***SYYSMASSUKOIDEN 2008 MUSSUKAT***

Hexa: huudon ajankohta riippuu siitä miten kauan itkua on siedetty. Eli ensin alkaa yöt menemään risaiseksi. Parhaimmillaan itkua ja huutoa puolen tunnin välein. Seuraavaksi menee päivätkin risaisiksi ja itkuisiksi. Ja ainakin maidon syönnin aikana poika itki jo syödessään, samoin peruna aiheutti itkua jo syönnin aikana.
 
Höpöti
Tervehdys!

Voimia kovasti kaikille allergisille perheineen... on varmasti raskasta... itse ollaan siltä säästytty... :hug: :hug:

Mutta täällä ollaan taas korvatulehduksessa... ja isäntä kovassa kuumeessa, yskässä ja kurkkukivussa ollut koko viikon.. huh huh.. onneks itse oon vielä säästyny.. ainakin toistaseks.

Puolivuotis neuvola oli jo silloin alkukuusta... on vaan jääny kirjottelemati
painoa oli 11kg380g ja pituutta 72cm. :) iso tyttö.
Eteenpäin meillä ei mennä, mutta peruutellaan hienosti! :) kovasti haluais seisoa koko ajan.
Vilma istuukin ihan mukavasti jo :) välillä muksahdetaan.. mutta ihan hienosti sujuu :)

Nopiasti ne vaan kasvaa, aika menee niin hujauksessa.

Nyt kattomaan tuota pienempää sairastelijaa :)

Höpöti ja Vilma 6kk+3vko+1pvä
 
Nikin kohdallahan ei välttämättä ole edes mistään allergiasta kysymys. Tämä oli neuvolan tädin lähete ja aloite mennä allergiatestiin(johon lääkäri ei sitten halua meitä päästää ilmeisesti). Neuvolan täti kertoi tavanneensa yksityisellä puolen työskennellessään paljon vauvoja joiden ainoa oireilu maidosta on yölevottomuus. Plus Nikillä tuo alhainen paino voisi tarkoittaa sitä että maito ei imeydy eli saattaisi viitata allergiaan.
Mutta en siis ymmärrä enää mistään mitään, että miksi sinne testeihin ei pääse. Maha on välillä kipeä, mutta ei koko aikaa. Olen tosi arka nyt ruokien suhteen. Viljoja ei ollenkaan esim. Puklailua on alkanut olla enemmän kuin ennen. Kakka oli n.2-3kk iässä juuri tuollaista kuin Hexa kuvaili! Säikeitä, lima pinnalla, vihersi. Tästä neuvolassa tuolloin puhuin, eivät kommentoineet....nyt kakka ei ole tuollaista.
Viime yönä Niki heräs ekan kerran klo 2, jonkinlainen ennätys siis tehtiin kun nukahti siis klo 20. Sit heräs about 4, annoin taas maitoa, sit heräili siinä tunnin aikana4-5 useasti ja kuudelta noustiinkin jo ylös. Mut voiskohan tuo olla jotenkuten "normaali" yö tän ikäseltä?

Nikihän on ryöminyt jo muutaman viikon, nyt nousee kontilleen ja ottaa siitä vauhtia....kädet vaan tahtoo tuossa pyrähdyksessä jäädä mahan alle jumiin :) DVD-laite saa kovaa kyytiä, se on vedetty alas tasolta jo useaan otteeseen....se on siis lähes lattianrajassa.

Eilen kuljettiin hienoissa aurinkolaseissa äiti ja poika :D Kävin siis ostamassa ja maksoin ihan pirusti niistä, mut onhan ne upeet ja nyt ei ukkeli kiukustu kun häikäisee. Tänään sitten tarvottiin umpihangessa aivan märkinä, mikä tää tämmönen talvi on nyt keskellä kevättä...
 
