Mitkä on parhaat keinot laskea kolesteriarvoa?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Täällä yksi, jolla vahva sukuamneesi korkeaan kolesteroliin. Kannattaa vähän kysellä mitä sukulaiset, isovanhemmat, isoisovanhemmat sairastavat niin ei tule yllätyksiä.
Meillä suvussa reumaa (4), sarkoidosiaa (2), vyöruusua (4), polyneuropatiaa (6) sappi- ja munuaiskivivaivaa (4), kystiittejä (3), korkeaa kolesterolia (6) sekä verenpainetautia (6), sydämen vajaatoimintaa (8) ja kolmella tahdistin.
Eli listasta voi valita jonkun ja taatusti nappaa.
E904
 
vierailija
Ei ole vielä kotii tulleet mittaamaan mut varmaan uusi sote tuo ne testaajat vaikka taksilla?
Itse yritin 20 vuotta vältellä lähinnä sen takia kun ei kiinnostanut, mutta aina se kolesterolitesti vaan määrättiin. Uuteen työpaikkaan kun vaihtaa, yleensä tulee työhöntulotarkastus ja kolesterolitesti. Samoin iän mukana tulevissa kausitarkastuksissa. Ennen leikkausta oli lääkärintarkastus ja määrättiin labraan ja otettiin myös kolesteroli "kun sitä ei ole hetkeen katsottu" jne. Kyllä oma kokemukseni on, että Suomessa lääkärit ovat kovin innokkaita sitä mittaamaan ja statiineja määräämään. Mutta tietenkin jos ei koskaan lääkärissä käy, niin eihän sitä myöskään mitata.
 
vierailija
Itse yritin 20 vuotta vältellä lähinnä sen takia kun ei kiinnostanut, mutta aina se kolesterolitesti vaan määrättiin. Uuteen työpaikkaan kun vaihtaa, yleensä tulee työhöntulotarkastus ja kolesterolitesti. Samoin iän mukana tulevissa kausitarkastuksissa. Ennen leikkausta oli lääkärintarkastus ja määrättiin labraan ja otettiin myös kolesteroli "kun sitä ei ole hetkeen katsottu" jne. Kyllä oma kokemukseni on, että Suomessa lääkärit ovat kovin innokkaita sitä mittaamaan ja statiineja määräämään. Mutta tietenkin jos ei koskaan lääkärissä käy, niin eihän sitä myöskään mitata.
työllistävä vaikutus. Provikoita?
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
Eikös tuo keltuaisen ym sisältämä kolesteroli hajoa ruuansulatuselimistössä, eikä siten suoraan vaikuta veren kolesterolipitoisuuteen?

Vältä lisättyä sokeria. Käytä hyvälaatuista rasvaa, kohtuudella. Liiku, liiku ja liiku, myös hyötyliikunta lasketaan mukaan, eli rappusten käyttö, imurointi, kauppaan/työpaikalle kävely.
sokeri on monen syy mut ei uskota?
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
Kolesterolista on lukuisia harhoja liikenteessä.

Kannattaa lukea ”meille uusia” tutkimuksia kolesterolista.


Lisäksi:
”Vähärasvainen/rasvaton on hyvä”, ”suosi siemenöljyjä/kasvisöjyjä”, ”syö viljoja”, ”syö usein”, ”hiilihydraatit ja kuidut elintärkeitä”. ”punainen liha=syöpä”, ”älä syö montaa kananmunaa päivässä”, ”jotkut eläinperäiset rasvat ovat vaarallisia” etc.

Jos haluat sairastua tai olet jo sairastunut niin jatka ihmeessä edellisten virallisten ”terveysohjeiden” noudattamista?
 
Täällä yksi, jolla vahva sukuamneesi korkeaan kolesteroliin. Kannattaa vähän kysellä mitä sukulaiset, isovanhemmat, isoisovanhemmat sairastavat niin ei tule yllätyksiä.
Meillä suvussa reumaa (4), sarkoidosiaa (2), vyöruusua (4), polyneuropatiaa (6) sappi- ja munuaiskivivaivaa (4), kystiittejä (3), korkeaa kolesterolia (6) sekä verenpainetautia (6), sydämen vajaatoimintaa (8) ja kolmella tahdistin.
Eli listasta voi valita jonkun ja taatusti nappaa.
Saanko udella minkälainen ruokavalio heillä on?
 
vierailija
Saanko udella minkälainen ruokavalio heillä on?
Vanhin sukupolvi, joka elänyt 1800 luvulla ja 1900 luvun alussa kasvatti itse viljansa, perunat ja juurekset. Pohjanmaalla siika, silakka (suolattuna) ja lohi. Omat kanat, lampaat, siat, maito- ja lihakarja ja niistä voi, maito, munat, kinkku, makkarat jne. Metsästä yrtit ja marjat sekä marjapensaista c-vitamiinit. Lipeäkalaa jouluna, viikottain leivottiin leivät, kerma ja voi omasta maidosta jne.
 
Rahalla. Mut kun ei osta niitä tuotteita, pysyy terveenä.

No ei todellakaan saa rahalla. Kannattaa ottaa selvää ennenko kritisoi.

Sen saa, kun tuote on omassa tuotelajissaan (siis vaikkapa leipä vastaan leipä) terveellisempi kuin muut.

Rasvaa enintään 5,0 g /100 g tai jos rasvaa 5,1 - 7,0 g/100 g, kovaa rasvaa enintään 20 % rasvasta
Suolaa enintään 0,90 g/100g
Sokereita enintään 7,0 g/100 g
Kuitua vähintään 6,0 g/100 g


Tai esimerkiksi graavi- tai lämminsavukalassa ei saa olla lisättyä sokeria tai rasvaa ja sen suolaprosentti saa olla korkeintaan 1,38/100 g.


Ja noita sä sit olet vältellyt kuin ruttoa. Tuleeko edes hetkellisesti tyhmä olo?
 
Kolesterolista on lukuisia harhoja liikenteessä.

Kannattaa lukea ”meille uusia” tutkimuksia kolesterolista.


Lisäksi:
”Vähärasvainen/rasvaton on hyvä”, ”suosi siemenöljyjä/kasvisöjyjä”, ”syö viljoja”, ”syö usein”, ”hiilihydraatit ja kuidut elintärkeitä”. ”punainen liha=syöpä”, ”älä syö montaa kananmunaa päivässä”, ”jotkut eläinperäiset rasvat ovat vaarallisia” etc.

Jos haluat sairastua tai olet jo sairastunut niin jatka ihmeessä edellisten virallisten ”terveysohjeiden” noudattamista?
Ja sua (taas!) viedään ko pässiä narussa jonkun ihmeravintopaastohöpellyksen kanssa. :D

Onko sun elämä perustasoltaan niin tylsää ettei vaan voi olla ja elää normaalisti ja OMAA järkeään käyttäen? Vai vastaavatko noi hörhögurut henkilökohtaisesti niin että tulee vastaava fiilis kuin uskonnolliselle oppilaalle silloin kun mestari puhuttelee?
 

Yhteistyössä