[QUOTE="mies";29566630]Flirttitapailut tuovat mahdollisuuden parempaan.
Lauseesi oli kuitenkin hankalasti muotoiltu: "Ja mitä hyötyä tällaisista flirttitapaamisista on esim elämänkokemuksesi myötä? Onko salailu ja mahdolliset omantunnontuskat sen arvoisia?"
Kyllä tämän kontekstin mielen voi käsittää JOKO niin, että tarkoitat "sen"-sanalla hyötyä (sen=hyödyn arvoisia), TAI niin, että tarkoitat "sen"-sanalla monikollista ilmaisua "salailu ja mahdolliset omantunnontuskat". On vähän huonoa suomea viitata monikolliseen ilmaisuun "onko . . . sen". Englannissa tämä lienee puhekielessä ok, mutta sielläkään se ei onnistu kirjakielessä.
Itse asiassa vierastan kovin sitä, että alat ajatella asiaa instrumentaalisesti eli arvon kautta. Hyötyä tunteissa tuijottava yksilö on helposti lakselmoiva ja ei-spontaani yksilö. Moraali, joka on riippuvaista hyödystä, on puolestaan pikkulapsen tasolla ja täten alkeellista.[/QUOTE]
Tuohan oli tarkoituksenikin? Mikä nyt vielä askarruttaa? Ja joo, on huonoa suomen kieltä sanoa on, kun pitäisi kirjoittaa ovat. Oliko muuta? Kykenetkö nyt enää keskittymään aiheeseen?
Itse edustan tätä taloustieteellistä näkökulmaa, jossa oletuksena on, että kaikki ihmiset toimivat rationaalisesti omaa etuaan ajatellen. Etu/hyöty voi myös olla muunlainen, kuin taloudellinen. Ymmärrätkö, että hyvä mielikin on hyöty ja paha mieli vie hyötyä pois. Hyvä terveys on hyöty, hyvät ihmissuhteet ovat hyöty, hyvä omatunto on hyöty. Sinä ilmeisesti haluat ihan käsitetason argumentoinnin nyt kääntää siksi laskelmoinniksi. Kyse on kuitenkin enimmäkseen ihmisten hyvinvoinnista, jonka sinäkin koet ihan varmasti hyötynä, vaikket sitä sanaa haluakaan käyttää. Olisiko sinulle sitten mieluisampaa käyttää sana "hyvä"? Mitä hyvää tuosta seuraa?