LAPSETTOMUUSPUOLEN ODOTTAJAT

Sienna74 Täällä Turussa ainaki Oz Babyssä oli niin, et Brion vaunuissa n. 2vkon toimitusaika, jos ei varastosta satu löytyy ja Urban jungleissa ja Bugaboon-vaunuissa oli toimitusaika n. 2kk, kun ne tulee jostai "kauempaa". Briothan tulee Ruotsista. Ehkä kannattaa hyvissä ajoin mennä kattelee ja kyselee mikä on toimitusaika niin sillä se selvii. Kaippa seki vähän vaihtelee eri paikoissa ku kaikilla varmaan vähän erilaiset varastot jne.

Se on jännä juttu et vaikka sais nyt lomalla nukkua, niin joka aamu herään siinä ysin aikaan, ihan sama koska menny nukkuun ja nyt on ollu viel niin et n. 4.20 yöllä tulee ainaki käytyy vessassa =) Tarkka on aikataulu :LOL:

Jospa menis aamupalaa väsää..

Sanna ja Nipsu 26+5
 
Talvivauvan voi viedä ulkoilemaan, kun syntymäpaino on saavutettu (paino yleensä laskee hieman syntymän jälkeen). Aloitusaika on 10-15min keuhkojen totuttelemiseksi, ja pienen vauvan pakkasrajaksi monessa lähteessä suositellaan -15 astetta.

Vauvan pukeminen riippuu pakkasesta, vauvasta, kuinka kauan ulkona ollaan, kuinka lämpimät vaunut jne jne. Lampaantalja vaunuissa on mainio lämmöneriste esim. kantokopan alle.

Esikoiseni nukkui parhaiten toppapussissa, joka oli sijoitettu kantokopan sisään. Kopan alla oli talja lämmöneristeenä, ja pienemmällä pakkasella fleecehupa. Vaatetuksena oli useimmiten aluvaatekerta (body+puolipotkarit), niiden päällä sisävaatekerta (esim. haalari) ja lämmin villahaalari. Jaloissa toppatöppöset, käsissä tumput ja päässä kypärämyssy + villalakki.

Toppahaalarissa alettiin nukkua vasta kun poika lakkasi mahtumasta kantokoppaan. Silloin em. vaatetuksen päälle laitoin toppahaalarin, ja pakkasin pojan toppapussiin, joka oli suoraan taljan/huovan päällä. Silloin pipon tilalle laitoin toppalakin ja käsiin toppakintaat.

Kylmillä ilmoilla peitin vaunun suun flanellilla, leudommalla säällä harsolla tai sitten en millään. Niin ja vaunuina carenat, jotka ovat edulliset eivätkä ollenkaan topatut. Esim. tiiviisiin Emmaljungiin olen nähnyt vauvoja laitettavan vielä kevyemmissä vaatteissa.
 
Neuvolassa oli kaikki niinkuin pitää, jes paino ei vieläkään ole noussut! Voi rv20 asti ollakkin näin. Masu on kyllä kasvanut mutta jalat on hoikemman oloiset.
Meillä neuvola täti sanoi että rakenne ultra tehdään ennen 20 viikkoa ja vaihtoi ajan joka ois ollut jotain 20+6, nyt siis 19+6.
hh+ känkkis 12+2
 
.. hormonihirviölle, että kaikki on ok :hug:

Itse alan olemaan jo vähän liiankin varma, että kaikki menee hyvin, nyt jo katselin huutonetistä kehtoja ja vaunuja, en sentään vielä ostanut :LOL: Mies vie varmaan miut kohta jonnekin lataamoon, mutta kiva, että on kivaa?

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille

 
Keiju07
Tulenpa välillä tännekin päivittelemään kuulumisia.

