Mitkä on parhaat keinot laskea kolesteriarvoa?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Täällä yksi, jolla vahva sukuamneesi korkeaan kolesteroliin. Kannattaa vähän kysellä mitä sukulaiset, isovanhemmat, isoisovanhemmat sairastavat niin ei tule yllätyksiä.
Meillä suvussa reumaa (4), sarkoidosiaa (2), vyöruusua (4), polyneuropatiaa (6) sappi- ja munuaiskivivaivaa (4), kystiittejä (3), korkeaa kolesterolia (6) sekä verenpainetautia (6), sydämen vajaatoimintaa (8) ja kolmella tahdistin.
Eli listasta voi valita jonkun ja taatusti nappaa.
Söivätkö sokeria?
 
vierailija
Mistä tuon tiedon olet löytänyt?
Liiallinen määrä kolesterolia solulimakalvostossa aikaansaa SREBP2:n aktivaation sammumisen ja siten HMGCoA-R:n inaktivoitumisen. Samalla myös LDL-reseptorin aktiivisuus vähenee. Kolesterolia imeytyy keskimäärin 50 %, mutta yksilölliset erot ovat suuret ja vaihtelevat 20 %:sta 80 %:iin (Björkhem ym. 2001).
Kolesterolin imeytymistehokkuus on geneettistä.
Väestöissä, joissa ravinnon tyydyttyneen rasvan ja usein samalla kolesterolin saanti on korostunut, seerumin kolesterolipitoisuus on suurentunut ja kliiniset valtimotautitapaukset, sydäninfarkti, aivohalvaus ja perifeeriset verenkiertohäiriöt ovat lisääntyneet. Nämä tutkimustiedot Duodecim
 
vierailija
En syö ikinä enää niitälääkkeitä. Sain kaameat sivuvaikutukset. Huijausta koko juttu muuten.
Osa 1 Mistä aiempi kolesteroliteoria sai alkunsa

Amerikkalainen kardiologi tri Ancel Keys esitti, 1950-luvulla, silloin rasvateorian nimellä kutsutun teorian. Sen mukaan rasvaisten ruokien kulutuksella on suora yhteys sepelvaltimokuolleisuuteen. Todisteena hän esitti niin sanotun ”Seitsemän maan tutkimuskäyrän”, jonka mukaan kuolleisuus sepelvaltimosairauteen lisääntyy suhteessa rasvojen kulutuksen kasvuun. Pääsyyllisenä pidettiin kovia eläinrasvoja. Myöhemmin teoria nimettiin kolesteroliteoriaksi. Seuraavina vuosikymmeninä muut tutkijat ja viranomaistahot yhtyivät kannattamaan sitä.

Tri Keys’in teoria on kuitenkin malliesimerkki siitä, kuinka tiedettä ei saisi tehdä. Kysymys oli todistusaineiston valikoivasta valinnasta teoriaan sopivaksi. Keys’in aikana oli käytettävissä kattavat kuolleisuustilastot 22 maasta, joista Keys hylkäsi 15 ja otti mukaan vain ne 7 maata, jotka parhaiten sopivat hänen teoriaansa. Mikäli kaikki maat olisi otettu mukaan, yhteyttä rasvojen käytön lisäämisen vaikutuksesta sepelvaltimokuolleisuuden kasvuun ei olisi voitu todeta. Tieteellisen tutkimuksen perusperiaatteisiin kuuluu, että jos esiintyy yksikin teorian vastainen poikkeus, teoria tulisi hylätä. Keys’in tutkimuksessa esiintyi 15 poikkeamaa, mutta teoria pidettiin siitä huolimatta hengissä. Maailma olisi säästynyt paljolta pahalta, jos tieteen periaatetta olisi noudatettu. Muutamat arvostetut tukijat ovatkin nimittäneet Keys’in teoriaa lääketieteen historian suurimmaksi huijaukseksi.

Myös Suomessa tehtiin 1970-luvulla tunnustusta saanut Pohjois-Karjala-tutkimus. Sen johtopäätökset mukailivat tri Keys’in kolesteroliteoriaa. Suomalaiselta tutkimusryhmältä jäi tässä yhteydessä täysin huomioimatta se tosiasia, että Länsi-Suomen mieshenkilöillä oli lähes sama kolesterolitaso kuin Pohjois-Karjalassa, mutta kuolleisuus vain viidesosa Pohjois-Karjalan vastaavasta. Tämä ei mitenkään sovi vallinneeseen kolesteroliteoriaan. Pohdittavaksi jäi, että minkälaista tieteen tekoa tällainen menettely edustaa. Kuitenkin tutkijaryhmän johtajalle myönnettiin tästä jopa professorin arvonimi.

 
vierailija
Kun on ne taulukot laadittu, ei muuta syytä tarvita
Ei kuule. Kun katsotaan ihmisen valtimoiden kuntoa niin sieltä tulee suositukset. Ruumiinavauksissa, joissa vainaja on kuollut aivo- tai sydäninfarktiin löytyy suonet täynnä sakkaa. Ei niitä kolesterolilääkkeitä ole keksitty vain keksimisen ilosta. Kyllä niillä on selkeä tavoite vähentää liianaikaisia sydän- ja verisuonikuolemia sekä halvauksia, jotka invalidisoivat ihmisiä.
 
vierailija
Nyt kun patenttisuoja-aika alkaa olla ohi, näkyy joku maininta haitoista😉
"Autoimmuunitaudissa elimistö hyökkää omia kudoksia vastaan muodostamalla vasta-aineita. Tällöin vasta-aineet kohdistuvat aivojen tai selkäytimen valkean aineen hermohaarakkeita ja niitä ympäröivää myeliinivaippaa vastaan."-IL-
Tuo on surkea selitys kyllä. Elimistössä on vieraita aineita, joita se ei pysty häätämään. Voi johtua myös rasvattomasta ruokavaliosta?
 

Yhteistyössä