Kevätvauvaa 2008 odottavat

Laitanpa vielä tännekin, eli kysymys vauvanvaatteiden pesusta. Millä aineella olette pesseet? Entä oletteko käyttäneet kuivausrumpua? Monissa vaatteissa näyttäisi olevan kuivausrumpu kielto vaikka onkin 100% puuvillaa. Onko kokemusta, kuinka paljon kärsivät jos laittaa kuivausrumpuun esim. bodyt, potkuhoudut, paidat?

Afu ja mini 21+6
 
afu-82 vauvan vaatteet olen pessyt ohjeen mulaisessa lämpötilassa ja allergiatestatulla hajusteettomella pesuaineella (omo sensitive)....kuivausrummussa oon käyttänyt jos oollaan joskus porukoilla oltu ja joutunut peseen niitä niin lämpötilana on ollut kylmä kuivuu kyllä mut hitaammin ja vaatteet ei oo kärsineet...

mimmu1981 rinnat voi olla arkana koko raskaus ajan eri asteisesti
esin. täällä välillä ei oikein kykene edes rintsikoita laittaan kun on niin kosketus herkät ja seuraavana päivänä ei välttämättä oo mitään ongelmia....

pikkueppu ja masuasukki rv 21+3
 
Terveisiä ekasta neuvolasta! Mukavaa oli, neuvolantäti oli oikein hauska ja ammattitaitoinen, ja mikä parasta, sydänäänetkin kuunneltiin!!!! Ja niinhän siellä sitten pikkuinen sydän jumputti kovasti 171 kertaa minuutissa! Oli niin ihana ja hauska asia kuulla se, että mua meinas naurattaa ja itkettää samaan aikaan -siellä tosiaan on joku! Mies harmitteli lopuksi, ettei tajunnu ottaa kännykällä videota siitä, mutta joku toinen kerta sitten. Olihan se mukavaa!

Toiseksi yllätykseksi neuvolantäti kertoi, että oonkin 10. raskausviikolla enkä 9., kuten ajattelin. Tiesin, että oon nyt 9+3, mutta luulin sen tarkoittavan yhdeksättä. No mikäs sen parempaa. Sitten se vielä sanoi, että kun sydänäänet kuului niin pollevasti, niin hänen mielestään uskaltaisi jo kertoa tuleville isovanhemmille ja ystäville. Se oliski kivaa. Let´see. Laskettuaika olis kuulemma sittenkin jo 18.4, mutta eihän se pidä paikkaansa lähes koskaan.

Iloisissa tunnelmissa maanantaita jatkaen, Mimmuli
 
Heips kaikille! Onnittelut hyvästä neuvolakäynnistä mimmu! Laskennallisestiko menkoista ym. vain selvititte sen lasketun ajan? Et siis missään ultrassa ollut? Ite oon menossa eka neuvolaan parin viikon päästä ja silloin on kai lähes 8 vk:a. Kuunnellaankohan silloin jo niitä sydänääniä?
 
moi mouku! Mun tietääkseni ne kuuntelee sydänäänet joka kerralla, mutta aina ne ei ekassa kuulu. Meillä sattui kuulumaan, kun ollaanki niin pitkällä.

Kerrottiin lähisuvulle tekstiviestein, ja puhelin on soinut lakkaamatta. Onnellisia ovat meidän puolesta ja toivovat kovasti onnea jatkollekin. Ihana fiilis, ei enää salailua! =)

 
Iltaa!

Tervetuloa Toukomamitsu ja Nalle-Puh! Nalle-Puh, meillä on sama LA! =)

Piiju se on upea tunne kun niitä liikkeitä alkaa tuntua! =) :heart:

Helmi onnea ultraan... mulla rakenneultra maanantaina! B)

Kiva kuulla Afusta pitkästä aikaa! Hyvä että asuntoasiat alkavat järjestyä. =) Mustakin oli kivaa esikoisen odotusaikana, kun neuvolakäynnit tihenivät, pääsi aina sydänääniä kuuntelemaan ja neukkutätikin oli tosi mukava. =) Ja menisin nytkin mielelläni useammin, mutta nyt pitää aina esikoisen hoito jotenkin järkkäillä ja ikävä on aina mummua vaivata työvuorojaan järkkäilemään. :/ Joten toivon ettei käyntejä tule kovin paljoa... mukaan ei voi tyttöä ottaa mitenkään, on niin vilkas alle 2-vuotias ettei mitenkään voi mennä ilman valvomista sitä lyhyttä tutkimusaikaakaan edes samassa huoneessa. :D