Moni raskauden alussa oleva on kirjoitellut noista peloista. Voin myös omasta kokemuksesta sanoa, että eivät ne hevillä katoa ja lakkaa. Pahin keskenmenonpelko meni minullakin ohi vasta, kun liikkeet alkoivat tuntua kunnolla (päivittäin), ja sekin oli vasta vkolla 22. Nyt pystyn jo olemaan onnellinen raskaudesta, mutta silloin tällöin toki mieleen välähtävät vielä ne todennäköisyydet, että jotain vielä voisi tapahtua. Yritän työntää nuo ajatukset taka-alalle ja nauttia mahasta. Ehkä hyvä nyrkkisääntö on se, että pelko on meidän taustalla täysin normaalia, mutta jos se alkaa häiritsemään päivittäistä elämään, niin kannattaa hakea juttuseuraa. Ihan tietoinen "huolehtimisen siirtäminenkin" toimii ihan hyvin. Päättää vaan, että juuri nyt en huolehdi, vaan ajattelen/teen jotain muuta. Huolehdin vasta huomenna jne. (Toimii ihan oikeasti). Olen kanssa sitä mieltä, että tieto voi lisätä tuskaa eli keskenmenopalstojen lukeminen ei välttämättä ole järkevää.

Meillä tapetoitiin viikonloppuna vauvan huone ja mieli on nyt todella korkealla. Oikein söpö vaaleanvihreä huone saatiin aikaiseksi. Tyttö on meille luvattu, mutta jos jostain syystä toisin kävisikin, niin huone käy pojallekin. Tuo huone on ollut tyhjillään ja remontoimatta koko meidän vauvaprojektin ajan, ja on tosi mukavaa, että nyt voi pitää ovea auki ilman, että tulee paha mieli aina kun huoneen näkee :snotty: . Näin se elämä vain menee ylös ja alas.

Omassa navassa on muutenkin kaikki hyvin. Ahkera liikkuja on mahassa ja oma vointi kohtuullisen hyvä. Häntäluu vihoittelee istuessa ja jonkin verran on liitoskipuja, mutta muuten pystyn viettämään aika normaalia elämää. Pystyn vielä hyvin jumppailemaankin kevyissä jumpissa. Alkaa tosin aika viimeiset viikot jumpassa varmasti olemaan... Eniten arkielämässä joutuu miettimään kaupassakäynnin logistiikkaa. Meillä ei ole autoa, enkä pysty enää raskaita kasseja kantamaan, joten pitää aina miettiä, kumpi käy kaupassa ja milloin ja mitä jaksaa yksin tuoda julkisilla. Yritetään vauvankin kanssa mahd. pitkään pärjätä ilman autoa, mutta katsotaan nyt miten käy...

Pietun synnytyskertomusta täälläkin odotellaan innolla! Toivottavasti kaikki on mennyt hyvin. Haluatko Pietu muuten luovuttaa päivitysvastuun jollekulle toiselle, joka on suht. alussa raskauttaan? (En tarkoita itseäni :) ) vai jatkatko seurassamme palstailua?

Keiju ja tytskä tasan 31!
 
Synnytys kesti noin 9½h.. alla koko toimitus supistettuna :)

Siitä on nyt reilusti päälle viikko, kun tossut vei kohti Pohjois-Karjalan keskussairaalaa (9.8.) ja äitiyspolia. Toiveissa oli synnytyksen käynnistäminen ja sen myötä pienen ihmeen maailmaan saattaminen..

Näinhän siinä lopulta sitten kävikin, että meikäläinen kirjattiin sisään osastolle. Olin pari senttiä auki ja paikat pehmeät. Lapsen painoarvio neljä kiloa. Jouduin suoraan synnytysosastolle, kun vuodeosasto oli täynnä - eikä harmita, kun sain olla itsekseni.

Noin puoli kolmelta iltapäivällä sain puolikkaan käynnistystabletin ja se jäi torstain osalta ainoaksi, koska yötä vasten eivät kuulemma anna kyseisiä tabletteja. Muutoin päivä/ilta meni nätisti lapsen sydänkäyrää kuunnellessa ja katsellessa sekä lepäillessä. Tabletista ei ollut ihmeempää hyötyä.

