkin. Vieläkin toisinaan tuntuu hikka tulevan herkästi, mutta lähtee myös helpolla pois. Onneksi niin.

Tänne ei ihmeitä. Viimeinen "lomaviikko" siis perhevapaata edessä, työt alkavat elokuun myötä ja esikoisen päivähoitourakka samoin. Voi pientä :/ kun ei raskisi viedä, mutta pakkohan se on. Ei ole pitkä urakka edessä kuitenkaan, kun syyskuun puolivälissä jään sitten äitiyslomalle tästä masuasukkaasta. Masuasukas muuten potkii vallan vimmatusti jo :heart: oikein mahanhytkyntäliikkeitä harjoittaa sen minkä ehtii. Ensi viikolla vielä ultrataan, ettei vaan niskaturvotuksen jälkimainingeista mitään enää löytyisi. Näin toivon sydämestäni.


~Tiila rv 27+4 ...kai.
 
Ötzkin liikkeet on kadonneet melkein kokonaan... Muutama möngerrys tuntuu aina silloin tällöin mutta mitään aktiivista useamman minuutin kestävää ei kuitenkaan ole ollut pitkään aikaan... Mietin jo että pitäisköhän soittaa päivystykseen tj kun tuntuu että muiden vauvat vetelee hirmuista rallia 24/7 mutta Ötzki ei....

Olkkis ja Ötzki 33+6
 
anjamarita: Onnea Saralle! :flower: :heart: Kylläpä aika hurahtaa! Tänään juuri miehelle sanoin, että muutaman päivän päästä meidänkin neiti on jo 7 kk ja se tuntuu hirmuisen paljolta, kun muistelee, mikä tilanne oli vuosi sitten ts. silloin ei ollut edes raskauden puoliväli =)

Ja voimia parisuhdekoukeroihin.....


Olkkis: Kävitkö näytillä? Eihän siitä haittaakaan ole, jos asian varmistavat eli mielummin menee, eikös?

Tiila: Tuollainen pätkä työssä menee varmasti ihan mukavasti, vaikka lapsestahan moinen vaihdos saattaa tuntua hirmuisenkin vaikealta, mutta toivon mukaan sekin menisi mahdollisimman jouhevasti.

Ja peukut pystyyn ultraukseen. Pitkällä jo olet =)


Itsellä taas haikea mieli, vaikka vuosi sitten kirosin pahoinvointini alimpaan h#¤%&n, silloin en ollut yhtään onnessani. Mutta kyllä se kaihoisa mieli aina palaa, kun näitä juttuja lukee.
Meillä neiti voi siis oikein hyvin, ja kuinka sitä vielä vuosi sitten jännitti, varsinkin kun juuri näihin aikoihin veriseulatuloskin pukkasi tuskaa mieleen. Joops, elämässä eteenpäin, mutta eihän tällaisia asioita koskaan unohda, ovat ne sen verran ainutlaatuisia.

Mukavata heinäkuun loppua!
 
Alkuperäinen kirjoittaja akkamänty:
Olkkis: Kävitkö näytillä? Eihän siitä haittaakaan ole, jos asian varmistavat eli mielummin menee, eikös?
Mietin tuossa tuota mutta kun menin päikkäreille niin kyllä tuo pieni tuolla melskasi... Pitää katsoa kun käydään saunassa mitä sen jälkeen tapahtuu. Mietityttää asia kyllä mutta noi pienet liikkeet aina vaihtaa oman mielipiteen asiaan...

O&Ö
 
Olkkis toivottavasti kaikki on hyvin.Käy ihmeessä tarkastuttamassa tilanne,jos tilanne vaatii.

Anjamaritan tytölle onnittelut :flower: Toivottavasti parisuhde tilanne selkiintyy suuntaan tai toiseen :hug:

Tiila kiitos.No onneksi ei ole pitkä pätkä töitä.Kiva,että odotus sujuu hyvin ja kyllä se ultra menee hyvin tuloksin.

