Rainbow 60% ja Keiju 70% margariini terveellisimmät - vähärasvaisimmat epäterveellisiä:

Rollolainen
Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita:
Flora 60 laktoositon. Joskus Keijun laktoositonta, sen prosentteja en muista. Muita laktoosittomia margariineja en ole huomannut olevankaan.
Euroshopperilla on ainkin pikkurasiassa laktoositonta Sellainen vihreä rasia. Ei lue siinä päällä, mutta pohjasta tänään luin että lakstoositon
 
Keittiönoita
Alkuperäinen kirjoittaja METSOLA:
Euroshopperilla on ainkin pikkurasiassa laktoositonta Sellainen vihreä rasia. Ei lue siinä päällä, mutta pohjasta tänään luin että lakstoositon
Kiitos tiedosta :flower: Pitääkin katsoa seuraavalla kerralla kaupassa.

 
Rollolainen
Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita:
Alkuperäinen kirjoittaja METSOLA:
Euroshopperilla on ainkin pikkurasiassa laktoositonta Sellainen vihreä rasia. Ei lue siinä päällä, mutta pohjasta tänään luin että lakstoositon
Kiitos tiedosta :flower: Pitääkin katsoa seuraavalla kerralla kaupassa.
Tai sit se oli eldoradomerki mut kuitenkin sinnepäin. ja valintatalosta tätä ostin.
 
yhä voin tarjota sulle yhden linkin
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Timppa:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Juu, minä tiedän kyllä kaiken tämän ja siksi kysynkin tältä Helekutilta että miksi minun EI pitäisi olla huolissani korkeasta huonon kolesterolin määrästä. Se kun ei ole auennut minulle. Olen kyllä kuullut, että kolesteroli ei olisikaan näin paha asia, mutta ne perustelut puuttuu..
Eipä hän taida perustella, sanoo vain ettei noin hölmölle kannata mitään perustella kun et itse ymmärrä.
Odotellaan, odotellaan. Tämä kun kiinnostaa minua oikeastikin, kukaan ei ole vielä vaan vaivautunut vääntämään asiaa minulle rautalangasta.
http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=6&sivu=5

Tämä löytyy vaikka kuinka monesta eri lähteestä, mutta kun et selkeästikään aio itse vaivautua niitä etsimään, tarjoan sulle tähän yhden. :) Riittääkö tämä? Jos ei, mene esim. karppaus.info-sivustolle ja laita hakuun kolesteroli.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja yhä voin tarjota sulle yhden linkin:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Timppa:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Juu, minä tiedän kyllä kaiken tämän ja siksi kysynkin tältä Helekutilta että miksi minun EI pitäisi olla huolissani korkeasta huonon kolesterolin määrästä. Se kun ei ole auennut minulle. Olen kyllä kuullut, että kolesteroli ei olisikaan näin paha asia, mutta ne perustelut puuttuu..
Eipä hän taida perustella, sanoo vain ettei noin hölmölle kannata mitään perustella kun et itse ymmärrä.
Odotellaan, odotellaan. Tämä kun kiinnostaa minua oikeastikin, kukaan ei ole vielä vaan vaivautunut vääntämään asiaa minulle rautalangasta.
http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=6&sivu=5

Tämä löytyy vaikka kuinka monesta eri lähteestä, mutta kun et selkeästikään aio itse vaivautua niitä etsimään, tarjoan sulle tähän yhden. :) Riittääkö tämä? Jos ei, mene esim. karppaus.info-sivustolle ja laita hakuun kolesteroli.
Kiitos, tuo avasi jo aihetta. Itse asiassa minulla on parasta aikaakin karppaus.info auki, olen karpannutkin, lukenut karppauskirjoja jne, mutta minun korviin suurin osa on vain kiertelyä. Virallinen kanta kyseenalaistetaan, mutta sitä toista kantaa ei kerrota selkeästi rautalangasta vääntäen. On ihan sama vaikka lukisin tuota karppaus.infoa kun rautalangasta ei asiaa väännetä eikä suoraan kerrota mitä hdl tekee tai ldl tekee vaan kerrotaan teorioita miten asia mahdollisesti voisi olla. Ja sitten kun joltain "asiaan perehtyneeltä" kysellään tiukkoja faktoja, annetaan vain linkkiä sinne sun tänne. Se herättää kysymyksen, että ovatkohan nämä itsekään perillä siitä mitä ajavat.
 