Perjantaiaamuna manasin sairaalan sängyn alimpaan.. Lonkat tuusannuuskana ja ylösnousu teki varsin kipeää. Herätys oli joskus seiskalta ja kasin tienoilla annettiin kokonainen käynnistystabletti. Päivä meni käytännössä puoli kahdeksaan asti illalla tahtiin: sydänkäyrässä ½ h, tabletti, sydänkäyrässä 1h ja väleissä ruokailut ja lepoa. Tabletit annettiin neljän tunnin välein.

Muistan ensimmäisen kunnon supistuksen varmaan lopun elämääni: Vähän ennen seitsemää alkoi pikkuisen nippailla enemmän selän puolta (en tuntenu koko aikana suppareita mahan puolella). Vanhemmat oli piipahtamassa sairaalalla ja äitykän kans käveltiin kahvioon jäätelön hakuun ja takaisin. Justiinsa, kun porukat sitten alkoivat tehdä lähtöä, junttasi supistus varsin rajusti selkään. Morjestin porukoille ja lähdettiin isännän kans kävelemään kohti osastoa - seuraavaan sydänkäyrään. Jostain syystä vilkaisin kelloa pääoven luona.. ja viiden minuutin päästä junttasi selkään jälleen. Koko osastolle menomatkan ajan tämä tahti piti suppareiden välillä ja tästäpä se sitten katsottiin synnytyksen alkaneen.

Supistuksia alkoi tulla nätisti ½ - 5 minuutin välein ja kesto oli lähestulkoon aina noin minuutin. Kympin seutuvilla olin jo 4 cm auki ja kätilö kyseli, että joko haluaisin jotain puudutusta tms. Ite en ollu aatellu koko asiaa ollenkaan vaan makoillut vain pitkällään ja puhallellut supistuksien ajan kipua pois. (Isäntä koetti olla tukena parhaansa mukaan.. paras tuki oli vain olla läsnä ja koskematta.) Sanoin kätilölle, että ehkä sitä jotain vois alkaa jo harkita ja sit päätettiinkin siirtyä synnytyssalin puolelle ja tuikata epiduraali.

Päivystäväksi lääkäriksi sattui sama herra, joka oli antanut torstaina passituksen osastolle ja käynnistykseen. Hän puhkaisi kalvot ja kätilö totesi lapsiveden olevan hiukan vihertävää, mutta tämä ei aiheuttanut muita toimenpiteitä kuin sen, että lapsen syntymäksi kutsuttiin lastenlääkäri paikalle imemään lapsen röörit puhtaaksi.

Epiduraalin pistäminen ei tehny kipeää eikä muutenkaan ollu kenkku. Ainoastaan sen laittamisen aikaan tulleet supparit oli inhottavia, kun ois pitäny pysyä paikoillaan ja työntää selkää taaksepäin. Ja toisaalta se tunne, kun lantionseutu ja jalat oli seuraavat tunnit semmoset tunnottoman ja tuntevan rajaseudulla olevat.. Ei kovin mieleen.

Tästä eteenpäin sitä sitten vain ooteltiin sitä, et oisin tarpeeks auki ja ponnistusvaihe vois alkaa. Passitin isännän puolen yön jälkeen nukkumaan lepohuoneeseen ja ite koitin kans saaha unenpäästä kiinni, mikä ei sit onnistunu ollenkaan. Osittain sen takia, et miun oli käännyttävä kyljeltä toiselle puolen tunnin välein epiduraalin takia ja toisaalta sit kaikki piuhat sun muut häiritsi nukahtamista. Jostain yhdestä lähtien aukeamista tapahtui noin sentti per tunti. Aika oppikirjatahtia siis. En muista kellonaikoja, mutta jossain välissä annettiin epiduraalin osalta lisäannos (jatkuvan puudutteen ohessa) ja jotain kipulääkettä lämmönnousun takia ja vissiin vielä oksitosiinitippaakin..