Ai niin ja kyselit vauvanvaatteiden pesusta, mä olen pessyt allergiatestatuilla aineilla myös kuten muunkin pyykin johtuen miehen allergioista. Mutta on niitä ihottumia ollut tytölläkin, joten ihan hyvä että ei ole tullut muita aineita käytettyä. Kuivausrummussa olen kuivaillut kaikki vaatteet kielloista huolimatta, kuten sanoit melkein kaikissa on kielto eikä meillä ole oikein kuivaustilaa kuivatella puolta pyykistä erikseen, eikä siinä olisi oikein mitään mieltäkään. Ei ne muuten kärsi, päinvastoin tulevat ihanan pehmeiksi =) mutta saattaa kyllä kutistua jonkin verran. Mä olen ajatellut niin että kutistuu jos kutistuu, jos ei kestä rumpukuivausta niin ei voi mitään. No ihan jotkut paremmat vaatteet, nätit mekot yms., olen kuivannut erikseen kun en ole raaskinut riskeerata. Mutta muut vaatteet saavat vaan selvitä parhaansa mukaan mun käsittelyssäni. :D

Hissukka rv20+0 (puolivälissä! B) )
 
Jäi viimeinen sivu lukematta. :D

Mimmu kivaa että kuulitte jo sydänäänet! =)

Mouku voi olla sulla kuunnellaan sydänäänet, jotkut tädit ei suostu kyllä kuuntelemaan ennen n. rv12, koska ne ei läheskään aina kuulu ja sitten tulee vaan aiheutettua turhaa paniikkia. Esikoisesta mulla kuului rv9+3, ja täti hämmästeli kun kuului jo, etukäteen varoitteli monta kertaa että ei saa säikähtää jos ei saada kuuluviin. Joten voi kyllä olla että sulla ei ihan vielä ekalla käynnillä kuulu... tietty jos vauva on oikein sopivassa asennossa, niin voi kuuluakin, ei sitä koskaan voi tietää! =)

Hissukka
 
Nostellaan meitä =)

Mä en oikein osaa päättää, alkaisinko syömään rautaa vai en... viime neuvolassa oli hb vähän laskenut, mutta ei vielä niin paljon että olisi rautaa kannattanut aloittaa. Th sanoi, että osta valmiiksi ja ala ottamaan, jos alkaa siltä tuntumaan... selkeästi olen väsynyt ja saamaton eikä mitään jaksaisi tehdä (oma itseni siis :LOL: ) mutta toisaalta en haluaisi rautakuuria aloittaa ellei ole pakko, kun se kuitenkin aiheuttaa taas ummetusta mistä mulla on muutenkin ongelmaa raskausaikana. :/ Sekä pahentaa peräpukamia... :kieh: Todellista keskiraskauden hehkua! :D

Maanantaina on ultra, mutta mä en tiedä ottaisiko ne siellä pyydettäessä hb:n vai käskeekö käymään neuvolassa sitä varten. Voisihan sitä tietty kysyä.

Eipä tässä muuten ihmeempiä, kahvin keittoon...

Hissukka rv20+2
 
hei vaan kaikille....

minun laskettu aikani on 24.2.08 ja tämä on ensimmäinen raskauteni. Nyt olen kerännyt "rohkeutta" kirjoittaa tänne...ja nyt kirjoitan :) Minun alkuraskauteni on ollut todella rankka, yksi sairaala keikkakin on jo takana. Olen voinut erittäin pahoin. Nyt vasta alkaa helpottaa. Painoni pudonnut aivan valtavasti ja nyt kovasti yritetään "kerätä" painoa. Vauva voi hyvin.
5.9 oli neuvola-aika ja kuunneltiin vauvan sydämenlyöntejä. Aika jännää oli kuulla pienen äänet... :) ei voinut muuta tehdä kuin hymyillä.
Kaikenlaiset neuvot ovat enemmän kuin tervetulleita!

