Syyskuun tulokkaat 2010 **** Heinäkuussa **** (Päivityspyynnöt yksityisviestillä, kiitos!)

Kotiuduttiin tänään pieneltä mökkilomalta, oli ihanaa olla omassa rauhassa korvessa.
Täällä on paljon näköjään tuntemuksia ja mietteitä ollut tällä viikolla, tsemppiä vaan kaikille, ja hyvä että kaikilla on vielä pikkuiset malttaneet pysyä masussa =)

Tiistaina käytiin neuvolassa ja kaikki näytti olevan edelleen mallillaan, ei edelleenkään saatu painoarviota, kuulemma lääkäri sen vasta antaa jos antaa sitten viikolla 36 :/
Mulla kuulemma on muiden mittojen mukaan ihan kroppaan sopivan oloinen vauva tulossa, ei mikään jättiläinen, olen saanut 6 kiloa tähän mennessä ja sf-mitta on ollut siinä keski-alaviivalla koko ajan, nyt oli 29 cm. Toivonkin ettei isoa vauvaa tulisi, itse olin kyllä neljä ja puolikiloinen :p
No, ehtiihän sitä vielä kasvaa. Neuvolatädin mukaan olen "kuin luotu" raskaana olemaan kun ei mulla mitään suurempia vaivoja ole ollut, ei turvotuksia tai minkäänlaista pahaa oloa ym. Siitä olen kyllä tosi iloinen =)
No, nyt kyllä kesäflunssa ollut tämän viikon, alkoi kurkkukivulla ja nyt siirtynyt räkävaiheeseen, ilmeisesti noi lämpötilojen vaihtelut sitten vaikuttaneet tai jonkun muun pöpön saanut, että ei täällä nyt ihan ilman vaivoja kuitenkaan olla. Myös oikea lonkka kipuilee tänään, tiedä sitten mitä se on, ehkä ne vaivat nyt sitten alkaa tästä..

Veikkaus milloin pinon eka vauva syntyy, sanon vaikka 7.8.

Mirot 33+6
 
Lätäkkö: Halusin vielä laittaa siitä kukkakaalijutusta, että kopsasin sen sieltä synnytys-palstan keskusteluist"Parhaat vinkit synnyttäjille", mut en tiedä, miks ei teksti muuttunut vaaleansiniseksi, niinkuin teidän muiden kirjeissä. Ei siis ollut omakohtainen kokemus, mutta itsekin hekottelin sitä monta kertaa ja vieläkin naurattaa...

On ihan tarpeeksi raskas olo mullakin, painoa tullut 13kg, olisi ihan ok, jos ei enää tulisi lisää. Vauva on nyt mongertanut parina iltana ihan käsittämättömän paljon, eilen luulin jo, että yrittää perätilaan, on tullut tosi vahvaksi ja liikkeet melkein kipeiksi! Välillä tuntuu, että vielä 8 viikkoa on ihan liian pitkä aika!

Onko kellään turvakaukalolle sellaista isofix- tai telakkakiinnitystä autoon? Kävin kyselemässä Lastenturva-liikkeestä sellaista, kun kahden tuvavyöistuimen lisäksi tuvakaukalon kiinnitys turvavyöllä tuntuu ylivoimaiselta. Onko jollakulla aiempaa kokemusta, onko kätevä? Meillä olisi kaksi autoa, johon toiseen tulisi isofix-kiinnitys ja toiseen tuvavöillä sama telakka kiinni, auto on sen verran vanha, ettei isofixkiinnitystä ole. Siihen vielä sopiva turvakaukalo päälle, niin hintaa kyllä kertyy tälle vaivattomuudelle:)

Helsingissä huomenna pitäisi sataa, odotamme sadetta suurella innolla, lämpötilankin pitäisi laskea +17C, jee!