Neljän seutuvilla supparit alkoi olla sen verta tiheään ja paineen tunne lujaa, että aloin haikailla isännän herättelyä.. Tosin vielä tässäkin vaiheessa sinnittelin, jotta noinkohan vielä sittenkään.. Laskin käytännössä minuutteja ja vihdoin klo 04.20 soitin kätilön paikalle ja pyysin herättämään isännän. Tämä teki töitä käskettyä ja sen jälkeen katsasti kohdunsuun tilanteen. Isäntä tuli paikalle ja miltei heti sain luvan alkaa ponnistaa.

Oli järkyttävää huomata, että miten tiukkaan olinkaan pidätellyt ponnistamista, sitten luvan tultua ponnistaminen ei ollutkaan niin helppoa. Ja olevinaan ois pitäny tuntea pään tuleminen, mut miusta tunne oli lähinnä se, että pakerran kivikovaa sontaa.

Isännän osuutta en voi tarpeeksi mainostaa. Olin aina ollu siinä olettamuksessa, jotta isä on "vain" se, joka on pään luona puristamassa kädestä ja hokemassa kannustavia sanoja. Täytyy sanoa, et nostan hattua kätilölle, joka otti isännän täysin mukaan synnytykseen. En tiä oisinko jaksanu niinkään pitkään ponnistella, jos ei ois isäntä ollu kätilön kera painamassa ponnistuksien aikana vastaan. Hän osallistui siis käytännössä ponnistamiseen. Ja isännän sanomisilla oli hiton iso merkitys verrattuna kätilön hokemisiin..

Noin puoli kuudelta aamulla olin rättiväsynyt. Olin koko ponnistusvaiheen ajan suht rauhallinen ja yritin kaikkeni, mutta aina se jäi siihen ja hilkulle, että pää olisi tullut ulos. Parin vuorokauden valvomisen jälkeen ei vain yksinkertaisesti voimat enää riittäneet ja joka kerta kun yritin vielä tsempata, tuli paniikinomainen itku. Tässä vaiheessa kätilö kutsui lääkärin paikalle ja avuksi otettiin imukuppi. Tästä ei mennyt aikaakaan (klo 5.43), kun varsin isokokoinen (4380g ja 54.5cm, pipo 36cm) poikalapsi oli maailmassa - mikä oli iloinen yllätys, koska 4D-ultrassa sanottiin rv 29+ olevan tyttö.. Äidinvaisto ei siis pettänytkään!

Isäntä ei saanut leikata napanuoraa, koska se oli ehtinyt kiertyä kertaalleen kaulan ympärille ja se oli leikattava välittömästi poikki. Lastenlääkäri imi vauvan röörit limasta ym. puhtaaksi. Parku oli hieman heikko ja vauva todella kalpea. Silti lapsi laskettiin rinnalle ja isäntä sai myös pikaisesti kylvettää.. Ja tämän jälkeen vauva vietiin lasten teholle. Syynä vihreä lapsivesi, valitteleva ääntely, pintahengitys, kuume ja osittain myös se, että napanuora oli miten oli. Sinänsä en säikähtänyt tuossa tilanteessa asiaa, koska vauva oli käynyt rinnalla. Tunne ois voinu olla toinen, jos poika ois viety heti pois.

Tämän jälkeen miut parsittiin kasaan aikasen monen tikin verran. Aikaa tais mennä yli tunti. Syynä tikkailuun oli välilihan leikkuu ja se, että limakalvot olivat niin hauraat, että synnytys teki normaalia enemmän tuhojaan.. Kertoo varmaan paljon se, että tikit leikkasivat läpi useaan kertaan ommellessa..