Alkuperäinen kirjoittaja yhä voin tarjota sulle yhden linkin:
http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=6&sivu=5

Tämä löytyy vaikka kuinka monesta eri lähteestä, mutta kun et selkeästikään aio itse vaivautua niitä etsimään, tarjoan sulle tähän yhden. :) Riittääkö tämä? Jos ei, mene esim. karppaus.info-sivustolle ja laita hakuun kolesteroli.
Tuolta löytyy kyllä teoriaa kolesterolista mutta ei ole juurikaan viittauksia mihinkään tutkimuksiin saatikka linkkejä. Eihän kukaan kiellä uskomasta.
 
linkin tarjoaja
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja yhä voin tarjota sulle yhden linkin:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Timppa:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Juu, minä tiedän kyllä kaiken tämän ja siksi kysynkin tältä Helekutilta että miksi minun EI pitäisi olla huolissani korkeasta huonon kolesterolin määrästä. Se kun ei ole auennut minulle. Olen kyllä kuullut, että kolesteroli ei olisikaan näin paha asia, mutta ne perustelut puuttuu..
Eipä hän taida perustella, sanoo vain ettei noin hölmölle kannata mitään perustella kun et itse ymmärrä.
Odotellaan, odotellaan. Tämä kun kiinnostaa minua oikeastikin, kukaan ei ole vielä vaan vaivautunut vääntämään asiaa minulle rautalangasta.
http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=6&sivu=5

Tämä löytyy vaikka kuinka monesta eri lähteestä, mutta kun et selkeästikään aio itse vaivautua niitä etsimään, tarjoan sulle tähän yhden. :) Riittääkö tämä? Jos ei, mene esim. karppaus.info-sivustolle ja laita hakuun kolesteroli.
Kiitos, tuo avasi jo aihetta. Itse asiassa minulla on parasta aikaakin karppaus.info auki, olen karpannutkin, lukenut karppauskirjoja jne, mutta minun korviin suurin osa on vain kiertelyä. Virallinen kanta kyseenalaistetaan, mutta sitä toista kantaa ei kerrota selkeästi rautalangasta vääntäen. On ihan sama vaikka lukisin tuota karppaus.infoa kun rautalangasta ei asiaa väännetä eikä suoraan kerrota mitä hdl tekee tai ldl tekee vaan kerrotaan teorioita miten asia mahdollisesti voisi olla. Ja sitten kun joltain "asiaan perehtyneeltä" kysellään tiukkoja faktoja, annetaan vain linkkiä sinne sun tänne. Se herättää kysymyksen, että ovatkohan nämä itsekään perillä siitä mitä ajavat.
Kerronpa, miksi annetaan mielellään linkki edes yhteen lähteeseen (vaikka lähteitä olisi monta), jossa aihetta käsitellään sen sijaan, että alkaisi sitä itse selittää. Ihmisen terveys ei ole mikään yksiselitteinen juttu. Se, että asiat voitaisiin jakaa selkeästi hyviin ja selkeästi huonoihin, on jo sinänsä metsään menoa. Joten jokaisen meistä on tarvinnut lukea aiheesta useammasta eri lähteestä, seurata uutisia, seurata kaikkea. On aivan mahdoton referoida kaikkea kuulemaansa ja oppimaansa näin yhteen pieneen vastaukseen ja kertoa, kuka, mikä, missä ja milloin sanoi, teki mitäkin. Ei myöskään voi kirjoittaa koko päässään olevaa aihetta käsittelevää romaania. Itsellä niistä on kokonaisuuskuva, mutta itse tietää jo valmiiksi, mistä minkäkin on lukenut eikä niistä paina mieleen muuta kuin se, mitä uskoi ja mitä ei.

Eli on aivan mahdoton antaa sulle semmoista yksiselitteistä faktavastausta, koska semmoista ei ole. Jokainen joutuu tässä asiassa uskomaan sen, mikä itsestä tuntuu oikealta. Karppaus suuntiakin on monia, silläkään linjalla ei olla täysin yhtä mieltä siitä, miten homma kannattaisi hoitaa. Eikä voidakaan olla.