Täältä kanssa :hug: allergiajuttujen kanssa painiville!! Toivottavasti apua oireisiin ja arkeen löytyy! :)

Täällä on tullut taas niin paljon lunta että menee hermot! Pe. oli oikein aurinkoinen kevätkeli ja ihanaa kun oli tiet jo sulanut ja nyt yön aikana tullut läjä lunta, ihan kuin ois joku keskitalvi, argh, heti kun pääsee kevään lumoihin niin saa pettyä pahasti. Sanoinkin isännälle että jos vielä lunta tulee nin en lähde ulos ennen kuin on sulanut....ens viikolla on jo huhtikuu ja ulkona näyttää olevan tammikuu :kieh:

Meillä on kyllä kans yöt välillä levottomia ja uskon että liittyy kyllä noihin uusien taitojen oppimisiin, niin ja hampaisiin..välillä saa montakin kertaa laittaa tuttia tai rauhoitella neitiä + syöttää pari kertaa, mutta kai se tästä.. Haluisin niin jo laittaa tytön omaan huoneeseensa, koska myös kun itse kääntyilee tai möyrii yöllä niin tuntuu että neiti havahtuu niihinkin, ei nuku enää niin sikeää ja syvää unta kuin ihan vauvana ;) Mutta eihän siitä tulis mitään että saan rampata sitten laittamassa tuttia ym. täällä toisessa huoneessa, joten omaan huoneeseen siirtyminen siirtyy kesään.

Mutta eipäs muuta...kevättä odotellessa.. :whistle:

jkoo + Nella 6,5kk :heart:
 
No voehan kökkö!!!

Viime yö meni pönttöä halatessa esikoisen kanssa vuorotellen.(taas..)

Mies ja neiti ovat onneksi kunnossa.

Täällä on nyt sitten maitobaari sulkeutunut lopullisesti neidin kohdalta.

Ajattelin vielä öisin imettää mutta toissa yönä neiti ei sitten vaatinutkaan enää rintaa(aavisteliko kenties mitä äidillä mielessä??)

Eli 2 yötä menty ilman yösyöttöä.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita ettei joutuisi heräämään sillä meno on yltynyt sen verran villiksi että välillä 4-6 krt. joutuu rauhottelemaan ja tassuttelemaan neitiä kun se unissaan sängyssään hilluu konttausasennossa! =)

Mutta viime yö oli kyllä fiasko kaikkien kannalta enkä oo kyllä nukkunut silmäystäkään...mutta täällä on toki monia muita jotka ihan tosissaan joutuvat valvomaan yötolkulla!!!

Mä en muuten vieläkään saa tohon neitiin menemään ku tyyliin 250ml tota korviketta...

Minkä verran muitten vauvelit vetelee korviketta vuorokaudessa??

Ja onko siitä jotain haittaa jos ei saa suositusten mukaista määrää?

Neiti ei kauaa rintaakaan kerralla imenyt joten varmaan aika pieni vatsalaukku hällä...

Vettä juo nokkamukista ja 2 puuroateriaa,hedelmäsosetta ja lihasose päivittäin.

Onko kellään kokemusta semmosesta unipussista??

Jos se vähän rauhottais tota neidin yöllistä meuhkaamista...

Täällä on kovat konttaustreenit päällä eli konttausasennossa heilutaan ja selvästi mietinnässä miten pääsisi eteenpäin. :D

Takaperin menee kyllä hirveetä kyytiä pitkin lattioita.

Ja lempparipuuhaa on sylkeminen ja päristäminen ja omalla kuolalla leikkiminen :heart:

Häiriintyisköhän tuo esikoinen kuin jos siirtäisi neidin hänen kanssaan samaan huoneeseen.

JOS alkaa näyttää siltä että yöt sujuu edes jollain lailla.

Mistäköhän muuten johtuu että yösyöminen usein loppuu kun ei enää imetetä??

Onko korvike kuitenkin täyttävämpää tavaraa??

Vai moni lopettaa juuri näillä main ja silloin muutenkin alkaa useimmilla kiinteet jo sujumaan??

