Voi helvetti että mä alan olla loppu tuon nukkumaan menon kanssa!

  • Viestiketjun aloittaja "väsynyt äiti"
  • Ensimmäinen viesti
"väsynyt äiti"
Ipana on ihan hyvän tuulinen, väsynyt, kun aletaan iltapuuhia tehdä, ja kun sen laskee sänkyyn, alkaa todellakin ihan kamala ylös kiipeäminen. Jos istuu vieressä, nousee koko ajan ylös, höpöttää, leikkii, jne. Jos menee pois huoneesta ja jättää yksin nukkumaan, alkaa korvia vihlova huuto, ja se ei rauhoitu ihan helpolla.
Auttakaa ihan oikeasti, ja älkää ehdottako enää nukkumaanmenon aikaistamista tai myöhäistämistä, niillä ei nyt ole yhtään mitään merkitystä tässä asiassa, tai tässä tapauksessa.

Lapsi on 1v2kk, nukkuu omassa huoneessaan. Ei auta valoisampi tai pimeämpi huonekaan.
 
Mulla melkkein samanikänen muksu:) Hän rauhoittuu nukkumaan välistä paremmin,välillä huonommin.Laulan itse unilaulun,välillä kuunnellaan youtubesta,jolloin nukahtaa syliin,menen myös makaamaan viereen,silitän selästä,taputan pepusta..Päikyille nukuttaessa oon tehnyt välillä niin,että oon vaan antanut huutaa yksinään sängyssään pari min,jonka jälkeen kun oon menny takas,nukahtaa kiltisti heti;)
 
"vieras"
Mitä se haittaa jos höpöttää ja leikkii aikansa? Kun siinä vieressä istuu eikä reagoi kummemmin leikkeihin.

Tai sitten istut vaikka lukemaan tms. siihen toiselle puolelle ovea, niin että ovi on auki ja sulla on valoa, ja lapsi näkee sinut koko ajan, mutta teet omaa juttuas ja välillä voi käydä laittamassa peittoa päälle tai vastaavaa, kertomassa että on yö ja nukutaan.
 
Ole samassa huoneessa, mutta älä ota kontaktia vaikka lapsi tekisi mitä. Jos yrittää karkuun, vie takaisin sänkyyn. Jos on vielä pinniksessä, käy 10min välein kaatamassa maate, jos riehuu.

Istu hiljaa nurkassa, älä räplää kännykkää tms, olet vaan. Selitä mitä tuleman pitää hyvissä ajoin ja vielä uudestaan silloin, kun laitat lapsen sänkyyn, selkeästi ja lyhyesti. Älä anna periksi.

Korjaa myös asennettasi. Lapsi ryhtyy riesaksi, jos huomaa sinun häntä sellaisena pitävän.
 
"hhh"
Ootko kokeillut väsytystekniikkaa. Meillä kanssa jossain vaiheessa nousi aina ylös ja pyöri ja kieri sängyssä kauan. Potkiskeli reunoja ja höpötti. Olin vaan itse vieressä niin kauan että hiljeni. Nyt hiljenee yleensä aika pian eikä kauheasti enää nouse ylös.

Meillä myös vaatii rauhoittumisen aina ennen nukkumaan menoa. Paras on, jos noin tunnin ennen nukkumaan menoa sammutan tv:n, hämärrän valoja ja lueskellaan ja sylitellään.
 
"vieras"
Joo sama juttu täällä...1v2kk ikäinen muksu ja monesti se tunnin leikkii/höpöttää/touhottaa sängyssä ennen kuin uni tulee.
Saan välillä mennä pois huoneesta ja touhuta omiani ja jossain vaiheessa siellä hiljenee mutta monesti myös joudun istumaan vieressä, silittelen ja jos eli kun nousee pystyyn niin sanon vaan pää tyynyyn. Mutta siis mun mielestä ihan normaalia että ei suoraan käy nukkumaan vaan touhottaa ensin..aika harvinaista varmaan jos joku suoraan käy nukkumaan.
 
kiukkuinen äiti...
[QUOTE="hhh";22427517]Ootko kokeillut väsytystekniikkaa. Meillä kanssa jossain vaiheessa nousi aina ylös ja pyöri ja kieri sängyssä kauan. Potkiskeli reunoja ja höpötti. Olin vaan itse vieressä niin kauan että hiljeni. Nyt hiljenee yleensä aika pian eikä kauheasti enää nouse ylös.