Liisa&Liisa 31+5
 
Alkuperäinen kirjoittaja Liisa71:
Onko kellään turvakaukalolle sellaista isofix- tai telakkakiinnitystä autoon? Kävin kyselemässä Lastenturva-liikkeestä sellaista, kun kahden tuvavyöistuimen lisäksi tuvakaukalon kiinnitys turvavyöllä tuntuu ylivoimaiselta. Onko jollakulla aiempaa kokemusta, onko kätevä? Meillä olisi kaksi autoa, johon toiseen tulisi isofix-kiinnitys ja toiseen tuvavöillä sama telakka kiinni, auto on sen verran vanha, ettei isofixkiinnitystä ole. Siihen vielä sopiva turvakaukalo päälle, niin hintaa kyllä kertyy tälle vaivattomuudelle:)
Meillä on Maxi-Cosin Cabriofix-turvakaukalo, jonka voi kiinnittää joko isofix-telakkaan tai turvavöihin. Varsinaista käyttökokemusta ei vielä ole, mutta sen mitä kerran kokeiltiin, niin tosi simppeli oli kiinnittää kummallakin tavalla. Jos laittaa isofix-telakkaan, niin voi lisäksi laittaa vielä sen turvavyökiinnityksen, vaikka tuskin siitä mitään erityistä hyötyä enää on. Isofixhän on kuitenkin tutkitusti turvallisempi kuin pelkkä turvavyökiinnitys.

Meillä ei vanhassa autossa isofix mahdollisuutta ollut, ja tuo turvakaukalo hankittiin just siks, että jos ei uutta autoa kerittäis ostaa ennen vauvan syntymää. Mut onneksi kerettiin =)

Autoiluun liittyen minullakin yksi kysymys. Saako autossa pitää ilmastointia päällä, kun vauva on kyydissä? Eikös se kuitenkin helposti aiheuta flunssan?

Nyt nukkuu...
Shuri ja Onni-Ilona 33+5
 
Liisa71: meillä on telakallinen Akta Grago autobaby. Oli tosi näppärä kun senkuin vaan napsautti istuimen siihen telakkaan kiinni. Ostettiin se käytettynä esikoiselle (1,5v) kaverilta ja tiesin varmasti ettei sitä oltu kolaroitu ja että se oli vaan puolivuotta vanha. Samaa aiotaan käyttää nytkin. Se hyvä puoli siinä oli että sai myös ihan tavis turvavöilläkin kiinni.

Shuri: Kyllä ilmastointia voi käyttää, mutta maalaisjärjellä! :)

terkuin minä ja rosinarusina 30+6 vielä vajaan tunnin! :D
 
Alkuperäinen kirjoittaja papupata78:
Pakko pikana kommentoida:

Menninkäistyttö kirjoitti
Tänään on ollu taas huonompi päivä kipujen suhteen, en tiedä onko nää niinkään supistuksia, mutta sellaista menkkamaista jomotusta on alavatsalla koko ajan ja se säteilee myös reisiin asti.
Minulla nimittäin kesti esikoista tehdessä tosi kauan tajuta, että nimenomaan ne menkkamaiset jomotukset jotka säteili reisiin oli niitä oikeita supistuksia. Sitten jossain vaiheessa mies hoksasi kellottaa, että ne "menkkakivut" tulee tasan 4min. välein... :eek:

Ensikertalaisena ja napakoihin kuukautiskipuihin tottuneena sitä varmaan odotti jotain muuta. Mutta siis olisin sitä mieltä, että supistuksia ovat.
Juu, kyllä ne supistuksia on. Oli tosi raskas viime yö, kolmen maissa heräsin siihen, että supisteli kipeästi. Siinä sitten tunnin-pari supisteli aika rankastikin, masu oli melkein koko ajan kireänä ja useimmat supistukset oli ihan kipeitäkin, samoin oli tuota menkkatyylistä jomotusta alavatsalla ja reisissä. Oli tosi hilkulla etten lähtenyt synnytyspäivystykseen, mutta sitten parin Panadoolin ja parin tunnin kämpässä ravaamisen jälkeen olo vähän helpottui ja sain unen päästä kiinni. Nyt aamullakin on vielä tullut kiristyksiä mutta ei mitenkään säännöllisesti.

