runebergintorttu-OHJEITA!

Runebergin tortut
(noin 24 pientä)

200 g margariinia
2,5 dl sokeria
4 munaa
1,5 dl rouhittuja manteleita
1- 1,5 dl pikkuleivän muruja
3,5 dl korppujauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
vadelmahilloa
pölysokeria
vettä

1. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen.
3. Lisää mantelirouhe ja pikkuleivän murut ja lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
4. Paista 200 asteessa 15 minuuttia.
5. Vähemmän korppujauhoja, enemmän pikkuleipää.

Runebergin torttu

250 g leivontamargariinia
3 dl sokeria
4 munaa
4 dl piparkakunmuruja
1 pss (60 g) mantelijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa tai maitoa
tai omenamehua
(1 dl vadelmahilloa)

Päälle:
1 dl vadelmahilloa
tomusokerikuorrute

1. Voitele ja jauhota torttuvuoka hyvin.
2. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
3. Riko piparkakut kaulimella murskaten muovipussissa tai monitoimikoneessa.
4. Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
5. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon.
6. Sekoita keskenään piparkakunmurut, mantelijauhe, jauhot ja leivinjauhe.
7. Lisää seos taikinaan.
8. Sekoita sinne lopuksi neste.
9. Kaada taikina vuokaan ja tasoita kakun pinta. Jos haluat kakun sisään hilloa, laita sitä taikinan päälle nokareina tässä vaiheessa.
10. Kypsennä kakkua uunin alaosassa tunnin ajan.
11. Kokeile kypsyyttä tikulla.
12. Ota kakku uunista, jäähdytä hiukan ja kumoa lautaselle.
13. Nosta kakun päälle tasavälein vadelmahillonokareet ja levitä niiden ympärille tomusokerikuorrutetta. Sitä saat kaupasta valmiina, mutta voit sekoittaa sitä myös itse sekoittamalla tomusokeriin hiukan vettä tai munanvalkuaista (1/2 valkuaista/1/2 pkt tomusokeria).

Muuta:
Tämänkin kakun voit kostuttaa punssilla tai rommiaromilla, jos haluat. Käytä niitä vain varoen, ettei kakun oma maku katoa. Piparien sijaan voit käyttää myös muita pikkuleivänmuruja.

 

Yhteistyössä