Sit suihkuun ja siirto vuodeosastolle neljän hengen huoneeseen, josta pääsin pian yhden hengen huoneeseen. Pojan tullessa osastolle saatiin sitten pyytämättä perhehuone :)

Poikaa hoidettiin teholla lauantaista tiistaihin, jonka jälkeen hän pääsi vuodeosastolle. Tämä pääsi yllättämään siinä mielessä, että poika tervehtyi silmin nähtäen lauantai-iltaa kohti. Oli suoranainen pettymys, kun sunnuntaina ilmoitettiin, että tulehdusarvot on nousseet lämmön ohella ja antibioottihoidot on aloitettu. Melko pian kuitenkin tajusin, että parempi niin kuin, että olisivat laskeneet osastolle liian varhain - saati kotiin - ja sitten ois iskeny joku infektio. Käytännössä keskiviikkoon asti odoteltiin veriviljelytuloksia ym. ja kaikki oli ok. Ainoastaan tulehdusarvot pitivät pojan torstaihin asti kiinni tehossa - antoivat arvojen normalisoitumiseen asti antibiootteja. Muutoin pikku-ukko oli virkeä ja veti syöntiennätyksiä osastollaan.. :> (Lähtöpainokin enemmän kuin syntymäpaino .) )

Nyt poika on jo 11 pvän ikäinen iso jässikkä ja kokonaisuudessaan synnytys oli ihan ok kokemus. Kyllä sitä joskus vielä toinenkin koitetaan maailmaan saattaa..

..pakko huikata vielä loppuun, jotta pääsin yllättämään sekä ihteni että isännän ja kätilön sillä, et olin koko synnytyksen ajan niin rauhallinen. Kätilö oli mielessään jopa povannu, jotta eläjä tulee luomuna maailmaan, kun en pahemmin kyselly kivunlievityksen tms. perään :)


...ja niin.. kilot jäi laitokselle ...tosin turvotusta on yhä ja tissit ku tiiliskivet ni eiköhän tässä vielä miinuksellekin mennä reippaasti. Istukka muuten painoi 900g :D
 
Keiju07
Kyllä näitä kertomuksia lukee aina niin mielenkiinnolla. On itsellä sitten edes jonkinlainen mielikuva siitä, mitä voi olla edessä. Vaikka ei sitä todellisuudessa osaa kuvitella, millaista se sitten on. Mukava kuulla, että vauvalla on nyt kaikki hyvin! Aikamoinen ylläri ainakin minulle tuo, että 4D:ssä sanottu sukupuoli ei pitänytkään paikkaansa. Omaa ennustetta kun olen pitänyt ihan satavarmana. Nimiehdotuksiakin on mietitty vain tytölle ja samoin vaatteet on tytölle, mutta eipä se maailmaa kaataisi vaikka toisin kävisikin. Lastenhuone onneksi passaa kummallekin sukupuolelle, joten ei tarvitsisi uudestaan tapetoimaan ruveta.

Tuo päivityshomma ei varmaankaan hurjasti vaadi aikaa tai edes panostusta, joten olisiko siihen halukkaita, esim. joku joka on vaikka raskautensa ensimmäisellä puoliskolla ja käy täällä ahkeraan? Pietulta varmasti saa lisäohjeita. Itse en viitsi lupautua hommaan, koska olen aika loppusuoralla ja tulee välillä pidempiä taukoja tässä nettailussa. Onko huono tekosyy?

Kukas muuten poksahtaa seuraavaksi? Täytyypä ihan käydä etusivulla katsomassa, kenen vuoro olisi.
Keiju 31+1
 
vielä uudemman kerran ! :flower:
Kylläpäs oli pojalla kokoa. Hatunnosto sille ! Hyvin siellä kohdussa kasvaa...

Taas tuli sitten hylättyä teoria siitä että keinoalkuiset raskaudet eivät mukamas menisi yli lasketunajan.

Oikein ihania päiviä ( ja öitä ;) ) vauvelin kanssa.
Nautitaan nyt vauvoista.