Koska ihmisen elimistö ei ole mikään yksiselitteisesti toimiva koneisto. =)
 
linkin tarjoaja
Alkuperäinen kirjoittaja Timppa:
Alkuperäinen kirjoittaja yhä voin tarjota sulle yhden linkin:
http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=6&sivu=5

Tämä löytyy vaikka kuinka monesta eri lähteestä, mutta kun et selkeästikään aio itse vaivautua niitä etsimään, tarjoan sulle tähän yhden. :) Riittääkö tämä? Jos ei, mene esim. karppaus.info-sivustolle ja laita hakuun kolesteroli.
Tuolta löytyy kyllä teoriaa kolesterolista mutta ei ole juurikaan viittauksia mihinkään tutkimuksiin saatikka linkkejä. Eihän kukaan kiellä uskomasta.
Karppaus.info-sivustolla on hyvin toimiva haku ja aakkostettu kirjasto, jota kautta pääset helposti moneen eri lähteeseen (myös tutkimustuloksiin). Varaa aikaa useampi tunti, ihan äkkiä et kaikkea voi selata läpi.

Ja samaisesta syystä mäkään en voi sulle kaikkea hakea tähän valmiiksi. Tietoa on yksinkertaisesti liikaa eikä mulla ole aikaa alkaa perustella tätä pelkästään sulle. Istuisin tässä vielä ensi kuussakin kirjottamassa sulle vastausta, ja tokkopa sitä edes sitten saisi täällä julkaista (saatikka, että sitä lukisit), kun vastaus olisi kilometrien mittainen.

Joten tämän kädenväännön sijasta kannattaa itse käydä selaamassa tuota kyseistä sivustoa. Väitänpä, että löydät sieltä vastauksen aivan kaikkiin tässä esittämiisi kysymyksiin. :)

Nyt hauskaa illan jatkoa. Mä lähden viemään lapset nukkumaan. :)
 
Keittiönoita
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Niin, aivan. Uskon asiahan tuo tuntuu enemmänkin olevan. Jopa siellä karppausfoorumilla ihmisillä on hyvinkin erilaisia näkemyksiä kolesterolista.
Eläinrasvojen terveellisyydestä ihmisillä on vielä varsin vähän tietämystä. Aiemmin on todettu, että ne nostivat kolesterolia ja sen vuoksi suomalaisia kehotettiin välttämään niitä. Tarvitaan ainakin yksi sukupolvi karppaajia ennenkuin voidaan todistaa, että eläinrasvojen syönti on sittenkin ihan hyvä juttu ja aikaisemmin ollaan oltu väärässä. Mitä jonkun/muutaman yksilön kolesteroliarvoille tapahtuu ei vielä riitä todistamaan, että se toimisi kaikille samalla tavalla.

 
linkin tarjoaja
Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Niin, aivan. Uskon asiahan tuo tuntuu enemmänkin olevan. Jopa siellä karppausfoorumilla ihmisillä on hyvinkin erilaisia näkemyksiä kolesterolista.
Eläinrasvojen terveellisyydestä ihmisillä on vielä varsin vähän tietämystä. Aiemmin on todettu, että ne nostivat kolesterolia ja sen vuoksi suomalaisia kehotettiin välttämään niitä. Tarvitaan ainakin yksi sukupolvi karppaajia ennenkuin voidaan todistaa, että eläinrasvojen syönti on sittenkin ihan hyvä juttu ja aikaisemmin ollaan oltu väärässä. Mitä jonkun/muutaman yksilön kolesteroliarvoille tapahtuu ei vielä riitä todistamaan, että se toimisi kaikille samalla tavalla.
Piti vielä piipahtaa kuitenkin kurkkaamassa. :D

Uskon asioitahan kaikki on (viitaten toiseen yllä olevaan kommenttiin). Kuka uskoo mitäkin. Joku sanoi, että ovatkohan itsekään perillä siitä, mitä ajavat.

Henkilökohtaisesti minä en aja mitään muuta kuin omaa terveyttäni, samoin perheeni. Mulle on yks ja sama, mitä kukakin nassuunsa pistää. Siis minulle vieras. Siksi luen asioista itse ja päättelen siitä, mihin tahdon uskoa ja mihin en. Olin alkuun hyvinkin skeptinen tämän karppaus-asian suhteen, mutta mutta. Eivät nuo virallisetkaan suositukset/ USKOMUKSET kovin tukevalla pohjalla ole, kun niitä alkaa tarkemmin tarkastella.

Ja tuosta mitä tapahtuu kenenkin kolesterolille. Niin. Onko sillä edes väliä? Pitääkö tuo Heikkilän väite, että korkea kolesteroli on hyvä juttu, paikkaansa? Jokainen päättää taas itse, mihin uskoo, mihin ei.