Ai kun ihanan rauhallista.Äsken huusivat kaikki kolme.Tyttö rauhottui rinnalle ja isommatkin sai kiukkunsa purettua.Niin ja mies haluais vielä lisää :whistle:

Kaikille kovasti jaksuja :hug:
 
Koko ajan tuota pientä liikettä tuntuu masussa joten en ainakaan nyt ole lähdössä mihinkään. Voihan tuo olla että tilaa on niin vähän ettei saa enää kunnolla voimaa liikkeisiinsä vaan enemmän venyttelee kuin kunnolla potkii. Ötzki kun on keskimääräistä isompi kokoiseksi arvioitu jo tässä vaiheessa vaikken tarkkoja kokoarvioita ole vielä saanutkaan. Tässä viimeisen viikon aikana muutenkin Ötzki on ruvennut enemmän liikkumaan kun olen makuulla, ei niinkään kun istun tai olen puoliksi makuullani. Välillä sattuu vaan tosi paljon. Onneksi mies on ensi viikon lomalla ja kotona niin saa jotain turvaa jos jotain rupee tapahtumaan.

O&Ö
 
No hei pitkästä aikaa.

Täällä mennään kohta loppumetreillä. Oon vauvan koon takia käyny noin kuukauden välein ultrassa ja lääkäri on sitä mieltä että hänen ei anneta kasvaa liian isoksi. Joten täällä toimitaan noin viikolla 38+0. Joka on elokuun 10.päivä. Viime perjantaina kävin kurkkimassa kokoa viimeksi ja silloin huomattiin että neiti onki kääntyny poikittain. Seuraavan kerran menen äippäpolille 5.8, silloin tehdään synnytystapapäätös kun nähdään koko ja tila. Hui, parin viikon päästä maanantainahan tuo on tuo 10.8.

Ikää saa mulle laittaa yhden vuoden lisää........

Sinderella 35+6
 
Hei,

täällä edelleen roikutaan vailla tietoa tulevasta.. Sydänäänet viimein kuuluu hyvin jo kotidopplerillakin ja olinpa tuntevinani viikko sitten jo ekat muljahduksetkin,niitä on tuntunut noin kerran päivässä nyt. Kovasti mietin,pitäskö vielä käydä yksityisellä ultrassa tässä välissä,mutta melkein 200e maksaisi täällä ,joten taitaa jäädä.. 10 päivää pitää vielä odottaa punktioon ja siitähän se odotus sitten starttaakin,että saan tulokset tietää. Ylihuomenna töihin ja se tuntuu raskaimmalta,kun masun kuitenkin jo näkee. Ei jaksaisi ihmisten kyselyjä ja ihmettelyjä,puhumattakaan siitä et pitäs jotain niille selvittää. Raskauden kohtalo vielä niin epäselvä,että mieluiten olisin vain kotona.. mutta ei voi mitään,jotenkin pitää teeskennellä. On kyllä olleet elämäni surkeimpia päiviä nämä, onneksi kolmen viikon päästä alkaa kesälomani.

Petite 13+6
 
Petite :hug: toivotaan,että asiat kääntyy parempaan suuntaan.

Sinderella jaksuja loppu aikaan.Pianhan tuo käynnistys sulla jo onkin.

Olkkis onko liikkeet edelleen tuntunut?Jaksuja sulle kovin.

Täällä arki kolmen pienen lapsen kanssa sujunee hyvin.Vauvan ollessa kiltti :heart: Kohta tuo 4v ja 2v6kk keskittyvät keskenään nahinointiin,mutta nytkin onneksi tuolla leikkivät sulassa sovussa.

Jakselkaa hyvin ja paksusti :D

ä-kengu ja tyttö-kengu 3viikkoo 5päivää
 
Ä-K: Liikkeet on ihan normaaleja, mutta eilen tapahtu jotain mitä en oikein ymmärrä... Mun päälle yritettiin tahallaan ajaa autolla, en tiedä miksi. Ehkä siksi kun auton kuljettaja käveli tahallaan mun ostoskärryjen eteen ja koki että mä työnsin ne tahallani sen päälle. No jos olisin väistänyt sitä niin olisin työntänyt ostoskärryni sen hirviön akan päälle. Soitin hätäkeskukseen ja joudun ambulanssiin tarkastukseen kun oli niin kipee maha. Onneksi ei mitään sen ihmeellisempää vaan pääsin tarkastuksen jälkeen kotiin lepäämään. Aamulla sitten kävin tekemässä rikosilmoituksen siitä miehestä ja jos nyt asiat saadaan todistettua niin saa syytteen laittomasta uhkauksesta. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Onneksi ei sattunut mitään pahempaa vaan niin äiti kuin Ötzkikin selvisivät molemmat kovalla säikähdyksellä.