Anni ja tyttö 7vk :heart: :heart: :heart:
 
Eikös jossai lukenu et hoidoilla alkunsa saaneet lapset syntyy ennen laskettua-aikaa ja jo pienikokoisia?! Ei vissiin oikeen pidä paikkaansa =)

Täällä vauva köllöttelee edellee perätilassa, missä vaiheessa muilla vauva on kääntynyt? Sitäki alettiin nyt seuraamaan, mulla ku menossa nyt 27+2.

Ens to meen ultraan istukan paikasta, kun se rakenneultrassakin oli edelleen kohdunsuulla ja 4D:ssä sano lääkäri et näyttää olevan tosi alhaalla, mut ku mahan päältä ultraa niin ei nää niin tarkasti.

Vaunut haettiin eilen, ihanat turkoosit Brion Happyt =)

Ens vko olis viel kesälomaa ja sit pitäs mennä töihin 1.5kk jos vaan jaksaa ja sit alkaaki mammaloma.. Nyt tuntuu et aika vaan menee siivillä mut sit se aika varmaan pysää mitä lähemmäs laskettua-aikaa päästään.

Sanna ja Nipsu 27+2
 
Sanna, esikko kääntyi vasta rv 35+ jotain ja syntyi 37+2. Niitä taidetaan alkaa käännellä vasta rv36 jälkeen, joten vielä ei mitään hätää.

Pietulle paljon paljon onnea poikavauvan johdosta!

ON: Eilen niskapoimu-ultrassa kaikki yli hyvin, onneksi! Hengissä tiesin vauvelin kyllä olevan, sillä liikkeet voimistuvat päivä päivältä. Kohtu oli voimakkaasti eteenpäin kallellaan ja aika ylhäällä, ja istukka takaseinässä. Ultran tehnyt kätilö ei siis kyseenalaistanut ollenkaan vauvelin pyrähdysten tuntemista. Koko tutkimus saatiin tehtyä vatsan päältä.

Laskettu aika olisi hieman aikaistunut, mutta niin vähän että se jätettiin ennalleen.

Lampukka 12+2
 
Monella muullakin alkaa h-hetki lähenemän, itsellä siihen on vielä matkaa...

Nyt on jo hieman varmempi olo, vaikka mitä vain voi edelleenkin sattua, rv 8+3 vasta meneillään, mutta ensimmäinen ultra on takana, ja se helpotti hieman, kun näki, että sydän lyö;-) Pahoinvointia ei vieläkään ole isommin tullut, välillä vähän, muttei mitään isompaa. Mahaa jomottelee vaihtelevasti, elän toivossa, että tämä kuuluu asiaan... ;-)

Ensimmäistä neuvolaakin koitin jo varailla, mutta täti on tämän viikon lomalla, joten soittelen sitten ensi viikolla uudelleen.

Onkohan tuo 12-viikon ultra viimeinen hoitojen yhteydessä tehtävä ultra? Eli siitäkö eteenpäin rakenne- yms. ultrat menevät neuvolan tai yksityisen kautta?

Aurinkoista viikonloppua kaikille :hug:
 
Dooris-71 mulla oli vaan se varhaisultra TYKSissä eli missä tehtiin IVF ja sen jälkeen niskapomu- ja rakenneultra ihan neuvolan kautta. Käytäntö voi toki vaihdella eri paikkakunnilla mut näin ainaki mulla Turussa.

Lampukka joo lääkäri sano että kerkee vauva vielä ihan hyvin kääntyy että on kuulemma ihan yleistä että on tässä vaiheessa vielä perätilassa.

Hemoglobiini oli vähän laskenu, oli nyt 118 niin pitää mennä rautaa hakemaan sitte, sano täti puhelimessa äsken ku soitin.

Tosi paljon muuten sataaki vettä vaikka just eilen jossai säätiedotuksessa sanottiin et täällä sataa. Aurinko paistaa ja ihan nätti pvä tiedossa.. Mä en enää jaksa uskoo yhtään noihin säätiedotuksiin.