Jousikas&Ranja reilu vkon päästä7kk


:heart:
 
Jouskarilla on paljon kysymyksiä :D ja mulla ei tietenkään mitään vastauksia :LOL:

Tuli vaan mieleen että miks Niki ei lopettanut yösyömisiä kun lopetin imetyksen.....siis mä olen antanut nyt hälle illalla vellin ja yöllä eka syötöllä myös VELLIN ja sit joskus jopa tokallakin velli-maitosekoituksen....vaikka syö päivällä soseita. En tiä. Unipussi ei meillä toiminut, laps ahistui.

en tiä yhtään paljonko juo maitoo...pitääpä mitata...paljonko sitä siis pitäisi juoda?

Olen ollut NIIN kipee kans tänään...maha ja selkä tulessa, kuussataset buranat ja resepti-panadolit vedetty ja sit alkokin menkat....jos harrastaisin siveettömyyttä niin olisin luullut että keskenmeno, NIIN hirveet vuodot (sori herkät ihmiset), SÄIKÄHDIN! Läpi a-housujen,siteen,verkkareiden,lammikko wc.n lattialle...aivan kamalaa! Onko muilla ollut tällaista? Siis nää on ekat imetyksen jälkeen. Itkun kanssa ja hiki päässä olen poikaa hoidellut tänään, onneks nää tulvat nt tuli niin olokin tästä helpottaa.

Hyv yöt
 
Jouskari: Jos teet puuron korvikkeeseen (näitä vauvojen pikapuuroja) niin siinä menee jo vähän enemmän maitoa (tuplasti, tietty maidollinen puurojauhe). Maidon saannissa tärkeää on lähinnä kalkki ja proteiini. Jos lihasosetta menee ja ruokaa menee muutenkin niin ei syytä huoleen.

Nikin emo: Kuulostaa ihan samanlaisilta noi sun menkat kuin millaisiksi mulla muuttui esikoisen jälkeen. Toinen syy, miksi odottaa töihin menoa kauhulla. Jos vuotoa on 9 pv ja mikään side tai muu ei varttia pidempään kestä. Sit kun alkaa tulla kananmunan kokoisia hyytymiä niin se on kans aika äklöä.

Miiak: En tiedä enää.. Lusikkaa en saa suuhun millään eli tuskin se on allergiaakaan. Eikä lapsi syö kurkkua tai banaania, mitä sentään vielä äsken otti käsiinsä. Tosin parina päivänä olen nyt antanut ruisleivän palan ja sitä hän on mutustellut ja samoin ollaan annettu ranskalainen peruna käteen ja sekin on mennyt suuhun. Esikoisenhan sain syömään vain siten, että ensin pala Fazerin sinistä, sitten lusikallinen sosetta, sitten taas suklaata ja sosetta. Nyt pitäis olla joku vipu, jolla suun saan auki mutta ei se edes takaa soseen nielemistä.
Olen niin kurkkuani myöten täynnä näitä KTL suosituksia jossa kielletään suolat alle 1v ja pakotetaan karkeisiin 8kk iässä. Esikoinen oltais saatu paljon paremmin syömään jos olis ajoissa hiffattu laittaa soseisiin suolaa. Muistutan niin kuin Daydreamisille sanoin, että hän siis 3v asti pystyi syömään vain näitä sileimpiä soseita. Jos oli vähänkin karkeaa ruokaa oksennettiin kaikki kaaressa. Ne kun raapivat sitä tulehtunutta ruokatorvea ja seuraavan ruokailun tuomaa kipua pelättiin ja nälkää vastustettiin viimeiseen saakka. Ja arvaatte kuinka isosta lapsesta suolaton ruoka maistuu pahalle, täysin mauttomalle.

Lähteekö vielä muilta teiltä tukoittain hiuksia? Kyllä näitä karvoja päässä vielä riittää, mutta jotenkin hirvittää se kun päähän koskiessa jää iso tukko hiuksia aina käsiin...