Olkkis ja Ötzki 34+1
 
No pientä supistelua on ollut muttei mitään sellaista mitä ei kestäisi. Keskiviikkona on neuvola joten sinne asti kun jaksaa sinnitellä niin paljon sitten selviää jo... Ja Ötzki on tänään vetänyt sellaista rundia ettei oikeastaan oo ollut mitään epäselvyyttä siitä että onko kaikki masussa hyvin.

O&Ö
 
No pääasia on että Ötzki on kunnossa. Itse selviää hieman heikommassakin kunnossa mutta jos Ötzkille olis jotain sattunut niin se olis ollut hieman pa...empi juttu. Itse asiassa se tais olla mies joka säikähti meistä kaikista eniten, kun oli kauempana eikä nähnyt kaikkea. Nyt asia on kuitenkin muiden hoidettavana ja tämä nainen yrittää vaan elää elämäänsä ja odotustansa eteenpäin nauttien ja pitkästyen. :D

Muuten tällä Ötzki viihtyy edelleen poikittain ja jännityksellä odottelen huomista neuvolaa ja sydänäänten kuuntelua. Sanoivat Kättäriltä kun su-aamuna sinne noista liikkeistä että kannattaa pyytää hieman pidempää sydänäänten kuuntelua. Hemppa on varmaan taas ihan mitä sattuu kun tässä olen unohdellut syödä tuota rautaa ja muutenkin ruokailut on viime aikoina olleet mitä sattuu.

Olkkis ja Ötzki 34+2
 
Hei kaikille!

Hui Olkkis, kamala juttu! Toivottavasti asia selviää. Ja onneksi tosiaan vauvalla on ilmeisesti kaikki ok. Laitoin sulle privaa siitä edellisestä asiasta.

Tervetuloa joukkoon Happihyppy! :)

Sinderellalle tsemppiä viime metreille! :)

Ja Petite, voi itku, en voi edes kuvitella miten rankkaa sulla on. Yritä jaksaa!

Pajunen, me on mietitty kans hoitopöydän paikkaa. Meillä olis sille maailman näppärin paikka kylppärissä, jossa siis pesupaikka ihan vieressä, mutta kaikki kokeneemmat on naureskellu meille, että ette te jaksa öisin sinne asti vääntäytyä, että laittakaa suosiolla se hoitopöytä omaan makuuhuoneeseen. Niinkö? Tulee hiukan ahdasta... Heh, meillä on kans miehen vanha pinnasänky vauvalle, se pitäis vaan kunnostaa. Saatiin myös sellainen aarre kuin miehen isän vanha syöttötuoli, siis 40-luvulta! Se on todella hieno!

Mies palasi töihin eilen, minä lomailen vielä tämän viikon. Olo on jotenkin niin kremppainen, että saas nähdä mitä syksyn töistä tulee. Pari kuukautta pitäisi jaksaa. Mulla selkää särkee aika usein ja monena päivänä on sellainen ihan ihme höttöinen ja heikko olo, en tiedä enkö juo tarpeeksi vai mistä se johtuu. Hemoglobiini on ollu vähän matala, sitäkö se on? Mahassa oikealla on usein tosi kipeä kohta, joka säteilee selkäänkin. Mikä ihme?! Vaikka maha ei ole vielä mikään megaiso, niin kumartuminen alkaa jo tehdä häijyä, ja iltasin sohvalla pötkötellessä tulee usein tukala olo. Yöt oon kuitenkin ainakin vielä nukkunu ihan ok, yleensä kerran täytyy mennä vessaan, mutta muuten nukun hyvin. Pahoinvointi on tosiaan jo hellittänyt, mutta sellaisenkin kauhukokemuksen sain kokea viime viikolla, että migreenikohtaus oksenteluineen jatkui ja jatkui, ja kun 36 tuntiin ei ollut edes vesi pysynyt sisällä ja hyvä kun olin enää tajuissani, niin päädyin lopulta synnärin päivystykseen kipulääke- ja nestetiputukseen. Pötköttelin siellä yhden päivän ja täytyy sanoa että olo oli todella helpottunut kun se järkyttävä päänsärky ja oksentelu vihdoin loppui!! Sen jälkeen meni vielä pari päivää kotona toipilaana ennen kuin olo oli taas normaali. Nyt on tietenkin kauhee huoli siitä että milloin tulee seuraava kohtaus... :( Ja tulipahan koettua sekin, että ei sinne päivystykseen näköjään ihan noin vaan "mennä", vaan piti olla neuvolan lähete! Onneksi mun nla-terkkari on niin ihana että hoiti asian ihan muutamassa tunnissa.