Mut nyt meikkaa että kehtaa lähtee jonneki. Mulla on tullu naamassa verisuonet niin pintaan et koko naama punertaa jos ei meikkaa.

:wave:

Sanna ja Nipsu 27+2
 
Moikka kaikille!

Minä se täällä sairaslomalta kirjoittelen. On tämän viikon ollut hirveä väsymys (siis voisin nukkua 24 h ihan virta pois) ja yökkäily koko päiväistä. Syöminenkään ei enää auta. Vielä ensi viikon kirjoitti lääkäri lomaa, jotta saan levätä kunnolla. Tosiaan väsymys on aivan totaalista. Aamuisin herään pirteänä, mutta kun puolisen tuntia olen hereillä ollut, vääntää joku virta nappulasta virrat pois. Sitä jatkuu sitten iltaan asti. Päivän kohokohta onkin se kun saan illalla kaivautua sänkyyn miehen kainaloon ja nukahtaa. :p

Meillä np-ultra ensi viikon torstaina ja kuulemma meillä ainakin taysissa viimeinen. Sitä kuumeisesti odottelen jännityksellä. Jokin pelko kalvaa, että jos kaikki ei olekaan hyvin, mutta toivotaan että on.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Nampula 11+3
 
Koita Nampula kestää! Minulla oli juuri samanlainen olo kuin sinulla viikojen 10 - 12 paikkeilla. Koko ajan etova olo ja ensimmäinen lomaviikko meni siihen, että kävin aamusta koiran kanssa pienellä kävelylenkillä ja sitten takaisin nukkumaan koko päiväksi. Illalla vähän aikaa hereillä, kun mies tuli töistä ja taas nukkumaan!

Vasta nyt alkaa olemaan 'normaalimpi' olo ja ruoka alkaa maistumaan. Vielä toissaviikolla olin koko viikon sairauslomalla jatkuvan oksentelun takia. Täytyy toivoa, että elämä alkaisi voittamaan! Missä ne ovat ne ihanat odotusajat, jolloin puhkeaa kukkaan...?! :eek:

Sienna 16+2
 
Meillä menee kivasti vauvan kanssa, suloinen ja ihana, hurmannut meidät :heart: Päivä-ja yörytmikin kivasti löytynyt ja reissutkin onnistuvat :)

T:HassuKarhu ja tyttö 5vk+2pv

P.S. Voisiko perustaa jo syntyneille vauvoille oma pino tuonne vauvojen puolelle?
 
Hassukarhu, kun ehdotit meille omaa pinoa vauvapuolelle niin kävin sellaisen laittamassa otsakkeella:

LAPSELLISET "lapsettomat" .

Eli kaikki vauvansa jo saaneet imoittautumaan sinne!!!

Aurinkoista viikonloppua KAIKKI! B)
 
RV 20+1

Painonmuutos/vko +150g
RR 114/80
U-Prot. -
U-Gluk -
B-Hb 108
SF-mitta 18
sykkeet +150-160
liikkeet ++

Ettäpäs näin täällä taas,hemppakin oli ihan kivasti noussu ja neukkutäti sanoi et jatketaan vielä lisärautaa 1 tabl./pv.Painoakin oli kuulemma tullu ihan sopivasti,että tuollainen tahti ois tässä vaiheessa kuulemma ihan hyvä pitää yllä :)
SF-mitta tosiaan kulki tuon keskikäyrän yläpuolella,mutta ihan hyvä juttu sekin...näin ainaki sanottii,et parempi et ylhääl ku liian alhaalla.Sykkeet on pitäneet pintansa tuossa samassa kuin aikaisemminkin eli edelleen pidän noita sykkeitä ns.tyttösykkeinä.