Katariina rv17+3
 
mimmu 1981 onnea teillä on ollut kun sykkeen ootte kuulleet meillä ei kuunnella mielellään sykettä ennen kuin 12/13 viikkoo on täynnä tosin edellisessä raskaudessa suostui 10 viikolla kuunteleen kun mulla oli niin epätodellinen olo et en uskonut et ees oon raskaana kun 2 ja 3 välissä oli se ikävä tm-raskaus.... :ashamed: meni hieman sivuun :ashamed:

piiju onnittelut ekojen liikkeiden tuntemisesta

toukomamitsu ja nallepuh + muut uudet tervetuloo mukaan

pikkueppu ja masu asukki rv22+ :heart: (jos oikein laskin :snotty: )
 
Katariina84 tervetuloa joukkoon! =) Hyvä että alkaa olo vähän helpottaa!

Otin tukivyön käyttöön, ja nyt saa jo vähän siivoiltuakin kun selkä heti vähän parani. =) Ihanaa. Ei se siivoilu niinkään, mutta että voi taas touhuta lähes entiseen malliin! :D

Hissukka rv20+4
 
Mulla olis kysymys teille jotka olette jo pidemmällä odotuksessa.

Onko teillä etovan olon välissä ollut päiviä että ei etoisi juuri ollenkaan vai pitääkös tässä ruveta tosissaan pelkäämään tuulimuna raskautta tai keskenmenoa. Mitään valkovuotoa kummempaa vuotoa ei ole nyt tullut. Eilen ja tänään on tämmöinen etomaton olo ollut, eihän tämä etominen vielä voi näillä viikoilla normaalisti loppua?
Olen jo useamman viikon syönyt b-vitamiiniä ja raskaus-inkiväärejä.

MOLLAKKA 8+5
 
c81
Mollakka, se raksus inkivääri auttaa joillakin tosi hyvin pahaan oloon. Eli siitä se etomattomuus varmaankin johtuu! Tuulimunasta tms on samat oireet kuin 'normaalistakin'. Sie olet vaan niitä onnekkaita joille se inkivääri on tehonnut. :) Yritä olal stressaamatta (helpommin sanottu kuin tehty - I know!)

ANteeksi etten ole aikoihin kirjoitellut.. olen kyllä käynyt lukemassa. Onnea kaikille plussanneille!!! :flower: Kiva kun joukko kasvaa. Missäs myöhäisimmät l.a:t menee? Toukokuussa? hui!


Tänään oli neuvola aamulla - pikkuisella oli kova vauhti päällä - potki dopplerin mikkiä - ja karkaili sen alta :) Syke oli 152.. eikös se ole tyttösyke ;) ? Muutenkin pienellä kai on kaikki hyvin. Mulla alkaa hemppa laskemaan - mutta ei antanut veilä rautaa, kun olen kuitenkin oksennellut vielä. Jäi harmittamaan, kun supparit ohitti lähes huomiotta, vaikka kysyin. :( Mutta sain tukivyön tk:sta lainaan, ja kokeilen auttaisiko se ainkain liitoskipuihin.
Niin, ja ihmetteli mun mahan kokoa - epäili että raskaus voi sittenkin olla pidemmällä kun aiemmin ultra näytti. No, rakenne ultra on 12. päivä kai se sitten selviää.
Energistä viikonloppua kaikille !`(mulla on itselä energiat ihan lopussa..mutta kaipa se auttaa kun saa vkonlopun kunnolal nukkua!)

c81 + toukkis 17+6 (tai ehkäpä paljon enemmän) :flower:
 
Tervetuloa Hexuli =)

Mollakka, pahoinvointi voi kyllä loppua aikaisillakin viikoilla... ja b-vitamiinista ja inkivääristä voi hyvinkin olla apua. Muistaakseni pahoinvointi on yleensä pahimmillaan rv7-8 tienoilla, kun istukan toiminta käynnistyy kunnolla, syynä istukkahormoni. Vähitellen se siitä sitten helpottuu kun hormonitoiminta tasaantuu. =)

Jaahas... esikoinen heräilee ja palstailu loppuu...

Hissukka rv20+4
 
Kiitos vastauksista, täällä on vähän välillä etonut välillä ihan hyvä olo. Huomenna on ensimmäinen neuvola 9+1 ja toivottavasti kuuluisi sydänäänet niin ehkä vähän helpottaisi epävarmuutta. :|

Kaunista syys sunnuntaita kaikille tasapuolisesti.

