No jos noita kiinalaisia tai japanilaisia ruokia lähtee tutkiin, niin varmasti löytyy "pahempaakin", ne kun tuppaa tekemään asioista taidetta.
Nii. Mutta Mulani, onko tää lähellekään sitä soppaa? (Nyhtökaurapyörykät vaihtaisin lihapulliin...
)
Tarvitset
Liemeen
4 valkosipulinkynttä
1½ rkl inkivääriraastetta
2 rkl misotahnaa
1/2 dl soijakastiketta
1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl riisiviinietikkaa
2 rkl chilikastiketta (esim. sriracha/sambal oelek)
2 rkl tahinia
2 rkl seesamöljyä
1 litraa vettä + 2 kasvisliemikuutiota (Tai jos tiedät pitäväsi dashista, niin voit käyttää sitä kasvisliemen sijaan)
Keittoon
n. 200g täysjyvänuudeleita (gluteenittomaan versioon esim. ohutta kikhernespagettia -testattu ja toimii hyvin!)
1 ruukullinen Järvikylän pak choita
kourallinen siitakesieniä/suppilovahveroita
1 rkl seesamöljyä
1 pussillinen nyhtökaurapyöryköitä (tai paketti tofua/nyhtökauraa)
n. 2 dl edamamepapuja (eli soijapapuja)
tuoretta korianteria
seesaminsiemeniä