Ei tullut Lotossa sitten jatkoaika hoitovapaalle.. :( Mikä harmi. Olis se ollut mukavaa jäädä kotiin.

Niin, onhan se tosi mukavaa että 6kk saakka suositellaan täysimetystä ja sitten kun 6kk neuvolassa todetaan että nyt on paino laskenut ja pitäis alkaa soseita syömään niin annetaan seuraava aika 2kk päähän. Jos soseita ei sinä aikana saa menemään niin mukavaahan se on odotella ja miettiä, että kuinka nyt kävi. No eivät ne neuvolassa mitään voi asialle kuitenkaan tehdä eli se siitä joka tapauksessa. Ja jos joku väittää, että 'kyllä se lapsi sitten syö kun sillä on nälkä' niin pötyä se puhe on. Meillä esikoisella tais olla pahimmillaan 3vkoa kun ei saatu mitään syömään. Ihanaa, kun sain valittaa teille ja näin muistui mieleen tuon esikon ruokailut ja samathan ne on Piiperöisellä eli ei mitään väliä vaikka nyt jättäisinkin stressaamisen ja luopuisin noista puuro- ja sosekokeiluista. Saakoon sen ruisleipäpalan jos kiinnostaa, muut pöperöt kokeillaan sitten uudelleen vasta parin viikon päästä. Ja kun mies kerta jää kotiin niin hän voi syöttää lapsen vaikka kouluunmenoon asti, ottakoon hän sen huolen nyt sitten itselleen.

Hexa ja Piipe, 7kk
 
Jouskarille piti vastailla että niissä puurojauheissahan on kalkkia reilusti enempi kuin ihan maidossa joten jos syö 2 annosta puuroa päivässä niin ei ole ainakaan kalkin kannalta mitään hätää!

Meidän korvikkeessa on 47mg kalsiumia per 1dl korviketta ja puurossa taas on 150mg per annos (1dl vettä).

Meillähän ei tyttö tässä pari viikkoa takaperin suostunut juomaan kuin n.1dl maitoa päivässä mutta nesteen saamiseksi söi sitten reilusti noita hedelmäsoseita ja sitten nuo puurot kalsiumia varten ja tietty lihat 2x päivässä.

Ei siinä paljon auta kuin kikkailla muilla kun maito ei vaan yksinkertaisesti uppoa!


Nyt tuleee kauhea väsykiukku tuolla joten täytyypi jättää taas kesken ja kirjotella paremmalla ajalla... :headwall:


Jaksuja kovasti mammoille ja paranemisia Jouskarille ja poitsulle!!

Tinii+Ada 7,5kk :heart:



täällä muuten videoita pikku neidin toilailuista jotka on ollut hyvin huvittavia monien vauvojen mielestä ;) http://irc-galleria.net/archive.php?nick=Tinii&album_id=2892518
 
jkoo: Meiän isäntä lähti just linkoamaan enimpiä lumia, joten on sitä tullu täälläkin, vaikka entisiäkin on ihan tarpeeksi. Mutta eikös se näin keväällä tuo uusi lumi ole "vanhan surma". Näin mulle ainakin on vanhemmat (ja viisaammat) ihmiset sanoneet :)

Hexa: Juu lähtee hiuksia, oikein hirvittää välillä että jääkö pään peitoksi yhtään haiventa, mahtais se olla näky kun kaljuna käveleskelisin pitkin kylää :LOL:

Meillä on yösyönnit loppunut vaikka imetys muuten jatkuukin. Illalla poika syö puuroa ja maitoa joten pärjää oikein hyvin yön yli. Tosin pari kertaa on nyt herännyt yöllä, mutta rauhottuu tutilla, eli nälän takia tuskin herää. Johtuneeko heräilyt sitten uusista taidoista (kääntymiset, konttausasento ym. kehitys) vai mistä.

Ja nyt palaa pannukakku uunissa...
 
moi vaan kaikille ihanien mussukoiden äideille!