Tarvii siis ilmeisesti ottaa nyt tosi rauhallisesti.

mt & poitsu 31+5
 
Liisa71 Meillä on Brio Primo turvakaukalo jalustalla (telakalla). Jalustan saa kiinnitettyä joko isofixillä tai turvavöillä. Kaukalo voidaan kiinnittää myös ilman jalustaa turvavöillä. Me päädyttiin tuohon kaukaloon juuri tuon takia, että noita kiinnitysmahdollisuuksia on useampi. Ei kyllä olla kertaakaan muistaakseni pelkkää kaukaloa vöillä kiinnitetty kun jalusta oli helppo vaihtaa autosta toiseen.
Kaukaloa on hyvä ja kevyt kantaa ja hintakin on käyttöaikaan nähden sopiva. Eipä tuosta oo muuta kuin hyvää sanottavaa :)

 
34+0!!!

Koko viikko sujunut hyvin. Päivät menee tällä hetkellä paremmin kuin yöt. Lonkkasärky on pahentunut ja vain vasemmalla kyljellä nukkuminen sujuu jotenkin. Ihanaa, että on viileämpää!! Aamuisin ei vaan silti ole kovin virkku olo |O......

Oltiin perheen kanssa päiväristeilyllä Turku-Maarianhamina. Ihan kivaa oli mutta aika rankka päivä meikäläiselle... Oltiin otettu varmuudeksi hytti paluumatkalle ja olinkin niin onnellinen, kun pääsin vaakatasoon - seisominen, käveleminen ja istuminen otti selän päälle ja kovettumista oli iltapäivällä aika tiuhaan. Mutta pojan takia mentiin ja hän kyllä otti kaiken ilon irti päivän Muumi ohjelmista ja leikkihuoneiden tarjonnasta
;) :whistle: :p !

Älkää ihmiset rasittako itseänne yhtään/liikaa jos on kiristelyjä tai jotain kipuja -- meillä ainakin delegointi on päivän sana :) ... ja onhan meillä kaikilla vielä viikkoja jäljellä laskettuun aikaan eli minä suosittelen rauhallista oloa rehkimisen sijaan. Tietysti on niitäkin, jolle mikään fyysinen rasitus ei olekaan niin pahasta -- mun äitikin aina muistelee ylpeydellä miten hän pesi kotona kaikki lattiat juuri ennen laskettua päivää eikä tuntunut missään paitsi, että synnyinhän minä sitten heti seuraavana päivänä :LOL:

Brio Primo turvakaukalo löytyy muuten meiltäkin ja tyytyväisiä ollaan oltu (ei kylläkään ole vertailukokemusta...) - se on pintamateriaaliltaankin hyvä. Kulumisen jälkiä ei meidän kaukalossa ole vielä lainkaan, vaikka on jo ollut kahdella vauvalla käytössä.

Hyviä vointeja taas kaikille ! :heart: :wave:

P.s. Nyt, kun ei sitten enää tarvitse sinne äitiyspolille raahautua, niin onkin vähän ontto olo -- ei enää 'näe' vauvaa ultrassa, eikä saa painoarvioita :/ ... Toisaalta onhan noita normaaleja neuvolakäyntejä sitten tulossa - heti ensi viikollakin :) .
 
moi!
pikapäivitystä myös tältä suunnalta. loma on alkanut, vihdoin! ja saman tien alkoivat myös kovat harjotussupparit. kylläpä meitä supistelijoita nyt on! pari pvää mullakin meni ihan vaan levätessä, kun ihan muutaman askelen jälkeen aina alkoi supistella. eilen kuitenkin jaksettiin käydä asuntomessuilla, eli lepo kannatti...

ostin tossa hoitolaukun ja pikkuhiljaa hommaillaan muutakin. paljon rahaa ei oo onneks tarvinnu kuluttaa, kun kavereilta ja sisaruksilta on saatu tavaraa niin hyvin. :)

onko iso ongelma, jos hoitopöytä ei ole vesipisteen vieressä? meillä sitä ei oikeen vessaan/kylppäriin saa, niin aateltiin laittaa lastenhuoneeseen.