Meillä myös vaatii rauhoittumisen aina ennen nukkumaan menoa. Paras on, jos noin tunnin ennen nukkumaan menoa sammutan tv:n, hämärrän valoja ja lueskellaan ja sylitellään.[/QUOTE]

Heh.. Meillä 4kk vauva, eikä todellakaan nuku vaikka itse esitän nukkuvani vieressä... Nyt on tehty untenmaille menoa jo 2tuntia. Minulle riitti. Jätin vauan yksinään pälpättämään ja potkimaan sängynlaitoja sänkyyn. Ei tuota jaksa, joka iltaista rumbaa... Eilenkin valvoi 23.30 asti...
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja kiukkuinen äiti...;22427545:
Heh.. Meillä 4kk vauva, eikä todellakaan nuku vaikka itse esitän nukkuvani vieressä... Nyt on tehty untenmaille menoa jo 2tuntia. Minulle riitti. Jätin vauan yksinään pälpättämään ja potkimaan sängynlaitoja sänkyyn. Ei tuota jaksa, joka iltaista rumbaa... Eilenkin valvoi 23.30 asti...
Meillä on nelikuiset pistetty nukkumaan silloin kun ovat väsyneitä. Taaperon kohdalla ihan toinen juttu, mutta ei minusta nelikuiselta voi vielä vaatiakaan täydellistä muun perheen rytmin myötäilyä. Vastahan se on maailmaan tullut. Siinä vauvat on killittäneet iltamyöhällä jomman kumman vanhemman kanssa ja nukahtaminen on sujunut ok.
 
Lapsi on vielä aika pieni ja saattaa tarvita turvallisen vanhemman vierelleen, nukahtaakseen.

Mutta muutama vinkki :)

- laita hämärälamppu/yövalo lapsen huoneeseen
- jätä huoneen ovi raolleen
- kun viet lapsen nukkumaan, sanot vain "hyvää yötä" ei enää muita höpötyksiä
- ekat huudot kun alkaa, niin odota hetki, esim.1-2min (lapsi ei kuole eikä saa traumaa)
- sen jälkeen käyt laittamassa lapsen maaten ja sanot taas vain "hyvää yötä, nyt nukutaan" tms.
- huuto toistuu mahdollisesti MONTA kertaa ja aikaa saattaa mennä tuntikin.
- joka kerta sama, odotat ja vasta hetken kuluttua (max.5min) takasin lapsi maate, lopulta ei enää hyvän yön toivotuksia, vaan lapsi maaten ja poistu.
- Jossain vaiheessa huuto tod.näk vaihtuu väsyneeseen "uni-itkuun" sellaseen ulinaan, joka vaimenee välillä ja saattaa taas alkaa, niin siinä vaiheessa ei kannata enää mennä huoneeseen, vaan lapsi on todennäköisesti nukahtamaisillaan.

Ja voilá tehtävä suoritettu, tsemppiä!
 