Olen siis ihan uusi tulokas tälle palstalle, lukenut olen tätä jo ison masun aikana, mut en vaan ole saanut kirjattua itseäni sisään. toivottavasti mukaan vielä mahtuu.

Oma poitsuni on nyt n.6,5kk ja on meidän neljäs lapsi (ja nyt varmasti se iltatähti) eli kiintiö alkaa olla täysi. muut lapset on 12v,7v ja 5v.

Meidän puolivuotias ei ole tehnyt vielä hampaita, eikä edes käänny vielä.. no, kai se vielä kerkiää.
Muuten poika on oikein virkeä, juttelee (sanoo sisarusten mielestä selvästi äiti) äitäitäitäi kuuluu parhaillaankin lattialta ja leluja tutkii.

imetyksen jouduin lopettaan 2 viikkoa sitten, kun oma reuma paheni niin, että oli pakko alkaa syömään lääkkeitä ja se tarkoitti heti imetyksen lopettamista , nyyh.

yöllä poika syö maitopullon ja muuten nukkuu aika hyvin.

terveenä ollaan onneksi oltu, paitsi tuon 5v tytön kanssa ravataan kokeissa outen selkä ja vatsakipujen kanssa, viime viikolla otettin 10 putkea verta, eilen 4 kakka näytettä ja 3 viikon päästä on vatsa ultra, eli ihan nokko siinäkin.

kertokaa tyhmälle koneen käyttäjälle, kuinka noita hymiöitä saa liitettyä mukaan kun ei onnistu, ei sitten millään?

hyviä vointeja ja ihanaa päivää kaikille!

"normi äiti " ja poijan pallero
 
Heips!
Vihdoin ja viimein täällä on edes vähän parannuttu. Poju on ollu terve kyllä jo toista viikkoa, mutta äiti on sairastanut koko sen ajan. Eilen oli ensimmäinen päivä kun ei kuume enää noussu. Kyllä sitä kestikin. Kauhea yskä on vielä, mutta kyllä sen kestää.

Meillä poju heräilee yöllä, mutta en yhtään ihmettele, koska vanhemmat yskivät kilpaa keuhkojaan pihalle kaiken yötä. Kaiken kaikkiaan viimeiseen kolmeen viikkoon ei juurikaan olla nukuttu, kun aina joku on kipeänä. Toivottavasti tämä tästä helpottaisi jo.

Eipä muuta tällä kertaa, lähinnä vaan itselle merkki missä mennään. =)

normi: helpoin tapa laittaa noita hymiöitä, on klikata hiirellä tosta tekstin yläpuolelta haluamaansa kuvaa. Niin ja tervetuloa pölisemään. =)
 
Tervetuloa normi!! Tänne mahtuu mukaan kaikki massukat ja mussukat..vaikkei enää niin massukoita ollakkaan :D Niin ja sen hymiön saa juu klikkaamalla kyseistä hymiön kuvaa, se tulee siihen sun tekstiin näkyviin eka kirjaimin,pistein ym. ja sitten vasta kun laitat tekstin meille muille näkyviin niin kyseinen hymiö näkyy kuvana...olipas vaikeesti selitetty, mutta se ei näy hymiönä siinä vaiheessa kun kirjoitat viestiäsi :D

Mites muilla nykyisin päikkäreitä nukutaan??
Meillä kaksien pitkien sijaan ollaan n. viikko nukuttu yhet pitkät aamulla 2-2,5h ja sitten iltapäivällä kahet vajaan tunnin unet...yöllä nukkuu 10-11h

Ihanaa, sain vaihdettua olkkariin uudet verhot kesäksi...oon maailman laiskin verhojen vaihtaja, mutta nyt tuli kyllä ihan kesä fiilis, kun laitoin ihan luonnonvaaleet purjerengasverhot...Niin ja kun ne lumet on taas ihan kivasti sulanut ja arska paistaa taivaan täydeltä :)

Kevättä kaikille!! :heart:

jkoo + Nella 6,5kk
 
heippa piitkästä aikaa. Ja voimia teille allergiaepäilysten ja allergioiden kanssa painiville...