mullakin on neuvolaa edelleen vaan kuukauden välein, vaikka luulin että nyt käyntejä olisi useammin. mutta kaikki on ollut ihan hyvin, niin kai se siitäkin vähän riippuu. painoa tullu vaan 5-6 kg, mutta sf-mitta keskikäyrällä, eli ei hätää. :) vauvakin oli jo rt:ssä, eli toivottavasti ei myllerrä itteään jotenkin vielä väärinpäin.

yöt alkaa olla tosi hankalia. vessassa ravaan 4-7 kertaa yössä ja uni on tosi levotonta. aamulla on sellanen olo, kun ei ois nukkunu lainkaan. :( kai tää pitää nyt vaan hyväksyä ja totutella siihen ideaan, että seuraava kerta, kun saa nukuttua täyden yön tulee olemaan kaukana tulevaisuudessa.:D

pukamat on täälläkin vaivana (ihana puheenaihe). mua itse asiassa pelottaa eniten koko synnytyksessä se, että on jo valmiiks tosi kipeet pukamat. :( onko joillain jo synnyttäneillä ollu tällasta? eli saako sairaalassa niihin jotain puudutusta tms? muuten nimittäin ponnistaminen kyl pelottaa, koska ihan jo vessassa käynti saa välillä kyyneleet silmiin niin kovan kivun takia. :(

ja gallup-veikkaus, että eka lapsi syntyy 13.8. :) onneksi ollaan kaikki vielä yhessä paketissa.

voimia kaikille lopputaipaleelle ja hyvää äitiyslomaa/kesälomaa!

solete 31+0 (poks!)
 
Alkuperäinen kirjoittaja solete:
moi!
pikapäivitystä myös tältä suunnalta. loma on alkanut, vihdoin! ja saman tien alkoivat myös kovat harjotussupparit. kylläpä meitä supistelijoita nyt on! pari pvää mullakin meni ihan vaan levätessä, kun ihan muutaman askelen jälkeen aina alkoi supistella. eilen kuitenkin jaksettiin käydä asuntomessuilla, eli lepo kannatti...

ostin tossa hoitolaukun ja pikkuhiljaa hommaillaan muutakin. paljon rahaa ei oo onneks tarvinnu kuluttaa, kun kavereilta ja sisaruksilta on saatu tavaraa niin hyvin. :)

onko iso ongelma, jos hoitopöytä ei ole vesipisteen vieressä? meillä sitä ei oikeen vessaan/kylppäriin saa, niin aateltiin laittaa lastenhuoneeseen.

mullakin on neuvolaa edelleen vaan kuukauden välein, vaikka luulin että nyt käyntejä olisi useammin. mutta kaikki on ollut ihan hyvin, niin kai se siitäkin vähän riippuu. painoa tullu vaan 5-6 kg, mutta sf-mitta keskikäyrällä, eli ei hätää. :) vauvakin oli jo rt:ssä, eli toivottavasti ei myllerrä itteään jotenkin vielä väärinpäin.

yöt alkaa olla tosi hankalia. vessassa ravaan 4-7 kertaa yössä ja uni on tosi levotonta. aamulla on sellanen olo, kun ei ois nukkunu lainkaan. :( kai tää pitää nyt vaan hyväksyä ja totutella siihen ideaan, että seuraava kerta, kun saa nukuttua täyden yön tulee olemaan kaukana tulevaisuudessa.:D

pukamat on täälläkin vaivana (ihana puheenaihe). mua itse asiassa pelottaa eniten koko synnytyksessä se, että on jo valmiiks tosi kipeet pukamat. :( onko joillain jo synnyttäneillä ollu tällasta? eli saako sairaalassa niihin jotain puudutusta tms? muuten nimittäin ponnistaminen kyl pelottaa, koska ihan jo vessassa käynti saa välillä kyyneleet silmiin niin kovan kivun takia. :(

ja gallup-veikkaus, että eka lapsi syntyy 13.8. :) onneksi ollaan kaikki vielä yhessä paketissa.

voimia kaikille lopputaipaleelle ja hyvää äitiyslomaa/kesälomaa!

