Tuubeista...
Huomasin vasta liikkeestä lähdettyäni että tuubeja oli tosiaan eri kokoisia - ostin siis sen minkä myyjä löi käteen, ja se on kokoa L. M olisi riittänyt, mutta kylläpä tää masu kasvaa ja ihan hyvin tuo L menee nytkin, taitaa siis koko riippua valmistajasta.
Mun koko on siis normivaatteissa yläosa 38 ja alaosa 40. Tarvisin kyllä vielä toisenkin tuubin, kun hyppään tuolla kuntosalilla ja tätänykyään toppi nousee vatsalihaksia tehdessä navan yläpuolelle :O Tosi viehättävää...
Käytän muutenkin paljon ohuita toppeja (päällä tietysti joku jakku/huppari/neule-systeemi ja tykkään siitä että tuubin ansiosta napa yms ei näy paidan läpi. Yleensäkin tykkään äitiysvaatemuodista, jotka enemmänkin korostaa mahaa kuin piilottaa sen.
Voinkin sanoa vihdoin olevani iloinen tästä mahasta, kun se on jo sellainen puolipallo eikä vain sellainen hei-olen-lihonut-turvotus-hössäkkä. Sitä ei oikeastaan voi enää piilottaa, joten jouduttiin julkistamaan uutiset aikaisemmin kuin olisi haluttu. Painoa on tullut lähtöpainoon +1kg.
Luulen että ne siellä neuvolassa seuraa painoa juuri sen sokerin takia, joka vaikuttaa myös vauvan kokoon, ja muistaakseni loppupuolella runsas painonnousu (kertyneet nesteet?) voi myös liittyä raskausmyrkytykseen tms.
Olen itse käynyt aina samalla tyypillä neuvolassa, joka jää pois vuodenvaihteessa ja saadaan uusi tilalle. Olen jutellut muuten näistä ravinto-paino-liikunta-asioista kahden neuvolatädin kanssa. Toinen oli sitä mieltä että älä nyt liiku, vaan lepää ja syö...Ja toinen oli sitä mieltä, että liikuntaa kannattaa ehdottomasti harrastaa ja kilojakin (tai ennemminkin syömisiä) kannattaa kytsiä kunhan ei nälkää näe ja syö monipuolisesti. Ettei sitten jää pikku yllätysrasvakerros kun varsinaiset vauvakilot ovat lähteneet. Oli sitä mieltä, että sen minkä vauva tuo niin se myös vie, mutta sen minkä äiti syö "lämpimikseen" vaatii kovemman työn lähteäkseen. Jostain olin lukenut että varsinainen kaloritarve nousee pääosin vasta viimeiselle kolmannekselle ja on silloin n. 300 kcal vuorokaudessa. Tuo liikuntahan taas vaikuttaa jo itse synnytyksessä jaksamiseen ja siitä toipumiseen.