Meillä ollaan sit vihdoin "terveitä" eli Wäinöllä oli melkein 2viikkoa kestävä ripuli, mutta ei joutunut nesteytykseen koska söi,joi ja oli muutenkin aivan "terve" mitä nyt paskoi kainaloihin asti 10krt päivässä...

Tänään oli 6kk neuvola ja herralla oli pituutta 73cm ja painoa 10kg ja rapiat päälle. Ois varmaan ollut jo 11kg rikki ilman tota paskomista. Mutta sit huomattiin että korvat punottaa (kun kerroin meijän heräilleen 2yönä noin 20krt yössä niin kattoivat) ja eikun lääkäriin joka huonolla suomella totesi että punaiset ovat mutta odotellaan josko menis ohi... Mikä minustakin hyvä juttu, en tykkää antibiootteja,penisiliinejä antaa, toki annan jos käsketään mutta toivon aina että ilman niitä pärjättäis.

Muuten täällä ollaan 4hammasta kasvatettu, kääntyillään ja oman navan ympäri pyöritään ja ollaan me keksitty myös että kierimällä pääsee paikasta toiseen.. :)

eipä tässä muuta, nyt nukkumaan päikkäreitä..

Ai niin, nyt kun on se wc:n vesivahinko korjattu niin eiköhän katto vuoda... voi PRKL!!!

nawi ja Wäinö 6kk
 
Tiistaita!

Täällä on Dolly Parton.... :D

Maito on vielä täysin pakkautunut,onneksi ei pakota kuitenkaan.

Täytyy nauttia uhkeista muodoista ehkä viimeistä kertaa (ellei me sit lähetä sinne Tallinnaan porukalla :LOL: )

Viimeks esikoisen imetyksen päätyttyä kun yhtenä aamuna heräsin ni rinnat oli aivan tyhjät "mäyräkoirankorvat"....hassua että se maito johki sit vaan häviää yht äkkiä...


Menkkoja nyt sit odotellessa....mä oon kanssa kuullut noita horror-vuoto juttuja.

Mulla ainaki viimeks alko ihan normaalit vuodot.

Viime yönä itkettiin taas ja meuhkattiin monta monta kertaa.

Hermo menee |O :ashamed:

Toissa yön nukkui koko yön heräämättä!!!

Että tämmöstä tänne

=)
 
Kamalaa :eek: . Oltiin tipahdettu toiselle sivulle, pakko nostaa takasin etusivulle nää jutut. Sinnehän ne kuuluu :whistle:

Meillä on ollut tänään vähemmän hyväntuulinen nuorimies :kieh:. Tehneekö nyt sitten lisää hampaita kun yöllä oli jonkin verran lämpöäkin, muutenkin oli tosi levoton ja heräili useaan otteeeseen. Sitten vasta rauhottui ja rupesi nukkumaan kunnolla kun annoin Panadolia.

Päivä on tosiaan ollu itkun täyteinen, päikkärit on jäänyt vähiin eikä ruokakaan ole oikein maistunut. Maidolla on herra vissiin päättäny tämän päivän elää. Nyt vihdoin nukkuu, pitäis pukea ulkovaatteet pojalle päälle ja laittaa ulos nukkumaan, josko tuo siellä nukkuis vähän paremmin. Lämpöä ei enää ole joten kaiketi sen uskaltaa ulos laittaa :|
 
Iltapäivää vaan mussukoille!

Omanapaisesti täällä käyn vähän merkkaamassa ja kertomassa kuulumisia.
On tuon esikoisen kanssa hiukan ongelmia, joten omat fiilikset aika pohjalla....