solete 31+0 (poks!)
Meillä on hoitopöytä esikoisen huoneessa, mutta melkein heti se pehmuste siitä siirtyi vessaan pyykkikoneen päälle ja siinä on vaipat siitä asti vaihdettu. Toki se voi toimia noinkin, mie en vain laiskana jaksanu rampata sitä lastenhuoneen ja vessan väliä jatkuvasti.:D Ja kun meillä on vaipparoskis (eli siis kannellinen ämpäri) vessassa myös, niin sekin helpottaa, on sitten kaikki siinä samassa tilassa. Tokihan joka kerta sitä pyllyä ei edes tarvi pestä, kosteuspyyhkeet on varsin käteviä myös.:) Kokeilemalla se selviää mikä on paras ja helpoin ratkaisu.:)
 
Alkuperäinen kirjoittaja solete:
onko iso ongelma, jos hoitopöytä ei ole vesipisteen vieressä? meillä sitä ei oikeen vessaan/kylppäriin saa, niin aateltiin laittaa lastenhuoneeseen.

Meillä hoitopöytä oli vauvan huoneessa ja nytkin se laitetaan sinne. Ei ollut mikään ongelma ottaa vaippaa siellä pois ja kantaa vessaan pesulle. Eikä kertaakaan tullut edes sotkuja matkan varrelle :)
Hoitopöydällä oli kosteuspyyhkeitä, joilla sai suurimmat sotkut siistittyä jos oli tarvetta.
 
Meillä ei ole koko hoitopöytää ollut yhdelläkään lapsella. Meillä on sellainen hoitoalusta, jonka päällä ollaan vaipat vaihdettu tai sylissä. Allas on kodinhoitohuoneessa. Aika paljon vauvana käytän puhd.pyyhteitä. Eikä se varmaan kovin hyvästä ihollekaan ole, jos aina pesee, varsinkin jos vauva on sitä sorttia, että joka vaipassa on kakka.

Alanpas tekeen mansikkakakkua. Vieraita tulossa. Kivaa!
-Poni 32+4
 
Hui Anskuli! Aika paljon on jo kohdunsuu auki. Toivotaan, että vielä vauva pysyisi vatsassa :heart: .

Meillä on hoitopiste kodinhoitohuoneessa lauaarin vieressä. Edellisellä kerrallakin kyllä tuo hoitopaikka lipsui aika nopeasti :). Alkuun vaipat vaihdettiin hoitoalustalla, mutta sitten käytännöllisemmäksi paikaksi osoittautui lattia, sänky, sohva tai ihan mikä paikka milloinkin :).

Kaukalona löytyy Grago telakalla ja kaukalon saa myös gragon matkarattaisiin. Tuota kaukalo+ratas systeemiä voin lämpimästi suositella! Ei tarvitse nostaa nukkuvaa vauvaa mihinkään esim kauppareissulle mentäessä.

Ja kylläpäs tänään on sitten muuten ihana keli :D ! Voisin tilata näitä lisää....

-Seawind rv 33+1
 
Ihana ilma minustakin! Olen nauttinut tästä päivästä ja kävin jopa pitkällä lenkillä koiran kanssa. No, hiki tuli tuulesta ja viileydestä huolimatta, painontunne alapäässä lisääntyi ja supistelujakin sain sitten osakseni pitkään lenkin jälkeenkin. Meni kuitenkin levolla ohi ja nyt pikkuinen on jumpannut taas osaltaan enemmän kuin moneen päivään. :heart:

Meilläkin hoitoalusta löytyy kodinhoitohuoneen tasolta, altaan välittömästä läheisyydestä. Olemme sen varsinkin kaksosilla kokeneet kätevimmäksi, myös kylpyallas tulee sitten aina samalle tasolle eikä koskaan tarvitse sitten nostella pitkiä matkoja, kun kaikki tarpeellinen on lähekkäin. Toki niitä vaippoja tulee varmaan vaihdeltua joskus muuallakin, mutta pääosin khh:ssa.
Meillä kaksosilla on atooppinen iho ja meitä ohjeistettiin pesemään peppu vain kerran päivässä. Muuten käytettiin sitten puhdistuspyyhkeitä. Liika peseminenkään kun ei ole hyvästä.

