Triida ainakin mainitsit syöväsi omega3:sia, mites muut? Mä muistelen että mulle sanottiin joskus neuvolassa että niitä ei kannattais enää loppuraskaudesta syödä kun ohentavat verta ja lisäävät siten verenvuotoa esim. leikkaukseen jouduttaessa ja varmaan samoin synnytyksessäkin. Korjatkaa jos olen väärässä.
Ja Piikunen, ihmeelliseltä kuulostaa että on käsketty salmiakkia syömään. Itekin oon sitä alkuraskauden aikana syöny, mutta sitten joku varoitti, että siinä oleva glykyrritsiini on haitallista sikiölle. Sitä on siis lakritsiuutteessa, joka valmistetaan lakritsijuuresta, ja sitä on aika lailla kaikissa lakuissa ja salmiakeissa. Lakritsijuurellahan on aikoinaan tehty jopa abortteja... Mutta esim. tässä joku uusinen asiasta: Lakritsi raskausaikana heikentää lapsen älyä | Terve.fi Jossain oli ohjeena että 50g lakua/salmiakkia viikossa ois turvallinen määrä, mutta koska tuota glykyrritsiiniä on niin eri pitoisuuksia eri karkeissa niin turvalliset rajat voi ylittyä jo vähemmälläkin.
Me ostettiin viikonloppuna Mauri Kunnaksen vauvakirja ja sitä pitäis alkaa vähitellen raskauden osalta täyttelemään. Ootteko muut moisia täytelly nyt tai aiempien lasten kanssa?
Mulla ei varsinaista pahoinvointia oo nyt loppuraskaudesta ainakaan vielä ollu, mutta oon kyllä huomannu että makean syöminen on alkanu aiheuttaa ällötysoloa. Sama oli myös alun pahoinvoinnin aikaan että mitään makeeta ei voinu syödä. Eli oon nyt yrittäny syödä välipaloinakin suolasempaa ruokaa ja esim. jukurtti on pitäny vaihtaa maustamattomaan. Toivotaan ettei tästä pahene, vaikkakin tämä makean välttäminen tekee ihan hyvää!
Piula+ipana 32+0 POKS
Ja Piikunen, ihmeelliseltä kuulostaa että on käsketty salmiakkia syömään. Itekin oon sitä alkuraskauden aikana syöny, mutta sitten joku varoitti, että siinä oleva glykyrritsiini on haitallista sikiölle. Sitä on siis lakritsiuutteessa, joka valmistetaan lakritsijuuresta, ja sitä on aika lailla kaikissa lakuissa ja salmiakeissa. Lakritsijuurellahan on aikoinaan tehty jopa abortteja... Mutta esim. tässä joku uusinen asiasta: Lakritsi raskausaikana heikentää lapsen älyä | Terve.fi Jossain oli ohjeena että 50g lakua/salmiakkia viikossa ois turvallinen määrä, mutta koska tuota glykyrritsiiniä on niin eri pitoisuuksia eri karkeissa niin turvalliset rajat voi ylittyä jo vähemmälläkin.
Me ostettiin viikonloppuna Mauri Kunnaksen vauvakirja ja sitä pitäis alkaa vähitellen raskauden osalta täyttelemään. Ootteko muut moisia täytelly nyt tai aiempien lasten kanssa?
Mulla ei varsinaista pahoinvointia oo nyt loppuraskaudesta ainakaan vielä ollu, mutta oon kyllä huomannu että makean syöminen on alkanu aiheuttaa ällötysoloa. Sama oli myös alun pahoinvoinnin aikaan että mitään makeeta ei voinu syödä. Eli oon nyt yrittäny syödä välipaloinakin suolasempaa ruokaa ja esim. jukurtti on pitäny vaihtaa maustamattomaan. Toivotaan ettei tästä pahene, vaikkakin tämä makean välttäminen tekee ihan hyvää!
Piula+ipana 32+0 POKS