Onko kukaan (lähinnä terveydenhoitoalalla olevat) muuten yhtään vaivannut päätään sikainfluenssa-asialla...? Itseä kovasti mietityttää.

Mukavaa heinäkuun loppua kaikille!

Vilhelmiina73 + Möykky
23 + 2 :heart:
 
(.) Sain hCG tulokset (oviksesta 21 vrk) ja lukema hurjat 3519! Viikkoja kasassa 4+3. Jospa tää menis nyt hyvin. Pitää odottaa se toinen lukema, jotta nähdään, nouseeko sopivasti.

(muoks) :ashamed: Hoksasin just, että korkea hCG voi olla merkki downista...
 
Heipsan!
Onpas täällä sattunut ja tapahtunut, olkkis :hug: :hug:
Ihana kuulla Sinderella sinustakin muistan sinut tuolta kuumeilupuolelta samaisesta pinosta, jaksuja loppumetreille :hug:
akkamänty voimahalit parisuhdekoukeroihin, toivottavasti asiat vielä selkiää parhain päin ja voitte jatkaa matkaa yhtenäisenä perheenä :hug:
Pepitelle edelleen voimahaleja :hug:
Wilhelmiina toivotaan ettei tuo mikreenikohtaus enää uusiutuisi, voimia :hug:
happis onnittelut upeesta hCG- arvosta :hug:
Tiila ajattelin kertoa vasta isommille likoille kun ekan kerran kuulen sydänäänet neuvolassa ;) vaik olis kyl tehnyt mieli kertoo tuolle keskimäiselle mut jospa sit tosiaan vahingossa lipsahtaa isosiskolle niin parempi et kuulevat sit yhtaikaa.

Täällä olis tonen työpäivä taas loman jälkeen takana, yhtään ei tunnu et ois ollu 2vkoa lomal paitsi töis heti huomas et kylmiöis tavaraa jota ei olis tarttenut tilata ainakaan muutamaan viikkoon, tilattu taas tilaamisen ilosta :headwall: No, onpahan lauantaiaamuks ylimääräistä laskettavaa :ashamed:
Sunnuntaina olisi kummitytön rippijuhlat, silloin onkin ihan aito vapaa ja pääsee ensimmäistä kertaa tänäkesänä nauttimaan juhlista kun jo kahdet rippijuhlat missä on saanut tehdä täydet päivät, ensin meidän keskimmäisen ja sit työkaverin tytön jossa myös ruokatarjoilu ja sit oli vielä naapuritytön ristiäiset missä ei tarvinnut kuin hoitaa kahvitus et niissä pääsi suht helpolla ;)

kaipa sitä pitäis valmistautua nukkumaan, viimeyön unet jäi vähiin kun pikkuneitimme riekkui ja kiukutteli viel puol12 väsymystään mut kun ei vain anna periksi :ashamed:
Jaksuja ihan kaikille, palaillaan :wave:
Ävm70 ja "pikkukakkonen" 7+5 :heart:
 
äitivm70: Tuota.... Meillä menee kyllä tämä parisuhde niin myötä- kuin vastamäessä, olen aika topakka oinas sanoissani välillä, mutta toivotin tuolle anjamaritalle voimia parisuhdekuvioihin, taisit sen sekoittaa.
 

Yhteistyössä