Anskulilla onkin jo jännät paikat. Tsemppiä paljon sinne! :hug:


Epeti 31+5
 
Onkos kukaan huomannut, että Lokakuisiin on syntynyt pieni poika? :eek:

Anskuli: Toivotaan, että pääsisit edes ens kuulle ennen kun pieni päättää ulostautua!! :hug:

Silti veikkaan, että sittenkin ensimmäinen tähänkin pinoon tuleva vauva syntyy vielä tässä kuussa... Niin paljon nyt ollut supisteluja niin monella!

Vointeja ja pysytään nyt kasassa kaikki vielä tovi!!

( * ): Kipeitä supistuksia täälläkin päivän mittaan, vaikka aika vähän olen touhuillu... Jo kaks päivää aivan tajuton väsymys!! Voisin nukkua vaikka koko päivän ja nukunkin monet päikkärit...

Lara- 31+2
 
Alkuperäinen kirjoittaja avee:
Alkuperäinen kirjoittaja solete:
onko iso ongelma, jos hoitopöytä ei ole vesipisteen vieressä? meillä sitä ei oikeen vessaan/kylppäriin saa, niin aateltiin laittaa lastenhuoneeseen.

Meillä hoitopöytä oli vauvan huoneessa ja nytkin se laitetaan sinne. Ei ollut mikään ongelma ottaa vaippaa siellä pois ja kantaa vessaan pesulle. Eikä kertaakaan tullut edes sotkuja matkan varrelle :)
Hoitopöydällä oli kosteuspyyhkeitä, joilla sai suurimmat sotkut siistittyä jos oli tarvetta.
Meillä taas tuli pissat lattialle matkan varrelle melkein joka kerta, siksikin kyllästyin niin nopeasti.:D
 
Alkuperäinen kirjoittaja solete:
onko iso ongelma, jos hoitopöytä ei ole vesipisteen vieressä? meillä sitä ei oikeen vessaan/kylppäriin saa, niin aateltiin laittaa lastenhuoneeseen.
Meillekkin hoitopöytä on laitettu vauvan huoneeseen, toivottavasti ei käy hankalaksi? Vessaan ei kertakaikkiaan mahdu...
 
Tehtiin juuri pieni kävelylenkki, n. 5 kilometriä yhteensä. Kiva huomata että jaksaa vielä vähän liikkuakin.:) Pyörä oli mukana, sillä välillä hissukseen ajelin jos alkoi tuntua "tukalalta". Harjoitussuppareita on tästä ollut, kuten esikoisestakin oli, jo sieltä puolestavälistä lähtien. En ole niistä sen isommin jaksanut välittää kun eivät esikoisenkaan kohdalla mitään muutoksia paikkoihin aiheuttaneet ja olo on muutoinkin ollut oikein hyvä.

Ilmakin on oikein mukava tänään, ei liian kuumaa. Eilen nautin kovasta tuulesta ja viileämmästä säästä. Muutenkin jo kovasti odottelen syksyä ja pimeitä sateisia iltoja, saa kaivaa kynttilät esiin. :heart:

Ollaan tässä miehen kanssa alettu katsella isompaa asuntoa. Nyt siis asutaan 76,5neliön kolmiossa, minä, mies ja 1,5-vuotias esikoinen. Lastenhuone alkaa käydä ahtaaksi kun vauva syntyy. Kuitenkaan mitään kiirettä ei vielä ole, rauhassa saa katsella jos joku sopiva asunto osuisi kohdalle.:)

Jaahas, ukko sai ruuan valmiiksi, nyt syömään!:p

Oikein hyviä vointeja kaikille, varsinkin Anskulille tsempit! :hug: Onneksi meillä kaikilla alkaa kuitenkin noita viikkoja olla jo ihan hyvin.

Lahopää & Tuhto 31+6 (Huomenna poksuu taas:))
 
Moikka kaikille!

Supistuksia tuntuu olevan jo suurimmalla osalla. Niin täälläkin. Varsinkin niinä päivinä kun pitää 1v 5kk esikoista nostella ja kanniskella paljon niin supistuksia tulee tiuhaan. Onneksi eivät ole kipeitä. Ja nyt kun mies on lomalla niin saa itsekin ottaa rennommin. Toivotaan, että maha-asukki pysyy sisällä vielä ainakin kuukauden.