"vieras"
meillä poika 1v3kk ja nukkumaan meno tai siis se rauhoittuminen sänkyyn kestää nykyisin reippaasti yli tunnin :/
on ihan väsynyt, kun mennään iltapuuhiin mutta kun laskee sänkyyn niin alkaa armoton riehuminen.
mä yleensä istun siellä huoneessa, ihan hiljaa enkä ota kontaktia lapseen, mutta ei auta. tänään istuin siellä sen reilun tunnin, kunnes päätin että nyt riittää. sanoin pojalle että "äiti menee nyt käymään olohuoneessa, ei ole mitään hätää ja äiti tulee kohta takaisin"
no alkoi tietty itkemään, muttei kovinkaan pahasti. annoin hetken itkeä, kävin laittamassa takaisin maaten ja lähdin pois, ei tarvinnut kun 2 kertaa toistaa, niin johan nukkuin. eikä muuten ollut kertaakaan lentäneet tutit, unilelut yms. yli sängyn, mikä yleensä on parasta huvia, vaikka en leikkiin lähdekään.
Kysymys:
miten pitäisi toimia tässä lelujen heittely jutussa? kun jos nostelen niitä koko ajan takaisin, lapsi innostuu, mutta toisaalta jos en niitä nosta niin ei se kyllä nukkumaankaan ilman niitä ala. oon yrittänytsanoa että "ei saa heittää, jne" mutta poika vaan nauraa ja heittää uudelleen.
 
Alkuperäinen kirjoittaja kiukkuinen äiti...;22427545:
Heh.. Meillä 4kk vauva, eikä todellakaan nuku vaikka itse esitän nukkuvani vieressä... Nyt on tehty untenmaille menoa jo 2tuntia. Minulle riitti. Jätin vauan yksinään pälpättämään ja potkimaan sängynlaitoja sänkyyn. Ei tuota jaksa, joka iltaista rumbaa... Eilenkin valvoi 23.30 asti...
No nyt vika ei kyllä ole lapsessa, vaan äidissä. Menisit vähän itsees, toinenhan on ihan pikkiriikkinen vielä!!!
 
kiukkuinen äiti...
[QUOTE="vieras";22427581]Meillä on nelikuiset pistetty nukkumaan silloin kun ovat väsyneitä. Taaperon kohdalla ihan toinen juttu, mutta ei minusta nelikuiselta voi vielä vaatiakaan täydellistä muun perheen rytmin myötäilyä. Vastahan se on maailmaan tullut. Siinä vauvat on killittäneet iltamyöhällä jomman kumman vanhemman kanssa ja nukahtaminen on sujunut ok.[/QUOTE]

Joo, ja varsinkin kun se nelikuinen herää aamulla taas kello 5. Eli nukkunut 5 ja puoli tuntia yöllä... Päivällä nukkunut yhdet 1 tunnin päikkärit. jep, todella hehkeetä, kun et pääse suihkuun, paskalle, syömään, pyykkiä pesemään.... Ei joo, ei voi vauvalta vaatia, että nukkuisi hiukan pidempiä pätkiä... Eihän noilla nukkumis unneilla edes aivot kasva ja kehityt.
 
hj
Nukkuminen, kuten syöminenkin, ei ole käyttäytymismuoto, jonka voisi opettaa lapselle pakolla. Korkeintaan voit luoda olosuhteet, jotka tekevät lapselle mahdolliseksi nukahtaa. Neuvottuani kolmen vuosikymmenen ajan vanhempia nukkumista koskevissa kysymyksissä olen tullut johtopäätökseen, että useimmat yöheräilijät ovat sellaisia syntyjään, eivät olosuhteiden vuoksi. Ei ole sinun vikasi, että vauvasi herää, eivätkä vauvasi nukkumatavat ole vanhemmuutesi heijastusta. Jos ystäväsi kehuvat, että heidän vauvansa nukkuvat läpi yön, luota meihin: he todennäköisesti liioittelevat - ja paljon.