Omasta suvustani löytyy jo hieman todisteita suuntaan ja toiseen. Aikaisempi sukupolvi käytti aitoa maitoa suoraan lehmästä, voita, kermaa jne. Poikkeuksetta elivät vähintään 70-vuotiaiksi (ne, jotka eivät kuolleet joko onnettomuuksissa tai sodissa) ja kaatuivat ns. suorilta jaloilta eli varsin virkeitä vanhuksia olivat. Minua edeltävä sukupolvi on ollut rasvakammoista, vedetään rasvatonta maitoa, margariinia jne. ovat vielä huomattavasti edeltäjiään nuorempia, mutta nyt jo suurissa vaikeuksissa terveytensä kanssa.

Kyllähän tuohon on monen monta vaikuttajaa. En väitä tuota rasvatekijää ainoaksi syyksi. Mutta mitäs jos se onkin asiassa merkittävä tekijä? ja ennen kaikkea: jos rasva ja nimenomaan eläinrasva on se kaiken pahan a ja o, miten ihmeessä tuo edellinen sukupolvi (ja heitä edeltävä) onnistui elämään noinkin vanhaksi? Monet kuitenkin reippaasti yli kasikymppisiksi.

Mutta nämä ovat asioita, joita itse olen miettinyt, lukiessani kaiken maailman tutkimustulosta.

Vain yhdestä asiasta olen tällä hetkellä satavarma ja se on se, ettei kukaan tällä hetkellä tiedä aivan varmaksi, miten asia on. Mutta sen perusteella, mitä itse olen asiaan perehtynyt, kovasti vaikuttaa siltä, että norjalaiset ovat tässä asiassa meitä suomalaisia viisaampia (sielläpä viralliset suositukset ovat jo Heikkilän linjaa) eikä tämä meidän tämän hetkinen rasvakammous olekaan ihan niin perusteltua "totuutta" kuin minä sitä pidetään. :)
 
Keittiönoita
linkin tarjoaja: En viitsi kopioida pitkää tekstiäsi, mutta olen kanssasi samaa mieltä. Mun nivelreumani pysyy kurissa, kun en syö tehotuotettua lihaa. Mulle on ihan yhdentekevää, toimiiko luomuliha muille reumaatikoille samalla tavalla vai ei tai voidaanko koskaan tieteellisesti todistaa, että tehotuotettu liha pahentaisi reuman oireita. Mulle riittää, että tuo toimii mulla.
 
Keittiönoita
linkin tarjoaja: En viitsi kopioida pitkää tekstiäsi, mutta olen kanssasi samaa mieltä. Mun nivelreumani pysyy kurissa, kun en syö tehotuotettua lihaa. Mulle on ihan yhdentekevää, toimiiko luomuliha muille reumaatikoille samalla tavalla vai ei tai voidaanko koskaan tieteellisesti todistaa, että tehotuotettu liha pahentaisi reuman oireita. Mulle riittää, että tuo toimii mulla.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja linkin tarjoaja:
Vain yhdestä asiasta olen tällä hetkellä satavarma ja se on se, ettei kukaan tällä hetkellä tiedä aivan varmaksi, miten asia on.
Aivan!
Ja juuri minä minä kummastelin, että mahtavatko itsekään tietää mitä ajavat. Ja tuskin tietävät niin kuin itsekin myönsit ettei kukaan taida tietää. En itsekään ole tosiaankaan virallisterveellisen puolella, mutten siltikään niele esim. karppausta tuosta vaan. Osalla kun sekin nostaa kolesteroleja, vaikka niiden periaatteessa pitäisi laskea.
Asia tuli selväksi, kukaan ei osaa asiaa rautalangasta vääntää.
 
linkin tarjoaja
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja linkin tarjoaja:
Vain yhdestä asiasta olen tällä hetkellä satavarma ja se on se, ettei kukaan tällä hetkellä tiedä aivan varmaksi, miten asia on.
Aivan!
Ja juuri minä minä kummastelin, että mahtavatko itsekään tietää mitä ajavat. Ja tuskin tietävät niin kuin itsekin myönsit ettei kukaan taida tietää. En itsekään ole tosiaankaan virallisterveellisen puolella, mutten siltikään niele esim. karppausta tuosta vaan. Osalla kun sekin nostaa kolesteroleja, vaikka niiden periaatteessa pitäisi laskea.
Asia tuli selväksi, kukaan ei osaa asiaa rautalangasta vääntää.
Ei kukaan voi semmoisesta rautalangasta vääntää, joka aina ja satavarmaksi paikkansa pitää ja jonka tietää sun uskovan. Onhan meille todistettu ja uskoteltu maailman historian aikana vaikka mitä. Maapallokin oli tieteellisesti todistettu yhteen aikaan litteäksi.

