Lisää lapsia, kun nyt niitä tarvitaan

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
https://yle.fi/uutiset/3-10392002

Jutussa mainitaan, että kaikista todetuista raskauksista 15% päätyy keskenmenoon. Tarkoittaako se kaikkien syntyneiden määrää +15%?

Määrä kuulostaa prosentuaalisesti pieneltä, mutta mitä, jos sen saisi pudotettua vaikka 7%.. paljon saataisiin lisää lapsia? Sitten ne, jotka haluavat, saisivat jälkikasvua ja paikattaisiin sitä, mistä kohkataan.
Luulen, että historiallisesti ajateltuna määrä on pieni, en tiedä, valaiskaa.
Mitä, jos luvun saisi 0:an geenimanipulaatiolla tms. teknologialla. Millä tavalla maailmassa tutkitaan keskenmenoja, yrittääkö joku jossain ratkaista asiaa?
Ei mitenkään. Aborttipillereiden jäämät kiertää vesilaseissa
 
vierailija
Mutta kun niiden ajoitus ei ole synkrossa oikean Kuunkierron kanssa, eivät onnistu?
No periaatteessahan kaikki raskaudet voitaisiin laittaa keinohedelmöityksellä alkuun, jolloin voitaisiin valita vain parhaimmat yksilöt. Mutta ei siinä ole mitään järkeä, jo kalleutensa ja vaivalloisuutensa tähden.

Ja vikaa ei ulkoisteta geeneille, vaan monesti on ihan sattuman kauppaa. Kun ajattelet, että ihmisen kasvu lähtee parista solusta liikkeelle, kasvaen biljoonien solujen kokonaisuudeksi, niin pienikin häiriö alkuvaiheessa johtaa siihen, että lopputulos ei ole terve ihminen.
Elämä on sattuman kauppa.

Kaikkiaan tämä on hiukan outo lähestymiskanta lasten teon lisäämiseen. Useimmilla ne rajalliset resurssit määräävät, paljonko lapsia tehdään. Ei se, onnistuuko niitä tekemään vai ei.
 

Yhteistyössä