Kuulemasi ristiriitaiset neuvot voivat valvottaa sinua enemmän kuin vauvasi. Pelkäät, että hemmottelet vauvasi pilalle, jos otat hänet vuoteeseesi tai hoidat vauvaa herkkävaistoisesti, kun hän herää keskellä yötä. Murehdit, jos epätoivon ja uupumuksen ajamana kokeilet hiukan vauvakoulutusta ja annat vauvasi itkeä muutamana yönä. Joskus on hyödyllistä ymmärtää, että jotkut vauvat ovat hyväunisia ja osaavat syntyjään rauhoittaa itsensä, kun taas toiset vauvat heräävät helposti yöllä ja ovat vaikeasti jälleen rauhoitettavissa. Jokainen vauva on erilainen ja unikäyttäytyminen liittyy enemmänkin synnynnäiseen tempperamenttiin (tai yöheräilyn kohdalla lääketieteellisiin syihin) kuin mihinkään äidin tai isän aikaansaamiin "huonoihin tapoihin". Tulee aika, jolloin sinnikkäänkin yövalvojan vanhemmat palkitaan keskeytymättömällä unella. Ikävaihe, jona perheet palkitaan tällä koko yön kestävällä autuudella, vaihtelee lapsesta toiseen. Odottaessanne kokeilkaa, mikä yöaikainen vanhemmuuden tyyli toimisi teidän tapauksessanne. Tätä varten teidän ei tarvitse konsultoida muita uniexperttejä kuin vauvaanne ja itseänne.

KIINNITTYMISEN JATKAMINEN YÖLLÄ
Yöajan kiintymysvanhemmuudessa on kysymys enemmästä kuin vain vauvan nukkumapaikasta. Kysymys on asenteesta vauvan öisiin tarpeisiin, sen hyväksymistä, että vauvasi on pieni ihminen, jolla on suuret tarpeet - ympäri vuorokauden ja läpi viikon. Vauvasi luottaa siihen että sinä, hänen vanhempansa, olet jatkuvasti saatavilla myös yöllä, kuten päivälläkin. Joten sopeutat yöhön liittyvät tapasi vauvan tarpeisiin. Jos olet halukas joustamaan ja luovut kulttuurissa yleisestä asenteesta, jonka mukaan vauvat pitäisi opettaa heti alusta lähtien nukkumaan itsekseen, tulet ymmärtämään, että vauvan toivottaminen tervetulleeksi omaan vuoteeseesi ei ole pilalle hemmottelua eikä vauvan komentoon alistumista.

Lisättäköön, ettei vauvalle ole mitään oikeaa tai väärää nukkumapaikkaa. Päämääräsi ei ole sopeuttaa vauvasi nukkumakäytäntöä jonkun muun neuvomiin periaatteisiin - tulivatpa neuvot sitten vauvakouluttajalta tai kiintymysvanhemmuuden kannattajalta. Päämääräsi on löytää yötä varten vanhemmuuden strategia, joka tekee kaikille perheessä mahdolliseksi nukkua hyvin. Me, ja monet muutkin vanhemmat olemme huomanneet, että vauvan lähellä nukkuminen on paras tapa mahdollistaa vauvan tarpeisiin reagoiminen myös yöllä, ja nukkua silti hyvin.

MIKSI VAUVAN LÄHELLÄ NUKKUMINEN TOIMII?

On kaksi pääsyytä sille, miksi vanhemmat nukkuvat lastensa lähellä. Ensinnäkin yhdessä nukkuminen jatkaa kiinnittymistä, jonka rakentamiseksi vanhemmat ponnistelevat päivät. Kun lapsen ei tarvitse päiväsaikaan itkeä yksinään, käy järkeen, ettei häntä yölläkään jätetä toiseen huoneeseen itkemään. Vauvan lähellä nukkuminen on vauvan kantamisen yöversio. Toiseksi vauvat, joiden kanssa nukutaan, nukkuvat paremmin ja tämä auttaa äitejäkin nukkumaan paremmin. Toisin sanoen yhdessä nukkuminen toimii.

Pikkulapsen uni on erilaista kuin aikuisilla. Tutkijat eivät tiedä, miksi vauvat viettävät niin paljon aikaa kevyessä unessa. Voi olla, että vauvat eivät vielä ole kyllin kehittyneitä voidakseen turvallisesti nukkua syväunta. Jos hyväksytään ajatus, että vauvoilla on hyvä syy nukkua kuten nukkuvat, alkaa tuntua järkevältä myös ajatus, että vauvojen pitäisi nukkua jonkun rakastamansa ihmisen vieressä.