Mutta voidaan ja tehdäänkin paljon tutkimuksia. Aina kannattaa katsoa, kuka tekee ja mitä sekä miksi. Niiden perusteella voi maalata itselleen (huom! itselleen) kuvan siitä, mihin uskoo, mihin ei. Ja aina kannattaa perehtyä useampaankin kuin yhteen tutkimukseen ja yhteen lähteeseen.

Mun pointti tässä keskustelussa on itse asiassa ollu lähinnä se, että pelottavan monet uskovat kaiken, minkä jokin virallinen taho heille sanoo kyseenalaistamatta ja tutkimatta asiaa yhtään itse (tämä pehmeät vs. kovat rasvat hyvänä esimerkkinä). Joten itse tahdoin tarjota noita linkkejä lähinnä siitä syystä, että jos jotakin, haluisin herätellä useampia ajattelemaan omilla aivoillaan. Mä en henk. koht. usko tuohon rasvojen kahtiajakoon. En vaan enää voi kaiken lukemani jälkeen.

Mikään ei ole mustavalkoista.

Mut joo, mä hyppäsen tonne sohvalle telkkua kattomaan. :D Ihan oikeesti tällä kertaa (en enää piipahtele :D).
 
tt
Helekutti väänsi toisessakin ketjussa sellaisesta asiasta, että hän väitti, että insuliini ei nouse liian nopeasti ylös, jos syö vain 3 ateriaa päivässä :D

Kyllä se on niin, että se 5 ateriaa vähintään päivässä pitää insuliinin tasaisena, eikä nopeaa nousua ole.

Helekutin mielestä on parempi noin keskimäärin syödä (esimerkki) 2000 kcal 3 aterialla, kun jakaa se tasaisesti päivän mittaan.

Varsinainen .....
 
Helekutti
Alkuperäinen kirjoittaja tt:
Helekutti väänsi toisessakin ketjussa sellaisesta asiasta, että hän väitti, että insuliini ei nouse liian nopeasti ylös, jos syö vain 3 ateriaa päivässä :D

Kyllä se on niin, että se 5 ateriaa vähintään päivässä pitää insuliinin tasaisena, eikä nopeaa nousua ole.

Helekutin mielestä on parempi noin keskimäärin syödä (esimerkki) 2000 kcal 3 aterialla, kun jakaa se tasaisesti päivän mittaan.

Varsinainen .....
Haista sinä paska. Minä sanon että jos ei syö liikaa hiilihydraatteja, ei verensokeri ja sitä kautta insuliini ampaise ylös ja aterioiden välillä pääsee kehon oma rasvanpoltto käyntiin. Minä syön kyllä 3 aterialla paljon enemmän kuin 2000 kcal päivittäin. Paaaaaljon enemmän. Ja arvaas onko ylipainoa? Mä luulen että sun vyötäröltäs saa puristaa useammankin makkaran mutta tänne sopii tulla kokeilemaan.

Korkeista kolesteroliarvoista ei kannata olla huolissaan. Niissä maissa joissa on korkeimmat kolesteroliarvot, eletään pisimpään ja terveimpinä. Esimerkkinä Sveitsi. Hulppeasti maitorasvaa, korkeat kolesterolit eikä sydäntauteja.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Helekutti:
Korkeista kolesteroliarvoista ei kannata olla huolissaan. Niissä maissa joissa on korkeimmat kolesteroliarvot, eletään pisimpään ja terveimpinä. Esimerkkinä Sveitsi. Hulppeasti maitorasvaa, korkeat kolesterolit eikä sydäntauteja.
Mutta ldl:n, hdl:n ja triglyjen suhteesta et sitten mitään mainitsekaan? :D
Eipä tarvinnut lukea kauheasti, kun jo selvisi perusjutut näiden suhteesta. Ja edelleen, olen huolissani omista arvoistani.
 

Yhteistyössä