MOLLAKKA 9+0
 
Huomenta! Mollakka: toivottavasti neuvolassa sujuu kaikki hyvin. Mulla on vielä siihenkin lähes 2 viikkoa. Etova olo alkanut täälläkin pikkuhiljaa. Jotenkaan en ole jaksanut nyt edes olla niin innostunut tulevasta vauvasta kun on niin huono olo kokoajan. Lisäksi opiskelustressi painaa päälle. No, kai ne fiilikset tästä paranee...

Aurinkoista syyspäivää kaikille.

Mouku 6+2
 
Alkuperäinen kirjoittaja Hissukka:
Joulukuiset

Iida83..............................LA 31.12.........2. lapsi..........PHKS


Tammikuiset

SofiaK..............................LA 7.1..............1. lapsi
HeMa05...........................LA 8.1.
Glaudia............................LA 10.1.
Poulos..............................LA 17.1.
Afu-82..............................LA 21.1...........1. lapsi
Pikkueppu........................LA 24.1...........4. lapsi..........K-HKS
Wilsson...........................LA 31.1.
Jahvetti............................LA 31.1.............4. lapsi..........Koks


Helmikuiset

LauraN.............................LA 2.2...............1. lapsi
Goldy...............................LA 4.2.............1. lapsi
Hissukka..........................LA 4.2.............2. lapsi..........K-HKS
Nalle-Puh.........................LA 4.2.
Anniina-h.........................LA 8.2.............1.lapsi
Meillevauva
Äippä70...........................La 1.2.......................1. lapsi
Nipsuli
Piiju.................................LA 13.2.........1. lapsi..........KYS
Liirah...............................LA 14.2...........1. lapsi
Tarppa.............................LA 14.2.
Olivia......................................................1. lapsi
Marie82..................................................1. lapsi
c81..................................LA 18.2...........1. lapsi...........KOKS
Toukkahaave..........................................1. lapsi
Ciba...............................LA 20.2.............1. lapsi..........Jorvi
Katariina84....................LA 24.2..................1. lapsi
Hannipupu......................LA 25.2............3. lapsi
zuku.......................................................1. lapsi
Loka
melon............................LA 28.2.................................TYKS


Maaliskuiset

Maria82.........................LA 4.3..............2. lapsi
Misupai..........................LA 5.3.
Maria-86.........................LA 5.3..............2. lapsi
oohlalaa........................LA 10.3.
Rhea..............................LA 11.3..............1. lapsi.........K-SKS
Äiskä äiskä....................LA 12.3.............2. lapsi.......K-SKS
mama-L........................LA 13.3..............1. lapsi........K-SKS
Sienna...........................LA 16.3.............1. lapsi
Papagena......................LA 17.3............2. lapsi.........KAKS
Hope08.........................LA 20.3.............5. lapsi
Pikkuvaemo...................LA 22.3...............2. lapsi
Emminmamma...............LA 25.3.............2. lapsi........TYKS
Helmi34.........................LA 27.3.............2. lapsi
taimi..............................LA 30.3..............1. lapsi


Huhtikuiset

Topi69............................LA 2.4...............2. lapsi.........OYS
Rakastava äiti................LA 2.4...............3. lapsi.........OYS
Mussu81........................LA 4.4...............2. lapsi
Joanna...........................LA 5.4..............1. lapsi
Suppis76................................................2. lapsi
Mavi
PikkuNöpönen...............LA 18.4..............5. lapsi
Katarina-81...................LA 18.4.
Mimmu-1981.................LA 18.4..................1. lapsi
Tyyne-täti................................................5. lapsi
Mollakka........................LA 27.4...............3. lapsi.......PÄKS
Hexuli............................LA 28.4..................4. lapsi
Juuri...............................LA 30.4..............1. lapsi
Tinkatar.........................LA 30.4...............1. lapsi


Toukokuiset

Iitintiltu.........................LA 2.5...................2. lapsi
Mimosa81.....................LA 3.5...................1. lapsi
Kaisa pieni.................................................2. lapsi
Toukomamitsu..............LA 9.5.....................1. lapsi
Jenni30v.......................LA 11.5..................1. lapsi
Mouku80.......................LA 16.5.
 
c81
Joulukuiset

Iida83..............................LA 31.12.........2. lapsi..........PHKS


Tammikuiset

SofiaK..............................LA 7.1..............1. lapsi
HeMa05...........................LA 8.1.
Glaudia............................LA 10.1.
Poulos..............................LA 17.1.
Afu-82..............................LA 21.1...........1. lapsi
Pikkueppu........................LA 24.1...........4. lapsi..........K-HKS
Wilsson...........................LA 31.1.
Jahvetti............................LA 31.1.............4. lapsi..........Koks