Uneen vaipuminen äidin rinnoilla tai isän käsivarsilla luo tervettä suhtautumistapaa nukkumista kohtaan. Vauva oppii, että on mukava nukahtaa. Vanhempiensa kanssa nukkuvat vauvat eivät ainoastaan nuku tyytyväisempinä, he myös pysyvät unessa kauemmin.

Jos vauva on yksin, herääminen saattaa olla pelottavaa. Kun huoneessa ei ole vanhempaa, vauva päättelee olevansa yksin ja hylättynä. Jos vauva herää lähellä äitiä, herääminen ei ole niin pelottavaa. Vauva ymmärtää, että kaikki on hyvin, jos äiti on lähellä. Hän voi imeä maitoa, jos on nälkä ja imeminen tyynnyttää hänet taas uneen. Ja äiti voi ehkä ojentaa kätensä, taputtaa vauvan selkää, mumista muutaman lohdutuksen sanan ja saatella vauvan näin kevyestä unesta kohti syvempää ilman että hänen tarvitsisi itse edes kunnolla herätä.

Kuinka paljon mukavampaa onkaan pystyä tyydyttämään vauvan tarpeet yöllä lähtemättä ollenkaan sängystä. Tällä tavoin yöllä usein syövien vauvojen äidit eivät ainoastaan pysy hengissä vaan suorastaan kukoistavat. Jos kysyt heiltä aamulla, he eivät osaa kertoa, mihin aikaan tai kuinka usein vauva heräsi yöllä. He vain tietävät levänneensä kunnolla. Koska samassa vuoteessa nukkuvien äitien ja vauvojen unirytmit asettuvat yksiin, vauvan heräämiset eivät häiritse äidin unirytmiä.

Vertaa tätä tilanteeseen, jossa äiti ja vauva nukkuvat eri huoneissa. Kun yksin nukkuva vauva herää itkien, yksin ja herättää äidin syvästä unesta, äidin on noustava vuoteestaan ja kiiruhdettava vauvan luo. Sitten hänen on rauhoitettava vauva niin, että tämä pystyy imemään maitoa. Kun vauva viimein vaipuu uneen, äiti laskee tämän koriinsa, ja sitten hänen itsensä pitäisi pystyä nukahtamaan.

Vauvakoulutuksen näkökulmasta yöherääminen on tapa, josta vauva pitää opettaa pois, ei merkki siitä, että vauvalla olisi tarve kiinnittyä vanhempiinsa. Usein toistuva yöherääminen ei tunnu kuitenkaan vaivaavan useimpia vauvan kanssa nukkuvia äitejä. Useammin toistuvat ruokinnat, lisämaito ja lisäkosketus auttavat vauvaa kasvamaan paremmin.

Vauvoilla on oma tapansa tietää, miten he voivat saada vanhemmiltaan sen, mitä kasvaakseen tarvitsevat. Jos otat vinkistä vaarin ja nautit yöllä vauvasi läsnäolosta, tulet iloisemmaksi ja pysyt paremmin kiinnittyneenä vauvaasi.

Vauvan kanssa nukkuminen tekee sinulle mahdolliseksi välittää vauvallesi huolenpidon viestejä läpi koko yön, sanomatta sanaakaan. Kun olet lähellä vauvasi herätessä ahdistuneena, voit vastata hänen tarpeisiinsa nopeasti ja asianmukaisesti. Tämä välittää vauvallesi viestin, että hän voi luottaa siihen että tyydytät hänen tarpeensa ja olet paikalla hänen tarvitessaan. Kun jätät kriitikot ja vauvakouluttajat omaan arvoonsa ja lasket vauvasi viereesi nukkumaan, viestität hänelle, että luotat hänen merkkeihinsä.


YHDESSÄ NUKKUMINEN - KUINKA SEN SAA TOIMIMAAN?

Varmistakaa, että kummatkin vanhemmat ovat yhtä mieltä.
Kiintymysvanhemmuuden periaatteiden olisi tarkoitus lähentää vanhempia, ei vieraannuttaa heitä toisistaan.