Mutta siis tämä meitin Nappula on aloittanut ryömimisharjoittelut! Jännää seurata poikaa, kun yritää vetää käsillään itseään eteenpäin ja kun ei vielä ihan hiffaa sitä :)
Huomasin myös, että ylähyllylle on tullut uusi hammas, joten meillä kasassa niitä siis 5!
"Juttelu" on lisääntynyt ja nyt jo tomerasti komentaa antamaan itselleen ruokaa, kun äiti ei aina tajuu heti....
Perjantaina ollaan menossa kontrollipunnitukseen neuvolaan, kun 6kk neuvolassa oli liian vähän tullut painoa.

Mutta nyt poistun taas taustalle lukemaan juttujanne ja miettimään tuon 7v:n ongelmaa.
Aurinkoisia päiviä toivotellen,
mamitus2
 
Tervehdys kaikille uusille ja vanhoille! Tulin vaan pikaisesti ilmoittelemaan, että ollaan palattu Teneriffalta ja kertoon matkakuulumiset!

Matka meni täysin nappiin: 6 tunnin lentomatkoilla poju kiekas vain normaaliin tapaan, sillä hetkellä kun ruoka loppu mielestään kesken. Muutoin makoili kaukalossaan tyytyväisenä (lensimme Boeingilla, johon sen saa eturivissä) tai pompahtali avuliaiden kanssamatkustajien sylissä, että sain käydä wc:ssä ja vähän jaloitella itse. Eli korviin ei onneksi ottanut tippaakaan (mitä eniten pelkäsin), ei myöskään ilmeisesti Teiden-tulivuoriretkellä, jossa mun korvat meni ihan lukkoon! Teiden ohella teimme kaksi muuta kokopäiväretkeä ja ihmeen hyvin meni, lapsonen istui turvavöissä (usein nukkui) omalla penkillään mun vieressä bussissa suurimman osan aikaa ja kohteissa kulki rattaissa tai sylissä. Just nyt tuntu helpolta reissu siksikin, kun osas just istua, mutta ei vielä kontata karkuun.

Silloin kun emme olleet retkillä viihdyimme omalla tai kavereiden hotellin uima-altailla eli Jimi pääsi kerran pari päivässä uimaan noin 30 min kerrallaan ja sekös oli elämää se herran mielestä ;) ja sitten taas ruoka ja uni maitto niin, että hyvä kun puol ysin aikaan kerkesimme illalliselle (meillä kuuluu buffet-aamiainen ja illalliset). Lämpöä oli sopivat 21-25 C läpi reissun, paitsi vuoristossa. Ruokia otin mukaan Suomesta joka päivää kohden yhden Muksu-puuron ja vellin ja äidinmaitovastikejauheen (jota muutenkin käytämme). Se tosin loppui kesken, mutta ostin paikan päällä apteekista melkein samaa ainetta. Muutoin tarjoilin Nestlen Kanaa vihanneksilla ja Possua vihanneksilla herkkuja (?) ja hedelmäsoseita, joita sai hotellin vierestä Spar-marketista. Aamuisin otin omalta aamiaiseltamme myös tuorepuristettuja hedelmämehuja tuttipulloon ja muusasin haarukkalla esim. papayaa ja hunajamelonia. Minkäänlaisia vatsatauteja emme sairastaneet. Juomavesi ostettiin pullossa ja keitin sen vielä mukaan otetulla matkavedenkeittimellä saman tien kun se olisi pitänyt lämmittää kuitenkin.

Illallisen jälkeen olikin sitten aika siirtyä yökerhoon ;)! Eli meidän hotlassa kun illalliset loppu puol kymmenen maissa alko show time yökerhossa, jossa oli milloin akrobaatteja, milloin Il divoa ja milloin flamengoa! Jimi intoili mukana täydessä tohinassa musiikista ja silmän ruuasta ja nukkumaan selvisimme useimmiten vasta 23 aikoihin.

