Mitkä on parhaat keinot laskea kolesteriarvoa?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ruokavalio, liikunta ja tarvittaessa laihdutus. Tyydyttyneen rasvan korvaus tyydyttymättömillä eli vältetään voi, juusto, kerma ja rasvaiset maitovalmisteet, rasvainen liha, makkarat, leivontamargariini, suklaa, leivonnaiset, einekset ja valmisruokia.
Kolesterolia on erityisesti keltuaisessa, sisäelimissä, äyriäisissä ja mädissä.
Suositaan täysjyväviljavalmisteita, kasviksia, hedelmiä ja marjoja, rasvattomat maitotuotteet, kala, broileri ja liha, jossa ei näkyvää rasvaa. Oliiviöljy on suositeltavaa.
 
vierailija
Eikös tuo keltuaisen ym sisältämä kolesteroli hajoa ruuansulatuselimistössä, eikä siten suoraan vaikuta veren kolesterolipitoisuuteen?

Vältä lisättyä sokeria. Käytä hyvälaatuista rasvaa, kohtuudella. Liiku, liiku ja liiku, myös hyötyliikunta lasketaan mukaan, eli rappusten käyttö, imurointi, kauppaan/työpaikalle kävely.
 
vierailija

joilla on kovin matala, paraneminen on hitaampaa.
Kolesteroli on kuona-aine, jota on runsaasti esim sapessa ja on vaikeasti veteen liukeneva, suostuva ja muodostaa mm sappikiviä. Veriplasman jatkuva runsas rasvapitoisuus on kaikkea muuta kun terveellistä.
 
vierailija
Paras on kolesterolilääkitys. Varmasti laskee kolesteroli eikä ole vaikeaa. Siihen en ota kantaa kannattaako niitä lääkkeitä syödä vain kolesterolin laskemiseksi. Jos haluaa saada kolesterolin alas eikä halua lääkkeitä ottaa, niin sitten ei oikeastaan auta kuin laihduttaa.
 
vierailija
Ruokavaliomuutokset. Laihalla voi olla korkeat kolesterolit, ei liity välttämättä mitenkään ylipainoon.
Kolesterolilääkityksella saa arvot alas.

Tässä on sydänliiton sivuille linkki:

Ja korkea kolesteroli ei siis tunnu missään, ehkä havaitaan ensimmäisen aivo-tai sydäninfarktin yhteydessä.
Tai muiden sairauksien yhteydessä kuten verenpainetauti tai diabetes.
 
vierailija
Kannabis!
Ehkä en käyttäisi kolesteroli alentamiseen ja vähentämään infarktiriskiä.


Positiivisiksi koetut vaikutukset: Kannabiksella on sekä piristäviä että rauhoittavia vaikutuksia: se tyypillisesti vähentää aggressiivisuutta ja rentouttaa, mutta toisaalta myös aktivoi ajatuksenjuoksua ja voi tehdä käyttäjästä sosiaalisemman. Kannabis muuttaa käsitystä ajasta ja tilasta. [1] [2] [11] [10] [12] Kannabis herkistää aisteja ja voi voimistaa ruokahalua. Suurilla annoksilla voi esiintyä myös lieviä hallusinaatioita. [1] [2] [11]

Negatiivisiksi koetut vaikutukset: Kannabis heikentää työmuistia, huomiokykyä, motorista koordinaatiokykyä ja reaktionopeutta. [1] [2] [11] [12] Epämiellyttävät kannabiskokemukset, kuten ahdistus ja vainoharhaisuus, ovat yleisiä. [2] [11] Kannabiksen vaikutuksen alaisena oleva henkilö voi esimerkiksi kokea levottomuutta, kuolemanpelkoa tai pelkoa kontrollin menettämisestä. [2] Kannabis voi laskea kehon lämpötilaa sekä nostaa sydämen sykettä ja verenpainetta. Silmät voivat verestää ja suu voi tuntua kuivalta. [1] [2] [11]
 

Yhteistyössä