Käytä suurta sänkyä
Yhdessä nukkuminen on mukavampaa, kun on paljon tilaa jaettavaksi.

Laajenna sänkyäsi
Jotkut äidit ja vauvat tarvitsevat hieman etäisyyttä, jotta olo on mukava eikä herää liian usein. Kokeile sivuvaunua.

Kokeile erilaisia nukkumisjärjestelyjä
Monille perheille parempi järjestely on , että vauva nukkuu äidin ja seinän välissä

Nukkukaa yhdessä osa yöstä
Vauvan kanssa nukkuminen ei ole kaikki-tai-ei-mitään-kysymys.
Vauvan nukkuessa yksin vanhemmat voivat nauttia hetken kahdestaan. Vauvan herätessä vauva haetaan nukkumaan vanhempien sänkyyn.

Jaa vuoteesi vain yhden lapsen kanssa kerrallaan
Pikkuvauvan ja taaperon nukkuminen yhdessä ei ole turvallista. Järjestä taaperolle oma erikoissänky parisängyn viereen.

Joko heräät lastesi kanssa, kun he ovat vauvoja, tai sinun on herättävä heidän kanssaan, kun he ovat vanhempia.

(Kiintymysvanhemmuuden kirja: Onnellisen vauvan hoito-opas, kirjoittaneet William Sears & Martha Sears)
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";22427581]Meillä on nelikuiset pistetty nukkumaan silloin kun ovat väsyneitä. Taaperon kohdalla ihan toinen juttu, mutta ei minusta nelikuiselta voi vielä vaatiakaan täydellistä muun perheen rytmin myötäilyä. Vastahan se on maailmaan tullut. Siinä vauvat on killittäneet iltamyöhällä jomman kumman vanhemman kanssa ja nukahtaminen on sujunut ok.[/QUOTE]

Niinpä. Meilläkin alkoi vasta 5kk ikäisenä menee nukkumaan ennen puolta yötä vaikka kaikkemme yritettiin että rytmi aikastuisi. Voi kun olisi silloin ymmärtänyt että on ihan normaalia niin ei ois stressannu niin paljoa :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja kiukkuinen äiti...;22427625:
Joo, ja varsinkin kun se nelikuinen herää aamulla taas kello 5. Eli nukkunut 5 ja puoli tuntia yöllä... Päivällä nukkunut yhdet 1 tunnin päikkärit. jep, todella hehkeetä, kun et pääse suihkuun, paskalle, syömään, pyykkiä pesemään.... Ei joo, ei voi vauvalta vaatia, että nukkuisi hiukan pidempiä pätkiä... Eihän noilla nukkumis unneilla edes aivot kasva ja kehityt.
Ootko masentunu? Toi ei oo normaalia tollanen. Nauttisit vauvastas! Ja tasan pääsee paskalle ja suihkuun, ota vauva mukaan jos ei muuta. Mitä oikeen kuvittelit?
 
siiisseli
Meillä on toiminut:)
Meillä myös laulaminen on ollut avain siihen että nukahtaminen sujuu nykyään melko hyvin. Ja vaikka kuinka monesta muustakin tilanteesta olen selvinnyt laulamalla. Olen laulanut viimeisen vuoden aikana varmaan enemmän kuin koskaan elämässä. Vaikka mun lauluäänessä nyt ei paljon kehumista, mutta näyttää lapselle kelpaavan.
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja kiukkuinen äiti...;22427625:
Joo, ja varsinkin kun se nelikuinen herää aamulla taas kello 5. Eli nukkunut 5 ja puoli tuntia yöllä... Päivällä nukkunut yhdet 1 tunnin päikkärit. jep, todella hehkeetä, kun et pääse suihkuun, paskalle, syömään, pyykkiä pesemään.... Ei joo, ei voi vauvalta vaatia, että nukkuisi hiukan pidempiä pätkiä... Eihän noilla nukkumis unneilla edes aivot kasva ja kehityt.
Vauva on pieni vielä ja pärjää kyllä katkonaisemmalla unella. Vauva saattaa tarvita tiheästi lähellä oloa ja ruokaa, on ihan pieni. Oletko yh vai miksi suihkut ja muut ei onnistu? Ota vauva sitteriin mukaan jne. jos ei ole auttavia käsiä.