Meillä esikoisen hoitopöytä oli vauvan huoneessa ja vessa oli ihan viereinen huone. En kokenut tätä hankalaksi, meillä toimi ihan hyvin. Aluksi esikoinen nukkui meidän huoneessa ja sitten vauvanhuoneessa käytiin vaihtamassa yöllä vaipat ja vessassa pesulla. Äkkiä tuosta tuli rutiini. Nyt uudelle tulokkaalle pitää keksiä joku hoitopöytä meidän makkariin, ettei tarvi esikoisen unia häiritä keskellä yötä. Tuo varsinainen hoitopöytä ei millään mahdu meidän huoneeseen, joten joku muu ratkaisu pitää keksiä.

Viimeksi neuvolassa käydessä huomattiin, että pissanäytteessä oli leukkarit koholla ja veinkin labraan uuden näytteen. Pissatulehdushan siellä oli. Kuulemma raskausaikana saattaa olla ihan oireettomana. Nyt oon syönyt ab-kuuria kolmata päivää. Eilen ja tänään on ollut alaselkä tosi kipeenä, sellaista kuukautiskipumaista jomotusta. Selvästi erilaista kipua kuin normaali lihaskipu. Soitin jo synnyttäjien vastaanottoonkin ja kysyin että onko normaalia tuollainen kipuilu. Neuvoivat ottamaan kaksi panadolia ja juomaan paljon. Jos kivut jatkuu niin pitäis kuulemma mennä näytille. Nuo kipuilut saattaa vissiin olla jonkun sortin supistuksia. Onneksi kivut päivällä väheni joksikin aikaa, mutta nyt on tulleet takaisin. Onko muilla kokemusta virtsatietulehduksesta näin raskausaikana? Voiko tuo kipuilu johtua siitä? Ja onkohan miten normaalia?

Muistakaahan ottaa iisisti näin loppuaikana, koitetaan pitää vauvat masuissa ainakin elokuulle. Veikkaan, että eka vauva syntyy 1.8. :)

Cattitude 32+3
 
Heips pitkästä aikaa
Olen ollut taustalla lukemassa kun on ollut niin väsy olo aina töiden jälkeen. Torstaina sitten sain sairauslomaa ja nyt ei enää ole mentävä töihin ennen vauvan tuloa. Mulla syynä on supistelu, kun teen kiireistä vastaanotto työtä niin ei siinä pysty oikein lepäämään. Viime päivät oli tukalia ja piti huokailla välillä. No nyt on kiire takana. On vain huono omatunto kun jäin töistä pois. Kohdunsuu on edelleen hyvin kiinni.
Mitä te muut olette sairaslomalla tehneet? Tänään oltiin esikoisen kanssa vähän aikaa torilla nauttimassa auringosta ja kesätapahtumasta. Oli syyllinen olo kun en töissäkään voi olla. Silti ei tee mieli olla neljänseinän sisällä. Ja ulkoilun jälkeen nukuinkin sitten 2h päiväunet. Vei sen verran mehut. Myös kaupassa ja kerhoissa ajattelin vierailla vaikka sairauslomalla olen, mielen virkeyskin on minulle tärkeää. Toki itseä kuunnellen.
Nyt mulla alkaa olla vauvan vaatteet pesty ja paikoillaan. Muutaman uuden olen ostanut kun pienet vaatteet oli vain lyhythihaisia ja sortseja meidän kesäesikoisen jäljiltä.

