Ei ole mikään ääripää. Varsin tavallista on että taapero joka pitkän päivän äitiä kaivannut on niin kiukkunen että haluaa äidin tuntea nahoissaan miltä tuntuu tulla hylätyksi. "Kun et minusta välitä en minäkään sinusta, enkä halua tulla kotiin". Tilnne tavallisesti laukeaa sillä että hoitaja auttaa äitiä tämän ymmärtämään ja sanoo yksinkertaisesti että nyt on Tommilla ollut äitiä niin ikävä että kiukuttaa ja tarvitsee kipeästi äidin syliä. Siihen syliin se lapsi sitten sulaa ja ehkä nyyhkyttää ikääväänsä äidille. Taaperon kohdalla ei aina ole helppoa tulkita mita tämä käyttäytymisellään pyrkii ilmaisemaa.Toinen ääripään tilanne on se, että mulla on hoidossa taapero joka päivä klo 7.30-17. Tuodaan ensimmäisenä, lähtee viimeisenä. Eikä halua lähteä kotiin. Minkälainen koti on sellainen, johon se taapero ei halua lähteä, vaikka on ollut hoidossa 9,5 h kuukaudesta toiseen joka perkuleen päivä??
Ainoa martyyri on tässä teksissä sinä. (piste)
Joo, päivähoito-järmestelmä on etu ÄIDILLE, josta sinun mielestä tulisi luopua?
No, onneksi näitä ap:n kaltaisia löytyy vain netistä
Sitä että esim. omassa ryhmässäni ei ole ainuttakaan joka olisi vain osan päivästä. Kaikki on täyspäiväisiä. Hoitoaika lyhimmillään 8-15.Kaikki lapset on täyttäpäivää?? Mitä sillä tarkoitat?
Ja virikehoito voi olla monellekin lapselle etu. Esim. pätkätyöläisen lapsi joutuisi heittelehtimään hoidosta toiseen ja se jos mikä on lapselle haitallista. Myös isolla osalla virikelapsia on joku ihan oikea syy miksi ovat virikehoidossa. Syitä voi olla esim. vanhemman sairaus (kaikkiin sairauksiin ei tarvitse lastensuojelun kautta alkaa hoitoja järjestelemään) tai lapsen sairaus. Esim. päiväkodissa on helpompi oppia sosiaalisia suhteita muihin lapsiin, kuin perhekerhoissa, joissa lapset ja vanhemmat omine sääntöineen vaihtuvat.
Mulla on 4v esikoinen joka ei nuku päiväunia ja 1kk vauva joka nukkuu taas päivällä hyvin, mutta valvoo lähes koko yön. Missä vaiheessa mä nukkuisin ja keksisin sille esikoiselle niitä virikkeitä, kun oon kuolemanväsynyt jos en saa nukkua päivällä enkä yöllä. Siksi esikoinen on 3 päivää viikossa päiväkodissa, että edes silloin voin nukkuä päivällä vauvan päiväuniaikaan. Toki mies auttaa iltaisin ja viikonloppuisin, mutta en voi kuitenkaan valvoa ensin ma-pe ja hoitaa lapsia ja sitten nukkua la-su.Mutta jos mamma on vauvan kanssa kotona niin sillon ei kyllä isompien paikka oo päiväkodissa vaan kotona. Niitä virikkeitä pystyy kyllä hoitaa lapsilleen ilman päiväkotiakin.
Ja kun on ihan puhtaasta virikehoidosta kysymys niin sille voisi myös määritellä jotain minimi-ikää. Siis ettei ketään ihan juuri 1v täyttänyttä tarvitse laittaa päiväkotiin pelkästään virikkeiden takia.En ole virikehoitoa poistamassa, mutta rajoittaa voisi. Vaikka nyt alkuun niin että hoitopäivän maksimipituus olisi joku 5-6h. Pidemmät hoitopäivät voisi myöntää silloin kun hoidolle on muitakin perusteita.
Mun mielestä alaikäraja virikehoidolle voisi olla vaikka 3 vuotta. Tai edes 2 v 6 kk.Ja kun on ihan puhtaasta virikehoidosta kysymys niin sille voisi myös määritellä jotain minimi-ikää. Siis ettei ketään ihan juuri 1v täyttänyttä tarvitse laittaa päiväkotiin pelkästään virikkeiden takia.