Hotellissamme oli yli 400 huonetta ja turistit olivat 80 % eläkeläisiä ympäri Europpaa, Suomesta vain pari hassua. Ekan viikon ajan Jimi oli hotellin ainut lapsi, joten palvontaa riitti (varsinkin nuo E-Eurooppalaiset olivat kovin lapisrakkaita), saapa nähdä miten nyt sopeutuu kotioloihin, kun joku ei ole jatkuvasti hypistelemässä ja ihailemassa! Jimi oppi myös matkalla, että kun kuvataan pitää hymyillä ja mummuille noin ylipäänsä virnistellä aina.

En ollut koskaan käynyt Kanarialla, ja kuvittelin etten sinne tulisi menneeksikään, mutta täytyy todeta, että kuva mikä mulla paikasta oli, oli muovisempi ja turistityrkympi kuin ainakaan tuo Americas oikeasti oli. Siistiä ja helppoa kuten oppaissa luvattiin. Voisin harkita lapsen kanssa toisenkin kerran jotakin toista saarta Kanarialla, kun tuo Teneriffa nyt tuli läpikotaisin nähtyä.

Huomenna luen (ainakin yritän) kaikki parin viikon jutut läpi!
 
Voihan tsirpulat! :) pakko vähän nostella, kun tää ketju tuppaa olemaan kuin nukkuneen rukous! :D

Muuta en ehdikään, paitsi sen verran mainitsen, että meillä on meneillään 4.pv ilman tuttia! Ja hyvin pyyhkii! Yöuniin myös selvästi vaikuttanut positiivisesti!
 
Morjens!
Arska paistaa, muuan aste pakkasta B) . Kaunista!

Käytiimpä sitten tänään neuvolassa uudet mitat hakemassa 8485g (8210g) ja 68,2cm (66,0) ja se jonka takia pääsimme 7kk neuvolaan niin HB oli 116 kun se viimex oli 97.
Onko muilta vauvoilta otettu hb?
Saatiin ihan lupa kahelle lämpimälle aterialle päivässä ja välipalana hedelmää, kun paino oli nyt notkahtanu...MUTTA ei täti siihen takertunu, hyvin poika kasvaa...vfielä kun saataisiin puuro maistumaan, tämä ukkeli ei puuroja syö!!! Sylkee vaan vaikka minkä herkkusoseesn sekaan laittaa!

Voe mahoton...pääsiäinenki jo kohta :D Mihin se aika sujahtaa semmosta kyytiä?

On tällä palstalla ollu kyllä hiljaista...taitaa mammoilla olla muutaki elämää kuin virtuaali :LOL:

Normille tervetulotoivotus!

Meiän suuhun on kait tulossa alas kulmaan hammas, kun niin pullottaa...muuten ei oo oireilu ku ku kuolailut lisääntyny ja kaikki menee suuhun...

Mutta...lähempä poitsun kanssa ulos!

t. hille ja poeka joka 5pv vajaa 7kk
 
Tulinpa minäkin pari sanaa tänne kertomaan et pysyy ketju näkösällä.

Meidän poju kääntyi eilen vatsalta selälleen :D . tänään vaan ei enää muista mitä eilen oppi, tossa makailee, eikä minkäänlaisia kääntymis aikomuksiakaan :/ , vaikka isommat kyllä sit ravaakin jo liiankin kanssa ympäri taloa, eli täytyy vielä nauttia, kun ei tarvi pikkuisen perässä ryntäillä.

Onko muille tarjottu uuteen rokotus kokeiluun osallistumista? meille tarjottiin, rokotus on keuhkoputken tulehdusta, korvatulehdusta, aivokalvon tulehdusta ym. vastaan. en vaan ole varma pitäisikö lähteä mukaan vai ei, kun koekaniinina on oma pikkuinen :heart: . ja lisäksi puolet osallistuneista saa verrokki rokotteen, eli ei tiedä kumpi lapselle on laitettu ennenkuin joskus myöhemmin. asiahan on tosi hyvä ja jos uusia hyviä rokotteita meinataan saada, ymmärrän että täytyy olla myös kokemusta miten rokote toimii.. mutta silti.. :/
 

Yhteistyössä