Helmikuiset

LauraN.............................LA 2.2...............1. lapsi
Goldy...............................LA 4.2.............1. lapsi
Hissukka..........................LA 4.2.............2. lapsi..........K-HKS
Nalle-Puh.........................LA 4.2.
Anniina-h.........................LA 8.2.............1.lapsi
Meillevauva
Äippä70...........................La 1.2.......................1. lapsi
Nipsuli
Piiju.................................LA 13.2.........1. lapsi..........KYS
Liirah...............................LA 14.2...........1. lapsi
Tarppa.............................LA 14.2.
Olivia......................................................1. lapsi
Marie82..................................................1. lapsi
c81..................................LA 25.2...........1. lapsi...........KOKS
Toukkahaave..........................................1. lapsi
Ciba...............................LA 20.2.............1. lapsi..........Jorvi
Katariina84....................LA 24.2..................1. lapsi
Hannipupu......................LA 25.2............3. lapsi
zuku.......................................................1. lapsi
Loka
melon............................LA 28.2.................................TYKS


Maaliskuiset

Maria82.........................LA 4.3..............2. lapsi
Misupai..........................LA 5.3.
Maria-86.........................LA 5.3..............2. lapsi
oohlalaa........................LA 10.3.
Rhea..............................LA 11.3..............1. lapsi.........K-SKS
Äiskä äiskä....................LA 12.3.............2. lapsi.......K-SKS
mama-L........................LA 13.3..............1. lapsi........K-SKS
Sienna...........................LA 16.3.............1. lapsi
Papagena......................LA 17.3............2. lapsi.........KAKS
Hope08.........................LA 20.3.............5. lapsi
Pikkuvaemo...................LA 22.3...............2. lapsi
Emminmamma...............LA 25.3.............2. lapsi........TYKS
Helmi34.........................LA 27.3.............2. lapsi
taimi..............................LA 30.3..............1. lapsi


Huhtikuiset

Topi69............................LA 2.4...............2. lapsi.........OYS
Rakastava äiti................LA 2.4...............3. lapsi.........OYS
Mussu81........................LA 4.4...............2. lapsi
Joanna...........................LA 5.4..............1. lapsi
Suppis76................................................2. lapsi
Mavi
PikkuNöpönen...............LA 18.4..............5. lapsi
Katarina-81...................LA 18.4.
Mimmu-1981.................LA 18.4..................1. lapsi
Tyyne-täti................................................5. lapsi
Mollakka........................LA 27.4...............3. lapsi.......PÄKS
Hexuli............................LA 28.4..................4. lapsi
Juuri...............................LA 30.4..............1. lapsi
Tinkatar.........................LA 30.4...............1. lapsi


Toukokuiset

Iitintiltu.........................LA 2.5...................2. lapsi
Mimosa81.....................LA 3.5...................1. lapsi
Kaisa pieni.................................................2. lapsi
Toukomamitsu..............LA 9.5.....................1. lapsi
Jenni30v.......................LA 11.5..................1. lapsi
Mouku80.......................LA 16.5.


Oli jostain syystä väärä L.A miulla..

 
Moukulle jaksamista. :hug: Se alun väsymys voi kyllä viedä voimat.

Pikkueppu hyvä että kaikki oli niinkuin piti =)

Ultra oli tänään, kaikki hyvin. =) Kovin liikkuvainen vauva oli. :heart: Painoarvio nyt 360 g.

Täytynee lähteä syömään... :p

Hissukka rv21+0
 
Kiitos Hissukka! Tuntuu että olo on viime päivinä huonontunut päivä päivältä enemmän... Onko kukaan kokeillut niitä inkiväärikapseleita vai mitä ne olikaan mitä apteekista saa? Eli tehoaako hyvin?

Kiva pikkueppu että arvot oli hyvät! :)
 
Mouku en ole kokeillut niitä inkiväärikapseleita, mutta monet on niitä kehuneet. Omalla kohdallani toimi hyvin tuoremehun hörppäileminen tiheään sekä jäisten marjojen imeskely :p Ihan pakastekylmänä, heti kun jotenkin sai hakattua irti toisistaan. :D
 

Yhteistyössä