Alkuperäinen kirjoittaja Ravistettava:
Alkuperäinen kirjoittaja hullu äiti:
tapahtuma:
äiti ja lapset ylittää suojatietä. Vauva vaunuissa, isompi polkupyörällä.
Lapsi jääkin jälkeen ja keskelle tietä, valot vaihtuu punaiseksi ja autoilijoille vihreäksi, auto on tulossa suojatielle kohti, ja siinä keskellä se lapsi pyörällään, äiti jo toisella puolen katua.
Äiti ottaa askeleita taaksepäin rattaiden kanssa, vetäsee lapsen fillarin sarvista rajusti tien yli, kiroilee.
Tien toisella puolen mummo on järkyttynyt: noin ei puhuta lapselle.
Äiti käskee mummon painua helvettiin.
Kamala akka, tommosen ei tartteisi lapsia tehdäkään.
Mutta mitä tapahtui ennen tuota valo-ohjattua risteystä??
Äiti ja lapset olivat kävelyllä joka sujui muuten kivasti ja hyvin, mutta jokaisella kadun ylityksellä lapsi teki saman: jättäytyi jälkeen ja oli tien toisella reunalla kun äiti jo toisella puolen ja AINA sieltä auto oli tulossa ja AINA äiti hätääntyi: mitä teen? Kumman jätän auton alle? Työnnänkö rattaat tien yli ja jätän vauvan sinne odottamaan, kun palaan takaisin hakemaan isomman fillarinsa kanssa? vai palaanko takaisin vaunujen kanssa?
ja kun palaan vaunujen kanssa, palaammeko takaisin tien reunaan vai juostaanko yli ...???
Ja AINA äiti piti ns. puhuttelun siitä, miten katu ylitetään. Poljetaan reippaasi yli, tai työnnetään se pyörä, ei saa jäädä keskelle tietä!!!
kunnes sitten tuossa valo-ohjatussa jälleen kerran, ja vielä se, että jalkankulkijoiden valo vaihtui jo punaisesi ja autoilijoille tuli jo vihreä ja se lapsi on keskikorokkeen toisella puolen, kun ei tullutkaan perässä, vaikka sillä tavalla kadun ylitys lähti äiti astui vaunuineen ensin, lapsi lähti polkasemaan perässä, ja sitten jättäytyikin keskelle tietä.
olisko apn tapauuksessa jotain samankaltaisuutta.
mulla tuo lapsi on 4,5 v. joten niitä fillarisääntöjä on kerrattu kaiken aikaa ja kauan.
Mä talutan mun 4,5-vuotiaan aina kadun yli, kun hän pyöräilee. Toisella kädellä työnnän rattaita, toisella kädellä pidän ohjaustangosta kiinni ja tarvittaessa vedän perässä. Juurikin siksi, että vaikka asiasta on keskusteltu ja paljon, niin tyttö saattaa silti jäädä pyöränsä kanssa keskelle katua haaveilemaan.
Lapselle kiroilu ja mummolle haistattelu on aika tökeröä mun mielestä. Oikeassahan mummo oli: ei lapsille saa kiroilla.
Minulla oli vaunut.
En kävellyt vapain käsin.
Joka ikinen kerta ne ennakoitiin, kadun ylitykset, eikä se ipana vierellä mene muulloinkaan, kun pyöräilee,
mutta nuo kadun ylitys tilanteet se teki tahallaan.
Aikaisemmin oli näin:
kävelyllä, äidillä ne vaunut, lapsi polki ihmisten päälle. Lapsi siis meni vähän edellä, polkasi lisää vauhtia ja karkasi ihmisten päälle, ja äiti huutelee perässä juosten: muista varoa, väistä jne.
ja aina juoksi kiinni ja piti neuvottelun että miten mennään ja nyt kun jatkat tästä matkaa niin tällä tavalla ja plaaplaa ja tolla tavalla ja plaaplaa, se pieni lapsihan vasta opettelee..
kunnes taas polkaisi vastaantulijoiden päälle, oikein käänsi pyärän kohti. Ja sitten nuhde. Ja taas jatkui matka, edessä oli kauppa, ja neuvoin, että aja tuosta kohti (kaupan rappuset, ne kaupan kyltit ja muuta rekvisiittaa keskellä jalkakäytävää, annoin ohjeet miten ajaa fiksuiten)
tiedättekö mitä lapsi teki?
käänsi fillarin kohti rappusilla seisovaa ihmistä.
Silloin lähti pyörä, nostin sen rattaiden päälle, työnsin rattaita ja kannoin RAAHASIN perässäni HUUTAVAA lasta, ja raahasin siksi, ettei hän kävellyt, enkä voinut jättää siihenkään makaamaan ja hän huusi siksi, ettei saanut sitä pyörää ei siksi että raahasin . Olisin kyllä taluttanut, mutta ei voi taluttaa, jos ei kävele mukana, vaan heittäytyy jalattomaksi.
TUON JÄLKEEN on neuvoteltu, voiko fillarilla mennäkään.
Mutta tien ylitys oli uusi juttu.
Nyt uusin juttu on viskellä vauvan leluja ilmaan: ne osuvat meidän isoihin roikkuviin kattolamppuihin. jäävät lamppuihin roikkumaan tai laittavat lampun heilumaan aika hienosti.
ja tekee sen taas niin monta kertaa, että hermostutaan ihan kunnolla, kun ei usko vaikka kauniisti sanotaan.