Seuraava neuvola ois 10.9 mut sillo ei tehdä muuta ku haen vaan ne Kelan tarvitsemat paperit et saan ne hemmetin hakemukset vietyä jne.Sitten oiski jo taas 24.9 neuvola ja 15.10 toinen neuvolalääkäri.

Rouva Mamma ja Mälsky rv 20+1

Ps.ylihuomenna mennäänki sitten 4D rakenneultraan =)
 
:flower: :flower:

...ja perässä tullaan! Tosin olen varma että yli menee, koska mulla ei ole ollut vielä yhtään harjoitussupparia, eikä vaavi ole vielä laskeutunut ja kiinnittynyt. Tossa se tyytyväisenä on peppu mun sydämen alla ja potkii kylkeen, niinkuin on ollut jo viikkoja. Huomenna menen painoarvioon. Mulla on kiloja tullut n. 20 ja kamala turvotus, mulla nyt vaan on paljon lapsivettä ja nestettä. Käsikopelolla vaavi tuntuu ihan normipainoiselta, mutta haluan varmuuden, koska mulla on muutenkin ollut viimeksi ultra viikolla 20. Meidän neuvolassa kun ei ole koko kojetta.

Tuolla syyskuun vauvapinossa sai eräs myös pojan vaikka ultrassa oli todettu tyttö, joten ei ne tosiaan pidä paikkaansa 100%:sesti...me ei olla otettu selvää edes.

Epävarmuudesta: itsellä alkuraskauden keskenmenopelon jälkeen "pahin" kausi oli viikot 15-20. Viikolla 20 oli rakenneultra ja vasta sen jälkeen tunsin ekat liikkeet. Mä en kyllä lähtis lukemaan keskenmenopalstoja, turhaa murehtia ja saada jatkuvan pahan mielen itselleen. Kun murehtii ehkä liikaa muutenkin. Näin jälkikäteen ajatellen loppuraskautta ajatellen olisi pitänyt olla tiukempi ja pitää puoliaan neuvolassa; esim. kyselin monta kertaa sokerirasitukseen ja painoarvioon pääsemistä, mutta th ja lääkäri olivat sitä mieltä ettei nyt vielä, katsellaan muutama viikko...ja mä aina tyydyin näihin neuvoihin. Muutama viikko raskaanaolevalle on muutama ikuisuus murehtia asioita, joten pitäkää päänne ja vaatikaa testejä tai mikä nyt mieltä askarruttaalkin, se on teidän oikeus eikä tarvitse mielessään asioita yksin paisutella ja murehtia!

Ja nyt kun synnytys on käsillä, on pieni piilevä pelko kätkytkuolemasta....aina sitä murehtii jostain! Ei sille vaan voi mitään.

Junnu ja peanut 38+3
 
Huomasin ketjun vasta nyt. Olen pysytellyt tähän asti pois kaikesta minkä olen luokitellut "normaaliodottajien" palastaksi, ja vieraillut lähinnä vauva-lehden plussanneet lapsettomat palstalla.

Onnea Pietulle!!!! :flower:

Tuttuja fiiliksiä täällä tuntuu olevan ilmassa: olen miettinyt, että milloinhan pääsen keskenmenon pelosta. Housut kiristelee kun väsymys on ajanut liikuntaharrastusten yli, mutta en uskalla ostaa isompia housuja ennen kuin 12vkon ultra on takana. IVF-aika kuukauden päässä edelleen perumatta. Ei vain uskalla.

11.viikko oli rankin tähän mennessä. Oksentelin ruoat ulos ja töissä teki vain mieli mennä pöydä alle nukkumaan. Nyt hieman helpottaa. Torstain ultraa dotellessa.

Amodini 11+4
 
Tervetuloa Amodini!

Meillä on myös toinen ketju, "kesäkuun lapsettomuushoitojen plussaajat", jos haluat kirjoitella muitten hyvin samoilla viikoilla olevien kanssa. Ketjussa on heinäkuisiakin plussaajia.

Lampukka 12+5
 

Yhteistyössä