Anskulille voimia, jospa vielä pysyy sisällä

Sanzibar ja vauveli 32+4
 
Täälläkin painontunnetta joka päivä ja monta kertaa.. ei pahemmin supistellu nyt kun oon ottanu rauhallisesti. No välillä tuntuu menkkajomotusta, mutta ei sillein kuin viime viikolla.
Oon ollu myös ihan hullun väsynyt! Nukkunu joka päivä 2-3h päikkäreitä.. Mistä tota unta riittää..?! :D
Mä tässä jo mietin, että miten ihmeessä mä jaksan olla töissä ens viikolla ku nyt oon nukkunu nii paljon.. Taas väsyttää vaikka heräsin 18:00 nokosilta ;)

Ikävä miestä, kun on töissä ollu taas niin paljon.. ja lähtee vkon päästä matkalle 10-12 päiväks :( Mua pelottaa että synnytys käynnistyy just sillo! Ja mä en haluis ketään muuta sairaalaan mun kaa kun mieheni :) Äiti on sit se seuraava joka sinne tulee miehen tilalle, jos näin huono tuuri sattuis käymään että on vielä matkalla silloin.. Mutta ei saa nyt ajatella sitä.. Lupa syntyä on vasta 12.8 jälkeen!! :D

Liisa71
Vaikka ei ollut sun omakohtainen kokemus, niin hauska kuin mikä :LOL: :LOL:

Jooh.. mut mä laitan itteni nyt vaakatasoon tähän sohvalle ja alan tuijottaa tv:tä :)

Viikonlopun jatkoja kaikille! :)

Lätäkkö ja pikkuruinen *poks poks* 32+0!!! :heart:
 
smur-ffi Meillä on ollut ergorapido käytössä jo pitkään, huippu vehje! :)

Liisa71 Meillä on esikoisen vanha Akta Graco Logico S-kaukalo, jossa on turvavyöllä kiinnitettävä telakka. Ei valitettavaa kaukalosta :) Tosin ei ole vertailukohdettakaan!

Anskuli Tsemppiä ja jaksamista sulle! :hug: Toivottavasti vauva pysyisi vielä mukana
muutaman viikon...

(.) Supistuksia täälläkin, niitä tulee jopa levossakin. Viime yönäkin supisti. Toivottavasti eivät tee vielä tuhojaan... Eilen käytiin miehen kanssa kaksin vähän shoppailemassa, oltiin ehkä pari tuntia ja mun jalat oli sen jälkeen ihan tohjona! Ei vaan jaksa enää niin kauan seistä/kävellä yhteen putkeen :/ Mutta hyviä löytöjä tehtiin kuitenkin aleista, eli kannatti tsempata :)

Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa kaikille! :)

-dask ja typy 31+3
 
Huomenta vaan kaikille.

Huih, Anskulilla tosiaan jo jännät paikat! Tsemppiä sinne.

Mäkin veikkaisin kyllä nyt, että meidän pinoon syntyy eka vaavi jo tässä kuussa.

Täällä on aika levoton olo ollut pari päivää. Viime yönä olin taas enemmän hereillä kuin untenmailla. Suppareita tulee epäsäännöllisesti niin päivällä ku yölläkin, välillä ovat kipeitä, välillä se on sitä pelkkää kiristelyä. Ja niitä tulee ihan yhtä paljon levossa ku jalkeillakin. Enkä mä tässä ole oikein mitään uskaltanut nyt sitten tehdäkään, koneella oon istunut tai maannut sohvalla. Äiti onneksi toi eilen mulle pari kassia ruokaa, niin ei tarvii itse lähtee kauppakasseja kanniskelemaan. Sitä menkkamaista jomotustakin on oikeastaan koko ajan.
Väsymys on ihan järjetön, ku yöt nyt on mitä on ja eilenkin nukahtelin päivällä monta kertaa sohvalle. Yleensä levossa oleminen olis mulle tuskaa, ku tykkään puuhailla koko ajan jotakin, mutta nyt tuntuu ettei mitään jaksais tehdäkään, on täysin veto pois. Jotenkin on sellainen vahva tunne vaan, että tää vaavi tulee täältä ajoissa pihalle, mutta sais pysyä tuolla masun suojissa nyt vielä edes parisen viikkoa.

Täytyy varmaan pyytää tiistaina neuvolassa että pääsisin lääkärillä käymään, että katsois kohdunsuun tilanteen. Seuraava neuvolalääkäri olis muuten vasta elokuun lopussa.

mt & poitsu 31+6 (Huomenna poksutaan! :))
 

Yhteistyössä