Kerro vaan väsymyksestä, meillä heräiltiin ekan, sairaan lapsen kanssa 2h välein noin kaksi vuotta ;)

Ei tähän voi muuta sanoa kuin että sellaisia vauvat ovat. Aika korjaa ja totta kai rytmiä voi tukea, mutta kuulostaa älyttömältä nukuttaa pikkuista nelikuista pari tuntia illalla jos vauvan rytmillä nukkumaanmeno tapahtuu vasta klo 23 jälkeen. Vauvahan nukkuu hyvin jos nukkuu 5h putkeen. Ennemmin laittaisin nukkumaan illalla kun on väsynyt ja pitäisin sängyssä aamuyöstä pidemmän kaavan mukaan.
 
JONSERED Karhunkantaja
Alkuperäinen kirjoittaja kiukkuinen äiti...;22427625:
Joo, ja varsinkin kun se nelikuinen herää aamulla taas kello 5. Eli nukkunut 5 ja puoli tuntia yöllä... Päivällä nukkunut yhdet 1 tunnin päikkärit. jep, todella hehkeetä, kun et pääse suihkuun, paskalle, syömään, pyykkiä pesemään.... Ei joo, ei voi vauvalta vaatia, että nukkuisi hiukan pidempiä pätkiä... Eihän noilla nukkumis unneilla edes aivot kasva ja kehityt.
Sido toukka kiinni itseesi, vaikka kantoliinalla. On kädet vapaana ja onnistuu syöminen, pyykkääminen jne. Ja meillä epeli "uskalsi" nukkua, kun kuuli hengitykseni ja sydämeni äänen.


Ja siis jopa 10 kg menee liinassa, jos on tottunut. Mutta helpompaa parhaiten noidenn n 4kk-ikäisten kanssa, joista aiemmissa viesteissä oli puhe.
Illat onkin eri juttu...
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja kiukkuinen äiti...;22427625:
Joo, ja varsinkin kun se nelikuinen herää aamulla taas kello 5. Eli nukkunut 5 ja puoli tuntia yöllä... Päivällä nukkunut yhdet 1 tunnin päikkärit. jep, todella hehkeetä, kun et pääse suihkuun, paskalle, syömään, pyykkiä pesemään.... Ei joo, ei voi vauvalta vaatia, että nukkuisi hiukan pidempiä pätkiä... Eihän noilla nukkumis unneilla edes aivot kasva ja kehityt.
voihan sitä kokeilla aiemmin nukuttaa ja valvottaa päivällä, mutta fakta on se että noin pieni vauva ei yleensä mene nukkumaan kovin aikaisin.
ja kuule, tote se on jotkut vauvat ei vaan nuku, kokemuksesta voin sanoa että ei auta mitkään kikkailut. meidän poju ollut aina toi vähä uninen, nukkunut päivällä juuri tuon tunnin ja nyt 1v 3kk heräilee edelleen öisin.
valitettavasti jotkut lapset vaan on tälläisiä, ei siinä äidin tarvitse miettiä mitä sitä tekisi kun vauva nukkuu. mutta lohdutukseksi voin sanoa, että siihenkin tottuu, mä en ole nukkunut kokonaista yötä sitten pojan syntymän ja päikkäri aikakin kun on toi tunti niin ei siinäkään paljoa ehdi. (ja toi oppi nukkumaan sisällä vasta vuoden iässä, sitä ennen meni sekin aika mulla siihen kun työnsin vaunuja ympäri kyliä.) mutta kyllä ne nukkuu sen mitä tarvii, meidän poitsu on hyvin kehittynyt (lähti kävelemään 10kk) ja muutenkin terve ja reipas.

Eli, koita vaan jaksaa!
 

Yhteistyössä